Fattigt

Nu är jag 3087 kronor fattigare, det är pengar jag skickat över till Jojje, pengar hon la ut för mej igår. Vi har nämligen bokat plats på ett plan till, fyra nätters sovplats i, och plats på ett plan hem från

LONDON

Vi satt och fnulade på detta igår. Skulle egentligen ha gjorts på eftermiddagen, men då jag är lite för snäll för mitt eget bästa och dessutom inte kan säga nej, hoppade jag in och akutjobbade. Fan fyra timmar extra i resekassan!
Hur det var så åkte jag tillbaka till Jojje efter jobbet runt nio. Halv ett cyklade jag hem igen, då har vi bokat flygbiljetter och fyra nätter på ett vandrarhem. På torsdag ska vi göra oss fina och ta passfoto.
Weei!
Snabbt har det gått. Det började för exakt en vecka sen, på vår ölfika. Lite dimmig kläckte jag ur mej att jag gärna skulle vilja åka till London, jag har aldrig varit i England över huvud taget. När vi når slutet av samtalsämnet kommer vi överens om att vi måste åka till London i sommar.
Sen tänkte, iaf inte jag på det mer förrän jag kommer till jobbet i söndags och schemat för vecka 30 sitter uppe. Inte en enda jobbtimme. London! Jag slänger iväg ett sms till Jojje och dan efter, igår, måndag, bokade vi resan.

I'm going to England, baby!

Stick du stygga mara!

Jag har drömt såna sjuhelvetes mardrömmar hela natten! Det var riktigt längesen jag gjorde det och jag tror det beror på att jag, pga värmen, öppnat fönstret och alla förstärkta ljud utifrån kommit in i mina drömmar.

Det jobbigaste: Jag vaknade aldrig när det var som hemskast, som man brukar, istället vaknade jag lite då och då och var tvärsäker på att jag fortfarande var inne i drömmen och att allt som skett var sant.

Det konstigaste: Egentligen skulle jag säga handlingen, men det finns fan inga normala drömmar. Jag skulle mer än gärna somna om igen, trots att jag vet att det kommer innebära en fortsättningsdröm på allt, som det blivit varje gång jag somnat om, det är konstigt.

Det jobbigaste(2): Jag är så stört trött fortfarande.

Det konstigaste(2): Jag är så stört trött fortfarande.

En hel timme kvar

Om en timme är det dags att trampa iväg till arbetet. Jag har bara frukost, tandborstning, påklädning och lunchtillverkning kvar. Jag är verkligen svintrött! Varför? Jag sov under lördagsdygnet i runda slängor 12 timmar, ett halvt dygn! 02-10, 11-13och 18-20. Och ändå är jag inte pigg! What's wrong with me =,( ?

Jag har tänkt på det där med att åka till England. Är det så att man behöver pass till det? Det har inte jag nåt längre ...

Vad står det på visitkortet?

Sjuksköterska, snabbköpskassörska eller dagisfröken? Vad kan man ha för yrke om man bor i ett sånt här hus på en konstgjord ö i New York?Dagsutflykt till Göteborg

Jag är drabbad av en grym trötthet. Jag skulle enkelt bara lägga ner huvudet och sova ett par timmar till, men det går ju inte, vuxna människan som man är! Det var tydligen kämpigt igår.

0900 lämnar vi lägenheten, ut från Växjö, in i Alvesta för att möta min fasters familj, ut ur Alvesta, pausa halvvägs för fika och bensträckning och sen parkera vid Scandinavium. Vi var där fyra timmar efter start, lagom till Lisebergs öppnande. Men vad gjorde det, vi kom ändå inte in förrän 40 minuter senare ...
Men in kom vi. Vad skulle jag göra nu? Alla kastade sej in i Lisebergsbanan, Höjdskräcken, Uppskjutet och FlumeRidern. Jag stod och tittade på. Fotade lite med min mobilkamera utan zoom.
Det var varmt, jävligt varmt! Trodde aldrig att solen skulle gå ner så Liseberg skuggades och blev kyligt.
Jag åkte Kållerado och Radiobilarna, hade kunnat tänka mej att sätta mej i Jukeboxen och Virvelvinden, men vad gör man om alla andra i sällskapet tänker den exakta motsaten och vägrar åka sånt som snurrar? Ja, jag som är just en sällskapsmänniska skiter i att åka om ingen annan vill åka med ...
Nä, jag fotade ju istället, speciellt walk of famen som fortsatte in i Liseberg, sist var jag bara utanför och kunde fota ABBAs stjärna, men nu!
Sen hittade jag och pappa in i en liten rondell med kändisars hand/knytnävs/fotavtryck och autografer. Där har förmodligen 80% av Sveriges befolkning redan varit och jämfört handstorlekarna, men jag var mäkta imponerad!Och så såklart

Hade jag varit ensam hade jag förmodligen kysst dessa stenar. Kanske tur att inte så var fallet <)) .
En annan grej som imponerade mej var hur snabba personalen var på detta stället.
Jag menar, det var ju inte så himla längesen det hände då. Han hade tom fått ett ljus vid sin stjärna utanför Liseberg, dock var det släkt av blåsten.
Usch, det var så himla jobbigt att åka upp till Göteborg för på typ varenda radiokanal spelade de en Michael Jacksonlåt varannan låt och så fort nån började prata så skulle man antingen ringa in och berätta sitt bästa Michael Jacksonminne, eller önska en favoritMichael Jacksonlåt eller bara allmän fakta om hans liv. Och jag är inte ett så stort fan av honom.
Varför inte uppskatta någon medan den lever?

