Ny sminkväska

Mina damer och herrar, får jag lov att presentera min nya necessär!

Ja, jag har fått byta förvaringsplats för mitt smink tillfälligt. Min vanliga necessär ligger i tvättkorgen och väntar på att bli ren, så för att hålla sminksamlingen intakt så fick det bli det som låg närmast till hands =P .

Long time from home

En spontantripp efter jobbet i onsdags blev det till min vän. Det var bara att komma hem, packa och åka tillbaka till stan på övergång. Sen stannade jag där till igår =) . Vi har inte gjort särskillt mycket, men det känns ändå som en rätt kreativ vecka.
  • Vi drack lite öl när vi båda var fria från arbete dagen efter dvs onsdag, fredag och lördag kväll.
  • Vi kollade på båda säsongerna av Hem Till Midgård vilket ledde till att vi hade ganska hårda diskutioner om huruvida Halvdan var en stackars hackkyckling eller om han var en elak människa som förtjänade all stryk.
  • Vi byggde en av två smyckestavlor som jag nyss i min pysselperiod knåpade fram att jag behöver. Den ligger här i sängen bredvid mej, men jag förevigar den med ett fotografi när jag möblerat om på mina väggar så den får plats nånstans. Det har jag inte tid med nu, kanske imon.
  • Vi har spelat Beatles Rock Band. Helt underbart! Tyvärr hade vi inga kompanjoner som kunde ta sej an bas och gitarr, men min vän satt vi sitt hemmaexpanderade trumset och jag fattade mikrofonen. Så underbart kul! Undrar egentligen hur många timmar vi hade spelet igång, kanske bäst att man aldrig får veta det ...
Ja, det var väl det mesta vi fick gjort under de här dagarna. Jag har genomgått lite huvudvärk och ögonflimmer igen, nästan så jag börjar fundera på att gå till hjärnröntgendokorn bara för att vara säker på att det bara är migrän =/ .

Någon hade fått nog

I godan ro gick jag in i sovrummet med mitt glas citronvatten, jag ställde det på nattduksbordet för att bädda sängen innan jag satte mej på den för att dricka vattnet. Det var min plan, men tänk så fel det blev. Jag eller det flygande täcket drog ner glaset på golvet och blött blev det. Fram med toapapper och sen var det bara att med dyblöta strumpor sitta på huk och torka.
Under nattduksbordet och sängen kom det inte bara med citronvatten med papperstussen, en hel dammråttfarm uppdagades och fick hänga med ner i soporna. Så nu har jag flera kilo dammråttor mindre på mitt samvete. Och så kan jag inte längre förneka att jag måste tvätta min necessär.
Det märkliga är att den som ville att jag skulle ta reda på dammet inte ville att jag skulle punga ut till en ny dator, tack och lov. Datorn, som nämligen också låg på golvet under denna händelse, halvvägs under sängen och typ en halvmeter från nattdusbordet, fick inte så mycket som en droppe på sej =O !
Lite creepy är det allt ...

Idag annars är det arbete på kvällen, får se hur det passet går med tanke på hur dan har börjat =/ .

Vinnare

För några veckor sen hamnade jag på en blogg där bloggerskan startat en tävling. Priset var spalampor och jag fann dem väldigt intressanta då jag börjat bada kontinueligt igen sen jag flyttade från Göteborg, och i badrummet finns inte mycket plats för värmeljus. På ena kortsidan av badkaret trängs diverse schampo- och duschkrämflaskor och på andra lutar man gärna huvudet. På handfatet finns massa annan bråte, det som återstår är golvet =/ .

Så för att slippa lysrörsbelysningen vore dessa lampor perfekta och jag sökte upp och lämnade ett svar på en fråga i blogginläggets kommentarsfält.
Och vad händer? Jag vinner =)) ! Idag kunde jag hämta ut mitt paket med sex spalampor, och så fort jag skaffat mej 12 uppladdningsbara AAAbatterier ska det tappas upp ett bad för jungfrufärd.

Heja Björn!

Tittade inte på QXgalan när det sändes för en vecka sen och inte förrän nu har jag gått in på tv4 play för att se den. Så, ja, jag är lite efter med min lilla recension. Galan var rolig och Björn Ulvaeus var bäst =)) ! Helt underbar!

