Soderling vs. Nadal

Mej veterligen sänder inga svenska kanaler tennismatchen mellan Robin Söderling och Rafael Nadal. Jag lyckades surfa bort mej till en sida som sänder live från Wimbledon - och gratis!

Go Robin!

Midsommar 2010

Sjätte året med midsommar på Öland avklarat, får vi inblandade bestämma så blir det många fler.
Det har börjat bli dags att ta igenom helgen i sin korthet, alla smaskiga och tråkiga detaljer utesluts =P .

Torsdag
Det började med en jobbstund, 0620 till 1200 närmare bestämt, vilket innebar en uppstigning på 0440 -.- . Hem och packa och så småningom bli upplockad av Therése.
Resan till Öland gick smidigt, så gott som inga köer, inget stannande vid poliskontroller och tillslut var vi framme på Ekerums camping.
Övriga år har det blivit att vi packat upp och tagit det lugnt på torsdan, de flesta har ju jobbat på dan. Iår var det tydligen annorlunda, fram med likörerna och ölen! Lina blev den som mixade ihop shoten som kom att kallas Midsommarblandningen. Körsbär- , äpple- och bananlikör. Surt och sötsliskigt, men faktiskt helt okej blandning =) .

Kvällen tog slut när vi gick och la oss 0130.


Fredag
The Big Day! Trots sen läggning var vi alla uppe med tuppen och redan vid 10 låg vi och stekte vid havet i den underbara solen! Men med tiden kom molnen in, som de brukar när det börjar bli dag och då bestämde vi oss för att gå tillbaka och handla dagens middag och göra oss i ordning för kvällen.
Som vanligt var det karlen som stod för grillningen =) . Vi andra brudar fortsatte med snaps, Midsommarblandning och öl (för min del iaf) .

Snygga damer det där. Tyvärr skulle läget förändras allt eftersom kvällen fortgick =/ ...

Efter det tog jag inte fler bilder denna kväll, hade fullt upp med annat =) . Vi drog ner till krogen, men då campingen inte hyrt in nån trubadur iår var det skitdött där nere.
Jag och min väns brors fästmö (krångliga band till varann) hittade ett gäng 08or som vi hängde med, hon var dessutom ovän med fästmannen. Framåt natten, skulle säga runt 3, hittade han henne och jag följde med dem bort till deras stuga. De bråkade som fan hela vägen och där gick jag bredvid och försökte se ut som jag tänkte på annat.
Jag försökte få in några inflikningar om att de skulle vänta med att bryta förlovningen och göra slut tills de pratat igenom allt dan efter, när de båda är nyktra och resonliga.

Kvällen tog inte riktigt slut där. När jag och det bråkande paret skilts åt vandrade jag hem till min egna villavagn. På altanen fanns två bekanta ansikten och några helt främmande. Jag hoppas att de förbli främmande, för några mer konstiga och socialt handikappade mänskor får man fan leta efter!
Ytterligare en sen natt.

Lördag
1000 - uppstigning! Det blev ett litet tag liggandes vid havet igen. Senare på dagen blev det den årliga trippen till Borgholm. På vägen mellan Ekerum och Borgholm åker man förbi Borgholms slott. Lite tråkig byggnad =P .
Ingen av oss ville laga nån mat idag, därför blev det torggrillat. Vid hemkomsten var det bara att klä sej och göra sej iordning för fest igen. Vi gick bort till våra bekanta i stugan på andra sidan campingen, i den det bråkande paret bodde. Idag var de sams, tack och lov!

Gitarrspel och sång i massor blev det innan det bar av ner till krogen igen. De hade fått igång lite musik idag, men det var knappast några fullblodsdjs =( . Vi stannade ändå till stängning och vi gick vinglande steg till de andras stuga, där blev vi utkastade efter nån timme, vakterna (som redan gett oss en tillsägning på väg till stugan) snokade upp oss och bad oss gå om vi inte bodde där.
Efterfest i vår egen stuga således. Lördagen hade blivit söndag, mörker hade blivit ljus, natt hade blivit morgon. Läggtid - runt 5.