Alla verkade dessutom tycka att det var en omöjlighet att han kunde vara död, att det skulle vara falska uppgifter. När gick Michael Jackson från människa till odödlig, övermänniska eller gud?

En person som jag inte hann uppskatta medan han levde eftersom han var verksam tills jag var 9,5 år, är Peter Rangmar. Min pappa undrade om vi skulle åka till kyrkogården och om jag skulle ha blommor med mej. Dock hann vi inte till nån blomsteraffär utan fick plocka de vilda vi hittade.
Så la vi pappas Pbot i handskfacket, ställde in GPSen på Nya Varvet och brummade ut från stan. Det var lätt att hitta tillbaka och gravstenen låg där den gjorde förra året =) . Vi tömde den gröna behållaren på de bruna, vissna växter och la i vår lilla bukett.
Dessutom en tripp (varför vet jag ej) över Älvsborgsbron och sen tillbaka för att åka hem. Vi pausade i (?) Landvetter för en pizzamåltid. Gott var det och vi tittade på Stefan och Kristerbuskisen Hemlighuset så länge vi var där.

Hemfärden var jobbig, jag höll mej vaken för att hålla pappa sällskap, kom hem vid ett.

I efterhand kom vi på att vi kanske skulle skitit i Liseberg och gått på fotbollsmatchen istället. Vem vet, vi hade kanske lyckats heja fram Sverige till en seger och jag kanske inte hade lyckats bränna mej så förbannat?


Ett besök på Liseberg!

Ja, det blev så att jag följde med till Götet iaf, jag hade faktiskt inget annat för mej idag. Skulle bara ha suttit hemma med en öl kanske.
Men det är jobbigt att sitta vaken tillsammans med pappa chaufför för att göra honom sällskap, jag skulle själv inte tycka det vara varken kul eller lätt att köra om alla andra i bilen sov. Jag funderar stenhårt på att gå och lägga mej, men jag kanske ska vänta en kvart till så jag kan ringa farsgubben och se så han om hem ordentligt, jag vet ju hur trött han var. Med all rätt!
Därför tar vi Göteborgsfredagen i detalj och bilder imon istället!

Natti natti!

Ett besök på Liseberg?

Mammas hemtelefon ringde. Min mamma var inte hemma, min syster stod i duschen, jag var tvungen att gå efter en lur. Det stod att det var pappa som ringde, jag svarade. Han ville prata med min syster, men då hon var upptagen med annat fick han prata med mej så länge.
Han frågade hur midsommarn varit, han berättade hur de hade haft det, att han spelat min inspelning för en massa släktingar, att min kusin sagt att hon tänkt ringa mej för sånguppdrag i den närmsta framtiden och lite allmänt.
Sen berättade han att pappa, syster och faster med familj skulle åka till Göteborg imon och gå på Liseberg. Efter ett tag kom det att: "- Om du vill får du följa med."
Åh, tack, hyggligt! Att du tänkte på mej medan ni planerat en liten dagsutflykt på 26 mil och sen lika långt tillbaka!

Skit samma, jag får se om jag följer med eller inte. Det ska ju bli hett som in i helvete i Göteborg imon, 30 grader, men vad ska jag roa mej med medan alla andra åker karuseller och, framför allt, bergochdalbanor?

Brödkant

När jag skulle rosta bröd i morse tog jag kanten på limpan. Då började jag tänka. Jag har så länge jag kan minnas kallat just en sån här brödkant för "skalk", men är det verkligen ett ord? Det känns väldigt mycket som ett hittepåord, så jag gick in på min favvosida synonymer.se.

Tadaa =)) !

Varför så trött?

Jag sov massor av timmar inatt, kände mej utvilad. Sen går jag in och lägger mej i sängen för att lyssna färdigt på Christer I P3, när det är slut och jag byter till Lugna Favoriter, däckar jag som om jag inte sovit på flera dygn. 1600 till ~1900, vad är det frågan om? Jag har några alternativ:
  • Lugna Favoriter är världens mest uttröttande eller hypnotiserande radiokanal.
  • Det tar otroligt mycket energi för kroppen att bearbeta den solstrålning den fått ta emot idag.
  • Jag har inte ätit mer än två skivor bröd idag.
  • Jag var uppe och gjorde saker i sömnen inatt så kroppen inte alls är utvilad, utan snarare har utsatts för en ansträngning.
  • Jag håller på att bli sjuk.
Ja, nåt såhär går mina tankar, jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag ska klämma hamburgaren som blev över från igår, men den är för varm fortfarande. Se om det hjälper med mat. Men jag har ändå druckit mycket vatten, så det borde inte vara en matfråga.
Jaja, jag piggnar väl till senare förhoppningsvis.

