Dags att banta?

Herre Je vad tiden går fort, fast jag inte gör ett dyft! En timme i solen bara rusar förbi, tur att jag sprejat på med solskyddsmedel för en gångs skull.
Så var det det där med vikten. Okej att man går upp några kilo när man slutar träna regelbundet, men när jag tog mitt senaste danssteg i söndags! Ritch sa det i brassestolen när jag skulle sätta mej i den. Sorgligt.

Fick sitta vid utemöblerna och äta min frukost istället. Den bestod av lingongrova utan pålägg. Kompenserade det genom att lägga till några physalis. Skulle egentligen hört till lite jordgubbar också, men till min besvikelse blev det inte så. Jag gillar sånt som är fluffigt, det sticker jag inte under stol med, men hittar man det på jordgubbar vill jag inte veta av det. Synd att jordgubbar inte håller längre fast de förvaras i kylskåp.

Ska nog hoppa in i duschen snart och börja göra mej i ordning för ett besök hos min vän innan han åker upp till Stockholm för att kombinera familjeträff och arbete. Öl på balkongen får det bli, jag är ju ändå ledig imon.

Sommarförmiddag

Klokan är inte ens tio och det är redan 21,6 grader ute. Jag tror jag struntar i datorn ett tag ;) .

Just dance

Fredag:
Tog mej till stan för att köpa de sista kläderna till söndagens dansföreställning. Hittade det jag skulle och firade det med att käka kinalunchbuffé med mamma. Efter det cyklade jag hem (och klarade mej med en hårsmån undan regnet, som tidigare nämnt), satte igång en maskin tvätt och tappade upp ett bad till mej själv. Lyckades ofrivilligt återuppliva ett gammalt barndomsminne, nämligen att få till så mycket skum som möjligt i badet. Så måttet "ligga i tills skummet är borta" var inte att tänka på den gången utan fick aktivt vispa ner det i vattnet.


Lördag:
Uppstigning klockan sju för att komma i tid till samlingen inför dagens två dansföreställningar samt ett genrep. När ens del i uppvisningen var avklarad fick man gå på lunch. I lördags kom min vän med picnic, så vi satt utanför konserthuset och åt kycklingsallad i det blygsamma solskenet och otroligt kalla vinden.
I dagens två föreställningar dansade jag som fågel på en diamantö. Hey good-lookin'!

Söndag:
Inte riktigt lika tidig uppstigning idag som dagen innan, tack vare att jag fick en sängplats hos min vän nere i stan. Annars såg dagen i princip lika dan ut, förutom picnicen som jag bytte ut mot en måltid hemma hos vännen istället, för det dåliga vädrets skull.
Det var samma olidliga väntan mellan varje sceningång, jag var så jävla trött och hade så tråkigt, det fanns ju inget att göra under föreställningens gång mer än att hålla sej i skinnet. En annan annorlunda grej idag var att jag hade ett panikbyte mellan mina danser, kryss i taket gick det jättebra båda föreställningarna. Att ta på tåskor under press är ingen lätt sak, de måste ju verkigen sitta bra!
Tyvärr har jag inte ännu kommit över en bild på mej själv i mina randiga "rättspsykpatientkläder", men en bild som ballerina tog jag av mor min som var på plats och fotade. (Vänligen bortse min broken-looking handled)

Regnet det bara öser ner

Men jag höll mej torr om både skor och strumpor.
Cyklade hem från stan, inte många hundra meter hemifrån mulnade det igen som fan. Jag kom in, gick på toa och när jag kom ut därifrån såg jag (och framför allt hörde) hur himlen öppnat sej och näst intill all världens fd förångade vatten släpptes över taket.

Ibland har man tur, det var inte min tur att bli genomsur idag =)) !
(Bilden tagen från liknande skyfall för några år sen, den gången var jag inte lika torr om fötterna.)

Tvärrandigt

Ska strax börja ta mej till köket för lite frukostintagande och efter det börja förbereda mej för ett stadsbesök igen. Var och svängde på Storgatan i tisdags och trodde jag hittat allt, men när det dagen efter visade sej att maskeringstejp på kläder inte funkar som ränder, då det spricker och lossnar vid klädbyten, behöver jag införskaffa svartvitrandig tröja och likmönstrade leggings/strumpbyxor. Utgifter, utgifter. Och lönekontoret som inte var särskilt generösa denna månaden heller.

