Bota kobenhet

I måndags styrde jag min kos mot Stadium efter jobbet. Jag var på jakt efter en balansbäda efter att en av danslärana sagt att det kunde "bota" mina koben, att det nog inte handlade så mycket om snett skelett utan svaga muskler på insidan av knäna och låren och starka på utsidan. Så jag får väl stå och vobbla på den där plattan dagligen några veckor så får vi se om benen rätar upp sej =) .

Bland kodmallar och julmusik

Usch, jag blir knäpp och tokig! Varför kan det inte bara vara enkelt att ändra i bloggdesignen så det blir exakt som man vill? Det är den där musikspelaren som spökar, nu har jag tagit bort den helt för att det inte ska bli kaos, får se om jag orkar ta upp det imon igen.

Har idag hittat en annan webradiostation som spelar jullåtar dygnet runt, lite mer blandat med klassiskt och modernt till skillnad från SR Klassisk Jul, nämligen Vinyl 107. Nyss drack jag även årets första glas julmust, smaskens <) !

1a advent 2011

Så blev jag klar med mitt pysslande, nu sitter jag på sängen i stearinljusskenet, lyssnar på SR Klassisk Jul och äter praliner ur en paradisask jag från början tänkt ge bort i julklapp. Men det går ju köpa en ny, jag var godissugen.


Natur på tork

Så här blev årets skörd. Lika mycket som jag är en tidspessimist är jag en mängdpessimist, jag tror alltid att det går åt mer än det gör, det slutar med att jag får kasta två tredjedelar ungefär. Nu får det ligga och torka till kvällningen, då är det dags att sätta igång med det årliga adventspysslet, iår med ny stake.

Fram tills dess brinner min andra "stakes" första ljus. Mys, mys!


Det är advent, var glad, tänd ljus

Vaknade av mej själv, tog en dusch och när håret torkat till lite ger jag mej ut i naturen för att ta hem lite av den till mitt adventspyssel. Jag har redan gort det en gång, men tyvärr var det i drömmarnas version. Synd, för det var mycket bättre väder den gången, till skillnad från nu, regnet öser ner och det blåser.
En annan sak jag drömde var att Gudrun Schyman spillde ner mina nybäddade lakan med rödvin. Hon skulle sova i min säng i lite Berg Flyttar In-manér, fast hon sov hos mej.

Nu ska jag först lyssna igenom min egen jullista på bloggen, sen startar jag SR Klassisk Jul. Trevlig första advent!

Köpa ny mascara?

Jag är ju inget proffs, men det känns att man kan ha som riktmärke att när man ser ur som jag mellan brösten efter att ha halvsuttit i sängen och lagt på mascara, då är det dags för en ny.

Får ta en sväng in på Åhléns efter ledarutbildningen.

Förpysslar

Kollar på Jullotta På Liseberg där de spelar jullåtar och så pysslar jag lite med min nya adventsljusstake inför det årliga adventspysslet. Mina gamla stakar har ju gått ur tiden så fick uppgradera mej iår, och då får jag förbereda den genom att jula till den lagom till första advent =) . Heja att det bara är en månad kvar till jul!

Nu är det klippt

I fredags klippte jag håret, äntligen. Var över ett år sen sist det kom i kontakt med nåt vasst. Det fick bli hemma hos mamma medan hon var hemma.

Det blev en del kapat, men det roliga är att jag träffade mina fyra närmsta vänner under fredagen och lördagen, samt mina arbetskamrater och ingen har hittills lagt märke till decimetrarna som försvunnit =) .

Cupcakebak

Spenderade nästan exakt 24 timmar i Emmaboda i helgen, det blev bak, mat, alkohol och en jävla massa skratt och nostalgimusik från 90talet. Slänger väl in lite bilder som får tala för sej själva medan jag lägger mej och sover.


Girl's night out

Jojje kläckte den smarta idén att vi kunde gå ut och käka nånstans fredag kväll, jag var totalpå, så innan jobbet igår svängde jag inom Maido och bokade bord. När jag sen slutade jobba var det bara att fräscha till sej och byta om och klöva bort och äta sushi! Så djefla gott! Tog även ett par öl på Sports efteråt där en rejält överförfriskad man med bräkig småländska tyckte vi var lite för intressanta.

Nu är jag i tagen att packa inför en tripp till Emmaboda och Lina =) .

Migrän och stepp

Idag ska jag lägga mej (och somna) så tidigt jag bara förmår, satans migränattack har kommit över mej igen. Ska bara äta lite innan.
Som jag skrev i tidigare inlägg så hade jag på känn att kroppen kommer säga ifrån efter dessa dagar med tidig uppstigning. Om det beror på det vet jag iofs inte, men jag antar det.
Alltså - jobb idag, hem och byta om och cykla tillbaka ner till stan för att börja med musikalklass. Redan då syntes det tydligen på mej att jag var trött. Ungefär 40 minuter in i lektionen, precis när jag satt mej efter att ha sjungit, dyker den flimrande masken upp och blockerar synfältet nere till vänster för att alltjämt förflytta sej tvärs över hela synfältet.
Efter lektionen fick jag tillgång till ett litet låst rum i en vrå och tillsammas med en soffkudde och en filt låste jag in mej där och försökte sova fram till stepplektionen 1,40 timmar senare. Det var svårt, hjärnan och kroppen var inte samspelta. När hjärnan börjat leka med tankar och bilder utom min kontroll så hajade inte kroppen att den skulle slappna av. I den djupaste transen precis innan den riktiga sömnen kunde benen eller axlarna plötsligt sprätta till och man fick börja om från början.
När det sedan var dags att kliva ut i det skarpa ljuset hade flimmermasken lagt sej till ro bakom ögat igen, utom mitt synfält, istället hade värken i nacke, bakhuvud och öga satt in samt att tungan domnat av. Lukt av brandrök som tog sej in genom ventilerna i salen spädde på ett illamående och i detta tillstånd genomförde jag en stepplektion!

