Konstig bränna

Hihi, jag jag bränt mej jättekonstigt i ansiktet! Märks jättetydligt var jag kört med handryggen insprejad med solkräm i ansiktet.
Ja, det var ju så krångligt att jag bara hade en sprejflaska med solskydd och den ska man inte spreja nära ögonen med, dvs inte i ansiktet alls för annars går det inte undvika. Därför får man spreja några gånger på handen för att sedan smeta ut det så gott det går.
Anledningen till att jag inte använde handflata och fingrar var att jag skulle kunna använda mobilen obehindrat efteråt.

Nu är jag röd i pannan nån centimeter under hårfästet, på ögonlocken upp till ögonbrynen, på näsroten mellan ögonen, på näsans undersida - runt näsborrarna samt på hakan då jag troligtvis fått med mej en del solskydd när jag torkat svett därifrån. Läckert! Tror det fortsättningsvis blir sminkat i offentliga sammanhang =P .

Nånting sånt här liknar jag.

Feelin' Hot, Hot, Hot

Idag blev det en jordgubbsfrukost igen. Men stadigare frukost än så behövs inte idag då jag tänkt hålla de fysiska aktiviteterna på avstånd.
Idag lever jag för att steka fläsk =)) !

Icke-sol, sömn och huvudbry

Det blev inte mycket av solen för mej idag, endast på den kombinerade promenad- och cykelfärden till jobbet vid halv tretiden. Att vistas på fjärde våningen med en långsmal inglasad balkong på solsidan ger inte mycket till övers för hudbränning. Därför hoppas jag på liknande väder imon, då har jag fri tillgång till gräsplätt utan insyn hela låmga dan om jag så vill!

Igår gjorde jag nåt jag inte gjort på evigheter. Jag somnade på soffan framför tvn. Visst att jag somnat i sängen när jag glott på dumburken mitt i natten, men tydligen var jag så utpumpad efter gårdagens arbete att jag slocknade i en reklampaus i Erin Brockovich. Vaknade upp igen halv två och gick nöjt och la mej i sängen istället.

Idag fick jag sms. I ett av dem en förfrågan om att ses i helgen. Hade situationen varit annorlunda, eller "som vanligt", hade jag med glädje tackat ja. Nu när allt är som det är är jag mer tveksam. Jag undrar om jag verkligen vill. Jag undrar varför avsändaren vill.

Nu när tvättmaskinen tvättat klart sängkläderna och jag fått dem upphängda tar jag och säger god natt.

Svettigt och avslappnat

Ett tiotimmarspass på jobbet avklarat, imon börjar jag inte förrän kvart över tre. Nu sitter jag i min mosters stekheta lägenhet och kollar på So You Think You Can Dance samt livewebkameran från Abbey Roadövergångsstället. Dessvärre är det inte så mycket action där just nu.
Sen sitter jag och väntar på att få sms. Varför vet jag inte, för skulle jag få ett skulle jag först bli glad, sen arg och ledsen för att tillslut gå och lägga mej med ännu mer huvudbry =S .

Midsommar i Emmaboda

Jo, men en liten bildbomb från mitt, Linas och hennes sambos midsommarfirande. Sätter dit en liten förklaring som efter Göteborgsveckan.Fredag och den stora dagen! Dåligt med bussar till stan gick det och valde den som gav mej gott om tid till tåget =P .

I Emmaboda blev jag upplockad av Lina och efter besöket på ica åkte vi hem för att ta oss an dessa välkomstdrinkar tillika midsommardrink nummer 1.


Lite eftermiddagsfika som bestod i denna fejkcheesecake av kesella och lemoncurd med jordgubbar. Mums <) !
Sen blomplockning! Och var skulle inte det passa bättre om inte på Krysseboda sommaräng som så vackert besjungs i Duvemåla hage? Okej, var just sommarängen låg hade vi ingen aning om, men blommor hittade vi.

Och läskande smultron. Men då de växte i diket bredvid vägen lät vi dem vara ...Sen var det bara att knyta på. Dock blev det inga hela kransar, vi knöt blommorna om varsitt diadem =) .
Gruppbild i vackra kransar!


Årets midsommarmat! Utsökt! Strax därinnan hanns det med ett parti kubb också, men inga bilder tycks vara tagna då. Klart man tog hem det spelet ;) !


Sen blev det lördag och vi tog en utflykt till Karlskrona. Dessvärre var det inte väder till att ligga på stranden. Vi tog ett besök till en thairestaurang med fina akvarier istället.


Ja, vi får anta att det är så här Lina ser ut när hon hungrigt väntar på maten =P . När den kom var den väldigt tjusigt och finurligt upplagd.


