Träningsvärk - helt utebliven eller på fel ställen

Hade ett grymt danspass igår. Först gjorde vi uppvärmingen. Sen la vi på grejer på den. Då gjorde vi de nya delarna några gånger för att de skulle sitta. Där efter gjorde vi hela uppvärmningen igen inklusive de nya delarna. Jag tror jag dog tre-fyra gånger på den en o'n halv timmen. Hur känns det idag? Ja, inte har jag träningsvärk iaf. Jag som trodde att jag inte skulle klara ta mej ur sängen idag, så som jag kämpade igår. Typiskt.

Antingen får jag inte träningsvärk alls, eller så hamnar det på "fel" ställen - där jag redan har en massa muskler. Jag vill ju ha bekräftelse på att jag jobbat med ställen där jag knappt inte har muskler alls. Såna ställen är rumpan, övre baklår, nedre mage, insida lår och bröst. Istället smärtar det ofta i vader, nedre baklår, framsida lår, övre mage, axlar och triceps. Makes no sense. Vi ägnade tio minuter åt endast rumpträning igår, och ingenting idag. En lärare trodde det berodde på att jag hade en vältränad rumpa, men dessvärre är det nog inte sant då den består av oidentifierat daller, bristningar och celluliter. Verkar inte finnas ett uns av muskler i de skinkorna =( ...

Sen skulle jag bli glad också om träningen jag får genom dans och cykling tog bort lite (helst mycket) av det fett som omsluter musklerna, hur vältränade de än må vara. Frustrerande ...

På bar gärning

Kollar på premiären av På Bar Gärning på sjuan. Får fan tårar i ögonen av folk som besitter såndant enormt civilkurage som dem som de visar.
Varm i hjärtat <) !

Nanedags och sommartid

Sen klockan elva har jag verkligen kämpat med att hålla ögonen öppna och inte sitta och nicka. Det har varit väldigt svårt, nu ger jag upp. Först fattade jag inte varför, jag ville ju vara uppe längre, ledig fram till baletten som man är. Sen gick det ju upp för mej att jag faktiskt klev upp 0450 idag och att jag faktiskt aldrig tog en tupplur efter badet.

Hade jag haft en analog klocka hade jag ställt fram den redan nu, men datorn reder sej själv och jag är så jävla osäker på om man behöver röra mobilen, minns inte från vintertidsövergången ... Det märker vi väl imon.
Natti natti och välkommen kära, efterlängtade sommartid!

Visa pattarna!

Jobbigt med vår är de stora temperaturskillnaderna mellan dag- och nattid. En annan stackare fick ju kliva upp i svinottan och ut med cykeln klockan sex. Och så ställs man inför ett dilemma. Termometern visar -1,4 grader och det betyder tjockjacka, tjockhalsduk, tjockskor och tjockvantar. Fast å andra sidan har väderleksrapporten lovat 13 grader på eftermiddagen och det betyder tunnjacka, sjal, tunnskor och inga vantar. Men det går ju för bövelen inte kånka på en extra uppsättning ytterkläder med cykel så det var bara att välja på morgonen. Och jag är hellre varm än kall så tjockjacka blev det.
På väg hem från jobbet, efter en mellanlandning på systemet, var jag lastad med två spritkassar i cykelkorgen, jobbpåsen fastklämd och -surrad i pakethållaren och handväskan runt ena styrehandtaget. Enda lediga plats för det stora jackan var på kroppen. Men jag kompenserade det genom att ha den uppknäppt och ha en färgglad tröja med skaplig urringning, bara så folk inte tror jag är en sån galning som bär vinterjacka året om oavsett temperatur och väderlek =) .

När jag cyklade förbi mellanstadieskolan var det visst en liten kille som uppmärksammade min ... tröja. Nånstans längre bort hördes nämligen ett "Visa pattarna, visa pattarna, visa pattarna". Ungar nu för tiden ... Hade han varit närmare hade jag stannat och förklarat för honom att jag antagligen riskerar fängelse för blottning samt att jag skulle få en svårborttvättad pedofilstämpel om jag flashade boobsen.

