1a advent 2010

Så var det då dags igen, första advent, juldesignen har kommit upp, men den är inte helt klar, vissa detaljer som måste redigeras. Men det ska nog bli bra till slut, om man kör med Firefox, vill säga ...

Helgen har varit bra, slapp sitta ensam i fredags, en kompis for hela vägen från stan för min skull =P ! Vi bakade kakor och kollade på film, mysigt värre =) . Igår var det bara jag och far, det var tvn som gällde då också, men den visade inte så himla mycket bra. Jo, Tomten Är Far Till Alla Barnen är bra, men jag väntar med att kolla på den till några dar innan jul =) .

Nu ska jag snart in till stan igen, jag måste hitta en skog med inte så mycket snö så jag kan samla natur till mina adventsljusstakar. Good luck with that =/ . De två senaste åren har det varit barmark första advent, så det kommer bli en utmaning detta. Eller får jag köpa en annan adventsljusstake =( .


Min dag i ord

Vaknade kvart över sex av ett sms. Kunde inte somna om, så jag klev upp klockan sju och åt frukost, tänkte att jag bara kunde gå och lägga mej igen om jag blev trött.
Så blev inte fallet, jag började kolla på Avatar, pausade i det vid niotiden för att gå ner till ica och köpa mer mjölk till mina chokladkoppar, kom tillbaka 40 minuter senare och spolade tillbaka boxern för att se filmen Prinsessa från början. När den var slut fortsatte jag med Avatar.
Tre omeletter blev min lunch. Och så pajade jag mina jeans =,( . Jag måste sluta upp med ovanan att dra upp dem i hällorna. Nicht gut ...

Sen hände det väl inte så mycket mer. Min pappa kom hem, vi åt mat, en jobbarkompis till far kom och hälsade på och bjöd på varsin öl.

Satsar på att komma i säng relativt tidigt, det är möjligt att jag behöver energi till att städa imon =P .

Var blev jag av?

Ja, jag cyklade till baletten i onsdags som vanligt, men vad hände sen?
Jo, i snöovädret som ökat under lektionen tog jag mej till en bankomat för att ta ut en hundring jag var skyldig min vän sen bion. Medan jag ändå var i stan tänkte jag att jag kunde ta den korta omvägen om honom och betala tillbaka. Och sätta på mej ett par leggings under byxorna så jag skulle överleva resan hem, märkte jag efter att ha varit ute en stund, det var svinkallt!
Men det var så varmt i lägenheten att det blev mindre och mindre lockande att gå ut till cykeln. Så det slutade med att vi delade filt i soffan och kollade på The Community, House och andra konstiga serier han följer =P . Vi såg även Robin Söderling vinna en kvalmatch (?) i ATPtouren.

Sen blev det torsdag, vi bakade kakor och jag tvingades ut i kölden för att ta mej hem, packa och byta om till jazzen. Direkt efter dansen pulsade jag till bussen som tog mej till Moheda.

Här är jag nu, jag har varit nere på ica och handlat tre liter mjölk, för jag dricker varm choklad som en törstig kamel dricker vatten. Det finns inget som passar bättre till snöiga, minusgradiga dagar som idag <) !

Stressdrömmar och påssamling

Vaknade för fyra-fem timmar sen, nånting, av att jag medvetet försatte mej i vakenhet. Det var som att jag tänkte "- Nu vill jag inte drömma detta mer" och så rullade jag över från mage till rygg och satte mej upp. Jag drömde en stressdröm om jobbet - igen. Vad ska det vara bra för, vad snurrar i mitt huvud egentligen? Jag har det inte särskillt stressigt på jobbet när jag är där, och nu har jag inte så många timmar heller, så det är inte "för mycket" jobb.

Jag klev upp ur sängen nästan direkt och började plocka med lite skräp som samlat sej i hörnen. Idag blev det min samlig med påsar som fick se insidan av containern. Varför samlingen uppstått är för mej lite diffust, men jag kan tänka mej att jag tyckte att "de kan komma väl till pass/vara bra att ha".
Jag brukar ha för vana att lägga kvittot i påsen som den tillhör och i en Lindexpåse hittade jag kvittot på en kavaj. Då jag har stenkoll på bla mina inköp minns jag denna dag (05.04.07) som igår. Det var en solig förmiddag och vi hade håltimme, därför blev det en runda på stan. Jeanskavajen hängde med ett par år, men nu vet jag inte riktigt var den blivit av.