Och då thaimaten mättade allas magar fick det väl egentligen bara plats för midsommardrink 2 och chipsringar på kvällen.

Så kom söndagen. Underbart väder! Det togs en promenad där Lina fick förklara vägen till Skruv för några vilsna danskar på förmiddagen. Sen vankades det fruktsallad och glass. Mycket smaskigt!


Det sista som hanns med innan min hemfärd var flera partier couronne. Jag som inte hade spelat det sen jag var ungefär lika lång som kön imponerade stort och vann majoriteten av omgångarna =)) !Sen var det då hem, ompackning och ner till stan igen för att vara lägenhetsvakt åt min moster. Här är jag nu! Åter mätt på thaimat efter min, Jojjes och hennes sambo (eller nuvarande inneboende, vet inte vad jag ska kalla det =S ) lunchträff.

Nätverkskabel

Sitter i min mosters lägenhet, i min ensamhet sen igår kväll, och först nu, en nätverkskabel senare, kom jag äntligen ut på internet =O !

Nån midsommaruppdatering blir det nog inte förrän ikväll, ska börja göra mej redo för en lunch med Jojje.

Midsommarafton

Egentligen har jag inte tid att sitta här, bussen tills stan går om en halvtimme och jag har en hel del kvar att göra. Så jag tar väl och rusar nu, hörs åter efter helgen!

Glad Midsommar!


Opp å hoppa du, mens du har ben som duger. Ongdomen ska va te sånt. Å den sa en nöttja, för den är kort som en mesommernatt ...

Just nu

Stryker jag min midsommarklänning =) .


Shopping, shopping, shopping

Hemkommen från stan, klarade mej undan regnet. Kontosaldot visar 925 kronor mindre nu än innan jag cyklade ner till stan. Detta investerades:

Okej, riktigt 925 kostade det inte, 104 av dem drogs av mitt presentkort på Gina Tricot, men med årets midsommarsnaps och en ensamlunch på Koh Thai var det det som spenderades på min deppshoppning. Det som jag är mest nöjd med är att jag äntligen hittade ett par nya "vanliga" skor, så nu kan jag äntligen kasta mina gamla från 2003 =P .

Nu ska jag väl återgå till min depression. Och dricka närmaste dryck med kolsyra.

Ensam är svag

Det är inte kul att leva när hela ens värld rämnar. När alla vägar till de olika alternativen till en bra framtid blockeras framför näsan på en.

Söndagkväll

Nu blir det glass och "svensk thriller".


Sommar I P1 2011

I tisdags presenterades årets sommarvärdar i p1. Listan lyder:
Juni
Mark Levengood
Torgny Lindgren
Clara Lindström
Göran Gudmundsson
Jason "Timbuktu" Diakité
Maria Wetterstrand


Juli
Thomas Johansson
Henke Larsson
Beate Grimsrud
Nanne Grönvall
Ville Virtanen
Sylvia Schwaag Serger
Sven Nylander
Karin Broos
Jonas Jonasson
Freddie Wadling
Carl-Gustaf Wachtmeiser
Gustaf Hammarsten
Dilsa Demirbag-Sten
Lars-Eric Aaro
Ulf Brunnberg
Ann Petrén
Carl Bildt
Anna Kåver
Martin Fröst
Monica Nyström
Sara Stidsberg
Fredrik Gertten
Babben Larsson
Jan Carlzon

Lars Ohly
Pia Sundhage
Kjerstin Dellert
Claes Hulting
Helena Bergström
Barbro Lindgren


Augusti
Birgitta Ohlsson
Leif Mannerström
Alice Bah Kuhnke
Owe Wikström
Patrik Sjöberg

Yykiko Duke
Håkan Juholt
Vicky von der Lancken
Cecilia Forss
Barbro Osher
Johan Wester
Cecilia Uddén
Karl Ove Knausgård
Ubah Musse
Ann Olivecrona
Bengt Palmers

Gina Dirawi
Petra Marklund
Ghita Nørby
Leif GW Persson


Favvisarna är: Mark Levengood, Torgny Lindgren, Henke Larsson, Nanne Grönvall, Gustaf Hammarsten, Ulf Brunnberg, Babben Larsson, Helena Bergström, Johan Wester, Bengt Palmers och Leif GW Persson, men målet är naturligtvis att lyssna på samtliga!

Göteborgsveckan

Ja, eftersom jag, ganska bra iaf, lät uppdatera bloggen medan jag var i Göteborg tänker jag nu bara lägga in några bilder med en liten tillhörande text. Mycket nöje!

