Extrim tillfällig mejkåver

Igår kväll låg jag i min säng, som de flesta andra kvällar. Eller natt hade det väl hunnit bli... Vad som skilde sej lite grann var att jag pillade lite med mobilen och lyckades komma in på den här sidan! Oh, blogga från mobilen! tänkte jag och satte igång och skriva om vad som hänt under dan. Men all möda förjäves. Det blev inget inlägg från mobilen. Får väl därför skriva om både gårdagen och dagen idag.

Morgonen var inte bland de bästa. Jag tänkte lyxa till det hela genom att äta frukost på sängen och titta på GASs Grisen I Säcken. Tänkt och gjort så bar jag in brickan och ställde den på sängen, över mina ben. Och då viker sej ena brickbenet.. Innebörd: TE i halva sängen! Det andra som spilldes ut höll sej lyckligtvis innanför brickans kanter, men inte teet. Det blev till att starta frukosten med avklädnad av säng. Så jag fick lite att krabba med innan jag beslöt att fullfölja förtäringen av frukosten i köket. Fick ta Grisen I Säcken under sminkningen istället.

Jobbade kväll också den dan, och det var inte lika katastrofartat som tur väl var. Hade ju råkat lova bort mej till arbetet utan att tänka på att jag ville gå på ESs adventskonsert, men lite stålar i pungen rankas nog lite högre om jag får tänka efter... =)

Idag var det ju dags för föreställning igen! Roligt!! <)) Men det känns lite olustigt att åka dit med buss med min rekvisitakorg. Folk tittar lite undrande... Men vad gör man inte för konsten, som det så fagert heter!
På med peruken och bli den där, korthåriga, krullhåriga, mörkhåriga, 40åriga spanjorskan/zigenerskan. Där kan man snacka om X-treme Makeover! Min raka motsats.

Stående ovationer blev det ju tillslut också, men publiken var tydligen inte riktigt med på slutet. De slutade applådera efter sista tonen som om de väntade sej mer... Hallå, Carmen dog! =) Jaja, imon är det på't igen.
Efteråt är jag bjuden på Kalas hos Bobban och Maja! Men hur ska jag komma dit.. Slutar runt halv tio och så sent kommer ju ingen annan dit som jag kan lifta med. Ska man behöva gena vid Spetsamossen... Det skulle inte min mamma tycka om....

Mmm ... jobb!

Oh, vad jag får jobba denna vecka! =) Mycket för att vara jag och på mycket länge. Det gör jag så gärna och tackar därtill!
Var på kören idag också, kom i halvtid, då jag jobbat färdigt. Det var två veckor sen jag var där sist, Carmen tog förra tiden. =)
ATT jag fick en massa lovord och beröm! Hade jag själv spelat Carmen-rollen, okej, men jag är i kören, tillsammans med 30 andra! Utfyllnad.. =) Nej, den kära kyrkokören behandlar mej som huvudrollsinnehavare, visseligen jättekul att jag har deras stöd och uppmuntran! Hälfen kom fram och berättade vilket datum de skulle gå på föreställningen. Underbara människor =))

Skulle ha gått på ESarnas adventskonsert imon, men råkade i glädjeyra tacka ja till att jobba imon kväll utan en tanke på konserten. Men å andra sidan har jag två CD-skivor med adventskonserter då jag dessutom själv medverkar, så big deal... Jag får väl lyssna på den ena imon efter jobbet för att komma in i känslan.

Utvecklingssamtalen med chefen gick nog bra. Han och jag hade värderat mej på en mycket likvärdig nivå så det var bra med det. Sen undrade han hur jag tänkt att min vår ser ut. Det hade jag knappt funderat på själv... Utom en sak.. Jag har ju hittat en skola nere vid skånegränsen som verkar helt underbar. Ettårig musikalutbildning.
Berättade för honom om tankegångarna och det var han själv som föreslog att jag kunde isf jobba sommar, lov och helger parallellt. Jag behöver inte sägas upp för att plugga dvs att jag var välkommen tillbaka efter avslutad skolgång.
Det är dels detta jag har grunnat på, att jag trivs så jävla mycket med de mänskorna och vill inte "offra" dem för skolan.
Dels är det ansökningen som bekymrar mej. Auditionen - javisst, den skulle jag undvika om det varit möjligt, men vilka kan/ska man använda som referenspersoner? Ingen familjemedlem stod det bara, men kan man använda sej av klasskompisar eller måste man gå upp på lärarnivå? Kan man fråga nån ur Carmenensamblen? Vem isf? Svårt...
Aja, jag har till april på mej att skicka in ansökan så man får se om man lever. =)

Invecklingssamtal väntar

Var på jobbet idag efter ett uppehåll på typ två veckor. Kände mej lite orolig över att ha glömt vissa snabbnummer, men kom på: - Bara ge fan i att tänka så går det fortfarande av sej själv. Att medvetet fundera över vad broccoli har för snabbnummer gör en förvirrad och osäker, men att samtidigt kolla på nästa vara och upptäcka att streckkoden är åt "fel" håll gör att det går per automatik.
Ska jobba imon med, men den arbetsdagen kommer inledas på ett speciellt sätt. Chifen kallade det "Utvecklingssamtal". Enligt mej utvecklades man under grundskolan, men from gymnasiet började man invecklas... Därför ska jag imorgon ha ett Invecklingssamtal.
Fick ett par papper med påståenden som jag ska kryssa för 1-6 på. Mycket verkar gå ut på att ranga och betygsätta mej själv, vilket jag ju är såååå jävla bra på! Dessutom ska han göra samma utvärdering på mej, så imon ska vi då sitta och jämföra... Jävla koncept... Undrar om han själv tycker att sånt här är roligt...

Liv Ullman dök upp på TVn. Nutida Liv. Jäää...klar va gammal hon är.. =/ Jag har nog inte sett nyare bilder än Kristina i Utvandrarna... Jaa, så det kan bli. Hon pratar om Ingmar Bergman.

Bananen jag åt var grön. Den som gillar gröna bananer, handla hos mej!

