Man lär sej nåt nytt varje dag

Medan jag satt och övade på sången i eftermiddags satt jag och tuggade på en Snickers. När jag sedan pausade i sjungandet fastnade jag med uppmärksamheten på Snickerspappret. Men, jag hittade ingen Maraboulogga nånstans! Istället hittade jag www.mars.se på konsumentkontakten. Vad fan?

Jag hade ingen som helst aning om att Mars var ett eget varumärke och att de stod för pastagrejer, hund- och kattmat och mina godaste chokladsorter (de fyra på bilden plus Bounty, Mars Delight och Milky Way) ! Hur har jag kunnat leva och verka som en normal människa med denna okunskap?

Med detta chockbesked bakom mej funderar jag på att gå till kojs. Det blev inte så många timmars sömn inatt, och jag har inte hunnit sova efter skolan. Snark ...

Har jag koll på min balett?

Idag fick vi innan balettlektionen ett papper av läraren. En slags utvärdering kanske, fast det inte heller är rätt ord. Sjukt svåra frågor som vi ska svara på individuellt inför utvecklingssamtalen.

Vad tycker du om klassisk balett?
Vad hade du för förväntningar och hur tycker du att det blev?
Är du själv nöjd med ditt arbete denna termin? (några ex?!)
Vad är du inte nöjd med? (några ex?!)
Vad är det viktigaste du lärt dej i ämnet balett under denna termin?
Har ämnets innehåll passat dina intresse och din motivation?
Hur upplever du lärarens sätt att lära ut?
Har du fått uppmärksamhet från lärare under lektionerna?
Har ämnets övningar utvecklat din:
a) vighet
b) kroppskontroll
c) teknik
d) stil/artisteri
Vad är du särskilt bra på? Din styrka?
Vad skulle du vilja ha hjälp med för att utvecklas dit du vill?
Vad har du för förväntningar inför din nästa termin?

Helst ska man väl svara i mer än ett eller ett par ord och motivera sej efteråt, vilket jag är så ofantligt dålig på, sen ska man bejaka självinsikten, vara realistisk utan att vara för hård mot sej själv. Det är jag också ofantligt dålig på! Jag har mycket lättare att se mina svagheter än styrkor.

Innan jag svarar på frågorna lyssnar jag på Christer I P3, och öva på sången. Äter ägg gör jag just nu.

1a advent 2009

Titta så fint det blev =) !


Kinkyparty och bloggdesign

Ja, titta så fint jag tillslut fick till det på bloggen denna första advent! Nu är det bara att trycka på play och lyssna på alla underbara julsånger.
Idag är jag ganska sleten, inte bakis alls, nej då. Trött i både kropp och själ. Igår var det en hejdundrande fest, gästerna här skulle säga att den var lyckad, jag som lägenhetsinnehavare är inte riktigt med på samma spår. En pangad blomkruka, ett pangat glas, en Candy Mans kvarvaror i form av kolasnören och kraschad godisklubba ...

Jag sitter på en säng utan täcke, därför att en smidig person hällde rödvin över det så jag fick kasta in täcke och påslakan i duschen och ösa salt över det. Sen tog världens bästa Julle med sej dem hem för att tvätta då min störda, überkristna fastighetsförening, eller vad det är, stänger av strömmen så man inte kan tvätta på söndagar.

För ett par timmar sen hade jag två män i lägenheten som skurade väggar och sen också hjälpte till med dammsugning och upptorkning av allt utsmetat svart smink på toagolvet. Att väggarna var fulla med brun kroppsfärg var männens eget fel, det var de som kvällen innan dök upp föreställande en svart porrskådis och färgade av sej på allt och alla.

Ja, med 40 pers i denna lilla tvåa kan ju inte allt gå perfekt, tydligen. Jag har suttit och kollat på Ensam Hemma, nu blir det nog dags att fixa med mina ljusstakar som står i fönstret, jag tog en liten adventspromenad tidigare och plockade med mej lite skog hem.

Nordstan har en fin julgran!


Paus i förberedelserna

Medan jag sitter och väntar på att lacket på de högra fingernaglarna ska torka sätter jag mej en stund vid datorn. Det väntas festligheter i stugan, det är sambon som bjudit in till maskerad.
Tema: Desperate Kinky.
Marsha i ett nötskal ;) . Det hålls på med dammsugning, golvskurning, diskning, avtorkning, strykning etc. Maten är lagad och uppäten, drickan är på kylning, sminket och kläderna ligger och väntar på att komma på kroppen.

Äntligen får jag vara med och partaja =)) !

Jag har nått botten

I just detta enskilda fall är det en positiv sak, det innebär att i min tvättkorg finns endast underkläder och strumpor. För en timme sen återupptog jag strykningen och först nu blev jag alltså klar. Det kommer jag vara jätteglad för imon. Då har jag bara strumporna att koncentrera mej på, och det kan jag göra samtidigt som Melodikrysset, om jag lyckas vakna tills dess, vill säga.

Dags att nana =) !

Nu eller sen?

Frågan gäller om jag ska ta itu med stryktvätten med en gång, fast jag är jättetrött och hungrig, eller om jag ska vänta till efter jag ätit och förmodligen kommer vara trött och less på eländet.

Pust, jag undrar om det inte varit nån och lagt dit extra kläder. Det kändes inte som så mycket innan det blev rent.

Det blir nog inget fredagsmys

Stress, stress. Idag känner jag att jag har mycket att göra. Hittade en tvättid som var tillgänglig för mej idag 12-16. Och jag som slutade skolan först 1215 fick skynda att gå in i notskåpet och rätta till noterna som jag slarvigt lagt in innan lektionen, pga stress. Men det var inte mitt fel, det var kopiatorn som krabbade och drog ut på tiden.
Sen var det att kasta sej på cykeln och trampa hem så fort det gick med den lilla kraft man hade kvar i benen efter stepp och jazz.

Nu snurrar de två första maskinerna, en vit blir det också när de är klara. Sen ska de torka, sen ska jag stryka, sen ska jag dammsuga, sen ska jag dammtorka, sen ska jag ...
Ja, jag kan gå på som fan. Nån gång ska jag klämma in en dusch, eventuellt när en låt spelas i Lantz i P4 som sänds nu, dessutom ska jag satsa på att få in nån form av förtäring i allt detta.

Trevlig fredag till mej!

Färdigbakad!

Så här såg det ut när jag bakade bröd för första gången, bröd som inte var scones, stugbullar eller lussekatter. Eftersom jag hade händerna fulla med kletig deg så föll det sej rätt naturligt för mej att inte ta några bilder under själva knådproceduren.
Ja, här har vi då lite steg för steg.
1. Första jäsningen.
2. Utrullade till två ungefär lika stora minilimpor.
3. Efter andra jäsningen och jag snitsade till det med att snitta i dem.
4. Härligheterna tar färg och form i ugnen.
5. Svalning.
6. Avsmakning med honung!

Usch, tid tog det att föra över dessa bilder, för datorn och telefonen vägrade samarbeta under några timmar. Men skam den som ger sej, och trött den som inte ger sej! God natt!

