En tigerkaka till

Vad blev det att jag hittade på en Valborg som denna? Jag tog mej faktiskt till systemet och fyllde på öllagret, men det var ju ett jävla skitväder Göteborg bjöd på.
Dessutom blev jag ju sugen på en uppföljare till tigerkakan i påskas, ingen sockerkaksform fanns att finna, som jag anade. Medan jag ändå var på backaplan letade jag med mamma och hennes dators hjälp upp Överskottsbolaget så jag kunde köpa en.

Jag mellanlandade hemma för att byta byxor, min situation blev ohållbar, innan jag åkte bort till Netto och handlade den saknade ingrediensen vaniljsocker. Sen blev det baka av!

Ja, jag började då med att vispa ihop en smet. Den smeten delades upp i två olika stora delar, ena vispades det i vaniljsocker i och den andra for kakaon.

Sen var det bara att varva de olika smetarna i formen, köra runt med ett redskap för att mixa dem lite grann och svisch in i ugnen!
Och medan kakan stod där och växte sej stor hade jag en massa vispar och bunkar att slicka rena från smet, allt medan jag kollade på Så Ska Det Låta <) .

Kakan blev klar, lite krispig på utsidan och saftig på insidan. Mums! Jag tror jag ska ta en bit till ...

Valborgsmässoafton

En dag med glädje, en dag med fest! Så har det varit för mej iaf. Minns inte vilket år det ofrivilligt slutade, men jag minns att jag förra Valborg hade varit på en misslyckad audition på Balettakademien och senare på kvällen stod på en parkering i Mölndal med en kopplingsvajer som var av. Varmt som fan var det också i dagarna runt denna högtid.

Till skillnad från nu, när jag är ledig. Jag vet inte ens om det blir nåt festande för mej, vet inte vart jag kan ta vägen eller med vilka. Skulle nåt spontant hända så har jag bara en enda öl kvar i förvar. Och jag måste bestämma mej idag om jag ska fylla på lagret, imon är det ju röd dag = stängda systembolag. Och så måste jag bestämma mej för om jag ska köpa alkohol för de få pengar som finns kvar på mitt konto.

Men om jag inte sticker till Netto och köper onyttigheter så kan jag nog svära på att jag har ingredienser till att baka min deliciösa tigerkaka. Men jag kan nog svära lika dyrt och heligt på att det inte finns nån sockerkaksform i detta hushåll =/ . That sucks.

Jag är sjukt sugen på öl!

Hur blev jag ackompanjetör?

Nej, det finns sannolikt inte ett sånt ord på nån som ackompanjerar, men jag hittade inget bättre ord. Men hur kommer det sej? Vet faktiskt inte, men så fort nåt ska kompas med piano utan lärare får jag rycka in och låtsas vara pianist =/ .
Nu har jag fått ett tungt ok att bära. Det är självträning med klassen imon inför föreställningen, vår körledare har plockat ut ackorden på ett rikigt flummigt körarr på Nature Boy och undrade om vi hade nån som kunde ta på sej att kompa under repet. Jag fick nio pekfingrar på mej, jag svalde.
Det är inte bara Em7 och Am/B i denna låten! Ett och annat F#7sus4b5-3 tittar förbi. Inget svårt ackord egentligen, man ska bara hinna tänka innan det är dags att skifta över till ett GΔadd6. =)

Lite musikteori: Hur man tar ett F#7sus4b5-3 !

Bara fyra fingrar, väldigt konstiga harmonier. Vilket gäller nästan hela låten igenom. Då får jag ta och öva lite till på att kompa samtidigt som jag ska lära mej min egen stämma i arret. Way!

En sista vanlig vecka - och sen?

Det är inte lång tid kvar, och min framtid är fortfarande oviss. Det är en hel vanlig vecka med lektioner och repetitioner, sen är det en halv vecka med samma sak, torsdag har vi vår föreställnig och fredag är det avslutning för förb. Vemod, vem vet när våra vägar möts igen? Det är ju bara en enda i vår klass som kommit in på yrkesskolan, resten ... sprids för vinden.

