Familjeförening

Marshas familj har varit här i typ en timme, de har precis åkt iväg för att hitta på familjesaker tillsammans i Göteborg och de stannar till imon.

Jag vill att min familj också ska hälsa på =,( .
Nu känner jag att mitt sista uns av energi rinner ifrån mej, jag som hade tänkt ställa mej vid strykbrädan. Det får väl bli en senare fråga.
Men lite mat då? Mja, kanske, ska bara samla mej lite. Jag kan wikipeda lite på körtelfeber så länge.

"Körtelfeber, infektiös mononukleos eller kyssjuka är en sjukdom som orsakas av viruset Epstein-Barr, i familjen herpesvirus, och drabbar människor. Körtelfeber smittar via saliv, sexuellt samt via blodtransfusioner. Inkubationstiden är 4–7 veckor. Sjukdomen varar i ungefär tre veckor och trötthet är vanligt i flera månader efter detta. Sjukdomen drabbar oftast ungdomar i åldern 10–25 år men långt ifrån alla infekterade utvecklar de karaktäristiska symptomen. Efter infektion utvecklas en immunitet som gör att man är skyddad från ytterligare insjuknande. Eftersom det orsakande viruset är ett herpesvirus finns information som tyder på att det finns kvar latent i kroppen och sjukdomen åter kan bryta ut om personen fått nedsatt immunförsvar.

Symptom

Vanligast är förstorade tonsiller och förstorade lymfknutor i halsen, i armhålorna och i ljumskarna. Feber, trötthet och svårighet att svälja är också vanligt. Andra symptom som kopplas till körtelfeber är värk i lederna och ont i musklerna, svullna ögonlock, utslag på huden och illamående. Mjälten, njurarna och levern kan vara förstorade.

Smittovägar

Körtelfeber orsakas av Epstein-Barr-virus vilket smittar genom framförallt saliv. På grund av dess tendens att smitta via kyssar kallas sjukdomen på engelska bland annat kissing disease.

Behandling

Körtelfeber orsakas av ett virus och är därför inte möjlig att behandla med antibiotika. Istället brukar symptomen behandlas, t ex med hjälp av febernedsättande medel, för att underlätta sjukdomstiden. Receptfria läkemedel mot många obehag finns att tillgå och det rekommenderas att dricka mer än vanligt när man har feber.

Vaccination

Det finns ingen möjlighet att vaccinera sig mot smitta därför att de flesta människor är latenta bärare av Ebstein-Barr viruset och därmed automatiskt skyddade mot sjukdomen."

Minsann, då vet alla lite mer om hur jag har det!

 


Tröstemat

Det var så himla synd om mej, och vad Marsha hade för anledning vet jag inte, men vi bestämde oss för att baka kladdkaka.
Det var fö mest Marsha som bakade, jag fick smälta smör, läsa receptet och ställa in formen i ugnen =) . Jag fick knappt vispa grädden!
Men gott var det iaf, och svullade gjorde vi!

Obs, silikonsprayen har inget med kakan att göra! Den liksom bara råkade hamna på bilden ...

Nu får cykeln stå igen

Idag behövde jag inte vara i skolan förrän 1300, då första lektionen började. Därför tog jag chansen att stiga upp 0710, göra mej iordning och cykla bort till en vårdcentral jag hittade på Gula Sidorna. Jag ville veta om det verkligen var halsfluss jag hade och om jag isf borde sjukskriva mej. Jag tog en nummerlapp och satte mej i väntsal 1, klockan var 0840. Till första kassan kom jag, berättade att jag hade ont i halsen och skulle på en drop inundersökning. Tjôtade lite med henne och så frågade hon om jag skulle betala kontant eller med kort.
- Kort.
- Då får du gå tillbaka till väntrummet och ta en ny nummerlapp, till "kassan". Jag tar bara kontanter här nämligen
.
Jag gjorde som hon sa och fick vänta lite till. Pling, mitt nummer kom upp och jag blev hänvisad till luckan bredvid där jag just stått. Jag fick lämna ifrån mej mina få pengar och blev ivägskickad till väntsal 3.

Där blev det lite längre väntan, en random doktor ropade in mej på rummet och jag fick sitta på britsen. Det visade sej inte vara nån doktor, än, utan en student. Hon var sketatrevlig och duktig så jag hade inga problem med det, sen skulle bara en legitimerad läkare komma in och göra samma bedömning som hon. De kom båda fram till att det mycket väl kunde vara halsfluss.
Jag fick tom beröm för att jag var så duktig på att gapa >)), de behövde inte trycka ner tungan med spateln. Man är la proffs, done that before, liksom ;) !
- Ta en nummerlapp utanför "Lab" och så kan du gå och sätta dej i sal 3 igen, så ropar de upp dej.
Ingen ropade. Efter ett bra tag kom läkarstudenten tillbaka och sa att jag nog skulle sätta mej i väntsal 2, utanför labbet, ändå.
Mycket rikigt, så fort jag satte mej där blev jag inkallad, nedsatt i en stol och fick gapa duktigt, även där fick jag beröm. Jag fick göra ett slemtest. Jag har aldrig lärt mej vad det heter egentligen, man tar en lång tops och tar slem från längst bak i halsen och läser av det sen.
- Vänta i sal 3!
Studenten ropar in mej efter 10 minuter. Provsvaret var negativt, ingen bakteriell halsfluss i denna kropp. Däremot ville hon undersöka möjligheten för körtelfeber, vilket innebar kläm på magen och tryck i armhålorna.
- Säg till om det ömmar nånstans.
- Inget på magen, men exakt på den muskeln du trycker på i armhålan har jag träningsvärk!
- Okej, jag hittade inga svullna körtlar eller förstorade organ så det är förmodligen inte körtelfeber. Men vi utesluter inte det förrän vi fått provsvaren. Då kan du gå tillbaka till labbet, ta en ny lapp och sätta dej i tvåans väntsal direkt denna gången
.