Japp, så får vi se om jag tar tag i nästa projekt efter baletten, eller om jag väntar till imon. Snart dags att cykla, men snöandet ökar hela tiden, så det kommer inte bli en nöjsam resa ...

Hundvakt

Idag blev jag med hund, dock bara tillfälligt fram till klockan tre i eftermiddags. Lille Laban och jag hann med en promenix i skogen, annars så låg vi mest och gosade i soffan eller så satt han och kollade på medan jag satt på golvet och monterade en hylla. Monteringsmästare al till er tjänst! Inte en enda skruv blev över =P !

Annars idag har den kära husfrun i mej visat sej på sin goda sida. Det blev lite tvättande, hängande och sorterande av kläder, lite vattnande av blommor, byggande av möbler, rastande av hund ... Sen var jag dödstrött, somnade vid fem, vaknade vid sju och var dösugen på glass med chokladsås. Det fanns ingen glass =( . Det fick bli våfflor istället, men det gick lika bra det. Har inte ätit det på åratal!

Mums!

Vreeswijk, migrän och citronpaj

Fredagen var en hemskt innehållsrik dag. Först var det arbete till fyra, cykling hem i det vidriga snöovädret, stress med dusch, smink och kläder och sen bussåkning med den lämpligaste bussen ner till stan.
Väl hemma hos polaren vankades det hemlagad hamburgare (läs: fet jävla biff mellan två bröd) . Mycket mumsigt! Efter dineringen blev det promenad i slasket till biografen och filmen Cornelis. Den gillade jag jättemycket, men jag kunde inte sluta tänka på två saker medans den fortgick:
1. Skådespelaren Hans-Erik Dyvik Husby var så jävla lik Beppe Wolgers att han borde spela honom när/om Wolgers liv blir film.
2. Skådespelarens dialekt var inte densamme som Vreeswijks. Den breda stockholmskan var istället utbytt mot försök till stockholmska med inslag av dalmål/norrländska (efterforskningar visade att han är norrman, så det föklarade en del) .
Annars ser jag filmen gärna igen och igen.

Efter bion gick vi hem igen och kollade på andra filmer som tv visade plus Lejonkungen =)) . Jag blev lite för förfriskad och minns inte riktigt hur det gick till när jag gick och la mej, men jag fick stiga upp vid åttatiden på morgonen och ta ut linserna och borsta tänderna =) .

Lördagen däremot, den var inte hellyckad. När den lilla baksmällan lagt sej (den var faktiskt inte farlig alls, lite snurrigt på den tidiga morgonen kanske) så fick jag fruktasvärt ont i huvudet, smärtan centrerades till nacken/bakhuvudet vilket ledde till att jag även fick ont i ögonen, så jag kunde bara blunda.
Inget jättenajs sällskap således, speciellt inte de två gånger jag klev ur sängen för att kräkas pga migränen.
Lördagen sovs och kräktes bort, ingen höjdardag som man behöver minnas.

Söndagen var seg men ändå pigg. Jag fick smaka av det lilla som fanns kvar av citronpajbiten jag hade med mej bla =P . Men som oftast blir tvn ens bästa vän på en söndag, även idag, och inget av värde hade den att visa. Och det är inte klokt hur mycket två personer kan kivas om plats i en trerumpssoffa!

It's gonna be a long, tough day

Och vi börjar den med en riktig knegardag. Sju till fyra betyder det och sen ska man va glad och social bland andra mänskor så länge som möjligt. Nån tupplur kommer inte hinnas med i eftermiddag, så jag kommer med högsta sannolikhet vara billig i drift när det gäller alkoholen =) .

It's gonna be a fun, fun day!

En levande död

Jag kommer bli ett gräsligt fult lik. Ingen öppen kista på min begravning, inte! Jag kan nämligen inte tänka mej att jag nånsin kommer se mer död ut än vad jag gör nu. Och det är ingen vacker syn, mina damer och herrar ...

Därför tar jag nu mitt sargade anlete, släcker lampan och säger godnatt, för att förhoppningsvis hinna vara vaken åtminstone en fräsch dag innan jag tackar för mej på heltid. Och jag hoppas på att bli en fräsch 90+are ;) .