Så ser läget ut för tillfället.

Midsommarplanering

En halvtimmes tågresa tog mej till Lina igår eftermiddag. Vi startade nästan genast med en drink, jättegod halvimproviserad sådan =) . Efter den andra drinken startades grillen och god mat förtärdes sittandes ute i de sista solstrålarna innan de försvann bakom träd och hus. Mätta och nöjda tog vi frukt och chips med oss till tvn och den fick oss tillslut att förflytta oss till varsin säng. Vi var båda väldigt trötta, hon efter att ha arbetat hela dan och jag efter att ha varit vaken länge natten innan och sen bli väckt av dörrklockan runt nio.

Tidig sänggång innebar tidigt uppvaknande, redan åtta - halv nio åts det frukost i den redan brännande solen. Först efter det tog vi verkligen itu med att leta upp en camping nånstans i Sverige som kunde passa allas arbetstider och plånböcker. Första sökrundan gick inte så bra, vi tog tillslut en paus för att gå till ica och köpa glass. Därefter blev det en sväng genom Emmaboda och ut till en liten, men ack så trevlig, skogspromenad.

Åter hemma och ett försök till gällande midsommarboende. En eventuell träff i Halmstad, men absolut inget bestämt. Så vi får försöka lösa det här via msn och facebook. Imon är det arbetsdags, veckans enda som det ser ut på schemat =( . Fast å andra sidan är det ganska mycket dans nu då uppvisningen är i helgen, det ska repas en del tills dess.

Åka tåg

Sitter i sängen och väntar på att Melodikrysset ska börja. Efter det ska jag göra mej iordning och packa lite. Idag ska jag nämligen ut och resa =)) ! Inte så långt iofs, men ändå. Färden går mot Emmaboda och Lina som jag i helgen ska planera årets midsommarfirande. Var vi ska vara, hur vi ska bo och lite så. Kommer bli toppen.

Det osar katt

Idag har jag varit i stan i sex timmar. Fast utan att få så mycket gjort. Min handläggare på Arbetsförmedlingen (som jag faktiskt aldrig träffat) rekommenderade mej att åka till byggnaden idag förmiddag. Det var nåt om att olika arbetsgivare skulle komma och prata. Jag trodde att klockan tio skulle man lydigt sitta och lyssna på och anteckna vad de hade att säga om just sitt företag i några timmar, men istället var det ett tiotal "stånd" där man själv fick gå runt till de olika rekryteringsföretagen och ställa frågor.
Jag visste inte vad jag skulle ställa för frågor, så jag gick runt som en vilsen hund, helt malplacé! Fick inte ut nåt av det besöket, vågade inte ens ta godis som företagen ställt ut eftersom jag inte talade med dem =/ .

En halvtimme strosade jag runt, sen gav jag upp. Gjorde några ärenden på stan så jag fick lite inköpt till dansuppvisningen, allt utom ett par vita strumpbyxor med högt deniernummer. Omöjligt hitta, massa leggings fanns - smutsvita, men inga kritvita ogenomskinliga strumpbyxor. Ska kolla om det finns att beställa nånstans och om det hinner komma innan uppvisningen.

När jag ansåg mej färdigshoppad gick jag in till min moster i hennes butik och gjorde henne sällskap fram till och under hennes lunch. En tonfiskrörebaguett från Pastabaren blev det för min del, gott <) ! Och så fick jag en tablettask finsk lakrits av henne, vilken redan är uppäten.

Sen jag kom hem har jag inte gjort många knop, ligger just nu och kollar på Raskens, har datorn vid min sida och nyss fick jag besök av två kattkompisar. Om de var polare vet jag iofs inget om, men vi säger det =) .

God natt måne

Ja, här ligger jag och stirrar tillbaks på månen som lyser upp min tillvaro nattetid. Men nu är det baske mej dags att både fälla igen datorn och ögonen!

Att leva i landet på målsnöret

Först bli snuvad på det långa förstaplaceringen i ESC på lördan, sen bli nerskickade under isen efter två hoppfulla perioder i hockeyn på söndan. Så nära, men ack så långt borta, att sikta på guld men få silver och brons. Två dagar i rad. Det är nästan mer än vad kan stå ut med.
Aja, nya tag. Idag blir det dock inte många knop. Har övat på auditionlåtar och kollat ikapp på missade tvprogram hittills idag. Vad som komma skall vet jag väl inte riktigt, men får jag motivation till det ska jag ta tag i smutstvätt och stryktvätt.
Intressantare än så blir det inte.

