Brittiska prinsbröllopet

Jag har också varit utanför Buckingham Palace. Men det var inte riktigt lika mycket folk som det verkar vara nu =/ .



Fram me't igen bara

Av temperaturen att döma igår när jag cyklade hem från jobbet var det vantar och halsduk på som gällde idag efter dansen. Tur att jag fattade det beslutet, kyligt, kyligt. Och enligt smhis 10dygnsprognos ska det fortfarande komma snö på torsdag =( .
Dagen har bestått i ett litet födelsedagsfirande av mor, ett besök hos moster och tre lektioner dans. Mycket mer hanns inte med, men det var fullt tillräckligt. Nu är jag trött, kryper nog till kojs snart.

Jag fattar inte

Asså, hur tänkte smhi nu =( ?

Jag vill inte ha mer snö <(( !

Flickan med träningsvärken

"- Oh, aj, ih, pust, stånk."
Ja, det är al som försöker kliva ur sängen. Hon fick för sej i måndags att styrketräna sätesmusklerna på den extrainsatta jazzlektionen, vilket tydligen gav resultat. Igår var det dans igen, balett tillsammans med nybörjargruppen som ska vara våra cavalierer på uppvisningen. Alltså 90 minuter i tåskor istället för 45, fötterna är lagom möra nu ;) . Och träningsvärken har bara spridit sej, rumpa, baksida lår, framsida lår, vader, rygg, nedre mage.
Säkert på fler ställen, bara det att jag inte använt de musklerna än för att känna efter.

Men det är så jag vill ha det, flera danslektioner utspridda till flera dar i veckan, imorgon är det de ordinare danstiderna igen, allt samlat i en klump.

Idag är det ingen dans, dock ett lagom långt arbetspass senare i eftermiddag. Hoppas solen inte lockar för mycket, det kan gärna komma en regnskvätt medan jag sitter inomhus =) .

Soluppgång i gryningen

A new day has dawn. Vad som kommer hända denna påskafton vet jag inte, men jag vet lite hur jag vill att den ska se ut. Jag skulle vilja ha en sol som utstrålade värme fram till sena kvällen, så skulle jag vilja åka in till stan och umgås utomhus med en kompis, kanske sitta vid sjön eller nån park och dricka öl, kanske grilla en bit.

Hur det blir med det återstår att se. Glad Påsk!

Långfredag

Ja, det kommer verkligen bli en lång fredag. Har varit uppe sen sju och mellan 0830 och ~1900 kommer jag få sitta i min ensamhet. Nån gullig själ kanske slänger iväg ett sms till mej, kanske jag själv tar tag i avhörandet, tvn kanske får stå på hela dan, kanske tar jag mej ut på en promenad som igår.

Det var en underbar skogspromenad jag hade igår, varm och med fågelsång, insektssurranden och tydlig doft av vår och försommar <) .

När jag kom hem satt jag och väntade på påskkärringar, kvällen kom, men inte en enda kärring ... Besvikelse. Den underlättades senare när jag fått i mej lite påskmat i form av potatisgratäng, kokt ägg och kallrökt lax och till efterrätt min livs första egengjorda pannacotta! Jag glömde helt bort att smälta den vita chokladen i grädden plus att jag läste fel och hade i en dl socker för mycket =P . Men kan ni tänka er, den gick att äta iaf!

Nu är jag sugen på mat, det blev gratäng över från igår, tar en portion av det.

Skärtorsdag

Undrar om det plingar på några påskkärringar idag. Hoppas hoppas =)) !

Nu ger jag mej ut på en promenad.

Att vara vaken eller inte

Jag klev upp klockan sju för att kolla på reprisen av Big Brother. Jag gjorde samma sak igår, fast då gick jag och la mej efteråt. Idag funderar jag på att faktiskt hålla medvetandet uppe, äta frukost och kanske gå ut en runda. Och eftersom jag nu nästan helt säkert bestämt mej för att vara vaken ska jag nog byta om från nattlinne till kläder, för det är rätt kyligt ...