Växjösjön - ett skatteparadis

Växjösjön är fylld med fynd, det märkte jag och Jojje när vi satt där nere på bryggan och käkade pizza efter vår fem timmar långa ölfika. Pizzan var för övrigt jävligt god, och jag som trodde att jag aldrig mer skulle äta pizza efter i lördags! Jojje vill av nån anledning bada fötterna i den före detta vidriga sjö och hittar en skatt på den grunda bottnen. Vi vänder oss ganska klumpigt men hittar ett sätt att få upp det som glänser under ytan - jag går ut själv och drar upp det =) . Det var en kundvagn!
Det fick dock bli Jojje som posade med den. Hon lyckades också skära sej på nåt mellan de slemmiga stenarna på bottnen så hon efterlämnade en pöl med blod på bryggan.

Jojje var inte klar med sitt skattletande utan hittade ett flöte en liten bit framför oss. Vi konstaterade att vi inte kunde nå det på egen hand och vi gjorde nåt som man inte får. Vi bröt av en gren direkt från trädet! Sorry ... Så, med mej med ett krampaktigt tag i bryggan med ena handen och Jojje i den andra och sen hon med grenen i sin lediga hand lyckades vi fiska upp flötet! Och jag lyckades givetvis sätta handen i hennes blodpöl! >(( Men Jojje verkade lika glad för det, hon fick sitt flöte!

Med dyngsura kläder gick vi därifrån. Från bryggan såg vi dessutom en cykel med bockastyre ligga på bottnen, så om det är nån som saknar en sån så finns den i sjön! Vi var sugna på mer pizza för att den var så jävla god, men pizzerian var givetvis stängd. Av nån anledning verkade vi tycka att det skulle vara lika gott med McDonald's istället, men det var det verkligen inte. Jag lyckades bara klämma stripsen och min lilla milkshake. Blöö.

Tro't eller ej, men jag sitter inomhus och det börjar ge mej ångest. Jag tar med mej datorn och går ut!

Midsommar 2009

Jag, datorn och necessären har flyttat oss ut i solen, som dessvärre har gömt sej bakom ett moln nu. Brrr ... Det jag tänkte göra är att först blogga om midsommarhelgen på Öland och sen sminka till mej lite för att träffa Jojje.
Då börjar vi ...

Resan startade från Växjö, och vi verkade välja exakt rätt tidpunkt. Inte en enda bilkö! Eller, ja, den föraktade rondellen innan Nybro bjöd på lite krypkörning, men inte alls så farligt som tidigare år.
Så småningom kom vi iaf till Ölandsbron och på den körde vi om en del fordon, tex denna hippiebussen! Och sen, land igen! Wohoo, Öland!

Vi var nere en liten runda vid havet på torsdagkvällen, en vacker svan simmade omkring där. Eller en vacker älg, som Lina sa det. Hon har lite problem när det gäller namn på djurarter. Ett år utbast hon ett spontant "Hästar!" när hon var omgiven av ett gäng målade kossor ...

På väg tillbaka till villavagnen. Vi var rätt slöa, så vi gick och la oss redan vid elva. För min del sov jag inte så bra, jag vaknade av mej själv vid sex, sen låg jag och förflyttade mej mellan vaken och sovande tillstånd till runt niotiden.
Vi åkte in en runda till Borgholm, handlade lite mat till kvällen och tog en glass på ett glasscafé. Tror minsann att det hette Glasscafét =)) !

Sen jävlar var det midsommar på riktigt, burkar, flaskor och boxar öppnades, maten lagades, gitarren plockades fram. Tre villavagnar trängde ihop sej under ett par partytält och skyddade oss från regnet som föll trots SMHIs löften om uppehåll!

Öl var det ja! Och snapsar. De där svinäckliga Svenska Nubbarna är fan inte bra för hälsan alltså. Speciellt inte den där Bäska Droppar, fy faaan för Bäska Droppar! Hallands Fläder tar hem priset för den godaste nubben i år igen. Man kanske enbart ska köpa en flaska Hallands Fläder till nästa år.

Här har vi bilder på männen i huset. Dock frågade jag inte om lov om jag fick lägga ut nån ansiktsbild, så det fick bli dessa. De är rätt charmiga och visar rätt bra hur de är som personer. Haha!