Fruktsallad och foundation

  1. Lyssna på Steg För Steg 0515
  2. Snooza till 0545
  3. Sitta på personalmöte och jobba ett par timmar mellan 0730 och 1030
  4. Efter jobbet cykla till stan och köpa en foundation
  5. Tvätta en, eventuellt två, maskiner
  6. Stryka de få plagg som blev över sen sist
  7. Hänga tvätten
  8. När helst tid finnes: Sov ikapp de timmar som missades inatt!
Tvätten snurrar på på andra sidan väggen, borde vara klart snart. Det har inte varit en så aktiv dag som jag önskat, men jag fick min foundation inhandlad och så skivade jag ner frukt till en fruktsallad, the healthy alternate, med keso istället för glass.
Usch, hur orkade jag stå med detta på mornarna för ett par år sen =O ?

Sen har jag en fråga: Hur skalar man en kiwi enklast? Med potatisskalare? Med skalkniv? (Okej, det blev tre ...) Min metod var inte så bra iaf, det blev lite mosigt och ganska mycket kiwi följde med skalet.

Torsdagsaktiviteter

  1. Lyssna på Steg För Steg 0515
  2. Snooza till 0545
  3. Sitta på personalmöte och jobba ett par timmar mellan 0730 och 1030
  4. Efter jobbet cykla till stan och köpa en foundation
  5. Tvätta en, eventuellt två, maskiner
  6. Stryka de få plagg som blev över sen sist
  7. Hänga tvätten
  8. När helst tid finnes: Sov ikapp de timmar som missades inatt!

Planering, min vän, planering

Jag har lyckats få min spontane vän att faktiskt planera flera dar i förväg =)) ! Och det bästa av allt är att jag ingår i planerna <) ! Jag behöver dock betala med en generös bit citronpaj som jag och mor min snodde ihop igår (okej, jag pressade två citroner, men jag var damn good at it!) .
Och dessutom fick jag veta hur planerna ser ut redan idag, annars hade ju allt blivit överraskande och spontant för mej, sånt gillar vi inte =P .

Vi ska bla gå på Cornelisfilmen på bio, det ser jag verkligen fram emot och har höga förväntningar. Hoppas den inte sviker mej!

Som ett ljus i mörker

Ikväll kände jag för att sätta fyr på mitt ljusaltare som inte har stått i ljusan låga sen jag bodde i Markaryd. Det var på tiden att det fick dammas av. Mysigt <) !


Berg flyttar in hos Andreas Lundstedt

Jag har missat jättemånga avsnitt av Berg Flyttar In (av hur många program vet jag inte), men jag kollade iaf på när Andreas Lundstedt tog emot Carina. Jag höll på att skratta ihjäl mej när de pratade om Andreas springstil när han var liten.

Andreas:
-Vad tror du mina föräldrar tänkte? "Hm, är han gay?" och så "sprang" han runt i lägenheten på det fjolligaste sättet som finns X)) !


Akutbesök

Alkohol kan få personer att misstolka, missförstå och säga saker man inte menar. Sms kan få personer att misstolka, missförstå och dela ut andemeningar som inte sändaren menat.

Därför kan det vara bäst att, även om klockan är ett på natten, cykla de sex kilometer som skiljer, bara för att reda ut misstolkningarna och missförstånden. Kanske passa på att få lite rätsida på den nuvarande relationen också.

Jag kom dit med magont, ångest och tåriga ögon i tron om att personen i fråga var arg och förbittrad på mej, men jag kom hem med vetskapen om att vi nu fortsätter där vi tidigare slutade, utan att varken gå framåt eller bakåt i vänskapen =) .

Mathelg

Idag har jag inte ätit så mycket, fyra mackor och två glas O'boy (ja, jag åt faktiskt O'boyen, med sked =) ), får bli middag senare ikväll.

Är väl inte hungrig för att jag ätit så in i bänken med mat resten av helgen som nu börjat bli till ända. Min planerade improvisationsmiddag blev varma mackor till huvudrätt och mintpäron med glass till efterrätt. Jag avskyr att laga middag till andra utan att bestämma vad som ska förtäras tillsammans. Nu råkade det ju vara så att min vän gillade mina måltider väldigt mycket (fast det kanske han sa för att jag inte skulle bli ledsen ^^ ), men tänk om det skulle bli tvärtom! Jobbigt =( .

 

Nu börjar det bli dags att ladda upp för en sista steppklass denna terminen. Det blir nog att gå och lägga sej tidigt ikväll igen, det blev en halvdag på jobbet idag. Det är lagom, men jag är ändå trött pga den tidiga uppstigningen. Nu ska jag leta upp mina skor!

