Mat och paket

Nu har jag kommit hem från min långweekend i Moheda. Och det känns som jag inte gjort annat än ätit hela tiden, spciellt igår och idag. Äntligen fick jag min smörgåstårta iaf, som jag längtat efter sen min födelsedag!
Mumsig, men ack så mäktig! Sprinklade även på lite räkor efter att denna bilden togs, glömde det =) .

Idag är det pappas femtionde födelsedag, vi tog en lunch på Hong Kong och jag blev så djävulskt mätt - igen! Efteråt, när han sjutsade hem oss alla, fick han allt stanna och öppna sina paket =) .

Det var alltså en fleecejacka och en liten träskulptur av honom själv =)) . Tyvärr tyckte jag inte att det blev så på pricken likt som jag önskat, speciellt inte ögonen, men man ser ju att det är honom det föreställer.

Ja, när vi ändå är i gång och öppnar paket kan jag ju visa vad jag fick av Jojje förra veckan i födelsedagspresent =)) !


Nu är det dags att tänka på att packa grejer till en stepplektion och en övernattning hos Jojje.

Jag har fan talang

Vem hade kunna ana att jag var en sån hejare på att svänga ihop en tonfiskröra och proppa i den i ett bröd? Jag visste inte om det själv.
Lite tonfisk, majonäs, ägg, lök och gurka i en salig blandning, splatta i en baguett och peta in lite paprika och citronskivor - klartt <) !
Fast nåt jag tar med mej till nästa baguett är att låta röran bli kall i kylen, det blir nog godast.

På jobbet var jag jättetrött, dessutom svenahungrig när jag cyklade hem. Och sen gjorde lukten av mat mej illamående (freaky).
Men när jag nu ätit en halv baguett blev jag både mätt och pigg som attan =)) ! Mirakelmiddag!

Tonfiskrörebaguett

Ååh, vad sugen jag är på det just nu! Tänkte att jag efter jobbet imon skulle ner till Pastabaren och köpa mej en just sådan. Men så tänkte jag en gång till! Varför inte göra sin egna? Blir det billigare i längden? Blir det lika gott?
Ingen aning, men om inte annat så märker jag det imon när jag först handlat ingredienserna och sen svischat ihop röran =) .

Jag är så fruktansvärt trött! Inte bara för att jag haft balett idag, men det blev helt klart värre utav det. Jag har varit det hela dan, och jag som varken sov för lite eller för länge.
Nåt jag vet säkert att det blir att lägga sej snart, det är tidigt upp imon - arbetsdag =)) !

Zeeeta


Haha, ett fantastisk utdrag ur Fem Myror <)) ! Det kom på tal i helgen och sen var jag tvungen att se klippet. Sicken fantasi.

Nu är jag återkommen

Uhu, det har varit en händelsernas helg, både på gott och ont, men för alla inblandades bästa är det bäst att det förblir konfidentiellt. Hihi, hemlig jag är >) !
Ja, så när jag fick det sagt blir det inte mycket över att berätta om helgen som var =) . Lite nya upplevelser, lite bekräftelse på tidigare misstankar, lite mat (med betoning på "lite"), lite mycket alkohol (med betoning på "mycket"), lite illamående, lite stepp och sen tog helgen slut.

Eller, ja, det där med alkoholen var ett mysterium. Hade med mej fem burkar och efter den fjärde sa jag att jag tog för få med mej. Bara det att jag inte hann dricka upp den femte innan jag föll i däck i soffan. Sen vaknade jag inte mer förrän dan efter i sängen =/ . Nån slags snefylla där, ja.

Så nu har jag umgåtts med Jojje fyra dar i rad, vi behövde en liten uppföljare på helgen som var tillsammans med fika, nagellacksköp och apoteksbesök, och inte är vi klara än =) !

Sushi och öl

Det var gårkvällens (?) näringskällor. Och av nån anledning blev jag jättefull på jättefå öl =/ . Sånt är alltid lika otrevligt. Men förutom det smakade maten bra och kockarna inne på Moshi Moshi var sjukt trevliga =)) ! Dem tyckte jag om!

