His name ... Merlin

Om drygt en halvtimme börjar tredje säsongen av Merlin. Får se om jag ska kolla, har redan sett hela säsongen två gånger =) . Plus bakom kulisserscener. Och borttagna scener. Och bloopers. Snart ska jag börja se de avsnitten som har kommentatorspår, dessvärre är inte det alla tretton.

Det blev att jag for till stan iaf, det slutade regna för en stund och kom inte tillbaka mer än som tunt, tunt duggregn. Apoteket fick jag gå tomhänt ifrån, däremot fick jag ärendena uträttade på Åhléns och Make Up Store. Och innan hemfärd fick jag dessutom tillfälle att träffa Emma som precis gått av passet på lasarettet en stund. Trevligt.

Nu är jag åter hemma, ätit en portion mat och är dödstrött! Skulle nog behöva ta mej en lur, men jag ska limma fast det nya skumgummit i smyckestavlorna innan dess.

Uppskjut

Det verkar som att det får bli en söndagsutflykt till stan istället =( .

Vit helg

Om ingen kommer med andra förslag tänker jag hålla mej hemma. Jag har planerat det alltså. Dessutom ska jag låta levern få extra andrum genom att hålla mej vit i helgen. Det är ju Karl Oskar nästa helg och då finns det risk för överförfriskning.

Imorgon tänkte jag ta mej till stan och shoppa. Inget i klädesväg utan i kosmetika- och kroppsvårdväg. Lite från apoteket och sen hoppas jag finna resten på Åhléns. Och Panduro kanske om jag behöver köpa färg. Ska höra med mamma först om hon har nåt liggandes.

Det var det, jobbet gjorde mej slutkörd, ska lyssna klart på reprisen av Sommar I P1 och kanske se nåt avsnitt av Rederiet, sen jäklar går jag till sängs.

Operation: Renovering

Det ösregnar ute, hoppas det går över inom tjugo minuter då jag ska hoppa på hojen och ta mej till jobbet.
Mitt sovrum ser just nu krigshärjat ut. Jag ska alltid börja på projekt när jag har som brådast. Nu tog jag äntligen tag i mina smyckestavlor som blev obrukbara efter att färgen gjort att skumgummit stelnat för mycket.
Ikväll blir det dammsugning, det går inte att skjuta upp det längre.

Ten O'clock Postman, Bring Me Her Letter

När man spenderar allt för många timmar framför datorn händer det att man kommer på att man vill ha nåt. Då är det ju barnsligt enkelt att bara genom några klick få det hemskickat till sej.
Tex har jag suttit vid tradera och varit sugen på skor. Hittade även filmer till rea på både tradera och andra beställ-filmer-online-sidor. Så i torsdags och idag kom allt jag hittat, filmerna kom direkt till brevlådan, skorna fick jag hämta på stationen som bussgods.


Veckan från helvetet

De här två dagarna har det inte varit roligt att vara jag, det kan jag lova. Började igår med att ha mäktigt ont i nacken när jag vaknade. Låg kvar i sängen till ett då jag bara var tvungen att kliva upp och börja förbereda hemfärd. Nackvärken strålade upp i bakhuvudet vilket i sin tur påverkade ögonen och det gjorde att jag då och då fick en släng av illamående. Senare på kvällen, efter att ha varit sängliggandes mest hela dagen, fick jag bukt på eländet och preparerade mej för en jobbdag dagen efter.

Dvs idag. Bara det att jag inte varit så välmående på sistone, sömnen är hårt drabbad, vilket yttrade sej i att jag kollade på fel vecka i kalendern och cyklade rakt i onödan till jobbet i tron om att jag började vid nio. Fast lite tur i oturen var det att jag kom dit, jag upptäckte nämligen att min tid var ändrad från 1315-1900 till 1145-2030. Chefen har alltså ändrat på tiden utan att kolla med mej först - igen! Så hade jag inte kollat fel så hade jag kommit för sent, och det hade inte varit populärt.

