Skogspromenad

Det är ju vackert väder idag, så inte ens jag kunde sitta inne och titta på. Tänkte först gå ett varv runt sjön, men ångrade mej, svängde vänster istället och gick en sväng i skogen istället. Så jag pluggade ur musiken i högtalarna och valde att lyssna på fåglarna. Gick en stund på grusvägarna, men fick för mej att vika in på en skogsstig för att se vart den tog mej. Skönt var det i solen, gott luktade skogen.

Som ni ser stötte jag på hinder på min väg, tex denna smala, halvmurkna planka till bro. Men jag litade på att mina balettlektioner gett resultat så jag balanserade över diket till andra sidan <) ! Hurra, vad jag älskar att det är vår på väg att bli sommar!

Varför denna stress?

För drygt en månad sen började det. Det var på en sånglektion där lärare och anda deltagare pushade mej riktigt hårt om att jag borde söka en högre utbildning med min röst, läraren föreslog musikhögskolan i Stockholm, Malmö eller Göteborg, de som hört talas om att jag sökt Balettakademien förut tyckte absolut att jag skulle ge det en chans till.
Jag som tidigare varit så bestämd på att det inte blir nån musikalutbildning för mej mer, veknade allt mer. Men så kom jag iaf tillslut till denna punkten

Trots att vägen från den specifika sånglektionen till i onsdags då jag la kuvertet på lådan inte varit lång rent tidsmässigt så har ändå mycket tryckts in. Processen började med att jag skrev ett mail till rektorn på BA.

God dag, god dag!

Jag har kommit till ett litet dilemma, ända sen fjolårets audition hos er har jag varit bestämd på att det var min sista sökning. Men nu, så här månaden innan sista ansökningsdag, börjar dock styrkan i "Drömmen Om BA" växa sej lite för stark. Men innan jag fyller i och skickar formulär vill jag bara höra om det är för sent för att få feedback från förra året. Så jag vet vad jag ska förändra och tänka på till nästa gång eller eventuellt bli varse om att jag bara kommer lägga all min tid och kraft samt genomlida stor besvikelse i onödan på något som inte går att förändra.
Men jag hoppas så klart på det förstnämnda!

I alla fall så heter jag al Johansson, 871005-xxxx och i fjol hade jag auditionnummer 40 på magen.

Och till svar fick jag

Vi har inte för vana att ge feedback så långt efter en audition. Vi vet att det kan hända mycket med en elev på några få månader. Det vore orättvist att säga något till dig nu som gällde för snart ett år sedan.

Du skall alltid söka om du är tveksam och låta en jury avgöra var du står i förhållande till andra.
Var man hamnar i gallring har med hur årets sökande ser ut tillsammans.

Hoppas du är nöjd med detta svar.

Med Vänlig Hälsning
Hugo Tham
Rektor och konstnärlig ledare

Jag kände mej inte så nöjd, jag ville ju få reda på om jag inte kom in pga att jag har stor näsa, har sneda knän - för då är det ingen idé att jag söker igen, för det kan jag inte göra nåt åt. Om det däremot beror på att jag valt en låt de inte gillar eller sett alltför koncentrerad ut på dansdelen - då hade jag fokuserat på att ändra på det till nästa gång.
Nu fick jag inget. Osäkert hankar jag mej fram i livet medan sista anmälningsdag närmar sej. En lärare hade lovat hjälpa mej hitta passande låtar både för mej och BA, men några förslag kom aldrig, inte förrän i måndags möttes vi på bibblan och kollade igenom musikalnoter. Hade även fått löften av en vän som kunde hjälpa mej ta sökningsbilder, men dagen kom när vi skulle fotografera och hon hade inte kameran med sej.

Som tur väl var hade en annan vän med sej sin kamera den dagen, så hon ställde gärna upp att ta några bilder. Vi fick feelning, så det blev även lite dansbilder än bara sökningsbilder. Detta var i lördags, hon lovade att skicka dem på söndagkvällen. De kom på tisdagkvällen, och ansökningen som skulle in på onsdagen.

