Påskveckan

Så var stilla veckan igång igen, det blev en sån detta året med tillslut. Drog mej till minnes att jag för ett år sen skapade ett litet faktainlägg om just stilla veckan. För den oinvigde finns här en lathund om påskens alla dagars betydelse.

Årets blå måndag var intensiv för kropp och själ, gissar på att även vita tisdag (morgondagen, alltså) kommer bli det. Idag bjöds det på
Jazz (gick förvånadsvärt bra, fick inte en enda korrektion! Inte för att jag inte var felfri precis, men jag blev stolt över mej själv)
Balett (börjar nästan alltid skitbra, fick mycket beröm av läraren idag, men som vanligt fuckade det upp när det kom till diagonaler och småkombinationer)
ca 5 timmars hål (ägnades åt repetitioner inför den gemensamma sången och klipp och klistra med ansökningsblanketterna som ska in denna veckan)
och sist sångredovisning (sjöng Dancing Queen på svenska och Still Hurting från The Last Five Years. Gick faktiskt helt okej, lite text- och taktsjabbel på andra låten, men annars så.)

Nu är jag trött, god natt!

För mycket av det goda?

Igår åkte jag hem till Julle för vi skulle ha GASkväll. Jag hade med mej Stinsen Brinner!, Grisen I Säcken, Alla Ska Bada och Macken. Den sistnämnda hann vi inte med igår så vi betade av alla sex avsnitten idag istället =) .
Till denna mara blandade vi ihop ingredienser till en sockerkaka. I med grundreceptet och sen improviserades det fritt. Vilken smak? Choklad? Kokos? Nötter? Äh, vad fan, i med allt ihop! Så det blev en choklad-vanilj-kokos-valnöt-svartvinbär-sockerkaka =)) . Det var väl i det mesta lagret, men det smakade inte illa på nåt vis! Smeten var vackert vinröd.

Fint och värmande med tända ljus, vi satt uppe till halv fem (utan att klockan hade vridits om till sommartid) och jag hade supertrevligt och skrattade jättemycket =) .

Nu är det tid att öva på låtar till den gemensamma sånglektionen imon, ska även skriva lite på auditionpapprena som ska in nästa vecka. Iih, jag känner mej oförberedd!

Sommartider, hej, hej!

Herre Je, det är redan inatt det ska ställas om till årets bästa tid; sommartid!

Nä, där hade jag fel. Jag ligger hemskt snett i tiden. Imon natt är det dags =) .

Trerätters

Nu är jag sannerligen mätt och belåten. Lite trött också, men jag tror inte bara det är paltkoma. Sov inte allt för väl inatt heller.
Jag tyckte att lax i smördegsknytten lät gudomligt gott så det prövade jag på. Till att börja med plockade jag fram lax och smördeg ur frysen =) !
För att laxen skulle få plats inuti en degplatta behövde den kavlas ut, och vad finns inte i detta kök? Jo, en kavel! Vad fan kan man använda för substitut som kavel? Jag messade mamma, dock fick jag inte svar fort nog så jag fick tänka själv.
När hon väl ringde upp gav hon förslaget "glas", och det var ju exakt den slutsatsen jag själv drog! Men det var ett svårt verktyg.

Men tillslut; på med laxen, på med crème fraiche med smak (jag valde paprika/chili eller nåt sånt), rulla ihop, pensla med ägg och in i värmen.
Ja, det blir ju ägg över efter en pensling, lite för mycket för att hälla ut, tyckte jag iaf. Så då kan man ju istället hälla det i en het panna och göra sej en förrätt i form av omelett =)) !

Under tiden riset var på kokning och fisken på tillagning gjorde jag ett oljebyte. Från 2litersflaskan till den lite smidigare, knappt tomma 1litersflaskan hällde jag rapsolja. Sen var det då dags att lägga upp dagens och helgens måltid.

