Vilken härlig dag

Den här dagen har varit den bästa på väldigt länge.
Det började med att jag satt och lyssnade på Radio88 när en särskild låt spelades. Hade aldrig hört den förut och jag försökte googla och youtuba den utan resultat. Så jag skrev ett litet inlägg i deras gästbok, nån kanske kände igen den. Att det var!

Det visade sej vara Vikingarna, före Christer Sjögrens tid som frontman, låten hette Export, som jag faktiskt förstod när jag hörde den.
Alltså den är så löjligt klämkäck och den fastar på hjärnan, skitrolig!


Sen blev det jobbardags, jag träffade min kära kollega som varit bortrest, jag jobbade med två andra underbara kollegor (nu jobbar det bara riktigt riktigt bra mänskor på mitt jobb som jag tycker jättemycket om, jag är så himla glad för det), en utländsk kund tyckte att jag looked amazing, och på vägen hem såg jag Nanne Grönwall på andra sidan övergångsstället tillsammans med "sitt" gäng. Tydligen är det så att hon ska spela en teaterföreställning i stan imorgon kväll.

Nu är jag hemma, pappa har födelsedag idag, så grattis till honom, träffar nog inte honom innan fars dag. Tills dess har jag lite playprogram att ta igen, jag börjar genast.

Strax dags

Snart dags för den sämsta tiden på året ...

Vintertiden ...


Övertid

En sak som kan räknas som jobbig är när man kommer hem från jobbet 6,5 timmar innan man ska stiga upp för att fara dit igen. Jag tröstar mej med en kinder bueno innan jag kryper till kojs.

Morgondagens planer:
0630-1830 Jobba på så in i helvete
1900- Dricka tre öl och totaldäcka i sängen. Eventuellt kan det räcka med två öl.

Förhoppnignsvis får jag roligare än så, men sannolikheten är liten.

Morgondagen är domedagen

Inte min domedag, lyckligtvis, men jag känner ingen som helst lättnad trots att jag inte har nåt med det att göra. Jag har blivit ett vittne i en rättssal som begår nån slags mened om jag berättar för "brottslingarna" vad maxstraffet är, samtidigt som jag blir årets back stabber om jag inte gör det.
Vissa saker mår man bäst av att inte veta.

Leverans

Ja, här sitter jag då och är hundvakt åt hunden som mamma skulle vakta, därför att hon blev skickad till röntgen för misstänkt lungsäcksinflammation eller vad det var för nåt krångligt. Samtidigt gör jag mej i ordning för baletten, öppnar mitt paket från Cdon som kom idag (inget från Tradera idag, tyvärr, men hoppas på imon) . Dessa filmer plus dessa fantasiska t-shirtar kom! Nu ska jag bara bestämma mej för om de ska vara i garderoben eller på väggen, och om de ska vara i garderoben, ska de göras om till linnen, helst brottarmodell? Jag tycker inte om att använda t-shirt och äger därför nästan inte en enda, men de få som finns ligger underst och längst in  ...
Igår fick jag även sytt mina nya teknikskor och de ska invigas ikväll. Jämfört med de gamla där stortårna stack ut var det verkligen på tiden att uppdatera =/ .

Kung på Kungen

Jag har återfunnit Kungen på datorn. Och jag rockar järnet, jag KAN inte förlora!


Söndagsbalett

Hade en extrainsatt tåklass idag. Det kändes på nåt sätt skönare, prestigelösare, roligare och lättare idag mot när vi utför exakt samma övningar som på de vanliga tisdagslektionerna. Så jag är inte alls ledsen för att jag fick ge en timme av min söndag till det, tvärtom, jag gör det gärna fler gånger!

Imorgon är jag ledig fram till sången och teatern, så jag planerar att sy mina nya teknikskor, stryka lite kläder, ev köra en maskin tvätt, sånt allmänt hushållsgöra.

Idag blev det pizza

Jag har gått från nästan utsvulten och blir mer och mer nöjd ^^ . Smaskig var den.

I valet och kvalet

Idag känner jag för att åka ner och strosa runt lite på Storgatan. Men idag är jag tydligen så jobbigt tjejig att jag inte kan åka förrän jag känner mej säker på vilka strumpor jag ska ha =O !
Svarta eller randiga?

Vill inte stiga upp idag

Inatt och idag har jag sovit i ungefär tolv timmar. Jag vaknade nångång vid tresnåret av att datorn var med och trängdes i sängen, så jag ställde ner den. Vaknade igen för kanske en halvtimme sen. Jag vill bara ligga kvar i sängen, helst somna igen. Känna muskler avdunsta och skelettet förtvina.