Jag vill ha en säker framtid!

Just idag känns det bra

Idag har jag ätit "riktig" mat för första gången sen i onsdags. Stekt ägg och korv kanske påminner mer om en amerikansk frukost, men det var vad jag orkade och hade råd att göra. Gott var det.

Sen kan jag nu glädjas åt att sista avsnittet av Merlin visades nyss och att andra säsongen av serien kommer igång nästa vecka! Flera månader har gått sen jag såg den och då var det tack vare en person som la upp det på tuben. Fast å andra sidan, jag har ju fått mina efterlängtade utgåvor av hela serien nu, de står vackert i hyllan =) . Och nu har jag betat av första säsongens extramaterial och kommentatorspår, love kommentatorspår!

Att solen skiner är också ett plus, men det absolut största pluset är att HV71 är svenska mästare i herrhockey! Jubel och glädje!


Melodikrysset v.16

Hm, det var en fråga jag inte kunde, den svenska tvseriens första ord på vågrätt 7. Hilfe! Jag delar gärna med mej med andra svar om det skulle vara så ...

Lättpåverkad och likgiltig

Jag har druckit upp slatten med Perlino och en öl och jag känner mej redan drucken. Det har att göra med att jag inte haft nån aptit idag och struntat helt i maten. Jag har levt på gårdagens matsäckrester, ett äpple och en hemmagjord croissant. That's it.
Och till skillnad från igår har jag varit extremt känslokall. Okej, jag var på Netto en runda, och jag ansträngde mej för att vara trevlig mot mannen som frågade om jag visste var det fanns rödbetssallad och killen i kassan. Men sen blev jag klämd i bussdörrarna och då gav ansiktsmusklerna upp, nollställd igen. Och det har hållt i sej. En och annan tår har fällts, men det har inte blivit mer än så. Jag har inte kännt mej glad, inte ledsen, inte arg, ingenting!

Igår halvlåg jag i sängen och lät min förtvivlan kastas ur mej både visuellt och audiellt. Det förevigade jag, har ingen egentlig anledning till det, kanske ville jag kunna gå tillbaka till det senare för att ha som skräckexempel, kanske var jag bara nyfiken på hur det såg ut, men autentiskt - det var det!

En annan typ av ångest

Ja, här ligger jag och gråter ut min förtvivlan. Bokstavligen. Jag är riktigt knäckt, jag snyftar inte bara. Jag behöll solglasögonen på på bussen för att dölja mina tårar för allmänheten.
Hur ska jag komma över det här? Det var ju detta jag ville mest av allt!

Auditionhelg

Då var det dags, dagen med stora P, A och S. Imon och förhoppningsvis hela helgen, avgörs mitt öde, min framtid. Klockan ringer 0540, får se om jag hinner med allt jag ska, locka håret, fixa mellanmål och grejer.

Binjurarna har redan börjat arbeta för fullt med att insöndra adrenalin.

Wish me luck, I will need it =/ !

Lite tid för mej själv

I totalt 50 minuter satt jag inspärrad mellan fyra korta väggar. Ibland var jag inte ensam, Marsha kom och sällskapade lite med mej på andra sidan dörren, men sen var hon tvungen att gå på toa. När man sitter ensam i en hiss kan man passa på att tänka lite, utan att man får dåligt samvete för att man inte gör nåt vettigare. Det finns inte så mycket annat att göra när man väntar mellan två våningsplan på att en hisstekniker ska färdas fram genom rusningstrafiken för endast min skull.

Sen, vems idé var det att låta det snöa? Nu skiner solen, och hagel går väl an, men snö! Inte nu, det är snart maj, snön ska vara slut nu!

Äggmacka

Idag sket jag i havregrynsgröten, det fick bli äggamacka till frulle istället. En trio var det från början, men jag hade redan hunnit proppa i mej den ena innan bilden togs =) . Gott!