Julbak!

Eller, nä, inte riktigt. Degen är visserligen på jäsning, men den ska inte bli varken lussekatter eller julvört. Vanligt ljust bröd var jag sugen på, och varför inte köpa sej ett paket jäst för 1,35 och göra slag i saken? Precis min åsikt =) ! En halvtimmes jäsning, utrullning till två limpor, en halvtimmes jäsning till och sen in i ugnen i 30 minuter och sen ut på svalning. Sen kan jag hugga in!

Denna veckan har jag fått två paket från min mamma. Igår fick jag först avi från posten att lösa in mot ett platt paket. Hihi, jag fick en chokladkalender!
Men sen grunnade jag på, vad det inte nåt mer jag bad mamma skicka upp? jo, just det, mina småkrukor jag gjorde förra året till adventsljusstakar!

Det visade sej att mamma skickat dem i ett separat paket, men ändå samtidigt. Men jag fick inte avin idag, och mamma tyckte besämt att jag skulle gå ner till posten och fråga om jag kunde hämta ut det med det där unika numret varje paket får, jag vet inte vad det kallas.

Visst gick det bra och jag kom hem med ett paket som precis platsade i cykelkorgen, ganska tungt var det också, så det var definitivt inte bara fyra småkrukor och fyra ljus i det.

Vad fanns det då att finna? Risgrynsgröt på korv, blodpudding, ravioli, köttsoppa, morötter ... Och ...

Choklaaad!!!
Jag älskar min mamma ♥ !

Man tror att man fattar rätt beslut

Jag sov länge idag, skönt som fan. Det var dock inte lika skönt när jag hörde hur regnet smällde på fönsterblecken. Då tänkte jag att jag orkar verkligen inte kämpa mot detta skitväder på cykel idag. Jag tog helt sonika spårvagnen. Det skulle jag bittert få ångra.
På hållplatsen vid Nordstan satt två fyllon med varsin dricka och påse på marken, såna finns ju överallt så först lägger jag inte så stor vikt av att de sitter där. Men så vänder sej den ene lite bort och spottar ut världens jätteloska på marken, och det enda jag tänker är hur han kunde få plats med så mycket spott i munnen. Längre hinner jag inte komma i mitt inre, korkade resonemang innan han fortsätter med sitt "spottande". Han lägger spya efter spya och under tiden sitter det andra fyllot och dricker och pratar med honom som ingenting. Och mellan de gula, skummiga uppkastningarna svarar han på tilltalet.

Jag for så oerhört illa av detta skeende att jag hade en klump i halsen och oerhört känslig mage långt in på eftermiddan! Så jävla vidrigt! Om jag hade tagit cykeln hade jag aldrig behövt se detta. Fan.

I skolan var det balett av det hårdare slaget. Stångövningar utan stång. Jag tror inte att jag kan påminna mej om att jag svettats så mycket tidigare i mitt liv. Pust. På kören sen sjöng vi jullåtar, det gillade jag skarpt!

Efter skolan sparade jag pengarna och lät benen ta smällen, dvs jag gick hem. Fy fan igen! Mitt på bron tror jag det passerade en tromb! Det gick inte att röra sej framåt, så fort man lyfte foten för att ta ett steg hindrade vinden den från att sättas ner. Hade det varit minsta halt på vägen hade jag definitivt inte hållt mej kvar på benen! Skitfarligt.

Det lugnade ned sej så småningom och jag kom hem, blöt, men hel.  Och så blev jag varse om varför det smäller så förbannat när det regnar. Det är ju inte så himla konstigt när nån kapat stupröret!
Vi har köket i det inrigade fönstret och det behöver ju inte regna mycket för att det ska bli vattenfall =/ .

Nu har jag klagat tillräckligt för idag tycker jag. Jag längtar till julafton!

Hoppas på en bättre dag

Då var jag så gott som klar att fara igen. Har linser, kläder och tänder att ta hand om bara, men jag har ju en halvtimme på mej.
Igår gick jag och la mej vid halv elva, när hände det sist? Jag vet dock inte hur lång tid det tog för mej att somna, men jag måste ha gjort det betydligt tidigare än jag brukar, det känns skönt.
Jag sov dessutom med en kudde under svanken, jag kände igår att jag hade så himla ont där. Enligt danstekninkens alla regler ska man skjuta fram höften för att bli av med svanken och det går tydligen inte min kropp med på. Idag känns det lite bättre, men gör nog om det inatt.

Vid klockan sex drömde jag att jag var hemma hos min pappa och löste Melodikrysset, så spelade de Mio Min Mio med Gemini.
- Nu skramlar det till i B. Anderssons konto! sa jag till pappa.
Sen vaknade jag (det var då jag såg att klockan var 0559) och efter nån sekund hörde jag att det var just den låten som spelades i radion. Det är läskigt hur omvärlden går in i drömmarna så. Och nåt som verkligen är läskigt är att det verkligen är Björn&Benny som skrivit den! Det visste inte jag att jag visste, tror jag iaf.

Efter Mio Min Mio var det dags för ännu mer stimpengar för ABBA-Bna. Angel Eyes <) ! Inte kunde jag väl somna om innan jag lyssnat klart på den!
Efter det var det fritt fram att sova till klockans alarm skulle tvinga upp mej. Då spelades en låt jag inte hört på jävligt länge. Ännu Göder Solen med Nordman. Herre Je, jag kommer ihåg när jag fick den skivan 94!

Mio Min Mio
Angel Eyes
Ännu Glöder Solen

Nu är det däremot dags att ge sej av! Hoppas att denna dan blir bättre, piggare och friskare än igår.

Jag orkar inte

Hoppas det inte är pga sjukdom, men jag är så satans trött! Inte en chans att jag tar mej tillbaka till skolan på cykel, jag gör det bara inte! Det får baske mej bli bästa 6a som får frakta mej till Järntorget. Bra känns inte inte, men det gör ju inte det jag känner nu heller.
Tänk så har jag feber.

Det är alltid för bra för att vara sant

Tro't eller ej, men igår var jag överlycklig att det var värdelöst väder ute, det gav mej större anledning att ligga i sängen hela dan. Fast jag kunde inte ligga längre än till 1500, det kändes så fel. Men skönt var det =) .

Imorse tog jag en kvarts sovmorgon, jag har kommit på att jag inte behöver cykla fullt så tidigt längre. Dock kom jag på att jag ju skulle duscha, och sånt drar ju ut på tiden man har på sej att göra sej i ordning, så jag kände lite oro. Helt i onödan, för det tog mej exakt en timme från det att jag vaknade att duscha, sminka mej, klä på mej, sätta på mej linserna och äta frukost - två portioner! Tjugo minuter till godo alltså, så jag slöade runt och var allmänt nöjd med livet (förutom att det var mörkt ute, klockan var åtta på morgonen och jag mycket hellre hade velat gå och lägga mej igen) .
Men så blev jag varse om varför jag blev klar så tidigt. Anledningen var naturligtvis att jag skulle cykla tidigare så jag kom fram i vettig tid i den sjuka blåsten!