Tid över till annat

Om en halvtimme-fyrtio minuter så där bär det av till jobbet. Om jag visste det jag vet nu hade jag sovit lite extra, nu har jag massa tid över. Men det är iofs bra, då hinner jag packa tills ikväll när jag ska bege mej till faren.
Sömnig är jag nu, trött som fan kommer jag vara ikväll, men jag har påsklov ända till måndag om det inte rings efter mej.
Haj!

Långledig

Lördagens besök på Samarkand gav inte mycket i skoväg tyvärr. Faktiskt hittade jag ett par som jag föll för pladask. Det fanns bara två problem. Klackarna var för smala för att kunna gå utomhus i, speciellt i den här stan där de skalas upp av att man fastnar mellan gatstenarna. Sen var de väldigt stora i storlekarna, alternativt har mina fötter krympt en storlek. Storlek 38 glappade i hälen när man gick och det känns livsfarligt när det gäller högklackat och någon 37a fanns inte =( . Suck.

Men jag har gott om tid att ta mej till stan och fortsätta min jakt i veckan. Imon har jag ett långpass på jobbet 0900-1900, men efter det har jag helg till måndag kväll då jag har mitt nästa danspass. Antingen skojakt eller så spenderar jag långhelgen genom att hälsa på min pappa, om han vill ha mej =P .

Danslärare?

Dagens planer är väl inte helt klara, det enda jag vet är att det iaf kommer bli ett snabbt besök på Samarkand så jag kanske äntligen får köpt ett par fina skor till sommaren.
Igår hände det inte allt för mycket heller. På väg till och från systembolaget gick jag förbi en cirkus och fick se några kameler i samma inhängnad som cirkushästarna. Och kameler är ju nåt man inte ser varenda dag! Inte hästar heller visserligen, men något oftare.

Kvällen spenderade jag ensam med tvn, lyxade till det lite genom att doppa jordgubbar i grädde. Skulle blivit perfa med lite smält choklad också, men det fick duga med det jag hade. Och sen slutade min vakna tid med en migränattack. Sicksackflimmer i gult, blått och rött som blockerade mitt synfält, stickande smärta bakom ögonen, lite avdomnade händer. Men jag tog en pronaxen så det blev ändå ett lindrigt anfall.

Hur låter balettfröken al? Eller steppfröken al? Eller både ock? Jag har fått förfrågan att gå dansskolans ledarutbildning till hösten och samtidigt börja undervisa balett och stepp för nybörjare. Hjälp! Hur ska jag kunna lära ut andra i dans när jag själv tog mitt första balett- och steppsteg så sent som 2009?
Nästa vecka är det påsklov, men efter det ska jag lämna besked om hur intresserad jag är av det.

En helg på högre höjder

Denna helgen har verkligen varit kanon även om den inte skilt sej särskilt mycket från övriga helger. För det första har det varit otroligt vackert väder, varmt och soligt, men tyvärr generöst med blåst. Lördagen bjöd på drink på balkongen med solen som vittne blev det, dock satt jag insvept i en filt, men härligt var det =) !

Tidigare på dan hände det andra äventyr. En vårpromenad till Tipshallen och vips så skådade man mänskor från ovan. Jag har inte klättrat på vägg sen gymnasiet och jag var rädd att jag tappat min talang för det som jag hade då. På de vinkelräta väggarna var det bara att pinna på uppförs, inga problem, men när jag försökte ge mej på de som lutar in mot rummet fick jag problem. Mina glappiga axel- och handleder gillade inte hur man fick arbeta med armarna på annat sätt. Svårt att förklara och låter kanske som ett försök till en dålig ursäkt, men jag blev sjukt ledsen, arg och besviken för att jag, trots flera tappra försök, aldrig kom högre än halvvägs till taket.

Terminens sista stepplektion avklarades idag, stor sorg för mej då detta är den danskursen jag kan dyka upp på utan att känna någon som helst prestationsångest inför och under. På de övriga kurserna förbereder vi oss för årets dansuppvisning, så där är det mer press inblandat. Och jag känner mej mer oförberedd än nånsin.

Nu är det väl vår?

