Vad gjorde du idag för ett år sen?

Jaa, vad svarar man på det? Ska man tänka att det var sista februari? Eller dan efter 28e februari? Det är helknepigt med 29 februari. Det finns ju folk som fyller år idag. Tänka sej! Jag tänker främst på After Shave-aren Knut Agnred. Hur mycket fyller han egentligen? 13 eller 52? Han firar sin 13e födelsedag på sitt 52a levnadsår, sammanfattade jag det, men om det är en rätt sammanfattning och tolkning vet jag ej.
Igår (inatt) försökte jag också komma på hur stor chansen att man föds på skottdagen är. Min slutsats blev en på 1461. Det blev inte så stora odds jag hade tippat på, men så kan min matematik vara sämre än förlegad ...

Idag blir det nog en bra dag! Jag är ledig, solen skiner, Så ska det låta börjar och jag ska göra stan med Aradil =)

Oh, my Lloyd, klockan är 1437 och jag har bommat frukosten! Det blir lätt så när man har annat i skallen... Ska man gå direkt på lunchen eller ändå låta dagens första mål bli "frukost"? Frukosten lär bli massor gånger nyttigare än en lunch.
Jag får väl laga mej en lunch baserad på frukostens råvaror. Så blir det.

Brutalmassage och obesvarade gåtor

Har fått så fruktansvärt ont i min rygg, på båda sidor av och utmed hela ryggraden. Det finns små knutor där tror jag, såna där som är smärtsamma men samtidigt skitsköna att trycka ut. Synd att jag inte kan göra det själv.. Är verkligen i behov av MASSAGE, inte sån där skönmassage utan brutalmassage så man typ sitter och skriker av smärta. Det är skönt! =)

Idag är, från det ena till det fjärde, en slö tråkdag.. Var upptagen i ett dygn och två timmar, skulle fått hoppa in och jobba, men det sket sej =) Jobbar imon istället. Igår kände jag för att ta en promenad runt sjön idag, men efter att ha vaknat till detta skitväder så hoppade jag det. Nu sitter jag, fortfarande i morgonrock och lyssnar på Christer i P3

Det lyssande jag på igår också, och då handlade det om "Detta har jag aldrig förstått ..." "-Shit, vad bra, då kan jag maila in och få svar på den största fråga som grämer mej!" tänker jag då och startar datorn. Allt funkar utmärkt, utom MSN och hotmail! Det finns kanske nån mening att jag aldrig ska få svar! Ödet är verkligen efter mej.... =/

Inte heller kan jag publicera några bilder. Så här lyder mitt problem:
USBkabelände nr 1 - i datorn, USBkabel nr 2 - in i mobilen.
Då kommer automatsiskt upp "Filöverföring", "Telefonläge", "Skriv ut" - väljer det förstnämnda, som alltid när jag ska föra över bilder till datorn!
Då startar mobilen om! VARFÖR??? Kan någon för mej detta tala om!?

Mamma Mia! nästa?

Nä, tror knappast det. Iaf inte om man bedömer dansen företrädesvis. Jag har börjat komma till insikt att jag förmodligen kommer få stora problem med att komma in på den skolan jag vill. Därmed  är ju chansen att nånsin spela Sofie i Mamma Mia! obefintlig ... =(
Vår danslärare måste verkligen undra varför vissa av oss (och jag syftar främst på MEJ) betalar dyra pengar för att förnedra sej inför andra. Okej, ja, jag visste att jag hade två vänsterfötter, men att det var så här illa kunde man väl bara mardrömma om.
Jag behöver lära mej en korreografi helt utantill innan jag känner jag att jag kan lägga på ett ansikte till, eller ens se lite graciös ut och det hinner jag aldrig göra. Om jag får gissa kommer dansauditionen gå till på precis det sätt som vi gör nu, och då är jag inte tillräckligt snabb på att lära mej. Jag måste även ha nån som kan att titta på, för kommer den av sej så kommer jag av mej.
Om jag har fattat rätt kommer skolans auditioner gå till så här: Man får ett gäng låtar som man ska välja en utav och framföra, sen verkar det som att man i år även ska välja en teatertext. Förra året valde man tydligen mellan låt eller text, men nu ska det tydligen vara både och. Sen är det ju då dansen, som inte går att förbereda. Då kommer ju den naturliga fallenheten att spela roll, den jag saknar. Läraren kommer förmodligen att gå igenom stegen till en dans ett par gånger, sedan sätter hon sej tillsammans med en jury och så får vi dansa samma korreografi för dem. Skit och jävlar...

Nä, nån musikalskola blir det inte, fast jag funderar på att skicka in ansökan iaf, jag har ju krabbat med passfoto och personbevis och allt... Men vill jag åka ner till Skånegränsen för att bevisa för mej själv och dessutom höra från andra hur kass jag är och sen åka därifrån med svansen mellan benen? Det återstår ju att se. Jag har till 30e april på mej.