Söndag
Dags att packa ihop sitt tillfälliga campingliv, städa och checka ut innan 12. En skillnad från tidigare år var att vi inte spelade nån mingolf. Det var för varmt för sådana aktiviteter helt enkelt.
Av Stefan och Lina fick jag skjuts till Emmaboda för att kunna ta tåget till Växjö. Innan det avgick fick jag spana in deras nya hus =)) ! Vackert!

När jag väl kom hem var jag död, jag ville bara duscha och sova, men hade egentligen bara ork till en av aktiviteterna. Inte blev det tal om att sova ikapp heller, det var bara att kliva upp 0510 på måndan ...

Förbereder ett blogginlägg

Just nu sitter jag inne vid datorn (!!!) och håller på att lägga över lite bilder från midsommarhelgen. Tanken är ju att det ska komma upp ett inlägg om den också =) . Jag är lite seg, jag vet, men det löser sej.

Under tiden kan jag ju skriva lite om gårdagen. Jag började jobba klockan sju och på min jobb verkar strängarna på lyran bara bli fler och fler. Jag tror jag skrev en gång om hur jag kröp på knä runt i hela butiken och spettade bort nertrampat tuggummi.
Igår var det först att ligga i kylen och torka upp intorkat djurblod efter att det läckt från en eller flera köttförpackningar. Mindre najs kan jag meddela. Nästa grej var strax innan jag skulle gå av mitt pass. En ölburk i ett sexpack exploderade och sprutade öl över hela världen, kändes det som, inklusive mej. Fy fan, det luktade sur öl i hela kassan och mej =( .

Ja, så kan det gå på jobbet. Nu ska jag borsta tänderna, jag smakar frukost i munnen. Men den var god att äta, Special K Redberries. Kolla så gott <) !


Okej, jag driver med er. Special K utan redberries, de la jag till själv såklart. Hade det varit Kelloggs jordgubbar hade de varit torkade och sura.

Nu, tandborstning!

Glad Midsommar!

Pust, nu börjar jag bli trött på att packa, men jag har bara ett lakan och nån munkjacka kvar. Hoppas Therése ringer snart och talar om att hon fått fritt från jobbet tidigare, annars är det bara att stoppa is i magen och vänta till fyra.
Jaha, nähe, om ni vill mej nåt bor jag på Öland i helgen och mobilen har jag med mej.

Glad Midsommar, hörs på söndag - måndag nångång!

Vadfalls?

Okej, woe, vad hände där? Slumpen, som jag pratat om många gånger förut, har slagit till igen på läskigt maner!
Minns ni lyckokakan jag öppnade, min första lyckokaka på thairestaurangen? Nyss "öppnade" jag en till, en app på facebook. Uhu =( ...


Jag ska försöka smälta det där nu. Jag lovade ju trots allt att vara på jobbet 0630 imon. Natti!

Rasta hatten

 • På nåt sätt få tag på Lina och prata lite om hur helgen ser ut.
 • Bädda om min säng.
 • Rensa upp bland gamla utspridda papper.
 • Handla på systemet.
 • Skriva en packlista och planera hur man får plats med packning för en midsommarhelg i en tvåsätesmerca.
Nu har jag hamnat inomhus igen. Det blev ett par timmar i solen, det syns på bringan om inte annat =/ . Har inte sysselsatt mej med så mycket under dan, däremot kom pappa in till stan och jag hängde med till systemet och köpte öl och en Hallands Fläder. Svängde förbi Lindex för ytterligare ett reaplagg (betydligt snyggare på kroppen än på galgen) och Max för att köpa en lyxshake. Mums <) !
Så tog jag ju min hatt på rastning också =)) ! Fin jag var, men man fick hålla i det breda brättet för att vinden lätt tog tag i det.
Mötte en konstig man medan jag var på väg in till Maxrestaurangen.
- Det gäller att hålla i hatten!
- Ja, vinden tar tag i brättet.
- Ska jag hjälpa dej?
- Eh, nä, tack, det går bra. Tack ändå.

"Ska jag hjälpa dej"? Huh? Aja, dags att sätta igång med planeringen av packning.


