En nykter lördag, definitivt

Shit, jag måste planera in en vit helg snart alltså, det var längesen nu. Och de senaste helgerna har ju inte stannat vid smuttande precis. Inte igår heller. En billig kväll blev det också, som kompis till fribiljettsägare blev det inget inträde, och lite senare på kvällen blev jag, ganska så bokstavligt, släpad till en av barerna nån snubbe för att han ville bjuda på nåt. En stor stark är ju alltid gott =) !
Men sen blev han lite för på, han ville bära hem mej och bjuda på frukost, sen ville han bjuda ut mej på middag och grejer. Orka ...

Det var jävligt hög musik och ganska tätt med snubbar (och gubbar!) som ville gnida och buffa sina nedre mellanpartier mot en, annars var Exet ett helt okej ställe.

Nu väntar jag på att Julle ska vakna till liv borta på Haga så det blir nåt av stadsbesöket.

En bloggares klagan

Det känns som det varit en skittdag idag. Jag önskar att jag hade varit jättegravid idag, men jag har tagit ipren, så förhoppningsvis går det över till imon =) . Och så var det det där med våra svenska "hockeyhjältar" ... Vilket skämt.

Nä, det har egentligen varit en ganska bra dag idag. Väcktes av Lina när hon ovetandes ringde upp mej 0642. Så kan det gå när man hamnar överst i en telefonlista. Nu berättade hon att hon lagt in en A med telefonnumret 5 före mej =) . Hoppas A är morgonpigg!
Vaknade sen av mej själv 0947, klev upp och fick en massa gjort kändes det som, gott om tid iaf, började inte förrän ett.
Teatern gick oförskämt bra, satte mina repliker och följde min regi. Det är på gång alltså! Jag kommer få del av en fribiljetts "plus en" till nåt uteställe i helgen, jag lyckades tajma min matlagning så potatis och korv i ugn blev klara samtidigt, inget hann kallna i väntan på det andra. Ganska gott blev det också, även om jag mer koncentrerade mej på att inte vomera av andra orsaker än maten.

Det var väl torsdan i sin korthet. Kan väl lägga till en liten söt hälsning jag fick av Marsha igår morse. Det är så trevligt att vara behövd. Inte att nån är beroende av en, men att nån behöver ens hjälp då och då, vare sej det gäller fysisk hjälp eller bara svar på en fråga =) .

Jag ställer mer än gärna upp, bara jag har nåt att komma med!

Hockeysorg

Först herrarna i morse. Nu damerna. Finnpajsarna snöt bronset. Vilken skam för svensk hockey ...

Äntligen kom jag in

Detta sprillans nya mobila bredband från Telia ville äntligen samarbeta med mej och koppla upp mej på internet. Det tog väl bara så där sex försök ... I morse gick det inte alls.

Ja, så här såg det ut. Man stoppar in usbmodemet, startar Telia, knapprar in lösenordet och så är man online! Om man ska lita på den lilla rutan. Enligt den hade jag den gången varit online i 39 sekunder, men det gick inte att gå in på sidan man ville iaf. "Anslutningen avbröts", my ass. Den kom aldrig igång.

Jag blir så trött ...

Hallonkärnor

Ja, det blev till att plocka fram tandtråden för att försöka få bort de hemska hallonkärnorna. Fick dem av hallonsylten jag hade på mackorna.
Sist jag hade sånt emellan gaddarna var förra veckan, jag gjorde hallon/chokladmilkshake. Det blev lite tjockt och nästa gång ska jag ta O'boy istället för kakao, men det blev gott ändå.

Strax dags för sängen, jag ska bara kolla klart på skidskyttestafetten. Blir nog ingen medalj för Sverige denna gång =( .

En tisdag med massa händelser

Idag har jag varit ovanligt flitig känns det som. Kanske först och främst för att ganska viktiga saker pajat för mej idag, såna saker man vill få åtgärdat så fort som möjligt. Vi kan väl börja med i morse, klockan är sju och Marsha knackar på toadörren och säger att strömmen gått. Jag står inne i ett upplyst badrum och hajar ingenting. Men det var sant. Mitt rum, hennes rum, hallen och mikron (???) var döda, och visst var en av säkringarna i proppskåpet paj också!