Sagt och gjort, en annan kvinna kallade in mej och jag fick sitta i stolen bredvid den jag satt i innan.
- Så det är du som är den berömda al, som jag ropade innan! Vi börjar med ett stick i fingret.
Detta har jag gjort massor med gånger innan, det var inga som helst problem, men sen ville hon sticka i armen. Killen i stolen bredvid tömdes just på blod på just det sättet och han tuppade av, det gjorde inte mej mindre nervös. Den sortens blodprov har jag aldrig gjort och jag har alltid tänkt att det gör skitont.

Vänster arm fick vecklas ut, in med nålen, men inget blod! Hon grävde med nålen och slog mej lite med fingertoppen, ingenting.
- Då var det som folk sagt till mej, att jag skulle vara ett skräckexemplar när det gäller att hitta blodådror i armvecken.
- Ja, lite så, faktiskt!

Så fick hon byta arm och efter lite krux och jox så rann det tillslut blod ur mej. Sen blev jag omplåstrad, utan att ha svimmat, det gjorde ju faktiskt inte så himla ont och blod, det har man ju sett förr.

Vänta lite till i väntrum 3, blev åter inkallad till studentläkaren.
- Nu är det så, al, att du har körtelfeber, en lindrig och centrerad form.
Jag får inte utsätta mej för nån fysisk ansträngning, inte ens cykla till skolan, än mindre delta på danslektionerna.
Vad bra att jag inte går på nåt freakin' jävla dansskola! Och så måste jag åka spårvagn, vilket betyder att jag behöver ett spårvagnskort, vilket jag egentligen inte har råd med.
Vårdisen lämnade jag 1215, mitt besök gick på 3,5 timmar.

Jag hatar mitt liv lite grann nu.

Näsblod

Alldeles nyss fick jag näsblod, helt oprovocerat. Med kupad hand innehållandes blod under ständig påfyllnad skyndade jag in på toaletten och böjde mej över handfatet. Där stod jag ett tag och har man mobilen i fickan kan man ju lika gärna ta en bild ;) !

Det blöder fortfarande, lutar jag tillbaka huvudet rinner det ner i halsen, så jag har en snygg papperstuss i vänster näsborre. Läcker som få!
Nu väntar jag på att den äckliga blodslemklumpen ska gå att spotta ut. Brr ...

Jag ska, snart! Jag ska bara ...

Jag har fortfarande inte gått bort till tvättstugan för att boka en tid till mej själv. Kläderna i garderoben börjar ta slut och tvättkorgen har svämmat över för längesen. Jag tänkte att jag bara skulle blogga om det, sen skulle jag gå ner.
Jag måste även bort till biblioteket för att kopiera lite noter till läraren.
Balett och kör står på mitt schema imon. Jag bävar för baletten, det är så jävla jobbigt och jag har störd träningsvärk efter gårdagens balettlektion, speciellt i vaderna.

Avstickare 1.
Härom dan satt jag i sängen, åt glass och tittade på tv. Isglassen krympte efter hand och helt plötsligt så kändes det som att jag stack mej på tungan. Då ser glasspinnen ut så här:
Skitfarligt anser jag!

Avstickare 2.
Jag blev utmanad av Maja och Bodil att göra ett facebookquiz. Jag gjorde det också, men det stämde så himla dåligt att jag tog bort det igen.
Resultatet på frågorna skulle visa vem i Eva&Adam man var och jag blev ... Linda =/ ...

Blöt

Smart-al (jag) glömde hänga upp sin handduk i morse när hon tvättade håret. Det innebär att när hon nu har tvättat kroppen, tvingas torka sej med en blöt handduk. Alla andra stora handdukar ligger i en snuskig tvättkorg, men om hon hellre har lust kan hon ju ta två, tre små handdukar att absorbera vattendroppar med.
Nu, al, har du lyckats torka med hjälp av den blöta handduken.
Gör om, gör rätt!

Amerikas geografi

Det tog sin lilla tid, men nu lyckades jag pricka in samtliga stater rätt =) . Ett plus i kanten för mej är att jag kan räkna upp de 50 i bokstavsordning också ;) !
Prova du med!

Jag mår illa

Jag har fått reda på vem kattmördaren i Lerum är och läst lite om honom och hans dåd. Jag kan ju inte påstå att det fick mej hamna på bättringsvägen. Jag mår psykiskt och fysiskt illa!
Sen är det ju inte riktigt klokt hur jag som "amatörsurfare" kan få tag på hans namn, adress och (hans föräldrars) telefonnummer!

Ich bin krank!

I torsdags förmiddag ledde jag bort min cykel till reparatören, tänkte kanske lite naivt att jag hinner få tillbaka den så jag kan använda den som fortskaffningsmedel till skolan vid 13. Icke alls.
- Halv fem, blir det bra?
- Mja, jag slutar kvart över fyra så ge mej en halvtimme iaf.

Det är två teaterpass på torsdagar, men vi ägnade de lektionerna till att presentera varandra och det blev väldigt mycket samtal om allt möjligt, det finns ju så mycket att lära om varann nu, så det drog över lite på tiden.
Istället för att ta Järntorget-Nordstan-Götaälvbron tänkte jag idag följa cykelskyltarna som går utmed älven ifall det var kortare väg. Det var ingen kort väg i vart fall ... Men tack vare detta vägval hittade jag Kajskjul 8 =)) ( Ähum, After Shave och Anders Eriksson har spelat en del krogshow där ... ) !
Det var dyngvarmt i torsdags så det var inte nådigt att traska hem. Jag fick ta ett milkshakestopp på Donken, som fö var så trögflytande att den inte gick att suga upp i sugröret på länge, men bort till cykelhandlarn kom jag tillslut! Jag betalade mina 350 kronor ledde ut cykeln på gatan och hoppade på. Åååh, paradiset på jorden! Jag ville bara cykla runt i flera timmar för att det var så skönt! Men jag cyklade hem.

