Vill fortsätta sova

Ah, fy fan, vad jag är trött! Gick ändå och la mej vid elva igår och somnade nog rätt snabbt. Varför lägger man in ett möte klockan 10 när man börjar jobba 1515? Det borde vara olagligt ... Förhoppningsvis tar det inte så lång tid så jag hinner hem om sova emellan.

En sista tuff vecka

Nästa vecka börjar dansen, dvs jag kan inte längre jobba kvällar. Chefen sa att det skulle lösa sej, jag trodde det innebar fler morgonpass, men det blev ett enda kvällspass - den enda vardagen jag är ledig från dansen. Dock ska det bli fruktansvärt skönt på alla plan, utom möjligtvis det ekonomiska, att inte behöva vara på jobbet så ofta. Jag har det så mycket sämre i den butiken mot vad jag hade i den första jag jobbade i.
Imon är veckans första pass, sen är det onsdag, fredag och lördag kvar, tack och lov inga långa pass. 5-6 timmar per dag, håll ut, håll ut!

Efter kräftskiva kommer slöhet

Jag hade en toppenlördag, massor av god mat och dryck och trevligt sällskap. Jag åt, drack, sjöng och dansade så det stod härliga till tills det blev platt fall på en luftmadrass.
Dagen efter var väl lite ... sörjigare. Bakfyllekräk och skallvärk så som det lätt kan bli, inte förrän sent på eftermiddagen kunde jag inta lodrätt läge och faktiskt även lite föda. Själva sjukligheten blev jag av med, men inte tröttheten, jag ville slå igen ögonen vart jag än satte mej, känner lite av det idag också.

Tyvärr fick jag inte så lång sovmorgon jag behövde, ett privat nummer som troligtvis var från jobbet störde den. Men jag svarade inte, jag vill inte hoppa in och jobba idag. Idag behöver jag vara osminkad, flottig i håret och allmänt risig, inte träffa en levandes person.
Grunnar på om man skulle bunkra upp för en filmdag, speciellt eftersom regnet förhöjer filmlusten genom att falla. Man skulle bara ha nån lika sleten att mysa och svulla med.

Årets snok

Så var det då dags för årets snok. Det är alltså så att på min resa till eller från jobbet en gång varje sommar är nära att cykla över en snok som befinner sej på cykelvägen. Idag var alltså dagen för den fjärde snoken i ordningen. Började nästan ge upp hoppet, men icke. Lång som han var täckte han nästan upp halva cykelbanan på sin väg in i en trädgård.
Har bara nämnt det en gång tidigare i bloggen vad jag kan hitta och det var när fjolårets snok ringlade förbi.

En snok om året, mitt i min färdväg, fyra år i rad. Jag gillar det =)) !

Så blev det då fredag

Men vad får jag ut av det? Ingenting som normala svenskar får ut av en fredag, som ev familjemys, krogrunda, middagsbjudning eller hemmafest. Nej, jag ska upp 0445 imon, därför är jag redan sängliggandes. Jag kollar på Doobidoo på svtplay och klämmer några nötcrème innan jag slår igen för idag.

Imon är det jobb 0630-12, hem och powernap:a nån timme innan avfärd mot skogen där det bjuds på kräftskiva. Åh, vad kul och GOTT det ska bli med kräftor och öl!

Bra eller dåligt?

Fick ett sista svar från Sunwing efter att ha meddelat vilken auditionstad jag ville till:

"Jag återkommr med inbjudan till audition i Götborg inom kort. Vi ser fram emot att träffa dig! Kathrine"

Ser ut som att hon hade ett segt E på tangentbordet, vet hur det är.
Men det var ett supertrevligt mail jag fick tillbaka. Undrar om jag verkligen gett ett gott intryck av mej själv via mail, om de skriver så till alla eller om de tycker jag är jobbigt fjäskig och bara skrev så för att vara snälla =/ ...

Vill inte jobba

Åh, vad segt det var att komma upp i morse. Jag vill verkligen inte jobba. Idag hade det varit en perfekt dag att sitta hemma och pyssla, med vad vet jag inte just nu, men hade jag varit ledig hade jag kommit på det. Pysslade faktiskt lite igår. Jag gjorde färdigt min citattavla en gång för alla. Det såg så tomt ut med bara text så jag kletade dit lite hjärtan också, NU är den klar!