Jag hade sån fruktansvärd motvind ner för bron att jag trodde att jag skulle rulla tillbaka upp för backen om jag inte trampade emot! Man behövde knappt anstränga sej med att andas heller, luften trycktes ner genom näsan till lungorna =/ .

Nu är jag bara trött och vill inte ta mej tillbaka till skolan ikväll för sånglektion, orkar inte! Jag är inte bara trött i ögonen, som jag brukar, idag är även musklerna helt slut. Jag fick mjöksyra i låren av de mest simpla övningarna.

Känn dej som hemma, aaa ...

Är nu hemma, liggandes i min trygga säng. Jag är dock inte redo för att sova, först skall allt avlägsnas, som så omsorgsfullt las på i morse - smink, kläder, smycken, linser. Jag fick ju vid halv åtta tiden ett sms från en klasskompis om att det skulle vara en liten filmkväll hos henne, ytterligare en klasskompis skulle närvara. Det lät helmysigt så jag nappade direkt =) .
På med ytterpaltorna och iväg till Linnéstaden! Efter Järntorget fick jag allt lov att bli lotsad via telefonkontakt, men det gick smidigt och körde inte fel en enda gång.

När jag kom upp till lägenheten fanns inte bara de två jag väntade mej, utan även två bonusklassisar. Systrarna Sisters var på hemväg och hade stannat till hos Morran på vägen för lite snack och te. Men de fortsatte sen hem och kvar blev jag, Morran och Julle.

Det tog sin lilla tid innan själva filmtittandet drog igång, det tar ju sån hiskelig tid att välja vilken man ska se på. Tillslut kom vi överens om Änglar Och Demoner, till min stora förtjusning, och till den serverade Morran glass, saft, popcorn, mandariner och juleskum.
Självklart åt jag inte av skumtomtarna, principfast som jag är när det kommer till julen. Inget sånt helst innan Lucia, men absolut inte innan första advent! Nån måtta får det vara.

Vi trodde att vi bara skulle hinna med en film, för att Morrans pojkvän tillika sambo skulle komma hem från det han roat sej med, men han verkade dröja. Vi startade igång Förtrollad också, till min andra förtjusning, med te som tilltugg denna gång, och vi hann faktiskt se eftertexterna även på denna film innan den andra lägenhetsinnehavaren dök upp.
Faktum är att vi hann plocka undan efter oss, klä på oss ytterläderna, stå och prata strunt i hallen och lämna huset (gäller för mej och Julle) utan att det visade sej nån pojkvän.

Då var klockan 0340, nu är hon 0500, dags att göra sej iordning, jag har verkligen förtjänat att sova, jag som varit vaken konstant sen 0940 =P !

Melodikrysset löst

Ja, detta gick ju bra. Och här ser ni hur jag löser krysset - på Microsoft Excel. Med brist på närliggande papper och penna får datorn rycka in. När alla orden i högerspalten är löst är det bara att försöka pussla ihop dem i kvadraten till vänster och sen hoppas att det stämmer överens med orginalet.


Nu är frågan, ska jag sova nu eller i eftermiddag?

Kommer jag klara det?

Att lösa Melodikrysset alltså. I denna fråga ligger det inbakat två frågor: Kommer jag klara det så till vida att jag löser det och fyller i alla vita rutor och lyckas hålla mej vaken genom hela programmet?
Jag är alltså väldans trött, men vaknade ändå 0941. Varför kan man inte vakna när man är pigg?
Jag drömde att jag och pappa handlade på Ica Maxi. Jag var främst ute efter bomullspaddar, mjölk, en Hem Till Byndvd samt rispuffar, och jag tänkte oerhört frenetiskt för att minnas fler saker. Kanske därför jag vaknade, det var för ansträngande att sova, jag skulle tänka mindre om jag vaknade.
Stämmer nog.

Nu är det dock dags att koncentrera sej iaf. Tji fick hjärnan!

Den ultimata fredagssysslan

Nä, nåt fredagsmys har inte kommit igång för mej. Ännu iaf, man vet ju aldrig, kvällen är inte över.
Istället har jag plockat och sorterat ren och smutsig tvätt från golvet, strukit allt, sånär på ett lakan och örngott. Jag har även suttit i sängen och sorterat underkläder och strumpor som ska paras ihop.

Nu ska det bara in i garderoben så jag kan bocka för detta på att-göra-listan =) . Sen då? Ge sej in i diskens förlovade land?

Pappersarbete

Så här har det sett ut på min säng de senaste timmarna. Det skulle förmodligen blivit klart lite tidigare ikväll, men jag måste ha tyst omkring mej för att kunna koncentrera mej och mitt i arbetet levde jag under såna förhållanden att jag var tvungen att ha ljudet på tvn påslaget. Därför blev det inte mycket gjort just då.

Jag har en fråga av tio kvar att svara på i min karaktärsanalys, men jag har tappat förmågan efter nattens intrång så jag löser tian imon. Det är just klockan tio jag ska kliva upp så jag fick allt avsluta mitt arbete. Nya tag imon alltså.

God natt!

Choklad och julklappar

Omg, kan inte nån bli medlem på den här sidan och ge chokladen till mej!?


Jag har hittat en jättebra julklapp till pappa, men om jag köper den innebär det ett tomt konto för min egen del =( . Vete fan hur jag ska göra.
Vad min egen önskelista beträffar kan jag inte släppa cdboxarna! Varför vet jag inte, det finns ju youtube, men jag längtar efter att få ha dem i min ägo. Dessvärre kan jag inte köpa dem till mej själv, ännu.
Sen har jag fått dille på Dan Browns alla böcker.


Karaktärsanalys var det, ja.

Sicket väder

Det var en mardröm att cykla hem från skolan idag. Eftersom jag cyklade ner till skolan var jag ju tvungen att ta hem hojen också, och det var hemskt. Det öste ner regn och jättestarka vindar emellanåt.
Dock var det helt okej med dessa vindar upp för bron, jag hade nästan rak medvind, så det gick lätt att komma uppför på hemvägen. Men lite snett bakifrån var det, så jag fick istället kämpa med att hålla emot med stryret från att vinkla in cykeln rätt in i räcket. Farligt.
Jag hittade flera paraplykadaver på min väg som inte klarat vädret.

Ikväll kommer jag inte gå ut mer, och hoppas att det lugnat ner sej till imon lunch då det är dags att sitta upp på sadeln igen.

Nu får jag nog ta itu med min karaktärsanalys. Det kommer förmodligen ta sin tid eftersom det inte framgår så många givna förutsättningar i manuset.

Men, vad fan!

Hur svårt kan det vara att gå och lägga sej egentligen?
Nu är jag redo att tacka tisdagen för idag, men jag måste vara vaken och ha koll på så min häl inte kladdar ner nåt innan gelen torkar. Det kan väl vara en bra undanflykt, men annars? Redan vid 22 började jag tänka att jag skulle gå och lägga mej, men sen gick tiden så fort och jag gick så långsamt och nu är hon snart tolv. Igen. Passar jag mej inte nu så blir hon 0130. Igen!