Partaj

Oh, hurra! Fick träffa mina bästaste buddies igår! Det var sannerligen inte i år. Närmare bestämt 10/11 -07.. Eller ja, det hade hunnit bli den 11e innan våra vägar skildes.

Det blev förövrigt en afton inkluderad alkohol, Melodifestivalen och Sing Star! Björn Gustavsson är hilarious! Det var väl också det enda underhållande med Melfesten... Jääklar vilka kassa låtar!

Nu ska jag åka och handla trosor har jag tänkt =) Sånt kan vara nödvändigt ibland.

Ons, tors, fre

De här dagarna har det hänt mycket, mycket, mycket! Jag får dela in inlägget i tre delar, en för varje dag. Det kommer blir väääldigt mycket text.

ONSDAG
Dagen började mycket händelsefattig så jag tänkte vara lite nyttig och ta en rask promenad runt sjön. Messade Bobban om hon ville gå med, men hon höll på att starta band =) Th ville inte heller, då hon skulle till gymet senare. Så det fick bli med radion i öronen och klöva på bajj majj sellf. Började ta diskreta fotografier med mobilen när jag kom till Strandbjörket. (Mobilen är i skrivande stund på laddning, men ska publicera de bilder jag tog senare) När jag tagit "kurvan" lite smidigt och kommit till simhallen ringer Bobban och undrar om jag inte ville komma hem till dem för de hade bakat chokladbollar, köpa chips och ta med nån rolig film. ATT jag ville, så det blev att jogga (större delen av) vägen hem. Det var tröttande...

Hemma tog jag en dusch, fick i mej lite som skulle kunna kallas mat och mindes den andra auktionen på CDn jag ville ha klockan 1800. Jag kunde ju inte bara skita i den nu när jag fått en andra chans! Och visst blev den min! Till ett lägre pris än den första tom! <)

Så blev det då bussen till Dalbo och Bobban och Maja! I plånkan fanns 30:-, 14 för dit och 14 för hem, så var planen iaf. Så blev det inte, naturligtvis. 2313 kollade vi i busstidstabellen när nästa buss, som gick hela vägen hem, gick. 2303... Sen var det nattbussen som gällde, och den kostar minst dubbel dagstaxa.. Inte pengar till det inte, och inte hade vännerna nåt till utlåning..
"-Du får låna min cykel." Generös Bobban det där och jag kunde stanna kvar i deras lägenhet lite längre.. Lite längre... 0240 kom jag därifrån tror jag, och till den tidpunkten hade jag kladdat på halva Bobbans kropp, kladda av betydelsen måla. Kom hem till min säng 0330 efter ett tur med cykeln från Helvetet! Med sadel så låg som på en sjuårings hoj och utan att kunna växla lyckades jag, genomsvett, kämpa mej framåt. Missade månförmörkelsen med nån timma...

TORSDAG
Jag vaknade 1145. Hade bestämt möte med Th på busshållplatsen vid Strykjärnet 1445 och from torsdag morgon runt 0230 skulle jag också möta Bobban där, för att återbörda hennes rishög till fordon. Jag kom för sent förstås, sinkad av att färdas trampledes med en velociped som ingen skulle sno. Åter genomsvett nådde jag mitt mål och tilläts komma hem till Th och fräscha till mej innan alla mina ärenden skulle uträttas.

Det första stoppet var på Skatteverket. För att få tag på mitt personbevis började jag med att ta en nummerlapp och så slog vi oss ner. Vi väntade och väntade, en grupp människor av utländsk härkomst kom in i sällskap av varandra, utan att ta nummerlapp, och en man kom genast fram till dem med en undran om de ville ha hjälp.
Jag och Th kollade lite på varann. Det var endast hon och jag som hade den typiska Nordbolooken av alla besökare i rummet och efter en halvtimme verkade det vara till vår nackdel. Jag nämnde tom högt för Th "-Man kanske måste ta på sej en mörk peruk och en slags brytning för att få nån service på det här stället..."  När det senare bara var vi två kom en man in och satte sej, den man som jobbade där ropade "-Har du fått hjälp?"
"-Nej", svarade den besökande mannen och då blev jag arg.. Inombords... "-Det har inte jag heller!!" sa jag och gick fram till disken.

Jag fick mitt personbevis och sen bar det av till Polishuset på helt andra sidan av centrum. Bara för att få reda på att de inte tog passfoto enbart för kortet skull, utan bara för pass eller legitimation. Jaha, fotoautomat nästa. 50:- i tior eller femmor på Konsum. No casch - mot bankomat! 100:- ut - mot Pressbyrån för att växla till mej 5 tior och en 50-lapp. Nähe, gick inte - BR; samma sak. Ska man behöva gå in på banken, ta en nummerlapp och sitta och vänta för att spräcka en 100-lapp!?!?