Ingen viktig dag

Grunnar på att få i mej lite lunch, men är fortfarande ganska mätt av frukosten. Har lite stryktvätt att ta hand om, kanske ska sysselsätta mej med det en stund istället.

Ja, det är vad den här dagen handlar om, inga livsavgörande beslut som ska fattas direkt. Ska även ta reda på om jag samlat på mej tillräckligt med ljus tvätt för att fylla en maskin. Om jag orkar ska jag sortera ut kläder jag inte använt och förmodligen inte kommer göra heller. De tar upp plats i garderoben.

Kul dag!

Dåligt humör

Jag ska strax iväg och umgås med en kompis. Dock är jag på sjukt dåligt humör och vill bara gråta hela tiden (jag skyller på pms) . Får se hur stämningen blir, antingen blir det bättre eller sämre. Blir det bättre är det ju kanon, vem vill vara tjurig? Blir det sämre går jag nog helt sonika hem, vem vill umgås med en tjurskalle?

Mysfredag

Nä, jag tänker inte använda mej av "fredagsmys" som chipsreklamen tycker att vi ska göra. Har tröttnat på det nu. Men en mysig fredag tänker jag ha iaf. Ska tappa upp ett bad till mej själv, ligga och lyssna på radio och vårda fötterna lite grann efter dagens arbetspass och gårdagens alla danspass.
Sen ska jag ta bort smink och linser och bara sitta i stora myskläder och kolla på tv, äta choklad och dricka läsk eller öl.
Fan vad jag ser fram emot det nu <) !

Jag har gjort mej ovän med mitt pekfinger. På jobbet går det inte att ha fina naglar, det yr nagellacksflagor och nagelflisor om en. Och när nageln går av en bra bit under den "vita gränsen", då säger fingret aj, aj.

Nä, nu var det badtajm!

Ha en toppenhelg!

Ont i baktassarna

Sitter och masserar mina fötter, de gör ont, speciellt på utsidan av stortårna. Tror inte att det varken är jazzen eller någon av balettlektionerna som ligger till grund för det, jag skyller nog hellre på promenaden hem efteråt. Nu sitter jag på sängen både nyduschad och mätt så livet kunde knappt vara bättre. Är lite törstig, men det är ju lätt att råda bot på.

Imorgon vankas det arbete, en gosig halvdag på fyra timmar ska väl gå som en hoppdans, om nu inte chefen tittar in i personalrummet medans jag är i hemgångtagen och vill att jag jobbar över igen. Vad morgondagen annars bjuder på låter jag vara osagt, för jag har inga mer planer.

Senare!

Dålig dag att arbeta på?

Igår ringde de mej från jobbet och bad mej hoppa in. 1145 till 2030. Hemskt lång dag, jag känner redan hur ont i rygg och fötter jag kommer ha när jag kommer hem.
Det värsta med denna dan är faktiskt inte att jag har en lång arbetsdag att se fram emot. Det är att natten till denna dag inte bestod i så värst mycket sömn, och de få stunder med uppehåll från verkligheten bestod av stressdrömmar.

Hoppas dagen går fort så jag kan få komma hem, duscha och sova - förhoppningsvis hela natten utan drömmar.

Oförskämt pigg

Det blev en gosig kväll igår trots allt, alla planer gick i stöpet, lite senare än planerat bara.
Jag tog mitt bad, vårdade om mina fötter lite, lyssnade på Uggla I P4, kollade på Postkodmiljonären och På Spåret, helt utan smink, linser och hårda kläder =) .

Efter de planerade punkterna fick jag improvisera lite, och för en gångs skull gick det bra. Jag tände ljusen i ljusaltaret och i lyktorna, jag svischade ihop en ny fruktsallad och avnvände mej av vaniljglass istället för keso till och så satte jag igång Rocky för ett maraton.


(Nej, jag tog inga nya kort under gårdagen.)

Det blev ingen mara, orkade bara den filmen. När den var slut stängde jag av och gick och la mej, då var klockan runt midnatt.

Så nu sitter jag här, en halvtimme efter jag vaknat. Jag gäspar lite, men jag känner mej för pigg för att somna om. Undrar om man ska försöka ändå, så man orkar med kvällen och natten. Den är tänkt att bli lite längre och lite rusigare än gårdagen.