Japp, allt detta krabb, växande stress för att inte hinna få in allt i tid, magont, osv flöt på samtidigt som vardagen rullade på. Jobb och dans hade sin schemalagda tid, så det blev inte mycket tid över till mat och sömn.

Men nu äntligen. Kuvertet hamnade i lådan på onsdagen, tömdes igår och BA borde ha det vid det här laget. Hoppas bara det inte är allt för många som söker, så jag faktiskt få komma dit och auditionera efter all möda.

Fullproppad dag

Ställde klockan på åtta för att jag skulle vakna i tid och hinna möta Emma på stan klockan tio. Tillsammans utförde vi lite ärenden såsom att handla byxor, växla till utländsk valuta och hitta födelsedagspresent. Födelsedagspresenten var min punkt och är till mamma, men så står jag vid kassan och väntar på betjäning och kan inte för mitt liv hitta korthållaren hur jag än rotar i väskan.
Ty den låg kvar hemma på golvet därför att jag plockat ut den ur väskan för att ta frimärken som jag klämt fast i den. Typiskt, men Emma var snäll och lät mej låna av henne. Sen käkade vi på Subway och gick skilda vägar. Jag hem för att hämta danskläder och vänta på att bli upplockad för att åka tillbaks till stan och äta på La Gondola.
Alldeles för mätt knatade jag bort till dansen. Det var riktigt tungt idag. Energi varken i huvud eller kropp.

Nu har jag ställt klockan på elva, känns som jag är så trött att jag skulle kunna sova hela dagen annars. Men till jobbet måste jag. Och imon med, heldag. Hatar hellördagar =( ...

Stress! Magkatarr?

De senaste veckorna har jag stressat mej halvt ihjäl. De senaste dagarna har det svidit och stuckit i magsäcken. Frågde min stepplärare om magkatarr, om det kan vara det jag har. Eller dyspepsi är det väl egentligen ...
Stress var det första hon sa. Inte lönt att förneka ...
Undvik stark mat såsom
Kaffe Råkar passande nog ha fått jättesug på kaffe med mjölk på sistone.
Läsk Nästan mitt enda näringsintag när jag inte hunnit få i mej nåt, både vätska och socker.
Citron Jo, jag dricker mitt citronvatten varje morgon, och dessa veckor har inte varit undantag.

Ja, citronen kommer jag inte göra mycket åt, annars kommer jag säkert ligga sjuk med både det ena och andra =P . Men läsken kommer minskas på nu när jag hinner äta igen, kaffet får väl späs med mycket mjölk om suget kommer till en igen. Stressa kommer jag göra mycket mindre from igår iaf.

Inspelning

Om ni är intresserade kan jag tala om att det var jättekallt att endast bära ett par tunna, fladdriga byxor och sporttopp idag. Dessutom gjorde det jätteont att dansa, särskilt snurra på grus/sandblandat underlag barfota. Men likväl filmades vår dans i huvudhöjd, midjehöjd, fothöjd, helkropp nära och helkropp avstånd och dessa vinklar behövde 3-4 tagningar var. Det är rätt ömt under fötterna nu.
Balettläraren, som idag var regissör, bjöd oss dansare på lunch på stan efteråt, sen hade vi alla ett litet uppehåll innan det var dags att mötas upp igen för att ha tåklass på dansskolan.

En rolig dag idag =) !

