Ta mej här ifrån!

Tänk om nån helt från ingenstans hörde av sej till mej och sa:
"Hej, i vår/sommar tar vi min bil och åker runt i Europa i två veckor!"
Vad lycklig jag skulle bli då.

Heja Lule

Jobbade tolvtimmarspass igår, gick bra, ingen diff och snackade öl och djur med en kund. Cyklade sedan hem. I centrum stannade jag för rödljus, men istället för att sätta ner foten så stödde jag mej med handen på stolpen. Borta på gångbanan närmade sej en ensam förfriskad kille med halsduk och gastade "Heja Lule, heja Lule". Han kom fram till mej, fortfarande med hejarramsan passerandes stämbanden, och slog halsduken om min hals.
- "Så fan heller!" röt jag, slet av mej halsduken och trampade iväg då det slagit om till grönt precis vid det tillfället.
 
En väldig lustig situation. Lustig som både i rolig och konstig. Så pass att jag faktisk glömt att det hänt fram tills nu.

En vecka kvar ...

Men, men, men Banzai, vad har vi här?
Will you look at this, som jag har väntat, som jag har uppdaterat denna tvtablå som bara visar sju dagar frammåt i tiden, ända sen det blev höst och premiären borde vara! Jag tippade att den skulle vara på min födelsedag, inte så illa pinkat ändå, bara en dag ifrån.
Merlin ...

These boots are made for walking

Idag bestämde jag mej för att rasta mina nya skor. Passade på att handla på ica när jag ändå gick mot stan. Eller om det var tvärtom ;) .
Hade inte lagt i sulorna så efter halva vägen gjorde det faktiskt lite ont i fotsulorna, får lägga i dem nu. Dessutom färgade de av sej på strumporna, så enbart svart i dem i fortsättningen!
Och, ja, jag glömde ta bort klisterlappen under ...

Walk of shame och shopping

Dagarna de går och går, tyvärr känns det inte som att jag få ett dyft gjort =/ . Inte bara känns förresten, jag får ingenting gjort. Känner ingen håg till det, inte efter att den där kvinnan kom upp förra veckan. Iaf, i lördags hade jag
massor med håg. Började med arbete på förmiddan, men efter en powernap och iordninggörande blev det bowling med några på jobbet. Jag var sketabra fram till andra seriens slut. När tredje startade fick jag mer och mer ont i tummen, som jag brukar få. Dock brukar jag normalt inte köra så många serier som vi gjorde då, så tummen blev totalförstörd innan tredje var slut. Fjärde och femte satt jag och kollade på =) .
 
När bowlingtiden tog slut plockade vi upp några fler jobbarkompisar och förfestade inför utgång på Grace. Väl där var jag kanonfull, ups ... Tror inte jag var på Grace särskilt länge, jag lyckades iaf hamna på efterfest på Campus, naturligtvis föll jag i däck där. Med efterföljande walk of shame dagen efter som naturlig följd ...
 
Men nu är det dåtid, tom träningsvärken efter bowlingen har försvunnit, så då satsar man på nya saker. För mej blev det shopping, kom hem med tre tröjor, en mascara, ett par skor och mjuka skoinlägg. Hade ju fått kuponger från Åhléns som jag passade på att utnyttja bla.
Tog en liten omväg nere på stan eftersom solen började skina och jag sörjde över hur gult och rött det börjar bli där jag vill att det ska vara klart grönt.
 
Imorgon ska jag fan ta tag i lite hushålls- och inredningssysslor! Fan ta mej om jag inte gör det! Det måste ju bli lite beboligt snart, särskilt om det ska komma en hope jäntor på inflyttningsfest nästa helg.

Det får aldrig vara bra

Idag har jag haft ett tungt tryck över bröstet och ont i magen, särkilt sen det blev kväll, men värst var det igår. Kände inte för att dansa utan tänkte först att jag bara skulle sitta och titta på. Men tack och lov lyckades jag glömma verkligheten utanför danssalen när jag väl kom i gång.
 
