Eurovisionschlagerfestivalen

Jaha, hör ni. Det verkar ju helt klart som att Sverige tar hem det här kalaset efter 13 år sen senast =) .


För mycket i huvudet för att kunna sova

Jahapp, då var helgen här, helgen som består i fyra dansföreställningar i konserthuset som final på det år som gått på dansskolan. Samling för generalrepetition 0930, förestälning 15 och 18 båda dagarna.
Har sovit rätt dåligt pga att jag drömt att jag glömt en massa viktigt inför föreställningen, tex dansstegen. Stressigt värre, och när jag insåg att jag inte längre kommer kunna somna om så klev jag upp, en halvtimme innan väckarklockan.

Toy toy till mej och mina lagkamrater! Detta är teamwork på hög nivå.

Att höra sin röst

Övar på auditionlåtar och spelar in mej själv. Huva, inte konstigt att ingen yrkesskola vill ha mej =S .

Ska vi ta den där resan i bilder?

Ja, över en vecka har gått, men det är inte helt och hållet mitt fel. Lina lovade att maila sina bilder, idag gjorde hon det. Dessvärre fanns det bara två bilder jag känner att jag vill publicera av dem ...
I alla fall ...


Lördag morgon, väskorna är packade.
Lite kaos i Växjö då tåget till Alvesta var inställt, men tursamt nog gick en buss fem minuter efter att jag och Linas syster Amanda anlände med stadstrafikbussen till stationen. Mot Alvesta!På tåget mot Stockholm. Amanda njuter av sin tacorulle och Lina strålar ikapp med kamerablixten.Framme i Stockholm möte vi upp Amandas vän Pålle och tyvärr var det inte vackrare väder här än hemma. Men Drottninggatan var ändå full med folk som trängdes med oss på väg till vandrarhemmet.Amanda och Pålle tog täten. Framför oss uppenbarade sej en, för mej, välbekant trappa. Aldrig sett den i verkligheten förr, men alltid i samband med Palmemordet. Jag och Lina lovade varann att vi skulle småjogga upp för hela, men kom inte på det igen förrän vi väntade på tåget hem ... Nästa gång!


 

 

 

När vi packat av oss på vandrarhemmet var vi hungriga samt ville hitta den genaste vägen till Chinateatern. Vår väg korsades ständigt av ett jättetåg med Jesusknäppare som sjöng, plakaterade och skrek ut sina "budskap". Vi hamnade ändå tillslut på Fridays. Amanda och Pålle tog sej varsin revbenssida av en ko medan jag och Lina kände för megaburgare. Jesuståget hade tydligen sitt slut mål på andra sidan dammen som var mellan restaurangens uteservering och scenen, så några svängiga kristna låtar fick vi även avnjuta.Lite bilder från vår rundvandring och på kvällens andra öl på Medusa Rock Bar.

Så var det dags att bege sej till Chinateatern, en snabb kiss på en toa på Berns Salonger och sen var det insläpp till Dirty Dancingföreställningen.

 

 

 

Kvällen avslutades med pommes och dricka på Rigoletto.

 

 

 

 

Morgonen efter sa vi hej då till vandrarhemmet med sin undermåliga frukost"buffé", Drottninggatan och Sergels torg. Dock var vi lite tidigt ute för att gå i affärer.

 

 

 

Vi tog en fika på Wayne's coffee medan vi väntade. Tänk om man hade ett kök som såg ut så här dagligen ...

 

 

 

Och så tåg hem igen. Lina i mina glasögon, hon aktade väl sej för blixten denna gången =) . Tack brudar för den helgen!

Mumsig efterrätt

Det här, hör ni, var en riktig höjdare =)) !

Pannacotta med granatäpple. Mums!

Nytt maraton påbörjat

Innan helgen påbörjade jag mitt nya maraton sen jag hade mitt Beckmaraton i julas - Merlin. Har kollat klart på hela första säsongen och snart de avsnitt med kommentatorspår i samma säsong. Och passande nog kom det paket till mej idag!

Säsong fyra som mamma hjälpt mej vinna på ebay <) . Jag har sett den två gånger i samband med när den sändes i Storbritanien, men snart ska den ses om. Första säsongen, med dubletter av avsnitten med kommentatorspår blev under skrivandet av detta inlägg klart, bara att ge sej på säsong 2!

Nålstick och nässelsoppa

Tog en sväng om vårdcentralen igår och tog blodprov. Det är troligtvis och förhoppningsvis inget med levern, men det känns tryggare att veta säkert.
Igår messade jag och frågade mamma om hon var ledig nån dag i veckan, och idag var en ledig dag, så efter vårdcentralsbesöket gick jag med mamma i skogen och plockade nässlor. Eller, ja, mamma plockade och jag höll i lånehundarna som var med oss på turen. Redan förra året var jag sugen på nässelsoppa, men då var jag för sent ute och alla nässlor hade vuxit sej för stora.