Ledig som få

Jaha, igår var ju då andra föreställningen i ordningen och jag var hemma tio i åtta. Tänkte senare kolla på Sagan Om Ringen, men då det inte blev skitmycket sömn natten innan så däckade jag i sängen 2130, men vaknade igen en halvtimme senare. Efter det blev jag piggelin igen och satte mej vid datorn för att söka lite låtar, resultatlöst som nämnts i tidigare blogg. 
 Den här bilden togs direkt efter att jag krupit ner i sängen och släckt lampan. 40 minuter innan mitt alarm skulle ljuda för veckans första ledtråd i Steg för steg. Vad jag minns så hann jag hamna i en liten sorts dvala innan det var dags. Det var för övrigt en väldigt kort ledtråd idag, men jag får väl drämma till med nåt... Hulken börjar vi med.

Jag höll på att somna om efter detta, men 0539 small det till och jag fick lov att vakna igen. Vasen med den stora premiärbuketten hade rasat ner på golvet. Efter att ha trevat mej fram i halvskumme övervägde jag att tända lampan för att börja torka en massa vatten och plocka glas och blomsmulor. Men allt var helt och rent, med undantag för en ytterst liten vattenpöl. Det mesta var faktiskt kvar i vasen som inte landade helt liggande, utan lutade fint mot den lilla hylla den stod på från början.
Den fick förbli stående på golvet då den bevisat inte var så stadig.

Jag vaknade på riktigt 1115 då jag tyckte att en normal människa ligger inte så här länge och sover. Satte på radion och lyssnade på en recension om söndagens Carmen. Positivt. Så nu sitter jag här i min röda sammetsdress, utan smink och med glasögon. Jag är ett slet med andra ord. Kommer förmodligen inte att genomföra några yttre förbättringa heller det här dygnet.
Men man kan aldrig veta vad som händer! =)

Nedladdningsbara Nintendolåtar??

Nu sitter jag här och vill ladda ner lite roliga låtar. Det jag fått på hjärnan nu är Nintendo-låtar, för nostalgins skull, och Galenskapar & After Shave-låtar typ Svärföräldrarna och andra från Grisen I Säcken och Stinsen Brinner!.
Klockan är kvart över 3 och jag är tomhänt. Nån som vet en bra sida där detta finns tillgängligt eller möjligtvis har låtarna så de kan skickas till mej?
Hilfe, bitte!

Chokladhelg

Nu är då den här Carmenveckan slut och  det är tillåtet att foka på annat imorgon. Undrar vad man ska hitta på när man inte behöver gå till konserthuset...
Dagens föreställning var tydligen inte så uppeggat som gårdagens premiär, men jag tyckte att jag gav fullt ut =)

I övrigt, vad har hänt den här helgen? Lördagen började med melodikrysset! <)) Det har jag inte löst på ordinarie sändningstid på läänge! Nu för tiden tycker snillen som jag att det börjar bli i det enklaste lagret, så då svårar man till det lite för sej. Man antecknar de ledtrådar han ger, vågrätt/lodrätt nummer, om det är vinkelord och hur många bokstäver det innehåller. När alla frågon är ställda är det bara att försöka pussla ihop allt till ett melodikryss. Har man gjort allt rätt så ska det se ut som i tidningen =)
 Så här kan det exempelvis se ut. Klottret i kanten har inget med krysset att göra, men det är ett bevis på att det är för enkelt, man behöver ingen som helst betänketid.
 Igårkväll var det ju som tidigare nämnt premiär och efter föreställningen fick man träffa de nära och kära som kommit och tittat, ta emot lite blommor och så.

      
 Så här ser ett fönster hos mej ut nu. Vacka blommor som få, synd att de inte varar för evigt. Premiärfest sedan, det severades öl och vin. Även om det inte var någon personal i baren var det bara att gå bakom och hämta. Jag verkade bli polare med trombonisten som helt plötsligt fruktansvärt gärna ville ha en plats i min skjuts bil. Jag förstod aldrig riktigt det där, men han kom inte med iaf... =) Jag hade kunnat ha delat bil med självaste producenten, men han valde en taxi sen.
Ja, sen kom man hem då runt halv tvåsnåret, lagom salongs. Satt uppe och chattade på MSN med en flicka som jag har en förmåga att gå om hela tiden när det gäller att vara inloggad på MSN. Så fort jag loggar ut så loggar hon in, och vise versa. Men nu var vi då inne samtidigt och hade mycket att prata om. Kom i säng nån gång runt 0430, somnade tydligen rätt fort. Vaknade 0659 av att lampan fortfarande var tänd och jag hade inte satt något alarm på mobilen. Skulle behöva vara uppe 1000. Tre timmar senare var jag mycket trött. Snoozade 8 min innan jag gick upp och kokade frukost. Utan bakfylla men med stora påsar under ögonen kom jag iväg till min peruktid 2tim och 40min innan föreställning. Det gav mej ca 30min till fnulning och påsminkning av  det oranga pudret. 1400, 2h före föreställning sattes peruken på plats. Extreme makeover för min del. Så här ser jag ut som zigenare!
Fager som attan <))
Bilden är visserligen ett par dar gammal nu, men den stämmer rätt bra med hur det slutgiltiga resultatet är.

Nu är det då ingen mer Carmen förrän på fredag, under den här tiden ska man besöka jobbet igen och försöka förtjäna lite pengar. Det var längesen jag var där nu, men än minns jag nog snabbnumret för bananer. x129. =)

Nähe, då var det väl nog dags att sminka av sej teaterutseendet, man ser inte lika bra ut med jättetanen och svarta ögonbryn när man inte har peruken på sej =)
Imon är det åter Steg för steg. Ett nytt svar ska lösas. Förra veckans svar var Yoko Ono, och jag som sa Hitler! =(  Hoppas att det går bättre nästa vecka.

