Jag vill flytta nu!

När det var julafton ringde mamma och sa att hennes vårdtagare som äger några lägenheter hade berättat att en av hyresgästerna i en tvårummare skulle sluta plugga och flytta i augusti. Det var då en strimma hopp började lysa och sedan dess har jag stått först i kön till den.
 
Nästan ett halvår senare ringde mamma när jag var i Göteborg och sa att hon hade frågat denna hyresvärd om hyran. Under 3000/månad! Blev oerhört uppspelt.
 
Knappt två månader efter det, alltså precis nyss, ringde mamma och berättade att hyresvärden ringt henne. Hyresgästen flyttar 1a september och jag var välkommen att titta på den redan imon! Mamma får följa med mej, och jag är helt till mej av upphetsning, har haft denna lägenhet med det perfekta läget i bakhuvudet sedan jul, hoppas verkligen, verkligen att den är beboelig trots den låga hyran och att den inte är allt för trång!

En helveteshelg avklarad

Uh, jag trodde aldrig att jag skulle överleva denna helgen! Sex timmar jobb på fredagkvällen, tolv timmar på lördag, tio timmar på söndag och nio timmar idag. Trodde att jag skulle få vara ledig imon, men fick visst hoppa in och jobba, visserligen bara 7-11, men det var min enda lediga dag innan lördag. Så det får bli åtta jobbdagar på raken.  Tänk pengar, tänk pengar ... Hon fixar det nog, med jobb, jobb och jobb. Hon får aldrig sin klänning klar.
Jag har köpt en klänning billigt på tradera. Tanken är att den ska bli assymetrisk, men mamma behagar inte åka från Öland, så det är därför den inte blir klar.
 
Eftersom det inte blev nån vidare helg för min del så firade jag lillelördag istället, torsdagen var fri från arbete. Efter jobbet klockan ett blev det en efterlängtad ölfika på Sports med Jojje. Tror det var två somrar sen vi hade det senast. Fyra öl var slank ner på några timmar och vi fick mersmak, Jojje ordnade hundvakt och jag åkte hem och fräschade till mej efter jobbpasset och sen tillbaks till Jojje. På vår "förfest" slank det ner två öl till samt lite Bailey's och så återvände vi till Sports. Två öl. Tillbaka i Jojjes lägenhet för en kort "efterfest" med lite mer Bailey's när Sports stängde och sen var den dagen slut.
Döm om min förvåning när jag vaknade morgonen efter, lite illamående för att det var så äckligt varmt i rummet, men till slut gav det med sej och det var bara att stiga upp och börja leva igen.
 
Hämtade min klänning som jag skrev om ovan och sen begav jag mej till stan för att äta bakad potatis med Emma. Hade rätt svårt att äta, så då kände jag av lite av gårdagens bravader. Men gick vi på bio, Cockpit, överträffade mina förväntningar med råge! Den köper jag när den kommer =)) .
 
Tänk om livet ändå kunde vara som de dagarna jämt ...

Bränd baksida

Hur motvilligt det än är är det nog dags att ta på sej kläder och komma in från solen. Som dansare får man ju lära sej att lyssna på kroppen.
Dessutom trodde jag att jag hade en bra grund från i maj så jag var inte så noga med insmörjningen, men det slår mej nu i efterhand att jag inte hade tillfälle att ta av mej byxorna när jag solade då. This is gonna hurt tomorrow ...

Helg i Halmstad

Fick för några veckor sedan en inbjudan att hänga med några vänner (Ellen, Lotta, Johanna, Emelie och Jannie) till Halmstad över en helg. Därefter fick jag igenom några ändringar i schemat och sen for jag med bussen dit efter jobbet.
Tänkte att jag skulle sovit lite grann på bussen, men givetvis fanns det tre personer som inte kunde hålla käften utan måste diskutera politik, litteratur och spela M.I.G. ! Givetvis skulle de sitta nära mej.
 
När jag kom fram till Halmstad var bussen försenad så de som redan var framme och skulle möta mej fick istället köpa öl på bolaget åt mej och kom istället bort till stationen lagom till Emelie skulle komma med tåget. I lägenheten sedan åt vi middag och några timmar senare kom även Jannie och förfesten kunde börja.
Kvällens uteställe blev på Bond, jag hade riktigt roligt!
   
Dagens roligaste: Det raderade fotot där Lotta står framför en ljusstake på väggen som gör att det ser ut som hon bär en herdinnehätta.
 