Så, trots att chefen till råga på allt tyckte jag skulle börja elva istället för kvart i tolv (no freakin' way!), tog jag bussen hem för att försöka sova nån timme innan jag for tillbaka. Det gick inte så bra, hur mycket jag än försökte slappna av bultade hjärtat som om jag joggat hela vägen hem.
Hela dagen har jag haft ett tryckande över bröstet som att lungorna inte har plats att andas med och att jag inte får kraft att prata, ett stickade i mellangärdet och ett molande i magen - påminnande om mensvärk. Och allt detta toppades med att jag hade 200:- för lite i kassan.

Kvällen har slutat rätt bra iofs, efter stängning på jobbet stod jag och mina två kollegor utanför godsintaget och snackade om cheferna och företaget och man fick höra både det ena och andra skräckexemplet på hur anställda behandlas, hur inkompitenta somliga höjdare verkar vara och har man inte facket så har man ingen på sin sida.
Skrämmande, men faktiskt skönt att veta att jag inte är den enda som känner uns av vantrivsel, stress och olust.

Nu är jag hemma, kollar på Merlin och äter tikka masala. Halvfabrikat, må så vara, men kryddan har de inte sparat på =) !

En öl och två groggar senare

Jag är så makalöst trött, sömnig och utpumpad. Jag skulle vilja säga att det är så pass att jag inte vet vart jag ska ta vägen, men så är det inte. Jag vet exakt vart jag ska gå och det är till sängen. Lördag eller inte, det ger jag blanka den i, det känns som att jag skulle vara den enda i världen som skulle kunna dö av sömnbrist trots att jag faktiskt sovit inom ett dygn.
Men gick man och la sej tre, vaknade kvart över nio och dessutom klövat omkring en halv dag 10 mil hemifrån så känns det faktiskt. Ålderdomen är nära ...

27 Club

Jimi Hendrix gjorde det. Lika så Janis Joplin. Och Jim Morrison. Senare gjorde Kurt Cobain det. Och nu Amy Winehouse.
Dog vid 27 års ålder. En ålder som alla andra, men uppmärksammad är den.

They tried to make her go to rehab, she said no, no, no

Jag tror det blir oväder

Om inte de molnen redan varit här så väntar nog ett rejält regnande ikväll. Men å andra sidan behöver jag inte bekymra mej om det, jag sitter ju inne och äter bakad potatis =) .

Karlshamn tur och retur

Är rätt så precis hemkommen efter en dagsutflykt till Karlshamn. De hade nån marknad eller festival eller vad de kallade det. Det första som gjordes var att förtära middag, för min del blev det stekt sill med potatismos, mums.
Kollade lite på nåt racinglopp, tog en öl i öltältet, glodde i alla stånden vi passerade (fick faktiskt med mej en tröja hem), lyssnade på lite av livemusiken från de olika scenerna. Det var lite till och från med molnigheten, men det var uppehåll hela tiden.
Snart ska jag ta och sätta i mej den bakade potatisen som köptes, men som fick fraktas hem, jag har börjat på den första groggen, har ju redan grundat med en stor stark =) . Nu kollar jag på Merlin, nästa vecka börjar säsong tre. Samtidigt väntar jag på den dvdboxen som jag köpte på ebay för en vecka sen.

Tankeverksamhet nattetid

En sak som jag låg och grubblade på inatt ... Igår natt ... Natten mellan torsdag och fredag, var följande frågeställning:
Vad är värst, att frånvara när någon behöver närhet som mest eller närvara när någon behöver ensamhet som mest?
Nån som har nån tanke om detta?

Fy, kotten!

När jag kom ut i köket för att fylla på med mer grönsaker såg jag ut genom fönstret. Vid stängslet stod en igelkott och mumsade på den döda trasten jag upptäckte igår. Närmare zoom har jag inte på mobilen, ni får helt enkelt lita på att kotten är i ringen.
Igelkottar är inte så näpna när allt kommer kring ...