Emma hade födelsedag också och ville bjuda på kalas, men jag har verkligen inte råd med spårvagn och jag hittar inte så bra i Göteborg så jag kunde ta cykeln. Jag ville heller inte cykla ensam ... Marsha tog ju vagnen.

Det blev sedemera fredag, jag vaknade upp som ett vrak, men jag tog mej till skolan och hade först ett steppass och sen ett jazzpass. Laddad med endorfiner kände jag inte av min upcomingförkylning, som lurat runt hörnet hela veckan, och vi planerade en förfest innan insparksfesten.
Men när jag kommit hem, duschat och slappnat av gjorde den sej påmind igen, och det med råge! Jag blev så jävla kass, ont i nacke, hals, bakhuvud och ögon, det stack i huden som vid feber och jag kunde knappt sitta upp.
- Ja, du har nog antingen svininfluensan eller hjärnhinneinflammation! sa en msnkompis.
Kul! Det fick mej ju inte alls att känna efter lite för mycket och faktiskt inbilla mej att jag borde börja på mitt testamente!

Idag har frukosten bestått i treo, varmt honungsvatten och isglass, det börjar kännas bättre. Nacken vill dock inte ge med sej riktigt. Det blir nog än sänghelg =) .

Hår på benen

Det kliar och sticker jättemycket på mina ben, speciellt på låren, som om jag hade haft massa lösa hårstrån på dem. Men hur jag än borstar av dem så slutar det inte klia.
Vad kan det bero på? Att jag anstränger dem för mycket? Idag har jag haft balett, lunchat, fikat och framför allt promenerat med Frida innan jag tillslut, i vanlig ordning, promenerade hem.

Baletten gick fö ganska bra, jag fick beröm för mina chaînéroteringar! Dock gjorde vi väldigt långsamma, nybörjarnivå som det är, men jag nöjd ändå!

Nu ska jag jogga bort till en cykelreparatör, gissar att de stänger klockan sex, men då kommer jag tillbaka imon förmiddag. Börjar inte förrän 13 =) . Två Teaterpass!

Fan vad mycket tid jag har då!

Jag sitter här i min dansdräkt och trodde för fem minuter sen att jag hade ganska bråttom. Men jag behöver inte lämna hemmet förrän om en halvtimme (Kollar schemat igen, för säkerhets skull) ! Idag har jag bara ett ämne, Klassisk balett. Skulle haft kör också, men vi har inte den läraren förrän nästa vecka.
Efter skolan ska jag träffa Frida för en fika. Sen får jag knata hem och leta upp en cykelreparatör och hoppas på att han har öppet och tid för mej. Jag slutar 1215, så förhoppningsvis går mina planer i lås.

Nä, om man skulle knyta upp håret till en bulle på huvudet?

På schemat: Stepp och cykelreparation

Andra dagen avklarad, trots endast två ämnen, varav det första inte var ansträngande var jag totalt slutkörd när jag kom hem. Vi tar det från början.
Klockan 0900 stod det på schemat Musikalteater, men nån slags tradition råder att Förbeleverna sjunger en Cole Porterlåt från musikalen Kiss Me Kate. Vi slutade tom lite tidigare för att ha tid att äta bullar som en klasskompis bjöd på. Hon jobbar på café och tog med sej överblivna bullar.
Efteråt blev det då dags för stepp. Hahaha, det var ganska kul, men jag var typ sämst. Jag, med mina nyinköpta mjuka jazzskor, lät inte så mycket. Men så fanns det ju de som hade steppat i 7-8 år och det smattrade lite mer om dem ... Jag längtar till när jag också kan och som det ser ut nu kan ju mina skills inte bli sämre =)) !
Och så fick jag ju träffa Lisa Alvgrim som är min lärare <)) ! Iiih!

Efter denna första danslektion gick jag åter igen vägen till Vasagatan och Dansbutiken för att införskaffa mitt livs första steppskopar.
Eftersom min cykel fortfarande har punka på framhjulet tog jag promenaden tillbaka hem igen. Jag tror att det är de promenaderna som gör mej så dödstrött att jag bara stupar i säng, det är ju inte direkt några långa skoldagar precis. Jag vaknade tre timmar senare av att Marsha kom hem från sin skoldag. Jag gick runt lite som en zombie och diskade lite, men när energin så sakterliga ökade ett par grader gick jag ner i källaren och bar upp min cykel. Här ska lagas!

Bort med muttrar, ventilring och hela hjulet. Nu ska bara däcket bort ... Tvärstopp. Blev till att ringa till pappa.
- Hur får man bort ett däck från ett hjul? Jag har bara en skruvmejsel.
- Ja, det går med skruvmejsel, men det är mycket svårare. Man ska ha 3-4 däckavtagare. Och sen ska däcket på igen, det är ännu krabbigare. Sen om du cyklade med punka lär det vara miljoner småhål, så du kan lika gärna köpa en ny slang istället för att krabba med vattenbad för att hitta hålet, ruggning, limning och lappning. Så missar man att limma en liten bit och då går skiten upp och så får man plocka dän allt och göra om det från början.
Så gick han på. Det enklaste vore att ta hojen till en cykelreparatör ... Då får jag bara skruva tillbaka muttrarna och promenera omkring med den tills jag hittar en nära =/ .

Suck, varför kan det inte vara lätt att laga saker som gått sönder?