Okej, kanske inte. Men vad har jag för anledning att vara trött egentligen? Jag vet inte, vi tar det från helgen.

Fredag: Jobbade till sju, cyklade hem, kollade på tv och drack ett par öl, somnade vid tre efter att ha kollat på Döden Klär Henne.

Lördag: Pappa kom in till stan vid tolvtiden, vi for upp till Samarkand för att hitta mej en ny jacka som födelsedagspresent. Fann en på BikBok, samt ett par snygga högklackade höstskor. Nu måste jag hitta nån att gå ut på krogen med så jag kan använde dem innan snön kommer! Vi käkade sedan varsin bakad potatis med skagenröra och frågade om han skulle göra nåt ikväll. Han trodde att han bara skulle vara hemma och kurera sin snarkommande förkylning och då frågade jag om jag kunde hänka på, så jag slapp sitta ensam en hel helg igen.
Slutade med att jag satt ensam hemma hos pappa mellan 16 och 04 och kollade på tv och film tills jag gick och la mej ...

Söndag: Var allmänt slö och sömnig, åkte in till Max och åt, sedan hem och fortsatte med slöandet framför dator och tv. Gick och la mej runt halv elva.

Måndag: Uppstigning 0450, cyklade till jobbet och kom hem igen strax innan 15. Gjorde mej iordning inför sång och teater. Pappa kom in vid 17 för att lämna mina glasögon jag glömde hos honom, fick skjuts ner till dansskolan. Efter teaterlektionen med vikarierande lärare fick jag och en kurskamrat skjuts hem. Somnade framför datorn nån gång mellan elva och tolv.

Nu är jag här, lyssnar på regnet utanför, hoppas att jag hinner peppa till mej till baletten ikväll.

Då var det äntligen fredag igen

Idag ska jag dricka öl, det har jag väntat på i två veckor =) . Förra helgen var vit, det har jag inte tänkt att denna ska bli. Har inga egentliga planer i helgen, inte mer än att jag eventuellt ska försöka hitta mej en ny vinterjacka tillsammans med far min.
Men innan dess ska jag jobba några timmar, ska sticka till jobbet om en timme ungefär. Just nu sitter jag och letar efter en billig lägenhet i stan. Det går sjukt dåligt. De få som finns tas upp av stans universitetstudenter ... Jag börjar bli riktigt deprimerad nu. Alltså på riktigt.

Dagen då allt hände - the story

0510-0624 Tiden hemma innan avfärd till jobbet. Smink, frukost, påklädning, håruppsättning, packning.
0624-1430 Bussresa till jobbet, arbete till 1400 enligt schemat, men pga kortkrångel hos en kund fem i två blev det en del extraarbete för min del.
1430-1500 Promenerade ner till stan för att söka mej ett fint blomsterarangemang som födelsedagspresent. Fann ett ganska snart.
1500-1800 Paketöppning hos moster och kusin samt middag i form av en sallad bestående av bla lax, kräftstjärtar, ägg och mozarella, kaffe på maten och lite slögloende på tv.
1800-1840 Gick till dansskolan bara för att upptäcka att 4/5 var drabbat av strömavbrott. Då omklädningrummet är fönsterlöst fick jag byta om på en toalett där lite dagsljus ändå kunde sippra in under dörren. Sen satt jag och några andra och tittade på när ledare försökte hitta säkringar och få tag på vaktmästaren. Massor av värmeljus ställdes ut på skolan allt eftersom det mörknade ute.
1840-2100 Två balettlektioner genomfördes varav den första i skenet av sex värmeljus längst bak i salen. Mycket svårt att se tekniska detaljer, men det var sjukt mysigt. Till tåklassen hade strömmen kommit åter, men den genomfördes med enbart hälften av lamporna tända, dels för att inte bli förblindade av den återvändna strömmen och dels för att behålla mysstämningen.
2100-2145 Balettmöte. Inget obligatoriskt för mej som vikarie, men jag tyckte det var spännande och roligt att få sitta med ändå.
2200-0100 Hemfärd, matintag, datorhäng i sängen. La ifrån mej datorn när jag knappt kunde hålla ögonen öppna.

Några bilder från gårdagen

Dagen då allt hände - the teaser

Uh, håller på att dö sömnbristdöden igen. Nyss var det vätskebristdöden, men det lyckades jag bota innan det var för sent. Strax dags att bota det andra också.
Idag har varit en av mitt livs mest fullspäckade dagar, men tror jag skriver mer ingående om det imon, jag känner mej som sagt lite trött.

