IQ-test

Sen natten började har jag suttit vid datorn och petat tänderna, lyssnat på radio och läst en del Växjöbors bloggar. En del verkligen intressanta, ens egen blogg blev plötsligt fruktansvärt blek och torftig. Bland dessa bloggar hittade jag bla en sjuttonårig blivande 2-barnsmamma och en som hade gjort ett bra resultat på ett IQ-test på nätet "fast hon var blond". - "Det måste ju jag med prova" tänkte jag och klickade på länken hon la ut. Det gör jag också, om du som läsare vill prova

http://www.illvet.se/htm/IQTest/sv/index.html

Jag var ju skitsmart, fick 126 poäng! Nu är det inte Mensahögt (131) men jag är nöjd ändå, jag är ju blond!

Annars så... Ingen vidare skojig dag idag, tvättat lite, läst ut Nybyggarna, kollat på En lyckad nerfrysning av Herr Moro med GAShängt upp tvätten... Ja, det var väl det mest uträttade.

Igår
var jag och spelade min sista Carmenföreställning (inkluderad riktigt vin i krogscenen och i "bergen"!!).. Känns inte så än, men det kanske kommer till nästa helg då man plötsligt inte har nåt att göra. Efteråt var det champangemingel på scen och där fick man en DVD... Med Carmen!! <)) Sen bar det iväg till Lagerlunden, där man faktiskt fick två drinkbiljetter var. Mina gick till "en mjölkdrink med choklad" och en Cosmopolitan á la Sex and the city. Brukar inte följa den serien särskilt slaviskt, men har ändå sett en tydlig tråd i denna drink genom seriens gång.
Sen var det väl dags att ringa skjuts hem, det fick bli min kära mor, och i väntan på den snubblade det fram en snubbe till mej.
- Har du också haft tråkigt ikväll?
Haha, nej, det hade jag ju inte. Men killen hade ju haft det då han var as-kalas och hade spillt ut drinkar på Grace och blivit utkastad. Han fick skjuts hem =)
När jag kom hem var jag ju bara tvungen att kolla på Carmen. Visst såg jag mej, men det var ändå lite för mycket inzoomningar på solisterna; helt plötsligt skriker någon till utanför bild och en åskådare som inte sett föreställingen live skulle inte ha en aning om varför, Carmen själv spottar en äppelbit men ingen skulle fatta varför och på vem osv... Dålig film som höll på till 0457.

Imon
ska jag stiga upp 0700 för att lyssna på Claes Eriksson på radio. Han är ju störtskön, lyssnade på honom på SR Göteborg på julafton, mycket, mycket rolig! - "Vi kan kalla honom 'Harry'... för att han heter det!" Får se om han är lika skojig imorgon <))
Imorn ska jag även ta bussen till Moheda och mina kära vänner för att fira det nya året! Har köpt ett mousserande vin som jag har för mej att jag drack i Roskilde -05 och som var det enda vinet jag tyckte var gott. Hoppas verkligen att det var det, har inte druckit det på 2,5 år.
Detta nyår kan ju bara bli skitbra, med tanke på förra året... vilket helvete =)

Hade en flaska Marinella med mej som jag drack ur på förfesten och när den då höll på rätt länge försvann en hel del ur flaskan också. Vi kom på att vi skulle börja traska mot nyåret när det var ett och ett halvt glas kvar av fluidumet. Vid det dagset var jag lite lagom salongs och tänkte att det var ju inget att konka med sej, utan kan drickas upp lite kvickt innan vi sticker. Så ett glas till mej och ett halvt till en god liten vän som kallas Memma i denna blogg. DET sista glaset skulle jag inte ha svept!! Shit pommes! tänkte jag och drabbades av en sån JÄVLA snedfylla så det var inte sant! Det blev till att ockupera den enda toaletten i ett par timmar och hälsa på Ulrik. Hade dessutom lyckats välta på vägen och skitat ner mina fina, nya brallor... =/ Mitt i allt ulkande häver en blåst brud år sej: -VI MÅSTE RINGA AMBULANSEN! Idiot! Vad skulle de göra, det enda de gör är att magpumpa, men jag spydde ju, det var det enda jag gjorde! =)
Sen gick jag hem med min påse cider jag hade med mej ifall jag inte skulle druckit Marinellan. Under den promenaden var jag mycket nykter och hälsade Gott Nytt till alla jag mötte. Ett gäng frågade jag vad klockan var.
- Fem i tolv!
- Shit, då får jag skynda mej, svarade jag och låtsades vara på väg till min fest! <))
Hysteriskt kul! Tills jag kom hem och helt plötsligt blev risig i kistan igen. Toan vart det i en halvtimme, sen spolar man upp ett jätteglas vatten, tar med en gammal glassbunke och går och lägger sej, sen spenderar man resten av natten genom att kräkas, dricka, sova, kräkas, dricka, sova etc.

Men kul hade jag inte tänkt ha i år =) Speciellt inte om jag köpt fel vin och det smakar skit som allt annat.

                                                         image39

Le Grande Finale

Vet inte just vilket språk det var jag skrev på, och om det är rätt har jag ingen aning om, men det känns som att det betyder Den Stora Finalen. Det är det imorgon. Sista Carmenföreställningen.. Gråt, gråt! ='(( Inga mer slagsmål som blir mer och mer autentiska; ikväll höll jag på att slå axeln ur led när jag ramlade, den "glappade" ur och tillbaka igen och sen råkade jag sopa till min fajtpolare över hakan så får hon en tira* där är det mitt fel! =)

*Tira                (vard., ngt föråldr.) se titta
  
Titta               se, betrakta, iaktta, skåda, beskåda, blicka, stirra, kika, glutta, kolla, flukta, tira; granska, undersöka, mönstra; titta in göra ett kort besök, komma på snabbvisit

Nu har jag lärt mej ett nytt ords betydelse =) Imorgon efter föreställningen är det lite "mingel" på scenen och i spegelsalen och efter det drar vi som kan, orkar och vill vidare till hotellbaren =) Vi bjuds ju på två drinkbiljetter och det vill man ju inte missa! <)) Nej, men som sagt, jävligt tråkigt kommer det bli, och alldeles för mycket fritid kommer man få, känns det som. Nu har jag i samma månad gått från fyra aktiviteter till två, det blir bara köran och jobbet kvar nu när Carmen och bilen är avklarade. Får försöka ta mej an nåt annat, men vad? Skaffa barn... =)

Nähe, nu ska jag väl lägga mej och läsa lite, har som mål att läsa ut Nybyggarna innan årets slut och dessutom har jag ju fått min Galenskaparna&After Shave-bok med en massa roliga bilder och fakta! =)
Nej, innan dess ska jag ta reda på vem Malin, som "känner igen mej", är genom att blära i de gamla skolkatalogerna. Malin??