Jag tror jag grunnar för mycket. Jag har så mycket att gå igenom i mina tankar att tiden flyger iväg. Så nu får jag väl släcka lampan och sätta på radion så hjärnan får fokusera på det innan jag somnar.

Promenader piggar upp

Då var man 1,5 liter mjölk rikare och 9,25 kronor fattigare. Det kostar det när man betalar med kort, annars avrundar de upp till 9,50, de jävlarna! Tänk att leva i ett Sverige där 25 öre var värt i alla fall lite. Barnen kunde köpa ettöreskolor. Ett öre var (och är visserligen fortfarande på ett sätt) det minsta som fanns, billigare än så gick det inte att komma. Idag finns inget mindre än 50 öre när det gäller kontanta betalningar, och det är det jag pratar om, man kunde ju inte betala med kort när man köpte ettöreskolor >)) ! Och vad är en 50öring värd idag? Så lite att den ska försvinna, Sverige blir ett örelöst samhälle.

Tänk vad man kan spinna vidare på obetydliga saker när man har ångan uppe! När jag mellan 14 och 16 idag kämpade för att hålla mej vaken under Christer i P3, hade jag definitivt ingen ork till att sitta och blogga. Dock lyckades jag masa mej bort till Willys och när jag kom hem igen kände jag mej väldans kry och glad.
Konstigt, jag som inte gjort annat än hållt igång.

Man kanske lyckas somna lite ändå, så kan jag äta mina plättar när jag vaknar <) . Jag klarar mej nog på det jag åt som blev över från mitt helgsnacks. Jävla mamma som introducerade mej till detta för några helger sen, jag är halvberoende!

Varför denna hastighet?

Jag är så JÄVLA trött! Bara så alla vet. Jag är snart i behov av en bh som kan hålla upp mina påsar under ögonen! Det irriterar mej också att jag hade kunnat sova längre i morse. Trots att jag ställde klockan 10 minuter senare än vanligt så vet jag nu att jag kunnat ställa den ytterligare en kvart senare!

Jag vet inte varför jag blivit klar så snabbt de sista dagarna, fått in nån slags rytm efter tre månader =/ .
Jag har kvar att klä på mej, packa ner steppskorna, bädda sängen och rulla upp rullgardinen. Jag är livrädd varje morgon jag ska dra upp den, rädd för att det ska ligga en massa snö ute på backen >( .

Usch, jag vill bara ner under täcket igen, inte alls ha musikalteater och stepp. Vi kan skjuta upp veckan med en dag, så kan vi ha tisdag imon istället och sovdag idag.

Jag vill bli artist, jag vill bli artist, jag vill bli artist ...

Varmt eller kallt?

Nyss var lägenheten en väldigt varm och instängd plats och jag struttade runt i bara linne och småbyxor (det finns en lite längre historia också till varför jag inte hade några byxor på mej, men det orkar jag inte dra nu). Men så helt plötsligt när jag sitter och bloggsurfar så blir det svinkallt! Jag får allt dra på mej strumpbyxor, jeans, raggsockor och munkjacka. Inte ens det hjälper så jag får rota fram en Varma Koppen ur skafferiet.

Nu känns det faktiskt lite bättre till det fysiska inombordet, men det psykiska menar att det skulle hellre sparats till riktigt kalla vinterdagar och -kvällar =/ .

Slumpen?

Hehehe, detta hittade jag på en blogg. Ta fram mobilen och klicka dej in i inkorgen. Scrolla ner bland alla sms och utan att titta stannar du och öppnar just det messet. Där har du svaret på den första frågan. Slumpen alltså! Sen går du tillbaka till inkorgen och gör lika dant med de andra frågorna. Så jävla kul <)) !

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?

Vi kan titta på dom nästa gång du är hemma

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Jag åker troligtvis in imorgon, tänkte jag skulle försöka träffa Olle

3. Vad är det första du säger när du blir påkörd av en buss?
Filmade du in? vad? hur gick det?

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Haha vem är Robins =) ? jo nu ligger vi under :/ ser i överlag rätt mörkt ut för sverige..

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Hej, jag var tvungen att skita =D Har vart på stan o köpt mig en iphone. kommer hem om 30 min. puss

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Kära al Johansson. Hej. Tänkte kolla ifall du vill ha tillbaka raskens eller om mormor kan få låna den? Och om du har skickat länken till tradera? Min msn är konstig, tar skitlång tid innan jag ser att någon har skrivit ibland. Puss

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Hej, vad sägs som afterwork eller afterschool som det heter på vasagatan imorgon? 29 kr för en öl/vin o gratis buffé! Billigt är gott! Puss

8. Vad vill du höra mest av allt?
Hej! Trivs du? Jag hoppas allt var till belåtenhet. =) ni kan tejpa era namn över mitt. Och så gör ni en tillfällig adressändring. Men se till att det är en tillfällig adressändring. Blir det bra? =)

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
=) På tisdag jobbar jag till tolv eller ett =) efter det någongång? Pussar

10. Din romantiska replik?
Om du fortfarande vill hitta på något i helgen så har jag inget för mej på lördag. Puss

Bodil, Bodil, kom hem!

Idag har varit en Bodildag =) . Jag som var så sjuk och trött i morse kryade genast på mej när jag klövade in på Centralen och hittade Bobban på en bänk. Jag ställde mej bredvid och tittade på henne utan att säga nåt, men den slöisen märkte inte nåt =P .

Vi gick Avenyn upp mot Götaplatsen och hängde största delen av tiden vi hade tillsammans på Subway. Bobban berättade mycket om hennes och Majas USAresa, det var roligt.
Hon berättade tex om det faktum att man kunde prata svenska om vad som helst utan att nån fattade. Så hade hon sagt: "- Vilken jobbig unge" högt och så hade ungens mamma ropat: "- Albus, kom hit!". Mohaha, jag vek mej av skratt, inte för att ungen hette Albus, utan för att Bodil tog just det namnet ur luften för att hon inte minns vad han hette egentligen.
En liten skojig bildserie på Bobban när hon knaprar i sej sin Veggie Delight. De (enligt Bodil) roligaste bilderna raderade jag, men jag tycker att dessa två är helt okej >) .

Sen en seriös, fin bild också =) .
En konstig grej vi la märke till medan vi satt och pratade och tittade ut på förbipasserande var en buss som stannade för rött. Bussen var själv röd och verkade vara en direkttransport till olika Media Marktbutiker =/ .

"- Älskling, kan vi inte åka till Media Markt idag?"
"- Men bilen är ju trasig."
"- Vi tar Media Marktbussen!"