Har unnat min kropp lite sol, men nu börjar det kylna på. Ska ta mej ett bad och pyssla om min kropp lite, förhoppningsvis hinner jag med en liten tupplur. Inga övriga planer för dagen och kvällen, lugn helg.

Det börjar gå riktigt bra

Iaf på kulturplanen, men det får man ju se hur länge det håller i sej. Inte bara blir jag överöst av komplimanger av sånglärare och övriga deltagare i klassen, jag har även fått förtroende att vara med i en danstävlingfilm. Min balettlärare stod och pratade med en meddansare till mej och så bad hon mej och en tjej till komma fram för hon ville prata med oss alla tre.
- Er tre var de första jag tänkte på när jag anmälde mej till tävlingen så jag frågar iaf, och så berättade hon mer om tävlingen som hålls i tyskland och att det ska vara som en reklamfilm. Hon tänkte sej även att allt skulle utspela sej i vattentornet på Teleborg, det som ekar. Jag känner mej faktiskt hedrad, med tanke på hur många andra bra dansare som finns på skolan, men å andra sidan vet jag ju inte ännu hurdan dans hon tänkt sej att vi ska genomföra.

Men detta kommer inte ske förrän en eller två veckor efter påsk, så jag antar att jag får återkomma med detta.

Vår på riktigt

Jag älskar dagar där man hinner trycka in mycket att göra. Men det skulle vara för utmattande att ha såna dagar varje dag. Först jobb 0630-1215, sen möta upp Ellinor för att sitta i solen och picnica, hem och byta om för dans och sen ner för att utföra dansen (som fö gick bättre idag än förra veckan, inga psykbryt =P ).

Vi håller oss kvar vid punkten Ellinor. Vi började med en sväng in på McDonald's och köpte varsin milkshake och sen satte vi oss på samma bänk i Linnéparken som förra gången. Jag hade köpt två paket jordgubbar och det första avnöjts tillsammans med milkshaken. Efter nån timme satt vi istället med varsin kaffe latte från Subway och det andra jordgubbspaketet. Och hela tiden sken solen varmt. Första dagen på året jag spenderade en längre tid utomhus utan jacka!
I like the way this is going =)) !
Imorgon händer nog inget mer än att jag jobbar 12-19. Har det korta lördagspasset också, så det blir tidig sänggång imon kväll.

Dåligt med sömn

Jag hade av nån anledning oerhört svårt att sova inatt, två-tre timmar blev det nog inte mer än =( . Jobb mellan sju och kvart över fyra, direkt till Kulturama för att ha musikalklass, en timme därefter stepp och sen hem där jag är nu. Och jag ska kliva upp 0450 för att jobba. Förhoppningsvis hinner jag ta mej en lur mellan min och Ellinors fika imon efter jobbet och jazzklassen. Och förhoppningsvis går morgondagens jazzklass bättre än förra veckans. Minns inte om jag skrivit om den, men då fick jag iaf spelet när vad jag än försökte företa mej i dansväg misslyckades så jag lämnade salen och grät ut min besvikelse. Idag förklarade jag för min jazzlärare/musikallärare att det inte de andra eleverna jag jämför mej med, utan jag jämför med mej själv - vad jag brukar kunna och vad jag borde kunna.

I alla fall, i min hjärna pågår nu en process som helst ska ta mej till ett beslut jag inte kommer ångra, och det är deadline på detta. Stress, stress, kan vara därför jag hade såna sömnsvårigheter inatt. Nu ska jag försöka sova igen, hoppas det går bättre.