Väl bekomme!

Önskelista

Skrivet onsdag 26/12 0024 men pga datorstrul gick det ej att publicera då, så jag gör det nu istället!

Nu när det blivit annandagen, två dagar efter julafton har jag kommit på en kort önskelista som jag ska skicka till Tomten. Synd att det är 364 dagar till nästa jul.

1. Mamma Mia! -biljetter
2. Bil (inklusive diverse försäkringar och bensin =) )
3. Boxen "De fem första filmerna" av Galenskaparna & After Shave
4. Plasma TV

Överst på listan står egentligen andra önskningar, men det kan inte ens Tomten ge mej dvs en av de pöjkar jag hemligt fantiserar om. Inget av detta fick jag i julklapp utan detta öppnade jag efter Tomtens påhälsning:
* Simpsons-filmen
* Kolsyremaskin
* Väggamplar
* Choklad i sexkantigt rör
* Choklad i form av Romerska bågar (vilket är skitäckligt, choklad är gott och apelsin är gott, men inte tillsammans)

På tal om listor skulle jag vilja reprisera min 2007-plus-plus-plus-lista och lägga till en punkt:
_______________________________________________________________
*Klarar teoriprovet
*Kommer med i Carmen efter uttagning genom audition
*Träffar en hel drös med fantastiska människor i Carmenensemblen
*Går med i ett AF-projekt där man möter Sveriges mest underbara människor i ett och samma rum.
*Blir kallad till jobbintervju som är underbar och flytig (dvs han pratar på om företaget och jag sitter och håller med i princip, inga konstiga frågor som "varför känner du att du har den rätta kompetensen för den här uppgiften?")
*FÅR jobbet
*Ser Mamma Mia! för andra gången i Göteborg
*Firar den roligaste midsommaren någonsin! (Trots regn så kan jag inte med ord beskriva hur jävla roligt jag hade!!)
*Träffar två killar som jag är mycket attraherad av <))  (Jag har inte kommit längre än så med någon av dem, men för mej är det bara plus då jag faktiskt inte varit kär i någon sen åttan.)
*Jag fyller 20 och får shoppa på Grönbolaget helt ensam
*Har huuur kul som helst på min allra första personalfest
*Klarar uppkörningen och är därmed (på pappret) en fullfjädrad bilförare
*"Återupptäcker" Galenskaparna & After Shave (inkluderat: vinna en bok om dem på Tradera, köpa två DVDer till mycket nedsatt pris och nu; få hjälp utfrån av en total främlig att ragga upp en svårfångad notbok)
*Mysteriet på Greveholm blir utsedd till Sveriges bästa julkalender genom tiderna. Och detta helt utan min röst då jag upptäckte den för sent. Greveholm skulle absolut få min röst, eller den HAR min röst, för den är ju lugnt och utan tvekan det bästa som hänt Sverige en december!
_______________________________________________________________

När Tomten gått och maten ätits upp åkte jag in till Växjö och Teleborg för att spendera de sista timmarna av julaftonskvällen (lustigt uttryck egentligen, samma som att säga "i morgonottan") på midnattsmässan. När jag dök upp fick jag ett bemötande som om jag var Carola som oanmäld dukit upp för att sjunga med dem. "Nämen, vad jag blir glad över att se dej", "Tänk att du kunde komma ikväll", "Jag trodde inte att du skulle komma, men vad roligt". Ja, så gick de på ungefär, ändå hade jag talat om att jag skulle komma och så var jag med förra året utan dessa lovord.

Från en sak till en HELT annan; Fa-an vad Filip Hammar är lik sin farsa! Kollar på Grattis Världen!, repris från 2005. Tycker Filip och Fredrik är skitsköna! =)

Nähe, man kanske ska gå och lägga sej så man kan få sova igenom gryningen. Det vore ju synd att vara vaken så länge att man får se den hägra genom fönstret. Näe, soluppgången har alltid varit bäst att uppleva i sovande tillstånd! =))

Mycket nöje!

Dan före ...

... dopparedan. Alla julklappar är inslagna och den här dag går till att gå in mina nya jul-o-nyårsskor. De är för stora... Men 200 spänn på Skokanonen och med ingen som helst tid att byta så får det gå... De ramlar ju inte av... =)
Fjärde advent och jag ska ägna kvällen med far och syster framför Bingo Lotto! Uppersittarkvällen är ju också en tradition! Tycker att de spelar för dåliga jullåtar trots att de sänder från en specialstartad radiokanal från SR som bara ska spela jullåtar. Fast, ja... det finns ju inte hur många såna låtar som helst (även om man lätt kan tro det) så då måste ju de dåliga och totalt okända okså spelas för att fylla ut tiden.. Där tänkte jag och var smart!

Snor, snor och glapp i hälarna, det är min 23e december. Har faktiskt inte ätit julskinka än i år... Allt har hamnat helt på sned. Men jaja, får väl ta igen allt imon! Då skall det förtäras juleföda! Wohoo!

Lycka till till alla er som ska spela Bingo Lotto och hoppas att alla får skojiga julklappar som ni får leka länge med!GOD JUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!

al

Tryffel och vinterpäls

Sitter hemma hos min käre far. Han är dock inte hemma utan det är jag och kattrackarn! Denne lille söte, underbare varelse med tjock, yvig, gosig vinterpäls!! Oh, vad jag saknat honom efter alla veckor ifrån honom! Pontus! =) Döpt efter Bullerbyn-Lisas lammunge, det kunde ju inte vara bättre! Bägge var små, vita och ulliga.