Jag åkte till skolan med de problemen bakom mej, interpreten gick bra och steppen gick bra. Fram till slutet. Mitt i kombinationen delar sej min klack på hälften. Men vad fan!
Ner till femmanhuset och få den ditlimmad igen, men det skulle ju ta en timme så det blev att gå upp för hela avenyn till Götaplatsen och vända. Tillbaks till Nordstan alltså, och detta tog faktiskt runt 45 minuter, en lång gata. Men det var underbart väder idag! Hade inte kylan varit så bitande fortfarande så hade det lika gärna kunnat vara första vårdagen.

Skorna fick jag ut för endast 30 kronor (jag får alltid för mej att skomakare tar flera hundra för sina tjänster), och jag tog vagnen till Mölndals sjukhus. Stackars Marsha låg groggy på sängen, nyopererad som hon är. Dock fick jag inte ta med henne hem, utan jag fick allt åka själv och handla glass till henne istället. Och nya säkringar!

Stömmen gick igång, det märkte jag på Marshas hårfön som satt kvar i väggen på on sen i morse. Även datum- och tidvisaren blinkade igång. Igår fotade jag det. Det var ju den 22/2 och under en sekund stod alla fungerande klockor på 22.22.22. Klart man var tvungen att föreviga =)) !

Vet inte riktigt vad jag ska ordna till för mej att äta, tog mackor innan. Det var hemskt gott. Man kanske skulle spara på middagarna i frysen och ta några goda mackor till istället! Slurp.

Vänta, det hissas ner ett rep!

Ja, där stod jag mitt i köket och pratade med stackars Marsha som fastnat i Stockholm pga snökaoset som drabbat tågtrafiken. Jag förklarar för henne att det snöar stora snöflingor på min sida landet och helt plötsligt kommer en ögla och sen en massa rep ner från ovan.

Detta ville jag följa upp så jag lämnade inte köket förrän jag fick reda på vad de skulle hissa tillbaka upp. Kan det ha nåt med bilen nedanför? Iaf så började repet röra sej uppåt igen och efter det kom en slang. Lång slang, sammankopplingen stannade utanför fönstret.
Sen börjades det spola utav helvete på våningen ovanför, då gick det inte att vara i köket längre, högljutt.


Götet, mitt Götet

Ja, det ligger kvar snö på Göteborgs gator också. Hiskelig tur hade jag med tågen. Fick en sista minutenplats igår på den billigaste resan, och idag var dessutom alla tågen till Gbg inställda fram till lunch. Och jag som åkte 1315. Och bara 40 minuter sena! Fantastiskt. Diggade lokföraren också, om det var hon som pratade i högtalarna. Hon var himla klämkäck och man kunde inte bli irriterad när hon bad om ursäkt för de missöden vi tampades mot på vägen.

Denna vecka skiter jag i Wallanderfilmen, jag känner mej helt ärligt inte riktigt kry. Det blir sängen för natten nu. Däck.

Brutna löften lämnar öppna sår

Om jag avger ett löfte så lägger jag ner min själ i att hålla det. Skulle det mot förmodan misslyckas (jag avger ytterst sällan, eller möjligen aldrig, löften som jag verkligen inte tror att jag kan hålla) så vill jag meddela den berörde det i så god tid som möjligt eller ha en jävligt bra anledning och förklaring till att jag bröt löftet.

Kalla mej naiv eller egoistisk, men jag förväntar mej även av andra att hålla vad man lovar. Ja, inte av vem som helst naturligtvis, men av de som man kan ringa in under namnet Nära Och Kära.