Ny att-göra-lista

 • På nåt sätt få tag på Lina och prata lite om hur helgen ser ut.
 • Bädda om min säng.
 • Rensa upp bland gamla utspridda papper.
 • Handla på systemet.
 • Skriva en packlista och planera hur man får plats med packning för en midsommarhelg i en tvåsätesmerca.
Ja, det var nog onsdagen. Det löste ju sej med jobbtiden imon, istället för 1500 till 2020 blev det 0630 till 1200 =)) ! Nu är det väl dags att komma igång med dagen på allvar, har legat i sängen med datorn i flera timmar nu.

Done and done

 • För en gångs skull vakna och stiga upp i vettig tid på förmiddan. Nja, klockan 11 är knappast vettig tid, va?
 • Cykla till ica och handla citroner innan frukost. Har tom ätit frukost också.
 • Tvätta en maskin mörktvätt. Hoppas att jag hinner hänga upp tvätten också innan avfärd.
 • Plocka upp mina gamla utspridda auditionpapper.
 • Bädda om mina skrynkliga lakan.
 • Gå en skvätt på stan med mamma. En givande skvätt minsann!
 • Skala och koka potatis. Jag tror minsann det är dags att vrida ner till fyran nu.
 • Leta upp och koka gamla linsetuier. De ligger på lufttorkning på köksbordet nu.
Bara det jobbigaste kvar. Att bädda om sängen och plocka undan en hög med papper som ligger i oordning.

Men dagen i stan var bra. Först satt jag och väntade på att mamma skulle tatuera sej färdigt. En drömfångare ville hon ha denna gången, vet inte, hon har kanske mardrömmar eller nåt =/ .
Sen blev det shopping, det var ju rea i stan =) ! Först lite glass bredvid stans finaste soptunna =)) !

Efter shoppingen bjöd mamma på kinesmat. Himla gott och himla mäktigt! Nu behöver jag nog inte äta mer på ett bra tag =) .


Jag hittade flera fynd idag, ett plagg var dock för fullpris, men den rosa klänningen var så fin.
Mycket påsar blev det, iaf för att vara mej, jag som handlade två tröjor till halva reapriset i vintras och innan dess danskläder till skolstaren för ett år sen =/ . Jag är ingen storshopare, det ska ingen anklaga mej för.
Men idag hittade jag detta.

 • För en gångs skull vakna och stiga upp i vettig tid på förmiddan.
 • Cykla till ica och handla citroner innan frukost.
 • Tvätta en maskin mörktvätt.
 • Plocka upp mina gamla utspridda auditionpapper.
 • Bädda om mina skrynkliga lakan.
 • Gå en skvätt på stan med mamma.
 • Skala och koka potatis.
 • Leta upp och koka gamla linsetuier.
 • För en gångs skull vakna och stiga upp i vettig tid på förmiddan. Nja, klockan 11 är knappast vettig tid, va?
 • Cykla till ica och handla citroner innan frukost. Har tom ätit frukost också.
 • Tvätta en maskin mörktvätt. Hoppas att jag hinner hänga upp tvätten också innan avfärd.
 • Plocka upp mina gamla utspridda auditionpapper.
 • Bädda om mina skrynkliga lakan.
 • Gå en skvätt på stan med mamma.
 • Skala och koka potatis. Jag tror minsann det är dags att vrida ner till fyran nu.
 • Leta upp och koka gamla linsetuier.

Att göra en ledig tisdag

 • För en gångs skull vakna och stiga upp i vettig tid på förmiddan. Nja, klockan 11 är knappast vettig tid, va?
 • Cykla till ica och handla citroner innan frukost. Har tom ätit frukost också.
 • Tvätta en maskin mörktvätt. Hoppas att jag hinner hänga upp tvätten också innan avfärd.
 • Plocka upp mina gamla utspridda auditionpapper.
 • Bädda om mina skrynkliga lakan.
 • Gå en skvätt på stan med mamma.
 • Skala och koka potatis. Jag tror minsann det är dags att vrida ner till fyran nu.
 • Leta upp och koka gamla linsetuier.
Det var så långt. Nästa grej blir nog att koka linsetuier, sen blir det tvättupphängning och dags att fara ner till stan.

Tilläggsgöromål

Så här, långt efter läggdags, kom jag på ytterligare saker som måste hinnas med imorgon, tisdag.

