God natt, god natt

Spöktimmen är slagen och jag är vaken. Konstigt egentligen, så slut som jag är och har varit hela dagen, bara längtat till den stund jag fick sova. Ligger iaf nerbäddad i soffan just nu, känner för att sova här i natt. Nu har jag ju den vanliga tjockfilten istället för den tunna julpläden, så förhoppningsvis behöver jag inte ligga och huttra i fönsterdraget som sist jag skulle sova i soffan.
 
I dag var sista dagen att kliva upp 0430, i morgon börjar jag 1345 så får värsta sovmorgonen! Men på måndag är det ny vecka igen, dvs nya tillfällen att kliva upp mitt i natten. Hatar de nya arbetstiderna, att börja klockan sex! Vem kläcker sådana idéer? Säkerligen en mänska som själv kommer till jobbet tidigast klockan nio.
 
Nähe, bäst att avrunda här innan inlägget blir för långt. Från början var det här inlägget tänkt att handla om risgrynsgröt, men det får väl bli en annan gång kanske. När man är urtrött och klockan är mycket snurrar det mycket skit i huvudet ...

Vinterns första fall

Inte bara denna vintern utan första fallet på två vintrar tom! För två år sedan slog jag dit med cykeln i en kurva innehållande en snödold isfläck. I dag var cykeln åter inblandad, men jag hade inte hunnit börja cykla ännu. Det var precis när jag satte foten på pedalen och trampade till för att komma iväg som foten gled av på grund av för mycket snö under skon. Så då tappade jag balansen och föll jag ihop i en hög. Sen vet jag inte om jag sträckte mej på insidan av låret eller om jag bara slog i ramen, hoppas på det sista, några stäckningar orkas inte med.
 
Strax dags för sovning känner jag, i morgon ringer klockan halv fem igen och jag har inte hunnit ta någon tupplur i dag, så rätt sömning är jag allt.

Snöhelvete

Det verkar inte vara nån hejd på eländet, det snöar och snöar. Hoppas de har laddat upp plogbilarna ordentligt i kväll så de får bort det tills jag ska fara till jobbet kvart i sex i morgon bitti. Ännu har jag inte hört någon köra här utanför.

Borta- eller hemmafru

För det första har jag ingen make att vara fru till, men om jag hade haft det hade jag visat mej från min mest exemplariska sida vilket av det jag än varit.
Jag började med att arbeta i dag som bortafru, dra mitt strå till stacken, så att säga, hjälpa till med försörjningen.
Efteråt var jag kallad på möte till Arbetsförmedlingen och de presenterade sin nya idé om att man varje månad ska skriva en aktivitetsrapport och skicka in bara för att man är inskriven där. Så jävla dumma grejer de kommer på och dessutom satt det en dryg jävla bisittare till presentatören som drog ner stämningen och fick den här rapporteringsgrejen att verka ännu dummare ...
 
Sen blev det hemmafrurollen, jag fick en maskin upptvättad, jag har gjort en massa köttbullar i långpanna, så nu har jag mat för veckans alla arbetspass. Jag bryr mej inte så mycket om att det blir enformigt ett tag, bara det smakar gott. Har även kämpat med mitt stryktvättberg, det verkar aldrig ta slut. Och snart måste jag ge upp för i dag helt och hållet, för att orka upp klockan halv fem i morgon bitti. Då åker bortafrubyxorna på igen!

Att stjäla ett koncept

Tänkare på svt:
- Vi måste göra ett program som lockar massor med tittare. Vi tänker att vi samlar en grupp svenska kändisar som tillsammans äter massa mat och berör varann med lustiga anekdoter och snyfthistorier samt utför diverse aktiviteter och varje person får en egen dag med uppmärksamhet var.
 
Lyckat koncept, vi fick Stjärnorna På Slottet.
 