Kunde det inte varit fredag iaf? Då hade jag bara haft en heldag plus lördag förmiddag. Åh, vad jobbigt detta kommer bli!

Jag fick svar!

Oh, jag bad små böner i mitt huvud innan jag klickade upp mailet om att jag skulle få komma på audition. Om det stått att de inte var intresserade skulle jag brutit ihop. Men ...


"Hej al,
Tack för din ansökan, roligt att du är intresserad av att arbeta hos oss som showartist.
Nu börjar vi snart att bjuda in till Audition inför sommarsäsongen 2012 och vi vill gärna att du kommer.

Vi behöver veta vilken stad du är intresserad av i så fall att göra Audition på? Se de olika städerna nedan.
Återkom till oss snarast.
"

Hurra =)) ! Ska bara skicka iväg ett "Göteborgs-mail" så är allt klart känns det som. Lite konstigt tycker jag ändå, med tanke på att jag skrev Göteborg i ämnet som man skulle göra. Men, jag gör allt vad de säger =)) !

Inget Ikea

Det blir nog ett inställt Ikeabesök idag. Min syrra tyckte nämligen att hon skulle följa med vilket mamma tyckte var okej. Det gjorde inte jag. Jag vill inte åka dit med henne, jag tycker inte om henne. Nu får man inte ens en ynka dagstur ensam med sin mamma utan att hon ska vara med på det.

Synd, jag hade verkligen verkligen sett fram emot det =( .

1. Emmaboda 2. Ikea

Inlägget kommer handla om min weekend i Emmaboda och min mitt-i-veckan-tur till Ikea.
Emmaboda
Det var lördag och jag skulle hinna med ett besök på systemet innan jag skulle med tåget. Antingen då ta halv tvåbussen och känna mej lite småstressad över att bara ha 10-15 minuter på mej innan de stängde eller ta den som gick en halvtimme tidigare. Jag valde ettbussen. I godan ro spatserade jag bort till bolaget, köpte mina öl. Där efter strosade jag bort till Åhléns och köpte ny foundation. Gick bort till stationen och tänkte att jag kunde sitta i solen tills tåget kom. Då var klockan tjugo i två. Det kom visserligen ett tåg som skulle till Emmaboda, men det var det som gick 75 minuter tidigare än det jag hade biljett till.
- Äh, fan, här kan jag ju inte sitta! tänkte jag, tog min väska och ölkasse och gick. Det blev en omväg till McDonald's, in och köade för att få beställa en chokladmilkshake och sen riktigt långsamt tillbaka till stationen.

Hittade en ledig bänk vid cykelställen så satt där och surplade på milkshaken. Träffade en gammal jobbarkompis så vi morsade och pratade allmänt i nån minut. Sen kom det en man rakt emot mej från gamla stationshuset och sa
- Hej!
- Hej, svarade jag.
- Var ligger tågstationen?
- Det är den där,
svarade jag och pekade med tummen över axeln.
Dagens goda gärning. Sen blev då klockan äntligen tre, jag hittade Emma ombord på tåget och så bar det av till Lina i Emmaboda.
Där fick vi välkomstdrink och fika och jag fick julklapp =)) ! De andra töserna fick lite godis av mej som tack för senast. Vi spelade två partier kubb där jag deltog i det vinnande laget båda gångerna (trots att andra gången var jag mot dem), sen åts det fruktsmörgåsbord, planka skulle nån säkert kalla det, det var hemskt gott!
När det blev dags att flytta sej inåt så satt vi väl uppe till två och skrattade och snackade allmänt skit om allt möjligt, så som man gör, och när det blev dags att sova låg jag och Emma och fortsatte med djupa samtal ända till halv fyrasnåret. Det var rätt kämpigt att vara vaken nästa dag.


Det blev en promenad i Emmabodaskogarna, pizza förtärdes som sej bör dagen efter och couronne. Alla mötte alla, dvs två speltillfällen var, jag vann båda mina - igen, fast en var på walkover, det ska erkännas! Hemfärd så småningom, på bussen kände jag hur locken tyngde och när jag skulle kliva av fick jag göra en god gärning på söndagen också.
- Ursäkta, är det här sista hållplatsen?
- Nej, det är en till.

Jag måste se väldigt infödisk ut, att jag vet allt om stan jag lever i! När jag kom hem däckade jag.