Nu avslutas en hektiskt och underbart rolig vecka och helg (där CHOKLAD varit inblandat!!! Uuunderbart!!!) Ha det bra och beställ gärna en biljett! =)

Premiären över

Har alldeles nyss kommit hem efter premiärfesten. Föreställningen gick underbert bra, för min del iaf =)
Efter första låten glömde man bort publiken, och det var som att repa som vanligt. När föreställningen slutade var det  "mingel" med de närmast sörjande, och det var bara positiv respons. Kanske för att det var jag som gjorde bra ifrån mej, vad vet jag =)
Mellan akt 1 och 2 bröt jag mitt fettförbud och smakade dels på chilitryffeln som koreografen/regissören Sonja bjudit på och dels på det spanska godiset som "Carmen" kom in och bjöd på. Hur GULLIGT som helst!! Det borde ju varit vi som bjöd henne på nåt! (Sonja fick förresten en present av oss, lämnad i receptionen på hotellet.)
Då fettförbudet tillfälligt upphört passar jag just nu i skrivande stund på att smaka på min Paradisask som jag sparat ett tag.
 Gott!
Är det premiär så är det.. =)

Premiären är förbi som sagt, och den toppades med partaj och paella. Gott var även det, men det var ju ölen som hägrade i fjärran, det var ju bara att hämta!! 4 gratisöl tar man gärna emot, och sen dansar man! =))
Föreställning imon också, men inte förrän 16! =) Peruken sätts dock på 1400, men iaf.. Man hinner sova ruset av sej =))
Det går inte frånkomma att man är lite salongs just nu! Men det är kul =) Jag har haft en underbar afton!

Just nu fick jag en Marsicrème i munnen, vilket inte var en höjdare. Nu ska jag gå och spotta ut den, så återkommer jag! Tack för mej!

28 tim till premiär

Minns jag inte helt fel så går ridån upp för första föreställningen 1800 imon kväll. Men det känns redan som den är gjord då vi hade en applåderande publik som inte sett oss tidigare på genrepet igår. Vilket kändes helt okej för övrigt, det var lite pirrigt med tanken att spela inför folk, men efter cigarettlåten glömde man bort att de satt där. Det var som att repa som vanligt då vi har gått igenom den här operan ett oräkneligt antal gånger.

Men det var framtid och dåtid. Om man ska berätta lite om nutiden, dvs från 0515 tills nu, så kommer följande:
0515 ringde förmodligen mitt alarm, men då jag somnade 0330-0400 (bildbevis finns, då jag fotade klockan sekunden innan jag släckte lampan. Sen tar det ju en stund att somna efter det.) var jag väl mycket trött och stängde av mobilen i omedvetet tillstånd. Så nåt svar i Steg för steg blev det inte. Detta ska jag ta reda på snart då jag ska lyssna på SRs webradio. Då ska jag även passa på att lyssna på första halvtimmen på Pejes Kafé. Vår egen Carmen skulle ju vara med där i förmiddags... kom jag på 1030 i sömnen, vaknade och satte på radion. I en och en halv timme lyssnade jag på resten av programmet, men ingen Carmen. Hon hade lyckats komma och gå under den första halvtimmen då jag inte visste var jag hade ringmuskulaturen.
Då blev klockan alltså 1200 och min förskjutna frukost fick åter igen bli brunch. 20 min - en halvtimme tog det att laga till den, men att äta den, samtidigt som man bläddrar igenom lite tidningar och reklamblad, tog till klockan 1345. 1h och 45min... Har man för mycket tid då, eller? =/Det här var som sagt det sista jag gjorde innan jag släckte lampan och kröp ner ordentligt under mitt täcke. Kan inte nån ändra på dygnet så det passar mej? 0314 är det väl inte meningen man ska vara uppe?

Genrep

Har varit vaken i ca 45 minuter, men är fortfarande lite trött. Idag var en sån morgon då jag skulle få sova igen de timmar jag missat på ett par dar. Så funkar nämligen jag, jag sover 5-7 timmar ett par nätter och sen sover jag igen de timmar som saknas till 8h/natt några dar senare.
Men så blev inte fallet idag. 1003 fick jag ett SMS av min käre chef som undrade om jag kunde jobba på onsdag. Och det kan jag ju, så jag skrev tillbaka och klev upp ur sängen, då jag tyckte att "somna om 1005 kan man ju inte göra, jag har ju redan fått sovmorgon". Hade jag dock fått ligga kvar och jag hade sovit till 1100 hade det varit en annan grej. =)
Men jag klev upp som sagt, tvättade och smorde mitt ansikte med diverse vatten och krämer från MUS, snurrade upp mina persienner och satte mej framför datorn med homeopattabletter smältandes under tungan. I nattlinnet sitter jag här.
Dags att göra frukost kanske, men då klockan precis slagit 1100 är det ju egentligen lunchtime, så jag får väl ta till med begreppet brunch! Får väl lägga till nåt lunchaktigt i min frukost =)

Ikväll är det generalrepetition för Carmen, inför en hord med kritiska musikesteter. Det ska ju bli ... skoj ... =)
Nä, men nervigt kommer det definitivt att bli, men känner inte av det just nu. Är väl för trött kan tänka... ZzZzZz...
Peruken ska på 1700 så jag får vara där en stund innan så jag hinner fnula lite och sminka på mitt brun-och-skitig-utan-sol-puder. Fnula är svårt...

Trötthet och fluorpasta

Igår tog jag mej ner till vårdisen för ett drop-in-besök på vaccinationsavdelningen. Drop-in my arse. Snarare Droppa-in-ta-en-nummerlapp-och-sitt-och-vänta-i-45-minuter-finns-ingen-plats-ledig-så-stå. Drygt blev det efter ett tag, men jag blev skitbra polare med en tant med rullator! =)
Jag måste erkänna att jag var rätt nervig när det blev min tur. Jag kom ju inte ihåg hur det kändes att ta spruta, men att det säkert gjorde ganska ont, ungefär som att ta blodprov genom att punktera fingret. DET gör ont.
Det var bara det att sprutan inte alls gjorde ont. Jag skrek inte ens! =) Det kändes som att hon bara nuddade med nålen utan att sticka in den. Så bra =)
Bara det, att i morse vaknade jag av det inte var så bekvämt att ligga på den vänsterarmen, att vidröra det områden känns som om man har fått sej en smäll och ett blåmärke. Sen visade det sej att man har en sena i armhålan, den hade jag, vad som kändes som träningsvärk, i. Så lustigt.