Min första skoldag

Eftersom det fortfarande är punka på min cykel tog jag faktiskt spårvagnen ner till skolan, stygga al! Vi samlades, skolans samtliga elever tillsammans med alla lärarna inne i i en danssal och hade lite genomgångar, sen samlades klasserna var för sej för egen information. I min klass ska det totalt gå 13 personer, varav en kille. Jag känner inte att jag fick kontakt med nån av dem, men det är ju första skoldan, vad jag minns så kom jag inte nån nära första dan i Markaryd heller. Eller, ja. Kanske min hallgranne ...

Iaf, på ett par timmar var det hela över och jag gick ensam en liten runda för att kolla efter lämpliga cykelvägar mellan skolan och hemmet. Jag kom till Avenyn och då ringde Marsha, Emma och ett par av deras nya klasskompisar till mej och undrade om jag skulle följa med dem till Dansbutiken.
Innan dess blev det ett besök på ett dyrt fik, så jag satt utan nåt att förtära, efter det blev det Dansbutiken. Jag hade jätteproblem med att hitta en dansdräkt till baletten, men förhoppningsvis funkar den jag tillslut valde. Dessutom blev det ett par mjuka jazzskor och en annan slags dräkt. Notan gick på 922, men jag fick den rosa väskan på köpet. En sån jag redan har.

Sedan blev det leggings, hotpants och strumor på hm, 267,50 där. En cykelpump (ÄNTLIGEN) på Clas Olsson för 49, en cheeseburgare för 10 på Gyllene Svanen. Ja, jag hade inte ätit sen frukost, klockan var kanske 1650 vid det dagset och jag skulle gå hem från Nordstan. Behövde lite energi. Anledningen till att jag inte vågade ta spårvagnen var att mobilen hade dött pga batteriet, så jag kunde inte skicka efter nån biljett.
När jag kom till Backaplan var klockan halv sex. Det såg jag när jag styltade in på Grönbolaget och handlade lite öl att ha på lager. Det tog mej alltså en halvtimme från Nordstan till Backaplan, och kanske en kvar till hem, jag vet inte säkert för jag kollade aldrig på tiden.

Nu är jag alltså ~1250:- fattigare och är totalt slut i både kropp och sinne. Imon är det Muiskalteater och Stepp på schemat =)) ! Visst i fan! Jag måste köpa steppskor ...

Norge tur och retur


I fredags var det tidig uppstigning. Klockan skulle ringa 0450, men jag vaknade av mej själv 0445 så jag klev upp då. Jag packade klart mina saker och gjorde iordning en frukost jag skulle äta på tåget eller båten, tänkte jag mej. Men jag fick inte med mej nån sked ...
Anledningen till detta tidiga vaknande ser ni på min white board. Där står överst när tåget från Göteborg till Strömstad går. Andra raden är när färjan till Sandefjord går.
Det var en väldigt fin morgon, när jag klockan sex, begav mej till spårvagnen.
När jag kom till centralen blev det strul, jag skulle "bara" hämta ut mina biljetter ur biljettautomaten men på samtliga displayer stod det "Ur Funktion" eller bara stod och laddade. Vad i helvete!? Vilsen som jag var kände jag hur tiden tickade förbi mej och dagset för tågets avgång närmade sej. Då är det bra att inte känna den moraliska hämningen att tjuvlyssna. Iom det fick jag reda på att man kunde mot 20 kronors avgift få ut biljetterna på Pressbyrån.
Surt, men nödvändigt.

Jag kom på rätt tåg och lyckades tom sova lite under resans gång de 18 milen upp till Strömstad. Mellan de två sista stationerna drabbades vi dock av nåt slags elfel så vi hackade oss fram den sista biten. Jag blev mer och mer orolig att jag skulle missa färjans avgång klockan 1000, men jag hade turen på min sida och joggade ut från tåget till terminalen 0950 och kom ombord.
Jag var väldigt trött och satte mej i ett fotöljrum för att försöka slumra lite till. Det gick inget vidare, en norsk unge med sina föräldrar kunde inte hålla käften och päronen var typiska curlingföräldrar ...

1230 fick jag min första livebild av Norge. Det är den som bilden till vänster visar =) . Bobban och Maja hittade mej medan jag stod i den varma solen och var vilsen.
Vi skulle handla ingredienser till en lunch och till kvällens höjdpunkt - Sangria! Nu när vi är i Norge, vart går vi för att införskaffa detta? Jo, ICA så klart >)) !

Fredagkvällen kom och jag var väldigt dåligt framme med kameran, men mina kära vänner har dokumenterat lite av förfesten med Sangria, Spotify och hoppfoton a'la Stina Lundberg Dabrowski här och här. När vi kom ut ville vi gå till ett ställe vid namn Old Sportsman, men då det spelade ett liveband där inne var det inträde.
- Men kom tillbaka om 20 minuter så är det gratis inträde igen (läs: på norska), sa dörrvakten. Under tiden vi väntade delade vi på en öl på ett annat, lite flådigare ställe. Men där var det ändå tråkigt, så vi gick som planerat tillbaka till Old Sportsman. Där delade vi på två öl till och blev bjudna på Jägershots =) . Gott!
När stället stängde gjorde vi inte så mycket mer, vi käkade pizza och gick hem och la oss.

På lördan sov vi till 1330. Vad Bobban och Maja hade för anledningar att vara trötta, vet jag inte, men jag var totalt slut. Senare på eftermiddagen gick vi ner till stan för att ordna varor till frukost och filmkväll. Som ni ser på bilden till höger var det inte stålande solsken precis ... Flickorna var så söta i sina färgglada jackor och gummistövlar när de vadade i alla vattenpölar de hittade!
Detta blev det till frukost btw ...
Tillsammans med Estrellachips och ... Eller vänta lite nu. Vad hände med Estrella? "Maarud potetgull". Wtf är det här för nåt =O ?
Ja, tillsammans med detta snack och godis och dricka blev det film. Det blev La Vie En Rose och Smala Sussie. Den sistnämnda väldligt speciell! Helt okej, men speciell.

