Mindre än ett dygn till avresa

Det vet jag, för jag har fått mobilbiljetten. Göteborg nästa. Jag har redan påbörjat min packning. Det ser ut som att jag är klar, men jag menar trycka ner lite till däri. Det får vi ta imon. Snart ska jag ta mej ner till stan för att innan stepp och nystartad musikalskoleträff hinna inhandla plastfickor, överstrykningspennor i olika kulörter samt nagellack matchande mitt läppstift.
Man kanske skulle ta och klämma den där cheeseburgaren som blev över igår innan man sticker, onödigt att svimma på lektionstid =P .

Nyfunnen rolig låt

Härom dan fick jag lust att lyssna på radio. Men istället för att starta lokala Gold FM så återgick jag till det jag lyssnade på under mina månader som göteborgare - Radio 88 Partille. Till skillnad från Gold FM så har de stor variation när de spelar sina guldlåtar, när Gold berättar att det väntas en Belinda Carlisle-låt så blir det alltid Heaven Is A Place On Earth, däremot när Radio 88 berättar det så kommer en låt med henne jag aldrig hört förut. Eller när ABBA spelas i Gold så är det de "gamla vanliga", Radio 88 spelade en gång King Kong Song vilken jag aldrig hört spelas i Gold.

Tummen upp för Radio 88 Partille! Denna presenterade de för mej den dagen jag fick lust att lyssna på radio.


Vad är det jag sitter och gör?

Det här är som riktigt kontorsarbete, men tyvärr får jag inte ett öre i betalt för alla timmar jag lagt ner på datorn i helgen. Vad gör jag då? Jo, jag har mina låtar i handen som jag ska sjunga på fredag, men jag är inte nöjd med noterna. Den ena innehåller för mycket direktioner och repriser och den andra går i en för hög tonart. Så vad göra? Ladda ner ett notskrivarprogram, sätt dej med papprena och gör om så det passar mej, skriv ut.


Låten som skulle sänkas från A till G är nästan klar, jag ska bara scanna in i mammas dator så jag kan möblera om lite i dem, det gick inte flytta systemen i notprogrammet som jag ville, utan det blev en massa tomrum mitt i som jag vill fylla i. Den andra låten som bara ska skrivas av, fast mer rakt, har jag precis påbörjat, å andra sidan har inte den ett pianokomp som ska skrivas ut, utan bara melodislinga.

Heja mej, nu får jag allt snart lägga mej. Kanske ska ta en omelett innan, kom på att efter frokosten har jag bara ätit två nektariner och några nötcrème =S .

Sena frukostar bra frukostar

Idag vaknade jag vid halv elva, sen låg jag väl och drog mej i en timme tillsammans med datorn. Försökte klura ut lite digitala notskrivarsvårigheter. Då gäller det först att komma på vad den korrekta termen för att "gå in i ettan" och "gå in i tvåan" på svenska är, sen lyckas hitta den korrekta översättningen till engelska för att därefter kunna söka i programmets internetforum för råd och hjälp. Mycket googlande blev det, men det löste sej faktiskt tillslut.

När det var gjort kände magen att den behövde uppmärksamhet, en stadig lunchfrukost blev det och jag är fortfarande mätt. Bäst jag återgår till mitt notskrivande/transponerande, jag måste snart komma på hur man gör ett inskjutet system för coda att börja.

Aktivera kortet

Ligger i sängen redo för sömn, men jag tänkte kolla klart på Breaking News innan. Skönt att sova, särskilt skönt var det igår efter att ha varit nära att dö sömnbristdöden. Jobba tisdag morgon till eftermiddag, ha två hårda balettlektioner på kvällen utan att ha hunnit ta en tupplur hemma innan dansen. Var sen hemma runt halv - kvart i tio bara för att kliva upp och jobba morgonen efter till eftermiddagen. Samma resa där, hem utan att hinna sova och så ner och steppa på dansskolan. Tjugo över nio var jag hemma och hamnade nog rätt snart efter dusch och mat i sängen.
Sen låg jag och kollade på en playkanal, kände att jag höll på att somna, pausade programmet och sänkte ljudet ... Vaknade kvart i fyra och kunde fortsätta proceduren genom att fälla ihop datorn och ställa ner den på golvet. Jag lyckades med bedriften att somna mitt i en handling, nåt nytt att skriva i meritlistan!

Sen har jag även försökt aktivera mitt nya bankkort idag. Kortet kom för nån vecka sen och jag har gått och väntat på det andra brevet med kortets pinkod, förgäves. Nånstans mitt i en finstilt mening stod det att samma kod skulle gälla.
Men vad möts man av?