Idag har jag gråtit över ett brutet löfte. Hade personen ifråga hållt sitt och "ringer när jag kommer hem" så hade jag kunnat tala om mina tidsbegränsade planer och mitt liv hade flutit på bra.
Men icke. En halvtimme innan min tid skulle rinna ut skickar jag ett sms, vedebörande ringer tillbaka och frågar varför det är så bråttom.
"- Nu är det ingen idé, glöm att vi pratat idag över huvudtaget, för sent. Du skulle ha ringt när du kom hem, det var för 75 minuter sen."
"- Ja, det skulle jag också, jag skulle bara göra det och det och det innan."
"- Ja, men du sa inte att du skulle ringa efter att du kommit hem och gjort det och det, du ska att du skulle ringa när du kom hem! Jag vill inte prata med dej mer nu, hej då."
Jag la på. Och grät. Avskyr att bli sviken, jag som hade sett fram emot det som skulle ha hänt idag.

Om personen bara hade ringt ...

ESC -78

Jag sitter och kollar på första säsongen av 100 Höjdare. Fantastiskt skojigt och jag har kommit fram till det 18e roligaste ögonblicket i Sveriges historia: när Björn Skifs sjunger fel i Eurovisionschlagerfestivalen!
Ganska kul, jag måste hålla med, men det som gör att jag tycker att det är så fruktansvärt roligt är när de textar Björns nonsens han stammar fram.


Jag är inte död, än!

Ja, vi kan väl låta denna tysta frånvaro tala för att jag hade en kalaskväll hos Therése i lördags =)) . Efter det har jag även träffat Jojje, skaffat bredband att ta med till Göteborg och fått besynnerliga besök av tillfälligheten igen, speciellt i tisdags.

Till att börja med kan jag berätta att jag under natten/morgonen drömde två drömmar jag minns. I den första ingick en liten scen där jag duschade i en offentlig dusch, typ simhalleller sporthall, med en massa tyskar (nyckelord ett) , både manliga och kvinnliga, i den andra drömmen befann jag mej huvudsakligen på en flygplats (nyckelord två) . Klockan 1000 väcktes jag av ett sms. Från? Lufthansa! Tyskt flygbolag som ville ge mej 400:- rabatt på nån resa.
Senare på dan skulle jag ta mej ner till stan per buss och ur head setet strömmade ABBA. Nere på stan skulle jag möta mamma och vi skulle tillsammans besöka Telia. Vad spelas när man kommer in i butiken? ABBA! Inte bara en låt, nej, de hade satt ABBA på hela deras spellista, som i min mobil.

Det var tillfälligheten, slumpen, det.

Inflyttningsfest

Det ska jag roa mej med ikväll, jag har redan börjat smutta på Bailey's, kanske för att jag en timme i förväg anser mej klar för fest =) .
Till Therése på inflyttningsfest alltså, i en lägenhet hon bott i ett par månader nu, men, men. Bättre sent än aldrig =)) !
Ha en trevlig lördag!

SJ bjöd på en behaglig resa

Eller vänta, hur gick det nu till igår kväll? Hm, jag skulle komma till Alvesta 2110 enligt biljetten, och jag kom fram 2220. Just det, ja. I Limmared stannade tåget för att personalen väntade på "ett besked", ingen sa vad det var för besked, men tillslut fick de reda på att de inte kunde fortsätta till Värnamo. Vi fick vänta i en halvtimme på att ersättningsbussarna Värnamo-Alvesta/Alvesta-Värnamo skulle ta sej till Limmared istället.
Jobbigt och trångt att åka buss!

Nu är jag hemma hos pappa iaf. Här är det istället tomheten som stör mej. Ingen liten burrig, spinnande sak att gosa med <,( .

Sista minuten?

Ja, det blev då sagt att vi inte ska ha nån lektion på lovet, vilket innebär att jag kan åka hem till Växjö och stanna där hela veckan. Iom att vi har studiedag på fredag kan jag åka redan på torsdag. Men, kan vi flytta bak teaterlektionen så jag hinner med 1607tåget för 175:-, eller måste jag köpa biljett till 1727 som istället kostar 419:-?