Blev gott om tid att plugga monologtext på tåget upp på måndagen. Tyvärr visade det ju sej vara rakt i onödan.Åh, så underbart det var att åka spårvagn igen! Hade verkligen saknat det =) .

Första stoppet blev nere på PAS för att hämta lägenhetsnyckeln. Rätt bra nostalgisk blev man. Här har man ju spenderat ett antal timmar av sitt liv. Även tre timmar till, tre dagar senare.


Första frukosten! Den kom att se ut i stort sett lika dan under hela min Göteborgsvistelse - 3 stekta ägg, juice och yoghurt.

Dessa naglar hade jag bestämt mej för att visa upp för alla jurymedlemmar.
Och visst gjorde jag en lysande dag 1 =)) !


Efter avslutad dag 2, dvs onsdag, klämde jag i mej en kyckling- och en kalkonburgare. Micromat iofs, men med fräsch sallad till så blev det inte så tokigt.


Och så har vi ytterligare ett blåmärke till samlingen. Säg inte att jag inte tog ut svängarna på dansen! Fast ändå tror jag det var just dansen som snuvade mej på auditiondag 3-platsen ...

Tjuvkikade avundsjukt på grannarna som fikade utanför sitt fönster. Såg mysigt ut.När jag på torsdagen sedan fick reda på att jag inte kommit vidare till sista dan, kröp jag upp med nallen i soffan och kollade på Jönssonligan På Mallorca. Tyvärr måttligt road denna gång.
Så kom fredan då hemresan var bokad och så såg vädret ut så här ... Nog för att jag räknat med att stöta på regn i Göteborg, men att ha med sej två paraplyer var väl lite väl att ta i?


Mja, det blev en del kvar av kycklingsalladen eftersom jag naivt tänkte att det skulle räcka både som fredagslunch, fredagskvällsmat och lördagslunch. Men mätt var jag under hela tågresan sen!


Ja, ironiskt nog skulle det kunna spegla mitt liv just då och just nu =( .

Nyttigheter

Ja, här sitter jag och äter frukost. Jordgubbar med mjölk. Och socker. Och grädde. En riktig fett- och sockerbombfrukost =/ . Men gott är det. Och vad gör det när båda höstens planer gick åt helvete på samma vecka? Ingen plats på Balettakademien och jobbet som balettlärare gick till nån annan trots att jag lovats komma med besked i mitten av juni och att jag sagt att jag nästan var 100% säker på att stanna i stan.

Life sucks. Mitt kall verkar vara att sitta bakom en kassa och bli utskälld av kunder utan man, barn och hopp.

Klar för avfärd

Det är drygt tre timmar tills tåget går, men jag är redan färdigpackad, så när som på datorn och mitt badlakan som måste torka till. Ska gå en sväng i lägenheten senare och se så jag lämnar den som att jag aldrig varit här.

Undrar vad man ska göra ikväll.

Slutauditionerat

Nej, då gick det alltså inte längre än till dag två =( . Vad gör jag för fel?

Hade egentligen lovat en vän att ta en öl kvällen innan jag åker hem, men pallar fan inte det. Är för deppig nu. Eller vän och vän förresten. Vi har träffats en gång, båda fulla, på en fest för ett år sen. Aldrig förr, aldrig senare, och det var han som insisterade, jag råkade bara säga okej medan jag höll på att somna.

Nä, så att jag äter väl upp min lunchlåda jag hade förberett inför imon.


(Bild från i fjol när jag åkte ur auditionen till PAS. Riktigt så ser jag inte ut nu, men det kommer kanske det med.)

Sovmorgon

Åh, vad skönt! Vaknade inte förrän 0730 idag och klev upp för tjugo minuter sen. En vanlig dag i mitt liv hade det varit typ natt fortfarande och jag hade somnat om och inte vaknat förrän elva igen =P . Men nu är jag piggelin. En bidragande anledning kan vara att jag faktiskt går och lägger mej några timmar tidigare än halv två, som det annars lätt kan bli.

I eftermiddag ska jag ju, som tidigare nämnt, ta mej till järntorget och PAS för att gå igenom BAauditionens olika diagonaler och kombinationer. Och jag som vaknade med träningsvärken från helvetet! Hade träningsvärk redan efter första auditiondagen, men den har inte direkt lindrats.

Jaha, nähe, frukost kanske. Återkommer väl med info om resultatet som ploppar upp ikväll.