Ikea
Så till min efterlängtade Ikeatur. Den har visserligen inte inträffat ännu, men det är bara en tidsfråga =) . Huvudmålet med besöket är att jag ska få med mej en spegel och en glasburk hem. Blir det mer är det bara bonus.

Utanför ämnet
Ivrigt kollar jag min mail om jag fått svar från Sunwing/Ving, vad de nu heter, utan napp. Blir nog att jag får hia mej till efter sista anmälningsdagen den första september. Herre Gud, det är ju över en vecka tills dess!

Tråkigt mail

Här skickar man iväg ett mail som man hoppas att få ett positivt svar på. Men så loggar man in på det andra mailkontot och har ett oläst mail i inkorgen.

"Hej
Stepp som du är anmäld till är i nuläget inte startklar pga för få anmälda. Känner du någon som vill börja dansa, men som inte har anmält sig än. Be dem göra det snarast [...]"

Oh, jag hoppas så innerligt att kursen blir av, jag älskar stepp! Det är den dansen jag inte känner någon stress eller prestationsångest i. Hoppas, hoppas, hoppas att det blir nån mer anmälning!

Auditionansökan

Det har blivit måndag förmiddag och tid för att skicka iväg mailet till min auditionansökan. Nu när alla show- och musikalskolor börjat trodde jag att jag ännu ett år tvingats kvar i stan, men så slog det mej. Två av mina vänner befinner sej utomland och arbetar som showartister på resebolag, bla Sunwing. Varför inte, prova iaf, tänkte jag, fick info av en av vännerna och sen dess har jag knåpat på cv, personligt brev och fått in en demo i mailet, snart ska jag trycka på skicka.

Supernervös är jag, trots att det inte alls är säkert att jag ens får komma på audition.

Vem Du Än Är, Så Välkommen Till Världen

Ligger och lyssnar på Ring Så Spelar Vi och efter ett avslutat samtal spelas en önskelåt med Lill-Babs som heter Välkommen Till Världen. Lyssnar väl lite med ett halvt öra medan jag kollar runt lite på datorn. Men så börjar refrängen. Bekant, bekant även om jag aldrig hört låten förut, vad jag kan påminna mej iaf. Efter lite googlande och youtubande fick jag vatten på min kvarn.

Visst var det en Björn&Bennykomposition ;) !

Göra si eller så?

Så var den åttadagslånga arbetssviten slut. Jag är inte helt nöjd med den, har gjort bletydligt bättre ifrån mej förr, men nu är allt över, kan inte ändra på det nu. Ledig till tisdag är jag, och trots att jag nu är sömnig ville kroppen att jag skulle tömma blåsan och inte kunna somna om sen. Kanske lika bra, då slipper jag kanske stressa.

Iväg mot Emmaboda bär det idag. Jag behöver alkohol, jag hade missbedömt mängden av den varan hemma. Men då är frågan, ska man göra sej iordning lite snabbt och cykla ner lagom till de öppnar klockan tio, eller ska man ta bussen ner lite innan de stänger och efteråt gå och skrota en timme på stan innan tåget går? Jävligt svårt att bestämma sej och tyvärr har jag inte så mycket tid på mej.

Jobbig gårdag

Igår var det jävligt jobbigt att både vakna och somna. När alarmet ringde på morgonen var det första jag tänkte: "Fan, nu ställde jag klockan fel iaf!" . Men det stämde. Klockan var 0445 och det var mörkt ute ... Fy fan, vad tragiskt, alla redan! När jag var avsminkad och tandborstad och bara skulle kolla klart på filmen igår kväll kommer det en röd-blå-gul zick-zackrand formad som ett L från vänster och närmar sej mitten av mitt synfält. Fan, en migränattack - fort efter migräntabletterna och hoppas att det inte hinner börja värka i huvudet. En svag smärta hann infinna sej bakom höger öga och bak till bakhuvudet, men så, tjoff, så försvann zick-zacket, jag blev vansinnigt trött och somnade ifrån hela anfallet.

Allt som hände där emellan var toppen! Jobbade morgon och har därför en liten men härlig träningsvärk i ryggen, jag slutade redan klockan ett, åt en massa som mat, ett kilo vindruvor, två Kinder Buenobars och en snusklubba och har börjat på min auditionansökan. Japp, jag planerar utsätta mej för det igen, mer om det vid senare tillfälle.