Brukar sista minutenresor vara billigare eller dyrare än andra biljetter?

Ge mej en biljett nu tack!

Vilka är de, egentligen?

Några av mina lärare gör väldigt plötsliga personbyten. Först är det vår jazzlärare, hon går från att vara som lärare är mest inne på lektionerna till att vara en blyg och grå liten mus så fort hon lämnar salen. Hon viskar ett snabbt "Hej" och tittar ner i golvet när man hälsar på henne.

Sen har vi steppläraren. Hon går från att vara störtskön, skämtsam och helt underbar person på lektionstid till kort och ger ett litet otrevligt intryck. Det märkte jag idag, jag mötte henne när jag var på väg hem, sa ett trevligt och glatt hej då och jag fick en blick med tillhörande bekymmersrynkor mellan ögonen och ett jättekort "Hjd" (så snabbt att man knappt kunde urskilja vokalerna, alltså) .

Så var det balettläraren som senast lämnade oss i vredesmod. Jag är inte sån som kan sova bort nånting, utan hade jag inte träffat henne idag hade jag fortfarande efter lovet visat dåligt samvete och stor osäkerhet efter igår. Men så letade hon upp oss för att tala om att vi skulle skippa lektionen på lovet och inledde beskedet med "Hej ni glada!" . Inte ett spår från ilskan hon förmodligen kände igår.

Teaterläraren och sångläraren verkar dock vara samma jag i och utanför skolan. Jag älskar teaterläraren, vi hade honom på interpretationen idag, vi kom bra överens. Flummade lite =)) .

Jag vill inte tillbaka

Idag har varit en jävla skitdag. Morgonmantrat för att orka upp ur sängen hjälpte inte dag, men jag gick upp iaf, med tanken "-Nä, idag vill jag fan inte bli artist!"
Det tog sej under jazzen och i början på baletten, men sen lyckades klassen göra läraren förbannad så vad man än gjorde så fick man en spark i ansiktet av henne. Hon sa inte ens hejdå när hon gick ...

Nu ska det alltså bära av tillbaka till skolan, sångredovisning ... Eller "gemensam lektion" vill läraren att det ska kallas. Farväl!

Melfest och hunkar

Det blev lika sent som vanligt när man varit hemma hos tvillingarna =)) . Jag gillar det skarpt! De bjöd som vanligt på massa goda snacks och unikt för denna kvällen var att vi kollade på Melodifestivalen. Mycket Lady Gaga och Single Ladies konstaterades snabbt och Hot Hot Hot-låten som vi höll på åkte ju ut. Annars var det väl inget särskilt med den första delfinalen. Eller jo! Perrellis, Grönvalls och Aldéns Heroframträdande gav mej seriöst gåshud, mest kanske för att låten är så jävla bra!


Efter Melfesten blev det hunkafton. Vi började med lite Tobey Maguire, sen en hel del Zac Efron ur 17 Igen (???), High School Musical och Hairspray, Tom Cruise kom och gick ur tex Top Gun och så Alexander Skarsgård och Linus Wahlgren ur Hundtricket (Mm, duschscenen är inte att leka med alltså!).
Ja, vi kollade ju inte på hela filmer, vi spolade igenom highlightsen, underbar kväll <)) !

Nu tänkte jag ta mej till Netto för att utnyttja deras citronerbjudande innan veckan tar slut.

Schlagerkväll

Nu håller jag på att göra mej fin för kvällens samling av goda klasskamrater hemma hos tvillingarna och denna gång inkluderas Melodifestivalen. Jag har inga som helst förväntningar om festivalen, men hoppas på en trevlig och rolig kväll över lag. God kväll!


En toppendag till ända

Som jag längtade efter denna dagen hela veckan, och så bra den även blev! Har kollat på Kill Bill och Aladdin, jag fick till slut mina öl (och även ett par groggar), jag lagade god mat, jag fick vara för mej själv utan nån stress eller några måsten.
Jag längtar även till imon kväll, och har så gjort större delen av veckan. Hem till tvillingarna och kolla på Melodifestivalen =) ! Jag hoppas även på att få sova länge imon, det är ju trots allt 20 timmar sen jag vaknade sist!

