Den som söker han finner ... Nåt annat

Det är helt otroligt att två nycklar, separerade från varann, kan försvinna spårlöst. Jag har redan ägnat nån halvtimme tidigare denna månad åt att finna dessa två, som båda låser upp min cykel. Den gången gick jag lottlös ur mitt letande.

Idag gav jag mej fan på att hitta åtminstone en av dem. Till en början såg det hopplöst ut, allt jag kunde hitta i alla väskor och vantar var busskvitton, affärskvitton, totalt kanske tjugo tamponger, tre olika sorters halstabletter, en tia och en almanacka från 03/04.
Sen började skattjakten komma igång, jag hittade en tröja som jag trott var för evigt förlorad, efter det fann jag ett par örhängen jag saknat i ett halvår som jag visste fanns nånstans, bara inte var =)) .

Och sen. Faktiskt. Jag hittade en av nycklarna i sidofacket på en väska, under en hög av gamla kvitton och inköpslistor. Ena mysteriet löst, frågan är när man ska ta tag i det andra. Men det kanske löser sej självt när man är i sökningstagen efter ett helt annat objekt =) .

Söndagkväll = tvkväll

Sen jag kom tillbaka till stan från pappa har jag varit stepplärarvikariemedhjälpare och sen tog det aktiva slut. Det har varit tvn som gällt under kvällen. Först kollade jag in det nya programmet som jag inte minns namnet på. Jag har kallat det Mentalisterna under flera dagar, men det visade sej vara fel =) . Det var ett gäng mentalister med i programmet iaf. Och det var väl lite spännande ibland, underhållande ibland, men får se om det blir att man ser fler avsnitt.
Klockan nio fick det börjas zappas mellan Fenomen (fick gå in på Kanal 5s hemsida och kolla upp namnet) och Big Brother, för att så småningom lägga hela min uppmärksamhet på det sistnämnda. Det tog också slut och nu ser jag slutet på sista Millenniumfilmen.

Vad som finns av värde att se efter det vet jag inte. Kanske stänger jag av tvn och ser klart på Gleeavsnitten jag fått i gåva på skiva, kanske struntar jag helt i allt vad skärmar heter och lägger mej och skapar egna bilder av mina upplevelser. Ät lite trött i ögonen faktiskt.

Sommartiden, hej, hej, sommartiden

Nej, inte ens jag har glömt bort att det är dags att ställa om till den bästa tiden på året - sommartiden =) ! Äntligen.


Rock Bandfest

Igår åkte jag på långhelg hos min far. Långvarig blir jag inte, dock. Fick ett sms om att jag blivit bjuden på en Rock Bandfest ikväll, så då blir det till att åka tillbaka till stan om en dryg timme. Återkommer till faren imorgon igen, tiden beror på hur bra kroppen responsrat på alkoholintaget =) .

Ha en bra kväll =)) !

Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!

Fy fan, det tog över en halvtimme att komma till mitt skattebesked på Skatteverkets hemsida. När jag äntligen hittat rätt länk och faktiskt kommit ihåg lösenordet till min elegitimation så lyser bara denna text upp följande sida efter varje inloggningsförsök.

Sen blev jag sur och googlade mej fram till olika forum och tillslut hittade jag en länk som skulle ta mej till sidan, och vips!

Tjihoo! Inga summor jag kan pensionera mej med precis, men sketagött att slippa betala tillbaka =)) ! Nu väntar jag bara på deklarationen så jag kan skicka in den och få tillgång till stålarna innan midsommar iaf.

One week from home och nya macarons

I så gott som en hel vecka befann jag mej i min kompis lägenhet. Sjukt najs, vi kom riktigt bra överens =P . Det var dock lite ensamt på dagarna när han var iväg och jobbade samtidigt som jag gick på mina jobbpass två-tre timmar innan han kom hem. Men jag kompenserade det med att spela en massa Beatles Rock Band, börjar bli sjukt bra på den där gitarren nu!