Tänkare på tv4:
- Vi måste göra ett program som lockar minst lika mycket tittare som Stjärnorna På Slottet. Vi tänker att vi samlar en grupp svenska kändisar som är musiker till yrket som äter massa mat och berör varann med lustiga anekdoter och snyfthistorier samt utför diverse aktiviteter och varje person får en egen dag med uppmärksamhet var.
Och för att inte åka dit för att sno rakt av så lägger vi till att de tolkar varandras låtar.
 
Lyckat koncept, vi fick Så Mycket Bättre.
 
Tänkare på kanal5:
- Vi måste göra ett program som lockar minst lika mycket tittare som Stjärnorna På Slottet och Så Mycket Bättre. Vi tänker att vi samlar en grupp svenska kändisar som är komiker till yrket som äter massa mat och berör varann med lustiga anekdoter och snyfthistorier samt utför diverse aktiviteter och varje person får en egen dag med uppmärksamhet var.
Och för att inte åka dit för att sno rakt av så lägger vi till att de tolkar varandras karaktärer samt lägger till inslag där utomstående kommenterar dagens huvudperson.
 
Lyckat koncept? Vi fick En Clown Till Kaffet.
 
Jaha, tv3? Varsågoda! Kanske partiledare som tolkar varandras politik? Eller regissörer som tolkar varandras filmer? Det mesta tänkandet är redan gjort.

Hej Bullen!

Jag är en tjej på 26 höstar (egentligen 27, för min första höst var ju den jag föddes på, inte den på min ettårsdag) och jag har ett problem.
 
För en kort tid sedan upptäckte jag att filmklipp som lagts upp av mina vänner och som jag taggats i inte syns på min tidslinje på facebook. När andras bilder eller incheckningar taggas med mej så kommer de upp, men alltså inte filmklipp. Ingen av mina andra facebookvänner har problem med detta. Är det normalt? Och hur kan jag göra något åt det?
Snälla, hjälp mej, jag orkar snart inte googla längre!
 
"Osynlig tagg"
 
Och kom ihåg att det är tjejen som skriver brevet som är taggad i filmen!

Dans och mat

Två uppvisningar på dansskolan klarades av ganska bra, tycker jag, och efter fyra timmar blev det sugigt i magen. Tog med mej Ellinor till restaurang som vi bestämt, även en vän till henne hängde på och tillslut valde vi Akropolis. Igen. Blir tredje besöket på fyra månader för mej där. Och återigen valde jag deras smördegsinbakade fläskfilé, den är himlen på jorden! Höll på att bli snuvad på kantarellsåsen dock, men efter en efterlysning så blev måltiden komplett och dubbelt så god =) !
 
Hade även förhoppningar på att gå och se Hundraåringen Som Klev Ut Genom Fönstret Och Försvann på bio med mamma efter restaurangbesöket, men hon anmälde sej sjuk på eftermiddagen. Så det blev inte denna gången heller.
 
När jag kom hem var det tänkt att jag skulle påbörja lite städning av hemmet, men jag landade i soffan och kom inte riktigt upp igen. Tills jag blev sugen på semlor. Tänkt och gjort, semlorna blev gjorda och tre stycken blev klämda.
Har inte riktigt koll på när fastlagssöndagen och fettisdagen infaller, men med tanke på hur hypat semlor är just nu så borde det väl vara snart.

Melodikrysset

I dag sitter jag och löser Melodikrysset live! Händer inte varje vecka, det ska gudarna veta.
 

Allt som har hänt i dag

Det är inte så mycket egentligen. Efter förgående inlägg hade jag en dryg halvtimme över som jag faktiskt slumrade till på i soffan. Ställde klockan så jag skulle komma i tid till jobbet. Sen jobbade jag hela eftermiddagen och kvällen och kom hem kvart i nio.
 
Mellan nio och tio minns jag knappt vad jag gjorde, jag åt glass och pratade med
mamma, kanske var det nåt tvprogram som fångade intresset resten av tiden, men vad jag minns är att klockan tio spolade jag upp i mitt gröna badkar med gulfläckig insida och så satt jag i det och kollade på kvällens På Spåret.
 