Så blev det. Sen efter det vet jag inte vad som hände, tror det var så att jag blev nojig över att ta kort på mej själv precis vid kassorna på Kosum och kom på att det fanns fotoautomat inne på Linnégallerian för ett par år sen. Det visade sej vara för typ 7 år sen... Då var vi fruktansvärt långt från Konsum och gick in till en fotoaffär istället. En mycket blyg och försynt kille tog emot mej och lyckades få mej fastna på fotopapper. 160 enkronor gick det åt på det.

Mat sen, kines blev det. God mat, seg service av en tjurig servitris. När man ber om notan, varför ska man sitta och titta på kvittot i 20 minuter innan man får betala, både Th och jag satt redo med varsitt kontantkort redan första gången jag lyckats påkalla hennes uppmärksamhet, sen dröjde det ju, trots lite gäster, innan jag gestikulerade åt henne att komma tillbaka. Nämnde jag att hon var skittjurig?

Kaffe på maten hos Th, började kolla på 40 year old virgin. Kass, kass, kass, kass ... Typisk killfilm med kiss-och-bajs-humor hos manusförfattaren.
FREDAG
Idag har jag i princip bara varit på jobbet, men bevisligen kan saker och ting hända där också! Den första unika händelsen var när en tant frågade om vi sålde kondomer. Nej, det gjorde vi ju inte. Efter det gick tankarna omedvetet på mej om att hon skulle ge dem till sitt tonåriga barnbarn som just skaffat pojk-/flickvän, men vad har jag för rätt att vara fördomsfull?

Händelse nummer två var när Anki och Pytte-Pytte kom in och handlade. Hon hade en trumpen uppsyn och attityd vilket gjorde mej väldigt besviken. Min bild av henne var att hon är just så glad och sprallig som hon utger sej för att vara.

Händelse tre infaller då Malin ber mej ta över hennes syssla trots att jag, på hennes inrådan, skulle sopa i personalrummet. Jag blir helt oförstående, vilket tydligen syns på mej då hon MYCKET diskret viskar "-Jag tror han vill ligga med mej" Jag ställer givetvis upp och blir på hennes position tills vederbörande kommer fram till mej för att betala. Jag tyckte inte alls att han såg särskillt kåt ut, snarare besviken. Kanske för att han möttes av mej och inte Malin.

Senare på kvällen, inte långt från stängning kommer en man in. Vi kan kalla honom Händelse no. 4. Vi samtalar helt kort om att han på kvällen eventuellt skulle till Harry's. Nästa gång vi möts har "festprissen" förvandlats till "musikern" och nästa samtal handlar om trumslageri. Det är mest han som pratar, men jag lyckas sticka emellan med några åsikter. Det pågår ett bra stund och mannen vill tydligen inte lämna byggnaden, och tillslut övergår "musikern" till "psykologen". Jag svarar kortare och kortare, men absolut inte otrevligt, och tillslut går han ut med sina varor.
Fem minuter senare kommer han tillbaka, utan kassarna och fäller ytterligare några kommentarer som "psykolog"

Strax stängningsdags och hemfärd, tänkte vi när dörrarna på nytt öppnas och mannen kommer in på sin CYKEL (!!!). I en ny roll som "resenär" parkerar han cykeln vid utgången och förklarar att han ska till Indien i X veckor men att jag kan mejla honom. Jag får hans visitkort i handen och han cyklar ut i stormen igen. 
Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta år elendet. Malins kommentar var: "-Nu måste du ligga med honom!" Jag blev med ens mycket trött...
Numer är jag illamående och ska kanske tänka på att gå och lägga mej... Jag ska ju upp tidigt... =)

Vad vill Ödet?

Följande text skrevs 19/2-08 runt klockan 2200 men har pga strul med datamaskin inte kunnat publiceras förrän nu:

Igår utförde jag min andra lektion av jazzdans, det gick väl rätt bra i början, repetition av förra veckan, men sen blev det knivigare. Och inte såg det specieltt graciöst ut när jag rörde mej heller...

Efter det var det bråttom hem, jag skulle försöka hinna med en auktion på Tradera, och hem hann jag, med marginal. Dock inte tillräckligt för att hinna duscha så jag satt och kliade mej på kroppen medans auktionstiden skulle rinna ut, vilket var 2211. När klockan på datorn stod på 2210 klickade jag på Uppdatera för att kolla om någon bjudit över så jag måste buda igen. Då står det "Auktion avslutad" över hela skärmen!! Då går klockjäveln fel! "-Det var alltså inte meningen att jag skulle ha den skivan.." tänkte jag och moloken gick jag in i duschen. I skållhett vatten i säkert 30 minuter for alla möjliga tankar kors och tvärs innanför skallbenet. Bla det här med Ödet. Så gärna som jag velat haft den där skivan, men ÄNDÅ gick det i stöpet, det var ju inte ens mitt fel.