Nähe? Jag har bara månaden ut på mej ...

Nu tröttnade jag på att skriva, dags att fälla ihop och senare somna, imorgon vankas det arbete igen, men inte förrän 1330, så jag får nog ändå sova tills jag vaknar.
God natt!

Ett karriärbyte?

Idag fick jag brev från lottakåren. De ville att jag skulle komma på deras informationsmöte och allra helst gå med sannolikt. Kanske ett alternativ om Mallis går åt helvete! Eller inte, brevet hamnade i papperskorgen.

På tal om att gå åt helvete, är riktigt besviken över min insats på teatern idag, sången innan gick bra, men så är ju nivån på under nybörjare, tycker jag. Men jag får ju glänsa med min kunskap då ;) . Hoppas hjärnan funkar bättre med övriga kroppen imon. Börjar med arbete, slutar med två gånger balett.

He Clearly Can't Read

Hahahaha, fy fan, vad jag kämpar för att inte skratta högt. Det kommer massa fnissljud från mej istället där jag ligger i sängen med datorn där jag såg den här bilden.

Jag må vara lite trött i både kropp och själ, men det här tyckte jag var för jävla roligt <)) !

I en annan del av Camelot

Jag har ju en plats för svtserien Merlin i mitt hjärta, så även i min filmhylla. Ikväll såg jag att tv6 visar en annan version av samma saga/legend - Arthurlegenden. Jag som har forskat lite i Arthurlegenden insåg väldigt snabbt att ungdomsversionen Merlin går rätt fritt från de gamla skrifterna med inslag av kända delar, såsom svärdet i stenen och damen i sjön. Det faktum att trollkarlen Merlin var en bidragande orsak till Arthurs existens struntar manusförfattarna till Merlin i och gör dem jämngamla.

Nu visar 6an serien Camelot som än så länge följer den gamla sagan. En sak kan jag säga hittills - Arthur är mycket snyggare i Merlin än i Camelot =P .

Har du en jobbig kväll?

Tänk då på lilla mej som har en snortäppt och en blödande näsborre =( . Hard life ... Har dessutom fått blodstänk på min fina kofta.

Inte ens jag är oövervinnerlig

Men jag ger mej fan inte utan en kamp! Speciellt inte mot de fega jävlarna som anfaller när man är som svagast - när man sover. Men mot det svarade min kropp med att ha väldiga problem med att falla i sömn för att kunna mota attacken. Nu är det bara att dricka citronvatten (nästan bud på att pressa ner en hel citron idag), jag har te med honung bredvid mej och ska bunkra upp med strepsils och pappersnäsdukar.

Jag tänker inte bli förkyld!

Ytterligare en nykter fredag

Okej, jag har tagit en öl, bara för att jag varit sugen sen i onsdags =P . Men that's it för ikväll, för trots att jag inte ska jobba imon så ska jag upp tidigt. Första klassen i ledarutbildningen på dansskolan är imorgon där jag ska lära mej lära andra att dansa, balett tex, - tema: Ledarskap. 0930-1330 håller den på, efteråt tänkte jag hinna till systemet innan deras stängning samt en runda till bibblan för att hitta bättre noter till Empty Room.

Så är läget just nu, ska bara kolla klart på My Best Friend's Girl och sen nanedags.

Sen sommar eller sensommar?

Vaknar och ser att ute är det det vackraste vädret på mycket länge. "Och givetvis jobbar jag" tänker jag och mulnar ihop inombords. Men så kommer jag ut till köket och kikar på termometern, 12,8 grader. Jahapp, att det nu är på riktigt höst går väl inte komma undan, att det skulle bli nån sensommarvärme hoppades man tydligen förjäves på.

Bättre sent än aldrig

Ja, på bilden ser vi min frukostförberedelse som nu är omvandlad till frukost. Sitter och äter på en riskaka med ost (som fö är mycket godare än ostriskakor) och kollar på Adam Live. Väldigt svårt dock, för det är väldigt buffrigt på just tv3play.
Klev upp sent idag, trots att jag redan vaknade klockan sju och var kissnödig, men jag var trött som fanken och det var svinkallt i rummet, så låg med täcket upp till näsan så länge jag förmådde.

Nu är hela frukosten uppäten och jag blev kräkmätt och sömnig. Man kanske ska ta sej en lur.