Kvällsfika

Igår åt jag det här

Idag fick jag lite dåligt samvete och trycker i mej detta som kvällssnacks =) (tur att inte groggen syns vid sidan om ;) ).

Baka, baka, rulla, rulla

Blev plötsligt sugen på fika - speciellt rulltårta och fick ett ryck. Aldrig någonsin har jag bakat en rulltårta så hur det skulle gå visste ingen. Nåt som jag upptäckte var jävligt svårt var att först vända sockerkakan upp-och-ner på ett annat plåtpapper och sen var det svårt som fan att rulla fanskapet tajt utan att det sprack. Inget av detta lyckades jag särskilt bra med. Och om den ens blev god vet jag inte eftersom den fortfarande ligger och svalnar.

Sen ska ni inte ha för höga tankar om mej. Wienerbröden var inte så svåra att laga till. De var nämligen i fruset tillstånd så allt jag behövde kunna var att starta ugnen och ha koll på tiden. Inte alls svårt. Och två av dem var goda, det vet jag för att jag förtärt dem =) !

Arns ollade svärd

HAHAHAHA, fy fan, vad roligt! Christer I P3s lyssnare upphör aldrig att underhålla. Det är bara att utgå från att det är sanning, och jag kommer tänka på det varje gång jag ser filmen. Beställde den faktiskt så sent som igår.

Nötcrème och semesterstängt

Netto är allt bra. Tex har de nötcrème bland lösgodiset! Istället för att de kostar 3 kronor styck som på andra ställen så tog jag några nävar och det blev 9,99 för 13 stycken =)) ! Är man uppvuxen på nötcrème eller ;) ? Liebe, liebe, liebe!

Sen hade jag skrivit i min kalender att jag skulle boka tandläkartid idag, en gång för alla. Har inte lagt mej i den stolen på åratal. Men när jag väl kom dit såg jag att de hade semesterstängt denna och nästa vecka, öppnar igen den första augusti. Bara att återkomma senare då.

Det som inte dödar härdar

Vilken horribel morgon att behöva vakna upp till och tvingas möta. Inte nog med att den började kvart över fem, det spöregnar dessutom. Men billösa al får allt vackert sätta sej på cykelsadeln iaf.
Konstigt nog känner jag mej rätt pigg. Ja, klart, jag flög ju knappast ur sängen när klockan ringde, men nu så. Tyvärr såg jag inte liga pigg ut upptäckte jag när jag satt på mej linserna, men med lite mejk på det ser det nog lite bättre ut iaf.

Nähepp, dags att ta tag i't!

Ingen semester här inte

Imorgon kommer jobbtimmarna igång ordentligt. Jobbar fyra dagar nästa vecka, fått förfrågan om att hoppa in lördag också, men jag har långhelg då och tänkte faktiskt passa på att hälsa på hemma hos faren.
Ingen idé att uppdatera helgen idag, för det har inte hänt ett förjordat sket. Idag har jag duschat, hur låter det? Har varit ett skabb med flåttigt hår i helgen, har ju ändå inte träffat nån, så varför anstränga sej? Imon på jobbet kan det väl vara läge igen att se lite vårdad ut.

Men nu har jag inget mer. Återgår väl till det jag gjorde nyss - kolla på Rederiet på youtube och allmänt tycka synd om mej själv =/ .

Planlös helg

Pust, hemma från jobbet, skönt det var att sluta tidigt för en gångs skull. Inte för att det spelar nån roll längre, ska ändå inte hitta på nåt. Hade en liten förhoppning att öla med Therése nån dag i helgen, men så skrev hon igår att hon är upptagen. Trist för mej, kul för henne =P .
Så nu är det blanka blad i kalendern, suck, ska man behöva sitta ensam igen? Det förbättrar inte deppen kan jag tänka mej =( .