Och nu är jag tillbaka i soffan. Ska snart gå och lägga mej tänkte jag, i morgon är det dansuppvisning på Kulturama iom Kulturnatten. Ska bli skoj!

Vill inte hemifrån

Vad jag vill är att krypa ner under filten i soffan och somna till talgoxens sång utifrån. Den verkar tro att det är vår, fast det är minusgrader ute.
Vill inte till jobbet i dag, har haft magknip i en halvtimme ungefär och mina svullna ögon vill bara blunda och somna. Det kommer bli en kämpig dag.

God morgon

Snart god förmiddag, klev upp för en halvtimme sedan ungefär, har hunnit med att förflytta mej till soffan, starta datorn och äta en clementin.
 
Huvudvärken har lagt sej, nu känns den bara av en aning, istället har jag problem med att skallen och ögonen känns svullna. Håller kanske på att bli en alien. Det gick så där att dansa i går, jag var med så mycket jag kunde under första klassen, för jag behöver verkligen lära mej koreografin eftersom den ska visas upp på Kulturnatten i morgon, men under burlesquen vart jag sittandes.
 
Har cirka tre timmar på mej hemma innan jag må fara till arbetet, tänkte snart starta på min fläskpannkakssmet så jag får mat till matrasten i kväll, även till söndagspasset.

Skallebank

Har sedan i går eftermiddag haft värk i nacke och bakhuvud och i dag tänkte jag att det kanske är salt jag behöver, för det har jag inte ätit på länge. Stekte fläsk och åt i bare, men se, det var icke bekymret. Istället eskalerade värken och jag får prova ett annat spår.
Det är inte vattenbrist, för det har jag hällt i mej snart två liter i dag, och fler lär det väl bli efter denna saltbomben. Inte heller sömnbrist, har sovit fullt tillräckligt både i natt och nu på eftermiddagen efter jobbet.

Har två danspass snart, får se hur mycket en orkar med det, håller huvudet i sej på den nivån den är på nu blir det inte roligt.

Thommy Berggren

Alltså, snyggare karl får man fan leta efter, med dessa ögon som inte tyckt se på en utan in i en, helt magiska och förunderliga.
Synd bara att det var för sisådär 50-60 år sedan, så förtvivlat sorgligt ...
Hann precis hem efter en fantastisk balettlektion till Min Sanning på svt i kväll då han skulle vara med. Men det verkar bli mest prat och bilder på den åldrige Thommy än på den unge.

Syjunta

Nej, men här sitter jag och sluter uppslitna hål i mina byxor!
God morgon!

Just another boring sunday

Jaha, ja, vad har jag gjort i dag? Jag började med att hålla mitt löfte och sova till halv tolvtiden, med ett litet brejk vid nio, men tycker det gills ändå. Sen var jag uppe (halvliggandes i soffan) och kollade på lite film, vilket gjorde mej sjukt utmattad så vid tre fick jag vackert krypa tillbaks ner i sängen och sova till fem.

Men sen fick jag iaf lite gjort, det mesta av diskberget fick jag undan, det grövsta ligger ännu kvar, för jag har inte större diskställ och dessutom behövde jag göra mej av med den sista gräddskvätten i kylen innan den surnade, så fick bli pasta med tillhörande pastasås.

Mest för att ha lunch till jobbet i morgon, men tar lite i kväll också. Är lite mätt på chips och godis som är det enda jag fått i mej i dag ...

Hej hopp, Så Ska Det Låta ska få min uppmärksamhet nu!

Invigning

Trots att jag är ett vrak med torra trötta ögon som bara vill sluta sej och inte öppnas igen förrän runt middagstid i morgon så sitter jag ännu uppe. Köpte hem en vermouth från bolaget i går och nu smakar jag av den i ett av mina cocktailglas jag fick i julklapp. Det blir nog bara den, sen blir det nog tandborstning och sminkborttagning för att sedermera hamna i bädden.