Nu ska jag till att äta frukost. Det kommer bli värdelöst att cykla till jobbet idag, för det ska regna hela dan, och det har redan börjat.

Åh, nej, inte Sif Ruud

Satte på p1 för att vänta på reprisen av Sommar I P1, innan det började var det ekot. "Sif Ruud död ..." =,( . Klart, kvinnan var ju knappast purung, 95 bast, men jag tyckte så mycket om henne. Söt tant liksom. För mej kommer hon alltid förknippas med Linus-Ida =) .
Vi skärmdumpar Aftonbladet för detta inlägg.


Kinder Bueno

Kinder Bueno är nog ta mej fanken bland det godaste man kan stoppa i mun! Men äter man fyra stycken på kort tid blir man förfärligt törstig och svagt illamående =) .

Nu har jag lite snabbt svalt ner en halvliter vatten och ska börja göra mej iordning för bädden. Sov så otroligt dåligt inatt, hade stickande smärta i nacken som smittade av sej till bakhuvudet och vänsterögat. Låg jag stilla länge så kände jag inte av den och när jag lyckades somna så drömde jag oroligt. Vaknade sen varje gång jag vände mej för att smärtan gjorde sej påmind igen.
Hoppas på bättre sömn inatt! God natt!

Tandläkarn och facket

Kommer just från tandläkarn, fick en halvtimme hemma innan dags för avfärd till jobbet. Undersökningen tog bara tio minuter, jag som trodde jag skulle få bråttom till jobbet efteråt. Tidspessimisternas tidspessimist, det är jag, det!
Vad kalaset gick på? 50 spänn, rena julafton! Tydligen har man nåt årligt "tandläkarbidrag" tills man fyller trettio och när jag då inte varit där på fyra år så hade jag en del att lösa ut. Synd att jag inte behövde göra nåt åt mina tänder då.

Sen har jag ledsnat ordentligt på mitt arbete. Trött på att bli behandlad som en industrirobot utan några rättigheter. Och att det ingår i min obetalda lunch att ställa varor tillbaka på sin rätta plats och hjälpa kunder med frågor och letande efter varor, det tror inte jag på. Jag har anmält mej till facket för att se om de kan svara på mina frågor och alternativt hjälpa mej med dem.

Fin på jobbet

Det här nagellacket målade jag på igår kväll, men se, det funkar inte ha vackra naglar på mitt arbete. Andra handen ser lika dan ut. Både nagellacksflarn och nagelflisor yr omkring en.
Jahapp, en dag avklarad, fem kvar. Under de återstående fem dagarna ska jag även hinna med tandläkarbesök, tidsbokning och eventuellt ett systembolagsbesök. I helgen vankas tågresa till Emmaboda. Det var längesen jag hade en sån fulltecknad vecka =) .

Cykla vasaloppet

Från och med imorgon kommer jag cykla nästan 15 km per dag, sex dagar i sträck. Det blir nästan nio mil totalt, som ett vasalopp. Det kommer nog bli bra, vad nyttig jag känner mej redan.

Överbeskyddande

Nu, mitt i fyllan och villan (nja, så full är jag inte ... ) kom jag på att jag ska signera min citattavla jag gjorde förra veckan. När jag plockade fram färgen och penseln skulle jag bara plocka bort skyddsplasten och ...

Den satt som berget. Jag fick kämpa bra innan jag fick loss plasten. Bautasignaturen kom på plats på baksidan. Det är väl 2011 iår?

Många viljor, få att utföra dem med

Åh, vad gärna jag hade velat åka till Ikea idag! Eller för all del imon. Men ingen att åka dit med. Mamma jobbar, pappa hatar Ikea, frågade en kompis till mej, visserligen var hon ledig, men givetvis var inte hon heller ett stort fan av Ikea =( .
Nåt annat jag vill idag är att dricka öl ihop med nån. Hemma eller på krogen, det är sak samma. Dessvärre har ingen frågat mej, och med tanke på hur många gånger jag varit på och frågat hela sommarn så borde de veta att jag finns. Därför tar jag för givet att ingen känner som jag idag =) . Fan, jag börjar ana en gnutta positivitet i mitt tänkande, det var ta mej tusan på tiden!