Det var inte fullt så fantastiskt som jag väntade mej, men så hade jag ju sjukt höga förväntningar. Men missförstå mej rätt, det var riktigt gott! Sen är jag sämst på såser och vad som passar till vad, så jag tog bara av crème fraichen för att det inte skulle bli för torrt =/ .

Efterrätt då? En kexchoklad <) ! Och nu ska jag förbereda mej för Postkodmiljonären och Så Ska Det Låta.

En runda till

Var och handlade och tänkte även denna helgen följa ett recept. Detta innehöll smördeg, men givetvis hittade jag ingen i frysdisken bara för att jag behövde det. Då får jag åka till ett annat Netto och kika där. Förmodligen blir det till Järntorget och Andra Långgatan. Jobbigt ...

Möt våren med ett wienerbröd

Pappa ringer.
"- Hej al, vad gör du?"
"- Jag ligger på sängen och kollar på när min blomma växer."

Det är det jag gör, jag har inte mycket bättre för mej. Just nu vill jag inte göra nåt annat. Jag vill befinna mej i ett vakuum utan ljud och ljus, dock går inte det, är inte ensam i lägenheten längre.
Jag mådde mycket bättre innan idag.

Det är på riktigt vår i Göteborg, lycka till 100%, teatern i skolan var fantastiskt rolig, kanske inte helt lyckad, men det går inte ha tråkigt och känna misslyckande på Fredriks lektioner. Sen kom ju Frida och hälsade på sista timmen =)) ! Hon ringde redan igår och ville träffas, men typiskt nog hade jag ju bokat in BAs dansgenrep, så det fick bli idag istället.
Vi tog en fika ihop som vanligt, gott men svindyrt! Framför allt trevligt och roligt. Man får skratta jättemycket tillsammans med henne!
Skulle ta en bild på henne mitt emot mej, men jag tyckte allt att jag kände igen den bilden, lite deja vùkänsla. Visst hade jag rätt?

Så jag tog en ny, unik fikabild på henne =) .


Slutspelet är ju igång

Det har jag faktiskt noterat, men jag måste erkänna att jag inte hänger med så bra iår =/ .

Men jag gillar det jag ser!

Har du lagt dit det?

Var kommer alla mina kläder ifrån? Har allt det verkligen fått plats i min garderob? Jag är ytterst tveksam till det, nån har varit här hemma och placerat ut massa plagg. Det finns kläder här ...


Här ...

Här ...




Här ...



Och här.
De väntar på att hamna under strykjärnet och sen i ...


Denna hög, som tillslut kommer få en plats i garderoben. Pust, det blir lite att göra, men jag är ganska pigg idag! Det har varit en bra dag, balettlektion med scenkläder, kör, ett besök på BAdansarnas moderna uppvisning, som jag faktiskt tyckte var skitbra!

Jag har själv inte varit i så mycket kontakt med modern dans (inte alls, faktiskt) och trodde till en början att det skulle vara svårt. Men jag kom in i det så småningom, både bildligt och fruktansvärt bokstavligt =)) ! Jag blev erbjuden handen av ett par dansare och blev ledd till en dyna på golvet, till en helt annan plats i publiken, sen upp igen och fick en ny plats bakom ett skynke. Inte bara jag, några civila till blev eskorterade runt om i salen. Blev sittande där ett tag tillsammans med alla dansarna och några åskdare, och när skynket drogs undan var föreställningen slut och alla applåderade.
Jag och två andra fick en dansarhand och blev utdragna på golvet för att ta emot applåderna, konstig känsla, men jag älskade konceptet!

Dags att komma igång med strykeriet igen ...

