Med en mamma på Öland

Har man som jag, en mor tillfälligt strandsatt på Öland, så kan man få sms om man planerat ta sej till dennes ordinarie bostad och om man i så fall kan ta in posten. Ett sådant sms fick jag, och till svar fick hon att jag INTE hade sådana planer. Men en timme senare var jag där. Hade ljus tvätt nog för att fylla en maskin och medan den snurrade tog jag in posten och satte mej i solen, trots kraftig snuva.
 
I helgen var jag också på Öland, där jag fick denna bedrövliga sjukdom, tillsammans med min mor och ungefär ett o't halvt dussin andra. Modern firade sin strax uppkommande 50årsdag i glada vänners lag, därav detta besök. Så fick jag bevisat för mej att Öland faktiskt fanns fysiskt även när det inte är juni, juli eller augusti!

Konstigt väder i Växjö på sistone

Har en nyhetsapp i mobilen och innan man swishar över till rubrikerna möts man av vädret. Och det har minst sagt varit intressant.
Som den här för knappt två veckor sedan. Inte dimma, utan damm! För övrigt var det inte särskilt dammigt den dan, massa sol.
Den här var det i dag. Ena sekunden tittade jag i skärmen och såg detta, andra sekunden tittade jag upp och skyn och såg detta.
Pålitligt verkligen!

Innedag

Ja, där får man för att man passar på att vara ute i det vackra, varma vårvädret en hel helg. Har andats min egen utandade virusfyllda luft hela dagen, har inte ens öppnat fönstret. Då blev det bastu i rummet och fick bunkra upp med snorpapper i den betydligt svalare alkoven.
 
I alkoven finns sängen, och i sängen somnar man, så jag har slösat bort årets troligtvis hittills varmaste dag på att sova och snya mej! Jävligt värdelöst ...

Sovit snett

I dag vaknade jag upp med smärta. Den satt i vänster sida av nacke och käke. Gör ont när jag vrider huvudet och öppnar käken, undrar hur jag legat egentligen ... Men förutom det är jag tokförkyld!

After work

Tror jag var på mitt livs första i går. Fast nu slutade jag vid sju, så det var lite sent. Mötte upp ett gäng vänner på Fyra krogar och åt mycket god mat. Vi hamnade efteråt på förfest och till sist på Bishops arms. Blev faktiskt "utkastad", var längesen jag stannade kvar till de stängde på utestället.
 
Det var hemskt oplanerat att stanna ute så länge, blev väl en fem timmars sömn innan jag vaknade och kände mej som en urvriden disktrasa, haha. En uppiggande dusch har jag hunnit med och nu sitter jag med Melodikrysset. Ska finna en blomsteraffär och köpa rosor sen för det var inträdesbiljetten till mammas 50årsfest som hålls på Öland.
Där ska jag spendera resten av helgen.

Hallelujafrukost

Idag mötte jag upp Ellinor på Condeco för frukost. Det blev ingen branmuffin, men en "hallelujafrukost"! Varm dryck+juice+liten muffins+macka+yoghurt. Rätt så mättande =) .
Efteråt tog vi en promenix på stan och en McDonald'smilkshake och satte oss i solen i Linnéparken innan den var dags för henne att fara utomstads.

Glömt

Det var fasen vad tid som passerat sen jag var här inne sist! Får dra en uppdatering.
Lördag
Efter all tvättning och solning cyklade jag hem och fräschade till mej för fest hos Jannie. Hade fått lov att ta med Caroline och skulle möta henne en kvart innan feststart. Men kvart över sju fick jag ett sms från Jannie:
Jannie:
"Ledsen men måste säga nej.. Vi är så många redan.....:("
"Jätte ledsen"
al:
"Va?"
Jannie:
"Ledsen men måste säga nej.. Vi är så många redan.....:(
Vi är för många ledsen:("
al
"För min kusin menar du?"
Jannie:
"al! Pucko jannie tror att hon messa med några killar som ska komma hit... Klart att nu får komma!!"
"De vill jag inte ska komma"
al:
"Puh, skönt!"
 
Hann bli lite arg, men tillslut kom vi iväg till festen, jag och Caroline gick sedan först till Pauze och sen till pizzerian bredvid.
 