Ett litet avbrott

Jag satte på min Favoriter-lista på youtube och fortsatte med mitt städande. Snart har jag bara det värsta kvar - dammning -.- .
Men jag tog en liten paus, man hittar en hel del gamla godingar när man rotar ur påsar och lådor som ligger och samlar damm. Tex fick jag sätta mej och limma ihop kulan till navelpiercingstaven som legat gömd och glömd i ett par år, får se om den kommer hålla att användas i framtiden.

Sen hittade jag guldstjärnan jag fick av min dramalärare på PAS. Eller, ja, det är en snöflinga från julfesten som anordnades på skolan. Saken är den att vid varje upprop på lektionerna delades muntliga guldstjärnor ut till de som hade 100% närvaro, självklart var jag en av dem <) . Och så fick jag en livs levande guldstjärna av honom. Den första bilden tog jag dan efter jag fick den.

Sen hittade jag denna toffifeeask. Den har en historia bakom sej. När det var dags för PASförbklassen att upplösas gjorde en klasskompis en liten minnessak till alla i klassen. Jag kände genast igen vinken, jag hade med mej (faktiskt just den) en afton när vi ordnade film- och myskväll.

Men internminnena (kan man ha internskämt kan man väl ha internminnen?) slutar inte där, öppnar man upp asken finner man inte bara vackra pärlband utan man finner också att ett av dem avslutas med ett flöte. Varför?

Därför =) .

Pyssel- och städdag

Idag när jag slog upp ögonen hade jag Ten O'clock Postman spelandes i hjärnan. Jag vänder mej mot mobilen på nattduksbordet och kollar klockan. 1000, piip. Det första jag gör när jag klivit upp är att plocka undan lite grejer. Sen hämtar jag mitt citronvatten, och innan jag ens hunnit dricka upp det har jag förflyttat kvarstoden av mina snusklubbor till ett finare och mer dekorativt ställe. Nu ska jag nog försöka få i mej lite frukost innan iordningplockandet fortsätter.

Sen får vädret bestämma hur intesivt jag fortsätter - är det vackert väder släpper jag allt och lägger mej på en filt i gräset, kommer det in mer moln plockar jag fram strykbrädan =) .

Fräscha hårnålar

Nu byter vi ut de gamla slitna hårnålarna mot de nya fräscha jag köpte idag =) . Förhoppningsvis duger de till att hålla mitt långa hår i en stadig knut under yviga rörelser på danslektionerna.

Mycket gjort och nostalgi

  • Prata med chefen om höstens jobbtider iom dansstarten
- Hade skrivit upp alla tider på hela veckans dans-, sång-, teater-, och ledarutbildningskurs på ett papper att ge till chefen. Cyklade upp till jobbet och frågade om han hade tid några minuter. Jag förklarade att denna terminens kurser ligger mer utspridda denna terminen mot förra och gav honom schemat. Först såg han lite besvärad ut, men mötet slutade med att han satte in schemat i en pärm och sa att det skulle ordna sej. Hoppas jag inte får allt för få timmar bara.
  • Prata med Arbetsförmedlingen om min nuvarande arbetssituation
- Ett brev hade kommit till mej om förfrågan om att fortfarande vara inskriven på af. Så jag cyklade ner efter jobbesöket och förklarade som det var, att jag nu i semestertider har gott om jobbtider, men att jag inte vet hur det blir i höst när alla kommit tillbaka. Kvinnan i informationen skrev det jag berättade på datorn och hon sa att det just nu räckte med den informationen.
  • Handla sporttoppar inför dansen
- Ner på Stadium bar det, och när jag åkte upp där ifrån var jag 597 kronor fattigare och tre sporttoppar rikare. Så nu ska jag äntligen slänga mina slet-bh:ar som jag tidigare enbart använt till att svettas i.
  • Handla hårnålar inför dansen
- Åhléns fick sålt 20 nålar för 20 kronor.
  • Handla ny spegel då den gamla faller i bitar
- Inte. Var inne lite överallt där man kunde tänka sej att de sålde speglar. Det närmsta jag kom var på Lagerhaus, där fanns en precis lagom, rund spegel. Vad värre var var att den hade tre gångers förstoring. Det ville inte jag ha. Får hoppas på ett Ikeabesök inom en snar framtid.

Sen kom jag även över en påse snusklubbor på Netto =)) ! Nostalgigodisets år måste det vara iår, det har bjudit på både banana skids, nötcrème och nu snusklubbor - heja nittiotalet!