 

Ja, det är då han och jag i hela huset, han ligger hoprullad och spinner och jag sitter och äter tryffel (två paket för 25:- på NETTO) och dricker BAILEY's (dyrt på Grönbolaget) med mintsmak.Det var gott, men då är jag ett stort fan av dels BAILEY's och dels After Eight så jag är nöjd! =)

Imorgon ska jag tillbaka till staden, bussen går 0910 vilket innebär att jag och Memma får hänga på låsen i tjugo minuter om inget affärsbiträde känner för att öppna tidigare för våran skull. Vet iofs inte när Åhléns öppnar, de kanske gör det tidigare. Javisst, rent teoretiskt hade jag ju kunnat köra in och komma in lagom till 1000, men i praktiken funkar det så här:
*Har ingen bil.
*Kan inte köra pappas bil.
*Pappa vet inte ens om att jag får köra bil utan honom eller grön skylt.

Så det blir bussen. Memma med körkort och som kan köra sin mammas bil tänker med ta bussen! Så det så! =)

Mer likör väntar på mej nu! Himla mumsigt det där! =)

Oh, måste berätta med innan. Har varit på jakt efter en notbok med GAS-låtar som jag, efter mycket OM och MEN har insett är MYCKET svår att få tag i. Därför gick jag in på en GAS-fansida och skev ett litet inlägg i ett forum med innehållet: Jag efterlyser "En himla många låtar" så om någon är intresserad av att sälja den till mej, hör av dej!
Och jag fick ett svar till min mail. En snubbe hade beställt den från en antikvariatsida för min räkning! Tänk att det finns såna människor trots allt! Det är annars såna man läser om i sagor... Hur lycklig som helst blev jag! Asså, jag fattar inte hur mycket flyt jag har haft det här året egentligen... Det blir mycket svårt för 2008 att klå -07.
Ska man lista alla de bra saker som hänt i år blir det nog en rätt diger lista... Ska försöka:
_______________________________________________________________
*Klarar teoriprovet
*Kommer med i Carmen efter uttagning genom audition
*Träffar en hel drös med fantastiska människor i Carmenensemblen
*Går med i ett AF-projekt där man möter Sveriges mest underbara människor i ett och samma rum.
*Blir kallad till jobbintervju som är underbar och flytig (dvs han pratar på om företaget och jag sitter och håller med i princip, inga konstiga frågor som "varför känner du att du har den rätta kompetensen för den här uppgiften?")
*FÅR jobbet
*Ser Mamma Mia! för andra gången i Göteborg
*Firar den roligaste midsommaren någonsin! (Trots regn så kan jag inte med ord beskriva hur jävla roligt jag hade!!)
*Träffar två killar som jag är mycket attraherad av <))  (Jag har inte kommit längre än så med någon av dem, men för mej är det bara plus då jag faktiskt inte varit kär i någon sen åttan.)
*Jag fyller 20 och får shoppa på Grönbolaget helt ensam
*Har huuur kul som helst på min allra första personalfest
*Klarar uppkörningen och är därmed (på pappret) en fullfjädrad bilförare
*"Återupptäcker" Galenskaparna & After Shave (inkluderat: vinna en bok om dem på Tradera, köpa två DVDer till mycket nedsatt pris och nu; få hjälp utfrån av en total främlig att ragga upp en svårfångad notbok)
_______________________________________________________________


Undrar hur mycket jag missade nu? Jag kollade ändå i min almanacka för år 2007 för att fräscha upp minneskorten lite =) Men som sagt, -07 har nu lagt ribban, -08 ska strax få chansen att visa vad det går för! Ingen blir gladare än jag om ribban höjs! =))


Julstress och tokförkylning

Det blev ingen halsfluss utav det hela, istället vaknar man upp med en tokig förkylning.. Men jag sket i att åka ner till vårdisen, kände att det var meningslöst då halsen inte smärtar mer. Inte så mycket i alla fall. Och inte behövde jag jobba idag heller vilket gjorde öppen väg för min och Memmas slutspurt inför julen. Men icke, då får hon vackert lov att stanna kvar på sitt jobb ett par timmar till.. Så vi bestämde ett megastressigt datum: LÖRDAG! Superduperkul! Vad FAN ska man köpa till sin mamma?? En mascara? Det kan man ju bara inte.. Eller?
Ja, vad vet väl jag.. Pappa har fått en klapp nu iaf, frågan är om det ska bli en till, och vad det isf ska vara...

Julfest med kören ikväll med! Det ska bli mysigt. Och showa sej i brillor! Det känns inte läge för linserna i mina vattninga geggiga ögon... jag har inte vatt utomhus med dessa sen... ja, vad vet jag? Vad vet nån? Men det är ju bara kyrkokören! ALLA har glasögon där! =))


Tänk att det gick bra

Jag vet att jag är fruktansvärt efter, men kör man bara på körskolan så kostar det mer tid och pengar. I morse klarade jag i alla fall min uppkörning. Det jag lärde mej mest av det är att svintrötthet, PMS och godkännt förarprov inte går hand i hand. Då kommer lipen... Haha! Det jag lärde mej näst mest var att en glädjens dag inte får förbli lycklig. När jag kom hem på förmiddan tänkte jag somna till lite innan jobbet, vilket för övrigt var förjäves, kände jag mej "konstigt" trött, kan inte förklara det på annat sätt. På väg till jobbet sen var en svullen hals ett faktum och denna hals började på att smärta senare också... På slutet var det i en sittade position jag fick arbeta i kassan med en tjocktröja jag hittade i ett övergivet skåp.
Ska till vårdisen imon för att spana efter halsfluss, vilket jag tar för givet att det är. Har ju varit där förut, va! Detta kan ju intygas av de som känner mej, halsfluss 2-3 gånger om året var inte skitovanligt mellan-högstadiet.