Ge mej mat

För första gången på över tolv timmar får jag nu i mej näring i form av middag. Kaffe räknas inte som näring, och det var fö typ elva timmar sen jag drack.

Varför? Jo, nu ska ni få höra!
al hade på sitt schema en hemskt kort och trevlig arbetstid. Mellan 0700 och 1030 skulle hon befinna sej på jobbet, sen skulle hon ha hela dagen ledig. Hon skulle ta en tur på stan, se om hon hittat nåt fint, köpa öl på systemet i godan ro, sen skulle hon åka hem, ta ett bad samtligt som hon lyssnade på Uggla I P4 och vårda sina trasiga tassar. Efter det skulle hon kunnat stryka alla sina kläder och sedan bara tagit det underbart lugnt utan linser, smink och hårda kläder.

Men icke. Medan jag satt och räknade min kassa runt kvart över tio kommer chefen in,
"- Skulle du kunna tänka dej att jobba lite längre?"
"- Mja, det kan jag väl. Hur länge då?" frågar jag, i naiv tro att det bara skulle vara till 13-14snåret.
"- 19?"

Psch, i helvete heller! Men jag som har så svårt att säga nej föreslog fem, absolut senast fem! Tio över fem fick jag lämna huset, somliga avbytare har ju inte vett att komma i tid ...
Stressigt var det att hinna med bolaget och det jävla vädret gjorde inte mitt humör bättre precis. Men nu är jag hemma, äter mat, laddar ner Uggla till mobilen och ska snart till att tappa upp ett bad.

God fredag!

Frukt och dans

Torsdag. Torsdag, torsdag, torsdag ... Vad ska denna dagen bjuda på? Mja, det har jag ju redan avslöjat i rubiken.
Än så länge idag har jag kollat på Glee, somnat om, startat en maskin tvätt, druckit mitt citronvatten och snott ihop en fruktsallad deluxe.

Jag som bara brukar göra fruktsallad bestående av äpple och banan hade denna gången betydligt fler frukter att tillgå! I denna skål finnes:
  • Ett äpple
  • En banan
  • En apelsin
  • Två kiwisar
  • Ett gäng vindruvor
Tror inte jag missade nåt. Och så keso till det - mums <) !

Efter detta inägg ska jag plocka fram gårdagens tvätt för strykning så det blir plats åt dagens maskin i torkskåpet (borde vara klar snart), stryka alla rena kläder och så småningom ge mej av för 225 minuters dansande. Huj, det kommer bli ansträngande, speciellt då vi inte kommer sitta stilla under en teoritävling under större delen av balettlektionen denna vecka ...

Nä, en portion till!

Klar att åka

Ska bara avsluta tandborstningen och sätta upp håret i en mer lämplig frisyr så är jag klar för jobbet. Det är tungt att behöva lämna hemmet redan 45 minuter innan jobbpasset startar, men tyvärr är det nödvändigt

Eller ... Varför tycker jag det egentligen? Det är bara en kvart tidigare än vad jag brukat lämna!
Konstigt inlägg så här på morgonkvisten. Ny frisyr var det, ja.

Morrn!

Stressad, lurad och allmänt livstrött

På vägen till jobbet såg jag fram emot att få komma hem så jag kunde öppna mitt Bubbleroompaket och överraskas av vad jag köpt till mej själv. Alla (okänt antal) klädesplagg utom två har fallit i glömska.
Väl på jobbet hade jag inte tid att tänka på mitt paket, sjukt mycket att göra hela tiden, jag fick inte ens en liten drickapaus, än mindre lunch.
Stressen kom igång när kortterminalerna tappat kontakten med banken och ingen kunde betala med annat än kontanter. Det gäller liksom att se så förtvivlad ut som möjligt och ta på sej hela skulden för att kunderna inte ska skälla ut en.
Mitt under denna stress, med så mycket folk och så mycket som händer och krånglar blir jag dessutom blåst på en hundring av två kunder. Jag tar emot 900, lägger ner dem i lådan och väntar på resten av växeln då summan blev ex 910:- . Då påstår kvinnan att jag fick 1000 och då hennes sedlar ligger blandat med övriga kassapengar kan jag inte bevisa att jag har rätt. Jag får tro henne på sitt ord, men resten av mitt arbetspass går mina tankebilder tillbaka till den där sedelbunten och jag vill fortfarande ha det till att det bara var 900 där.