Tomahawk

Kolla, jag har blivit vapenägare =)) ! Shit, den där spegeln faller i mindre och mindre delar ... Vilken tur att jag skrivit upp i almanackan att jag ska köpa en ny idag!

The Cove

Jag har börjat kolla på Dox-dokumentären The Cove på svtplay, den som handlar om hur de slaktar delfiner. Får se hur länge jag står ut med det ...

Farthinder, sju års olycka och våfflor

På tal om skratt i förra inlägget kan jag ju dela med mej av det här fordonet med LGFskylt och dekorerad bakruta som stod parkerad här utanför i förmiddags. Fyndigt måste jag säga, jag blev imponerad =) !

Men så var olyckan framme. Jag sätter ner foten rakt på min sminkspegel på golvet bredvid sängen. Har så gjort nån gång förut, denna gången fick den nog. Krasch. Sju års olycka, precis det jag behöver i mitt redan miserabla liv. Förhoppningsvis gills det inte om man, som jag, inte är skrockfull =/ ...

Tröstäter nu en förlängning av frukosten. Hittade frysta våfflor man tinar i brödrosten. Fick därmed nytta av den sockrade grädden =) ! Mums!

Då skrattade jag

För några veckor sedan satt jag, mamma och syrran och kollade på Änglagård - Tredje Gången Gillt. En film man både kunde ha och förkasta, ångrar inte att jag såg den, men hade lika gärna kunnat leva utan den. En Colin Nutleyfilm som andra, Helena Bergström gråter som alltid. Men ... En sak gjorde att jag gladdes åt denna film. Mitt i allt blått, grått, depp skrattade jag faktiskt högt. Jag var tvungen att spola tillbaka flera gånger och skratta ännu mera. Rikard Wolff. Hans ansiktsuttryck.

Rikard står i en dörrpost medans Helena har precis kommit ut i hallen och skrikit till Jakob Eklund:
"Vad är det för rykten du går omkring och sprider? [...] Du säger att du är pappa till mitt barn!"

Och då, denna min. Tyvärr, tyvärr gör den sej inte rättvisa i stillbild, men jag flabbade läppen av mej, huvudsaken tycker jag =) .

Dagens humör? Vete fan

Ett tiotimmarspass på jobbet avklarades idag, tyvärr inte med bravur. Enbart negativa saker har kommit ur denna jobbdag, stora diffar, schemalagd på dagar jag bett om att få vara ledig på, you name it.

Efter jobbet kollade jag på film, TV Junkie. Med vem är oviktigt för utomstående, de inomstående vet redan eller så kommer jag berätta det för dem inom en snar framtid. Jag är berörd av denna kväll, dock kan jag inte svara på på vilket sätt eller ens om det är positivt eller negativt. Efter att ha cyklat hem i regnet visste jag inte om jag var lycklig, ledsen, arg, lättad eller tyngd. Förvirrad - ett sinnestillstånd som passar mej nu. Klumpen i magen, som funnits hela kvällen, försvann vid hemkomsten iaf.

Jag blev tackad för besöket. Jag glömde tacka för maten.

Varma pulverdrycker

Började med ett glas kaffe latte, har inga fancybryggare så det blir i pulverform. Men det funkar det också, jättegott! Kände mej inte helt uppvärmd efter det glaset, så jag lagade till mej ett glas varm o'boy med vispad grädde. Men hade jag vetat att grädden var sockrad så hade jag använt mej av kakao istället =/ . Lite för mycket socker blev det, jag blev varm och lite illamående av det glaset. Nu behöver jag inte mer för idag =) .

Ingen Karl-Oskar idag - heller

Hade så sett fram emot idag. Inte bara till kroppsvården som jag skrivit om förut, utan att faktiskt få komma ut och träffa folk, riktigt mycket folk som det är under Karl-Oskardagarna. Hade två möjligheter att göra det, men den första for till pojkvännen utanför Göteborg trots att det var hon som föreslog att vi skulle fira tillsammans. Den andra var ett säkert kort, hade ordnat med hundvakt och allt, tills hon idag skrev att hon blivit sjuk. Så jävla typiskt.
Sen dess har jag suttit hemma, iklädd min planerade utstyrsel och varit bitter över att inte ha fler nära vänner i samma stad och att jag därmed får spendera helgen i min ensamhet.
Den romatiserade bilden som filmer skapat av att ensam gå ner till krogen funkar tyvärr inte verkligheten. Inte på mej iaf, inte för att jag inte tror att jag skulle få nån att snacka med, men det känns så utsatt.