Jag drömde jättemystiska drömmar inatt också, både om skolan och om mina döda husdjur. Även annat skit också, men varför återkommer det andra? Inatt var det Timmies tur, en tax vi hade, det är ca 10 år sen han avlivades, men nu dök han upp igen.
Drömtydare sökes!

Nevositet och ångest

Nu blev klockan över midnatt igen och jag ligger inte i dvala! Hur svårt kan det vara att lägga sej i tid? Det går konstigt nog bra på en lördag att lägga sej och somna 2300, men inte när man behöver. Imorse vaknade jag dessutom av drömmar. Det var mörkt ute, då var det tidigt. 0448 närmare bestämt, och sen kunde jag inte somna om på hur länge som helst.
Jag drömde att det var audition till PAS, alla sökande stod runt Brunnsparken medan juryn åkte runt i en vit golfbil. Det var mörkt och alltsammans lystes upp av gult gatlyktsljus.
En mardröm som väckte mej.

En aktuell dröm, som snart ska bli verkliget, inte i Brunnsparken dock, förhoppningsvis =) . Det är inte länge tills man får börja räkna i timmar och inte dagar tills det är dags. Torsdag morgon. Min sånglärare hjälpte mej att få bytt min auditiondag, jag vågade inte störa rektorn medan han hade elevsamtal, men det gjorde hon =) . Så nu får jag på torsdag som alla andra i min klass! Jag tittade in en snabbis på kontoret och tackade honom igår efter skolan.

Så till torsdag har jag tänkt komma på vad jag ska ha för kläder, vad jag ska ha för mat, rekvisita till teaterprovet, jag ska kunna mina låt- och monologtexter och så hade jag tänkt bli av med min jävla träningsvärk och mitt jätteblåmärke på knät ... Hur löser man det?

Prioritering

Jag bör:
Äta
Öva
Stryka
Sova

Jag gör:
Kollar på hockey! Heja HV! Låt oss piska Stockholmsändalykt!

Sleepy Sunday

Ja, vad kan denna dag möjligen bjuda på? Än så länge två maskiner tvätt och en nybäddad säng med tillrättade sängkläder. Igår bäddade jag inte sängen alls, för det var så kaos att alla försök att få det se bäddat ut skulle vara förjäves. Jag brukar faktiskt bädda sängen varje dag, som den lilla hemmafru jag är.
Fint <) !

Nähe, det är en kvart kvar innan det är dags att hänga upp tvätten, ska man göra sej lite frukost, månne?

Min mobil luktar gul sur bomb

Det går ett lång led bak för att förklara varför den gör det. Ähum ...
  • Jag får en gul sur bomb av Morin.
  • Den är för stor för att kunna stoppas hel i munnen, så man får ha den kvar i plasten och sutta på den.
  • Sutt = saliv.
  • Saliv = blött.
  • Blött = kladdig bomb och plast.
  • I brist på papperskorg får plasten plats i fickan då bomben är uppsuttad.
  • Med mobilen i samma ficka blir den också kladdig.
Därför.

Min egen del av Island

Pratade med pappa i telefon och han berättade att han märkt av vulkanutbrottet på Island. Bilen var nämligen täckt av grått damm, dvs aska från det fjärran landet. Ja, jag har ju ingen bil, mitt fordon är i form av en velociped som står ute på balkongen. Om man skulle ...

Ja, titta!

aljohansson.ching.chong?

Jag märkte nu att bloggen fått besökare från Kina, bla från Shanghai. Och när jag klickar vidare för att se varifrån de kom till min blogg så kommer jag tillslut in på en kinesisk sida, och jag fattar ingenting! Så jag tog mej via google in på sidan för möjligheten att kunna översätta det som stod, och jag fattar ingenting! Jag fattar inte vad sidan går ut på och jag fattar inte hur jag och/eller min blogg hamnade där. Jag kan fö inte hitta den när jag kollar runt.

Med hjälp av min förvirrade hjärna funderar jag också på om jag ska äta middag eller bada först. Det blir nog middan, är lite svulten då jag inte ätit på typ 8 o'n halv timme.