Efter lunchen drog vi tillbaka till stationen och passerade genom Nordstan. Akademibokhandeln nästa tyckte Bodil och gick in för att bläddra bland boktitlarna på pocketavdelningen. Själv kan jag inte låta bli att varje år störas på att Guinnes Rekordbok heter nästa år! Varför 2010? Det har väl inte hunnit sättas några rekord 2010? Om jag skulle sätta en titel på rekordboken iår skulle den hetat Guinnes Rekordbok 2008, alltså rekorden som sattes förra året, men jag skulle gett ut den lite tidigare iår.
Jag skulle inte kunna döpa den till 2009 eftersom året inte är slut och det finns chans att förbättra ett rekord iår.

Men det är väl bara jag som tänker så.

Inne på Pressbyrån står vi och kollar på tidningar, Bodil upptäcker att Allers skickar med en Carl Larssonalmanacka eller kalender av nåt slag och det ville hon också ha.
"- Min mamma har nog fått den, för hon prenumerer på den tidningen" berättar jag.
"- Jag vill också bli en sån där kvinna och prenumerera på Allers!"
Lycka till, Bodil! Då kan jag komma till dej och så kan vi lösa korsord tillsammans som de kvinnor vi blir.

Bobban hamnade på sitt nästa tåg till Strömstad, jag postade hennes brev och sen cyklade jag hem. Om sex timmar ska hon vara framme i Norge.


Jag Faxar Ett Message - GAS. (Låten kommer igång ~0.20)

Bodil kom hem till Sven!

Varför idag?

Varför är det söndag just idag?
Varför är jag så trött just idag, när Bobban kommer och allt?
Varför måste Bobban komma just idag?
Varför känner jag mej sjuk just idag?

Stora frågor som man inte bara kan svara Ja eller Nej på.
Just nu sitter jag och dricker, vad som jag är halvt övertygad är, mitt immunförsvar, dvs citronvatten. Känner mej som att sjukdom är nära fast jag inte har nån anledning till det, jag gjorde inget särskillt igår, badade inte i älven tex. Hoppas jag blir bättre nu, med en halv citron i magen <) .

Klart att jag ser fram emot att träffa Bowdiiil, men jag kunde vaknat piggare ... Vakna, ja. Jag fattar inte hur kroppen kan veta en utomstående sak när inte hjärnan gör det! Jag vaknade 0815, klockan skulle ringa 0845, och när jag kollade på mobilen väntade den fortfarande på att jag skulle trycka ok på att den skulle alarmera. Creepy. Jag belönade kroppen med att ställa klockan på 0900 istället, och spara det.

Nu är jag snart försenad, dags för frukost!

Svininfluensan

Omg, jag hittade den mest söta och sorgliga bilden ever!

Stackars Nasse.
Själv tänkte jag vänta med sprutan tills det är lov, man vet ju aldrig hur jag kommer reagera på den. Jag vill inte missa nån skola för ett vaccins skull, även fast jag går i en skola där svininfluensan härjar förtvivlat =/ .

Oförberedd

Jag är väldigt dåligt förberedd, eller snarare uruselt förberedd på att träffa Bobban imon. Jag borde ha duschat och gått och lagt mej mycket tidigare eftersom jag borde ge mej av härifrån 1030 imorn förmiddag. Det kommer bli tungt. Nu ska vi se ... 1030, 0930, 0900 ... 0845 ställer jag klockan på.

Jag är inte uppe längst i huset iaf, hörde hur en granne gick in genom den gnisslande porten och upp för trapporna =) .

Nä, som sagt. 0845. Sex timmar dit.

God natt! Även om jag inte kan somna förrän gelen på min häl har torkat. Kurering pågår.

Jag längtar

Om fyra veckor är det inte bara lov, vilket i sej ska bli skönt och kul, utan det är också den helgen min far och syster kommer upp till mej.
Om fyra veckor, det är alltså den 12e december, Yeey =)) ! Det jag har planerat är att vi under större delen av lördan promenerar och umgås på Lisebergs julmarknad, sen får de sova hos mej för att på söndan åka tillbaka till kära Småland. De planerna verkar pappa går pappa med på, teoretiskt sett. I praktiken hänger det på att det inte är för mycket snö som hindrar och försvårar för en bilförare.

Jag har varit inne på Lisebergs hemsida och läst lite om vad som väntar och jag ser jättemycket fram emot det. Även om marknaden hade premiär idag så väntar jag nog ändå med det tills familjen är anländ.


Imon ska jag ta mej ner till stan, jag ska möta Bobban vid tåget och hänga med henne några timmar tills hennes färd går vidare mot horisonten =) .

Jul i Göteborg

Själva högtiden kommer jag uppleva tillsammans med pappas sida av släktträdet i Småland som vanligt, men jag antar att julen kommer till Göteborg samtidigt som till resten av Sverige, den 24e december. Och innan det blir jul ska det få plats med fyra adventer. De är liksom upptakten till julafton, man börjar lite lätt med pyntandet för att trappa upp det hela under veckorna tills det är dags för stjärnan att pryda grantoppen nån dag före dopparedan.

De flesta håller reda på när det är första advent, men för den som är lite vilsen i tillvaron kan jag påminna om att den inte har varit, den är först om två veckor! Det kan vara förvirrande, speciellt när Göteborg Stad sätter upp och tänder dessa granar lite varstans.Kan det vara för att förbereda befolkningen på vad som komma skall, eller kommer det bli så att vi i framtiden kommer fira 13-14 adventer innan jul =/ ?

Nåt för alla?

Såg att tv gjorde reklam för en klädbutik på internet och eftersom jag inte hade annat för mej och ändå satt vid datorn så gick jag in på deras hemsida och kikade. Ingelita hette shopen.
Där fanns en hel del snyggt, väldigt mycket porrigt, men jag skulle kunna tänka mej att handla därifrån.

Jag ska bara skaffa mej kroppen och pengarna ...


Nu blir det fredagsmys!

Usch, jag är genomsvett och har varit det i princip hela dagen. Först pga cyklingen, sen steppen, jazzen och cyklingen igen. Hemvägen var dock några nivåer värre än ditvägen. Jag tog en sväng om Netto och handlade lite nödvändigt som börjar tryta här i skåpen och det tyngde väskan lite extra =/ . Sen var det bara att trampa över bron och mot Wieselgrensplatsen. Eller bara och bara, det vräkte ner snö under stora delar av färden, vilket gjorde mej dyngsur i dubbel bemärkelse - blöt och pissed! Jag avskyr snö, fint på vykort men inte i min direkta närhet.

Innan sista rakan på väg hem stannade jag till vid Konsum där Posten håller till, med avin i högsta hugg. Med en tung väska fylld med tex ägg, en påse svettiga dansskor och handdukar samt en massa otympliga, sk "varma", kläder ragglade jag in i butiken och tog en nummerlapp.
När jag kom ut var jag ännu mer otymplig med ett paket som utökade min packning.

Jag kom hem, packade in det jag handlat i varornas respektive skåp och sen satte jag med och slet bort tejpen från lådan som fraktats från Växjö. Mmm! Helgen är räddad, jag ska svulla i godis och bullar! Får se om jag sparar lite till en annan dag jag är sugen <) .
Tack till mamma!