Marängsviss

Kladdigt och gojsigt ska det vara när jag äter marängsviss =)) !


Vad göra nu?

Har lagat mat.
Har ätit mat.
Har tvättat en maskin tvätt.
Har hängt upp tvätten.
Har frågat pappa om vad han önskar sej i födelsedagspresent.
Har frågat Emma om hon har lediga helger framöver.

Maten bestod i wokgrönsaker och nudlar indränkta i kokosmjölk. Mycket gott om jag får säga det själv.
Jag har nog med tvätt för att köra en mörk och en ljus maskin till, men det finns inte utrymme nog i torkskåpet.
Att börja med marängsvissen känns i det tidigaste laget, är fortfarande ordentligt mätt.
Pappa visade sej önska sej samma som jag, en ficka eller ett fodral till mobilen. Jag sa att jag skulle kolla efter ett med Hello Kitty till honom, han visste inte vad det var.
Emma skulle återkomma.

Vad ska jag göra nu?

Icke en ledig dag

Mycket denna vecka, kommer inte kunna vara hemma sliten och osminkad en hel dag.
Måndag: Sång, teater.
Tisdag: Jobb, balett, balett tå.
Onsdag: Jobb, musikalskolan, stepp.
Torsdag: Jazz.
Fredag: Jobb.
Lördag: Ledarutbildningen.
Söndag: Jobb.

Sen går det om, med viss variation med jobbtiderna. Man får väl vara glad att man har nåt att göra =) .

Födelsedag, vikarie och ostkaka

Den 24e födelsedagen har bara tjugo minuter kvar att existera, så varför inte blogga om den? Allt började med ett sms 0610, en halvtimme innan mitt alarm skulle ringa, det sms som tog hem prisen som det mest kreativa. Från pappa: Hejsan hejsan hejsan hejsan här är radio Götebarg ... och sen lite grattis efteråt. Det är ett litet litet utdrag ur GASs föreställning Träsmak.

Iaf, till den underbart korta arbetsdagen där jag även fick tid att umgås lite med mina kollegor. Cyklade sedan hem, packade upp mina paket jag fick av mamma igår. I det ena paketet fanns en lampfot och då var det inte jättesvårt att lista ut vad det andra innehöll. Jättefin lampskärm!

Mycket längre hann jag inte vara hemma, jag unnade mej en bussresa ner till stan och musikalskolan och steppen. Innan musikalskolan berättade läraren att hon nästan slitit av ett ledband i foten och inte riktigt ville smälla med foten på en stepplektion. Förståligt, och hon undrade om jag kunde hoppa in och vikariera för henne medan hon besökte doktorn med foten.
Sagt och gjort, medan jag höll på att förbereda mej inför detta förtroende genade en kille genom salen jag satt i, när han såg att det var jag stannade han.
- Varför var du på våran lektion igår? Om det är okej att jag frågar det.
- Ja, det klart du får fråga. Jag går ledarutbildningen här och en av uppgifterna är att gå på en annan ledares lektion och se hur den jobbar.
- Aha, hoppas jag får ha dej som ledare sen!
- Aaawe!
Lilla jag smälte som smör. Denne spenslige, feminine gymnasiepojke har aldrig sett mej leda en lektion, bara sitta vid en spegel och kolla på en hel balettlektion.
Men sen var det dags för mej att hålla i en stepplektion och trots att jag var supernervös tycker jag att det gick bra, hoppas bara gruppen kände lika dant.

Nu är jag åter hemma, har svarat på massor av gratulationer på sms och facebook samtligt som jag firat mej själv med lite ostkaka. Eller snarare lite för mycket ostkaka, blev allt lite illmående. Dags att sova, är totalt slutkörd efter dagens stapatser!

Resultatet

Ah, just det. För er som vill veta, jag är inte välkommen tillbaka på en intervju.

Så, vad hände under de 26 timmarna i Göteborg?

Jag klev av tåget och köpte ett ettdygnsspårvagnskort på Pressbyrån inne på centralen. På väg till Nordstan blev jag stoppad av en kille som ville informera om Amnesty. Jag hade ju inte bråttom alls så jag lät honom informera på i ett par minuter. Dock hade jag inte intresse av att bli medlem där och då, så jag bad om att få åka hem och läsa på lite innan jag bestämde mej. Det är riktigt jobbigt att inte kunna vara otrevlig och avfärdande ibland, det är därför jag aldrig svarar i telefon när det är potentiella telefonförsäljare som ringer.