Sen blev det lördag, som alltid när jag druckit öl vaknade jag mycket tidigare än jag behöver och dessutom hade jag blivit bjuden på både minttu och lakritsshots kvällen innan så illamåendet var ett faktum.
Framåt lunch tog vi en liten runda på stan, det var varmt och soligt väder vilket vi inte hade sett av på flera månader, hittade en vacker park. Blev sedan en tur i affärer och tillslut stranden, med ett uppehåll på Buger King. Det var första gången de fått mina pengar och det var väl okej burgare, men jag gillar nog Max bäst. I Tylösand satt vi och lyssnade på DuoJag utanför Solgården på after beachen. Nära havet gick inte gå för det blåste typ storm om man inte hamnade i lä bakom en sanddyna.
Hem och förbereda för kvällens äventyr, vi tog en pizza till middag och eftersom tjejerna blivit varnade att köa tidigt så fick vi lov att bege oss redan halv tio. Då tog vi bussen tillbaka till Tylösand och Leifs Lounge. En kort andra förfest på ett hotellrum hanns med och sen gick vi in.
 
Jag hade nog haft roligare på Leffes om inte fötterna hade börjat göra så ont denna kvällen, konstigt för jag gick hela gårkvällen med samma skor utan problem. Hem kom vi tillslut med en överfylld buss med överfulla mänskor, och tack vare att jag höll mej ifrån sprit utan bara öl så vaknade jag upp relativt pigg, dock efter för få timmar igen.
 
Dagens roligaste: När Jannie, som tydligen gett ut sitt nummer till fler än en kille kvällen innan, bjöd in en kille på förfest och i dörren står fel kille.
 
Söndagen gick till att städa upp efter oss i lägenheten, och vi kunde konstatera att vi inte spelar våra könsroller så bra, utan vi sex tjejer hade lyckats grisa ner ordentligt. Mycket mer hann inte hända innan jag och Emelie satte oss på en stekhet buss tillbaka till Växjö. Fy fan vad jag svettades den resan, inga fläktar funkade.
 
Det var om helgen det, nu ska jag ta min frukost ut och sen tänkte jag svettas lite till. Det är äntligen sommar =)) !

En shoppingrunda som heter duga

Det döpte jag den till redan igår, men kom aldrig iväg på den. Så jag tog den idag efter jobbet istället. Tre linnen, ett par jeans, en klänning, tre navelpiercingsmycken och ett halsband släpade jag hem tillslut. Summa sumarum 425:- . Minus 99:- för jeansen, för de betalade jag med presentkort och plus 20:- som jag la i ett par gatumusikanters fodral, har hört dem några gånger och det svänger rätt bra om dem.
Jag tycker att det var en rätt hyfsad affär med tanke på att bara jeansen skulle kostat 399 om det inte varit rea!

Tiden går

Ja, jag vet, det är döden dött här, men det är lite så jag känner mej just nu. Jag skyller på blodgivningen, att det är den som hämmar min energi just nu. I torsdags fick jag tom gå från jobbet, för första gången nånsin, för att jag knappt orkade hålla uppe huvudet. Orkade inte lyfta armarna en längre stund - ohållbart, sen sov jag fem-sex timmar när jag kom hem, var vaken några där jag slöglodde vid tvn och sen gick jag och la mej och sov för natten.
 
Den tröttheten kommer och går, idag sov jag till elva, då var jag pigg och kände för att ta mej till stan eller Samarkand för en shoppingrunda, men tyvärr hann jag aldrig iväg innan tröttheten föll på igen. Nu ligger jag här ... Känner för en tupplur, jag. Gör jag jämt nu förresten. Och så är jag ständigt törstig vilket i sin tur gör att jag är ständigt kissnödig. Diabetes? Let's hope not.

Midsommar 2012

Ja, det har ju passerat en massa tid sen dess, men nu plitar jag äntligen ner det här. Bäst innan det försvinner helt ur minnet =) .
 
Jag hade ju precis kommit hem från Göteborg, spenderat en natt i min egen säng. Klev upp klockan åtta och begav mej mot Blomsterlandet för att köpa ett Grattis- och Tackblomsterarangemang till Lina och Stefan. Jag stod vid disken och pekade på snören och plast jag ville ha om, tydligen så fint att tanten bakom mej ville ha en exakt lika dan, trots att hon nog inte hade samma baktankar med den =) . Kände mej sjukt estetisk och inspirerande!
Sen var det hem och packa om min auditionpackning till midsommarpackning. Lite efter tolv gick tåget och framme i Emmaboda for vi direkt till Ica och handlade helgens mat.
 