Jag går på vilja

I morse när det var meningen att jag skulle vakna och vara pigg var jag istället dyngtrött! Så där så det inte går att öppna ögonen för att ögonlocken är så svulla både ovanför och under ögonen. Nja, så kändes det iaf. Något motsägande var att jag trots det inte kände att jag ville ligga kvar i sängen, jag ville verkligen vara pigg och ta mej till skolan!
Det gjorde jag också och skoldagen passerade ganska fint, inga större missöden =) . Men tröttheten höll i sej och jag hade bokat tvättid just idag, något jag var lite tvungen att ta itu med. När jag inte satt nere i tvättstugan och väntade på att maskinerna skulle bli klara, var jag uppe och drack kaffe, åt pasta med fetaost, drack kaffe och drack kaffe.
Dock verkar inte kaffet hjälpa för annat än att skynda på de kasserade kroppsvätskorna =/ .

Anledningen till att jag över huvudtaget kan röra på mej måste vara min starka självdisiplin.

Övning ger färdighet

Ja, här sitter jag och sjunger fyra låtar om och om och om igen med hjälp av youtube.

There are auditions coming up!

Män Som Hatar Kvinnor

Omg, jag såg den första delen av Män Som Hatar Kvinnor som svt visade ikväll. Så jävla bra! Och den sjukt vidriga våldtäktsscenen gjorde mej verkligen illa berörd. Jag började lipa och var tvungen att ta nåt stärkande. Dags att skriva upp Millenniumtrilogin i både bok- och filmform på vill-ha-listan.


Pajbakning

Så fick jag då gjort min paj. En paj innehållande broccoli, fetaost, tomat och pinjenötter. Det tyckte jag lät gott. "Smakar det så kostar det", heter det ju också. Världens minsta påse med nötter kostar 30 spänn på ICA, den större typ 60! Inte klokt, det ska jag aldrig handla igen ...

Sen tog jag lite bilder på mitt arbete med denna värdefulla paj. Tex när jag förvällde broccolin, mosar smör för att blanda ihop till en pajdeg och hällde äggstanning i fyllningen. Fyllningen som låg i pajdegen som låg i världens minsta form. Så mycket prylar, och framför allt glas, denna kille vi hyr av har och så har han ingen ordentlig pajform. För sorgligt ...

Min snygga postitlapp på skåpet också =) . Så får det bli när man har receptet i datorn och man inte kan flytta datorn till köket. Man får slarva ner stödord. Den som kan tolka mina hieroglyfer kan ju ta och göra en lika dan paj ikväll!

En annan sägelse är "Slå två flugor i en smäll" och det gjorde jag också. Efter att ha skållat tomaten passade jag på att sterilisera mina linsetuier i det kokande vattnet.

Dags att kolla in i ugnen. Fetan börjar bli bränd, men äggstanningen vill inte bli fast ... Vad ska man gå efter?

På språng

Ja, här sitter jag med jacka, halsduk och mössa och bloggar! Jag ska egentligen vidare igen, men behöver pusta lite efter att ha bestigit alla dessa trappor. Har varit på Netto och handlat ingredienser till helgens mat, men kom därifrån med allt utom pinjenötter. Det var tomt på den hyllan, så jag kom bara hem för att packa upp.

Nu ska jag ner på gatan igen och ta bussen till ICA och hoppas på bättre lycka där.

Ikväll blir det paj

Jag inspirerades av en klasskompis fryspaj igår och bestämde mej för att jag skulle göra egen idag. Förmodligen broccoli och nåt i fyllningen. Medan jag äter min havregrynsgröt ska jag googla fram några pajrecept och se vilken som lämpar sej bäst för min smak =) .

Vad som händer idag i övrigt är väl inte mycket att tala om. Jag sov sjukt dåligt och drömde massa konstigt inatt, igen, så istället för att gå på redovisningar som ställde in jazzen åker jag nog hem och sover. Tar ett bad senare på eftermiddan kanske. Ägnar kvällen vid tvn ... Lite sånt.

Я живу в России

Jag tror inte jag befinner mej i Göteborg. Inte i det svenska Göteborg som ger mej hemska solbrännor varje gång jag besökt staden. Nej, nån gång har jag ovetandes förflyttats till ett ryskt Göteborg. Jag möter folk med stora pälsmössor och sjalar runt huvudena med läskiga sjuttiotalsmönster och -färger. Och se bara på min utsikt!