Det händer inte så mycket mer idag

Har jobbat 12-19, det enda av vikt som händer idag. Ska upp och jobba imon igen så inga festligheter ikväll, inte.
Desto mer hände igår. Det var mycket en städ- och fixdag, fram till klockan tre iaf. Då tog jag bussen till stan och lämnade in min trasiga steppsko. Makarn sa att han kunde ha det fixat på en timme så jag gick lite på Storgatan och shoppade lite. Hittade ett par shorts på Gina Tricot och en sketasnygg klänning på H&M för någon framtida varm sommardag. Och skomakaren i Växjö är inte billig. I Göteborg pröjsade jag 30 spänn för exakt samma skada på steppskon, här tog han det femdubbla! 150 spänn! Inte klokt ...
Sen var det hem och byta om för jazz. Uppvärmningen gick bra, hade pissig piruettdag som sänkte mitt humör till botten, men när det sen var dags att repa på uppvisningsdansen blev jag glad igen =) ! Det gick mycket bättre. Men bäst gick stretchen sist på lektionen. Var riktigt längesen jag kände mej så vig, om jag nånsin gjort det. I split mot väggen har jag bara 1-1,5 dm kvar innan utsidorna på fötterna når ända ner i golvet =) ! Och min sträckning börjar "gå över" så jag kan göra grand jetéer och grand battementer igen utan problem eller smärta, och då kan jag börja jobba på min spagat igen. Kul, kul!

Yes, imon jobb 7-12, jättelagom om ni frågar mej, sen till dansskolan och repa inför den där tävlingsdanskortfilmen. Min balettlärare är med i en tävling i tyskland som går ut på att man ska filma dans i några minuter samtidigt som allt ska vara som en reklamfilm för något. Rätt krångligt, men det löster väl sej.
Vi som dansar ska vara lite som sjöjungfrur och vi ska filma i vattentornet på Teleborg så det speglar att vi har vattnet övanför oss. Blir säkert bra.

Ikväll har jag steppat (bort) järnet

Det verkar som att det blir ett besök hos herr skomakare imon och fråga om han kan fixa min klack. Åter igen har jag steppat bort den, på samma sko som för två år sen. För hoppningsvis är han inte allt för dyr, i Göteborg gjorde de det för 30 spänn, sjukt lagom tycker jag =)) .
Ja, idag kan ingen anklaga mej för att inte ge allt på lektionerna iaf!

Majblomma

En lilltjej plingade precis på och sålde majblommor. Tyvärr var kransarna slut, men en blomma köpte jag iaf. Årets var vinröd och vit.

Börjar bli sjuk?

Konstig ofullständlig mening i rubriken. Jag känner mej konstig och ofullständig, så det kan ju ha ett samband.
Undrar om jag håller på att bli sjuk. Jag hade planerat att dagen skulle se ut så här
  • Vakna tidigt och ta en promenad till ica för att köpa citron
  • Tvätta och stryka kläder, lite allmän städning
  • Dansa två balettklasser
Hur det blev
  • Sova till 1300
  • Gå på toa
  • Lägga sej i sängen igen
Jag är fortfarande astrött och vill bara vända mej om och somna om. Är inte sugen på varken mat eller dryck för fem öre. Rädd för att ha drabbats av någon form av sjukdom, även om det är minsta lilla. Får se om jag ta mej till ica för den där jävla citronen. Får se om det blir nån tvätt. Får se ...

Tjejkväll hos Emma och utebliven Titanic-vaka

Det blev fler timmar hos Emma än vad jag räknat med, men det gjorde absolut ingenting =) . Och fy, vad vi har ätit! Igår - kyckling med pasta, marängsviss med nougatsås (faktiskt MYCKET godare än det låter! Rekommenderas), godis, chips och dipp. Idag - frukost, spagetti och köttfärssås, nybakta scones, mer godis och chips. Tjock ... Tillsammans med allt ätande blev det även tv-/filmtittande, alkoholdrickande, allmänt skitsnack och skratt. Ja, just det, och sovmorgon till 1350! Liiite långrandigt att ligga i soffan och vänta, men jag tycker att trötta mänskor ska få sova =) .

Japp, och så har datumet slagit över till den 15e april 2012. Den 15 april 1912 gick atlantångaren Titanic till botten. 0220 enligt alla infosidor, vad det blir i den svenska tidszonen vet jag inte. Men tyvärr, tyvärr, tyvärr blir det ingen Titanic-vaka för mej, en annan har fått morgondagens arbetspass på sin lott och behöver stiga upp. Natti natt!