Radio

Vad hände där liksom? Först får jag ett sms på tidigar morgonen om förfrågan att hoppa in och jobba några timmar. Det tackade jag ja till, jag hade ju redan varit vaken sen tjugo i sex. Efter avslutad arbetsdag tog jag mej vidare till bolaget. Inga konstigheter så långt, men när jag betalat klart och jag kämpar med att få i alla öl i påsar flyger det upp en rosa microfon i mitt ansikte.
- Hej, Sveriges Radio P3 [nåt programnamn jag inte hann uppfatta], får jag fråga hur gammal du är?
- Eh, 23 ...
- Jag såg att du fick visa leg här, men det brukar du kanske få göra?
- Jo, det brukar jag, så jag är van.
- Det sägs att den här säsongen är det hårdare kontroller på leg, men det har inte du märkt av då?
- Näej.
- De säger att det har med att folk är ute i solen mer (
va?), men du har inte tänkt på det?
- Jasså? Nej, det har jag inte.
- Hehe, okej, tack.
- Tack.

Vad var det =O ? Vad ville de få ut av den intervjun? Haha, jag fattar ingenting. Trevlig var han dock, han sa tom hej då till mej när jag tillslut packat klart och lämnade bygget.

Nu, om det menar hålla uppe, ska jag ta mej en runda hemåt och packa om, för att senare ikväll återvända hit till vännen.
Mors!

Sockermyra

Jag får nog allt vackert sitta ensam ikväll igen. Inte för att jag behöver göra nåt storartat, bara jag slapp göra det ensam =/ .
Ensam har jag varit mest hela dagen. Spenderat tid med datorn och spenderat tid med solen. Till skillnad från mitt tidigare oansvariga levene är jag inte som en kokt kräfta, nån nyans rödare är jag, men jag har smort in mej =) ! Det är sjukt bra för att vara jag, började med det förra sommaren.

Sen har jag blivit farmare också. En flock myror har bosatt sej i mitt sovrum och mitt kvarlämnade grogglas från gårdagen visade sej vara lösningen på mitt problem! Min grogg bestod av Martini och sprite - socker, socker, socker, och myrornas kommunikationsförmåga kan man inte annat än beundra. Snart dax för tredje tömningen.

Vi cyklar runt i världen

Eftersom jag uppenbart inte har nåt att göra ikväll så kan jag berätta att jag suttit på eniro.se de senaste minutrarna =) . Det jag efter det besöket kommit fram till är att jag denna vecka (mån-fre) cyklat 63 km! Dessutom har jag dansat jazz och balett i totalt 6 timmar och 45 min. Tänk om det kunde vara så varje vecka!

Säg den glädje som varar

Solen har gått ner, så även mitt humör. En sak jag upptäckt är att jag fått minskad aptit under den här perioden. Igår tex bestod matintaget av tre knäckebröd på dan och två kycklingklubbor med ris när jag kom hem vid 22. Idag har det varit en skål flingor och fil och en hemmagjord hallon- och chokladmilkshake. Just nu får jag i mej näring genom Martini och sprite. Inte konstigt jag börjar känna mej lullig i min ensamhet. Går nog och lägger mej tidigt idag.

På bättre humör

Nu känner jag mej mycket bättre till mods. Positiva saker har hänt idag. Solens strålar värmer igen (även om vinden envisas med att blåsa kyla på en) och så är balettlärarjobbet i höst mitt om jag vill ha det! Tyvärr är jag så jobbig att jag inte kan svara förrän i juni, efter min audition på Balettakademien. Men går det som tidigare auditioner där så har jag ett hem på Kulturama.

En Ängels Tålamod

Jag har lite snabbt på lediga studer betat av två säsonger av En Ängels Tålamod på youtube. En fantastisk serie som fick mej att skratta högt i min ensamhet. Minns inte så mycket från den när den sändes för tio år sen, mer än att jag tyckte den var bra.

Idag skulle jag vilja sammanfatta den så här - En fantastisk serie med världens sämsta slut!