Nä, om man skulle ta sej en dusch en gång för alla, sen tänkte jag färdas bort till Willys för att ragga upp en sminkborttagare, om det finns i deras sortiment. Sen hade jag i tankarna att ta mej till bibblan, men det får stå kvar inom parentes.

Nu Blir Det Fredagsmys (fullversionen)!


På andra tankar

När man vill få bort tankarna från ett specifikt ämne är det väl lättast att sysselsätta sej med något som får tankarna att skena iväg åt ett annat håll? Det tycker jag iaf. Idag gick det ut över toaletten och handfatet. Den är skinande ren, men jag tycker ändå att det borde ha gått lika bra att tänka på annat med hjälp av stryktvätten.
Så länge den ligger i tvättkorgen har jag ju ingenstans att lägga min smutstvätt, och så länge smutstvätten täcker 85% av min golvyta så är det inte så lätt att komma igång med dammsugning och våttorkning.
Men toan kan jag nu visa upp utan att skämmas!

Jag har försökt ge mej på mitt cv, men det går inte så bra. Jag har aldrig skrivit ett sånt innan ... Jag har haft tre jobb och sökt ett. Då skrev jag mitt namn och företagets namn på en post-itlapp och sen blev jag kallad på intervju. How simple life was back then.

Imon är det fredag, slutet på veckan, men vad ska jag hitta på? Jag har ju snart kollat igenom alla mina filmer för att helgtv inte kan visa nåt bra!

Sandwichglass

Nu har jag översatt och skrivit av receptet till hemmagjorda mintsandwichglassar. Först översatt från engelska till svenska och sen dessutom från Fahrenheit, cups och inches till Celsius, deciliter och centimeter. Det var en pärs vill jag lova, och jag blev jättehungrig. Tyvärr får jag väl inte lov av min ekonomi att försöka ge mej på dessa glassar förrän på jullovet, men det är ju bara lite drygt fyra veckor dit.

Jag hoppas att åtminstone en av mina föräldrar vill komma upp till mej i början på lovet och gå på Lisebergs julmarknad med mej. Har aldrig varit där, och nu när jag ändå bor här måste jag ju passa på. Sen kunde jag göra sällskap med den okände familjemedlemmen tillbaka till Småland per bil eller tåg, beroende på vilket fortskaffningsmedel vederbörande väljer att ta sej upp med.

Ja, det är inte länge kvar till första advent heller, på söndag om två veckor. Om det är torsdag idag är det 17 dagar, och det är det väl?

Nä, nu får jag väl gå och lägga mej innan hungern blir allt för plågsam.

Ao, min kropp ...

Nu har jag stått och strukit kläder i över två timmar, nu har jag fått ont i ben, rygg och nacke och bryter arbetet trots att det inte riktigt är klart.

Osmos, det är ett ord som jag grunnat på i ett dygn, minns inte hur det kom sej att jag började grunna, men jag var tvungen att komma på det utan att använda Wikipedia. En liten egenhet jag har. Dock kom jag inte längre än att jag kom på att det hade med naturkunskap att göra, så jag fick fråga en människa av kött och blod. Det hade nåt med cellmembrans vätskegenomtränglighet, eller nåt. Det var en jävla utläggning på Wikipedia och en gång i tiden har jag kunnat detta.

Mitt chokladsug vägrar ge med sej. Jag skulle ha kunnat gjort mej ett glas O'boy, men jag vill ha mjölken som är kvar till frukost imon. Aah!

Hoppsan, är klockan två?

Klockan var mer än jag tänkte när jag och Marsha började kolla på Vänner För Livet. En gripande men lite halvkonstig film enligt mej.

Uppstigning senast 0815 imon, det får bli sängen nu!

Eric Burdon och Bono i snön

Jag har fått för mej att sångaren i The Animals (House Of The Rising Sun) , Eric Burdon, och U2s Bono ser likadana ut. Varför har jag ingen som helst aning om, jag tror inte ens att jag sett hur han ser ut förrän jag kollade upp det idag. Men fel hade jag ju ...


När jag skulle cykla hem för drygt en timme sej fick jag en ledsam överraskning - nederbörd. Inifrån såg det ut som vanligt, harmlöst regn, men skenet bedrog! Det stacks och sticktes om vartannat i ansiktet. Snö ... Brr!
Men Radio88 kan konsten att trösta =) ! När jag som minst ville lämna sängen i morse hör jag tonerna av Lucy In The Sky With Diamonds och då gick det lite lättare att tända lampan och kliva upp. Sen på hemvägen, när snön piskade som hårdast, hörs ett välbekant intro som tillhör King Kong Song <) .

Nu ligger jag i sängen igen, vill gärna somna nu.

Spindelharpan, Under Attack och Berlinmuren

Hurra, jag klarade det! Gå ut med Spindeharpan på den avancerade nivån - med alla fyra färger. Det är baske mej inte ofta det händer! Av 159 spelade omgångar har bara 4 slutat med vinst.

Ja, hurra för mej.

Ikväll var jag på sånglektion (där har vi anledningen till att jag var och cyklade ikväll) och jag var lite orolig. Trots att jag inte haft sång på fyra veckor, så var jag illa förberedd =/ . Men det var inte så farligt, jag hade fått i uppdrag att välja en egen musikallåt utöver de två som läraren tilldelat mej, och vad väljer jag för musikal?
Mamma Mia! naturligtvis! Mitt lilla problem var bara att välja vilken specifik låt jag ville sjunga, jag bestämde mej för Under Attack. Iväg till bibblan och kopiera upp noter till läraren, sen hem och skriva av både den svenska och engelska texten till mej själv.

Väl på lektionen kunde jag inte bestämma mej för vilket språk jag skulle sjunga på, vi började med engelska, sen en gång till på svenska. Svenska it was, så det var bara att spinna vidare på nyansering och olika sångtekniker.
- Vad bra du är på svenska! sa läraren med ett skratt, för att hon inte visste hur hon skulle uttrycka sej.
- Öh, tack, jag har övat ganska länge ...
Vad hon menade var att det inte hördes nån dialekt när jag sjöng <)) .

Låten hade hon aldrig hört innan och hon var tydligen tvungen att kopiera noterna av mej.
- Jag måste få kopierna de här av dej!
- Nä, behåll du dem, jag har ju boken.
Så snuddade vi lite vid en av låtarna jag hade i läxa, dvs jag sjöng två textrader innan det var dags för nästa att ha lektion. Tur för mej!

Sen har jag tänkt på en grej. Fan vad konstigt att jag har levt medan Berlinmuren fortfarande bredde ut sej och inneslöt Västberlin. Mina föräldrar tog mej dock aldrig till Tyskland så jag fick skåda byggnadsverket med egna ögon (inte för att jag hade haft några minnen från det idag, men det kunde ha varit kul att ha på den personliga meritlistan).
20 år sen den togs ner idag alltså!