Varför är jag trött?

Jag är bara inne på min andra film, det blev Aladdin =) . Helt plötsligt kände jag att ögonen bara vill stängas. Först tänkte jag att det var för att jag gråtit eller möjligtvis alkoholen jag druckit, fast det inte är så mycket. Men nu förstår jag! Jag vaknade när Marsha var uppe 0615, även fast jag själv inte klev upp förrän en halvtimme senare, och 0615 är snart 19 timmar från skrivande stund. En ganska bra förklaring till att jag är trött? Jo, jag skyller på den anledningen iaf.

50 minuter har gått av filmen, försöker väl satsa på att se klart den innan jag kryper till kojs.

Beslut fattat

Jo, det blev Kill Bill vol. 1 nu. Men den filmen kommer inte vara för evigt. Ska man ge sej på tvåan direkt efter, eller ska man välja en helt annan? Det kommer bli en låång kväll ...

Vilken film?

Jag sitter ensam i lägenheten, groggen är upphälld och tvutbudet är minimalt. Dessa termer ger en summa som kallas filmkväll =)) ! Men vilken film?
Jag tänker Across The Universe, Hair, Aladdin, Kill Bill ... Ja, jag har lite svårt att bestämma mej, jag har kanske lite för mycket filmer. Jag är beredd på svenskt, utrikiskt, komedi, action, teknat ... Jag kan bara inte fatta ett beslut. Hjälp!

Ah, vilken kväll!

Då sitter jag här äntligen med min öl, jag är mätt på spaghetti och köttfärssås och jag lyssnar på jättemycket ABBA =)) ! Just nu är mitt liv jättebra, helt fantastiskt, kunde inte önska mej nåt annat. Men om jag ska vara krass så kommer nog verkligheten ikapp mej, den brukar göra det =/ .

Kolla så bra jag är på köttfärssås! Gullök, köttfärs och champinjoner, i med krossade tomater, mjöl och vatten för att få till själva såsen och så soja för att få en mer aptitlig färg >) ! Nästan så jag blir hungrig igen när jag ser det.

 

 


So far, so good

 • Göra ett bra jobb i skolan
 • Kopiera några Beatleslåtar
 • Lyssna på Lantz I P4
 • Ta ett bad
 • Dricka öl
 • Gratta Mimmi på födelsedan
 • Föra över mina bästa ABBAlåtar till mobilen
Japp, så mycket har jag klarat av hittills. Några Beatleslåtar kommer det dock inte bli, glömde bort den uppgiften totalt efter skolan =/ . Men förutom det så är jag hemskt nöjd, varm och ren. Ett bubbelbad för själen blir det när jag nu ska lyssna igenom alla ABBAlåtarna för att sen överföra de jag tycker om allra mest =)) !
Ölen blir sen till middan, tänkte jag. Kan man äta potatis till köttfärssås?

Vad vill jag med den här dagen?

 • Göra ett bra jobb i skolan
 • Kopiera några Beatleslåtar
 • Lyssna på Lantz I P4
 • Ta ett bad
 • Dricka öl
 • Gratta Mimmi på födelsedan
 • Föra över mina bästa ABBAlåtar till mobilen
Mja, det var nog det jag känner jag skulle vilja idag, just nu. Önska mej lycka till!

Den osminkade sanningen snart ett faktum

Ja, ni ser ju själva, all min foundation tar slut och eftersom de billiga märkena inte har så ljusa nyanser som jag behöver denna ovarma årstid så har jag inte råd att köpa nytt ... Tom Make Up Stores ljusaste är för mörk för att köra solo, jag behöver Face Stockholms också.
Det är ett helvete alltså, att ha anlag för mammas finska blekhet, pappas acne och dessutom vara fattig! Utan täckande smink lämnar jag inte lägenheten, om det så blir med fjortisränder!