Just nu har jag käkat upp ett paket sorbet till ingen vidare nytta, så jag högg in på det stora artelleriet: Whisky! Det var ju svårare än omöjligt att få det att slinka ner, det smakar ju FAN! Gurgla är bra, det dövar faktiskt ett tag! Nu ska jag gå iväg och göra det igen, och då kanske man ska passa på att äta någon under den smärtfria perioden.


Hispig

Klockan är inte mer än tjugo över elva och jag gör mej klar inför sängen. Sväljer just nu ner naturapotekssömnpiller för att förhoppningsvis de ska verka. De gjorde inte det sist jag använde dem, men nu när det gått ett år sen sist så kanske de tar bättre. Jag MÅSTE verkligen sova i natt. Ska upp tidigt och skörda frukten av min hemlis som för närvarande delas med tre personer utöver de som ingår i själva grejen. Utgången får avgöra hur många som efteråt kommer att bli delaktiga i denna vetskap. Synd bara att detta måste genomföras så tidigt på morgonen då min hela koncentration och angagemang troligtvis inte kommer vara på topp.. Det skulle ju faktiskt kunna vara till min nackdel.
Men som jag fattat det tar det inte hur lång tid som helst, utan jag verkar kunna åka hem och sova innan det är dags att tjäna ihop lite mynt. Det var kanske tal om ett inhopp även på onsdag då julstressen kan ta vid, och då hoppas jag att det är typ mellan öppning och 14. Då hindrar det inte min och Memmas andra julshoppingdag. Men om man får gissa på chefens tillvägagångssätt så blir det väl kvällspasset under rusningen. Och då missar jag även första halvlek av julfesten på kören. Sorg sorg, men man får väl för fan ställa upp lite. =/
Tandborstning!

For Sale!

Just nu ligger jag ute på Tradera som köpintresserad. Jag väntar på att en auktion ska gå ut, vilket är 1255. 1253 har jag nämligen tänkt höja summan. Jag är nog lite jävlig så, men jag vill ha den och relativt billigt blir det ju med =)
           

Det är det här jag skulle tycka va intressant att blära i i fotogenlågan när timmen är sen ... <)

Jaha, då det inte gått mer än nån enstaka evighet sen jag biktade mej sist så vet jag ite rikigt hur jag ska få fantasin att räcka till. Det har ju itne direkt hunnit hända nåt... Jag kan ju kanske säga att jag ska ringa optikern idag iaf, för det gjorde jag ju inte under hela förra vekan.. Jag kan själv inte fatta hur det kan vara så svårt. Men nu måste jag ha nya linser.. Jag ska visserligen ner till stan ett par ögonblick så då kanske jag kan droppa in och tala om det där i stället... Jaja, får se hur jag gör.. Jag får väl ta mej i kragen!

Men, jag återkommer om den häringa auktionen! =)) Skitintressan att läsa om, javisst, känner det med...

al


1256
Klart som fåglarna att jag fick den! Men nu känner jag ett litet styng av dåligt samvete då den andra människan också var online och kämpade för det han legat och budat för länge, och så kommer jag in 2 minuter innan stängningsdags! =/ Jaja, nu har jag ett mail att läsa från Tradera och om ett par dar har jag en bok att läsa från GAS! Tjingeling!

Julfest till 0415

Japp, så var det då ett juluppehåll från Carmen. Det  "firades" genom att vi alla var bjudna hem till privatperson och där dracks det, dansades det och sjöngs det, bland annat. Sjöngs ja... Hela sångkvällen började ju med typ alla Carmenlåtar! =/ Weird...
Jag var en av 5 som lämnade bygget sist och då var dagset cirka 0415. Hemma innanför dörren var jag 0520, då jag fick lov att ta promenaden på över halvmilen hem. Jag hade för övrigt en väldigt trevlig afton även om vissa hade det trevligare än andra. Julstrul fick en helt annan bemärkelse! <)) Jag tycker det är jätteroligt! Alltså inte hån-roligt utan lycklig-roligt... Jag vet inte deltaljerat uppföljningen av detta, men det var någon som inte behövde ligga ensam i sängen iaf, så långt har jag uppdaterats. Och runt 1030 var de inte separerade, så det ska bli ett intressant korsförhör den 27e! =))

Idag sen då. Eller ja, det är ju samma dag men ett par timmar senare, dvs drygt tre (0930) ringer min far och säger att han är på väg in till stan för att hämta mej då vi ska åka till Linnevik för den årliga "släktträffen". Detta är nåt som sker söndagen innan jul, men då julen är en måndag så känns dan innan lite för tajt. Det blev det sedvanliga; ragga julgran, grilla korv, golftävlingen Linnevik Open (i vilken jag inte medverkar i, och som i år vanns av faster Ingegerd), fika (lussekatter, knäck, pepparkakor, struvor med mera, med mera...) och sen kommer TOMTEN! Han dyker upp för att klargöra för alla att han dyker upp en skvätt på julafton! =)
Nu är jag då hemma, fortfarande klädd i alla mina kläder... En fick bylsa på sej rejält då det var svinigt råkallt: linne, nylonstrumpbyxor, långärmad tröja, två par strumpor, mysbrallor och en olle. Och överst på detta givetvis jacka, halsduk och vantar. Kylan trängde ändå igenom skor och strumpor, men kaminen inne är go att lägga upp skånkarna bredvid! <)Tredje advent, snart är det jul. Och min huruvida min hemlis ska förbli en hemlis återstå att se, på tisdag avgörs det nämligen... Jag vill inte... 

Idag ska det jävlar ske!

Hela veckan har jag försökt ringa till min optiker för att beställa tid för utproving av nya linser och till homeopaten då alla mina tabletter är slut. Men det går bara inte! Jag vet vad folk tänker och säger, för jag tänker det själv: - Hur svårt kan det vara, det är bara att ringa!? Men det är ju uppenbarligen inte det. Önskar att man kunde beställa tid via deras hemsida eller nåt sånt. Men det funkar inte, jag har kollat.. Men idag måste jag ringa dem, annars vet jag inte när jag ska hinna.