Söndag
Eftersom det var så fantastiskt väder på lördagen och jag var så förjordat grillsugen så tackade jag inte nej till Carolines förslag om grillning vid sjön. Så vi cyklade till Willys och samlade på oss grytbitar, grillkorv, potatissallad och bananer osv. Men alla engångsgrillar var slut så medan jag köade cyklade Caroline till Granngården innan de stängde.
Sen jävlar blev det grill! Kött, korv och scoutbanan så det sprutade ur öronen, hade svårt att stå rakt!
Men dagen slutar inte där, eftersom båda hade en ledig måndag så gick vi även på bio, nån arbetsam aktivitet var det inte tal om, och vi såg Non-stop. Jag måste säga att jag inte var helt övertygad innan bion, men den överraskade positivt!
 
Måndag
Ja, vad fan gjorde jag i måndags? Jag måste stanna upp och tänka.
...
Var tvungen att kolla almanackan och där stod det bara Cheerleading 1930-2100, så det var väl det jag gjorde. Jag påbörjade också min nollsockerdiet och så fick jag ett sms om jag kunde hoppa in och jobba, fast när jag ringde upp för att fråga om tid så fick jag inget svar.
 
Tisdag
Fick tag på min chef vid middagstid och frågade om jag skulle jobba, men han sa att de hittat en annan inhoppare. Så jag var hemma och fortsatte min sockerdiet tills baletten började.
 
Onsdag
Det är i dag, har inte lämnat lägenheten förrän det var dags att ta sej till tåklass och stepp. Nu är jag här. Ska laga lite osockrad mat nu, tänkte jag =) .

En annan del av 70-talet

Sitter här och sänder live från morskans gräsmatta. Solar i vårvärmen i min röda velourdräkt och stora glasögon, radion spelar Beatles och Queen och scenen skulle kunna utspela sej 1974. Dock kommer Charlotte Nilsson efteråt och förstör illusionen.
Tänk om det varit 1974, då hade jag haft jättemycket Queen att se fram emot. Och alla beatlarna hade varit vid liv.

Det händer igen

Dagen som började så bra, gick på stan och utförde ärenden, fick tom tid hos optikern på eftermiddagen när jag bara skulle gå in och boka. Men så ställde jag mej och diskade, då började det pirra i bröstet och magen, precis som det känns när man är kär, nervös eller orolig. Jag avbröt mitt diskande och satte på en film för att få mina egna tankar att upphöra. Det funkade ett litet tag, men har nu tagit övertaget.
 
Jag måste hålla mej sysselsatt, skriva här, se på nåt som rör sej för att jag inte ska bryta ihop helt, som förra gången på jobbet. Nu rinner bara tårar.
Alla är lediga i morgon, utom jag som ska upp och jobba, men jag vågar inte gå och lägga mej. Usch, vad ensam jag är ...

Hela Växjö grillar

Uff, hemkommen för ett tag sen efter ett rejält jobbpass, skallen och energin har inte förändrats nämvärt tyvärr. Och efter att ha cyklat genom stan och känt grillukt i runt varenda hörn så är jag dessutom hungrig, och jag orkar inte tillreda någonting. Typiskt.
 
Inget mer om dagen, mer än att jag har knappt fyra timmar på mej att fundera ut om jag vill plugga på höskola eller universitetet till hösten. Förmodligen inte, det är ju så dyrt.

Infekterad?

Mår rätt risigt. Värk i bakhuvud/nacke, ett lätt ihållande illamående samt noll energi och svaga muskler. Inget snor, hostande, slem eller andra tecken på förkylning, men nåt är jag drabbad av.
Värst var i går, sov till halv tre! Först trodde jag att klockan stannat. Sen somnade jag om till halv fem ungefär och senare masade jag mej iväg till dansen och låg på golvet och såg på när de andra lärde sej en ny koreografi.
I dag lyckades jag iaf ta mej till arbetet, men det var låg energi. Kollegorna märkte och tyckte jag såg trött och drogad ut. När arbetsdagen var över och jag kommit hem sov jag i fyra timmar på soffan.
 
Nu är klockan rätt sent, trött är jag, men jag fastnade bland annonserna Platsbanken. Dock inget konkret napp.