Jazzlärare på kort varsel

Igår efter jobbet cyklade jag till Jojje och lämnade över mina fina paket och så slank det ner både grogg och några öl. Jag vaknade till klockan åtta och kände att "åh, vad skönt att ligga kvar idag, när jag är ledig". Tio minuter över åtta fick jag ett sms där min jazzlärare behövde inhoppare på klassen klockan elva. Grundläggande jazz 6-8 år. Shit ... Efter lite övertalande så antog jag faktiskt utmaningen! Så på knappt tre timmar duschade jag bort den lilla överhängaren, fick i mej o så lite frukost, cyklade till dansskolan, skrev ut papper som läraren ville att jag skulle dela ut till föräldrarna till barnen i gruppen, tidsplanerade för hela lektionen, koreograferade en uppvärmning, en diagonal och en kombination.
Sen började då lektionen, jag var så satans nervös att under uppropet kunde jag känna svettdroppar rinna ned för armen =O ! Men jaja, jag hade hunnit med allt som stod på planeringen när klockan slog tolv och lektionen var över. Nåt jag inte var beredd på och ytterst otränad i var allt uppmärksamhetsbehov. Så fort en unge ställe en fråga eller började berätta nåt så kom tre andra och skulle göra det också, innan jag hunnit svara eller lyssna på den första. Så det finns risk att det nån unge som kände sej ignorerad =/ . Fast å andra sidan så kom det fram 4-5 stycken under lektionens gång och kramade om en helt spontant!
Så, ordinarie danslärare får väl fråga kidsen nästa vecka vad de tyckte om mej, barn som är så brutalärliga.

När det gått ungefär en halvtimme efter lektionens slut så kom det en enorm urladdning över mej. Jag hade hispat, stressat och nervat i fyra timmar och nu äntligen släppte allt. Det var exakt som att känna sej bakfull; ont i huvudet, illamående och hungrig på samma gång, extrem trötthet. Det var baske mej nätt och jämnt att jag orkade trampa mej upp i uppförsbacken hem.

Så, efter lite intag av mat och lite utvärdering via sms till min danslärare tog jag mej en lur. Inte så liten kan jag tala om, dels pga endast fyra timmars sömn på natten och dels utmattningen som kommer av att umgås med över tio 6-8åringar så sov jag i fem timmar, vaknade vid sju på kvällen. Ingen håg till matlagning, men eftersom jag är tvungen att ha mat med mej till jobbet imon fick det bli en promenix till pizzerian.

Som sagt, heldag imon 0930-1830 och sen direkt till baletten, därför går jag nu och lägger mej mätt, trött och med en erfarenhet mer i bagaget. God natt!

Två perfekta dagar

Tisdag och onsdag, två nästan perfekta dagar, bortsett från att de kunde vara varma sommardagar istället, men det går bra så här också.
Har varit ledig från jobb, så igår var jag på fika/lunch med mamma vid sjön i solen. Underbart med toast och morotskaka framför solen och den, tyvärr, ännu isiga sjön. Sen cyklade jag hem för att byta om till dans, dansa balett gånger två för att efteråt åter cykla hem. Dagens överraskning: en ny cykel! Dock förstår jag fortfarade inte varför mina föräldrar tycker min gamla var så dålig att den behöve bytas ut =) .

Idag var jag jobbfri igen, denna dag började med att jag slog in ett av tre paket till Jojje, på förmiddan cyklade jag ner på min nya cykel för att av min moster få nyklarna till den. Hon hade varit med på själva surprisen och råkat få nycklarna med sej hem efteråt. Jag skulle egentligen hunnit med ett besök hos sjukgymnasten för att boka ny tid innan tolv, men jag fastnade hos min moster.
När klockan blev tolv var jag tvungen att slita mej för att möta Ellinor för en heleftermiddag med henne. Den bestod av:
  • Lunchbuffé på La Gondola - De har sushi med i sin buffé vilket gör det till min bästa lunchbuffé. Finns även mer än thai, även pizza, potatis, panerad fisk och mer därtill.
  • Promenad runt sjön - Av nån anledning fastnade vi vid Galenskaparna & After Shaves föreställning Grisen I Säcken så första halvan av rundan kunde medpromenerare höra oss gå igenom flertalet låtar därifrån.
  • Latte i solen i Linnéparken - Vi tog vägen om Subway och beställde varsinn stor latte. Efteråt berättade Ellinor att kassörskan tagit betalt för en liten, så där tjänade vi en femma var =) ! Medan vi satt och glassade gick vår balettlärare förbi och satte sej en stund. Hon var i färd med att vaccinera sej inför sin yogaresa till Indien.
  • Skoshopping inför Ellinors Parisresa - Ja, fubbungen ska till Paris imorgon och stanna till måndag. Hon ska följa med sin rumskompis som ska göra audition till en dansskola där. Jag är bara LITE avundsjuk.
Sen blev det hem och förbereda för en stepplektion vilken jag utförde. Efter lektionen frågade den administrativa chefen för skolan, som också går steppkursen, om jag skulle vara kvar i Växjö till hösten och om jag isf skulle vara intresserad av att hålla i nån kurs då. Trots att jag ju gått och blivit godkänd på ledarkursen så känner jag mej väldigt osäker på mej själv som en ledarkaraktär. Speciellt över den lilla detaljen där man ska hitta på egna övningar och kombinationer/koreografier som man ska lära ut. Jag är verkligen megadålig på sånt =O !