En kortis på Linas altan med välkomstdrink och en macka för att stilla hungern mellan frukost och fika. Stackars Lina med sin gipsade hand då hon brutit lillfingret på jobbet! Sen bar det ut i skog och mark på blomsterjakt. Inte lika stor variation på det färgglada i år som förra året, men tillräckligt ändå.
Vi fick till våra "kransar" och bar dem under fikat, med den goda kladdkaketårtan Lina bakat.
Vi ägnade dagen åt att snacka en oerhört massa skit, skratta åt varann och tillslut börja fixa med kvällens mad - såklart grillat! Men regnet hade börjat snudda vid marken så vi fick lov att förflytta oss till den lilla altanen som är under tak. Där efter föll regnet rejält resten av kvällen så vi satt inomhus och spelade 500 och kollade på lite svenska komedier som visades.
 
Dagen efter åkte vi på utflykt, vi åkte en sväng till Borgholm. Vi strosade lite på huvudgatan där, åt en god middag och tog ett glas valfri dricka på ett annat ställe. Det var då himlen öppnade sej. Nån ska ha sagt att det alltid är sol på Öland. Nån ljuger. Resten av kvällen bestod av inomhusaktiviteter såsom mer kortspel, lite frågesportspel vi köpte på Maxi och film.
På söndagen hann vi inte med så mycket. En kort promenad i Emmaboda runt den lilla sjön var väl det största som hände. Och sen var midsommar slut. Dags att fara hem, en intensiv vecka var till ända och det var arbetsdag igen dagen efter som om inget hänt.
 
 
 

På sistone

28/6 Gick på bio med en hel hope tjejer. Såg den där Snövit-filmen. Jag tyckte den var okej, men inte mer, de övriga var höjda till skyarna. Tyckte inte Snövit-skådisen var tillräckligt snygg för rollen som "fagrast i landet", drottningen var hästlängder fagrare.
 
29/6 Hade åkt till landet för att sjunga på en begravning. Blev ihopföst med en kantor som nog var suverän på att läsa tolv notrader i rad och spela dem prima vista med både händer och fötter, men att räkna slag i takter verkade hon inte kunna. Så fort jag sjöng toner som inte stod med i takten var hon lost och började rita dit extra taktstreck och krabba. Jag ville bara ryta till och säga att hon skulle spela två ackord per takt och inte spela mer än fyra slag per takt som det stod! Försökte hela tiden lägga fram det lite fint, men så skulle hon försöka lära mej lite om musikteori med "jag vet inte hur mycket du kan om detta, men ...". Ja, så mycket vet jag, att jag hade kunnat spela det själv så blev det inte så mycket krångel ...
Själva uppsjungninen blev okej. Det var så satans kallt i kyrkan att jag skakade, vilket gjorde mej nervös så jag skakade ännu mer ...
Åkte efter begravningskaffet hem till stan där jag träffade Jojje som jag inte sett sen hennes födelsedag i mars.
 
1-6/7 Jobb, sex långa dar i rad.
 
6/7 Träffade åter Jojje, vi hade filmkväll. Vi råkade välja två halvbra filmer - The Descendants och The Awakening - och en okej - I Huvudet På En Serimördare ... Bättre lycka nästa gång. Var hemma tre - halv fyra, lagom fylld med öl.
 
7/7Pappa messade och frågade om jag ville följa med till Alvesta och fira mina kusiner, lite småbakis hängde
jag på. Efteråt hängde jag med och umgicks med honom. På natten tänkte jag kolla på Excorsisten, för denhade jag aldrig sett förut. Vaknade morgonen efter i soffan. Hann bara komma till att flickan började svära, sen somnade jag. Den var nog inte så bra.

8/7 Följde med pappa och hans jobbarpolare på en motorcykeltur. 19 mil senare var vi hemma. Ingen Uma Thurman precis, men ... Nä, inte ens nästan. Men jag var glad ändå. Ja, lite.
 
9/7 Satte mej i stolen och tömde mej på lite blod igen. Efteråt gick jag bort till McDonald's för jag var sugen på chokladmilkshake. Jag blev förvånad över att det inte var eftermiddag utan strax efter tio. Dock fick jag inte så mycket gjort, när jag kom hem var jag helt tom på energi så sov i flera timmar.
 
Nu är det nu, händer inte så mycket, grunnar på att försöka ge mej på amerikanska pannkakor. Imon börjar en tredagars jobbsession, ska även ta några timmar till dans med Ellinor, det var några veckor sen senast.