Efter dusch, lite insmorning av lekamen och lyxyoghurt i magen satte jag mej vid datorn igen, säkert för att blogga om hur ledsen jag var. Innan det gick jag bara in på Tradera igen för att kolla om det kommit in nåt annat skoj. Och DET hade det! En lika dan skiva till! Eller ja, den hade varit där ett tag, men först nu såg jag den. Ödets inverkan igen? När det såg hur ledsen jag blev ångrade det sej och ville att jag skulle ha skivan iaf? Auktionen går ut imon, så jag ska försöka hålla mej hemma, och missar jag den med då är det ju säkert att den inte ska finnas i min ägo... =)
運                                      運                                      運                                      運
Idag har jag varit på jobbet, annars har inget utav värde inträffat.

Snart Knäckt Dygn

Ja, det stämmer, klockan 0640 har jag knäckt dygnet, det har jag inte gjort på jag vet inte hur länge...
Lite småberusad har jag blivit under kvällens gång, med start runt Melodifestivalen. Efter det blidde det Se upp för dårarna, sen Hair som också var alldeles för länge sen jag såg på. Efter det blev klockan tydligen rätt mycket så alla gick och la sej utom jag, som fick en fruktansvärd lust till att titta på Stinsen brinner...filmen alltså.
Blogg.se krabbade lite grann så jag kom inte in på ett par minuter, men nu gick det bra =) 0346 är klockan i skrivande stund och rent praktiskt är jag klar för sänggående. Men så är det det här med mitt biologiska dygn...
Tre timmars sömn och uppvaknande 0640 fick mej sömning på eftermiddagen och det höll i sej ett par timmar. Vid nio piggnar jag till igen och nu är jag här, pigg och glad som om jag sovit precis lagom antal timmar.

Ska jag ligga i sängen och lyssna på Kajsa Ingmarsson som läser sin Små Citroner Gula till tjugo i sju bara för ATT, eller ska man som vettigt folk göra sitt bästa för att falla i dvala? Bara två timmar och fyrtio minuter kvar.. Skulle lätt klara det, men skulle nog inte klara söndagen lika bra som lördagen...

Varför jag bara sov tre timmar förgående natt? Jo, SVT visade ju Vingar Av Glas mitt i natten och när den var slut skulle man krampaktigt försöka somna. Därför.

Natti natti, eller eventuellt God morgon, god morgon!

Uppbokade helger

Oh, det verkar som att jag kommer få kompens för mina misslyckade fredagkvällar! Inom samma timme har jag blivit varse om två partajtillfällen, ett vecka 8 och ett vecka 9. Fantastiskt! Det första blir en inflyttningsfest med inkluderad Melodifestival, känns som att den blir fan så mycket bättre med glada vänner och god mat, exempelvis. Det andra blir ett besök på en av Växjös krogar med Aradil! Det var en mycket tacksam och uppskattad gest! <)

Så nu är mina, sen 0640 trötta, ögon väldigt vakna, ja, förresten hela jag blev pigg och glad!

Jaa, melodifestivalen kom upp nyss, jag ska bara nämna, angåeende det, att jag inte har några som helst förväntningar för kvällens upplaga..

Min Toppenfredag

                           

Jag låter de här bilderna tala för sej själva så kan ni ju lista ut vad som hände med mitt rockärmsess...


Spacklat Fejs

Igår fick jag tillbaka min mobil!! Om allt brus och sus är kvar vet jag inte för jag har inte ringt med den än, men mina bilder kan äntligen publiceras. Jag tänker främst på mina söndagsögon jag skrev om i inlägget Poppis? Nu finns de för allmän beskådning.
Idag har jag inte hunnit med så mycket, har tvättat mitt ansikte med diverse ansiktsvatten och krämer (som jag visserligen gör varje morgon och kväll) och lyssnar nu på Lantz i P4. Enda skillnaden med den här ansiktsproceduren är att jag tisdag och fredag morgon smetar på en ansiktsmask som ingår i kollektionen. En perfekt start på en skojig utekväll! Så här fager är man under dessa förberedelser!

Ansikts-spackel har för mej fått en helt annan betydelse. Smink var det först, min nya ansiktsmask är det nu. Jag misstänker att det är en ny etikett på en spackeltub. Likheten är slående.
Iaf, mycket mjuk i nian blir man efter fyra produkter två gånger om dan och en ansiktsmask två gånger i veckan!

Nu är det inte alls säkert att det blir en krogkväll för min del, jag bara hoppas på det, det ska jag ha sagt. Väntar på ett svar via SMS och om det ger en negativ prognos har jag ett ess i rockärmen. Skulle även det gå i stöpet får jag sitta med mej själv och visa mina kunskaper i På Spåret. Så ser mitt liv ut.