Planerad improvisation

Imon ska jag hem till min kompis och jag frågade vad vi ska laga och äta för kvällsmat. "Surprise me" svarade han. Shit ... Jag som är så dålig på att improvisera, helt ensam, han vägrade hjälpa till ...

Men nu har jag improviserat. Dvs, när jag improviserar så tar jag inte rester ur skåp och lådor och snor ihop nåt som liknar en riktig måltid. Nej, jag har nu en färdig shoppinglista som jag ska ha med mej till affären imon =) .
Okej. Jag är en planerings- och rutinmänska ut till mina klyvna hårtoppar! Jag har planerat morgondagens middag.

Hoppas han blir surprised iaf =) .

När ska det gå över?

Jag hade kommit igång med mitt iordninggörande av sovrum och brutit av med lite strykning av kläderna på byrån. Hade fått upp farten ordentligt och hade verkligen lust att städa, damma och lägga var sak på sin plats. Men ...
Magen gör sej bekant igen. Undrar vad som pågår där inne egentligen, den har hållt på att mola i fyra dar nu och värktabletter verkar inte bita på det =( .

Nu ligger jag på sängen med den varma datorn på magen och lyssnar på termostaten på strykjärnet som klickar av och på.

Just another Wednesday

Åh, det verkar bli en tråkig dag ... Grått väder, allmänt likgiltigt humör. Skulle egentligen jobbat idag, men fick byta den tiden då den krockar med dansen ikväll ... Förhoppningsvis är det den sista danstiden chefen sätter på mej =) .

Man kanske skulle ta tag i allt som inte hanns med igår ...

Tex få det här strykt och inlagt i garderoben.

Vad är det för datum?

Nu upptäckte jag att datumet på mobilen inte stämmer överens med datumet på datorn! Datorn visar den 9e medan nallen visar den 10e.
Varför har den ställt om sej så? Inte konstigt att jag varit helt snedvriden när det gäller dagarna den senaste tiden =S ...


Mirakelpaprika

Under förberedelsen av min frukost gick jag igenom kylen efter nåt smaskens att ha på mackan. Ögonen fastnade på min inplastade paprikahalva från min tonfiskerörelagning. "Urk" var  det första jag tänkte, "den borde nog kastas nu", och så greppade jag den.
Oh, my, den var som om tidens tand inte hade bitit på den alls! Det var inte klokt hur fräsch den var fortfarande. Jag åt upp den <) . Nu är jag go i magen.

En helg i karantän

Hela helgen har jag spenderat hos en och samma vän, från i fredags kväll till steppens slut ikväll. Det har varit najs, även om jag blivit en hel del blåmärken rikare =S . Jag fick smaka lite på hallgolvet när jag inte riktigt gjorde som han ville eller när vi tävlade om vem som skulle ha förtur till toaletten =P . (Det är inte så farligt som det låter, men han är man och jag är svag, dessutom får jag blåmärken när det blåser löv på mej!)

På lördagen fick vi dessutom besök, först av en granne som vi småkollade på massor av mystiska filmer med. Dessutom kördes några omgångar av Rock Band, jag var tvungen att vara med och sjunga =P .
När grannen gått hem tog det väl nån timme innan det tokplingade på dörren. En alldeles för drucken ung kvinna hade tursamt lyckats ta sej in i huset och upp till vår gemensamme vän. Jag la mej inte i när han försökte få henne att förstå att hon inte kunde gå hela vägen hem, och efter mycket om, kräks och men fick hennes pojkvän i en taxi med henne.
Uhu, såna rus ska man akta sej för, men det gick bra tillslut.

När jag lämnade byggnaden ser jag hur min stackars cykelkorg blivit misshandlad och tillknycklad =( . Som tur väl var gick det att trycka tillbaka formen på den.

Nu är jag stentrött och sugen på att borsta tänderna. Det kliar i tandköttet ...

Dags att fara

Börjar bli lite stressat, så jag måste fråga mej flera gånger varför i helsefyr jag sitter kvar vid datorn. Mitt svar verkar hela tiden bli att jag fortfarande inte vet vad jag ska bära för kläder ikväll. Jag ska hem till min kompis, men ska man vara sunk eller piff? Svårt ...

Behöver packa ihop lite saker att ha med mej dessutom, för det lutar åt övernattning. Det är inte lika aktuellt att cykla hem mitt i natten längre =/ .