Tog mej en liten sovorgon idag och låg till 1030, då satte jag på radion och lyssnade på Syréns Kafé som var i fullgång. Jag låg och lyssnade på när Thorleifs berättade om hur de jagade ut möss ur sin turnébuss. Och Lisa Syrén drog till med en underbältet-kommentar!

- Jag trodde i eran ålder att ni var lite glada över att få in en mus i bussen!


Lisa Syrén, som är kronobergsradions svar på Titti Schultz! I alla fall har det fram tills nu varit min uppfattning, pryd och anständig i alla lägen, och så kommer detta som en käft på smällen! Tänk så det kan bli ...

Jaja, jag har ännu inte kommit igång med frukosten och det kanske man ska klara av innan jag utsätter mej för min ångestfyllda rädsla, min fobi mao. Ringa. Huvaligen! Men frukost är ett kanonbra uppskjutningsobjekt! Då tar vi itu med den först, så får vi se hur långt jag kommer med det andra sen, jag måste ju borsta tänder och sånt med!

Sangta Lussiia

Ett skitkul dygn har det ju klart varit! Sjöng lite grann i kören i går, efter det bar det av neråt staden! Hem till den kära vännen för fest! Hon och jag på tu man hand! Det var baske mej inte i förrgår! Framåt midnatten gick vi till Paus för en drink och det var mycket trevligt, ganska lite folk för att vara natt innan Lucia.. Brukar det inte vara rätt livat då?
En liten efterfest blev det givetvis också, och då det hade blivit torsdag och Luciadag blev det chips och choklad! Tillsammans med Jimmy Neutron! <) Bättre blev det ju inte!

                   
<--- Käre vännens pojkvän Sheen!

Idag sen skulle det bli en shoppingdag som ingen sett maken till med Memma, men den avbröts av att min mamma ville att vi skulle komma och lussa för gamlingar på hennes jobb! Och det gick vi ju tillslut med på, så jag fick köra Decembernatt på keyboard... Haha, skoj =) Men det var tydligen uppskattat!

Shopping blev det ju sen med, Grönbolaget tjänade lite grann på mej bland annat. Gina Tricot lika så. Nu är julaftons-/nyårsaftonsutstyrseln klar. Bara alla julklappar med! Det blev inga idag, så vi fick allt ta och boka in en till tid för det, Memma och jag.

Sen vart det ju lucia i domkyrkan, de var bättre i år än förra året, men de körde samma Staffanarr som i fjol och det impade inte särskilt på mej... Tåren kom under Betlehems stjärna, men den var på god väg redan under Hammarströms Sankta Lucia. Men de Carmendeltagare som var med i luciatåget ska få höra att det var fullt godkänt! =)

                                                             image27

Idag blev jag pirrig i magen med, antingen var jag nervös, kär eller illamående. Hoppas på kär! =))

Imon är det då dags för föreställning igen, gytt! Det är bara två den här helgen och jag ser fram emot lusse/julfesten <)

Nåbeldag

En göra-ingenting-dag har det varit idag. Skönt! Se ut som ett slet utan att behöva visa sej för nån! Har glott lite på det här Nobel-spektaklet. Visst, lite högfärd kanske man känner över att Sverige är känt vida över tack vare detta, men hela denna etikettuppslutning tycker jag är lite för överdriven. En av reportrarna snackade med en pristagares nioåriga barnbarn och det var äckligt irriterande att lyssna på henne. Brittisk överklassunge som säkert är van att alla kryper för hennes fötter...
Nu vet jag iofs inget om hennes livsstil, men det var den uppfattningen man fick av henne. "The food was nice ..."


Hummeraladåb med dillbakad hälleflundra och Kalixlöjrom. Serveras med blomkålscreme samt äppelsallad.


Ungtupp med tuppkorv smaksatt med salvia.
Mandelpotatis- och rotselleriterrin samt silverlökspuré, kronärtskocka och rödvinssås.


Hallon- och svartvinbärsterrin med pistagebottnar
samt vaniljglass

Detta var vad som serverades. Men det käkas väl av majoriteten på festen var dag...

Jaja, nu ska jag inte gräma mej över detta längre, det är ju Sveriges 15 minuter i rampljuset. Andra advent var det ju igår med.. Idag är det två veckor till julafton! Det är inte det minsta klokt! Inte en klapp har jag handlat än. Jag ska visserligen till stan med Memma och julshoppa järnet på torsdag, men ändå. Jag har inte kommit över november än, känns som oktober. Det är december... Freakår. Det blir en extraföreställning av Carmen iaf, blir den slutsåld, ytterligare en. Den 29 är annonserad, KOM OCH KÖP!Imon är det jobb och efter det är jag bjuden hem till en jobbakompis för en liten personal-glöggfest! Det ska bli gott! Glögg smakar jul och jul tycker jag om! =)

Torsdag är det ju även Lucia, då har jag lovat mej själv en godisdag med lussekatter, pepparkakor och skumtomtar som högsta prioritering. Även övrig godis får slinka ner, men då jag är hemskt upptagen just på torsdag blir det nog tyvärr ingen jätteförtäring av dessa utsökta onyttigheter... Men julhelgen är även en undantagshelg så får ta igen det då! =)

Liv? Nej, har inget ...

Det är lördag kväll... Och jag var nog en av ytterst få (av den ung-vuxna generationen) som åkte hem idag efter föreställningen. Det var hur många som helst som pratade om att de skulle på fest, var bjudna på middag osv. Det var förresten flera av de som varit vuxna länge som också pratade om de fester de skulle på ikväll. Det är förmodligen bara jag som åker hem en lördag och kollar på TV, eller bloggar som ikväll just. Men har man inget liv så .. Eller rättare sagt; Har man inga vänner som bjudit hem en så ..
Visserligen var jag ju det förra lördan minns jag nu. På det där 20års-kalaset =) Shit, tänk att det gått en hel vecka sen dess... Det kunde lika gärna ha varit i torsdags.