Idag blev det fler besök hos läkaren. Men av den orala sorten. För andra gången i mitt liv skulle jag få betala efter mej hos tandläkaren. (Första gången var dock på min 13årsdag och jag skulle sätta dit mitt tandsmycke, och det var inte ens för mina egna pengar.) Den sitter för övrigt kvar än idag =)

Jag hade tid 0930 så att cykla 0900 skulle bli lagom. Sen är det det med uppstigningstiden. Nu för tiden gör jag ju en jättefrukost, så det skulle ta 45 min. Då backar vi den tiden och hamnar på 0815. Sen får man backa ytterligare en 45 minuter då smink och hår är inkluderat. Jag använder av mycket produkter till mitt ansikte ... Då bli klockan 0700. Lägg på en kvart till till en snabb dusch, alltså uppstigning 0645 piip piip.

Så här höftade jag igår kväll, ställde första alarmet på 0515 (Steg för steg =) ) och andra på 0645.
Jag vaknade till Steg för steg och min säkra gissning är på Hitler, somnade om och en o'n halv timme senare ringde alarmet igen, som planerat. Bara det att jag hade hunnit bli så fruktansvärt trött på de 90 minutrarna så jag skulle bara sätta mej upp i en halvliggande position och halvsnooza lite, vilket jag också gjorde.
10 minuter senare ansåg jag att jag var fädigsnoozad och skulle stiga upp för att hoppa in bakom duschdraperiet. Kollar på klockan. 0715. Mina 10 minuter var alltså i verkligheten 1t 15min!
Jag har alltså lyckats somna utan att jag visste om det, eller hur man ska säga, för jag ansåg mej vara vaken hela tiden. Mycket mysko. Så det blev att ge sej av utan dusch och jättefrukost.

Nu är jag då sammanfattningsvis flottig i håret och ganska hungrig då jag inte ätit sen 0815 i morse, inte fått äta nåt innan 1140, varit nere istan och sedan kommit hem för att äta mina homeopattabletter eftersom jag nu är på fastande mage. Nu när de precis har smällt får jag ändå inte äta nåt på 20 min till. Kanske ska laga till nåt nu så det blir klart till 1400.

Tandläkaren blev inte ett så hårt stamp på tårna som jag hade väntat, skall tilläggas. Så, 220:- vaccin igår och 420:- skitäcklig fluorpasta idag.

"Så Följ Oss Iväg Över Slätten ..."

Oh, det har blivit mycket opera nu, och ändå är det 3 dagars rep kvar. Sen premiär. Jösses... Jag kom hem 2350 igår kväll efter repet, idag ska jag vara på plats 1640 för att sätta på min peruk igen =) Jag ser förjävlig ut, så där en 40-50 år <)) Men det är roligt.
Jag har tom drömt om Carmen inatt. Det var inte mycket som stämde ihop med det vi gör i verkligheten, men Carmen var det!
Om en o'n halv timme ska jag till vårdcentralen och vaccinera mej, de har drop-in! =)
Asså, jag har inte tagit nån spruta sen mellanstadiet, eller vad man gick i. Tror att det var stelkrampen som var den sista. Mohedaskolan var det iaf jag gick på. Haha, lääängesen! 7 år sen..

SVT ska komma och filma idag, så vi ska spela "på riktigt". Skitsvårt när man varken hör orkestern eller ser dirigenten, men förhoppningsvis är det problemet löst idag... Nervigt... =/ Och jag med min skitfula look! Haha!!

Nähä, matadags! Får se vad man kan hitta för näring i skåpen =)

Influensa???

Uscha, vad jag var trött igår. Kockan 1200 skulle vi samlas i foajén i konserhuset. Där efter var det en visning till loger, hur man skulle sminka sej o.dyl. 1500 MAT! Mycket gott, det var nån biff och varm potatissallad.. Det tyckte jag lät mysko, men det smakade mycket bra =)

Sedan, med mycket svart runt ögonen (vilket jag var den enda som inte behövde sminka på, då jag redan såg ut sån..) kalassvarta ögonbryn och illröda läppar, var det dags för fortsatt förvandling. Med allt detta smink plus "brun-och-skitig-utan-sol-puder såg jag förjävlig ut med ett mycket blont hår till.
Peruk på, kort mörk och krullig är min nya identitet, och jag inser att ögonbrynen är för ljusa. Mer svart!
Så sprang jag omkring i ett gäng timmar, till ca 2200, då vi fick lämna huset.

Jag tänkte på en sak igår som jag aldrig tänkt på förut. Jag var ju inte den enda som fick bära peruk.
Shit vad mycket det är av igenkännandet av männsikor som ligger i håret! Jag har alltid tänkt att man går mest på ansikte, men mina blonda medmänniskor i Carmen var så gott som oigenkännliga med svart hår. Hur kan det göra så mycket egentligen?

Ja, just det. Vi blev väldigt starkt rekomenderade att vaccinera oss mot influensan så snart som möjligt. Sprutor var det ja, det var mycket länge sen jag hade en sån i min arm. Känns lite... Jaa, jag vet inte hur jag ska förklara, jag hittar inget bra ord för den känslan.

Jag misstänker en förkylning i min kropp... =/
Jag var ovanligt trött igår kväll, jag har tydligen stängt av alarmet på mobilen i morse när den ringde för Steg för steg, så det missade jag idag. Sen när jag väl vaknade var det med en igenkorkad vänster näsborre! Det gick inte många sekunder innan det var bortsnutet. Nu är jag ren i näsan, men ögonen är lite tunga och vattniga. Det får bli en ligga-i-sängen-och-dricka-te-dag idag tills samligen 1845 på konserthuset igen.
Jag ska dock vara där runt 1700-1730 så jag hinner få på mej peruken... Eller nej... Skulle vi ha mask idag? Det skulle vi väl inte.... shit jag blev osäker.. I sånna fall behöver jag ju inte va där så tidigt.