När vi var färdiga vid stugorna gick vi ner och fortsatte på Måsen. Trubaduren spelade och sjöng, men det var ytterst få på dansgolvet. Det gjorde två av de våra bot på, de buggade på som fan.
Trevligt som fan var det där, jag kom i säng relativt tidigt ändå, runt två. Lördan började segt så in i helvete. Jag hade drabbats av hjärtklappning och skitmycket frossa vid fyratiden så jag låg efter det och valde mellan att ligga stilla, få upp värmen, men känna hur hjärtat löpte amok och fick hela sängen att hoppa eller att byta läge i sängen hela tiden för att slippa känna hjärtat, men istället hitta nya svinkalla ytor som ökade på mina skakningar. Jag har sovit bätte i mitt liv. Jag gick ändå upp på förmiddan för att vara lite social, men det gjorde inte mej piggare. På eftermiddan la jag mej i sängen igen för att försöka komma ur mitt zombiska tillstånd, men varken hjärtat eller frossan hade lugnat ner sej. Det, och ösregn, åska och hagel, höll mej vaken där jag låg i en timme, sen klädde jag på mej och gick ut till de andra igen, fortfarande zombie.
Efter mycket om och men däckade jag på soffan och nån timme senare var jag lite mer en människa, men långt ifrån pigg och rolig att umgås med.

Vi käkade pizza på lördan efter att ha grillat två dar i rad, men jag lyckades bara klämma i mej halva innan jag höll på att dö. Den pizzan låg kvar i min mage i typ ett dygn, den verkade inte vilja bli smält. Därför mådde jag dessutom illa när det blev dags för festligheter igen. Jag var med och nubbade upp de sista flaskorna, men sen drack jag inget annat.
Vi gick ner till Måsen igen och sjöng med till trubaduren, somliga dansade också, även på de rangliga trädgårdsborden =) ! Jag däremot hade fullt sjå med att nobba min beundrare för kvällen som tydligen hade som mål i livet att få bugga med mej, dessutom kämpade jag för att få bukt på mitt illamående.
Vi gick hem ~0120, pratade om kvällen som varit och sen gick vi och la oss.

På söndag var det städning, packning, utcheckning och minigolf som gällde, jag var världens bästa protokollförare! Sen tog vi en glass och räknade ut hur mycket vi var skyldiga varann med hjälp av kvitton och kalkylator och sen var det helt enkelt hem som gällde, även där hade vi tajmat bra med trafiken, resan gick smärtfritt.
Här på bilden äter jag min glass, till synes. Spirellon, numer Twister eller hur, tog min sista peng ifrån mej. GBgubben i bakgunden är densamma som på bilden under, ser ni att den är vänd på =o ?

Vad gjorde flickorna med honom kvällen innan egentligen?


Slutar med en cliff hanger, dum dum duum!


Jaha, det var det, det. Nu ska jag starta SRs webradio och lyssna på dagens sommarpratare medan jag sminkar mej. Sen tar jag cykeln till stan, handlade ju upp mitt sista lösöre på glass.
 God middag!

Vad har kommit över mej?

Jag tror jag drabbades av nåt i sjukdomsväg i helgen. Mina frossor, min hjärtklappning och min sömnlöshet kan ha med min trötthet att göra, men nu när jag sluppit sova i en främmande säng i ett svinkallt rum tycker jag att det borde gått över. Men icke, symptomen har blivit värre. Jag kunde omöjligt få ner min O'boy vid frukosten! Nåt är fel, nåt är verkligen fel.
Tur att jag slutar om mindre än sex timmar. När jag kommer hem ska jag, om solen skiner sätta mej ute i trädgården och, lyssna på Ingvar Kamprad som sommarpratar, sen ska jag titta på iaf ett avsnitt med Bradley och efter det ska jag sova. Det känns som att min sjukdom går att sova bort. Hoppas, hoppas, hoppas!

Nähe, jobbet vill att jag ska skynda på lite så jag kommer i tid. Mor'n!

Utomstående - gör er inga besvär!

Ni kommer inte förstå. I mitt första inlägg om midsommar kommer jag tala i gåtor, en person kommer möjligen haja. Man måste ha sin bikt även om man inte är katolik.

Är det bra eller dåligt att inte lära känna alla?
Jag tror han hade kniv, eller iaf rakhyvel. Jag känner det på mej ...
Hämmade jag medan jag var nere eller ändrade jag när jag kom upp? Det är min största fråga just nu. Vilket är isf värst?
Jag vet att man inte borde lita på nån man inte känner mitt i natten. Ska jag det ändå, när det berör den andra också?
Jag ska ta reda på vissa sanningar, ge mej ett par veckor!

Jag skriver ett mer intressant, givande och framför allt begripligt inlägg när jag har ork och tid. Nu ska jag häva mej i bingen för imon är det arbete som gäller.

Natti!

Sista vilotiden

Jag har frullat i rostat bröd och O'boy, nu ska jag bara borsta tänderna och sen blir till till att fylla min megabag med uppskrivna grejer. Det lär nog fyllas med lite till som jag glömt skriva upp och kläder som jag igår inte visste om jag hade tillgång till.
Datorn kommer jag lämna hemma, det är ingen bra grej när man ska vara social.

Jess, det drar ihop sej, jag blir hämtad ~1300 och sen blir det Öland för hela helgen. Adjö fastlandet, önska oss lycka till så vi inte sjunker iår heller >)) !
Glöm inte tänka på de engelsktalande midsommarfirande! Klicka hääär!