Dumt, tycker kanske vissa, jag tycker jag var duktig. Nu kryper jag ner och försöker somna på riktigt.

Skulle behöva utöka sömntimmarna

Jag är så satans trött, hade jag kunnat hade jag blundat nu och inte brytt mej om nåt annat. Men jag ska iväg om en timme och ha sång och teater till sena kvällen och under den timmen bör jag ha hunnit laga och få i mej nåt att äta. Det känns inte heller så bra att jag inte kommer få nån sovmorgon förrän på torsdag, så jag kommer nog inte må så bra i dagarna. Inte vara hemma förrän runt tio på kvällen och sen stiga upp klockan fem på morgonen i tre dagar i rad, känner jag min kropp rätt kommer den säga ifrån rätt bra ...
Tänk om man hade toppenergi jämt och knappt märkbart sömnbehov!

Dagen som inte blev som man trodde

Först hade jag bara jazzlektion 1710-1840 på schemat. Sen fick jag förfrågan om ett snabbt jobbinhopp på tre timmar 9-12. Efteråt frågade chefen om jag ville hjälpa till och inventera efter dansen 20-22. Jazzen var inte som vanligt utan innehöll ett djävulskt styrkepass.
Men mellan jobb och dans hann jag pausa hemma lite, fick lite tvätt struket och inlagt i garderoben, fick fars dagspresenterna inslagna och uppfann en kort koreografi till lördagens ledarutbildningslektion.

Det var kort om dagen, väntar mej sjuk träningsvärk i främst mage och armar imon. Jag som redan led av det i vader och baklår efter baletten i tisdags.

Beauty is in the house

Igår tog jag min behöver-lista och klövade in på Åhléns. Slutnotan gick på ungefär 380 spänn, men så kom jag hem med detta.

Sedemera fann jag även två par shorts för hundringen samt ett paket gelatinpulver. Gelatinpulver? Ja, visst, det fanns en särskild uppgift för det.
Fann en video på youtube för några veckor sedan, jag kände för att prova, fram med ingredienserna bara, en matsked av varje, tio sekunder i mikron och sen börja smeta på.


Mja, jag fick till en mycket mer osmickrande mask av den röran, inte värd att visa upp offentligt =/ . Sen luktade det rätt illa, men det gick att stå ut med. När allt sen skulle av så verkar mina pormaskar sitta alldeles för djupt, kunde knappt märka nån skillnad, däremot så har vi nog ett recept till hemmagjorda vaxremsor! Den smärtan när man drog bort masken från överläpp och panna, man kan bli tårögd och snorig för mindre ...

Men det kanske funkar bättre på nån annan, jag delar med mej av min erfarenhet iaf.

O'boy och havregryn

Det var vad jag käkade till frukost idag. Men med lite annorlunda, iaf för mej, servering. Läste en blogg igår där bloggaren i ett inlägg berättade om att hon druckit o'boy med havregryn och sirap i. Vid första anblicken var min reaktion "Eeew ...", men när jag efteråt fortsatte tänka på och föreställa mej det så insåg jag att det nog kanske inte alls skulle vara så dumt.
Challenge accepted, ut i köket, men jag skippade sirapen. Och ta mej tusan, riktigt bra! Inte så fantastiskt som jag till slut målade upp för mitt inre, men gott!

Ett glas mjölk, några skedar o'boy, några rejäla nypor havregryn, allt efter eget behag!

Hemma tillslut

Och jag har helg! Efter jobbet, som jag faktiskt fick sluta tio minuter tidigare ifrån, drog jag direkt till konserthuset för att se genrepet på Oklahoma. Musikalen hade jag aldrig hört talas om förr, men den är skriven av samma herrar som Sound Of Music tydligen. Den var helt okej, men jag kan inte sjunga på nån låt därifrån nu.

Nu sitter jag hemma, jag har öppnat en öl, men jag tog mej faktiskt en öl av annan sort än Sofiero som jag fått av mor min. Skål!

Ett höstlov snart till ända

Fast det har knappast blivit något lov för mej, för samtidigt som dansen hade uppehåll så fanns det massa kvällspass på jobbet som behövde arbetare och då passade det ju alldeles ypperligt att jag hoppade in och tog dem. Måndag till fredag, alltså är det bara imorgon också innan jag tar helg.
Och tro't eller ej, men jag har planer för helgen! Imonkväll ska jag göra allt för att hinna se genrepet på musikalen Oklahoma på konserthuset efter jobbet. Det får vara planer nog för fredagen, åker nog hem och tar ett bad sen eller nåt.
Sen när det blivit lördag står det Träffa Jojje med stora bokstäver i kalendern. Det var bra längesen nu, träffade henne för några veckor sen lite snabbt när hon var en vända på jobbet, men innan dess var i somras. Vad vi menar hitta på har jag ingen aning om, men nåt toppen blir det nog.

Lite sömnig ligger jag nu här, hoppas på att jobbtimmarna går fort, även om mitt liv fått ett litet lyft tack vare jobbfronten. Hoppas det håller i sej, att den nuvarande sammanhållningen består samt att jag får några fler timmar i veckan än fem, trots att jag har dansen på kvällarna. En billig tvåa närmre stan skulle inte vara tråkigt heller.

Nu kryper jag ner under täcket och hoppas på att falla i sömn snarast efter ögonslutningen.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0