Anledningen till detta?
Strax innan jag skulle bege mej till dansen ringde det på dörren. Utanför stod en kvinna som presenterade sej som hyresvärdens dotter. Hon hade skarpa anmärkningar på att jag ville måla om i rummet, fick absolut inte byta eller ändra på skåpsluckorna i köket och tvättmaskinen skulle vara borta om två-tre veckor - hon skulle komma tillbaka och se det med egna ögon. Varför hon kom upp vet jag inte, hennes mamma, hyresvärden, är själv inte hemma utan ligger inlagt på lasarettet till nästa vecka, egentligen har hon inget att säga till om eftersom det inte är hon som äger lägenheterna ...
 
För det första hade jag inte tackat ja till lägenheten om hyresvärden inte talat om att det var okej för mej att göra om lite, lägenheten är inte renoverad på kanske femtio år och hon skulle inte låta renovera den igen så länge hon levde. Det är alltså grön inredning i badrum och kök, badkar med gulnad insida, köksskåp och diskho från sextiotalet, en orange/röd golvmatta i rum och sovalkov, möbler stod kvar efter att förra hyresgästen flyttat ut.
 
Alltså, jag vill inte bo i en sunkig lägenhet med 50talsinredning och hade hyresvärden inte gett mej fria händer (mamma är vittne till detta uttalande) så hade jag inte tackat ja.
Vad tvättmaskinen beträffar så har jag två gånger innan inflytt berättat att jag tänkte ställa in en egen i badrummet, första gången när jag var och kollade på den inför hyresvärden och andra gången när jag hämtade nycklarna inför hyresvärden och hennes dotterson, ingen sa något om nåt förbud då.
Dottern igår sa att hon var med när hennes pappa la rör och avlopp här uppe och visste att de inte var lämpade att koppla en tvättmaskin till. Det skulle kunna bli översvämning och vattenskador som de får bekosta.
 
Detta påstående har förbryllat mej så här i efterhand. Jag har tvättmaskinen kopplad till duschen och avrinningen i badkaret, varför skulle inte avloppet klara tvättmaskinen om det fixar att jag med mitt långa hår duschar och badar?
Sen har jag tömt lägenheten på de möbler som stod här, det skulle jag inte ha gjort, den skulle vara möblerad och i sitt nuvarande skick för det är mest studenter som bott i lägenheten som flyttar efter ett-två år. När jag sa att jag tänkte ju bo här nu, inte mellanlanda och då tittade hon på mej som om jag inte var klok. Ingen sa att det bara en tillfällig studentlägenhet innan jag flyttade in.
 
Och så uttalade hon meningen "annars finns det andra lägenheter som har [...]" kanske fyra gånger.

Visioner via drömmar

I går natt drömde jag om min hall och där fanns en möbel med som jag tyckte om. Har suttit och fnulat lite på det nu på förmiddan och kom fram till detta:
Så här ser hallen ut nu (om man skulle ta bort dörren till rummet, vilket jag ska).
Och här är två alternativ till hur det skulle kunna vara.


Personligen tror jag mest på den första, det var den jag drömde om.

Räkchips


Mamma ringer.
- Hej, kan du komma ner och möta mej, jag har nåt till dej.
- Eh, ja, vid grinden?
- Ja, kan vi ta, jag cyklar ändå den gatan.
 
Några minuter senare sitter jag i soffan igen med räkchips mamma hittat och handlat på Lidl <) ! Smakar inte riktigt som på kinarestaurang, men ändå tillräckligt gott för att sätta i sej hela påsen =P . Så glad jag blev!

Så göra vi när vi lägga våra golv

På förmiddagen dök mamma upp och vi påbörjade golvläggningen. Egentligen skulle jag haft två karlar i lägenheten också till att hjälpa till, men de avböjde i sista minut pga att de led av varsin sjukdom så där som bara karlar kan. Eller ja, pappa sa att han hade drabbats av magsjukan och mammas Elon sa sej ha halsont och det får de faktiskt behålla för sej själva om det skulle vara smittsamt.
 
Men mor min och jag redde oss rätt bra själva, även om fyra o'n halv timme fullständigt flög iväg! Halva golvet fick vi gjort med mycket om och men på detta gamla ojämna golvet. Fortsättning följer imon.
Mer hemmaarbete

Igår träffade jag mamma och vi cyklade till Norremark så jag kunde köpa mej en dator. Idag fick jag hem den, så när ork och id finnes ska jag föra över allt från denna gamla skorven så den kan skrotas. Vi passade även på att fika på Skåres.
 