Detta är exakt den bilden jag har av Ryssland! Disigt, lite moddig snö som ligger här och var, kala träd, gråa höghus som står så gott som vägg i vägg.
Vart tog Sverige med faluröda stugor och lagom varma dagar vägen?

(För den ovane rysktalaren kan jag informera om att det står "Jag bor i Ryssland" i rubriken)

Mannagrynsgröt

Nu är jag nästan mätt och god, mannagrynsgröt är mäktigt, men jag tror jag ska ta mej en banan också. Hittade de minsta bananerna jag sett i en klase jag köpte. De går att äta i tre, om än ganska stora, tuggor =)) !


Ingen sovmorgon här, inte

Igår var jag så satans trött. Jag försökte läsa lite, men det blev bara ett kapittel som jag inte tog in så mycket av för att jag halvlåg och nickade hela tiden. Tio i tolv tackade jag för mej och tänkte på hur skönt det skulle bli med lång sovmorgon idag, nu när Marsha inte skulle vara hemma och väcka mej med sitt levande innan hon ska till skolan. Men tji fick jag.
Jag har drömt så konstigt hela natten och vaknat ur min sömn flera gånger. Jag måste vara stressad över mina sökningar, men kunde jag inte varit det en annan gång?

Nu ska jag iaf gå och koka mej mannagrynsgröt och lyssna på nästa B i ABBAprogrammen.

Egobilder?

Nej, sånt sysslar jag inte med så ofta. En himla massa bilder har tagits på mej idag dock, till mina sökningar. Jag sitter och fnular med ansiktsbilder och helkroppsbilder, kan inte riktigt bestämma mej vilka ur mängden jag ska välja att skriva ut.

Dessutom fick jag ett sms av pappa:
Gå in på SR-minnen där finns lite ABBA att lyssna på. Klicka på "läs mer" så är alla där. Mycke intressant.

Så då gjorde jag det. Flera av låtarna "som inte är så kända" lyssnar jag på dagligen =)) ! Nu har jag lyssnat klart på "A - för Agnetha", ska ta mej an första Bet nu, det var nog Benny.

Förökar vi oss?

Julle följde med mej hem från skolan idag (Gud vad det lät som på mellanstadiet) och hela kvällen har vi ätit rostat bröd, kex, plättar med sirap och druckit te, men mest har vi suttit och knåpat med våra skolsökningar. Jag har beställt lite utskrifter av en annan klasskompis till imon, men en elektronisk fick jag iväg. Till Kulturama i Stockholm.

Jag har inte hört så mycket om skolan, men det jag vet är att den är tvåårig, för vissa. Man söker till första året, kommer man in får man till nästa läsår söka igen, till andra året. Och om man är riktigt duktig kan man börjar andra året direkt ... Ja, lite komplicerat =) .
Förutom det ska jag söka PAS och BA också. Bjärnum struntar jag i, har redan sökt där två år i rad och de vill inte ha mej =( .

Iaf, Julle och jag avslutade kvällen med att kollas på GASs Cyklar. Som GASfrälst rekommenderade jag den och visst tyckte hon det var grymt kul! Kanske jag lyckats värva en ny GASfrälst =)) ? Dessutom var jag ute och letade efter hennes solglasögon som hon tillslut hittade i sin tröja på bussen hem.

Hur är det att leva med överrörliga axlar?

Jo, det ska jag tala om för er, det är ett helvete, speciellt idag! Högeraxeln glappade igen, under jazzkombinationen. Jag skulle ju bara svänga armen över huvudet i en cirkelrörelse, som jag gjort flera gånger innan! Men denna gången gick inte axeln rätt väg utan hamnade lite snett, vilket gjorde sjukt ont!