Laddat och klart

Nu är det viktigaste avklarat, bara smågörat kvar - packningen. Bolaget har fått mina pengar och de gick till detta: 
Ska jag inte få med mej några hem så blir det åtta öl om dan för min del denna midsommarhelg. Mja, vi får se hur det blir med den saken =) ... Det blev även ett tiopack med svenska nubbar, de flesta smakar skit, men det var så jävla mycket folk så jag kunde knappt ta mej fram och leta efter annat. Det jävligaste är att bara nubbarna kostar typ lika mycket som flaket ...
När vi kom ut till bilen igen med vår erövring skrapade jag i mitt söndagssår på kanten på den lössittande hatthyllan i bagaget. Aaaj, det gjorde ont, och det syntes lite blod emellan sårskorporna. Synd om mej. När vi lastat färdigt hittade pappa en lekkamrat på parkeringen som han ställde sej och pratade lite med. Mitt i samtalet kände jag hur det kröp nåt på mitt pekfinger, jag tittade ner. Blod! Massor med blod! Så mycket har jag nog aldrig blött från ett finger. Inte ens när jag skrapade upp såret första gången.
Men, det slutade rätt så kvickt och sen var inte inte synd om mej mer.

Men jag fick allt glänsa lite också. Från det att vi satte oss i bilen till systemet till vi kom hem igen rabblade jag mina nya kunskaper. Pappa försökte han också, men han var inte i närheten av min nivå. Han måste ha blivit imponerad, fast han sa det inte högt. Jag menar, jag måste kunna detta lika bra som Björn Kjellman! Minst! =)

Nä, packning var det, ja ... Ska börja skriva på den årliga packningslistan. Imon kommer Therése och D och hämtar mej, sen åker vi till Öööland! Wohoo!

Undermedvetenhet

Jag kom på varför jag fick en dille på att lära igår. Av en slags reflex tittade jag till på ramen som hänger precis bredvid dörren jag skulle gå ut genom. I den ramen finns tre fotografier, varav en från min student. Det kortet har datumet det togs i ena hörnet. Där stod det 2006/06/15. Igår var det tre år sen jag tog studenten, då ville jag fylla min hjärna med onödiga fakta. Varför?

Ett minne blott

Nu är den väck. Min stackars nagel som gick åt helvete på jobbet i söndags. Det svider lite på den sidan där nageln från början inte var av, men det går väl över för hoppningsvis. Så här illa var det faktiskt.
Den streckade linjen markerar var den vita kanten ska börja tillika var den faktiskt började innan den lossnade från sitt fäste.
Nu finns där ingen vit kant. Ingenting. Där nageln tar slut kan man nu se en fingertopp, det kan man inte göra på nåt annat finger =,( .

Och jag som ville vara fin på midsommar, och bara vara duktig på jobbet! Vad får man för det? En alldeles för kort, trasig nagel som orsakar svidande. Tack. Tack!

Solen kom!

Yeey, det är sommar ute! Jag och datorn lyssnade på Christer, men så ville en av oss få sina batterier laddade med en gång, så det var bara att anpassa sej och plugga in datorn. Medan jag låg inne och tittade ut på det vackra vädret kom jag på att jag ju har en till elektronisk kompis, herr Sony Ericsson! I med handsfreen och ut i solen igen med Christer i öronen <) .
Mitt i en låt så hörs en mansröst som berättar att han ska "utfärda en varning till allmänheten". Jag spärrar upp ögonen och blir på helspänn! Jag är livrädd för extrainsatta nyheter och varningar till allmänheten. Jag tänker alltid "Nu har nån dött" eller "Nu kommer jag dö". Vad handlade varningen om? "Microbiologisk förorening i dricksvattnet. Man bör koka vattnet innan det används i matlagning eller dricks. Gäller för Örebro län och Karlskoga".
Ja, värre än så var det inte. Jag lyssnade klart på programmet och när det var slut kände jag efter på min hud och det hade börjat klia. Dags att gå in.

Jag ringde till pappa och frågade när han skulle in till stan och om jag fick skjuts till och från systemet. Det ska ju förberedas inför kommande midsommar =)) ! Nu går jag nog inte ut nåt mer, inte för att solbada iaf, tvn får min uppmärksamhet! Medan jag kollar på den kan väl ni spana in och beundra min otroligt vackra solbadsfrisyr!

Vackrare än så blir det inte <) !

Soliga rum

Jag har förflyttat mej och min datamaskin till det syrerikaste och, idag, det soligaste rummet - trädgården! Det är inte så varmt som man kunnat önska, men vad fan.
Jag har haft en gruvlig värk i min stackars mage, och trots alvedoner så ger den inte med sej helt.

Igår var jag inte så rörlig heller. Jag måste verkligen sakna skolan eller nåt, för gårdagen ägnade jag åt studier. Studier inom ett ämne som jag igår tyckte skulle vara kul att kunna. Nu kan jag det =) Frågan är om man ska avslöja vad mitt nya "onödigt vetande" är, eller om man ska glänsa vid ett spontant tillfälle. Det sistnämnda låter mer frestande <) .
Bilden visar min ambisiösa instuderingsmetod.