På lördagen tog jag mej iaf hem för att hämta lite nödvändigheter. Vi anordnade en ny omgång med bak, åter igen macarons efter Lejlas recept. Bara för att åter igen svära och spy galla över Lejla som lägger ut ett sånt hemskt recept, allt blir kladdigt, går sönder, stelnar inte osv. Och det där eviga skalandet av nötter, fy fan, man kan bli inlags av det där. En positiv sak var att vi denna gången hade en gammaldags nötkvarn, tungt var det att stå där och veva, men det var så himla charmigt =) ! Och så blev det inga hasselnötsbitar i heller.

Men när de tillslut var klara blev de ju, precis som förra gången, inte så fina, men så otroligt goda <) ! Hyllningar till Lejla och alla löften om att aldrig baka macarons nåt mer är glömda.


Nu sitter jag då hemma, men inte så länge till, det vankas arbete.

Vår? Vinter?

Spring, spring, spring
Like all the birds you'll sing
Spring, spring, spring
Like all the flowers that bring
The happy summertime to your life
To children ... To children ... To children ... To children ...


Vad hände? Igår gick jag ute i solen, med solglasögon och allt, och tänkte att nu finns det nästan ingen snö alls kvar, och glad var jag över att det knappt hade blivit nån slask över huvudtaget efter denna vinter. Fyra timmar senare - stan är åter ett vinterlandskap. Fy fan ...

Askungen!

En ledig måndag som denna får gå till diverse hushållsarbete som tex tvättning, strykning, vattning av blommor. Det är som en liten elak styvmor bossar över mej. Som tur är hon inte av kött och blod, utan hon sitter inne i mitt huvud och talar om vad som måste göras. Lika bra det, annars skulle jag ha orena och skrynkliga kläder samt vissna blommor =P .


Nina, Pretty Ballerina

Nu är skorna änligen färdigsydda. Det var tungt för nacken att sitta skräddare på sängen och sy fast alla band och resårer så behövde ett uppehåll mellan skorna. Därför blev jag inte klar förrän nu.
Men dessa ska man väl kunna dansa i på torsdag?


Vi ska sy och vi ska klippa ...

Ja, här har jag suttit sen tidiga morgonen och sytt mina balettskor. Eller, njä, men i 45 minuter iaf. Det går inte så himla snabbt för mej tyvärr, så jag har en bit kvar. På återseende!


Smyckestavlor

Nu äntligen sitter tavlorna på väggen och smyckena har flyttat från den tattiga skumgummibiten. En smärre ommöblering på väggarna var tvungen att ske, min kära ukulele fick allt ta och maka på sej för dessa tavlor. Ingen lång bit, ovanför sänglampan bara.

Sen fick då smyckestavlorna plats, i med skruv och haka i. Klart! Örhängena gick kanon att fästa i det vitmålade skumgummit, dock var det svårare med navelsmyckena. Ett målat skumgummi är inte lika medgörligt som ett omålat, den saken är säker, så det var jättefnuligt att kroka i dem. Det gick tillslut, men finns det färgat skumgummi nånstans så man slipper måla själv med målarfärg så rekommenderas det.

Nöjd blev jag i alla fall och så har jag sjukt mycket plats för nya =)) !

Trött

Vaknade för en halvtimme sen av ett sms som informerade om att jazzen är inställd ikväll, så det blir en balettorsdag.

Hur gör man för att vara pigg när man vaknar? Jag har tappat den förmågan.
Jag kan sova 7-8 timmar - vaknar trött, sova 3-4 timmar - vaknar trött, sova upp till 12 timmar - vaknar trött.
Om jag vaknar tidigt på morgonen är jag trött, lika så om jag vaknar sent på eftermiddan.
Om jag så vaknar av alarm, sms, ringsignal, kommunarbetare utomhus, nån annans levande i lägenheten eller helt av mej själv så vaknar jag trött.
Om jag sover oroligt eller om jag sover gott en hel natt så vaknar jag trött.

Trött, trött, trött ... Jag vill vara pigg! Utvilad! Snälla ..!

Inget intressant alls

Det händer inget särskilt i mitt liv, dagarna rullar på som vanligt med jobb, dans och lite umgänge. Skulle, om inte annat för min egen framtida nyfikenhet, kunna göra en kort uppdatering av helgen.
Fredag:
Jobba kväll, hem till en kompis, se på tv och dricka öl.