Bäst att ragga upp ett mobilnummer och skicka ett mess och fråga... Men det är ju ett par timmar till =)
Nu ska jag bota en eventuell förkylning med första kuren: TE!

Cider och sorbet

Nu, efter påbörjad Carmen-vecka, har jag kommit hem för att spendera tiden med TVn. Titta på Idol och Fredag hela veckan (som pågår just nu) och spela in Dobidoo och förra veckans missade Extra Extra!.
Till detta tar man en överbliven cider från en annan helg av styrkan sju-nolla. Plussa på nån portion hallonsorbet, då vanlig glass är förbjuden i min mage just nu. Sorbet är mycket gott!!

Det är bara det, att när alkohol inte har förtärts och konsumerats på dessa långa mellanrum så känner jag, i skrivandets stund, att det går väldigt snabbt ut i blodet. En halv sju-nolla har fått mej "salongs". Weird... =/

Jag har ändå ätit bra idag, för att vara jag iaf, så jag kan inte förstå riktigt varför, men föregående styckes förklaring är min teori. Det där med att jag inte dricker så ofta numera alltså, men det kanske bara var jag som inte fattade det... <))

Jaa, det var väl egentligen allt jag hade att delge för idag, intressantare blir det nog inte för läsare, men jag har ju en hel halv sju-nolla med päronsmak att droppa i mej så vi får la se hur detta slutar. Carmen imon vid 10 blir det i alla fall, tänker ta promenaden till Norrtull, så det blir avgång 0900.

Natti natti när sömnen infaller!

Sammetsdress och äpple

Ja, då var det förmiddag. Innan hela Carmen-veckan drar igång på allvar (dvs 1800 ikväll) så sätter jag mej framför datorn med ett äpple skuret i båtar och min röda sammetsdress. Den är inte så skitful som den låter =)

Det är nämligen den här ovan. Önskar att det var jag på bilden bara. <))

Carmen-veckan var det ja. Det blir Carmen fre, lör, sön, mån, tis, ons, tors, fre, lör, sön. SEN är det en kort paus till fredag igen. Premiär om lördag åttedar. Jag har inte riktigt hunnit begripa att folk snart ska få titta på vad det är vi har lekt de senaste månaderna. Det är lite den känslan jag har haft på det här hela tiden, vi har lekt. En människa som jag tycker att det är mycket roligt! =))

Inatt lyssnade jag åter igen på nattjakten så det var tydligen bara en liten downperiod jag hade då jag lyckades somna ifrån det! Det var en svår nattjakt, som tydligen var kvar sen i natten mella tisdag och onsdag då ingen löste den. Jag gjorde det inte kan jag säga, fast svaret var uppenbart =)
Jag löste heller inte Steg för steg. Jag var ju inne på nånting med eld... Heelt fel.. Smittkoppor var det ju naturligtvis, det hade man ju egentligen kunnat räkna ut med sätesmuskeln. Men så är en annan kanske inte så clever i ottan, vi snackar ju faktiskt om 0515! Då är det mörkt så mörkt....

Nähe, dags att börja planera för lunchen... Det har iofs inte gått evigheter sen frukost som den här veckan har blivit MYCKET stadig.

Dagens första mål:
2 skålar havrevälling
8 båtar äpple (innebär att jag delat 1 äpple i åtta bitar)
2 knäckebröd med skivat kalkonbröst och gurka på.
0,5 l vatten

Det tar mycket lång tid att äta, typ 30-45 min. Jag läste SMP samtidigt kanske därför. Det stod en massa om Carmen där. Och jag lyckades undvika kameran! =) Fotografier är inte min grej.

Då får jag gå och bädda min säng, den är kallnad nu. Nånstans ifrån har jag hört att man inte ska bädda den medan den är varm, nåt med kvalster och annan skit.

Telefonfobi

Asså, jag har så fruktansvärt svårt för att ringa folk, utom de jag känner VÄL. Men annars messar eller mailar jag så länge det går. Det krabbade till sej på jobbet för ett tag sen då jag blev uppsatt på en tid då jag verkligen och helt seriöst inte kan jobba pga föreställning. Bara det att det inte fanns nån annan av mina kära kollegor som kunde jobba då heller. Utan då får man kalla in nån utifrån, och i det här fallet blev det Alvesta som skulle kollas upp om det fanns nån sugen på att fara in till stan. Och JAG skulle ringa. Alvestabossen var visseligen förvarnad om att jag skulle ringa och höra efter, men det tar ju sån tid för mej att trycka på RING när jag slagit in numret.

Av nån anledning är jag drabbad av telefonfobi. Jag får inte fram ett vettigt ord när jag ska ringa nån jag inte känner, tunghäfta och hjärnsläpp helt enkelt. Jag får ta en minut innan och skriva upp exakt vad jag ska säga, speciellt hur jag ska börja samtalet. Sen är det mina namn, telefonnummer, mailadresser och dyl. som får hamna på samma papper annars hittar jag inte dem på jävlavis.

Bossen frågade mej efter mobilnumret och den här gången hade jag glömt skriva upp det! Panik!!
- Ööh.. 070... 2... (Fumligt ta fram mobilen och leta upp mitt nummer som jag har inlagt i telefonboken)
Då gick det bra. Jag FATTAR inte hur det kan bli på det här viset. Så fort jag har tryckt på RING så börjar hjärtat och slå som fan, och under alla signalerna som går hoppar det fortare och fortare. Under samtalet känner jag inte av blodpumpen, men när allt är över och jag lagt ner luren är jag totalt genomsvett. Så det blir avsköljning efter varje främlingsamtal.

Men detta gäller bara när jag själv ringer upp. När andra ringer till mej är det som om jag skulle pratat med mamma. Märklisch..