Men ikväll, när jag kom hem från stepp, sång och teater, fanns det två portioner soppa till mej. De finns inte längre kvar ...

Stockholm tur och retur

Som om inget hänt! Den här resan har gått så jävla fort. Vi önskar nästan att vi bokat fredag till söndag för att verkligen hinna med så mycket vi önskat. Men nöjda var vi iaf, det var supertrevligt!
Jag tog en del bilder från denna weekend, men jag är inte med på en enda själv, därför bad jag Lina maila över sina. Så jag väntar även med mina tills dess.
Dirty Dancing-musikalen var toppen, och jag fullkomligt älskar deras kulisslösningar med ledskärmar! En dag ska jag också kunna göra kvadrupelpiruetter med perfekt avslut varje gång jag utför dem. En dag ...

Planer, stora planer

För en gångs skull ska jag faktiskt hitta på nåt denna helgen. Något av den lite större kalibern, något som varit bestämt en längre tid. Ytterst ovanligt i mitt liv. Vi drar en skvätt till Stockholm och undersöker vad som händer där förutom musikal och hotellvistelse =) !


Mailet jag trodde jag inte ville ha

Alltså, underbart är lika med att klockan bara är sex och att det redan är 14 grader ute =) !

Förra året när jag sökte till Balettakademien hade jag tur som ens fick komma på audition, men det upptäckte inte jag förrän nån vecka efter jag fått min kallelse. Först då gick jag in och kollade min mail som jag inte gjort på väldigt länge. Där fanns ett oläst mail från BA där det stod att jag tyvärr inte fått nån plats på auditionen pga för många sökande. Shit, tänk om jag läst mailet innan jag fick kallelsen, då hade jag ju flippat! Tack vare att någon fömodligen avböjt eller lite omstruktureringar fick jag ju tillslut komma ändå.

Detta året har jag varit lite mer flitig i mina uppdateringar på mailen, även i brevlådan. Är det nånstans man vill ha svar från BA så är det i brevlådan. Mail=nobben, brev=kallelse. Så såg jag det, den gula kuvertsloggan, avsändare Balettakademien. Åh nej, hann mina tankar gå.
Men ...
"Hej!
Du har nu fått en plats på kursen Musikalaudition 2012. Ungefär en vecka före kursstart kommer du att få en kallelse med all information som du behöver, bland annat startdatum, tid och plats. [...]
"

Lättnadens suck! Tack BA!

Det kom blod

Men jävla näsa, sluta uppehåll mej när jag ska till vårdcentralen!

Pysseldag

Dagen har, trots soligt (men lite för svalt) väder, spenderats mest inomhus med pyssel. Äntligen har jag fått upp mina väggord jag köpte innan jul (!!!) . Allt som krävdes var montering på svart papper, fattar inte att det dragit ut så mycket på tiden.
Som jag skrev har jag varit mest inomhus, men lite utomhus har jag också varit. Där har jag sprejat några par örhängen med silverfärg för att de blivit bronsiga. Detta har jag också tänkt göra en längre tid, över ett år. Men att ta ut tummen i röven och gå och köpa sej en burk är uppenbarligen riktigt svårt och kräver mycket tid.
Trots att jag var i det mest ventilerade hus jag känner till, nämligen utomhuset, så gav sprejen mej huvudvärk och till följd av det illamående. La mej därför att vila mej. Så började det lukta mat. Visst i fan, jag höll ju på att koka burksoppa! Jag är en fara för mej själv, tänk så hade jag somnat och det börjat slå lågor ur saker! Nu blev spisen orangeprickig, duger för mej i detta sammanhanget.

Let the moon shine in

Jag har råkat ut för en fönstergluttare inatt. Mångubben är lite väl på lyset.
Men jag antar att han skrämmer iväg andra fönstergluttare som vill vara anonyma. De skulle synas alldeles för väl.

Uti vårsolens glans

Inget vidare Valborgsfirande för min del iår. Jag hade teaterklass och sen cyklade jag hem. Har tagit en öl och en grogg för att jag var sugen och för att jag är så sjukt ledig imon! Inget jobb, ingen balett. Undrar om affärerna på Samarkand är öppna imon, hade passat bra att ta mej dit och kolla efter vita pumps och vita solglasögon. Hur jävla svårt kan det vara att hitta vanliga pumps med inte för smal klack, med rund tå, utan massa strass och dekoration och dessutom till ett vettigt Svenssonpris? Tydligen omöjlig uppgift, har kollat massa affärer i stan, HELA Sverigedelen av internet ... Det är alltid nåt som felar.

Aja, får återkomma med min jakt. Kan ju visa den här stöddiga killen som kämpade för sin stolsplats, som även jag ville åt, tills kärleken till livet blev för stark =) . Ser jävligt hotfull ut! Modigt att sätta sej emot en superstor mobil med tillhörande människa!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0