Håhå jaja

Uschanamej, vissa gånger är det jobbigare att cykla än andra, ikväll var det det tex. Det kommer såna farliga, hårda vindar som man inte är beredd på, speciellt uppe på bron. Jag var skitnära att kastas in i räcket flera gånger när jag inte höll emot framhjulet med styret ordentligt, farligast i nerförsbacken när man tänker att man bara slappnar av.
Dessutom kommer vindarna alltid från fel håll på bron! Ska det inte vara så att de kommer från havet? Jag tycker nog att jag har hyffsad koll på var havet ligger, dels om man tänker på hur Hisingen ligger gentemot stan på världskartan och dels vet jag på vilken sida av bron som färjorna lägger till, vilket rimligtvis borde vara på "havssidan".
Det blåser alltid från andra hållet, jag förstår det inte.

Dagen kunde ha börjat i katastrof! Om man bara sover i fyra timmar under natten/morgonen så är man rimligtvis väldigt trött när klockan väl ringer. Iaf händer det mej, senast i morse. När jag är så trött har jag en tendens att stänga av mobilen i sömnen, ibland även svara utan att säga nåt (vilket bla Marsha och min chef har fått erfara) .
Imorse tog jag helt sonika upp mobilen, stängde av alarmet, la den i sängen bredvid mej och så la jag tillbaka huvudet på kudden.
Men så, helt i drömmarnas värld, ville jag veta vad klockan var, och när jag med öppna ögon lyfte huvudet så kom jag genast till fullt medvetande! "Herre Gud, jag måste ju stiga upp!" .

Det hade inte gått mer än tio minuter efter att jag stängt av mobilen, så jag kom iväg nästan som jag skulle. Tänk vad bra det kan vara att ha ett undermedvetande ibland =)) !

En rollista för er

Lena Olin
Mikael Persbrandt
Börje Ahlstedt
Mona Malm
Michael Nyqvist
Tuva Novotny
Reine Brynolfsson
Shanti Roney


Stora namn inom svensk film. Dessa medverkar i samma film. Bang Bang Orangutang. Hur fan gick det till? Hur tänkte de där?

Top Model 12

Jag sitter och zappar mellan 3ans Top Model och 4ans Kalla Fakta och när jag senast befann mej på 3an slog det mej att deltagaren Celia är fruktansvärt lik Ted Gärdestad! Det tycker iaf jag ...


Youtubehits av ComHem

Detta var ju så fantastiskt roligt! Här är ett klipp med reklamen tillsammans med orginalklippen =) :


Grattis far

Fars dag idag, ja. Och jag sitter 217,7 km från min egen.

Jag önskar att jag hade varit far idag, då hade jag önskat mej en massa Marabouchoklad.Ge mej *gurgel* ...

Ensam? På en lördag?

Japp, min roomie håller på att göra sej i ordning för utgång, utan mej. För det första har jag inte råd med spårvagn, för det andra har jag inte råd med inträdet på stället och för det tredje har jag inte råd att köpa nåt i baren. Jag har helt enkelt inte råd! Utan pengar blir man utstött ur det sociala nattlivet =,( .

Jag blir, på en lördag, sittandes i en obäddad säng, insvept i en filt i ett stökigt rum. What can possible get worse, liksom?
Det skulle vara det faktum att jag dessutom är sugen på bullar. Jag har inga bullar. Får sätta igång med ett sats negerbollar istället. Kan man rulla dem i strösocker? Kokos eller pärlsocker finns inte i min ägo. Gissa varför. Jag har inte råd ...

Macken


Jag sitter och streckkollar på de sex avsnitten och fick ett infall att skicka ett sms till pappa:
"Kan den ha åkt med till skroten tror du?" ("Skroten" finns inte med i T9)

Nyss fick jag tillbaka:
"Ja faan vet".

Hahaha, jag och min far talar samma språk!

8 timmars rörelse

Fy fan vad jag är trött nu! Jag har i princip hållt igång på en hög fysisk nivå sen klockan åtta i morse då jag började min kraftigt ansträngande cykelrunda till skolan. Mellan 0900 och 1000 var det stepp, 1045-1215 jazz. Jag fick vila lite mellan lektionerna och efter skoltid medan jag sällskapade när några klasskompisar åt lunch (sån lyx som inte jag har råd med, jag nöjer mej med två måltid om dagen) . Men sen bar det inte raka vägen hem. Den vanliga vägen över bron gick det, men sen svängde det av mot nya äventyr.
Anledningen till det var att jag erbjöd mej följa med en klassis att kolla på en eventuell ny lägenhet, det låg ju ändå på Hisingen. Men vi visste inte mer än områdets namn och att det låg i Backa, så vi vimsade runt på våra cyklar och frågade lite folk på vägen. Vi blev tom tio minuter för tidiga, och klara med visningen en kvart senare, så det var bara att cykla tillbaka och strax intill foten av bron skildes våra vägar - hon tillbaka över älven och jag åt motsatt håll. Lägenheten var fö billig men tacky. Eftersom hon isf skulle dela den med nuvarade hyresgäst så finns det inte mycket man kan göra åt inredningen =/ ...

Jag är så trött, så trött. Jag skulle bara vilja värma vatten, hälla i en flaska, rulla in den i en handduk och lägga på magen, som jag gjorde igår. Men idag har jag inte ont i magen, det kanske är skönt ändå. Jag ska nog istället ta och smörja in min häl med Reparilgelen jag köpte idag på balettlärarens inrådan.

Sen ska jag sova.

Hockeyfrilla?

Personligen tycker jag att det var ett bra initiativ av David Fjäll att byta utseende genom avlägsning av hår =) .Nu hejar vi på Sverige.

Please, please, please ...

Snälla, låt det vara regn som lämnar droppar på mitt fönster och inte vinterns första snö!

Fan ...

Regn eller blåst?

Vilket är egentligen värst? Ja, sminker rinner ju i vilket fall. Regnar det så fixar ju det vattnet det, blåser det så tårar sej ögonen så in i helvete så man gråter bort det. Imorse var det ingen nederbörd från himlen, däremot från mina ögon pga den jävla blåsten! Det var det jävligaste jag varit med om (då jag inte var ute och cyklade under Gudrun) . Hade det dessutom regnat så hade jag nog skitit i allt och krupit ner i sängen igen.

Jag har förmodligen inflammation i senfästena i vänsterhälen =( . Jag kände hur det knastrade till när jag gick upp i relevé, ont, ont! Så nu ska jag söka upp ett apotek och införslaffa en antiinflammatorisk gel som påminner om ordet "Reparera", ett tips från balettläraren.

Strax dags att ta sej till tvättstugan, man kanske skulle förbereda sej lite genom att plocka ihop all utspridd smutstvätt och lägga i tvättkorgen!

Merlin del 6

Det var inte som jag trodde när jag twittrade om att det var flera som lagt ut det senaste avsnittet på tuben. Det var istället nån sida som lagt ut första delen av fem (ett helt avsnitt måste delas i fem på youtube) flera gånger i olika namn och så var det bara först deras webadress och sen en stillbild i åtta minuter ...
Men som tur är kom jag ihåg kodnamnet som en användare lägger ut de senaste avsnitten under <) !