Den där JÄVLA Mary

Vilken trög dagsatan det var igår.... Jag gick omkring som i sömnen, inget stämde i mitt sätt att tänka och resonera, hjärna och kropp samarbetade inte för allt ris i Kina. Mitt tröga nöt går in på Åhléns som köper två förpackningar bomullspaddar Á 20:- När vi har på jobbet för 7-8:-!! Och sen var det ju jobb på detta och det kunde ju bara sluta som det gjorde också. Diff på 200 spänn. Någon stackare försvann utan växel tillbaka. Förhoppningsvis kommer den och hämtar dem idag. Känner du dej hågad? De väntar på dej!
 
Gick och la mej och deppade sen när jag kom hem, jag fattar inte att jag kan vara så dålig. Kollade på Astrid Lindgren, det fick mej iofs på lite bättre humör då hon är en av mina hustomtar =) Ääälskar Astrid! Eller, ja, vet inte så mycket om henne just, men hennes påhittade figurer!

Sen efter det var det inte så mycket mer att titta på. Men en sak gjorde mej så förbannad. Zappade till trean och vad visar de? DEN DÄR MARY!! IGEN???? Jag är så fruktansvärt jävla skittrött på den filmen så det finns inte, TV gör för fan inget annat än att visa den. Den och Air Force One, fast nu har jag inte sett att den gått på länge iofs, men den har rullat aningens för många gånger den med. Jag är så trött, så trött, så trött på den där filmen så det finns inte på kartan... >(
Fast å andra sidan så var det ju min satdag igår så det kunde ju inte toppas bättre... Och inget annat fanns det att glo på heller, så det var bara att stänga av den och lyssna på Karlavagnen i stället. Det handlade om Vad är glädje för dej? Efter en stunds lyssnande gick tankegångarna ungefär så här:

- Fan, vad alla är glada idag då?

Somnade innan Nattjakten i går/dag, vad man nu ska säga.. I natt. Och har gjort det TVÅ nätter i rad! Shit vad trött jag måste vara, det var sanneligen inte nyss jag gjorde det senast. INNAN Nattjakten! Däremot har jag vaknat och lyssnat på Steg för steg. Jag tror att svaret ska vara Eld. Eller nåt ditåt, minns inte riktigt den första ledtråden, men imon bitti kommer en sammanfattning på alla tre och inte förrän på fredag får man reda på rätt svar. Spännande spännande!

Nähe, får väl börja göra sej i ordning lite smått, Memma kommer och hämtar mej för en shoppingrunda på stan och Söder, vad hon nu ska göra där. Jag skulle iaf påminna henne om det, och att hon ska köpa en tsunamiljusstake. Vad är det för nåt? Aldrig hört talas om, vad jag vet. Annars har det passerat obemärkt. Memma, Memma =)
Vi ska ju hitta födelsedagspresent till Bobban med, hon fyller ju imon. Lilla Bobban 20 år =) Detta innebär ju att jag inte får vara langare längre! <'(

Ser att Malm är inloggad på MSN, får gratta henne med, hon fyllade ju igår.

Nähe, dags för operation Mejjk App på!

Göra Upp Affär

Har precis kommit hem från staden. Planen var att jag skulle möta Bobban utanför Gyllene Svanen lite innan 12 och sen skulle hon sitta med mej inne på Make Up Store medan jag skulle bli upp mejkad.
Men så blev inte fallet. Jag fick snurra halsduken runt ansiktet och titta ner i marken medan jag kryssade storgatan fram till butiken för att ingen skulle se mitt osminkade anlete. Ingen Bobban att stötta sej mot. Väl inne sen var det inga problem, jag fick en massa produkter i ansiktet, vilket det brukar vara, men jag slapp göra det själv.

Vid frågan hur jag brukar sminka mej svarade jag så ärligt jag kunde, foundation x2, puder, rouge, ögonbrynspenna + fix, eyeliner och mascara. Allt gick bra i början till hon kom till ögonbrynen. Hon håller med om att jag kan behöva lite färg då jag är så ljus. På med brunt och jag tyckte att det här blev aaaningens för mycket, men som den svensk jag är så sa jag naturligtvis inget, utan tänkte "det är förmodligen bara i de här lampornas ljus det ser för mörkt ut". Och "hon vet vad hon gör och skulle inte låta mej springa omkring och se ut som Gyllene Svanens clown".

Bara det att när jag har fått plocka ut en massa svindyra produkter och fått rabatt med presentkortet (totalt 610:- för min plånbok) ser jag mej i en annan spegel där dagsljus råder. Där är mina brows ÄNNU mörkare!! Då blir det till att hålla nere huvudet fram till Wedins och be de gamla arbetskamraterna om att få låna toaletten och förtvivlat skrubba bort så mycket som möjligt från brynen, vilket inte var det lättaste, men aningens bättre blev det.

Sen kände jag ingen mer i stan som jag kunde visa min nya vackra framsida som var hemma eller ledig så det fick bli bussen hem igen. Får försöka se lika dan ut tills ikväll då jag ska träffa damerna från Carmen. Kostym- och, ännu mer för min del, sminkprovning ska ske. Ska blir spännande. Undrar hur jag ser ut som svarthårig, vilket kommer vara fallet under hela föreställningarna, spanjorska och zigenare: svarthårig. =)

Då skulle ju mina kalasbruna bryn passa mycket bra!

Sömnbrist

Måndag 0025. Vilken jävla helg! man har ju inte hunnit sova nånting. Det hela började i fredags. Jag gick i snön från Dalbo till Norrtullskolan på 20 min, då var klockan mellan 1800 och 1830. Då satte orkesterrepet igång och varade till 2230. Var inte hemma förrän 2300 och hade då passerat tröttheten och skulle ha kunnat dräpa för en pizza! Så den kvällen somnade man väl inte förrän 0230 - 0300 nångång.