Auditionvecka i Göteborg

Min första betalda semestervecka i hela mitt liv började med att jag och min trogne reskamrat Anna tog tåget till Göteborg på söndag kväll. Vi hamnade i ett regnigt Götet några timmar senare och tog genast vagnen till vårt vandrarhem Linné Hostel på Vegagatan. Det enda som hände den kvällen var att vi tog oss till Hemköp och köpte frukost och färdigrätter.
 
Sen blev det måndag och vår första auditiondag. När vi åkte till BA var det rätt vackert väder, men när vi tillsammans lämnade bygget föll åter regn över stan. Jag var lite missnöjd och smått orolig över min fortsatta existens på auditionen. Eftersom klockan var rätt mycket när vår grupp var klara för dagen behövde vi inte vänta så länge efter att vi kommit till vandrarhemmet innan vi kunde börja uppdatera sidan där resultatet lades upp. Då kändes den tiden oändlig, men när resultatet äntligen kom upp fanns mitt men inte Annas sökningsnummer med. Jag blev så oerhört lättad, jag var iaf inte sämre än året innan.
Lite överraskningar på årets audition jämfört med de övriga år jag sökt. Dansen och sången hade bytt plats samt att en improvisationsdiagonal hade lagts till. Till min egen förvåning lyckades jag ganska bra med den, fick tom juryn att skratta =) .
 
Tisdag var det dagen efter, jag skulle inte ha min andra auditiondag förrän onsdag så Anna och jag hade en dag tillsammans. Vi intog Nordstan och shoppade kläder och åt en minimalisk thaibuffé. Vi satte oss i solen i utkanten av Slottsskogen och omringades av alla vilda ungar och tog sedan en glass på ett kafé närmare vårt vandrarhem och billigare än de vid Slottsskogen.
                        
Sen var det att börja ladda upp för dag två på BA, att välja låt var svårt, men kom tillslut överens med mej själv.
 
Onsdag morgon var det bara på't igen, idag med "vanlig" ordning på allt - en timmes dansinstudering, en timmes juryuppvisning och sen sång i nummerordning. Dansen gick bra, utom på två punkter.
Ett: precis i början på juryuppvisningen lyckades jag ge så mycket av mej och mina rörelser att armen hoppade ur sitt läge och fastnade. Hela auditionen stannade upp, sjukt pinsamt. Aldrig hade armen fastnat så, däremot "glappat" ett flertal gånger, det var ju typiskt att den skulle göra det just där och då. Tillslut fick jag armen att glida på plats igen och jag genomförde hela dansauditionen, dock fick jag lova att inte under några omständigheter lyfta på min vänsterarm. Det gjorde jag inte.
Två: riktigt svår kombination jämfört med fjolåret. Den ville inte fastna varesig i huvud eller kropp, det blev kaos när den skulle visas upp för juryn. Får jag gissa var det det som berövade min så efterlängtade plats på BA.
För trots att sången sen gick bra, fick juryn att skratta igen, så fanns inte mitt nummer med på hemsidan längre. Då fanns det bara en sak kvar att göra - sorgedränkning. Anna hade en gammal flört att träffa så jag mötte upp Therése på avenyn som i sin tur började sin semester samma dag. Fem öl på fem olika hak (Tvåkanten, Flying Barrel, Lilla London, Nians Ölhall och Smaka) hann vi med på fyra timmar och sen ramlade jag i säng på vandrarhemmet.
 
På torsdagen var jag på måttligt bra humör, jag var trött och sliten efter gårdagens långa audition och pubrunda, men utcheckning var klockan elva och tåget skulle inte gå förrän sex. Vi återvände till Slottsskogen så jag kunde presentera sälarna och pingvinerna för Anna som inte hade en aning om djurparken där inne, vi satt och såg dem bli matade. Vi lyckades slå ihjäl flera timmar där och även en snabbvisit i Nordstan igen och en lunch på Subway innan vi tillslut begav oss mot centralen och hem.
 

Hatar/Älskar

Jag hatar mej själv
  • För att jag fortfarande är vaken
  • För att jag raderat alla bilder, sms och kontakter i mobilen
  • För att jag fortfarande inte skivit mina två inlägg
  • För att jag hade jättediff på jobbet idag
Jag älskar mej själv
  • För att jag bäddat min säng med sängkläder
  • För att jag börjat laga och äta riktig mat
  • För att jag tvättat upp min överfulla smutskorg
  • För att jag iom denna punkt ligger på plus/minus noll, vilket innebär inte minus =) !

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0