Nä, så att ... Jag har precis satt på Arn - Tempelriddaren och ska med nöje se hur han kysser på den ollade fläcken på svärdet. Trots iklädd festblåsa blir det nog inte roligare än så. Och tänk att jag har matchande smarties som sällskap!

Farligt att sova

Inatt satte jag på Janne Långben The Movie, fast tänkte se den på engelska denna gången, och jag lyckades somna ifrån den =) ! Jag tycker det är rätt skönt att somna ifrån tvn, det känns som ett rofyllt sätt att somna på. Men sömnen efteråt har varit allt annat än rofylld.
Tex kollade jag på klockan första gången: ~11, andra gången: ~12, men tredje gången var hon ~6! Jag blev ordentligt förvirrad, men jag var mest vaken sista gången jag kollade på klockan.
Sen minns jag inte så mycket från själva drömmen, men jag skulle iaf sätta mej upp och sträcka mej efter något samtidigt åt höger. Det jobbiga var att jag låg på högra sidan av sängen, dvs väggsidan, så jag kör skallen rakt in i väggen och fick ett abrupt uppvaknande.
Det var inte så farligt, det var en mjuk vägg =P . Det hade varit bökigare om jag legat på vänster sida och samtidigt skulle sträcka mej åt vänster - då hade jag farit ur sängen.

Japp, så är det. Nu är jag lite törstig och så börjar det dra ihop sej för Melodikrysset.

Ingen Karl-Oskar idag

Har inte hört av nån kusin idag och det tyder på att hon ska jobba imorgon. Dvs jag har ingen lekkamrat ikväll =P . Jag får fira Karl-Oskardagarna imon istället, och förmodligen är det färre småungar ute då.
Men jobbigt är att det finns absolut ingenting på tv ikväll!

Jag längtar verkligen till imon! Då ska jag rå om och vårda mej själv på alla sätt, ser verkligen fram emot det. Idag har jag ingen ork till det och hoppas verkligen att denna lust hänger kvar till imon =) .

Öl ska jag ha iaf, börjar nästan utveckla abstinens ;) . Then what?

Dålig bortförklaring?

En hund flyger upp i sängen, kastar sej över datorn och pajar mitt tangentbord. Låter som nåt man skulle säga till läraren när man inte gjort läxan! Det är inte ens min hund. Oj, vad jag fick joxa för att få alla plastdelar som hoppat ur led att komma på plats igen, det är liksom inga stora utrymmen det handlar om. Men nu verkar det funka som det ska, tur att det bara handlade om en tangent.
Den hunden har varit här förut, den kvällen fick jag torka upp fyra kisspölar som jag givetvis upptäckte genom att trampa i dem =/ .

Färdiga projekt

Låt oss säga att jag startade runt halv tre. Sen blev jag klar strax efter halv sex. Jag har alltså suttit i tre timmar i skräddarställning mitt på golvet, klippt ut små bokstäver med en stor klumpig sax och målat efter bokstavsschablonerna. Trots att det värker lite och är stelt i ländryggen så kändes det ändå skönt att, på samma sätt som när jag var liten, sitta i timtal, tyst och koncentrerad, och bara ägna mej åt en enda sak. Inte sluta förrän det är färdigt.
Nöjd blev jag med den. Men tänk ändå om man hade fått den som gåva av någon man tycker om, då skulle jag bli bra lycklig! Inte bara att det är en liten kärleksförklaring i sej, utan personen skulle känna mej mycket väl.

Nu har jag inget kvar på lager, allt jag har velat gjort är nu gjort. Citattavlan, smyckestavlorna, skåpet, jag har sett allt som går att se från Merlinboxen, jag har sett klart på alla 318 Rederietavsnitten. Nu har jag inga mer idéer, inga nya hobbyer.

Kanske att jag lägger till nåt hjärta eller nåt på citattavlan, men just nu är jag nöjd och tillfreds. Det och vrålhungrig, har inte käkat sen frukosten halv åtta, först nu känner jag av det. Matadags!