På lördan var det uppstigning 0710, så det var drygt 4 timmars sömn. Sen började ännu en dag med repetitioner, vi fick se kulisserna för första gången. Mycket kallt och intressant. Sen fick jag inte sluta förrän efter 1800 och bussen var försenad och en massa människor skulle hoppa på bara för att jag skulle få så lite tid på mej som möjligt. Jag var nämligen bortbjuden på 20årskalas och min skjuts skulle komma runt sju. Jag fick en knapp halvtimme på mej att fräscha till mej och slå in paket.
Sen var jag då och kalasade till nattens intrång. Var kanske hemma runt 0200 och gick och la mej ganska omgående, somnade runt halv tre även denna natt.

Uppvakning söndag 0700. Dagen började med presentinslagning. Repetition hägrade efter ca 4 timmar av sovande till. Tog mej i alla fall den timlånga promenaden till Norrtull i mina smala klackar. Med P4  i öronen hörde jag inte hur jag smattrade medan jag älgade på. =)
Var dock inställd på att hålla på till 1700, men fick sluta vid två. Fick lift av en Carmenmedlem till Alvesta och farmor och farfar där fadern redan var på plats. Spenderade eftermiddag och kväll där utan att smaka varken småkaka eller tårta. Snålvattnet har börjat ge sej till känna efter två veckor av fett- och sötsakscelibat.
 
2030 och hemma i sängen framför TVn blev det för mycket för ögonlocken som slog igen och öppnades inte igen förrän 2230 och mitt under pågående väderleksrapport. Och jag som hade velat se Van Veeteren fick bara se slutet utan att begripa mycket.
Så nu, 0056, är jag mycket pigg igen trots en sammanlagd sömn på tio timmar den här helgen. Imorgon ska jag infinna mej utanför McDonald's 1145 så lite sovmorgon blir det allt! =)

1800 är det kostymprovning! Wohoo!!
Nähe, snart dags för Nattjakten igen. 0515 ringer alarmet och jag ska lyssna på första ledtråden av veckans Steg för steg. Spännande!

Frukt och keso

Idag har det ju inte varit en så fruktansvärt händelserik dag precis. Jag kliver upp runt 0930, en kvart senare sätter jag igång och målar två konsoller och en hylla med en ihoptorkad pensel.. Det gick väl inte så väldans bra, men svarta blev de..! och jag med. Ägnade således ett par minuter till att skrubba mina händer med den vassa sidan av tvättsvampen, inte helt resultatlöst!

Efter det fick det bli frukost. Sen gjorde jag väl inget mer förrän jag tog mej ett mellanmål bestående av skivade äpplen och bananer och KESO. Underbart gott! Keson är istället för glass, men å andra sidan är keso nåt ostaktigt och det får jag ju inte heller äta tydligen, så vad ska jag göra nu? Sorgligt..

Har varit på jobbets tills en halvtimme sen ungefär. Jävla kortläsare till att sluta fungera mitt i allt folk! TRE gånger, på en eftermiddag/kväll!! Helt sanslöst, och sen står man där som en idiot och får ta skit från kunder som av nån anledning tycker att allt krabb är MITT fel... Seriöst...

Jaja, inget allvarligt har hänt i alla fall, och nu ska jag äta lite riktig mat för första gången idag. Det har hittills blivit
Nåt havrevällingaktigt
Ett äpple, en banan och ett par skedar keso
Fyra knäckebröd med smör

Detta och 1,5 l vatten. Undrar hur länge man skulle överleva på detta? Havregryn är ju nyttigt, så även frukten och brödet. Hur nyttigt är det med mjölkprodukter egentligen? Det ingick ju också i alla mina mål; mjölk, ost och smör.

Nu vankas det i alla fall biff, potatis och sås, förhoppningsvis utan grädde =) Det är förmodligen mammas Tomas som står för gödningen, kan även vara modern själv. Det återstår ju att se. 2110.. Matdags!!

Födelsedagar på G

Har idag vistats på stadens stora gata, Storgatan! Målet var att finna födelsedags- och farsdagspresenter till de närmast sörjande.. Det gick förvånadsvärt bra att finna en farsdagspresent, bara att gå fram till snubben bakom disken på Skivan&boken och säga följande:
- Jag har fått för mej att John Fogerty har säppt ett nytt album, är det nåt som stämmer?
Killen vänder sej om, plockar fram en skiva och lägger den framför mej. Jag kollar lite på den, och inte en låt jag känner till.
- Då tar jag den, säger jag och letar upp plånkan, betalar och lämnar platsen.
Det hela var över på 30 sek och allt snubben bakom disken sa ett knappt hörbart hej och summan på CDn. Fick känslan av att jag kom och störde.. =/
Sen fick det bli en, ja jag vet inte riktigt var det var, hångelbok eller nåt till Maja... Haha
Ett slags blomster till Therése.
Alla födelsebarn får dessutom 200kr var på Grönbolaget, tänkte att det kan vara en liten hjälp på vägen =) Förhoppningsvis inte till alkoholism...
Nya ljusstakar till mej själv fick det bli med eftersom jag pajade den ena på personalfesten... =)

Skulle sen på grund av kylan ta bussen till kören, men inser senare att jag väntat HELT i onödan i kölden på den sena bussen. Plånboken ligger nämligen kvar hemma på sängen och inte ett nickel har jag löst i väskan... Och kärringen bakom ratten verkar inte pigg på att bjuda på de FEM hållplatser det är till kyrkan.... Så det fick bli promenaden, kopplar man in mobilens radio i örat och travar på så är man framme på 20 min, exakt den tid jag hade på mej! Så det blev ingen katastrof av det hela.

Så nu sitter jag hemma efter att ha fått sjunga av mej lite på Jesus och Hosianna Davidsson. Adventen står för dörren och jag blev fruktansvärt sugen på knäck...
Det hade ju legat snö på marken hemma hos mej i morse, men vem var i närheten av den då? Inte jag, snurrade inte upp mina persienner förrän kl 11 eller så.. Då var det höst som när jag skjutsade ner persiennerna.

Överengagerad

Det blev inte mycket till sovande efter Huvudpersonen. Linserna åkte ut, sminket tvättades av och brillorna sattes på näsan. 0215 insåg jag hur stökigt det var. Jag samlade ihop en binge plastpåsar och knökade ner dem mellan min soffa och vägg. Satte även in dvdn Stinsen brinner i sin box och satte upp i hyllan.