Med en ispåse på axeln, flera meter bandage till att hålla fast den och böjd arm med handen på magen äntrade jag balettsalen. Den lektionens stångövningar blev genast mycket svårare, jag hade behövt min högerarm dels att hålla balansen med och dels hålla i stången med.

Jaja, jag är hemma och förbereder mej så gott jag kan inför sången ikväll. Och så glömde jag kopiera noterna i skolan. Fucken ...

Wipeout

Oh my God, jag skrattar mej halvt ihjäl! Dessa mer eller mindre graciösa männniskor som ställer upp och så Hans Wiklunds och Felix Herngrens superkommentarer på detta. Det har bara gått en tredjedel av programmet och jag har redan ont i magen <)) !

Fel låt vann

Efter att ha hört alla Melodifestivalbidrag igen bestämde jag mej för att hålla på Eric Saade. Men det hade jag ju inget för. Anna Bergendahl ville jag verkligen inte skulle representera Sverige i ESC. Ingen av dem som sjöng en ballad.

Sen har jag råkat ut för andra problem också. När jag flyttade mej själv och datorn till soffan slocknade datorn helt plötsligt, trots att den blev strömförsedd via sladd. Sen var det väldigt problematiskt att få igång den igen, som om det vore slut på batteriet.
Nu ändrade jag till "energisparläge" och trots att datorn inte kan upptäcka nåt batteri så är skiten igång =/ . Hur ska jag göra för att batteriet ska återta kontakten med datorn?

Julafton som ett brev på posten

När jag kom hem låg det en avi till mej innanför dörren. Det firade jag med att ta ett bad och lyssna på Lantz I P4, gött som fan, det var en jobbig förmiddag idag. När jag torkat tog jag min avi och åkte bort till Brunnsboplatsen. Jag vet, latmaskfasoner, speciellt när det bara är en hållplats bort. Men jag kompenserar det genom att aldrig ta hissen till mitt sjunde våningsplan, det blir trapporna ända från entréplan =)) !

Iaf, jag hittade in till postkontoret och fick mitt paket. Jag trodde att det var mina Merlinboxar som kommit, men det verkade jävligt för litet för det. Hmm ... Hem igen och slita upp papper och tejp. Rena julafton, särskilt eftersom mor min slagit in paketet med bakochframvänt julklappspapper =) ! Söta tomtar på.

Vad var det i paketet då? Jo, förra helgen var jag så sjukt sugen på att kolla på Buffy Och Vampyrerna. Jag vet att min syster sitter inne på några säsonger, så jag frågade om jag inte kunde få låna nån, tex första. Tadaa! Chokladen var en oväntad och välkommen bonus.

Solen har börjat skina igen, älskar det! Hoppas att blomman jag börjat rå om också gör det och att den inte känner sej allt för naken ...

Nu blev det kväller

Och, ack, så mörkt det blev, speciellt inne i badrummet. Den enda ljuskällan efter solens nedgång där inne har nämligen visat sej vara paj. Jag, som nu för tiden nästan kan kalla mej elektriker och proppskåpsexpert, kunde snart konstatera att det denna gång inte var en trasig säkring som åsamkat detta ovälkomna mörker. Problemet ligger alltså extremt lokalt, i en individuell glödlampa. Eller vad det nu är ...

Vad är detta för jävla uppfinning? Spotlight ... Totalt omöjlig att få ut, för jag antar att det är ut den ska! Man kanske ska skruva ner hela lampan och ersätta den? Hur gör man för att byta den? Den går inte snurra ut, den går inte dra ut. Naglarna viker sej bakåt och när man hållt på ett tag har man inga naglar kvar och då går det inte få nåt grepp om den.

Nån som på ett enkelt sätt kan förklara hur man ska få lampan att åter sprida ljus om kvällen?