Dagen för min hemlis närmar sej. Och jag har ångrat mej, jag vill inte längre. Jag vill krypa ner i min säng, sätta på mej ögonmasken och förtvina under täcket! Varför kan man inte vara få vara 4-5 år hela livet om man vill? Då slipper man allt vad ansvar heter och lördagar med mamma och pappa hemma framför TVn ÄR LIVET!

Men... det var ju 15 år sen det var så gött, och jag minns det ej eller knappt. Fan... Nu sitter jag här och raderar mail från en grupp i Second Life.. Jag har tydligen råkat gå med i en sån och de skickar mail stupalöst. Och på franska!! Jag begriper inte ett ord (eller kanske fem iaf) av det de skriver. Sen jag loggade in på MSN och hotmail har jag raderat 46 mail, enbart från denna franska SLgrupp. Och nya skickas med jämna mellanrum.

Tro't eller ej, men jag är skittrött! Ett gott tecken kan man ju tycka, bara det att när tandborstningen är slutförd har jag kvicknat till. Så har det varit sen jag började borsta tänderna. Det är tydligen en uppiggande sysselsättning.
Men det måste ju göras, så efter linsuttagning och ansiktsrengöring här nu strax ska gaddarna få sej en omgång!

Sockenhorans hatt

Idag har det regnat ... Och regnat ... Och regnat... Hur kan så mycket vatten falla från samma himmel? Men man ska väl skratta sej lycklig, det kunde lika gärna ha varit snö.
Jag kollade på Galenskaparna&After Shave igår men somnade inte för det, annars brukar det väl vara så att man somnar ifrån nåt man verkligen vill titta på.. Men icke.. Somnade kanske runt.. tja vad ska man säga? Sex? Och sen skulle jag upp 0730. Det blev chockvaknande så då kände jag ingen som helst trötthet. 

Jag och min mor for till staden och besökte Utvandrarnas hus! Wohoo! Bara det att vi var ensamma där.. Det kändes ju lite märkligt, men jaja, det gick relativt snabbt att traska igenom byggnaden då man inte behövde trängas med andra, men jag skulle vilja ha haft en guide som kunde tjabba lite medan man tittade. Under rundvandringen började min sömnbrist göra sej påmind och det var skitjobbigt att läsa på alla skyltar.
Det som gjorde mej mest lycklig var att i en monter fanns en hatt. Den hatten satt på föredetta sockenhoran Ulrika i Västergöls (Monica Zetterlund) huvud i Nybyggarna. Då fick jag en släng av kuriosanostalgi, om det nu är ett ord på en härlig känsla!

Utställningen om emigration innehöll Titanic, Vilhelm Moberg och givetvis hans Utvandrarna i alla de format; böcker, filmer, teatrar och musikalen. Det känns så här i efterhand, när man verkligen tänker på det, väldigt irreellt! Att det verkligen gick till så här! HÄR!! Och det är ju inte hundratals år sen precis.

Jaha, sen var vi på banken, på Telenor och på Maxi.. Och vi hittade en JULKRUBBA! =) EN sort hade de att välja på, men då det inte finns någon annan stans så fick det ju bli den, naturligtvis.Fredagens föreställning över. Den innehöll publik som fraktats hit med buss upptäckte jag efteråt, på utvägen. Föreställningen i sej var ingen höjdare. Långsamt gick låtarna, orkesten var inte helsynkad och scenensembeln gjorde småmissar titt som tätt... Hoppas bara att det var sånt som vi "inbitna" la märke till, då vi vet hur det ska vara. Men med detta i ryggen gör vi förhoppningsvis en bättre uppvisning imorgon. Utsålda hus framöver! Det tackar vi för =)

Aj i näsan!

Jag har väldigt ont i mitt konstgjorda hål i näsan, och jag vet precis anledningen. Plutt i näsvingen existerade inte i 30-talets Spanien, därför plockar jag ut den innan varje föreställning. En kväll, vill minnas att det var i lördags, så glömde jag helt bort att sätta in den igen efteråt och upptäckte inte detta förrän det var dags att sminka till föreställning på söndagen. Då tänkte jag som så att det skulle ju vara väldigt onödigt att stoppa in den igen precis innan det var dags att plocka ut den, så det skulle skjutas upp till dess att söndagens förställning var över. Men mindes man det? Nä, precis. Så när det vanliga sminket skulle på på måndagen slog den tanken mej igen, så det blev att ragga upp ett annat nässtift då den första ligger kvar i logen.
Att det var inte det lättesta... Det hade hunnit tränga ihop sej en hel del, så jag fick ta ett örhänge och trycka igenom. De är lite smalare och där sitter inte en pyttekula som på nässtiftet för att hålla det på plats. Oh, vad det gjorde ont att senare sätta i stiftet med den lilla kulan! Så nu går jag med svullen och rodnad näsvinge, ungefär som att jag precis piercat mej. (Det är trots allt 5,5 år sedan jag gjorde det)

<-- Skåda min olidliga smärta! Illröd näsa... ='(

Annars har jag idag inte gjort något, förutom att jobba då.. Och det gick mycket bra för min del, men för min käre kollega däremot.. Jaa, jag kan inte säg annat än att jag vet hur det känns! Been there... =(

Imorgon är det jag-och-mamma-dag igen! =) Vi ska åter ta oss an Utvandrarnas hus för att en gång för alla gå på utställning. Sen ska vi till banken och växla pengar, till Telenor och se vad problemet med min mobil är (Det låter mycket illa hos den jag pratar med, brusar eller nåt.. ), Hämta ut paket från posten (det är en Beck-box, med alla 24 filmerna + två extramaterialfilmer). Sen var det nog inte mer... Kanske sticker upp till Samarkand för att spana efter julkrubbor, vad vet väl jag.

Sen är det ju dags för helgens första föreställning! =) Wohoo!
"Don José" var ju på mitt jobb idag! =)) Och jag betedde mej som en sopa, men vad gör man när man inte är ledare utan nyckel och inte jobbar så ofta att man kan priser i huvudet? Det måste jag få förklara för honom, det har jag väl chansen till i pausen mellan akterna då både han och jag är på plats tidigt och kollar in publiken som återsamlas. Han har säkert förstående =) Kan man hoppas. Nähe, om man ska till the Outwalkers house (shit, Maria, hur kunde jag få bara G???) imon vid lämplig tid så man hinner med allt det andra är det kanske dags att göra sej lite grann iordning för sömnen. 