Lurad

Jag blev blåst. Inte ens halva filmen var upplagd på tuben =( . Då sover jag väl istället då.

En liten uppdatering

Ligger i sängen, skönt, skönt, min stackars kropp har arbetat hårt idag i danssalen. Denna dansvecka har gått oerhört snabbt. Kanske för att tåklassen på söndagen och sången och teatern på måndagen var inställda pga påskledigheten, kanske för att jag bara haft ett jobbpass hittills denna vecka och därför sovit bort mer av dagarna. Kanske av nåt annat skäl.

Imorgon är det fredag och trots att det inte är påsk så är jag ledig! Och på lördag också! Jag har helsöndag, men de timmarna brukar gå rätt bra, värre är det med hellördagar. Så vad ska jag göra min lediga fredag och lördag? Emma bjöd mej hem till sej och vi ska laga och äta mat, snaska lite och kolla på film, ett och annat glas rusdryck slinker väl ner och massa ord ska väl bytas =) . Längtar ...

Nu ska jag kolla på Pinocchio, såg att den fanns på youtube, har säkert inte sett den på så många år att det inte går att räkna på fingrarna.

Påsklov

Trots att jag inte går i skolan så har jag ändå haft påsklov sen jag gick av mitt jobbpass i onsdags. Tog bussen till pappa direkt efter jobbet och där har jag varit och spenderat påsken tills idag. Imorgon har jag mitt nästa jobbpass.

Skönt har detta varit, bara fått sova, kolla på tv/film, ätit god mat och gott snask hela dagarna, och framför allt inte behövt sitta helt ensam med all denna tid i påsk. Najs!

Girl's night in

Igår var det jobb, sen till Åhléns och shoppa lite ansiksmasker, hem och byta om och packa, ner till sång och teater. Fick sjunga en låt var inför övriga gruppen och det gick rätt bra, fick enbart poditiv respon, faktiskt lite tårar =O ! Teatern gick också helt okej, är särskilt nöjd med en av improvisationerna.
Efter teatern kånkade jag bort med mina två överfyllda väskor till Konsum för att möta Ellinor och inhandla det sista för vår Girl's Night In-kväll. Det blev varma mackor att äta, samt stora skålar jordgubbar, mango, vindruvor granatäpple. Kroppsvård i form av hårinpackning och ryggmassage. Filmerna som rullade på kvällen/natten var Fantomen På Operan och Grisen I Säcken. Bara för att bestämde vi klockan fyra på morgonen att vi skulle sitta uppe 50 minuter till för att jag skulle få knäcka dygnet. Klockan 0450 sa vi således god natt till varann.

Vaknade 10-1030 och åt de överblivna mackorna till frukost, vi la ansiktsamasker på varann, vi badade fötterna i samband med nackmassage, sen fotmassage och filmerna för dagen blev Tonårsliv och Djävulen Bär Prada. Resten av frukten samt chips och läsk intogs.

Najs kväll/natt/dag!

Stenhård helg

Idag har jag inte gjort många knop, bara legat och degat i sängen precis hela dan, just nu med chips, choklad, godis, läsk och Big Brother ;) . Men för att åter bli mänsklig känner jag att jag behövde en sån här dag.
Det började i fredags, jobb till sju, sen hem och göra sej i ordning för utgång. Premiär för mej på Stars'n'Stripes och dum som jag var blev det efterfest där jag föll i däck. Så med linser som suttit i sen fredag förmiddag, oborstade tänder och hår samt smink som inte såg ut som kvällen innan gick jag genom stan för att ta med till cykeln som äntligen kunde ta mej hem. Väl hemma tog jag ut linserna och tvingade jag i mej lite mat, sen föll jag i däck igen.

Halv sju vaknade jag på kvällen, då hade jag en timme på mej att äta, duscha, göra mej i ordning för lördagens festligheter som bestod i förfest och sen Grace. Bara två öl, ingen efterfest, mådde mycket bättre när jag vaknade idag än igår =) .

Nästa helg blir nog lugnare, men vi får se, allt kan hända.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0