Jag får förlita mej på britterna, andra säsongen visas för fullt i det förenta kungadömet och kommer inte till Sverige än på ett tag. BBC har visserligen en webtv, men man måste dessvärre befinna sej inom Storbritanniens gränser för att ha tillgång till de rörliga bilderna =( . Thank God for youtube! Och för den användare vars uppladdningar jag prenumererar på.
På lördag visas del 7 på brittisk tv, och då är det inte långt kvar innan jag får en del av kakan =)) !


Trettondagsafton 3/11

Nu är jag mätt och belåten igen. Nästan iaf. Det fick åter bli kroppkakor idag, imon blir det, om energin tillåter, pannkakor. Nä, plättar förresten, trots samma smet så blir de godare =/ .

Har varit och sett en helflummig version av Shakespeares Trettondagsafton på Stadsteatern. Men vi elever betalade bara halvpris, så förlusten var inte megastor. Kvinnor spelar män, män spelar kvinnor, män spelar män, kvinnor spelar kvinnor, kvinnor spelar kvinnor som spelar män. Ja, jösses.
De öppnade dock andra akten med en underbar stämsång av hela ensemblen, det tyckte jag mycket om!

Skoldagen var underbar, skitkul! Började med musikalteater, alltid roligt med Fredrik <)) ! En ledsam sak på den lektionen var att när jag fick en klasskompis kastad på mej så bröts min nagel av under det vita längst ut på den, vet inte om det kallas nåt särskilt. Ont så inåta helvete gjorde det, sved och bultade och hade sej. Nu är den nästan helt av, bara det värsta kvar - den andra kanten. Det kommer svida lika mycket när den dras av <,( ...

Efter musikalteatern var det stepp, den lektionen var jag lite orolig för, de senaste innan lovet gick ju inte lysande, men idag! Shit! Fast, ja, det kanske inte såg så bra ut, men det kändes bra!
Imon är det balett. Hm, nja ... Det lär väl inte gå lika bra, jag riktigt ser hur ribban lyfter högre och högre från mej.

Jag gillar Radio 88, de spelar ofta ovanliga låtar med annars så vanliga artister, som andra "guld"radiokanaler verkar dra sej från att göra. En ABBA-Beatles imorse tex: (ja, ABBAlåten var väl inte direkt ovanlig) Does Your Mother Know-Baby Your A Rich Man.

Nu ska jag bota min törst. Kanske toppa med lite te.

Te, tecknat och blogg

Det blir en myskväll i Disneys tecken. Den Lilla Sjöjungfrun och te med Marsha i soffan.
Det får en att glömma den hemska hösten och den ekonomiska krisen för en stund. Det blir att leva på havregrynsgröt och nudlar till nästa lov om drygt fem veckor =/ .

Idag blev det dock kroppkakor till middag, mamma skickade med mej det <3 =,) .

Ser inte så mycket ut för världen kanske, hade sett lite aptitligare ut med lite sallad, men sånt lyx får vi ta den tid jag är rik.

Nä, nu är det dags att ägna tid åt filmen enbart!

Jag vill inte!

Jag behöver göra lite idag, handla, boka tvättid, besöka biblioteket tex. Men det tar så mycket emot att ge sej ut i detta skitväder en gång till! Dessutom är ju allt av tyg som exponerades under cykelfärden dyngsurt, inte särskilt inbjudande att ta på sej. Halsduk, mössa, vantar och väska ligger på elementet, jacka och regnbyxor hänger på galgar på gardinstången.

Inga lektioner idag, nej. Bara föreläsning och sen är sångläraren sjuk, så jag fick dessutom en ledig kväll.

Ja, den där Malin Birgersson, var det hon i Beck?

Ja, det var det <) !

Midnatt

Omg, hur lyckades jag med det!?

Höstlov 2009

Då var jag åter på den plats jag kallar hemma numer. Jag har lite valt att inte blogga, varför vet jag inte riktigt, men nu har jag lite att ta igen. Flera dagar gjorde jag i princip ingenting så det ska nog inte bli så svårt att återge veckan som gått.

Fredag
Mamma hämtade mej vid stationen när jag kom från tåget och jag ägnade kvällen framför tvn.

Lördag
Pappa hämtade mej och systern för att hälsa på farmor och farfar som bjöd oss och min farbror och kusin på middag. På vägen hem tog vi omvägen om Moheda så jag kunde hälsa på katten som jag inte rört vid sen innan flytten.

Söndag
Inget minne från denna dag. Förmodligen sov jag till middagstid och gick i sletkläder tills det var dags att gå och lägga sej igen.

Måndag
Optikerbesök. Nya styrkan lyder -4 på höger och -3,5 på vänster =/ . Hur mycket ska man ha innan man klassas som blind?
Efter det besökte jag min moster på hennes arbetsplats, sen bokade jag en date med hennes dotter, min kusin, och bad henne slipa saxarna. Kvällen ägnade jag under vassa föremål och sen lämnade jag familjen en decimeter kortare frisyr lättare.

Tisdag
Kinesmiddag med Therése på Poon Palace. Och vi fick inte sitta vid vårt vanliga bord!

Onsdag
Ölande med Jojje i hennes hem. Fick även hälsa på hennes nya tillskott Maja.
Senare på kvällen for jag med all min packning till fadern per buss.

Torsdag
Behöll sletkläderna på hela dan, lämnade aldrig huset. Kollade igenom de Wallanderfilmer jag missat och klappade katten.

Fredag
Åkte på kvällen in till stan igen för att välkomna Therése och Lina till mitt hem. Bjöd på räksalladfyllda avokadohalvor och sen lite chips och dipp. Idol och Sing Star pågick in till småtimmarna.

Lördag
Lina for hem vid nio på morgonen, jag gick och la mej igen, vaknade vid elva och bad min far ta reda på när bussarna tillbaka till honom gick. 1505, då hade jag gott om tid att göra mej ordning och hitta nåt passande att ge pappa i fördelsedagspresent.
Men mitt kontoutdrag fick mej på andra tankar. En ask Aladdinhjärtan och en pyramidlott fick det bli, som tur var fyllde han "bara" 49 ...
Det gick fort att handla så jag fick sitta en timme i en busskur, men det gjorde ingenting! Det var så rysligt skönt att sitta i solen.
När jag slutligen kom fram satt farföräldrarna i köket och senare kom även faster med kusiner.
Pappas födelsedag avslutades med ett besök på den, för helgen, ljusupplysta kyrkogården (fint!) och en ABBA-Beatles: Mamma Mia-Across The Universe. Filmerna alltså =)) !

Söndag
Den stora hemvändardagen var inne. Packa allt, ta sej till Alvesta, kränga en pizza, hoppa på tåget och - hoppsan, så var jag i Göteborg! Bussen till Hisingen och hem till Marsha som väntade. På min renbäddade säng sitter jag nu, tänkte ta och krypa ner under täcket snart.

Skolan börjar med en mjukstart imon, förmiddagens lektioner är inställda (dvs alla förbies), istället kommer en utsänd från teaterförbundet och snackar lite. Malin Birgersson hette hon. Kan det vara ..?


Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0