Onyttig shopping

Jag tog en tur till Netto för att pricka av lite saker på min inköpslista. På den stod det lite allt möjligt, lite godis till helgen och frysvaror att laga mat på vid ett senare tillfälle. Dock var det väldigt utplockat på fryst fiskavdelningen. Så vad kom det att stå på mitt kvitto?
Lösgodis, Maltesers, jordnötsbågar, fläsksvålar, gräddglass, drickyoghurt ... Och ägg, det var väl det nyttigaste i den korgen.

Förlåt kroppen!

Läs en bok

Inget kul på tv, inget kul på internet, inget kul i skafferiet eller kylskåpet. Man kanske skulle ta och läsa i Änglar Och Demoner så man tar sej till bakre pärmen nån gång! Det har tagit väldigt lång tid att komma framåt i denna boken, Gåtornas Palats började jag läsa på jullovet och avslutade den på jullovet. Änglar Och Demoner började jag läsa på jullovet, på sportlovet hade jag kommit så långt som bilden visar, och jag har inte kommit mycket längre idag ...

Jag väntar på post

Ibland räcker inte tradera till. Man söker föremål som närmast omöjligt kan hittas på svenska sidor. Därför har vi ju internationella ebay, och min mamma råkar vara medlem på den sidan.
Det jag var ute efter var de brittiska dvdutgåvorna av första respektive andra säsongen av Merlin. Första säsongen kom ut i Sverige också, efter att den visats på svt, men dvderna innehöll avsnitten, och inget annat än avsnitten =/ . Jag vill ha lite extramaterial, vilket alla britter berikats med.

Min mamma vann dessa två dvder på ebay åt mej, och förhoppningsvis har jag dem i min ägo inom en väldigt snar framtid!

Ta en stol och sätt dej i soffan!

Det finns stolar man vill sitta i och så finns det stolar man inte vill sitta i. En stor plufsig fåtölj är ett exempel på en stol man vill sitta i, lika så toalettstolen när nöden kommit över en. Exempel på stolar man inte vill sitta i är elektriska stolen. Och gynstolen ...

Det hade fallit på min lott att besöka en av stolarna man inte vill sitta i, dessvärre var det inte elektriska stolen. Det var dags att ta cellprov för livmoderhalscancer, en av de värsta sakerna jag gjort i mitt liv, lipade under hela undersökningen =/ .

Men som tröst fick jag provsvaret idag. Om jag dör snart så är det iaf inte av livmoderhalscancer =) !

Nä, tacka vet jag soffor. De är bra nästan jämt!

Återupplivning

Jag vet inte varför, men jag gav en, till synes, livlös växt vatten en dag. Och vad händer? Den börjar vakna till liv! Undrar om man ska dra bort alla döda blad för att de nya ska ha plats att växa ut ... Jag kan ingenting om blommor och växter allmänhet, men gröna fingrar tycks jag ha belönats med =) .

Solen glimmar

Eftersom jag befunnit mej inomhus hela helgen tyckte jag att eftermiddagssolen såg lockande ut. Jag tog mej ut på balkongen och satt och jäste ett tag. Härliga tider! När jag tyckte det var dags att gå in, gjorde jag helt sonika det. Men dörren gick inte att få igen efter mej. Den är fortfarande inte låst, jag får absolut inte ner handtaget!

Råtta i röret

Jag har äntligen kommit igång med dammsugningen, men det var ovanligt kämpigt att endast ta sej igenom badrummet. När det var dags att ta sej an småstenen vid skohyllan i hallen blev det kämpigare. De åkte in, men så fort jag stängde av dammsugaren rann de ut igen.
- Vad fan?
Jag plockade ut påsen för att kolla om den var full, men den var väl halvfylld, så inget fel på den alltså. Jag plockade loss och petade i munstycket, men det verkade också okej. Dän med slangen, men där verkade det inte heller vara några problem, motorn gick som vanligt. Då särade jag på slang och rör. Hoppsan, vad tittade fram i öppningen då? Jo, lite kvitton, godispapper och världes största hår- och dammråtta =/ . Nasty.

Men nu är det tömt, dags att ta sej an köket och mitt rum. Jobbigt, jag har inte ens ätit frukost än!