Det kommer bara bli ett fåfängt försök att lyckas somna tidigt, jag har minst två timmar kvar att vara vaken. Lika bra att planera efter det så man inte spiller så mycket tid. Det finns tillräckligt lite av det ändå... Var sekund är en sekund närmare döden oavsett hur fjärran den är ... =/
Innan jag dör ska jag kolla på mina Galenskapar&After Shave-revyer som kom idag. Varför inte börja på det ikväll så man har det gjort lite tidigare... Man vet ju aldrig så noga med Döden.
Usch, jag känner mej som en Ingmar Bergman med demoner innaför pannbenet... Jag är inget stort fan av Ingmar Bergman....

Skrivstil i natten

Klockan är 0339 ... piip ...
Lyssnade på huvudpersonen innan inatt, men då hans hobby knäcktes efter halva tiden, och jag var inställd på att vara vaken till 0200, så kände jag att jag hade en massa dötid. Det blev på det viset att jag satte igång och städa! Inget högljutt, som dammsugning, utan undanplockning. I dunklet ser det nu ganska snyggt ut =)
Efter 105 min, dvs 0315 ansåg jag att det inte kunde bli bättre inatt, så då skulle jag plocka ut linserna och sminka av mej. Varför inte tvätta av handfat ocb spegel när man ändå håller på? Det blev heller inget komplicerat, utan med vanlig handtvål och varmt rinnande vatten gnuggades fatet av. Näste man som besöker toan kommer bli imponerad!

Nu är då ansikte och tänder rena, jag dricker vatten och övar på min skrivstil. Jag ligger och bloggar i ett block igen för senare överföring till internetet. Det tar mycket längre tid att skriva skrivstil, men känner att takterna ännu sitter i. I mellanstadiet var jag och en tjej i klassen bäst på skrivstil. Vi var hur många böcker som helst före alla andra i klassen =) 

    

Detta i sin tur kan ha att göra med att jag fick min mamma att lära mej denna ädla konst när jag var ännu yngre. Minns att vi bodde i Alvesta vid det tillfället så sju minus var jag då. Shit vad jag var ambitiös som liten skit. Minns också en sommar ett par år senare, när vi bodde i Moheda. Då skulle hon på min begäran lära mej finska, men jag lärde mej bara några glosor, sen rann det ut i sanden. Men det var äiti som inte var lika engagerad som jag.

Nähä, dags att försöka somna, och det i en säng utan kläder. Det ska jag krabba med imon, innan jag sticker till jobbet helst. Det är väldigt svårt och jobbigt att bädda en dubbelsäng som står in mot väggen så man inte kan stå på båda sidorna. Och med lakan som är typ 3x3 meter också ... Bara tanken gjorde mej sömnig ... Skönt!

Klockan är 0420 ... piip ...

Höstpaj i december

Idag ska jag och min mor slå våra flinka fingrar ihop! Vi ska nämligen baka paj! Gott! <) Visserligen en höstpaj, med tanke på att den innehåller kantareller, men den var ju så fruktasvärt god. Den innehåller även grädde och ost, men man får väl kompromissa lite genom att välja 4%ig matlagningsgrädde och inte ösa på så jävla mycket ost  =)

Annars idag? Jo, jag har faktiskt fått sova igen alla de timmar jag blivit utan. Somnade ca 0230 och steg upp 1200! Så länge har jag inte sovit på hundra år ungefär. 1200.. Då har ju ett halvt dygn passerat...  Vaknade visserligen ett par gånger under morgonen, exempelvis 0510 (Steg för steg =) ) och 0745. Men jag lyckades av nån anledning att somna om där kring åtta, det trodde jag ju aldrig =/

Jag har även skickat iväg lite pengar till en säljare på Tradera. Hittade en VHS med GASs GladPack som visades på TV för typ fem år sen, vill minnas att det var mycket skoj. 25:- + 33:- frakt kunde det vara värt tycker jag, med tanke på att GladPack och Tornado, av samma upphovsmän, troligen kommer släppas på DVD under nästa år. Då är jag på Homeenter/Ginza/CDON/dyl. och förbeställer =)) GAS tycker jag om! <)
På tal om det så kollade jag på föreställningen Stinsen brinner igår. Den finns som film med, men den boxen har jag inte i mina ägor, den kanske man skulle beställa också =) Fem filmer med GAS. På tal om boxar har jag beställt en box med 4 revyer av GAS; Cyklar, Skruven Är Lös, The Castle Tour och Träsmak. Kan inte minnas att jag sett någon av dem, men förhoppningsvis är det sevärt! Boxen kostade 49:-, men jag ser fram emot det.
Är den för tråkig kan jag ju alltid sjunga Macken-låtar! En sån karaokeskiva har jag liggandes här =) Men har ej provat än..

Allt har sin tid. Nähe, dags för operation matlagning!
Haj haj

Julkrubba - ska det vara så svårt?

Nu har jag fått en dille på att jg vill ha en julkrubba på bordet i hallen. Men finns det att få tag på? Nä.. Har varit nere i stan idag och raggat i diverse inrednings- och prylaffärer, men lottlöst. Vilken sorts affär ska man söka i?
Var ju på Rusta igår med, men ingenting, City Gross nu i eftermiddags, men ingenting. Säkert  bara för att jag vill ha en. Det var samma sak förra eller förrförra, vilket det nu var, när jag ville ha en Newtons Vagga (bilden) så fanns det givetvis INGENSTANS! Då visste jag inte vad det hette heller, så det blev ett otal timmars letande på nätet innan jag lyckades hitta en. Men allt krabb bara för att jag vill ha det...


Nu bär jag och Memma på en hemlighet. Den kommer inte avslöjas förrän jag har beviset i handen... Vilket spännande liv jag fick helt plötsligt! Lite för spännade enligt min mening, men det måste göras...

Annars inget nytt på den här fronten. Ledig imon, ska sova tills kören börjar 1930.