Spadag

Klockan tio gick jag ner på stan och köpte ansiktsmask och nagelfil och tog svängen om bolaget, men hann precs fram till kassan innan jag fick gå igen. Kortterminalerna var paj så jag fick lubba bort till en bankomat innan jag kunde lösa ut mina öl och vända hem igen. Riktigt fint väder, varmt när solen lös. Men det ser konstigt och naket ut när de sågat ner träden mellan bilväg och gångbana. Gillar den här World Trade Centergrejen mindre och mindre.
 
Jag satte mej i skumbadet med min ansiktsmask, hårinpackning, skrubbhandskar, rakhyvel, you name it. Även min nyinköpta saltskrubb från Sakaré i London. Så underbar! Skulle vilja ha fler att ge bort i gåva, men nån hemsida finns inte att gå in på, den är "under makeover" och efter lite googlande har den varit det under lång tid, så nån internetbeställning var det ju inte tal om dessvärre. Får köpa hem ett lager under nästa Londonresa.
Nu sitter jag i soffan med nypolerade naglar, nytupplurad och tittar på Smartare Än En Femteklassare, dricker en av mina nyinköpta öl och luktar jättegott <) !

Kroppjävel

Vad är det den inte fattar med att sova ut!? Den vet ju själv hur trött den är för den påminner och protesterar vid minsta fysiska aktivitet. Även tankeverksamhet av det litet grövre slaget är ytterst påfrestande för den delen.
 
Vaknade först halv sju och så nu strax efter åtta. Hemskt outvilad! Ryggen, benen och fötterna myrkillar fortfarande och ögonen och huden runt om är så svullna att jag känner mej som Kent Andersson.

Fördärvad

Uh, äntligen helg, då ska jag sova, sova, sova. Efter Londonstressen och jobb/dans direkt efter är jag totalt utpumpad. I går på sista dansklassen var jag så slut i skalle och muskler att jag nästan började gråta av ansträngningen. I dag gjorde jag ett sista krafttag och jobbade 6-1330 och sen for jag hem och la mej. Sov i tre timmar och det hade säkert blivit fler om inte mobilen väckt mej för massa facebookaviseringar.
 
Ska bara se klart filmen som visas så går jag tillbaks till sängen igen. Det är bara så svårt att ligga still och slappna av när det kryper som myror i ben- och ryggmusklerna, nästan som att de somnat och håller på att vakna.

Återvänd

Klev in genom dörren för en timme sen, ungefär. Jag är hel, halvren och superslut. En fabulös helg! Tack, London, för denna gång, hoppas vi ses snart igen!

En sista ansträngning

I dag har jag mest planerat och packat inför resan. Men jag tog ett tretimmarsbrejk för att med Caroline gå runt sjön, äta sushi och fika.
När jag kom hem letade jag upp mina skor jag tänkte bära och det gjorde jag helt klart för sent, de var skitigare än jag mindes ... Hade jag letat upp dem förra veckan hade jag hunnit tvätta dem i maskin, men nu fick det bli en nödlösning - borstning. Men inte av det vanliga slaget, tandborste och tvålvatten.
Sen for jag till dansen.
Nu är jag hemma och det börjar bli dags att krypa till kojs, för i morgon begynner färden strax innan sju!
 
Men först - en sista genomgång av packningen så inget glömts.

Inget utöver det vanliga

I dag har jag jobbat, sovit och dansat. Nu ska jag sova igen, god natt!

1a april

Mycket har hänt i dag. Kan ju börja från början.
Vaknade klockan fem och tjugo över sex var jag tillbaka hos mamma och startade första maskinen tvätt för dagen. Tog en tupplur medan tumlaren snurrade.
Kom hem strax efter tolv och slöade lite, klockan två for jag ut igen, denna gången till stan. Jag köpte linsvätska, plastfickor att frakta papper i under resan, nytt hänglås till resväskan (faktiskt förvånad över att jag kom att tänka på det) och så växlade jag pengar.
Mellan stadsärendena och baletten tog jag ännu en tupplur och funderade på om man skulle dra ett aprilskämt på facebook. Det blev inte så.
Och fram till nu har jag balettat. Läraren var helt salig efter klassen, haha, har aldrig sett honom så förut. Inte min  förtjänst dock, utan på hans unga lindebarn som han så gärna vill ska studera balett vidare efter grundskolan. Jag var bara så oteatralisk som bara jag kan, trots att jag anstränger mej och försöker spela över.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0