Ööh, jag klarar inte sitta i stolen längre, jag måste lägga mej på en filt. Ska in och hämta den och innan jag åter kommer ut ska jag ha svalt en alvedon.
Om tjugo minuter börjar Christer i P3! Kul!

Arbetsskadad

Jag är åter igen hemma hos modern i Växjö, lämnade familjen av manskön igår. Det jag fick ut av mina dagar hos dem är mycket kärlek från katten, ett roligt judeskämt av fadern och att min far har goda saker i sin frys. Mja, det är väl typ det.
Här har vi då katten som älskar att trängas och tror att han får plats överallt =) .

Och här är det jag hittade i frysen, fantastiskt gott. Jag slukade mer än hälften innan jag kom på att jag kunde fota min dessert, så den ser inte så aptitlig ut ... Men det var den =)) !

Jag åkte tillbaks till stan av den enkla anledningen att jag skulle rycka in och jobba. Men jag lydde inte mitt förnuft och stannade hemma. I morse gick jag omkring och tappade saker, det brukar ge en hint om hur resten av dagen kommer bli. Och det blev som jag förutspått. Jag sitter med svidande och bultande fingar just nu, de tog mest stryk. Hjärnans funktion är väl inte Einstein heller precis, det var lekisklass på huvudräkningen när klockan började bli kväll.
Nä, fingrarna, ja. När jag inte skar mej på kartonger så rev jag sönder mej på maskinen, och när jag inte rev sönder mej på maskinen så fastnar jag med nageln så den går av under den vita ytterkanten, det är det som bultar.

Buhu, jag satt inne på lunchen och förbannade hela dagen och blåste på mina sår. Det verkar stämma det med att ju mindre sår desto mer sveda.
När arbetsdan är över och vi kommer till punkten Räkna Kassan så visar uträkningen att jag diffat med 40 spänn. Jag får väl tolka det som att jag är en mycket god och givmild person ...

Tur att det gått över till måndag så man slipper den där söndan. Ny dag, nya möjligheter! Solen ska visst skina imon förmiddag, så om det inte blåser för jävla kallt kanske man ska sätta sej ute i trädgården =) . Nu blir det det senaste avsnittet av Hedebyborna, var ju inte hemma förän en timme efter det visades på tv. Thank God för webtv!

Min gosiga kisse

Imorse vaknade jag av att Pontus jamade på nedervåningen. Pappa hade åkt till jobbet ett par timmar tidigare så nu började han väl känna sej ensam, stackarn! Det regnade ute och jag hade ont i huvudet, kanske för att jag vaknat flera gånger under hela morgonen för att jag drömt så jävla konstiga drömmar.
Efter en liten stund kom han visst på att jag låg uppe och sov så han travade upp för trappan och la sej på min mage ♥ . Dock är det lite tungt att andas så han fick allt lägga sej nån annan stans, jag buffade till täcket åt honom =) .
Ett tag låg vi så, jag låg och lyssnade på hur hans spinnande blev tystare och tystare. Bara det att sen ville jag stiga upp, det ville inte katten.
Han ångrade sej förstås och var nere snabbare än mej. =))

Jag tycker om kissen!

Nu vet jag inte vart han håller hus, förmodligen ligger han i köket och antingen sover på en stol eller kikar ut genom nåt fönster. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra denna dag. Min pappa frågade om jag ville följa med honom till Tyrolen och lyssna på när hans polares son spelar. Men jag har ju inget vettigt att ta på mej bara ... Skiter nog i det, men får se.

Studentjävlar

Jag ligger i sängen. Ska jag sova nu? Nja, jag kollar på söndagens avsnitt av Hedebyborna och bloggar lite innan, tänkte jag. Och gör jag. Funderar även på att om en timme lyssna på Nattjakten, det var en smärre evighet sen. Det kanske inte ens sänds längre ...
Jag är på påhälsning hos min far och katt, tog bussen hit i eftermiddags. Höll på att missa den bara, jag blev stressad till tvåtusen. Bussen går från resecentrum och för att komma dit måste jag ta en lokaltrafikbuss. För att vara på den säkra sidan, som alltid, tog jag bussen som gick en halvtimme innan min andra buss skulle lämna hållplatsen. Den första resan hemifrån ner till stan tar vanligtvis 10-15 minuter, gott om tid! Pyttsan ... Det var oranga vägskyltar som tvingade bussen till omvägar och en massa jävla studenter som sinkade min planering. Hade jag kommit nån minut senare fram till stationen så hade min andra buss kört ifrån mej, så röta hade jag också mitt i all elände.

Men nu är jag då framme. Jag och fadern har suttit framför min dator och lyssnat och tittat på en massa Beatles på tuben. Jäälit najs!
Det kliar nu i mitt tandkött. Jag tror det har blött. Idag hittade jag min tandpetare i en väska så jag använde den för första gången på ett par veckor. Det chockade mitt tankött, jag blir tokig! Skulle behöva en sån där bitring som bebisar har.