Hemma för att vända

Har inte spenderat mycket tid i hemmet i dag. Först en dryg timme mellan sov och jobb, sedan en halvtimme mellan jobb och tvättsession hos mamma, sen en halvtimme mellan tvätt och dans då jag panikhängde tvätten och bytte om och nu mellan dans och sov, har hittills gått en halvtimme.

Är en gris i dag och skiter i dusch, en snabblask och sen i säng. Ställer klockan på 0430 ... Kommer vara död när jag vaknar i morgon, OM jag vaknar.

God natt!

Sängliggandes

Nu ger jag upp för i dag. Efter en långdag på jobbet och en massa massa buffémat i kväll för att fira syrrans födelsedag så känner jag mej klar för i dag. Ska dessutom upp samma tid i morgon som i dag. Eller en halvtimme senare helst, när klockan ringer.
Det ville inte min hjärna i morse, mitt i drömmen behövde den tänka ut nåt, ett minne, men det var tydligen så komplicerat att göra på egen hand, så jag var tvungen att väckas för att hjälpa till. Det slutade med att jag kom fram till att minnet var bluff.
 
I drömmen var hjärnan helt säker på att jag blivit misshandlad och fotograferad med mitt svullna, blålila ansikte. Dessutom skulle min käke ha gått av på mitten och jag ska ha tyckt det var obehagligt att äta medan högersidan av tandraden inte satt helt fast i tandköttet.
 
Det var lite kämpigt att, klockan fem på morgonen, yrvaken, tänka ut först när denna misshandel skulle ha inträffat, sedan övergå till mer tveksamhet om det inträffat - "jo, men visst har det hänt, jag kommer ju ihåg fotot och min lösa tandrad" - för att tillslut verkligen fatta att det inte alls finns nåt foto, ingen har massakrerat mitt ansikte och att det i princip är fysiskt omöjligt att vandra omkring med en käke som kapats på mitten och som inte sitter fast i ena änden ...
 
Att det ska ta sån tid att komma på det!
 
(Det här inlägget skulle publicerats för en timme sen, om jag fick bestämma, men Firefox ville "inte svara" ...)

Det mesta borta

I dag har jag hunnit plocka bort det mesta i julpyntväg. Har glitter och plastgranbarr över hela mej och lägenheten nu, men innan jag hann helt slutföra blev jag sömnig samt behövde laga mat så det får bli en fortsättning följer på det här projektet. Otroligt egentligen hur mycket pengar och tid man lägger på att pynta upp sitt hem för att bara ha det uppe i drygt en månad.
 
Nu har jag fyra långa dagar med arbete framför mej, och med tanke på hur gårdagens pass gick så ser jag inte så mycket fram emot det ... Vill känna trivsel på jobbet igen!

Tjugonde dag Knut dansas julen ut

Här har det dock inte dansats ännu. Fick hoppa in på jobb i dag och när jag kom hem hamnade jag på sofflocket och där vart jag medvetslös i över fyra timmar! Sömnigt var det, ja ... Så granen får stå kvar i dag, i morgon har jag enbart personalmöte inplanerat än så länge, borde hinna med lite julutstädning också.
 
Jobbig dag i dag, drabbades av ett uns panikångest på jobbet; hög puls, ständig adrenalininsöndring vilket gjorde mej darrig som om jag var frusen, smått illamående. Vet inte vad som händer med mej, men det får gärna gå över snart ...

Konstigt väder

Hela dagen och kvällen in på natten ösregnade det ute i går. I dag har det fallit tjocka glesa snöflingor och skinit sol. Det förstnämnda gav mej ångest, men det sista gjorde mej varm både inombords och utombords. Äntligen en dag man inte behöver frysa då solen värmer lägenheten som ett växthus. Tyvärr gör just det faktum att det är näst intill omöjligt att vistas i lägenheten under soliga sommardagar =P .