Second Life

Jag tänkte blogga en snabbis innan Nattjakten/Huvudpersonen. Tror det är det sistnämnda inatt. Så jag ahr tjugo minuter på mej.
Jag har skaffat mej en avatar på Second Life. Jag begriper inte mycket, men har chattat med tre personer (!!!) En snubbe från Göteborg, en snubbe från Stockholm och en snubbe från England. Oh, shit vad jag önskar att min engelskalärare från gymnasiet kunde sitta och kolla hur skitbra jag är på att kommunicera med engelska! Jag fick bara G i både A och B-kursen... Får ju även plocka fram engelskan, eller ja, SVengelskan är det väl om man ska vara ärlig, på jobbet då universitetet ligger gångavstånd iväg. Alla människor kan ju inte svenska har jag märkt =).
Jag får se hur långt jag utvecklar det här med Second Life, men jag har i alla fall hittat Second Sweden så det underlättar något.

Jobbet ja. Där var jag idag men började inte förrän 16. Då var det mörkt.... weird.. Men en slapp dag jobbmässigt.
Allmänt var det en jobbig dag. Jag hade stigit upp klockan sju (efter att ha somnat tre och vaknat emellan 0510) för att jag och min mamma skulle vara nere på Utvandrarnas hus när de öppnade vid nio. Men då min mamma har semester ville hon sova tills hon vaknade så jag fick en massa dötid och jag var skittrött dessutom. Det har väl blivit aaaningens för lite sömn de senaste nätterna. Idag skulle fysiskt vara den dag då jag skulle sova igen det, men det trodde jag att jag inte hade tid med.
Strax efter 1000 var jag och mor på väg ner, men så är byggnaden STÄNGD! Det var tydligen ingen som utvandrade en måndag. Så då hade vi en massa dötid tillsammans så vi besökte Carlssons, en lampaffär och Rusta. Vid det laget var jag ASTRÖTT. Jag kopplade knappt hur man öppnar bildörren, tur att det inte var jag som körde.
När jag kom hem, ca 1200 gick jag och la mej igen. Och somnade!! Sköönt... Sov till halv tre, då åt jag och fräschade till mej lite och tog bussen till jobbet. Fortfarande saknades det sömn så jag var bra sömnig, men det var jag snabb med att erkänna för min chef när jag pratade med honom. Så nu vet han det mesta om min dygnsrytm och han håller kanske med om att den är lite märklig. Men skulle det bli nåt fel så kunde det ju bero på min sömnbrist, tänkte jag. Därför vände jag ut och in på mej och fladdrade med mina påsar under ögonen.

Men nu, kära läsare är ju klockan natt vilket innebär att jag har kommit i min rätta miljö och är pigg! Ska till stan imon förmiddag så det blir inte skitmycket sovmorgon. På onsdag däremot, om jag inte lovar bort mej eller nåt annat inträffar ska jag SOOOVA!!!

ZzZzZz ...

Varning: Blodbilder!

Känsliga läsare varnas, den här bloggen börjar med ett, egentligen helt onödigt, bildbevis på att min näsa sprang läck 0420 lördag morgon.
Jag undrar om de sömnlösa nätterna börjar ta ut sin rätt.. Har inte blött näsblod på mycket länge. I alla fall utan att jag slagit i näsan eller stuckit mej på nässtiftet.

Tjugo över 4 är man inte vid sina sinnens fulla bruk så därför fotar man sin näsa när den blöder. Bilden är HELT autentisk!
Vaknade sedan 0840 och satte på TVn, precis lagom till Jonsson och Pipen! Även det hade börjat spåra ut sen jag kollade på nåt avsnitt ur första säsongen. Efter det var det ju premiär för årets julkalender. Fattade inte skitmycket förutom att mamman var på gång att dejta grannsnubben.
Löste melodikrysset utan färdigt kryss igen, men det var skitsvårt den här veckan så jag får nog ta fram ett kryss och lösa med det sen.
Lördag eftermiddag+kväll var det Carmen och efter det var jag bjuden på 20årspartaj där jag kände/hade träffat 4 pers inklusive värdpersonerna. 5 från början men Memma var på utgången redan när jag kom. Ett par, eller rättare sagt 4, intressanta människor var infunna i lägenheten och roade sej bla med att ha suparfest i ett enmanstält (dvs tre under och en på en stol, då riktigt tält inte fanns tillgängligt)
                                      

Jag var givetvis också inbjuden, men då jag bara fått alkoholhaltig glögg (JUUUUL!!!!) att förtära kände jag att det inte var värt att göra bort sej =)) Inget ont om er pojkar och flickor! Ni var mycket festliga!

Jaa, klockan blev väl tre slagen innan mina ögon tackade för sin vakna tid, och jag vaknade 1000 igen, men unnade mej själv en 20minuterssnooze innan jag masade mej upp. Det är svinkallt att sova med en filt som täcke har jag kommit på. Då Te-täcket inte var så spännande att bädda in i påslakan 0230 och näsblod-täcket låg i tvätten var täckerna slut. Då blev det min sängfilt som fick agera kroppsvärmare under natten. Den var under all kritik.

Nu är klockan då 2247 och helgens föreställningar är över, med gott resultat, utom eventuellt gårdagens paublik som inte fattade att det var slut... Kul =) Jag lyssnar på Premiär (missade det i morse) där Carmen recenseras!!! På riksradio! =) Fyra champangekorkar blev det! Poof poof poof poof! <))

Nu ska jag äta mangosorbet och förbereda mej mentalt för morgondagen. Jag har kultiverat min mamma så pass att, förutom att få henne gå på opera, vi ska gå på utställning på Utvandrarnas hus. Det är visseligen jag som har Vilhelm Moberg-dille, men jag är ingen person som gör saker ensam. Jag har väldigt gärna någon eller några med mej, vad jag än ska göra..
Ska jobba imorgon också, men det är ingen tung dag. 1600-2015 står det på schemat =) Det ska vi nog överleva!

Att det är första advent får ej förglömmas!

Tack för mej!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0