En dag att paja på

De materiella tingen har inte varit på min sida idag. Vi kan ju börja med att nämna att mina leggings sprack i ändan precis innan jag skulle cykla till dansen, och eftersom jag redan var sen så hann jag inte byta. Självklart dansade jag inte så som bilden visar, jag hade ett par shorts över.
På väg till dansen då, när jag kommit lite mer än halvvägs började det skumpa, smattra och skramla under mej. Punka på bakdäcket - igen! Det fick jag ju bara för några veckor sen. Men denna gången har mamma lovat att laga så jag slipper lämna in den denna gången.
Sen var det dans, för sent kom jag på att mina plåster tagit slut så fick allt vackert kränga på mej tåskorna ändå och köra på. Tåskorna valde att paja min stackars lilltå ...

Låt oss köra en repris

Tog mej efter jobbet igår en timmes i ordninggörande innan jag åter hoppade på velocipeden och tog mej lite mer än halvvägs på min jobbfärdväg. Där bor Ellinor. Jag satt med öl och hjälpte henne hitta nåt att ha på sej, det var hela förfesten, men det var mycket roligare än det låter =) . Efteråt gick vi ner till Pauze och hade det allmänt bra.

Idag vaknade jag dock med lite huvudvärk, så det får väl bli treo till frukost. Igår lyckades jag även tacka ja till en fest till ikväll. Det innefattar förfest och utgång till Grace. Jag måste ta mej ner till stan och införskaffa material till förkröket, vilket är väldigt snart, inom en timme.

Först ska jag bakisbajsa.

Snabbvisit och vikarie

Igår efter baletten lät jag cykeln stå utanför dansen och tog istället bussen till min stackars far som sitter fast hemma med gipsat ben pga brusten hälsena. Jag var ledig från jobb idag och tänkte åka in med närmsta buss innan steppen idag.
Men min stepplärare hörde av sej på eftermiddagen och undrade om jag inte kunde hoppa in och vikariera och om jag kunde komma in tidigare så vi kunde gå igenom lektionsmaterialet. Det gick bara en buss innan den jag tänkte åka med från början och den gick på det klockslag som klockan visade där och då. Så jag fick kasta ner mina grejer i väskan och springa ut till busshållplatsen utan att knappt säga hej och tack till pappa. Sen var ju bussen 20 minuter för senad, men det får man ju aldrig veta i förväg =/ .

Men vicket gick bra, imorgon ska jag upp och jobba igen efter två dagars ledighet. Och dessutom har jag ännu en ledig lördag denna veckan =)) ! Party!