Näe, fan al, skärpning!

Nu är jag nerlugnad

Ilskan har runnit över och tårarna har tagit slut. Jag känner mej inte så förbannad längre.

Men jag tycker fortfarande att min syster är ett äckligt svin som tar och använder andras underkläder. Så jävla vidrigt!

Följa varann på Bloglovin'?

Flera människor som lämnar kommentarer på min blogg vill att vi ska följa varann via Bloglovin'. Allihopa får detta till svar:
"Tyvärr ingår jag inte såna överenskommelser. Följ gärna min blogg om du finner den intressant eller givande, det är så jag väljer vilka bloggar jag ska prenumerera på =) ."
Det är ingen lögn alls, det är faktiskt helt sant. I nåt enstaka fall har det hänt att jag faktiskt börjat följa en sån blogg, fast ändå givit det svaret och utan att tala om det för bloggaren.

Det finns dock vissa faktorer som gör att jag ratar många bloggar och du ska ha ett fan så intressant innehåll om jag ska ha överseende med dessa faktorer!
  1. Bloggare som inte kan skilja på "enda" och "ända".
  2. Bloggare som inte kan skilja på "verk" och "värk".
  3. Bloggare som inte kan skilja på "de" och "dem".
  4. Bloggare som inte kan skilja på "var" och "vart".
  5. Bloggare som särskriver.
  6. Bloggare som publicerar "Dagens outfit".
Känner du dej träffad och vill att jag följer dej via Bloglovin'? Glöm det!

Jag kan inte hålla det inne längre

Det är väldigt sällan jag hatar. Eller jag kan hata saker eller situationer, men så gott som aldrig människor. Men när det händer så gäller det oftast min egen familj. Just nu känner jag hat och förakt mot den. De är inget annat än en liga egoistiska kleptomaner!
Eftersom jag nu, näst intill tvunget, bor hemma hos min mamma igen, pga min ostadiga ekonomi, finns det inte mycket jag kan göra.

Uppkomsten till min ilska är: Hur kan två par oanvända trosor och en oanvänd bh helt plötsligt inte längre ligga bland de övriga underkläderna?
"Petigt" kanske någon tycker, "orka hålla reda på", men nej. Har man, som jag, levt ihop med denna familjen i 23 år så har man instinktivit arbetat upp ett system som gör att man memorerar alla inköp, gåvor, alla sakers placeringar. Jag ser lätt om det saknas en film i filmhyllan tex, och det går även ganska snabbt att se vilken titel som är "lånad".

Och det där med kläder är hopplöst, just nu saknar jag ett svart linne, två vita brottarlinnen, ett par svarta pyjamastrosor och nu mina vita spetstrosor och ett vitprickigt set. Vissa kläder hittar jag i tvättstugan utan att jag burit dit dem. Har även hittat en uppbruten förpackning rakhyvlar som fortfarande låg kvar i Åhlénspåsen jag hade handlat någon dag tidigare. Hårnålar och tofsar ska vi inte snacka om.

Behöver jag nämna att jag inte litar 100% på min familj? Jag har ingen god kontakt med dem, mina vänner som har så fin syster-syster- eller mor-dotterrelation kan jag inte sätta mej in i. Jag har inte det. Alla andra ringer dem när de får problem av nåt slag. Det skulle inte jag göra, de skulle vara de sista jag vände mej till. Istället håller jag det för mej själv och går inte det så blir det mina närmsta vänner som får ge mej stöttningar, råd eller tröst.

Nu ... Fick jag det ur mej ...

Sova säng

Inatt ska jag sova i min egen säng, det har jag inte gjort på typ en vecka nu =/ . Har spenderat några nätter i Moheda och nu senast hemma hos Jojje. Men nu har vi nog inte så mycket mer att göra utom att umgås på ett mer normalt sätt, med iaf några dagars mellanrum =) .

Jobbet kallade idag, och när jag kom hem gjorde jag slag i saken av mitt sug efter plättar. Nu är jag mätt som ett svin! Mums <) !

Imon är jag jätteledig så jag ska baske mej tvätta massa kläder. Det finns i princip ingenting man kan matcha med nåt i garderoben nu ...


Mellanlandar

Då jag fick hoppa in och jobba ikväll hann inte jag och Jojje bli klara med varann. Därför ska jag nu cykla tillbaka till henne =) .

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0