Finns det en rimlig förklaring till att det inte går att läsa din blogg, Aradil?

Grattis mitt hjärta...

Alla Hjärtans dag. Har firat mitt hjärtas dag med lite lyxyoghurt. Det är väl det. Jobbade idag, men inte en enda gav mej en bukett rosor, de klagade istället på att de två som var kvar av 20 efter sex timmar såg fjönta ut. "-Ööööh..! Jag tänker inte betala fullt pris (40:-) för den här buketten, de har blivit misskötta..." Jada jada jada... Åk till en florist eller dyk upp lite tidigare på dan så ska du se att det finns lite mer att välja på!

Ja, ursäkta, lite surmulen, dels för att alla kära har haft det mysigt idag, jag satt och hade mysigt med Knut Knutsson i Antikrundan. Hur lågt kan man sjunka? Dels har jag krabbat flera timmar med ett vackert bildkollage jag tänkt publicera, men när det tillslut förklaras färdigt så är inte det en "giltig bildfil". Det enda som kunde fått en evig singel på gott humör en sån här högtid, men icke. Alla Hjärtans dag är en par-dag. That's it. Hoppas på att gå ut och supa ner mej imon, hade gärna gjort det idag redan, men nu känns det lite sent.

Tänk att en sån här omärkvärdig högtid skulle skära så djupt! Fattas bara att man skulle bli förtvivlad och uppgiven när ingen knackar Bus eller godis på Halloween.

Bloggdesign

Ja, herre min Je vad jag har krabbat i tre dagar med utseendet på denna blogg. Fick reda på av en slump att man kunde göra vissa förändringar utan PRO. Så det har jag pysslat lite med, bla ny färg på rubrikerna och ett nytt typsnitt på loggan, eller vad man ska kalla det. Dagen har gått åt till att lista ut hur man får en bild på plats bakom den. Det gick bra (tillslut!!) att få dit den, men sen gällde det att få den att passa, dvs bara en bild och inte fjorton i ett slags rutmönster. Nu är den iaf på plats och min nästa uppgift blir att klura ut hur man får en viss bild som bakgrund i varje inlägg. Om det överhuvudtaget är möljigt... Det vet inte jag.

Missade veckans sista ledtråd i Steg för steg i morse. Bara för att mobilen var på laddning nådde den inte hela vägen till sängen, där jag vanligtvis brukar ha den, fick den ligga på nattduksbordet. Och tydligen vaknar jag inte om alarmet ljuder därifrån. Jag minns att jag satte på det inatt, men inte mer sen förrän jag vaknade av mej själv runt 1000, så jag stängde av det i sömnen och sov vidare. Varför?
Jaja, imorgon kommer sammanfattningen så får lyssna då, med mobilen jämte mej i sängen.

Annars inget nytt, har sjungit lite granna i kören ikväll, det var trevliga mänskor, trevliga melodier och trevliga stämmor. Men textrena är inte riktigt... Ja, vad ska man säga... Jag sjunger ju inte i kyrkokören för att jag är troende, utan för själva sjungandets skull. Men, ja, jag har själv valt det så då får jag ta det som det är, vilket jag givetvis gör!
Vi sjunger förresten inte bara Jesuslåtar, just nu har vi bla en BAO-låt på repertoaren! Fin, fin!

Har värre träningsvärk i bakbenen idag än igår, mystiskt det där. Tack och adjö!

Mjölktryt och bivärkningar

Inte mycket mjölk fanns tillgänglig i morse, så jag fick vara utan min havreävja. Det fick istället bli min specialitet Frukt och Keso! Det är ju också himla gott, så jag behövde inte gråta så länge.

Igår ... Jag dansade till Britney Spears. Men det var ju inte det värsta, även om min framförelse av den koreografin hade fått Sonja Gube att börja gråta. Det värsta var styrketräningavdelningen. My LLOYD!! Mina armmuskler har fullkomligt förtvinat! I gymnasiet var jag, enligt egen uttsago, relativt stark, men nu! Jag som varje jobbardag lyfter minst ett öl-/läskflak.. Jaa, så man kan missta sej ibland. Har dock ingen träningsvärk i dem, heller inte i magen, men, för att åberopa rubriken, har bivärkningarna (liten kul ordvits, med mej som upphovsman) satt sej på vader och bakben. Dvs bakre delen av benen.
Brittan ja.. Fick i uppgift att dansa lite av den här dansen hemma till nästa gång, så idag letade jag upp Piece Of MeYoutube och försökte då förflytta mej i den ordning som jag blivit tillsagd. Det var jävlar inte det lättesta ska jag tala om. Dels hade jag ingen att kolla på, det är mycket viktigt för mej, och dels verkade det gå så mycket fortare hemma. Jag hann ju inte med ett skit, och dessutom tror jag att jag glömt nån rörelse i mitten som jag inte för mitt liv kan komma på. Får försöka igen senare. =)
Ska klistra in min önskelista igen, det har skett en liten förändring. Min käre far har nämligen satt in 600:- på mitt konto för dansen. <)) Mi lajk! Önskar mej förresten inte Marie Fredrikssons balladskiva längre så den har jag raderat. Ska försöka komma på nåt annat att önska sej.. Herre gud, jag är barn på nytt! =))