Efter det la jag mej i sängen tillsammans med svart tuschpenna och block och börjar anteckna febrilt. 0222 är klockan i skrivande stund. Kom på att utan laptop kan handarbetet brukas under tiden datorn är för långt borta, och att detta senare kan föras in i noll-ett-världen.

Om 10 min ska jag borsta tänderna, då har det gått minst 20 min efter att mina homeopattabletter smält under tungan. Så mycket går jag jag in för detta!

Skrivkrampen tar vid. Inser att den högra handen inte får det motion den behöver. Väldigt fort skriver jag också, så handstilen är väl inte den bästa. Frågan är om jag kommer kunna tyda dessa hieroglyfer när det ska föras över från det analoga till det digitala.


0234, radion stängs av efter att ha spelat i 59 min. Tandborstingsdags och förhoppningsvis infaller sömnen så småningom. Ska som tidigare nämnts lyssna på radio imon bitti. Mobilen ringer 0515!

Natten återvänd

Jaa, sitter där jag sitter... Nu är jag ju vaken som fan. Himla tur att man inte ska upp i ottan.... eller fan det ska jag ju. Lyssna ett par tre minuter på radio runt 0515, sen stänga av den och somna om. Ska lyssna på radio nu med förresen.. Nattjakten/Huvudpersonen börjar nu vid 0100. Håller på en timme, sen kanske man ska försöka sova lite...

Pilla ut linserna i låtarna mellan ledtrådarna känns det som..

Haha, roligt! De spelar russinlåten! <))

NU har jag kommit på vad jag önskar mej i 20årspresent, så här 1 mån och 2 dar för sent. En laptop! Tänk va skönt att ligga i sin säng och bikta sej lite <)

Ja, jag får väl se mej som en P4människa. Ibland händer det att jag lyssnar på Christer i P3, beror på vad det handlar om, men på P4 händer det mycket;
Vaken främst Nattjakten/Huvudpersonen jag lyssnar på då, även Loggen timmen innan
Karlavagnen då jag verkligen inte har annat för mej på kvällen, kan vara intressant emellanåt
Melodikrysset lördagförmiddagar 1000, ett veckomåste! Fast sen lördagarna blivit upptagna med rep så får man lyssna och lösa på reprisen eller internetet
Da Capo ett värdelöst program på söndagmornar. Kassa skitgamla låtar spelas, men av nån anledning fascineras jag av detta
Ring så spelar vi så klart. Lördagmornar. Då får jag visa mej duktig inför mej själv på kvisten
Premiär har inte riktigt klart för mej när detta sänds, men det har varit rätt intressant de gånger jag slumpmässigt satt på radion under denna sändning.
Sen har vi ju naturligtvis Söndagsskolan! Det var ju också en av höjdpunkterna i veckan. Precis när jag upptänkt hur jävla skitkul det var att "spela" detta så las det ner nu innan sommaren! Först tänkte jag att det ju bara var ett sommaruppehåll, men vart fan är Sverige på väg? Bara för att jag kunde ha lite kul mellan 0930 och 1100 en söndagförmiddag... På namninsamling.se finns förövrigt en sida där man kan skriva under att man ska återinföra detta program. Det är typ jag och tre till som skrivit under, jag med inte hela mitt namn =/

Nu är det "låtpaus". Under Candy Man ska jag plocka ut det torknande linserna som suttit i sen 0530.

God natt sen när ni behagar gå och lägga er!

Välkommen till min nya blogg!

"Välkommen till min nya blogg!"
Inte ens överskriften fick man välja själv.. =)

Men som sagt; välkommen till min nya blogg! Min enda blogg.... =/

Det här verkar ju inte särskilt flashigt, men jag kanske kommer på snitsen senare i livet, beroende på hur värdefullt det är för min fortsatta levnad att blotta mitt innersta på denna sida... Än så länge är entusiasmen på topp!

Jobbtiden i morse var dubbelbokad. Alla vill jobba! Men det fick bli jag. Jobba eller ta promenaden hem i skummet, skulle ha hunnit bli ljust innan jag hunnit hem för att gå och lägga mej igen... Men jag fick ju jobba =)

Sen annars.. Har just fått reda på att 800 spänn till en homeopat (jävla namn/yrkestitel, vet inte vad det heter ens) verkar vara kastade i sjön. Klart att aftonbladet inte kunde kläcka ut sej nåt INNAN förra fredan... Nu sitter jag här med mina svindyra tabletter och får inte äta någonting innehållande fett... "Det gör ju inget" tänkte jag och skulle passa på att droppa några onödiga kå-gen men fisk och nötter dryper ju också av fett... Annan sorts iofs, men han sa "inget fett"... Får leva på selleri och morötter... Och vatten... Två liter om dan... Kanske inte verkar så mycket, men fatta att det tar på krafterna att hela tiden springa på huset och tömma sej...

Vad fan ska man köpa till människorna som fyller år i princip samtidigt, de första två nu i helgen då det dessutom är FARS DAG!! Åååh... Alla samtidigt... Ska köpa en födelsedagspresent till mej själv ock... En som jag redan fått en gång... Den första gick ju i triljarder bitar, jag menar, den gick inte bara sönder, den splittardes i molekyler! så nu ska jag köpa en lika dan för den var ju så fiiin! <)

Jaha ja, det här blev ju ganska långt, skittrist att läsa, men vad gör man när man har så mycket att lätta från sitt hjärta? Skulle egentligen vilja vräka ur mej sida efter sida känner jag nu, men hur intim får man egentligen vara? Jag vill nämna en massa namn och grejer, men skulle de av någon händelse läsa detta så kanske jag får ovänner.. Vad vet jag? "vad vet väl jag" (citat ut sång)

Nähe, men ja, nu har man ju en anledning till att sitta på nätet igen... Tidigare kände jag att det inte fanns nåt kul att göra här.. Det här kanske väcket mitt cyberbehov på nytt.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0