Oh, nu ser jag kissen i dörröppningen. Dags att ägna lite uppmärksamhet åt honom! God natt!

Morgon igen

Vad är det med mej och ligga vaken till fem på morgonen, fast jag är trött som ett svin. Hade jag lagt mej i vettig tid hade jag inte haft en aning om att filmen jag måste kolla klart på nu, skulle visas över huvudtaget. Det man inte vet har man inte ont av, det är världens sannaste motto.

God morgon!

Kalle Anka 75 år

Donald Fauntleroy Duck, eller Karl Magnus Anka, allas vår farbror Kalle har födelsdag idag! 1934 gjorde han sin tvdebut i kortfilmen Den Kloka Hönan och hur det gått med karriären efter det vet vi nog.

Stackars Kalle, men han är en jävel på att dansa! >))  Gillar speciellt den med grisen ~4,05. Och så såg han ju lite ... annorlunda ut från början, tur att de ansvariga kom på bättre tankar.

Jag och min pappa köpte en film med Kalle en gång när han fyllde jämt, och jag kom fram till att det var Grattis Kalle 60 År. Det innebär att det var 15 år sen det videobandet kom in i vårt hem. Shit, den tiden, den tiden ...
75 ljus sätter vi på tårtan denna tisdag!


Slut

Jag är totalt slutkörd. Efter en enda jobbdag! Och folk jobbar 7-16 fem gånger i veckan i ett helt liv, hur kan de? Ja, men som det ser ut nu iaf så blir det inte mer arbete förrän efter midsommar. Gick däck så fort jag kom hem, sov till typ 21.
Jag tror det har börjat lösa sej med Götet, iaf till hälften. Min chef erbjöd sej att slå en pling till nån av butikerna där för att jag skulle få jobb =)) ! Sånt gillar vi. Kanske ska fråga honom om han inte har en skitbillig, mysig, central lägenhet som han inte vet var han ska göra av också. Hade behövt en sån ...

Nu vill jag kolla på Across The Universe. Igen.

Ikväll blir det öl!


Ikväll ska jag fira nationaldagen tillsammans med Jojje och Therése. Exakt vad vi kommer hitta på får framtiden, spontaniteten och fantasin utvisa, jag vet säkerligen att jag kommer sänka åtminstone en öl <) .
Men innan dess ska jag grilla med min mamma. Hon slutar snart och jag böjar bli hungrig, toppen! Kanske för att jag inte tagit tummen ur tvåan och tagit mej nåt att äta. Drack bara O'boy till frukost. Kanske inte så bra ...

Ah, jag vill att kvällen ska bli rolig! Heja Sverige som spelar fotboll ikväll med, hoppas det inte gör nåt om jag smygtittar på den medan den pågår!

Oops ...

Det var värst vad den filmen slutade sent. Eller kanske tidigt ...
Jag är pigg och ... tja, inte glad kanske, pigg räcker, det är ljust ute. En sak som var jävligt bra med filmvisning i kommersiell tvkanal så här dags var att reklampauserna bara var 45 sekunder långa! Man hann knappt ändra läge.

Om man ändå skulle försöka sova lite. Hade det varit måndag skulle jag stigit upp nu.
Grattis (?) på nationaldagen!

Förbanna röda dagar!

Ibland är man inte så kvicktänkt som man borde. Meningen var att jag skulle ner till stan idag och handla öl, men nä. "Jag gör det imon när jag ändå är nere!". Egg brain ... Antingen fick jag skynda så inåta helvete eller krabba med att byta bussar för att ta mej till samarkand när jag kom på att grönbolaget är stängt imon.
Ring, ring
- (Min pappas telefonnummer läses upp).
- Hej, vad gör du?
- Hej! Jag har precis kollat på
Tennisprinsarna, och så har jag kollat på Robin Söderling. Han vann!
- A, fan vad najs ... Men du har inga ärenden till stan idag?
- Nä, vad skulle det vara? Jag var i stan igår.
- Nä, tänkte om du skulle hämta syrran eller nåt. Då kunde jag åkt med dej till samarkand och handlat öl.
(Kallprat om mitt ölkosummerande och hur mitt problem skulle kunna lösas på annat sätt.)
- Nä, kommer hon hit så tar hon bussen, det har jag sagt till henne. Har du fått reda på nåt om skolan än?
(Samtalar om hur jag ska leva, bo och försörja mej i Göteborg då jag inte kom in i Bjärnum)
- Men vill du att jag kommer in till stan så du kan handla på bolaget?
- Nä, verkligen inte! Inte om du inte ska in till stan annars.
- Nä, okej. Men lycka till med det då. Så ses vi en annan dag. Nästa gång du kommer får du plocka körsbär. Det blir en jävla massa i år!

Vi lägger på.

Min pappa älskar mej. Och öl. Det ska kanske tilläggas att min pappa bor 28,5 km ifrån mej. Så om han skulle in enbart för att jag skulle kunna skaffa öl skulle han resa totalt 73,2 km (allt enligt Eniros beräkningar). Så jävlig kan jag inte vara! Jag fick gråta ut lite och förbanna den numer röda nationaldagen för Jojje på msn.