Klippt hänglås

Fick precis ett santal från en klasskompis som vidareförmedlade att man låtit klippa upp hänglåset till mitt skåp på skolan. Anledningen var att nåns väskremmar hade fastnat i dörren och gick inte att få ut. De kunde väl ha klippt bort den lilla biten på remmen istället? Jag har inte råd med ett nytt hänglås ...

Ska man se det som ett dåligt omen? En allegori som tyder på att jag gjort mitt på skolan? Nu går jag in i mej själv igen ...

Hur står det till där uppe?

Idag mår jag inget bra ... Kroppen är det inget fel på, jag är snarare mer orolig för knoppen. Antar att det är för att det börjar dra ihop sej för audition. Förutom själva stressen där så är jag dessutom ensam från min klass på fredagen, alla andra har blivit kallade till torsdagen. Jag kan bara hoppas att någon från min AMPklass är i min grupp, för jag pallar nog inte ensam.

Tänk så kommer jag inte in nånstans i höst! Vad fan ska jag göra då!?

Fritidshåltimme

Ja, jag har inget särskilt att göra nu sista kvarten innan Christer i P3 börjar, så jag slänger in ett inlägg. Några bilder också =) .
Varför inte börja med vad jag väljer att äta till lunch idag? Sen är det nåt som håller på att resas i Göteborg! Vad de ska med ett pariserhjul vid operan att göra har jag ingen aning om ...

Jag har skickat iväg mina sista ansökningar nu iaf. Och igår fick jag ju faktiskt kallelsen till en av dem. PAS vill att jag kommer dit på fredag nästa vecka. Av nån okänd anledning är jag hittills ensam i min grupp av alla i klassen. Ehm ... Alla andra i klassen som också ska söka hamnade i en annan grupp av fyra. Kanske inte var mer begriplig den meningen =/ .

Så, om man skulle ta mobilradion med sej ut på balkongen, solen kommer snart runt hörnet =)) ! Det är så mycket vår i stan!

Tillbaks till min verklighet

Åter i stora staden tycker jag att det börjar bli dags för en uppdatering på allvar. Inte många foton har det blivit, men de jag hittade i mobilen skickar jag över hit.
Vad hann jag med sen innan jag tog tåget från Alvesta? I torsdags var stora återträffdagen, med blandad framgång. Tänkte jag skulle slinka in på min gymnasieskola och hälsa på min gamla mentor, men för andra gången var han inte där ... Så jag och min mor traskade Storgatan fram för att slå ihjäl lite tid och då möter vi min gamla körledare från tiden då körsång var nytt för mej. Vi snackar alltså säkert 1994 =/ . Men visst känner hon igen mej, vi har kännt varann många år, och nu hade det gått en tid sen sista hälsningen.

När jag blev lämnad ensam i Växjö gick jag bort till min trafikskola för att hälsa på receptionisten. Skönt att gå ner dit nu när man inte känner stress och nervositet, men det var nog ett o't halvt år sen jag var där nere sist, och hon sa att hon för lite sen tänkt och undrat vart jag tagit vägen. Och vips stod jag där livs levande!
Det stod även en av körlärarna där inne, honom körde jag bara med en enda gång, men killen minns tom var jag jobbade =O ! Inte klokt vilket intryck man kan göra ibland.

Under min och mammas lilla tur på stan fick jag lite saker jag behövde, kuvert till min sista ansökning, mascara och eyeliner. Medan vi var på Åhléns kollade jag in böckerna för att se vad Millenniumböckerna kunde tänkas kosta. Där inne var det nog runt en hundring eller mer för en pocket och vi gick in på Bokia istället för att leta efter de inbundna. Pocket där också, 129 för en bok. Men!
En inplastad box med alla tre pocketböckerna för 149! Vi tyckte det verkade för bra för att vara sant, så vi var tvugna att fråga. Men allt var i sin ordning och nu äger jag den =)) !