Trots att vi visste väldigt väl att vi skulle upp tidigt på söndagen satt vi uppe till 0200 ... Jag ställde klockan på 0530, jag gjorde mej i ordning, Maja och Bobban vaknade av mitt packande och vi kom iväg 0620. De skulle följa mej till färjan som skulle gå 0700. De gick i sina pyjamasar för att de skulle gå och lägga sej igen, lyllisarna! Här sitter vi på terminalen i Sandefjord och väntar på att tiden ska bli dags för avsked.
Sorgligt nog blev det dags och jag entrade båten. Idag tänkte jag att jag skulle besöka taxfreeshopen, vilket jag gjorde! Det luktade öl. Anledningen var att det var blåsigt på havet idag, det gungade rejält och flaskor hade åkt i golvet. Och där kommer jag, jag har sovit 3,5 timmar och har inte ätit nåt sen chipsen kvällen innan. Inte bra, balansen fanns inte med mej. Jag blev sjösjuk! Det tror jag inte att jag blivit förut.
Jag handlade upp mina sista norska kronor och gick upp och satte mej i ett fotöljrum igen, jag tänkte att om jag bara sitter och fäster blicken mot horisonten så går mitt illamående över.

Men icke. Jag satt och kallsvettades och började bana väg mot damtoaletten. Huvuddörren låst! Fan, fan, fan! Bara att vingla tillbaka till fotöljen och försöka lite till att få balansen tillbaka. Jag kollade på klockan och jag hade bara barit ombord i 45 minuter av totalt 2,5 timmar! Hur skulle detta sluta. Jag lyckades leta upp en till damtoalett ett däck under och där knäböjde jag framför wcguden.
Det tog sin lilla tid innan jag vomerade, det var så himla skönt att sitta där i fosterställning =/ . Även när jag utfört det jag kom dit för att göra satt jag kvar på toalettlocket med kudden i knät, lutade ner huvudet i kudden och sov tills det var dags att kliva av i Sverige. Jag tror att sovandet gjorde att jag mådde bättre.

Åter i Strömstad alltså. Jag hade en timme på mej innan tåget till Göteborg skulle gå. Det skulle det inte alls göra, visade det sej. En busschaufför och en SJrepresentant sprang runt och försåg alla med en bussplats till Tanum. Det hade visst blåst natten mellan lördag och söndag också, nåt hade hänt med elledningarna mellan Tanum och Strömstad iaf, så tågen funkade bara därifrån. Inte mej emot, jag hade ingenting att passa efter denna tur iaf.
Här sitter jag på bussen, klockan är runt 1000 och jag är dyngtrött. Syns kanske =) ? Jag sov på bussen, jag bytte till tåg, sov lite grann på tåget. Åter igen pga högljudda ungar!

Suck, nu är jag hemma, jag ska göra mej i ordning för sängen. Klockan 1000 imon är det slut på sommaren, skolstart =)) !

Utomlands igen

Jöpp, jag ska besöka ytterligare ett land jag aldrig tidigare satt mitt fot i, nämligen Norge! Jag håller i skrivande stund på att packa inför detta besök och jag har lyckats slarva bort en kula till min navelpiercingstav och en hel ryggsäck ... Bobban och Maja, jag kommer snart!

Ljus öl och mörk choklad

Igår bar det av ner till stan igen. Fast jag med ett framdäck med samma atmosfär som månen ... Vi skulle ner och se på stand up! Så fantastiskt roligt. Några av artisterna var Stefan Odelberg, Özz Nujen, Magnus Betnér och Robin Paulsson! Ahh, Robin ska jag gifta mej med <) Och sen vara gift med honom tills jag gifter mej med Bradley James.
Vi stod upp under hela föreställningen och när sista numret med Peter Apelgren och hans hemlige sidekick Björn Gustavsson (ja, den Björn. Han stod inte med i programmet) var slut hade jag så fruktansvärt ont i fötterna att jag stapplade omkring som en nyfödd kalv. Vi kom in på ett 23ställe tack vare att vakten gick iväg och pratade i telefon =)) ! Eller vi hade kanske kommit in annars med, vad vet jag.
Där inne tog jag en öl, tittade på talangdeltagaren Slow Motion Phax medan han rörde sej på dansgolvet (han hade domartröjan på sej!) och så fick jag gå före Joacim Cans i toakön =)) .

Sen blev det en punkafärd hem igen och mitt i natten, mitt på Götaälvsbron öppnade sej himlen och inte en kvadratcentimeter fick vara torr. När vi äntligen kom hem var det bara att ställa sej i en het dusch, klä på sej mjukiskläder och dricka hett te.
Kvällen avslutades med ännu en öl och lite Marabou Premium Dark Raspberry <) .

Mmm ...

Vi cyklar runt i världen ...

Igår bar det iväg på jungfrufärd med cykeln. Vi tog oss med detta fortskaffningsmedel från Hisingen till Nordstan! Jag tror seriöst att jag kommer blåsa i sjön från Götaälvbron, speciellt när det är vinter och svinkallt!
Iaf, ner till Avenyn var vårt mål, friversionen av Rhapsody In Rock visades och vi var självklart och spanade in våran Biffen!

Efteråt blev det inte så mycket mer, vi satte oss inne på en resaurang där jag fick min efterlängtade öl och sen cyklade jag och Marsha hem. Hon och jag satt framför tvn och åt popcorn i sletkläder, jättemysigt. Mer sånt till al!