ÖNSKELISTA

- Mamma Mia! -biljetter
- Bil (inklusive diverse försäkringar och bensin =) )
- Boxen "De fem första filmerna" av Galenskaparna & After Shave
- Vägg-TV
- C Eriksson Solo -biljetter*
- Sponsrade danslektioner*

* Tillkomna 6/1 -08)
Nu blir det Christer i P3!!

Psst... Aradil, den som gissat på hedblåvinge-hona på din blogg har nog fel... Enligt denna sidan ska alla vara honor och de ser inte ut som din... =)

Dancing Clown

Ja, ikväll är det då premiär för min nästa karriär, jazzdans. Då kommer jag förhoppningsvis också komma fram till om jag kan vrida om min ena vänsterfot till en högerfot. Det ska bli intressant.

Idag har det inte hänt så mycket, jag har fått samtal från MUS om att min foundation har kommit, bara för mej att klöva ner till stan. Ska ringa till mamma och höra om hon har andra ärenden på stan idag och om hon kan hämta den åt mej, jag själv ska ju vara där först 1930.
Har kikat lite på TV4 nya spelprogram, det var väldigt enformigt. Kommer inte ihåg riktigt vad det hette, nånting med Steg eller Steget. Tre personer visste inte i vilket land Canberra är huvudstad. My Lloyd.

På tal om steg så lyssnade jag på Steg för steg i morse också. Inga kommentarer på den punkten ännu, får se vad resten av veckans ledtrådar har att erbjuda. Förra veckans svar var som väntat inte Alice Tegnér <) Det var nån Sackarias, hur det nu stavas ... Nä, nu ska det forskas lite...
... Zacharias Topelius. Så ska det vara, han skrev texten till Videvisan, Alice Tegnér skrev musiken, så jag var ju inte helt fel ute, förutom att de hela tiden pratade om en HAN.

Ja, nu sitter jag framför datorn - bloggar och lyssnar på GAS-musik och luktar illa ... Ska faktiskt duscha innan dansen fast det sannolikt blir tal om dusch efter också... Jag är kass på att planera..

Lördagsunderhållning

Denna tidiga eftermiddag har varit mycket anstängande, iaf om man frågar mina ögon och högerhand.
Med min förkärlek till protokollförning och tabellredovisningar och så här i Melodifestivaltider har jag tagit både ett kliv fram och ett kliv bak. Dvs fram till Eurovisionschlagerfestivalen (långt ord) och bak till alla år tom 1956.
Det är nämligen så här, jag har för mej att Sverige haft en tendens att mycket ofta hamna på 5e plats i ESC. Så alldeles fram till nyligen tyckte jag att det skulle vara skitkul att föra detta på protokoll. Mellan 2007 och 1984 var entusiasmen på topp, men efter det var det inte lika roligt längre. Och där rycker min lilla tvångshandling in; jag måste slutföra! Så nu sitter jag här med en perfektionistisk tabell med organiserade staplar i ordningen År Placering Artist Låt Stad/Land. Det är alltså årens svenska bidrag jag skrivit upp.
När detta kommit in på riktigt i ett Exeldokument ska jag på nåt sätt bifoga det till denna blogg.

Sammanfattning: Sverige har bara kommit 5a fem gånger och därmed har jag bevisat för mej själv att Sveriges ständiga 5eplats i ESC är en myt.

Här är min lilla sammanställning av Sveriges placeringar och framföranden i ESC
C:\Documents and Settings\Ägaren\Mina dokument\ESC.htm (Varför det inte funkar ska jag reda ut senare, men prova att kopiera adressen)

Annars idag, jag har lyssnat och lyssnat och lyssnat på radio, först Ring så spelar vi 0700-1000, Melodikrysset 1000-1100 sen gårdagens Lantz i P4 1100-1300 och nu kollar jag på det på SVTs webb-TV! Har gjort lite saker samtidigt, typ ätit frukost och fört protokoll <))
Frukosten åts i samband med Ring så spelar vi:s start så det var 6,5 timme sen. Ångrar att jag käkade upp hela burken med potatisgratäng jag fått av mammas Thomas igår, men den var ju så jävla god, och nu är jag så jävla hungrig! Okej, jag var hungrig, men jag hällde i mej en halvliter vatten istället. Får sätta igång med en liten improvisation, tyvärr kommer det nog sluta med crunsh och yoghurt... Men ska försöka lägga manken till!