Crocodile Dundee

När det är Melodifestivalen på ettan vet övriga kanaler att det inte är nån idé att visa "viktiga" program, de flesta kommer inte titta på det ändå. Därför startar deras filmer och progam på den udda tiden 2130. Idag kunde jag dock inte välja vilken av filmerna jag skulle kolla på, så då satte jag på Spindelmannen igen.

Förra veckan däremot. Då visade 4an Crocodile Dundee 2, ettan visades några dagar tidigare. Om de visade 3an så missade jag den totalt, vilket gör mej ledsen. Jag tycker om Crocodile Dundee. Jag vill ha de filmerna till mina, det inser jag nu.

Nej, nu ägnar jag för lite tid åt Peter Parker!

Så blev det

Japp, fortfarande lördag och jag är hemma med mej själv och en obefintlig stryktvätthög. Alla rena kläder på sin plats i garderoben.
Nu kollar jag på en film, ska strax byta över till Postkodmiljonären. Igår åt jag upp alla jordnötsbågar och det ångrade jag sen, vad skulle jag snacksa på idag? Jo, när man rotar lite kan man bli förvånad vad man kan hitta. Popcorn! Det ska jag poppa sen.

Igår ställde jag inte heller in nån öl på kylning, därför får det bli Bailey's mint + mjölk att dricka tills den jag ställde in nu är tillräckligt kall. Det kommer bli en god lördag =) .


Söndag på en lördag

Jag står och stryker och är allmänt likgiltig idag, som man brukar vara en söndag. Synd att det är lördag. Synd är också att mitt strykjärn verkar ha pajat, den blir inte så varm som jag vill, skrynklorna tar lång tid att få ut. Och jag som har sängkläderna kvar, jippie ...

Sen kanske man ska äta nåt, men känner inte riktigt för det. Jag tror att jag har mer än nog undangömt i köket till att laga en mättande måltid, men jag nöjer mej med en Varma Koppen.

Gud, vad jag känner för att det ska hända nåt kul ikväll!

U wanna be my friend?

Jag blir alltid så avundsjuk om jag hamnar bredvid människor där en pratar engelska med tydlig svensk brytning och en annan talar samma språk som man gör när man är uppvuxen i USA eller Storbritannien. Jag vill också ha en engelsktalande polare som är bosatt i antingen det förenta kungadömet eller de förenta staterna!

En tjugoårings kropp

Jag både känner och ser att jag kommer i allt bättre form, speciell i bakbens- och rumpregionen. Faktiskt så har jag mindre/färre (vad man nu säger) celluliter, vilket gör mej oerhört lycklig. Fortsätter jag på den här banan så har jag ju snart en kropp som förväntas av en kvinnoperson i 20årsåldern, dvs inte ha en kropp som vanligtvis sitter på en kvinnoperson i 40årsåldern =) .


Dock dallrar det en del fortfarande, har inte mycket muskler på baksidan, allt sitter på framsidan, där är jag stenhård! För att hjälpa till lite på traven tog jag trapporna ner till och upp från tvättstugan. Det gick toppen upp till femte våningen, då började anden gå ur mej, men jag tog mej hela vägen upp till sjunde och nu får jag väl påstå att jag hämtat tillbaka anden igen. Jag besitter nu, för mej, normal vilopuls.

Eniros skattjakt

Det har varit en ganska slapp eftermiddag och kväll för min del, så i brist på fantasi gav jag mej på Eniros skattjakt som de gjort reklam för. Lite läskigt var det =) ! Man får lite direktioner om vart på Sverigekartan man ska vända sej, tex skulle man ta sej en titt i Linköping, Göteborg och Umeå för att få en ledtråd till nästa ställe. Där såg det ut såhär:

Jag kom så långt man kan komma just nu. Hur man ska ta sej vidare visas nämligen på tv på söndag. Men detta var en jävligt kul idé! Jag gillar det som fan.
Den som vill prova kan ta sej dit härifrån.