Festligheter och nåldyna

I lördags hände det mycket. Det började med arbete till tolv. Under de 5,5 timmarna där lyckades jag fördärva mina typ åtta år gamla skor. Efter avslutat pass blev jag upphämtad av mamma med sällskap för att på Samarkand finna mej en jacka och nu även ett par nya skor att slita ut. Jacka gick rätt smärtfritt, men jag avskyr att handla skor, nästan lika mycket som jeans, så det tog sin tid och tillslut blev jag trött och kinkig så det blev ett par från det absolut sista stället. Det fanns ett par som jag gillade väldigt mycket inne i en sportaffär, dock fanns de bara i vitt som tjejmodell, killmodellen var svart, men också lite annorluna i form, design och storlek. Värdelöst!
Efteråt hem och sova en timme, för att sedan bila ut till skogen och festa till det med lite nära släkt. Toppen!

Idag har jag varit ledig från jobb, men ska strax ta mej till balett x2. På förmiddagen var jag åter hos sjukgymnasten och det var som jag befarade. Ingen massage eller gymnastik - akupunktur. Så nu har jag provat det för första gången, rätt smärtsamt ibland. Och jag tänker att iom att jag utförde en full behandling så kan jag ju lika gärna gå på de två andra som rekommenderades, vem vet, jag kanske blir friskare än nånsin i ljumsken!

Ska bara få min sträckning i andra benet att läka ... Känns som det kommer ta sin tid och att jag får lägga min spagatkarriär på hyllan ett tag =( .

Sun, sun, sun, here it comes

Ååh, underbara dag! Solens strålar passar så bra på min fisbleka hy! Dock var det lite blåsigt så var man inte i lä var det rätt bitigt, men ändå!

Tog vägen om en sjukgymnast idag, men lyckades pricka in starten av deras lunchpaus, så fick sitta och vänta i 45 minuter. Fick tid på tisdag för en bedömning, och på receptionisten verkade det som att de bara behandlar med akupunktur, är det så är jag skeptisk ... När jag var klar hos sjukgymnasten för denna gången tog jag mej till jobbet trots att det var 75 minuter till godo. Så jag satte mej vid personalingången och solade för första gången på väldigt länge. Där var det lä och varmt och skönt. Underbara sol! Underbara dag!

Ny i klassen

Änterligen blev det mars! Den första vårmånaden. Hoppas bara att moder natur har koll på almanackan och snabbt som attan låter det bli blommor, grönt och fågelsång.
Ikväll bytte jag grupp, från jazz mellan till jazz prep. Nu har jag "uppnått" max på dansskolan i de klasser jag tar, jag dansar i de mest avancerade klasser som är startade. Det känns bra. Jävligt bra. Först var jag nervös över att jag skulle vara som Bambi bland en hope os-konståkare, men jag tror jag hängde med rätt bra. Denna lektionen iaf, men min danslärare tyckte absolut att det var gruppen för mej, mer fokuserad och mer utvecklande.

Fast så var det det här med mina ben. Idag kände jag inte av ljumsken så vidare värst som jag alltid gör på baletten, dock har jag lyckats åsamka mej en sträckning bak på höger lår. Jag provade att gå ner i spagat för mina arbetskollegor en gång, antagligen kommer det därifrån, men kanske har det kommit under en arbetsmorgon med tunga lyft och man ska försöka lyfta från hukande ställning.
Sjukgymnast skulle iaf kontaktas idag så jag gick till närmsta vårdcentral, hemifrån sett, för att försöka få ett besök inbokat så snart som möjligt.
Receptionen bad mej gå till sjukgymnasternas korridor för att där kunna möta en. Det gjorde jag, men enligt henne var jag tvungen att ringa under deras telefontid vardagar 8-9 för att kunna boka. Dessutom hade hon ett stammande sätt att prata, utan att på riktigt stamma så att säga, och hon var väldigt upprepande och ville bara lämna platsen.
Suck, fattar inte du att det finns en anledning att jag dyker upp i person istället för att ringa? ville jag bara kläcka ut mej, de kommer varken få ett intalat meddelande eller ett samtal under telefontid av mej ...

Istället googlade jag upp en privatklinik i stan, skickade ett mail om det gick att boka tid via den. De hänvisade också till telefontiden men skrev också att det gick att dyka upp i person imorgon innan jobbet =) ! Så det ska jag göra. Därför blir det godnatt nu!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0