Idag har jag, Marsha, Emma och Pierre kollat klart på Aladdin som vi började kolla på igår, efter det bjöds det på På Smällen, kul kul! Nu håller vi på med matlagning, ugnsbakad falukorv. Smaskens!

Mot city!

Ikväll ska jag för första gången sen jag kom hit vandra nere i centum. Vi passerade Nordstan och Centralen på vår lilla sight seeingtur igår, men det räknas inte. Ikväll ska vi samlas en hope vid Götaplatsen och spana in Biffen i kortversionen av Rhapsody In Rock. Tja, vi kommer väl kolla in annat också, vad vet jag =) .

Nähe, jag kanske ska göra mej lite frukost, Roomie-Marsha sover fortfarande, men jag ska försöka vara  tyst =) . Tror jag ska snurra ihop till en ny tomatomelett <) !

Rastat cykeln

Jag tog ut hojen på en runda till Lidl, det gick bra som fan, fint väder och allt! Kom hem och packade upp mina varor, som fö var skitdyra! Lidl är inte så billiga som de utger sej för att vara ...
Sen bar det av ut igen, målet denna gången var att leta upp en viss spårvagnshållplats. Det gick inte lika bra, jag hittade den innan och den efter och innan jag hann börja snoka runt mellan dem började det regna och jag cyklade hem igen. Men nu är jag lite mer orienterad =)) . Jag tror minsann att jag hittar tillbaka till det Willys Hemma jag handlade på i lördags!

Dessutom luktar det fisk i vårt område. Finns här en fiskbil, en fiskaffär eller är vi bara väldigt nära havet?

En söndagspromenad?

Det låter som muller utanför och ja, det regnar igen. Hade tänkt ägna en timme åt televisionen nu efter att ha ätit middag och packat in den sista väskan i garderoben. Eller, ja, väskan hamnade under sängen, men kläderna åkte in i garderoben.
När denna timmen är slut tänkte jag ge mej ut i den friska luften och orientera mej lite. Förhoppningsvis råkar jag tillbaka =) .

Första natten avklarad

Jag var totalt slutkörd igår. Jag gick och la mej runt midnatt och somnade ganska snabbt, trots grannars festligheter och höga klackar i trappuppgången. Hade ju inte sovit så bra natten innan heller.
Dock vaknade jag halv nio av mej själv och var väldigt förvånad över det. Jag satte igång tvn och tänkte att "Den gör att jag somnar om!". Sanningen var att jag redan var så jävla trött att jag knappt orkade hålla ögonen öppna, men jag hade ändå svårt att somna om.
Fram till elva sov jag hackigt, vaknade med jämna mellanrum. Sen klev jag upp, ordnade mej en frukost.
Tomatomelett och apelsinjuice blev det, samtidigt som jag läste reklamen som brevbäraren hivade i brevinkastet. Haha, det är inte jag van vid, jag blev skiträdd >)) !

Tja, i samband med denna bilden kan jag väl lägga upp fler av lägenheten. Jag är inte helt klar med uppackningen än, ska ta itu med det efter att jag lyssnat klart på Anders Lundin som sommarpratar och tagit mej en dusch. Det är en varm lägenhet detta!

Här nedan ser vi köket, vardagsrummet/Marshas sovrum och mitt sovrum.Det fina vädret har bytts ut idag. Det regnar i Göteborg!

Nybliven göteborgare bloggar

Det har varit en lång dag idag. En lång och varm dag! Den började väl på riktigt 0540 då jag fortsatte packa allt jag skulle förflytta. Klockan 0900 kom min pappa med bil och släp, bara att börja lassa ut lådor, väskor och kassar. Sen bar det av till den stora staden!
Vi kom fram runt halv ett, det byggs om en massa och GPSen talar inte om alternativa vägar, de får vi gissa oss till själva medan apparaten vill att vi ska vända hela tiden. Men tillslut kom vi rätt och innan vi började lassa in min packning flyttade vi sängen som var här från sovrummet till vardagsrummet, och det gjorde då plats för min egen säng.
Innan pappa åkte tillbaka hem till Småland med det hyrda släpet körde vi runt, runt, runt och försökte hitta ett billigt ställe att handla lite mat på. Inget Netto, inget ica, inget Lidl. Min numer närmaste matbutik är Konsum, som inte alls är särskillt billigt.
Vi hittade tillslut ett Willys Hemma som fick mina pengar. Googlade lite när jag kom tillbaka hem och det ska finnas ett Lidl 2 km från mitt nya hem.

Sen jag blev lämnad ensam, utan att känna en själ i Göteborg, har jag knaprat i mej en fjärdedels vattenmelon med ogudaktigt mycket kärnor och börjat vika in mina skrynkliga kläder i en garderob. Det går ganska segt, jag har fastnat framför tvn =) .
Om man skulle öppna sej en öl?

Det blev lite packning ändå

Vad jag vet är det bara min smutstvätt jag inte huniit tvätta kvar att ta med, sen så tror jag baske mej att jag fått ner allt. Det här har tagit sin lilla tid, och min utpumpade kropp tog mycket stryk i natt. Jag har sovit i totalt sex timmar ändå, men de har ju inte varit på raken alls, så jag är trött.
Upp och packa lite, sova en timme, upp och packa lite till, sova en timme till. Så har jag hållit på.

Gårdagen var väldigt händelserik. Jobbade morgon och möttes av den glada överaskningen att nätverket lagt av, allt som hade med datorer och telefoner att göra gick inte att få kontakt med. Och i gårdagens arbetsstyrka var det jag som var datageniet. Haha! Min mobiltelefon fick sadla om till personaltelefon och jag ägnade morgonen innan öppning åt att stå på ett skrivbord och identifiera sladdar, kablar och dosor i nätverksskåpet med en ITstockolmare i örat. Ett jävla ormbo var vad det var där inne och varmt så in i helvete.