I Want To Ride My Bicycle

Tog en runda till stan idag och köpte min färg och därefter var jag redo att cykla hem. Men jag ville inte riktig det ännu, så jag ledde cykeln bredvid mej och promenerade mot samma omväg om vattentornet som jag tog i måndags. När jag blev trött i fötterna var det bara att hoppa upp på hojen och cykla i sakta mak.

Man får en sån härlig känsla av att man bor på landet när man tar den vägen! Denna gången var jag beredd på bommarna på sista bilden, de dyker upp precis efter ett rejält nerförslut mitt i en kurva - livsfarligt!

Nähepp, kanske försöka sova, lovade hoppa in och jobba imon mellan nio och tolv, vilket nog inte ska bli några större bekymmer. Älskar att sluta tidigt =) .

Lugnande besked och valsvårigheter

Sen jag insåg att jag råkat dubbelboka jobbtid med tandläkartid har jag gått och nojat över om jag kommer hinna med både och eller om jag måste byta tid - och nästa fråga: jobbtiden eller tandläkartiden? Men så kom jag och tänka på min goda vän och forna klasskompis Frid som vände på klacken och gick mot munhygienens bana, så jag skickade ett sms:
God eftermiddag i denna ljuva sommartid! Vilken tur att jag har dej i mitt liv, jag behöver ett expertutlåtande.
Om man får tid hos tandläkaren 0910 och bör cykla till jobbet 1020, bör man då hinna i tid eller bör man byta tid?
Puss och kram!


Det lugnande svaret lydde som följer:
Hej min vän! :D jag kan lova att du hinner, inte ens en rotfyllning ska ta längre tid. Det kommer nog ta 15-30 min, skulle jag säga. :) hur är det med dig annars? Sommarvädret lämnar åtminstone ingenting att önska, helt fantastiskt! :) Puss och kram på dig!

Min oro är stillad =) . Sen har jag bokat in mej på en massa sång- och danskurser i höst, hoppas bara jag kan få chefen att förstå att jag inte kan jobba så många kvällar längre, då kurserna ligger mer utspridda terminen som kommer än vad de gjorde förra.

Nu sitter jag i valet och kvalet om jag ska ta mej ner till stan och köpa färg en gång för alla eller om jag ska skjuta upp det till imon, eller kanske till fredag tom, när jag för en gångs skull slutar tidigt. Svårt svårt.

Syringe

Idag vaknade jag upp med ett enda ord i skallen - syringe. Sen satt jag under hela frukosten och försökte komma på vad fan det var det betydde, men det stod helt still. Så jag var tvungen att starta datorn och ta reda på det, annars skulle jag inte kunna tänka på nåt annat.
Syringe = (injektions-)spruta.
Varför hjärnan tyckte att det var ett nödvändigt ord att minnas idag kan man ju ifrågasätta.

Nu är det dags att fara till arbetet. Åter på hemmaplan 1930-2000.

Fika i Linnéparken

Ligger i sängen, ska bara skriva detta och sen packar jag ihop för idag. Upp och jobba heldag imon. Hur ska man orka?
Dagen började med solning iaf. När det blev eftermiddag tog jag mej faktiskt till tandläkaren och bokade en tid. Men eftersom jag inte är som jag ska nu för tiden så finns det risk för en dubbelbokning med jobbet - en jobbtid som jag precis nyss bytt till mej, därför stod den inte med i kalendern. Så jag hoppas, ber och håller tummarna för att jobbtiden är en kvällstid så jag slipper krabba med att boka om tandläkartiden.

Därefter var jag en timme tidig tills jag skulle träffa Therése i stan så jag hoppade av cykeln och promenerade en omväg ner till centrum, runt universitetsområdet istället förrunt sjön. Vi köpte med oss fika från Skåres och satte oss i solen i Linnéparken och snackade lite allmän skit, kom knappast fram till botemedel för cancer =P .
Efteråt unnade jag mej en omväg hem, kvällssolen värmde fortfarande och det var skönt att få se nåt annat på färden för en gångs skull. Jag chansade även på att få se nåt bekant, men den chansningen gick inte hem idag.

Nu, god natt!

Bättring

Fy fan, vad jag har mått dåligt i helgen, speciellt i lördags kväll, efter att jag kommit hem från stan. Idag känns det bättre, jag lyssnar på Sommar I P1, efteråt ska jag om tandläkarn och boka tid, sen ner till stan på en fika med Therése. Ska bli najs.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0