"jag ska typ upp dit, eller jag inte egentligen men jag kan uträtta det jag ska där istället för här. mamma är inne i stan och kan köra mig nämligen så säg bara vad du vill ha så fixar jag det."
Jojje älskar mej. Och öl.

Jag älskar dem! <))

En afton i Växjö

Therése och jag har inte setts på ett par veckor så nu när jag är ledig tog vi en trerätters kinesmåltid tillsammans när hon stämplat ut för dagen. Mitt i varmrätten förundras vi över hur mycket folk det står utanför hotellet.
"- De ser inte ut som buisnessfolk, men de kanske ska med flygbussen", gick vårt resonemang. Men de blev fler. Och fler. Och fler! Studentbalsdags! Ingen vägavspärrning behövdes tydligen, det grejade de så bra själva.
Tillslut försvann de in på hotellet, det gjorde vi också så småningom från restaurangen. Solen sken, vi gick ner till sjön. Men trots att solen sken och det är juni så var det svinkallt. Tänk mars eller oktober, jävla blåsigt också.

Men vi blev sittande där en stund iaf, vi hade trevligt sällskap och när solen väl tittade fram emellanåt kunde man lapa i sej lite. Det var inga långvariga stunder ... Vi lyckades roa oss själva på ett väldigt moget och vuxet sätt iaf.
Eller?

Det blev emellertid för kyligt att sitta kvar där så vi tar promenaden genom Linnéparken och vad stöter vi på där? Jo, en lekpark, och inte vilken lekpark som helst! En lekpark med slänggunga. Om man puttar i den så måste man ju bli varm. Sagt och gjort, Therése fick börja åka. Så snart hon haft sitt lilla roliga var det min tur att åka! Wehoo!

Snipp snapp snut så tog min dag i Växjö city slut. Imon funderar jag på att dra ner igen, köpa lite som kan vara bra att ha. En ny mascara tex ...

Vad gjorde jag just?

Jag är svag, en vekling, ingen självdiciplin, låter mej styras av andra. Jag lyckades lägga band på mej i 21 o't halft år, nu är det försent. Trots alla mina argument, trots min bestämdhet så föll jag. Jag skaffade Facebook ...
Jag känner mej smutsig, nu får jag allt ta en dusch.

Ensam med mitt öde

Vad gjorde jag för fel? Jag kommer åka ensam upp till Göteborg och inte känna nån på PAS förberedande. Vi var fem i klassen som kom in, fyra utav oss kom in i Bjärnum. Dvs alla utom jag. Jag tar för givet att de tänker välja Bjärnum.
Vad gjorde jag för fel?
=,(

Resultatet

För ett år sen kunde man läsa detta på min blogg efter att de lagt upp antagna och reserver.

Nu kan man läsa:
Nej

Aah!

Ligger i sängen med datorn. Är så nervös så jag är kissnödig!

Dessutom bröts min svit av ledighet nyss. Ska jobba på måndag, 0700-1600. Kommer bli tungt.

Nä, tillbaka till uppdaterandet! Wish me luck!

På skolfronten intet nytt

Nä, det var inte utlagt några namn på sidan idag heller. Fick lite inside information om att det kommer komma upp imon, får se om det är en säker källa. Jag kan knappt bärga mej!

Idag har jag varit vågrät hela dan. Det är verkligen farligt att dricka några harmlösa öl på fastande mage! Så full som jag blev när jag kom hem har jag baske mej inte varit på länge. Lite pinsamt faktiskt, en måndag ...
Men jag hade en störtskön dag, började svettigt med sol, sol och sol och avslutades med ölande nere på stan med Jojje <) . Jälit naajs!
Växjö, ribban är lagd. Och jag har tre veckors semester!

Sluta uppdatera

Jag klickar ner sidan nu. Det är ganska bra med blogg, för man kan gå tillbaka så snabbt och kolla vad som hände ett år tillbaka. Om Bjärnum håller på traditionerna så ska de lägga ut antagna på tisdagen veckan efter auditionen strax efter 1000. Imon då ... Jag ställer klockan.

Nu ska det snart avslöjas

Vi har kommit fram till veckan då antagna och reserver på Bjärnums musikteaterskola ska presenteras på deras hemsida. Jag är redan sju gånger så nervösare än var jag var på auditionen.
Bla yttrar sej det genom att jag drömt tre gånger inatt att jag kollar den där listan, värsta mardrömmarna, vaknade efter varje gång. Ingen av de tre gångerna fanns mitt namn att läsa och det ska sägas att jag bara såg ett enda bekant namn en gång, tror det var första drömmen, och det var Biffen. Eller, ja, det stod hennes riktiga namn, men vad betyder detta?

Det kommer bli en dag med fingret på uppdateringsknappen nära telefonen. Jag väntar samtidigt på att min chef ska ringa och tala om lite arbetstider för mej, har redan rotat upp almanackan ur en av de ouppackade lådorna.

Aah, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0