Gaga snodde posen

Ja, jag satt och kollade på gamla Melodifestivalenlåtar igår.

Vårruset

En del dagar bjuder på större utmaningar än andra. Den här dagen bjöd på en stor utmaning. Intet ont anande tog jag cykeln ner till dansen, samma väg som alltid, men drygt halvvägs blev jag som överkörd av ett hav av stutsande bröst.
Mitt i min väg, mot min färdriktning, gick årets vårrus, vilket jag inte hade en aning om. Och nånstans från smeten hörde jag en bekant röst tillhörande min faster ropa mitt namn. Men det var inte riktigt läge att vända sej om och hälsa tillbaks, det var full koncentration framåt och försöka låta bli att bli nertacklad i diket.

Med klistersmak på tungan

Nu har jag, rätt så obemärkt faktiskt, tagit mej till postlådan och puttat i mitt kuvert. Och jag kom faktiskt ihåg att slicka igen och frankera det. Nu ligger det och väntar på att få färdas till Göteborg och under tiden sitter jag här och väntar på att få svar tillbaka.
Är sugen på knäckebröd med ost. Har redan klämt i mej fyra stycken, mest för att få bort klistersmaken på tungan.

Ett oförseglat kuvert

Här ligger det. Kuvertet. Än så länge oförseglat, för jag tänkte ta mej en sista titt för att se så allt är som det ska, att jag inte glömt något. Postlådan töms klockan två, så än har jag en liten stund på mej.

Att det kan vara så svårt att posta ett brev!

Att komma på bättre tankar

Igår insåg jag att jag behövde min väns åsikter angående ansökningsbilderna, jag kunde inte riktigt komma överens med mej själv. Det skulle innebära att jag behövde vara hos honom innan han åkte till jobbet, vilket är klockan 7. Det skulle i sin tur innebära att jag skulle behöva cykla hemifrån ~6 så han skulle få betänketid om han behövde. Och det i sin tur igen skulle innebära att jag behöver stiga upp ~0530-0504.
Här är jag nu. Har jag börjat komma iväg? Nej. Något som min lilla hjärna inte ville koppla igår kväll var att min vän också är en modern människa. Han har också mail, precis som jag!

Cry, cry, cry

Idag har jag varit jätteledsen. Det finns väl ingen egentlig anledning till det, men jag har bara velat gråta hela tiden. Jag har varit sängliggande och knappt ätit nåt. Men lite uträttat har jag fått iaf. Jag har skrivit ett personligt brev till ansökningen, fyllt i övriga ansökningsblanketten, haft ett pass balett (som kanske ökade mitt humör med något litet snäpp, men det var inte den endorfinkick det brukar), tagit foton till samma ansökningsblankett som tidigare nämnts.
Och nu ligger jag i sängen igen, har valt två av de 50 bilder som togs som jag ska skriva ut och välja den bästa av dem.

Nu ska jag nog göra mej iordning för att sova och kanske gråta en sista skvätt =( .

Glad såsom fågeln

Nu har det gått över till maj, äntligen. Och dessutom har smhi dragit tillbaka sitt hot om snö senare i veckan, tack och lov. Regnigt kommer det bli dock.
Och valborgsmässoafton var inget undantag. I väntan på scoutkåren med efterföljade fackeltåg som skulle tända majbrasan kom det en skur. Det var ett tag sen jag gjorde nåt vettigt på valborg, de senaste åren har det bara inneburit alkoholintag om jag ens lämnat hemmet alls. Förra året sprang jag runt på Backaplan och letade sokerkaksform i ösregnet och på kvällen satt jag bara hemma, åt tigerkaka, drack nån öl och kollade på tv med jeansen hängande över strykbrädan för att torka. Minns det som det var igår =P .


Iår. Ner till torget, se scoutkåren anlända, lyssna på student-/manskören, lämna platsen av tristess när vårtalaren sätter igång, gå runt i regn och köld tills kåren kommer till sjön, se brasan tändas och vackra raketer avfyras. Sen hem och dricka öl och drinkar, äta god efterrätt och tv tillsammans med min vän.
Valborgen var toppen och kunde bara ha blivit bättre om förra veckans värme hade hållt i sej. Det var vantar som gällde =O .

Idag är det balettlektion som ska tas igen. Ska bli kul!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0