 • För en gångs skull vakna och stiga upp i vettig tid på förmiddan.
 • Cykla till ica och handla citroner innan frukost.
 • Tvätta en maskin mörktvätt.
 • Plocka upp mina gamla utspridda auditionpapper.
 • Bädda om mina skrynkliga lakan.
 • Gå en skvätt på stan med mamma.
 • Skala och koka potatis.
 • Leta upp och koka gamla linsetuier.
Det var nog allt än så länge iaf. Får se hur det blir med det där att "vakna i vettig tid" bara ...

Genmanupilation

Världens största yoghurtdoppade cashewnöt?

Morgondagens planer

 • För en gångs skull vakna och stiga upp i vettig tid på förmiddan.
 • Tvätta en maskin mörktvätt.
 • Plocka upp mina gamla utspridda auditionpapper.
 • Bädda om mina skrynkliga lakan.
 • Gå en skvätt på stan med mamma.
 • Skala och koka potatis.
Är ju ledig imon och för en gångs skull kanske man ska utnyttja det. Nåt vidare väder ska det visst inte bli, men man kan väl ha trevligt ändå =) .
Förhoppningsvis får jag besked om jag kan byta jobbtiden på torsdag imon också.

Andra idéer

Ja, om man nu inte behöver lägga några pengar på nån utbildning så kanske man ska återuppta idén på vad man ska ge pappa i 50årspresent. Synd att han fyller på hösten, det innebär att det helst inte går att fira med denna present förrän nästa sommar =/ .

Pappa 1988 - eller ..?

Det suger

Jobbdag idag. Jobbig dag idag.

Den började väl helt okej, var sjukt trött, men jag gjorde inget dåligt jobb för det. Men sen gick det utför ... Att bli utskälld av kunder tillhör inte vanligheten, och när det händer blir jag knäckt. Enligt dem är det mitt fel när datorn krånglar, när de inte kan läsa det finstilta, att det är jag som medvetet lurar kunderna etc. Jag vet och är medveten om att det inte alls är så, datorerna kan leva sina egna liv ibland och ändra tillbaka sänkta priser, det står kanske smått ibland på de prislappar vi skriver ut från nån hemsida (det är alltså inte vi i butik som knåpar ihop dem), och jag som person skulle aldrig, aldrig, aldrig lura någon, speciellt inte kunder. Det är inget jag tjänar på, dessutom är jag ju också konsument ibland och jag skulle inte vilja bli lurad.

Förutom arga kunder var det även strul med en massa annat, det tar för mycket energi att försöka förklara allt här. Sen är det ju trubbel i övriga livet. Skolan som vill ta mer i avgift än vad csn vill låna ut, en sen jobbtid som jag vill byta ut som tydligen inte går så bra och nu ska min skjuts hem efter midsommar inte ens hem, vilket innebär att jag får ta mej hem bäst fan jag kan från Öland =( .

Varför, varför och varför!? Vad har jag gjort för fel?

Det tynger i mitt hjärta

Det tynger i mitt framtid-som-musikalartist-hjärta. Det kan komma att bli noll-Kulturama iår. Iaf om csn inte betar ut mer i lån som de säger. Mitt maxbelopp täcker inte ens hela terminsavgiften, hur ska jag då kunna försörja mej i Stockholm med hyra och mat varje månad?
Är det bara rikemansbarn som får studera? Jag trodde den tiden var förbi, att man tack vare bidrag och studielån kunde gå den väg man ville i livet nu för tiden. Så är alltså inte fallet.

Och jag har inga pengar, inte till att betala de 13000 som saknas på första terminsavgiften, inte till att betala någon hyra, inte till nånting.

Fan.

Mina dagar i Göteborg

Den stora anledningen att jag åkte dit var för att gå på audition. Övrig tid hängde jag med Frid och Simeon. Jälit najs! Men vi tar det väl dag för dag i vanlig ordning.

Lördag
Var i Alvesta i god till innan tåget skulle gå 1315. Men det visade sej att jag var i god tid till bussen 1350. Som snart blev 1450. Och sen blev tåg 1515. Som tillslut rullade från perongen 1530.
Det blev en del dötid i Alvesta. Eftersom jag hade fått min far att skjutsa mej till tåget tyckte han att vi skulle åka på en sightseeingrunda. Vi hittade flera nybygda områden och gamla områden som man inte varit i på åratal.