Fredag my arse ...

Jaa, det var då fredag igen, och vad gör jag? Kollar på På spåret .. Det var förr pensionärs-TV no. 1 för mej, men nu tycker jag att det är ... ja "skitbra" kanske inte är det rätta ordet, men det är fan så mycket bättre än Let's dance.
Har varit hemma ett tag nu, efter drygt 35 minuters nätt promenad från jobbet som var bra på de flesta vis, utom att jag kände att jag inte hade nån "kontroll" idag.. Jag vet inte...
Jaa, jag sa tidigare ikväll att jag skulle hem och i min ensamhet supa ner mej, vilket jag är på god väg att göra, och sedan blogga om det. I samma veva berättade jag det för jobbarpolaren Malin och råkade därmed avslöja min bloggadress, med flera upprepningar! -Hej Malin!

Nähe, dags att öppna nästa Xider... Tack och adjöken, nästa blogg kan ja tänka mej bli imorgon bitti... Men det återstår ju att se.
0101
Nä, känner att jag har mer att skriva av mej, nu när jag nyktrat till någorlunda. Nu kanske jag även kan formulera lite bättre, mer förståeliga meningar.
Jag är förbannad! Och ledsen. I flera månader har jag sett fram emot två bröllop att gå på. I lördags var det första, mycket, mycket trevligt och det andra skulle vara imorgon.
Tidigare i veckan satt jag och kollade på TV med min mamma och frågade hur dags jag skulle vara färdig på lördag.
- Vadå, vart ska du? frågar hon då.
- Jaa, bröllopet ... svarar jag mycket oförstående och slås av tanken att det kanske inte alls var denna helgen de skulle gifta sej.
- Jaa, jag jobbar så jag ska inte gå, säger hon då. Men ni var ju inte bjudna iaf.

Med "ni" menar hon mej och min syster. Då visar det sej att jag inte alls, över huvudtaget inte är bjuden! Jag måste vara mer egocentrisk än vad jag i min vildaste fantasi kunnat ana! Att jag, i min enfald, tog för givet att jag och systern ingick i mammas inbjudan, vi känner ju också brudparet! Där bet jag ju i det sura äpplet, det kan jag säga, och eftersmaken sitter i än ...
Detta kanske är ett gigantiskt kliv in i vuxenvärlden. Man känner ingen genom sina föräldrar längre, man måste själv göra sej en vän i de man kännt hela livet, en egen vän. Annars blir man inte bjuden på diverse tillställningar, man räknas inte.

Fridag

Ja, är ledig idag. Gytt. =) Har inte hunnit med så väldans mycket idag, har inte heller så mycket planerat, inte mer än att jag ska vattna blommorna...

Chattar med Bobban och hon avslöjar för mej att hon också gett sej in i bloggarvärlden! Kul kul! Men hon är lite vilsen så jag får via MSN hjälpa henne att orientera sej =) Tänk vilken bra kompis jag är!

På tal om kompisar:
Shit vad det kommit gamla känningar till jobbet denna veckan. De första kom i tisdags, först Jacob, som är dels min handläggare på AF och dels en av gruppledarna i världens bästa Våga-grupp. Sedan tittade en gammal-gammal klasskompis in, dvs från högstadiet. Hon var ganska förändrad, men jag kände igen henne oväntat snabbt för att vara jag.
De andra kom igår, också gamla-gamla klasskompisar. Men man hinner ju inte med att snacka så väldans mycket i min position på jobbet.. Och den ena kände jag inte igen alls, förrän den andra, som stod bakom, hälsade på mej. Hon hade blivit brunett på gamla dar! =) Jojje kom ju också medan jag hade fem kilo Marabouchoklad i famnen.

Ja, idag då. Jag steg upp som vanligt 0513 för att lyssna på sammanfattningen av de tre ledtrådarna i Steg för Steg. Jag kan inte för mitt liv förstå vem det handlar om denna veckan. Jag har varit helt inne på att svaret ska vara Alice Tegnér, men de envisas med att säga han hela tiden, så det är förmodligen inte Tegnér.. Men då jag inte har nån annan person på lager så svarar jag det iaf. Får inte reda på förrän imon vem det är.

Så nu ska jag ägna resten av min koncentration till att hjälpa Bobban med bloggen =)

Tjockisdag

Det är det imorgon, alltså helt okej för mej att vara fet! Fettisdagen. Roligast är att uttala det Fettis-dagen, men det korrekta ska ju vara Fet-tisdagen =) . Semlor ska jag äta, utan mandelmassa, men just nu är jag INTE sugen på det. Har ätit alldeles för mycket idag, så borde egentligen fasta imorgon... Banta på Fettisdagen!
Jag kan inte förstå hur jag gått upp så mycket i vikt! Att väga mej är det inte tal om, men några 50 kg är det ju inte tal om... Det har det förresten inte varit på många, många år, men det kan ju vara nåt att sträva efter.