Sköna snubbar på Arbetsförmedlingen

Idag hade jag inskrivet att jag skulle på ett handläggarmöte på AF, så det var bara att ställa klockan och trampa dit. Hade aldrig träffat min nye handläggare, men pga hans namn hade jag fått en inre bild av att han skulle vara rätt ung, mörkt hår i backslick, med lite överlägsen attityd. Tji fick jag, det var en medelålders man med grå hästsvans och trummis sedan åttiotalet, störtskön! Jag gillar sköna människor och nu tycks de alla dras in i mitt liv. Senare ikväll ska jag ju träffa den sköna stepp- och jazzläraren.

Stepp var det ikväll, ja. Det betyder för mej att det är onsdag. En onsdag som jag så länge sett fram emot, särskilt eftersom det egentligen skulle ske förra veckan, men blev uppskjutet. Nu har jag nog kommit till insikt, det ska inte bli så kul längre, snarare jobbigt. Har nog kommit på att jag inte vet hur jag ska hantera det.

Drog förbi jobbet en runda och hämtade min diskade matlåda som jag glömde igår, tjötade även med de som hade lunch. Hinner ju aldrig umgås och prata med mina arbetskamrater annars, sitter ju bara vid en kassaapparat och betjänar kunder.

Nu är jag sugen på nåt att äta, så jag slutar här.

Tioårsdagen till ända

Kollade på Fahrenheit 9/11 ikväll, har inte sett den förr. Blev rätt besviken, trodde den skulle handla mer om själva attacken. Förutom det har jag faktiskt inte tänkt så mycket mer på minnet av denna amerikanska svarta dag. Jag spenderade den istället på Ikea. Inte länge dock, en o'n halv timme inklusive matpaus, men hittade det jag behövde trots lite kompromisser med mina inre visioner och Ikeas utbud.

Hoppas faktiskt på mindre jobb nästa vecka. Denna veckan hade jag åtta timmar på schemat. Det slutade med att jag jobbade 26 timmar och 45 minuter. Nästa har jag 8,5 och om jag skulle behöva hoppa in hoppas jag på korta inhopp på 3-4 timmar, de är skönast, men det var riktigt längesen jag var med om dem.
Men jag längtar desto mer till alla danstillfällen med sång och teater som upptakt =) !

Vila in frid Stefan Liv

Hittade en mycket vacker minnesvideo om Stefan Liv.
<-- länk

En ensam lördagkväll - till

Eftersom mina planer aldrig klaffar så sitter jag här - helt ensam och kollar på Mia Skäringers enmansföreställning. Så varför inte svischa ihop en fläskpannkaka på kvällskvisten? Varför blev jag inte man? Fläskpannkaka och öl - ungkarlslivet hade inte passat nån annan bättre.

Post-jazzlektion

Klockan är halv åtta, jag är nyduschad och sitter i pyjamas. Näringsintaget just nu är Marabou helnöt, inte helt hälsosamt kanske, men energin räckte bara dit. Älskar den nya läraren på skolan, har henne i både jazz och stepp, störtskön!
Hm, jag hade ju en lista, kanske dags att uppdatera den.
 • Diska (avklarat)
 • Stryka (påbörjat)
 • Plocka undan på golvet (påbörjat)
 • Äta frukost (avklarat)
 • Äta middag
 • Dansa jazz (avklarat)
 • Arrangera om, transponera och kopiera om noter
 • Öva på auditionlåtarna (påbörjat)(och fortsatt, i det här stadiet kan man inte öva för mycket)
 • Sminka mej(avklarat)
 • Se Adam Live på play (påbörjat, det kom upp ett avsnitt till ikväll)
 • Se Breaking News på play (avklarat)

Att göra en torsdag

Shit i helvete, är det redan torsdag =O !? Denna veckan har gått så fruktansvärt fort! Lite träningsvärk har jag fatiskt drabbats av nu, tror det mesta är från baletten i tisdags, men nån vadvärk kan ju vara från gårdagens stepp.
Att-göra-listan:
 • Diska (påbörjat)
 • Stryka (påbörjat)
 • Plocka undan på golvet (påbörjat)
 • Äta frukost (avklarat)
 • Äta middag
 • Dansa jazz
 • Arrangera om, transponera och kopiera om noter
 • Öva på auditionlåtarna (påbörjat)
 • Sminka mej
 • Se Adam Live på play (påbörjat)
 • Se Breaking News på play
Det var väl lite av vad jag hade för planer idag, allt kommer jag naturligtvis inte hinna med. Sen hoppas jag innerligt att det slutat regna om två timmar.

Bra grund för trötthet?