Sj bjussade oss stackare på kaffe och bulle för att vi tvingats vänta i timmar pga ledningar som var av mellan Växjö och Alvesta. Gött!

I Småland var det ömsom solsken och ömsom ösregn, men Göteborg tog baske mej priset. Jävla skitväder.
Men tillslut hittade jag hem till mitt värdpar!


Söndag
Inte så tidig uppstigning, men det gjorde inte mej mindre nervös. Se så snygg man är när man väntar på sin tur till sångprovet! Ja, Frida var bara med som moraliskt stöd och för att försöka lugna mina nerver.

Klockan 12 skulle jag skriva in mej på Balettakademien och en timme senare var proven igång. Jag tyckte jag gjorde bra ifrån mej, jag kunde nog inte gjort det bättre iaf, både på sång- och dansprovet.

Dock fanns inte mitt nummer att läsa på deras internetsida senare på kvällen, jag åkte ut första dan =,( .

Måndag
Av tidigare förklarade skäl var jag ledig denna dag. Jag hade bokat en plats på tåget 1807 tillbaka till Alvesta, men resten av dan fanns ju att tillgå! Slottskogen nästa! Missade ju chansen att besöka den när jag bodde i staden och nu var det superfint väder dessutom!
En bildbomb får släppas för att beskriva det besöket.


Det fanns en massa skoj i den skogen, både normala djur och växer och ... Lite minde normala =) .

När vi ansåg oss klara med Slottskogen tog vi en spåris hem för att hämta min packning och i god tid ta oss tillbaka till centralen. Trodde vi ... För det första var vagnen jättesen så vi hoppade på en annan fem minuter senare än tänkt som gjorde att vi fick byta vid Gamlestadstorget. Några minuters väntan på den andra vagnen och sen var det bara en hållplats till centralen - en lång raksträcka med järnväg utmed ena sidan och bilväg på den andra.
Men det var knappast nåt full fräs där, inte. Istället var det totalkaos och jätteköer på spårvägarna.
Äntligen framme vid hållplatsen, fatta rullväskan i famnen och lubba som om djävulen var efter en till tågen. För sent, 1809 stod vi och tittade på en tom järnbana. Och vi som skulle varit där 1750 - i god tid.

Då jag inte löpt så intensivt på hur länge som helst tog det sjukt lång tid för min sönderandade hals att återhämta sej. Det och Fridas mer vältaliga egenskaper gjorde att hon fick tala med Västtrafik på skarpen och fråga vad jag kunde få ut för ersättning.
Jag har skickat iväg en broschyr om att få min nya tågbiljett betalt, får se om det går igenom.
Sen var det bara att åka tillbaka till Hjällbo.

Tisdag
Fick tag på en annan sistaminutenresa idag vid samma tidpunkt, men denna gången tog vi med allt bagage och höll oss inom promenadavstånd till centralen. Vi handlade födelsedagspresent till Simeon, åt glass på Gustav Adolfs torg medan vi kollade på runtlotsade turister, åt pasta medan vi satt i den underbart varma solen.

Denna gången kom jag med mitt tåg till Alvesta. Inga förseningar, inget krångel över huvudtaget. Såna tågresor gillar vi.

Det var väl mina dagar i Göteborg i stort =) . Synd att de inte bar den frukt jag ville ha mest, men de var trevliga ändå. Tack Frid och Simeon igen för att ni ville ha mej till er dessa dagar!

Inget Balettakademien för mej

Nä, jag fick allt komma hem med ett misslyckande i ryggen, åkte ur BA första dan. Men andra saker har jag gjort i Göteborg, det inlägget får jag ta itu med senare.

En kortis

Ja, jag skulle bara meddela att jag sitter i Moheda just nu, att jag imorgon åker till Göteborg för att gå på audition på söndag. Sen ger det sej hur länge jag blir kvar. Hoppas till onsdag =)) !

Ha de'!

En promenad

Igår när jag kom hem från jobbet var jag så fruktansvärt trött. Eller jag var det på jobbet också, vilket yttrade sej i att det inte gick fästa blicken på dataskärmen, ögonen bara skelade iväg =) .
Iaf, när jag var hemma stupade jag i säng, jag satt och slösurfade och lyssnade på radio - sånt jag brukar somna av. Men icke, i tre timmar försökte jag försätta mej i medvetslöshet. Sen gav jag upp. Åt mat, kollade på film, fixade iordning mitt Kulturamakontrakt som nu ligger på lådan.