Upp och hoppa, dags att göra sej klar för ett fem timmars arbetspass. Det ska nog gå snabbt. Det jobbiga är nog cykelturen dit och hem.
Igår var det bara toppen att vara ute att cykla, underbara väder, underbara vår. För det är väl vår nu?
När jag var hos min far förra helgen spirade det för fullt av snödroppar och krokus. Dessutom firade jag vårfrudagen där. Eller nej, jag firade våffeldagen för vi åt våfflor och hade inte en tanke på jungfru Maria.
Förutom lite sol och balett hann jag med en del på att-göra-listan. Det sista får jag ta hand om idag.

  • Stryka kläder (hann med till hälften)
  • Tvätta kläder (hann med till hälften)
  • Byta sängkläder
  • Vattna blommor
  • Betala räkningar
  • Ha en extralektion i balett
  • Diska
  • Pumpa cykeln

Blodvite

Har ganska så nyss kommit hem från en alldeles lagom lång danslektion. Vi hade en tåklass att ta igen. Det var skönt att dansa idag, även om torsdagens skavsår gick upp idag och började blöda. Behöver jag ens skriva att det sved rätt bra i duschen, hur litet det än ser ut för världen =/ .

Nu har det till torsdag på sej att läka medan jag tvättar tåskydd och handlar plåster =) .

Att göra en måndag

Har man som jag inte varit hemma på en vecka finns det en hel del som väntar när man kommer hem. Idag när jag dessutom inte har arbete på schemat får hushållsarbetet all fokus.
Jag borde/ska
  • Stryka kläder
  • Tvätta kläder
  • Byta sängkläder
  • Vattna blommor
  • Betala räkningar
  • Ha en extralektion i balett
  • Diska
  • Pumpa cykeln
Ja, det var väl det jag hade främst i huvudet när jag vaknade. Men jag kan berätta lite kort om vad som hänt i veckan innan jag sätter igång med det.

I måndags var jag sjukt sugen att på min lediga dag rasta cykeln och ta mej till Samarkand för att köpa ett par snygga skor för att belöna mej och min sparsamhet lite. Jag cyklade till min vän för att dumpa min packning innan, men jag blev så jävla svett av den cykelturen att jag tappade lusten för shopping totalt. Bestämde mej för att skjuta upp det till fredag och satte mej i solen på balkongen istället, så jäkla gött!
På kvällen ballade spisen ur totalt. Huvudsäkringen gick när den skulle användas, så vi skickade iväg en felanmälan till hyresvärden och åt pizza den dan.

På tisdagen kom det aldrig nån och kollade på spisen och pizza en dag till skulle svida bra i bådas plånböcker. Så min vän drog ut sladden till spisen och lekte hobbyelektriker. Han hade dragit slutsatsen att det var platta två som var orsaken till kortslutningen, så efter lite pillepill och tejpning så pluggade han ur alla sladdar till den plattan.
Faktiskt funkade spisen bra och vi fick vår mat.
Bara det att när jag satt i tvrummet fick min vän för sej att fortsätta kika in under hällen, och trots hans möda med att tejpa alla strömförande ändar på kopplingarna med eltejp så hör jag hur det smäller till ute i köket.

Det visade sej att han fått sej en sjuhelveteskyss av spisen, tejpen skyddade inget alls när han råkat nudda en koppling.
Som tur väl var höll han i spisen med båda händer så strömmen gick bara från arm till arm istället för att passera genom kroppen. Skitfarligt =O !

På onsdagen kom det en gubbe för spisens räkning, utan förvarning när jag låg och sov och vännen var på jobbet. Han kunde konstatera att det var kortslutning i spisen då huvudsäkringen gick så fort han kopplade in den. Redan på eftermiddagen fick vännen en ny fin spis.

Under torsdagen hände det nog inget speciellt mer än att jag dansade.

Sen på fredagen kom jag iväg till stan först för att köpa puder, läppstift och öl inför helgen. Skulle bara lämpa av det hos min vän för att ge mej av till Samarkand i ett andra försök. Då öppnar man dörren och ser hur regnet börjat falla. Bara att stänga igen och sysselsätta sej med nåt annat. Inga skor den dagen heller.

Så gick helgen i ett nafs, vi bakade egen pizza som räkte alla tre dagarna, vi kollade på tv och film, spelade Rock Band Beatles, drack öl och sov en massa =) . Toppenhelg!

Dags att ta itu med listan ...

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0