Jag är så sjukt sömnig, men vill ändå inte lägga mej och sova av nån underlig anledning. Vad har jag då för anledning att vara trött? Kan det vara att jag varit uppe och vaken sen 0515? Eller att jag jobbat och slitit i nio timmar? Eller att jag cyklat fram och tillbaka från stan dvs strax över en mil? Eller kanske att jag steppat en timme?

Mest är det nog pga den tidiga uppstigningen, men annars är det nog en kombination av allt sammans som gjort att jag är förtjänt av en långvarig sömn. Jag tänkte även att jag skulle kolla ikapp på några program på playkanalerna, men det nya modemet är så stört mycket långsammare att alla program och klipp ska lagga och buffra var trettionde sekund -.- .

Lite om nu och nyss

Två dagar inom loppet av en sjudagarsperiod (skulle kalla det vecka, men det handlar om två dagar i varsin vecka) har jag sett fram emot, riktigt längtat till. Den första var i lördags och den andra är nu på onsdag. Men allt ändras och skjuts upp en vecka, kanske längre.

Fast även om lördagens efterlängtade planer bröts blev det rätt bra tillslut ändå. Efter jobbet tänkte jag dra en sväng till bibblan, innan dess skulle jag handla på bolaget och frågade min moster om jag kunde förvara det på hennes jobb så länge så jag slapp kånka på det. Efter lite chitchatande kom det fram att min kusins lördagsplanet också var grusade och hon skulle höra om vi inte kunde slå våra tomma kalenderblad ihop.

Jag drog till bibblan och kopierade noter för 57 spänn och sen cyklade jag tillbaks till min moster. Vi kom fram till att kusin skulle höra av sej senare så jag drog hem och sov efter att ha varit vaken sen fem. Hur som helst så blev det kväll, jag drog hem till kussen i stan, vi gick ut en skvätt på krogen, fick igång en liten, men långdragen efterfest och sen vaknade vi båda på söndag eftermiddag med huvudvärk och enbart ork till att göra inget. Vi ringde hem lite pizza iaf och det är det enda som finns dokumenterat.

Idag har jag haft sång och teater för första gången. Jag kände inte riktigt att jag ville ha teater, men det var en obligatorisk kurs, och tyckte det var riktigt jobbigt att gå till den. Sången däremot hade jag sett riktigt fram emot!

Vet ni vad, båda mina förväntningar fick motsatt erfarenhet. Teatern var helt okej med ganska många deltagare i väldigt varierande åldrar, sången gjorde mej besviken. Vi kommer inte få enskilda sångtillfällen vilket jag hade trott, hade sett fram emot att få hjälp med auditionlåtar. Får se hur det blir framöver ...

Fredagsfeeling

Idag fick jag skjuts hem från jobbet, dessutom kommer jag få skjuts till jobbet imon bitti, helskönt och helschysst av min kollega jag delar arbetstid med både idag och imon. Undrar vad hon vill ha i gengäld ;) ...

Så mycket mer än detta inlägg blir det nog inte idag, har klämt i mej mat, några nötcrème och en snusklubba och kollat på playkanalerna svt och 4 på Postkodmiljonären och Doobidoo sen jag kom hem för att förhöja fredagsstämningen lite. Imon - uppstigning 0500.

Ändrade planer

Åh, vad jag hatar när planer ändras! Jag har i över en vecka sett fram emot morgondagen, men så får jag ett sms nu att det blir inställt/uppskjutet. Så nu vet jag inte längre vad jag ska göra i helgen. Ikväll jobbar jag ju samt att jag ska upp och jobba morgon imon så nåt fredagsnöje blir det inte denna veckan heller. Man kanske skulle ta sej till biblioteket imon efter jobbet som jag inte fick göra igår, för att planerna ändrades.

Jag känner mej stressad

Ja, inte som i tisdags då jag fick stressa som en idiot till jobbet för att chefen ändrat mitt schema utan att säga till IGEN. Det slutade med att jag inte hann hämta andan efter den intensiva cykelfärden innan jag fick hoppa in och börja jobba. Inte bra, jag höll på att svimma, så fick gå och lägga mej på köksgolvet med fötterna på en stol. Jag skulle tagit bussen istället.

Iaf, idag skulle jag egentligen varit ledig, men fick hoppa in pga sjukdom. Då fick dagens planer alltså skjutas fram eller pressas in. Måste förbi stan och akuthandla sånt som håller på att ta slut. Hade även tänkt sätta mej på biblioteket och i godan ro hitta noter till min audition. Men det vägrar jag göra under tidspress så jag får skjuta fram det till tisdag istället innan baletten.

Nä, nu får jag rappa på om jag ska hinna med stan, man vet aldrig vad det är för köer.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0