Sen fick jag världens dille, jag var tvungen att gå ut och gå! Inte bara att jag fick lust till det, jag var tvungen. Kanske att kroppen skrek efter motion eller att hjärnan skrek efter att få rensa tankarna. Skrikit och gjort, jag gav mej ut i regnet, hamnade i skogen och sedan hittade jag tillbaka till civilisationen och styrde hemåt. Det gick väl på en timme.
(Det var inte så mörkt som det ser ut på skogsvägen)

När det sedan var dags att lägga sej hade jag ont i kroppen, dvs det killade i knäna och värkte i svanken, så det fick bli att sova med en kudde där. Så trött som jag måste varit stängde jag av mitt alarm i sömnen så jag missade programpunkten jag skulle lyssna på på radio imorse. Steg För Steg har jag börjat lyssna på igen och nu får jag leta upp det i lyssningsarkivet. Jag tror svaret är Bingo/Bingospel =) .

Det kommer bli en lång dag

Eller kanske inte, jag jobbar till två. Fast jag är så sjukt trött idag så det kommer nog kännas som en evighet innan jag får komma hem och sova eftermiddag.
Jag förmådde mej själv att stänga av datorn vid tolv igår, sen låg jag och snurrade i säkert en timme och så vaknade jag klockan fem idag. Fyra timmars sömn blev det nog inatt =( ...

Och så missbedömde jag min snabbhet, har haft en halvtimmes dötid ungefär, behöver inte cykla förrän halv.

Ha en trevlig torsdag!

En slö hjärna filosiferar

Och en slö al antecknar.
Jag har baske mej lagt på hullet lite för mycket under den månad jag inte fått gå till nån skola! Det gör mej olycklig. Nu sitter jag med en skål kålsoppa med frikadeller och så gjorde jag nåt jag aldrig gjort innan. Jag räknade ut kalorier, fett odyl =O !

Nu vet inte jag hur mycket en soppa utan skål väger, men jag höftade till med ett halvkilo. Jämför det med en liten snickersbar som väger typ 55 gram!
Sen funderar jag på att sätta mej på stjälkselleridiet till midsommar, det väger nog ungefär 150g och så får man nog trycka i sej några stjälkar om dan.
Bara jag inte kräks av det, som jag gör av gröna ärter =/ .

Det var jobbdag för mej idag, fötterna tog illa vid sej och det känner alla med fungerande luktsystem =( . Fast det var rätt najs att jobba också, det händer att man får så fina komplimanger av kunder. Dock händer det aldrig från en potensiell drömprins, utan allt som oftast av gamla gubbar, invandrare som lärt sej max 3-4 ord svenska eller av de som är mest illa däran på SSS.
Idag var det en gubbe som tyckte att jag såg söt ut. Just uttrycket "du ser söt ut" istället för "du är söt" också ...

Min mamma sitter och stickar raggsockar till mej för att mina gamla faller i bitar. Hon "hjälper" enligt henne. Hon "fråntar mej nöjet" enligt mej. Jag gillar att sticka, det är ju det som är roligt med hela grejen, inte att ha det på sej sen.

Nu har jag nog tänkt klart. Imon är det tidig uppstigning för en ny arbetsdag.

Mätt i magen

Nu har jag kommit hem från en stammismiddag på stammisstället vid stammisbordet med Therése. Trerätters gör en dundermätt!
Jag tog hojen ner till stan, men upptäckte snart att jag kanske skulle råka illa ut, iaf om man fick tro färgen på molnen =/ . Jag hann ner till stan och in i säkerhet innan regnet föll, peppar peppar. Faktum är att det nog var tur att jag tog cykeln istället för bussen. Det vimlade av studenter i stan och det skulle förmodligen ta evigheter för bussen att ta sej fram mellan alla nercabade bilar och lastbilsflak.

Sen öppnade jag mitt livs första lyckokaka, nåt de börjat med på restaurangen efter att vi var där sist i vintras =) ! Men de smakade inte så gott som jag föreställt mej, bränd, tjock glasstrut ungefär =/ .