Sen blev det fredag och den spenderades hemma hos Lina. Vi åt snacks, kollade på Så Ska Det Låta, pimplade de rusdrycker vi valt själva och så blev det sång och gitarrspel =)) !
Vi åt dessutom den tigerkaka jag bakade samma eftermiddag. Jag blev av med min tigerkaksoskuld då, hade aldrig bakat det innan, och den blev så sjukt god! Saftig och god. Jag blev mäkta imponerad av mej själv <) !

Ja, nej, det var väl det mest intressanta som hände i mitt liv i slutet på påsklovet.

Kort uppdatering

Jag har ölat med Jojje, ska hämta mammas cykel i stan, ska till urskogen och träffa Lina, Therése och Memma imon, åker tillbaka till Göteborg på söndag och kämpar mot Morran via HV71 mot Skellefteå under slutspelet.

Något mer utförligt:
Ölandet med Jojje gick bra, förutom att Växjö är ett jävla bondesamhälle när det kommer till att välja bland uteställen en tisdag.

Jag ser fram emot att träffa de gamla godingarna igen, var ett par månader sen sist.

Biljetten är bokad, tåget går 1315 på söndag. Det går för fort, jag har inte hunnit med det jag ska!

Det går bra för HV, men matcherna är i det lite väl spännande laget (konstig meningsuppbyggnad, men jag vet inte hur det ska böjas ... ). Jag sitter med 120puls och vrålar svordomar, "ja" och "nej" oavsett om jag sitter tillsammans med nån eller ensam. Nästa match är redan ikväll och då ska det piskas Skellerumpa!

Nu ska jag hoppa in i duschen, äta frukost och ta mej per buss ner till stan för att transportera en nyservad cykel tillbaka hit. Det blir la trevligt med en cykeltur om vädret håller i sej =) !

Ställa klockan på en söndag

Det var ju helt onödigt, jag tänkte att jag skulle komma upp till Evita som börjar klockan elva. Men så vaknar jag 0922 =/ . Det skulle nog varit skönt att få sova ända till elva, men jaja.
Tv visar även Jesus Christ Superstar idag vid, för mej, okänd tid och jag är rädd att det krockar med mina andra ärenden idag. Det vankas påskmiddag hemma hos min faster =)) ! Har inte fått nån information om vad exakt vi ska bjudas på, men det får väl bli en glad överaskning.

Fortsatt glad påsk, de dagar som är kvar!

Tidig uppstigning

Nej, skulle inte tro det, sanningen ligger mer i sen läggning. Klockan är typ sex på morgonen, det börjar ljusna ute och det var längesen jag var uppe så länge. Och detta var helt på min fars bevåg, det måste ha varit ännu mer länge sen! Och jag som trodde jag åkte hem på lov för att sova ut =) .
Ja, det var stressigt igår, onsdag. Hem från skolan, duscha, laga mat, äta, stryka och framför allt packa på tre timmar och sen iväg till tåget. Sov på tåget, åkte hem till pappa och gick och la mej tidigt, det var min dymmelonsdag det.

Dan efter blev det ju skärtorsdag. Inte en enda påskkärring kom hem till mej där jag väntade med skumkaniner =( . Under tiden jag väntade kokade jag gröt. Det fanns inte tillräckligt med mannagryn, men däremot hittade jag grötris! Men, ack, det tog nästan en timme att koka ihop, så jag fick äta med andakt och riktigt njuta av risgrynsgröten-made-from-scratch.


Våren har kommit till Småland, i trädgården finns det snödroppar och krokus att finna, och av den två o'n halv meter höga snövallen finns nu endast material till en enda snöboll kvar.


Sen har jag och pappa suttit med film och musik, kvällen har bjudit på hockey (vinst till HV71!), gamla Postkodmiljonärenavsnitt, de två Män Som Hatar Kvinnoravsnitten i en följd (jag hade inte sett andra delen och pappa hade inte sett nån), Mamma Mia! på cd - den svenska versionen, ABBA The Consertdvdn och tillslut Mamma Mia! - filmversionen. Och så blev klockan jävligt mycket!

God morgon!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0