Dessutom har jag lagt pengar på två eftertraktade programblad från två GASföreställningar. Till min stora sorg lyckades jag inte få ett tredje blad in på livet, Stinsen Brinner!bladet =( .

Annars är det inte mycket nytt i mitt liv, förkylningen som kom över mej i måndags - tisdags nångång känner jag faktiskt inte mycket av längre =)) ! 
Sen tog jag en bild på den stora månen som flöt förbi köksfönstret under helgen som var. Fint!


Sammanträffandet slår till igen

dag strax innan stepplektionen drog igång nämndes ordet "livet" och jag och ett par klasskompisar började sjunga på ledmotivet till ett gammalt utbildningsbarnprogram, med namnet En Cell-sam Historia. Bara det att det enda vi minns från ledmotivet är just "Li-vet, li-vet, li-vet, li-vet, li-vet, li-vet, li-vet, li-vet", så det blev inte mer än så.
Sen prenumererar jag på en blogg och just idag la bloggaren upp detta klipp:

Nu börjar jag få lite mer hum om melodin igen. Herre Gud vad längesen det var man såg detta, antingen i skolan eller på sommarlovsmorgon!

Lite koll har jag ju =)) !

Lyssnar på en nostalgiradiokanal på webben och så spelades en gammal dänga jag aldrig hört förut. Men jag fick känslan av att jag kände igen sångrösten.
"Det låter som Björn Ulvaeus ..." Jag googlade på den lilla textrad jag hörde: "gabrielle torka kinden" och vips!

Hootenanny Singers, Björn Ulvaeus lilla sysselsättning innan samarbetet med Benny Andersson och tillslut ABBA =)) !
Jag har ju lite koll iaf.

(Och som grädde på moset så spelades Dancing Queen när jag bytte till en annan nostalgikanal! Hur var det nu jag skrev om sammanträffandet? Läskigt!)

Det känns inte rätt

Klockan är inte ens ett och jag är redan hemma. Det är tisdag och jag har haft två lektioner: musikalteater/interpret 0900-1030 och stepp 1045-1145. Det brukar jag ha, är förmodligen allt som oftast hemma runt tjugo över tolv, men idag kändes det inte rimligt. Att vi skulle ha en lektion till efteråt kändes rimligt =/ .

Men icke. Det är över en timme tills Christer I P3 börjar, vad bara ska jag hitta på?

Match.com

Såg just en reklamfilm från dejtingsajten match.com. De avslöjade att den sifoundersökning visade att 55 singlar träffar sin parter hos dem varje dag. Det står även på deras hemsida.
Då ska vi se, 55 singlar ... Det blir alltså ... 27,5 par! Jag påminner starkt om ett frågetecken till utseendet.

Slöa göteborgare, hyggliga busschaufförer

Ju oftare bussar och spårvagnar går, desto mer stressar man. Hur kan det komma sej? Man borde ta det piano, missar man en, kommer snart en åter.
Iaf, 9an var lite lusig och innan den var framme vid hållplatsen såg jag 18 komma bortifrån avenynhållet. Stress, stress, det var ju den jag skulle med, men om jag bara joggar lite så ska jag hinna bort till den hållplats 18 går ifrån. I helvete heller, alla på 9an skulle ut före mej, men väl i dörren hade de ingen brådska. Panik, väl ute ur vagnen var det att kuta som fan, 10 meter från den stillastående bussen ser jag hur den sista passageraren kliver ombord och dörrarna stängs.
Nej, säg inte att bussen kör iväg när jag är bredvid den! Det har jag ju sett hända andra, de står och trycker för att dörrarna ska öppnas, men så åker fordonet utan pardon.
Döm om min förvåning när dörrarna öppnas framför mej, utan att jag tryckt nånstans! Chauffören hade sett mej spurta och väntade faktiskt in mej! Jag steg på och från bakdörren höjde jag handen som tack åt bussföraren i backspegeln. Sen satte jag mej andfådd på en plats och åkte hem.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0