Lördag:
Fira farfar på 85årsdan, se på Melfesten, gå och lägga sej tidigt.

Söndag:
Kolla på Vasaloppet och skidskytte, steppa, hem till en kompis.

Måndag och tisdag var arbetsdagar där måndagen var värdelös, då jag fick ta oförtjänt skit av en kund pga min late kollega, och tisdagen var toppen.

Nu är jag sömnig, grunnar på att lägga mej i sängen och nana.

Rockband, stepp och lite cheesecake

Igår var en härlig dag. Inget arbete för det första. Och så hade jag en lugn dag helt för mej själv medan min kompis var iväg och slet på sitt jobb. Jag ägnade förmiddan och en bit in på eftermiddan till att lära mej hur en gitarr på rockband funkar. Sen betade jag av några Beatleslåtar först på easy och sen på nivån medium. Jag är fan stolt över hur kvick inlärningsförmåga jag har *host, host* =P .

Förutom Rock Band fick jag även fri tillgång till halloncheesecakebiten som låg i kylen. Mums! Den hade han baat efter samma recept som jag hittade till oss en gång tidigare, och lika god var den <) !

När klockan var kvart i fem började veckans första danslektion, dock såg dansschemat annorlunda ut. Istället för jazz och två lektioner balett blev det en stepplektion på en o'n halv timme. Skitkul, jag som brukar ha lite ångestkänslor innan jazzen och baletten eftersom de är såna utmaningar och ligger på nån nivå högre än min egen.
På steppen är det tvärt om. Då det bara finns nybörjarnivå på skolan så blir det ständiga repetitioner för mej, steg och övningar som jag redan gjort eller som är lätta att lära sej. Då blir det liksom bara kul, ingen press alls =) .

Sån är jag som person, jag gillar att kunna saker, helst på en gång.
Nu får jag påbörja mitt iordninggörande, det vankas arbete ikväll. Vad som sker efter det vet jag inte, kan bli att jag tar bussen hem till faren och hänger där i helgen.

Laga

Då var det till att plocka fram syredskapen igen och med nål och tråd lyckades jag få igen hålet i min fina stickade tröjas ärm. Blev lite besviken eftersom jag ganska nyss fick hem den från Bubbleroom och bara använt den en gång =( .
Nu är den iaf hel, för hur lång tid vet jag inte, är ju ingen sömmerska direkt, men går det upp igen är det bara fram med tråden igen!

Ensammys

Helt sjukt kort arbetsdag, känns som det var igår och inte idag det var, för det var så längesen jag kom hem =) . Efter lite uträttande på stan kom jag hem, tvättade en maskin, lyssnade på Christer I P3, sov 30-60 minuter, åt mat. Lite sånt smått och gott, men sen spolade jag upp ett bad deluxe. Till skillnad från övriga bad så innehöll detta badsalt och hälften av mina nya spalampor (fanns bara batterier till så många i hushållet, en annan har ju inte fått tummen ur tvåan att införskaffa fler) .
Något som gjorde mej lycklig var att de inte bara var gulaktiga i skenet, som förpackningen visade, utan de skiftade i en massa färger. Nåt som sedan sänkte min lycka, men endast med nån enstaka grad, var att man inte verkar kunna få dem hålla vid en färg. Det blev lite för mycket för ögat att ha dem skiftande med så korta intervaller efter ett tag.

Men nu är jag ren, jag svullar i choklad och sörjer över mitt senaste lönebesked som inte angav en allt för stor summa denna månaden =( . Det blir väl att lida svältdöden om jag inte överlever till den 25e.

Bara en liten stund till!

Jag hade mer än gärna stängt av alarmet och somnat om i morse, trots att det var sovmorgon för en med morgonpass. Löjligt kort arbetstid idag också, men några hundralappar genererar det ju, plus att jag kan komma hem tidigt och sova klart det jag missat. Så klagar, det gör jag inte =) .

Nu ska jag borsta mina gaddar och sen får jag försöka roa mej bäst jag kan innan bussen går.

Mors!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0