Är det svårt att läsa så står det "Your kindness is surely to be repaid".
Ja, det kan man ju verkligen hoppas, så snäll som jag är =) !

Sommarvärdar i P1

Äntligen blev det avslöjat vilka som pratar till svenska folket i sommar!

Annika Sörenstam
- f.d. professionell golfspelare

Eva Dahlgren
- artist, låtskrivare

Babak Najafi
- filmare, regissör

Pär Johansson
- grundare Glada Hudik-teatern

Per Holknekt
- modedesigner, entrepenör

Natasha Illum Berg
- professionell storviltsjägare, författare

Rolf Ekéus
- diplomat

Eva Gabrielsson
- arkitekt, livskamrat Stieg Larsson

Ulf Malmros
- regissör, manusförfattare

Anna Carrfors Bråkenhielm
- rådgivare Silverback

Nicklas Lundblad
- samhällspolitisk rådgivare, Google

Viveca Sten
- deckarförfattare, chefsjurist

Amanda Jenssen - artist, låtskrivare

Micael Bindefeld
- eventarrangör, pr-konsult

Meta Velander - skådespelare

Mats Sundin
- f.d. professionell ishockeyspelare

Jill Johnson
- sångerska

Elisabeth Åsbrink - journalist, författare

Lennart Jirlow
- konstnär

Micael Dahlén
- professor företagsekonomi

Aris Fioretos
- författare, översättare

Christer Sjögren
- sångare

Anneli Alhanko
- prima ballerina assoluta, hovdansare

Christine Meltzer
- programledare, komiker, skådespelare,

Andres Lokko
- skribent, manusförfattare

Tina Jansson
- lyssnarnas sommarvärd, lärare

Ulf Danielsson
- professor teoretisk fysik

Anette Norberg
- olympisk mästare curling, avdelningschef

Percy Barnevik
- ordförande stiftelsen Hand in Hand International

Johan Rabaeus - skådespelare

Karin Johannisson
- professor idéhistoria

Maria Akraka - företagare, f.d. medeldistanslöpare

Andreas Lundstedt
- sångare, artist

Pija Lindenbaum
- bilderboksskapare

Per Morberg
- programledare, kock, skådespelare

Håkan Lans
- uppfinnare, ingenjör

Johanna Koljonen - programledare, filmkritiker

Lars Jonsson
- konstnär, ornitolog

Claudia Galli - skådespelare

Birgitta Stenberg
- författare, konstnär

Nils Landgren
- trombonist, orkesterledare

Therese Alshammar
- världsmästare i simning

Peter Andersson
- skådespelare

Annika Östberg


Björn af Kleen
- kulturjournalist

Lena Olving
- vice vd Saab

Vanna Rosenberg
- skådespelare

Ted Harris
- teologie doktor, präst

Darin Zanyar
- sångare, artist

Monika Fagerholm
- författare

Staffan Scheja
- konsertpianist, professor

Johannes Anyuru - poet

Henrik Hjelt
- komiker, skådespelare

Annika Linde
- statsepidemiolog, professor

Anna Odell
- konstnär

Tommy Körberg
- sångare, artist

Josephine Bornebusch - skådespelare, komiker

Niklas Rådström
- författare

Det var alla. Jag har några favoriter redan nu som jag gärna skulle lyssna på, tex Ulf Malmros, Annika Östberg, Per Morberg mfl. Jag kommer såklart lyssna på så många jag bara kan, man kan alltid lära sej nåt nytt =) !

Det blir en stressig vecka

Förutom att jag börjat jobba igen och att jag imon ska offra några av mina dyrbara timmar till att äta kines med Therése, så ska jag sätta mej och boka en tågresa till Göteborg, hitta nånstans att sova i Göteborg, gå på audition i Göteborg. Och så ska jag skicka iväg ett brev.
Det blev ju nämligen så att jag blev antagen till Kulturama i Stockholm och jag har bara denna veckan på mej att tacka ja eller nej och skicka iväg mitt beslut.

Eller, för mej är det inget att tänka på, jag tackade ja innan jag for till Stockholm. Däremot har jag inget som helst stöd från mina föräldrar, de tycker att det är för dyrt och för långt till Stockholm. Vad de inte verkar vilja förstå är att jag är i gråzonen. Snart är jag för gammal, jag konkurrerar med 18-19åringar och bra är jag inte att jag kan hålla dem ifrån mej länge till. Jag borde ta chansen när jag får den.
Hur ska jag få dem att förstå?