Sen gick jag och skrotade lite på Nordstan och Arkaden innan Malin messade om att hon kommit hem från skolan och det var fritt fram för mej att ta 60bussen dit. Vi började med att gå till närmsta pizzeria och käka på min bekostnad som tack för husrum. Efter att jag tryckt i mej en hel "Hawaii utan ananas med kebabsås och feferoni" (fråga inte, knasig pizzabagare bara vars humor jag inte riktigt hängde med på. Göteborgshumorn kommer inte med generna, den kommer med riktnumret.) och jag blev rätt mätt, om man säger så ...




Glad och uppspelt över att vara tillbaks i Göteborg.




Sen handlades morgondagens mellanmål om auditiondagen skulle vara lång, vi gick hem och kollade på lite Idol, jag satt med pappa i telefonen som bokade mej en tågbiljett hem. Jag vågade inte chansa på att det skulle finnas några platser kvar om jag bokade dagen efter, men för säkerhets skull tog jag det senaste tåget utan byten - 1807. Fick även se inspelningen av vår slutföreställning i PAS förberedande som vi gjorde våren -10. Jag blev faktiskt förvånad över hur tajta vi var i dans och sång! Och lycklig.

Uppstigning 0630 på fredagen, packa allt, på med danskläder och bort till Redbergsplatsen för att hoppa på 6an till SKF. Först
Dansprovet: Instudering med en skitskön koreograf i ungefär en timme - så långt allt lugnt. Sen kom juryn in, med dem en videokamera. Då visades koreografin upp två och två eller tre och tre, jag var i först ut med en tjej till. Klart att man dansade fel så fort kameran sattes igång! Lite besviken blev jag.
Startnummer tre på auditionen.

Efter dansprovet gick jag in i duschen, tog på mej mina vanliga kläder och var i gång med att borsta håret när jag blev inkallad på
Sångprovet: Utan att ha hunnit sjunga upp tog jag mina noter, gick in till juryn och pianisten, visade alla utmärkta repriseringar och ställde mej redo. Jag fick presentera mej och min låt inför kameran igen och så körde vi igång Gloria. De tackade och sa att de inte behövde höra min andra låt (som i mitt fall var Empty Room. Hade jag vetat att jag bara behövt framföra en av låtarna hade jag valt den, för den får jag med mer känslor i.)

Efter det var jag klar för dagen. Då var klockan tolv. Sex timmar tills tåget hem skulle gå, vad fan ska man hitta på? Sömnig efter tidig uppstigning och endorfinladdad förmiddag samt asande på en resväska orkade jag inte strosa runt på stan.

Timme 1: Satt kvar i omklädningsrummet, åt min matsäck och pratade med de andra tjejerna som sökte.
Timme 2: Satt i Brunnsparken och tittade på spårvagnarna som åkte förbi, fick bevittna ambulansmän som tog hand om en medvetslös överdoserare, avfärdade ännu en Amnestyvärvare med att jag redan pratat med en kollega till henne och medverkade i en skolundersökning om paraplyer. Förflyttade mej sedan till toan på Nordstan eftersom blåsan tryckte på lite för mycket.
Timme 3 och 4: Satt på Gustav Adolfs torg i den varma solen, kollade på en säkerhetsvakt som gick varv på varv runt statyn, på folket som gick förbi och på sparvarna som hoppade runt mina fötter. På hela den tiden hade jag totalt sju personer på platsen bredvid mej. När klockan var fyra gick jag till centralen.
Timme 5 och 6: Satt på en bänk i väntsalen och kollade på alla hundratals människor som for förbi mej. Tjugo i sex visade tavlan vilken perrong mitt tåg skulle gå från och då gick jag direkt dit. Vid utsatt tid rullade jag ut ur Göteborg.


Ser ni så smogigt det är där längst bort?
Så var det under hela vistelsen,
dimmigt mitt på dan =S.

26 timmar i Göteborg

Nu är jag hemkommen och jag håller på att dö sömnbristdöden. TOTALT slut, har värk i ögon och nacke. Jobbigt att resa, upp klockan 0630 dan efter, auditionera och sen resa igen.
Vill ni veta nåt som kan knäcka en helt och tömma en på energi? Att sitta still och vänta i fem timmar! Man orkar inte gå så långt heller utan måste sitta - vilket som sagt knäcker en helt.

Mer om detta vid senare tillfälle, nu ska jag lägga mej ner och blunda.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0