Mmm ... Cappuccino

Sitter och kollar in lite missade program på olika webtvrar (nej, jag har ingen aning om hur "tv" böjs i plural. Borde vara "tver" som i "televisioner") . Till detta dricker jag Maraboucappuccino, himla gott, men nu har jag bara en påse kvar =( .
Förhoppningsvis behöver jag inte nära mej med varma drycker så länge till, inte om solen fortsätter lysa som den gjort i dagarna. Och om den lyckas värma den ännu kalla luften.



Ta mej hem landsvägar

Jag efterlyser en svensk text på John Denvers Take Me Home Country Roads. Minns att den fanns i en gammal sångbok i skolan, men memorerade den inte.
Lite grann minns jag, detta:
Gamla väg ta mej hem till den plats där jag bor. Västra Jämtland ...
Sen tog det stopp.

Hilfe bitte!

Somliga går med trasiga sockar

Jag har lyckats gräva fram tre av fyra strumpstickor från sina gömställen, nu återstår bara en. Hoppas att den inte ligger kvar på en hylla i min förra lägenhet. Jag skulle vilja köpa mej lite garn och sticka till lite nya raggsockar, ett av mina par är mer hål än sockar i nuläget.
Kanske behöver jag inte mer raggsockor, fortsätter vädret vara som idag är det ju snart sommar. Det är fortfarande för kallt i luften för att vara vår dock ...

Matdags kanske, det får bli den sista matlådan i kylen. Ugnsstekt falukorv och potatismos. Sen får det bli dags att planera förtäring för resten av veckan. Bacon och mos kanske?

Helgen som var

Ja, kanske dags att återberätta det som förflutit =) .
Fredag
Besök på Exet. Det finns redan beskrivet i sin korthet i ett tidigare inlägg, och jag har inte mycket mer att tillägga. Varför skriver jag då "fredag"? Det kan man verkligen undra, och medan man gör det hoppar jag raskt över till

Lördag
Utomordentligt trött och faktiskt en slags spänningshuvudvärk i bakhuvudet klev jag upp 1030. Helt i onödan visade det sej. Grejen var att jag skulle träffa Julle och gå på stan med henne och hon ville göra det i god tid. Hon vaknade inte förrän vid tolv och ner till stan kom vi runt halv två, två ...
Hon hittade sina stövlar, Melodifestivalkvällen vi skulle ha med några klasskompisar blev inställd så Julle och jag hade en egen hemma hos henne. Vi käkade snask, kollade på Melfesten, Crocodile Dundee och sen vete fan vad vi gjorde. Uppe till väldigt sent var vi iaf.

Söndag
Det var verkligen en söndag. Eftersom inget alkoholhaltigt intagits kvällen innan var vi söndagsslöa på ett vettigt sätt. Framför tvn betade vi av tre filmer (American History X, Sömnlös I Seattle och Mitt Afrika) , vi fick lära oss att man inte tar livet av en Toyota Hilux hur som helst och tillslut blev det Blåsningen och sen åkte jag hem.
Dessförinnan lagade vi till lite ugnspannkaka och så dippade vi blomkål, broccoli och morötter i röd currypasta blandat i crème fraiche.

Jaa, det var det, det. Nu ligger jag i sängen redo för sömnen. Ganska besviken på mej själv för att jag inte strukit några kläder.

Äntligen tvättning

Inte kanske för att jag längtat som en galning efter att få tvätta för tvättandets skull, men det var skönt att bli av med 2/3 smutstvätt, dvs kulörtvätten. Det ljusa tar vi på fredag. Förhoppningsvis blir det torrt nere i torkskåpet, har aldrig använt det innan, kanske gjorde fel, vad vet jag?

Under tiden det brummar på entréplan, åtta våningar ner från mej, sitter jag och övar in Still Hurting från The Last 5 Years. I sista minuten som vanligt.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0