Nu ger jag mej

Det har varit ytterligare en kämpig auditiondag, om inte snäppet värre. Men jag är supernöjd med mitt presterande, hade nog inte kunnat gjort bättre ifrån mej med tanke på situationen. Vaknade dessutom 0545 av mej själv (när klockan skulle ringa 0630) så det börjar bli dags att krypa till kojs. Då jag inte behöver känna stress eller nervositet förrän imon hoppas jag på en god natts sömn.

Imorgon ska jag dock i förebyggande syfte, med ett gäng mänskor som hoppas på en plats på dag tre och dansa. Det som vi har gått igenom dessa dagar kommer åter på fredag och bäst vore att hålla de rörelserna vid god vigör så man inte står som ett fån sen och har glömt allt.

Ifall man nu skulle gå vidare ...

Det går fan inte sova

Så vaknade man upp en halvtimme innan klockan skulle väcka en. Inatt har jag mot tidigare nätter inte vaknat en massa, vad jag minns. Kanske bara en eller ett par gånger. Men nu ska jag försöka ladda för en andra auditiondag och hoppas att det går lika väl som igår! Iiih!

I en etta i Göteborg

Sitter på golvet i min gamla klasskompis lägenhet. Jag vill kunna se tvn samtidigt som datorn och bristen på lediga eluttag gjorde att detta blev lösningen. Den psykiska stressen påverkar mej starkt fysiskt inför morgondagen, och bättre lär det inte bli förrän allt är över. Återkommer imorgon med uppdatering om jag inte har annat för mej.

Ont i örat

Vaknade och hade rejält ont i örat. Tack och lov inte på det sjuka sättet - inne i örat, i huvudet. Nej, snarare att jag legat för länge på samma sida, så det gjorde ont i brosket. Men det har gått över nu.
"Vaknade" förresten, låter som att jag bara vaknat en gång sen jag gick och la mej, det är en osanning! För det första så tog det sin lilla tid att somna över huvud taget, sen vaknade jag upp och kollade klockan med ganska jämna mellanrum. Fattar inte vad jag hade att vara stressad över inatt! Idag ska jag ju bara åka tåg.

Hoppas jag kan somna en stund på tåget bara, jag är skittrött -.- .

Sista rycket

Idag är det dags att börja packa det som man kan tänkas behöva. Ska även kopiera om lite papper så de ser fräscha ut. Måste skriva en packlista så jag dels får med mej det jag behöver och dels inte glömmer kvar något när det är dags för hemfärd.
Uj, jag måste vara stressad, har drömt jättekonstiga drömmar inatt och vaknat flera gånger mellan dem. Min mentor i Markaryd dök tex upp, men hennes medverkan siade ingenting om framtiden. Hade även stora problem med linser i en dröm, men det har jag ju avklarat, så behöver inte känna nån stress över dem.

Nu är det läge för frukost. Ska ta det sista av min rabarberkräm jag kokade igår. Jättekonstigt, vill minnas att när jag följt det receptet tidigare så blev det mer än till två portioner som nu =/ .

Sista inlägget för idag

 • Duscha
 • Våga håret
 • Stryka kläder
 • Tvätta kläder
 • Boka en enkel tågbiljett
 • Välja bra auditionkläder
 • Öva på auditionlåtar och -monolog
 • Koka rabarberkräm
 • Ut och dricka öl med Therése
 • Skaffa betala-per-dygn-mobilt-bredband från telia
Våga håret, öldrickande och telia ska tas itu nu när jag far hemifrån, kläder får väljas imon eller söndag.
Nu ska jag få nåt i magen, sticka till stan och skaffa bredband och sen hem till min vän som ska hålla i förfesten inför min och Theréses utgång. Kanske lite Rock Bandspelande ingår.

Uppdatering av lista

Se där, då dök det upp en punkt till!
 • Duscha
 • Våga håret
 • Stryka kläder
 • Tvätta kläder
 • Boka en enkel tågbiljett
 • Välja bra auditionkläder
 • Öva på auditionlåtar och -monolog
 • Koka rabarberkräm
 • Ut och dricka öl med Therése
 • Skaffa betala-per-dygn-mobilt-bredband från telia.

Ledig dag idag

Men det betyder inte att jag går sysslolös för det. Planerna för idag är följande:
 • Duscha
 • Våga håret
 • Stryka kläder
 • Tvätta kläder
 • Boka en enkel tågbiljett
 • Välja bra auditionkläder
 • Öva på auditionlåtar och -monolog
 • Koka rabarberkräm
 • Ut och dricka öl med Therése
Vad mer som behövs göras dyker väl upp allt eftersom, men detta var allt jag kunde komma på nu.