På tal om annat. Min mage gör konstiga ljud ifrån sej. Under cykelfärden hem gjorde den dessutom lite ont, men det har gått över nu. Jaja, det yttrar väl sej på ett eller annat sätt vad som försiggår där inne.

När är för tidigt att öppna första ölen?

Semifinal och kommentarer

Nu är det Sveriges tur att spela fotboll efter att USA spöade fansyskorna, jag är bänkad - i sängen givetvis, det är här jag spenderar så gott som all min tid när jag inte är på jobbet nu för tiden. Jag kommer rulla fram i höst, utan att behöva cykeln till hjälp.

Idag har jag fått en massa kommentarer, för att vara hos mej! Vad hände där liksom? Ja, de flesta vill att man följer på Bloglovin', ställer frågor i deras frågestund, röstar på dem i nåt eller vad fan det nu är de vill. Men ändå, så många brukar inte droppa in på en gång, och de som faktiskt tillhör inläggen de kommenterar blir jag oerhört glad över =)) !

Inaktiv

Idag har jag gjort - INGENTING. Snacka om att jag kommer sitta gammal och tycka att jag slösade bort mina ungdoms dagar. Det enda aktiva jag gjort idag är att äta. Först frukost - klockan ett (se bild), nu precis intog jag lite rester till middag. Mer än så behövs inte en dag som denna ...

Varför kunde jag inte varit ett energiknippe som inte såg bekymmer utan möjligheter i allt som sker? Vad mycket jag skulle vara med om då.

Med Emma på thairestaurang

Som tidigare nämnt tog jag mej ner till stan för att möta upp Emma för en middagsdejt. Vi har ätit på Koh Thai förr, och varför ändra på ett vinnande koncept =) ? Efter maten tog vi oss en efterrätt i form av glass. Men kiosken med den billiga kulglassen var spårlöst borta! Inte ens på väg till restaurangen märkte jag att den inte stod kvar. Den hade istället flyttats tio meter och var inbyggd mellan två andra hus - och med höjt glasspris. 25 spänn istället för 20 för tre kulor går väl an, men lite surt var det ...

Glassen åts upp, Emmas buss gick och jag cyklade hem. Sen dess har jag varit vågrät. Inte ens orkat tända några lampor, nu är det beckskumt i rummet, förutom dataskärmen som lyser upp en halvmeter ifrån mej. Jag är deppig =( ...

Tisdagsmiddag på stan

Om en timme ska jag cykla ner till stan och möta Emma för en liten "lunchträff" har vi kallat det, men det är lite sent för lunch ;) . Middag får det bli. Ska bli super, henne har man ju inte träffat sen ... Ja, jag vet inte när =S . Förra vintern? Eller var det nu i vintras? Shit, tiden går så jävla fort så man vet inte när nåt inträffade egentligen.

Idag ville jag verkligen inte vakna. Eller jo, lite då och då så jag kunde känna hur trött jag var och somna om igen. Det var skönt, men i evighet varade det inte, bara till elva.
Sen dess har jag tvättat lakan, strukit tvätt och lyssnat på dagens sommarpratare Gustaf Hammarsten. Fast inte hela programmet, då datorn segade sej i mitten och ville inte sluta buffra. Får lyssna om de partierna senare.

Ut i skogen

Vaknade efter fem timmars sömn idag. Nån timme senare satt jag i en bil tillsammans med mamma och en vårdtagare till henne på väg ut till en stuga i skogen som behövde lite omvårdnad. Jag fick en hammare att slå i spikar som krupit upp på altanen med, sen satt jag i hettan och kollade på när de andra arbetade och lyssnade på fotbollsmatchen Sverige-Australien på radio. Grillade lite på eftermiddan och sen bar det av hem.

Helt jävla slut är jag, ligger i sängen klar att sova. Får se hur fort det går.