Under tiden vi for runt i det vackra men kalla vädret lät jag tvättmasinen gå på tom trumma här hemma. Inuti hade jag lagt en diskmaskinstablett för kalkens skull och i tvätt- och sköljmedelsfack hällde jag några skvättar ättiksprit för odören. Förhoppningsvis luktar mina kläder rent och gott efter tvätt i fortsättningen.
 
 
 
Det var om gårdagen. Idag vaknade jag av att det regnade och blåste storm ute, hemskt! Fick mej tydligen att drömma nåt så min stackars kudde inte förtjänade att vara kvar i sängen =S . Efter frukost och datormottagande satte jag igång med att bryta bort listerna utmed golvet, på söndag är det nämligen tänk att jag ska få mina laminatplankor ditlagda istället för den hemska pastmattan. Dock vet jag inte hur eller om jag ska ta bort listerna under elementrören.
 
Sen får jag nog allt tvätta håret och laga mat, imorgon är det dags för veckans enda jobbpass. Det suger som fan att ha fått gå tillbaks till femtimmarskontrakt igen efter att ha haft tolv och sjutton timmar i veckan i ett halvår. Särskilt nu i samband med flytt! Trodde att allt skulle bli bra i mitt liv, men nej, man får tydligen aldrig vara lycklig ...
 
 

Flyttad

Ja, då var jag då flyttad ner till Söder, nybliven söderböna (i en småstad), hoppas jag blir accepterad =) . Det är inte så mycket att säga egentligen, allt är långt ifrån uppackat och klart, en sak i sänder. Lite om livet i nya lyan hittills:
Skafferi och kyl/frys behövdes fyllas med förnödenheter så jag shoppade till mej mitt hittills längsta kvitto.
 
 
I min garderob hittade jag en liten dörr med målat "nödutgång" på. Dock är nånting placerat ivägen på andra sidan, så man kommer ingenstans genom den ...
 
 
 
 
Jag fick min tvättmaskin uppkånkad för alla trappor. Dock luktar tvätten illa efter användning, tänkte köra en tomtunna med diskmaskinstablett och ättika, läst mej till att det kan vara en lösning mot kalk och odörer. Återkommer med resultat.
 
Medans jag stod och packade in kläder i garderoberna hade jag råkat trampa på strömbrytaren till lampan på golvet. Intet ont anande kände jag en mer och mer markant doft av bränt i lägenheten, eftersom det var ljusan dag upptäckte jag inte den lysande lampan med en gång. Men, ja, ingen brandkår behövde tillkallas =) .
 

Sen har jag varit lite Martin Timell och varit duktig och monterat en bortskänkt tv-möbel utan beskrivning. Fett nöjd <) !
 
Upptäckte igår kväll att jag har livvakter som skyddar mej mot hemska, otäcka insekter. Jag tackade för erbjudandet, men han fick vakta utanför fönstret istället ...
 
Och tillslut en bild på ett av mina nuvarande projekt. Inne i städskrubben - så fina hyllplan i trä helt täckta i rött omslagspapper. Bort med dem!

Rapport från nya lyan

Hej hopp! Nu har äntligen bredbandet kommit, så jag har internet igen =) !
 
See you in a bit!

Good morning world dearest

Jag har drabbast av de konstigaste av cravings - att vilja prata på engelska, amerikansk eller brittisk spelar ingen roll.
Idag börjar flyttedag nummer ett. Tänkte jag skulle hinna med att lösa Melodikrysset och göra mej i odning innan jag packar ner prylar i lådorna Kläder, Böcker, musik, film och Hår och smink. Förhoppningsvis tar det inte hela natten så jag hinner hänga med jobbarkompisarna lite ikväll. De ska spela volleyboll mot andra företag och sen ska de till Grace och höra en kille på jobbet spela. Ja, han är visst nån DJ av nåt slag.
 
Men vi får se, det är den första september, jag har köpt soffa, jag har hämtat nyklar (utan några som helst extranycklar) the apartment is mine!
 

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0