Efter avslutat pass och räknad kassa bevisas mina farhågor, jag har ~100 kronor minus i den. Jag ska ha ett litet samtal med chefen imon ... Längtar inte direkt.

Jag har sänkts till botten, livsglädjen är lika med noll och mitt paket ligger lika oöppnat som när jag kom hem.

Mycket vill, lite tid

Jag vill så mycket med denna dag, dessvärre finns det nog inte tid till det. Eller rättare sagt, jag klev inte upp i tid till det.
Det är jobbet som krånglar till allt =) . Om två timmar är det dags att åka dit, då ska jag ha hunnit göra mej i ordning, renbäddat sängen, tvättat två maskiner tvätt, hämtat ut mitt paket som posten skickat två sms om att jag har, strykt klart alla kläder ... Och så vidare.
Än så länge: Jag är inte iordninggjord, sängen är naken, en maskin är igång som tyvärr inte kommer bli klar än på över en timme, paketet tänkte jag ta i samband med att jag far till jobbet, inte ett klädesplagg har blivit strykt.
Heja, heja!

I tordags var jag ganska död efter tre danspass på 90+90+45 minuter och då gick jag hem till min vän. När jag står i hallen i svettblöta kläder, med smink och hår som ligger lite som det vill sträcker han fram ett paket =O ! Det är varken min födelsedag eller min namnsdag och jag har inte gjort någon som helst gärning för att förtjäna det.

Jag hade klagat på att mitt hår är för långt för en vanlig rund locktång, att värmen inte når in till håret närmast huvudet och att lockarna rätar ut sej på nolltid. Så låg det en sån här i paketet =)) ! Sen ville han, om än blygsamt, att jag skulle skriva det i ett blogginlägg så mina läsare förstår att han kan vara snäll också.
Han har nämligen, utan att någonsin tagit sej en titt, fått för sej att det enda jag skriver om honom är att han skadar mej och ger mej massa blåmärken (vilket förvisso är sant =P), samt att jag publicerar oändligt med bilder på honom utan hans tillåtelse -.- ...

Nä, nu är det dags för målning av ansikte!

The Mersey Beatles

I förra inlägget pratade jag om hur magkänslor "slår in". Kan ju bara meddela att det skedde en gång till samma kväll. Satt och messade med en kompis och så skickade jag iväg ett ironiskt mess och frågade om han inte ville hänga med mej till stan för att shoppa strumpor.
Jag hade inte riktigt räknat med att få svaret "okej", för vanligtvis brukar han inte vara ledig en onsdag mitt på dan. Så himla läskigt att jag frågade när han faktiskt var ledig =O !

Shoppingdagen slutade med att han hittade en massa strumpor billigt, men inte jag =( .

Sen på kvällen var det konsert. Gruppen heter The Mersey Beatles och grundar sej på, som de flesta hajar, på Beatles låtar. De inte bara klär sej som dem på scen, de spelar inte bara på lika dana instrument, de låter inte bara som dem, utan de är rätt bra look-aliker också =) . Fast, det klart, jag tycket att "Paul" och "George" skulle bytt gubbar med varann, rent utseendemässigt.

"Paul"                 "Ringo"             al               "John"           "George"

Jag är supernöjd med kvällen, var helt speedad tills jag gick och la mej. Har fortfarande inte klivit ur sängen =/ ...

Stark magkänsla idag

Allt som oftast har jag mobilen på ljudlöst eftersom jag alltid hoppar ur brallorna varje gång jag får ett sms när mobilen är nära mej. Det istället för att bara byta eller sänka smssignalen =/ ...
Men nu har jag webradion på ganska hög volym för att jag står en bit bort och stryker och jag fick bara en känsla av att jobbet kommer ringa idag, vore dumt att missa det.
På med ljudet, slänger mobilen på sängen och så hinner jag stryka ett plagg. Vad händer? De ringer från jobbet =)) ! Helt fantastiskt obehagligt på sitt sätt, men jag fick ett jobbpass på fredag.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0