Slösmart

Här halvligger jag i sängen med datorn på benen, inget jätteaktivt vill säga. Webradion är igång och Christer I P3 stömmar ur högtalarna, jag sitter och bloggsurfar och blev lockad att via en länk gå in på Mensas hemsida och göra ett iqtest. Jag har ju en liten förkärlek till sånt =) .

Enligt dem var jag sketasmart! Inte klokt vad hjärnan kan vara på gång medans kroppen inte är det.

Ett vrak

Jag varknade precis och är dödstrött. Hade jag låtit mej själv hade jag lätt sovit i tolv timmar, vilket inte är så lång tid kvar. Jag skulle nog inte få dåligt samvete iaf, det är inte toppenväder ute precis.
Dessutom är näsan lite lös inuti, så jag måste nog gå och få i mej min dagliga cvitaminkur så det inte förvärras på nåt sätt. Immunförsvaret fick en chock av alla baciller från kunder och pengar igår på jobbet då jag inte jobbat sen nyårsafton. Mina vita blodkroppar behöver härdas ånyo.

Det var måndag idag, va? Det märks alltför väl ...


Jobb och sport


En heldag på jobbet blev det idag. Det kändes bra, även fast det inte doftade hallonblomster om de små arma fossingarna vid hemkomsten ...
Iom arbetet missade jag Söderling i tennisfinalen och hela kvällen undvek jag aktivt att fästa blicken på sådant som kunde avslöja resultatet. Det gick en repris nu senare på kvällen, dock kunde man av sändingstiden räkna ut hur det skulle sluta, att korta ner en femsetsmatch på 1,5 timme kan inte vara bra gjort. Däremot en tresetsmatch skulle gå, och om en match slutar efter tre set så innebär det att en person vunnit alla tre på raken. Jag satte inte mina mynt på Robin ...

Ack, så rätt jag hade. Jag var arg efter matchen, dels för att Robin typ slog universellt rekord i att skjuta bollen utanför planlinjerna och dels för att jag kollade på matchen helt i onödan.

Visste ni förresten att det finns en sport som heter beachsoccer och att Ryssland blev mästare i det ikväll?


Ja, just det. Trevlig nationaldag alla svenskar!

Dags att ta farväl

Det är nog, tyvärr, på tiden att säga adjö till ett par av mina jeans. De har följt mej länge nu, så länge att jag inte kan minnas när jag köpte dem. Jag skulle säga runt 2003. Då var de hela och hade utmärkt passform, idag flyter det ut lite extra kropp över linningen och så exponerar de mycket mer hud än tidigare.
Dessa till synes perfekt strimlade jeans är inget annat än naturlig nötning. Jag har bara burit byxorna, revorna har uppkommit helt för egen maskin.En annan sak som länge varit en nagel i ögat är denna lilla röda tyglapp. Oräkeligt antal gånger har denna fastnat i gylfen så det inte gått att ta av sej jeansen. Vilken jubelidiot kom på att det ska sitta en lapp just där? Sen att jag inte klippt bort den beror helt på min egen hjärnkapacitet som uppenbarligen valt att lägga fokus på annat.

En doft av sommaren

I smell lilac!

Vart försvann veckan?

Att det redan är fredag är inte klokt nånstans. Det kunde lika gärna varit tisdag! Jag har inte gjort så mycket sen jag kom hem från Stockholm. Kollat på tv och film, övat på auditionlåtar (ja, Balettakademien återstår), varit hos optikern igen, suttit vid sjön och druckit öl och såklart bränt sönder min stackars bleka hud.

Nu sitter jag helt ensam, min far var visst bjuden på grillfest med jobbet, det finns inget godis, inga chips, ingen popcorn, ingenting =,( ! Jag sitter som ett slet och orkar inte göra mej iordning för att gå och handla. Det får bli en ölkväll, eller så får jag baka nåt.

Heja Robin Söderling som är i final i Franska Öppna =)) !

Än så länge ser det ut som att han får möta Rafael Nadal, han leder med 2-0 i set.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0