Nä, vårt problem gick inte att lösas per korespondens, de fick skicka ut en tekniker.
- Ja, han kan dyka upp allt mellan en kvart och åtta timmar beroende på vilket avtal som gäller.
Åh! Men det dök emellertid upp en snubbe. Dock kunde inte han heller laga felet och var tvungen att skicka efter förstärkning ... Så jag satt där vid min kassaapparat och var lycklig över alla som betalade kontant. För kortbetalarna var det att hissa upp en legitimation pga datorns urballning. Vissa kort gick inte att använda alls, kul att förklara!

Men så blev äntligen klockan två och jag fick lämpa över mina problem på min avbytare. Så på min sista arbetsdag på det bygget fick jag inte veta om jag diffade eller inte, det gör mej lite illa till mods ...
Så hade man en gång en bra dag, måste det balanseras med en helvetet-på-jorden-dag!

Jag cyklade hem till Jojje istället. Vi kollade på Raskens, tog en ölfika, kollade lite till på Raskens och åt mat. Sen cyklade jag hem och fortsatte med mitt packande.
Far min kommer om tre timmar. Då är det bye bye Växjö!

Varför måste jag jobba morgon?

Ibland avskyr jag att vara nattaktiv. Nu är jag jättepå det där med att packa och städa. Nu! Synd att jag ska stiga upp om fem timmar. Hade jag bara låtit mej hållas med packandet hade jag säkert blivit färdig inatt. Men jag måste sova. Det som grämer mej är att jag inte kommer vara lika sugen, eller inte sugen alls, på att packa imon.

Min bästa dag

Idag har allt verkligen flutit min väg! Men jag blev inte varse om det förrän det var dags att stänga ner butiken. Eller jag kan väl säga att jag blev varse om att det var min bästa dag samtidigt som min kollega kom på att det var hans värsta dag. Han hade lyckats förlägga sina nycklar, nycklar som vi behöver för att över huvudtaget ska kunna lämna bygget.
Med alla kunder ute kunde jag också hjälpa till att leta. Jag gick ett par varv ute i butiken, sen gick jag ut på lagret. Där var jag i max två minuter innan jag hittade dem ovanpå frysen. Och stackars kollegan hade letat i en halvtimme, öppnat värdeskåpet och tom ute i containrarna!
Nu då, frid och fröjd, bara att låsa, släcka, räkna kassan och gå hem. Trodde vi. Vi behövde stänga värdeskåpet igen. Var gjorde han av den nyckeln? Jaja, bara att ställa ner att man hade i händerna och hjälpa till att leta igen. Han gick ut på lagret, jag gick till hans kassa vilken värdeskåpet står bakom. Där såg jag nyckeln hänga kvar i låset!
Så för andra gången hittade jag nycklar som jag själv inte slarvat bort! Jag anade en talang jag inte visste jag hade innan =)) .

Ja, det tog sin lilla tid, när kollegan och jag räknat klart våra kassor (jag streckade, han diffade med en 20a fö ... ) skulle vi lägga in våra lådor i kassaskåpet.
Inte då! Vi hade tagit för lång tid på oss och tidslåset gjorde att skåpet inte kommer gå att öppna förrän imon. Kul!
Tillslut lämnade vi äntligen arbetet, 40 minuter senare än vanligt. Jag gick till hojen och skulle starta min mobilradio. Nu trodde jag att det var slut med min bra dag, mobilen var nämligen stendöd. Jag fick cykla hem med trafik, fågelsång, vind och mötande folks prat att lyssna på istället, tråkigt. Men så cyklade jag om ett par killar, säkert i 16årsåldern, men ändå.
Det fanns en mening med att jag inte skulle lyssna på radio! Då hade jag inte hört dessa småkillar vissla åt mej! Haha, jag blev glad, kände mej lika snygg som i London <)) !

Har dessutom pratat med min "hyresvärd" och jag fick talat om för honom hur dags jag kommer på lördag. Nu är det bara att packa lite och sen gå och lägga sej. Jobbar morgon imon. Jobbigt ...

Slumpen, eller?

Urk, jag är gruvligt klibbig på kroppen. Det är varmare än vad man tror ute, speciellt efter en färd på velociped och speciellt efter en färd på velociped i konstant uppförsbacke! Ska ta mej tid till en dusch senare.
Ikväll har jag varit på bio tillsammans med Therése, Lina, Memma med pojkvän och vår gamla gymnasieklassis "Norskan" vi träffade på Loft i lördags. Vi valde Ice Age 3, dock fanns det bara med svensk dubbning. Den var helt okej ändå och hade sina ljuspunkter. Norskan och jag fick nåt helt annat att skratta åt. Humorn var nere på lägsta möjliga nivå. En unge på raden framför oss släppte lös en riktigt blöt fjärt och en annan unge bredvid oss sa - Det var nån som fes! .
Det tyckte vi var fantastiskt roligt >)) !

Sen var det det där med slumpen ... Som kanske framgått nån gång i ett tidigare inlägg lyssnar jag på radio medan jag förflyttar mej runt om i landet, oftast i Växjö. Allra helst lyssnar jag på Gold FM som spelar 60-, 70- och 80talslåtar. Som jag skrev i inlägget Mina favvisar spelade de både Beatles och ABBA under samma cykeltur. Vad händer idag?
Jo, jag går ut till min cykel som skulle ta mej ner till mina vänner, jag pluggar in mitt head set och startar radion. Vad spelas för fullt? S.O.S. med ABBA! Jättekonstigt, men jag blir glad.
När kvällen var slut tillsammans med mina vänner väntade bara en cykelresa tillbaka hem igen och jag gör samma sak igen - pluggar in head setet och startar Gold FM. Penny Lane med Beatles ... Jättekonstigt!