Idag har jag lyssnat på fredagens Lantz i P4. Skitkul! Det ska ju börja sändas i SVT snart också, men nedkortat från 2 timmar till 30 minuter. Visst, all musik och nyheter försvinner, men det är ju inte 1,5 timme! Uselt av SVT tycker jag >( .
På gasklubben.se/jukebox.html har jag lyssnat på mycket bra musik! Ska härmed också erkänna att jag inte hört alla låtar förut och alla är inte svinbra.. Det är låtar av Galenskaparna & After Shave! *Avguda* <)
Nya favvislåten är "Det görs alldeles för mycket musik".

Jobb imon 1200-2015 - låång dag. 3 timmar längre än vad jag är van vid. Och hur det går återstår ju att se!

Bröllopsfest

Är nu hemkommen, inte från festen kanske, men från pappa Johansson där jag sov över. Det var en mycket, mycket, MYCKET bra och trevlig tillställning igår, i det närmaste perfekt. I alla fall så länge jag var där, men vi var tvungna att åka rätt tidigt då vi hade en farmor och en farfar i bilen med som tyckte att det begynnte bli väldigt sent =/
Stackars halvberusade brudgummen tyckte att jag absolut inte fick åka utan skulle stanna kvar för att "-Kvällen är ung" (varför vet jag ej, då jag aldrig partajat med denne tidigare). Han målade upp det så fint hur jag kunde sova över hos Ingegerd, dvs hans nyvunna svärmor tillika min faster, så kunde jag bli hämtad på söndagen av mina föräldrar 5 mil bort =) Annars kunde jag åka med nån annan som skulle om Moheda. Hahaha, det fanns ingen på den festen som skulle om Moheda, det tog jag för givet. <))
Dagen innehöll en vacker vigselceremoni med massor av ris avslutningsvis, mycket god mat, sånger med nygjorda humoristiska texter om brudparet som framfördes i form av allsång.
I samma sånghäfte fanns även alla inbjudna numrerade tillsammans med en liten beskrivning av personen. Detta fanns att läsa om mej:

"Brudens kusin. Sångfågel som förgyllde årets uppsättning av Carmen"

Det skojigaste med det var att det stod "årets uppsättning ... " ungefär som att det görs en uppsättning av Carmen varje år =)

Annars har det inte hänt något annat av värde, men det behövdes inte heller, då hade det kanske blivit för mycket skoj =)) Har för övrigt ett bröllop till att gå på på lördag, då är det grannens tur att gänga sej! Det får bli samma outfit för risken att träffa nån som var på kusinens bröllop också är nog inte jättestor =)


Förkyld som attan

På Bobbans begäran ska jag nu skriva ett roligt inlägg om hur förkyld jag är och om hur mycket jag har jobbat idag. Here we go:

Förkyld blev jag alltså under gårdagens shoppingrunda, med just Bobban. Jobbade lite och så, gick tillslut och la mej, som de flesta människor gör. Vad jag, och förhoppningsvis ingen annan, gjorde var att vakna 0440 av att inte kunna andas. Näsan var totalt igenkorkad och det gick inte på något sätt att lösa upp. Var även mycket torr och rivig i halsen då inhaleringen fick ske via den orala öppningen. 0520 nån gång gav jag upp med att eliminera blockeringen i näsgångarna.

Men, vilken härlig tenorstämma jag hade när jag vaknade! Vid stretchningen av mina stämband upptäckte jag att jag kunde gå djupare än nånsin i tonerna!

Jobb sen, med näsinnehåll i ständig rörelse; nedåt och utåt... Jättetrevligt, verkligen, när det står kunder och betraktar en, inte kan man snyta sej ordentligt heller! Bara för att jag inte är en sån som snyter sej offentligt..

Det roligaste som hände på jobbet var nog att jag lyckades spotta ut mitt tuggummi över rullbandet mitt i en konversation med en social handlare (som absolut inte ville ha nån 50-öring tillbaka i växel). Han sa inget, men jag fick skynda mej på att stoppa ner det i sopsäcken bredvid mej.

Det var nog allt. Det stormade lite grann, dvs stenhård snö som blåste en mitt i synen, när jag skulle GÅ hem. Ringde efter assistens och fick vänta som en dränkt fisk inne på Willy's.
Torsdag var det. Natti natti, imorgon bitti ska jag kanske följa med systra-mi till tandreg, då alla två föräldrar kanske inte kan.

Fy fåglarna vad jag nyser!!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0