Svänga mina lurviga

Det var mycket skönare än jag trodde att vara tillbaka i danssalen. Jag var mycket sömnig efter att ha blivit väckt tidigt av byggarbetare på våningen under och det gick som aldrig över. Därför trodde jag att det skulle bli extra jobbigt att dansa, men när det väl satte igång kom även energin. Härligt.
I dag var jag den randiga och bilderna är skärmdumpade från en video, därför är de suddiga.

Kvällspromenad till posten

Usch, vilken dag, den psykiska stressen har även varit fysiskt påfrestande. Har spaghettilemmar nu efter en hel dags muskelskakande, jag ser ut som att jag inte sovit på tre dygn och exakt så känns det också. Försökte lägga mej och slumra en stund på förkvällen, men gick dåligt, var alldeles för uppstressad.
 
Men så fick jag sms från posten att mina paket jag beställt nu fanns att hämta ut. Så varför inte? Härligt med postkontor på Konsum för det innebär ju så gott som dygnet runtservice, bara sju timmar på natten som det hålls stängt.
Nu sitter jag iklädd en av de två klänningarna och grunnar på vilken av de tre filmerna jag ska se först. Jag har nästan hela dagen i morgon på mej att se dem också, ledig från jobbet, tack och lov. Men på kvällen ska jag på årets första dansrep/-lektion! Äntligen krockar det inte med arbetet så jag kan vara med. Och den träningsvärken jag kommer få sen ...

In Sweden they call it a kick

I dag var dagen då jag trodde jag skulle få sparken. Men jag får en skriftig varning. Lunchrasten ägnades åt chockgråtning på toaletten, ännu darrar jag i kroppen som vore jag frusen eller som om jag fått en ordentlig koffeinkick.
 
'Nough said.

Mätt

Ja, det gick ju sådär för småkronorna i går. Jädra finnpajsare ... Inte heller vann After Shave i Så Ska Det Låta som jag tittade på direkt efteråt ... Inte min dag.
 
I dag har jag inte hejat på nån, bara handlat och sedan lagat mat. Har varit supersugen på smördegsinbakad fläskfilé i flera dagar, men tänkte att jag kan inte gå till Akropolis och beställa in det varje gång det inträffar. Så jag gjorde det själv. Tyvärr fanns ingen fläskfilé på Ica, så fick ta kycklingfilé istället, tycker nog att det smakade gott ändå =) . Smördegsinbakad kycklingfilé, ugnsrostade potatisklyftor, kantarellsås, inlagda päron och vinbärsgelé - förjävla smarrigt! Synd att det var mättande, annars hade jag gått och tagit mej en portion till.

Jaha ...

Det var 28 sekunder in i matchen det ...

Meteorolog med sug i blicken

Rapportredaktionen har anställt en snygging till att presentera vädret. Såg honom för första gången härom dagen fast då utan ljud, men den sugande blicken fanns. I dag hörde jag att han var skåning och inte kan uttala "onsdag" ordentligt, utan säger "unnsdag". Drog ned betyget en aning, men stannar ändå rätt högt =) .
 
Nu inväntas JVM-finalen, heja Sverige!

Hallå 2014

Började dagen med att vakna i soffan kvart i sju i morse. Då gick jag raka vägen till sängen med smink och kläder och allt och sen klev jag inte upp igen förrän vid tre på eftermiddagen. Sen låg jag mest och slöglodde på tv, tex Trollkarlen från Oz och åt frukost i form av treo, julmust och chips.
 
Framåt kvällningen började jag känna mej sällskapssjuk så försökte få över kusin på lite humorserietittande och snaskätande, men det gick inte bra. Och som en skänk från ovan ringde Madde och berättade om vad som hände på festen efter att jag gått och utan att jag ens behövde nämna det så föreslog hon själv att hon skulle komma över med pizza. Awesome! Och så satt vi och pratade om en himla massa som vi lyckas göra varje gång vi ses, känns som att ämnena och åsikterna borde ta slut snart, men icke. Vi kollade även på den otecknade 101 dalmatiner och klämde våra pizzor.
 
Härliga tider!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0