Fredag till torsdag

Fredag:
Efter avslutad arbetsdag fick jag skjuts av min systers snubbe till Moheda där jag kunde påbörja mina ensamma stunder med övning av auditionlåtar. Eftersom det var rätt sent så hände inte mycket mer den dagen. Jag drack öl och kollade på film till halv fem i min ensamhet. Det enda spännande var att vi körde förbi en luftballong som flög bara en kort bit ovanför marken.

Lördag:
Rätt ensamt hela dan, blandning av sjungning och solning tills fadren kom hem efter att ha varit i skogarna och kollat på sydsvenska rallyt. Han har raggat upp en fruntimmer (för att direktcitera honom själv) och hon hade bjudit oss hem till henne på grillning. Lite annat blev det också givetvis, som tex öldrickning och luftgevärsskjutning. Jag som inte har rört ett luftgevär sen jag var knappt tvåsiffrigt gammal och fick ont i axeln av rekylen var oväntat lättlärd och prickade den lilla plåthinken på ängen tre av tre gånger. Provade även luftpistol, men det enda skottet missades och då var det inte kul =P .

Söndag:
Händelsefattig dag. Solen fick mest uppmärksamhet. Kollade på Bigbrotherfinalen i min ensamhet på tv11 som hade extremt dålig mottagning, som alla tv4kanaler på pappas box pga värmen. Rätt gubbe vann!

Måndag:

Sveriges nationaldag, även idag blev det bara lättja i solskenet, helgdag och allt som det var. Har fått ny mobil så det blev att krabba med och förstå sej på den. Har fortfarande en del kvar att lära.

Tisdag:
En sista dag med tillgänglighet att öva på min skönsång. På eftermiddan bar det in till stan igen för att gratta kusinen på studenten och efteråt fick jag lov att sova över hos en vän för att jag dagen efter hade tidig uppstigning.

Onsdag:
0500 - Piip, piip. Upp och hoppa, klockan sex började personalmötet och skulle forgå tre timmar frammåt. Alla jag berättade för undrade vad det mötet skulle handla om när det varade så länge. Det fick jag bittert erfara när jag dök upp. Det visade sej vara två timmar av grundlig städning av butiken och en timme av möte. Vidrigt så det förslår! Alla utrymmen där man kunde komma in, bakom, under, över skulle skuras, skrubbas, dammas eller plockas undan.
Mötet var inte särskilt givande för mej som privatperson utan det var mer butiksmål som sattes upp.

Fem timmar efter avslutat möte var det dags att gå på mitt arbetspass. Jag hann cykla tillbaka hem till min arbetande vän och sova några timmar till innan passet. Väl på arbetet rullade dagen på bra, jag slapp sitta i kassan hela tiden, utan fick plocka upp varor också. Och klämma mej i en vagngrind så det började blöda. Är fortfarande rejält öm på tummen.
Dagen slutade dock inte lika kul. En kund blev förbannad för att han blev tillsagd att butiken är stängd och trots att den tidsinställda belysningen slocknat så hävdade han att han hade flera minuter på sej. Dessutom smet det in en kund när en annan gick ut och började skälla och bråka som fan för att han inte fick handla. Allt slutade med att han och min kollega för dagen skrek "fuck you" efter varandra.
Varför kan folk inte förstå att man inte vill ha kunder kvar i affären efter stängning och sitta på övertid i kassan och vänta på att de ska handla klart. Hela slå-in-varor-i-kassan-och-ta-betalt-processen tar ju sin lilla tid också. Jag slår vad om att om man ringde till nån kontorsnisse en minut innan han stänger av sin jobbtelefon och tjabbar med honom i tjugo minuter så blir han inte så himla lycklig.

Resten efter detta står i förra inlägget =) .

Inga bilder

Uj, det har gått nästan en vecka sen förra inlägget. Har egentligen inte haft nån anledning till att inte blogga, har väl bara inte haft nån lust. Får väl skylla på det fina vädret som varit.
Inatt satte det till att åska, jättemysigt =) ! Men det var svårt att se några blixtar. I eftermiddag ska det komma mer åska enligt vädret, hoppas man kan se dem då.

Ett bildlöst inlägg, hoppas hinna med en sammanfattning av helg och vecka lite senare, när jag är vid min egna dator igen.

Till en övergiven lägenhet

Jag är strax på väg hem till min vän. Det tråkiga är att min vän inte är hemma utan i vår kungliga huvudstad fram till nationaldagen. Men det som är bra är att jag har nära till Beatles Rock Band och till jobbet imorgon. Att stanna hela helgen kanske blir ensamt, ska höra med faren om han vill ha mitt sällskap, annars så blir jag kvar i stan.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0