Hemma i ottan

Kom hem tio i fem, det var fan inte igår man gjorde det. Har haft en supernajs kväll med Jojje och Olle.

Dt är så himla härligt när man kan cykla hem på morgonen och det är ljust ute, samt att man ser den orangea solen stiga upp bakom träd och hus. Love it!

God natt!

Jobb och sjöhäng

Det var det idag. Kom till jobbet 0830, skulle börja nio, men fick vackert skita i min paus efter den halvtimmeslånga cyklingen jag behöver innan jag börjar - oavsett tid. Sen skulle jag sluta sex också. Icke, fick förfrågan om att stanna till 2030, men aldrig! Gick med på 1830, men kom givetvis inte där ifrån förrän 19 iaf.

Men så cyklade jag ner till sjön istället för direkt hem! Mötte Therése där och vi satte oss i den varma kvällssolen och doppade ner fötterna i vattnet och snackade lite allmän skit. Kom inte fram till nåt egentligen, men än att vi borde ses oftare då vi faktiskt bor i samma stad.

Imon är det jobb 9-18 igen, får se om det hålls inom de ramarna den gången.

Skit samma

Lördag eller inte, ensam eller bland folk - jag är varm, törstig och LEDIG!

Skål!

Jag önskar

Tänk om någon i min närhet skickade ett sms eller ringde och sa följande:
"Hej al! Jag är, som du, ledig ikväll och imon. Packa några öl så sticker vi till ett schysst ställe och dricker upp dem!"

Hoppas, hoppas ...

Färdigmat

Tog mej faktiskt ut och käkade sparrissoppa idag. Dock slutade solen skina när jag kom ut och kom fram från molnen igen när jag gått tillbaka till datorn.
En färdigrätt, jag vet, men vem fan orkar laga man när man mår så här?

Tråkig helg med små ljusglimtar

I fredags var det tidig läggning då det bara var att kliva upp 0440 för att kunna komma i lagom tid till jobbet på lördan. Det började rätt bra, men så började hantverkarna komma igång med nån såg- eller borrmaskin av storlek större och det gick varken höra vad kunderna eller jag själv sa. Ett oavbrutet oljud som varade i flera minuter. Vilket resulterade i extrem huvudvärk. Jag var tvungen att be om avlösning i kassan och sen gick jag och la mej på personalrumsgolvet. Huvudet bultade och jag ansträngde mej för att inte kräkas där jag låg.
Efter ett tag kändes det lite bättre, men värken släppte inte helt förrän senare på kvällen.

Hade skrivit i min kalender att jag skulle försöka träffa min vän in några timmar, längre än så tror jag inte hade gått då han har svikit mej så otroligt, mitt i den misär jag redan hamnat i. Men så blev det så att han tolkat mina smsnoveller jag skickat i hopp om att få svar som att jag inte alls ville ses, så han var ute på andra ärenden. Dumpad alltså ...
Och med de flesta vänner utspridda överallt i landet och alla de i min närhet samtidigt befann sej på annan ort var jag helt ensam på lördagkvällen.
Men så fick jag kontakt med SundsvallEmma via sms och msn =)) . Då blev kvällen, och natten, betydligt ljusare!

Idag bjöd mamma på grillat. Och så kollade vi på tennisfinalen i Wimbledon. Nu gör jag ingenting, utom att kanske ladda för ett tiotimmarspass med jobb imon.

Living la dolce vita - my ass!

Blixtar och dunder

Jag tror det är oväder i södra Sverige. Varje blått plus är en blixt.


En ljus natt inatt

Jag har krupit ner i sängen, redo att somna. Hur bra det kommer gå vete hundan, för ljuset som hänger kvar ute lyckas sila sej igenom persiennerna ändå.
Andra sitter nånstans och häller i sej öl och lyssnar på musik, en annan har uppstigning 0440 imon för att utföra sin plikt som arbetare. Slutar tolv dock, ska bli underbart!

Så nu: God Natt =) !

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0