Jag hann inte hem innan klockan åtta så jag fick höra Gold FM brytas för ett par sändningstimmar med Kristen Närradio. Då bytte jag till en annan kanal, det är liksom inte lika svängig musik där som på Gold =) ...

Undrar om man kanske skulle ... Nä, vågar jag? Starta radion igen och höra ...
Nä, det var Nick Kershaw med The Riddle ...

Det är ju bra att banken har koll

För det hade inte jag haft nämligen om det varit så att man fick ansvara för när det är dags att byta bankkort själv =) . Idag fick jag ett brev där det stod enbart "Avsändare 205 40 Malmö", så jag hade ingen aning om vad det var. På pappret inuti stod det "Varsågod - ditt nya kort". - Ååh fan!

Nu är det nya kortet aktiverat och klart och jag är redo att ge mej ut i världen och använda det! Eller, jag ska bara lyssna färdigt på Jerry Williams, duscha, äta och sminka mej innan ...

Mina favvisar

Jag är i full färd att sminka av mej. Har kommit hem från en liten hemmafest tillsammans med Jojje och en P. Det jag fick ut av det var att killar går att övertala till vad som helst! Med rätt medel så (kvinnlig list) .

Klockan är typ fyra, men när hon var halv fyra var jag bara vid sjön. Ingen i min närhet vad jag såg, radion i mina öron spelade Beatles - Hey Jude. Den kan jag en understämma på, så jag pluggade ur ena hörsnäckan och så sjöng jag halvhögt tillsammans med radion =)) . Så fanns det en våldtäktsman bakom ett träd trodde han säkert att jag var psykiskt störd på något plan.
Jag blev allt tvungen att hoppa av hojen och springa in i skogen för att tömma blåsan ett slag innan jag kunde fortsätta hem =) . När jag tillslut var nära hemmet och sängen hörs ett välkänt intro. Vous Le Vous. ABBA kom igång, jag kunde bara inte koppla ifrån head setet medan jag kom in och bytte om till pyjamas, även fast det verkligen inte är en av ABBAs bästa.

Jag fick höra två av mina favvisar på samma cykelresa! Ny kommer jag somna gott.

Plus och minus

Usch, det börjar gå illa åt sommaren, man får tända lampor så fort man kommer hem. Ogillas mycket.
Nåt jag gillar är att jag är i tagen att åka på en weekend till Norge, där har jag heller aldrig varit tidigare =) . Nåt annat trevligt är att det planeras ett biobesök på onsdag, Ice Age 3 <)) ! Och sen blir det ölande imon, fy fan, jag är på gång!
När ska jag hinna packa bara ..? Det blir flytt på lördag till Göte-la-borg. Tusen tummar upp!

När jag kom till jobbet idag märkte jag att jag typ sträckt mej i lårvecket. Det känns så iaf. Okej, det finns förmodligen ett bättre namn på området krysset visar, jag är inte skithaj på anatomi. Otydlig bild kanske, men ont har jag när jag går. Undrar vad jag drömde inatt om jag lyckades sträcka mej.

Nähe, om man skulle ägna sej åt veckans Beckfilm. Varför har jag känslan att jag precis har sett denna filmen på tv? Har nån annan kanal visat den tro?

Mystiskt ...

Diggiloo och party

I fredags var jag i Båstad för första gången i mitt liv. Alla stockholmare hade lämnat Peppes Bodega, nu var det inte tennis som gällde på centre courten, det var Diggiloo! Bra som fan var det, den stora missen var att de lät Arja Saijonmaa sjunga Jag Vill Tacka Livet. Den låten kan jag inte med alls. Bilden är tagen under, har jag för mej, första låten. Jag tror det är Ola Svensson på scenen.
Det som var jävligast var när showen var slut, vi körde ut från parkeringen och klockan visade 2308.
- Åh, om sex timmar ska jag stiga upp.
Och vi hade 17 mil hem, jag fick lägga mej och försöka sova i baksätet. 0117 kastade jag mej i säng och klev inte upp förrän 0510.

Sen bestod lördagen mest i arbete, fick sitta i "fel" kassa, fick göra allt bakvänt, med fel hand. Men det gick bra ändå, efter 11,5 timmar kunde jag lämna byggnaden utan diff <) !
Arbetsdagen var visst över, men långt ifrån lördagen. Kasta sej hem, in i duschen, ut ur duschen, städa, göra sej lite fin och ner till stan med bussen.
Där väntade mina fina flickor Therése, Lina och Memma, och vi drack och skrattade så det stod härliga till <) ! Sånt gillar jag. Dock ska vi alltid gå ut på nåt ställe, avbryta när man har som mest kul. Denna gången blev det på Loft. Shit, det var ett svindyrt, högljutt och tråkit ställe. Jag satt på en soffrygg typ hela kvällen medan de andra gick på toa eller ut och rökt ... En snubbe kom fram och vi började prata musikal. Han hade inte sett Mamma Mia! ! Jag trodde det var omöljigt, att nån som inte har ett ögondrabbat handikapp lyckas missa både scen- och filmversionen.
En bra grej med Loft var att vi träffade en gammal klasskompis som vi, eller i vart fall jag, inte sett sen studenten.

Men tillslut tog även festligheterna slut och det var dags att hoppa på en buss hem. Jag hade Lina med mej i vanlig ordning som sov över. Idag hade vi i planerna att ta promenaden ner till hennes bil som stod parkerad nere i stan. Och vi gick också. Till ica och köpte dricka, det var ju varmt som fan ute, en glad överaskning, men inte ett idealpromenadväder. Vi tog bussen sista biten, jag fick skjuts av Lina tillbaka hem och nu är jag hemma.
Lyssnar nu på sommarprataren för dagen, Anders Wall.

Solen =)) !

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0