Knappt har man kommit över gårdagen innan det är dags att ta tag i denna dagen, måste börja göra mej i ordning för min dejt med Jojje =) . Vet dock inte än om jag ska klä mej för hemmakväll eller utekväll, och lär förmodligen inte veta det förrän vi står i hallen på väg ut isf =) .
Jag packar med mej kläder för alla tillfällen för att vara på den säkra sidan. Kanske även lite övernattningsprylar om det skulle bli skitväder inatt (eller om jag blir lite för tankad) . Sånt kan man aldrig veta i förväg!

Trevlig fredag!

T-t-telephone

Äntligen fick jag tag på min kollega och kunde framföra mitt ärende tillika problem. Dock kunde hon inte ge nåt besked på rak arm, men jag håller tummarna på att hon lyckas greja barnvakt! Jag vill väldigt gärna gå på dansen.

Alltså, jag är übertrevlig när jag pratar i telefon! Jag vet inte, men kan det vara nån slags nervös reaktion? Jag känner nu, när jag lagt på, att jag svettats väldigt och så har jag som en suddig ram kring mitt synfält.

Varför ska det vara så jobbigt? Varför ska det vara så svårt?

Fotvård

Nu har jag ett dansuppehåll till söndag och då satte jag mej på badkarskanten och badade fötterna i hett vatten. Avslutade med att massera, fila och tvätta dem, det enda som saknas nu är nån lotion av nåt slag. Ska ändå ner till stan, får väl svänga in på Åhléns eller liknande och införskaffa mej nåt mjukgörande till mina stackars utsatta fossingar.

Nu är Christer I P3 snart slut, då är det dags att ringa till kollegan igen, förhoppningsvis har hon kommit hem. Dessutom måste jag bestämma vad jag ska ha på mej för att täcka benen, om det är mysbyx- eller jeansdag ...

Varför finns ni kvar?

Alla konstiga ord man en gång lärt sej i skolan, som man inte längre vet om att de finns, kommer till mej ibland, bara som ett plopp. Oftast är det ord jag lärt mej i samband med naturkunskaplektionerna. Och när det blir så måste jag av nån anledning komma på vad de betyder utan att googla på det. Det kan gå flera veckor innan jag ger upp, för ger upp - det gör jag varje gång, det är stört omöjligt att komma på vad de betyder!

Exempel på såna ord har varit
  • Ventrikel
  • Mitos
  • Myelin
Inatt när jag skulle sova dök "amulas" upp. Jag skrev ner det och nu har jag kollat upp betydelsen. Dock hade hjärnan snurrat till det lite då det riktiga ordet är "amylas".

Från Wikipedia:
Amylas
är ett enzym som finns i saliven (
främst i saliven från öronspottkörteln) och som även utsöndras från pankreas (bukspottskörteln). Amylas bryter ner stärkelse till maltos. Enzymet behöver viss temperatur och pH för att kunna fungera; till exempel slutar nedbrytningen om man spottar ut det man äter, därför att temperaturen sjunker.
Användningen av amylas är utbredd inom industribagerierna.


Japp, det har jag alltså kunnat en gång, eftersom ordet uppenbarligen fastat nånstans i minnet =) .

Inget svar

Det är typiskt. När jag äntligen, efter flera dagars velande, vågar släppa lös signalerna i mitt samtal till kollegan (utan mobiltelefon) så svarar hon inte! Hon kanske är på jobbet, vem vet, men nu vågar jag inte ringa mer. Antingen tar jag mej dit och kollar per egen maskin eller så ringer jag senare ikväll. Det blir nog det sistnämnda, har inte kommit så långt i mina dagliga sysslor, såsom frukost, kläder och smink ...

Så här ser det ut utanför fönstret idag, suck ... För att vara första snön blev det ovanligt mycket och ligger kvar ovanligt länge, till min förtvivlan.
Jag har iaf fina naglar, enligt mitt egna tycke =) !


Grannfejden

Ja, rykten sprider sej snabbt, även till mina öron. Att Grannfejden varit i Växjö, tom min stadsdel, var ju något man måste följa upp! Det blev på tv3play.
Oh. My. God ... Är detta bilden av växjöbor som övriga Sverige får ta del av? Givetvis måste de värsta retardsen, som inte är inskrivna på SSS, som måste anmäla sej till programmet!

Jag skäms och ska nog inte tala om var jag bor hädanefter ...

Så blev det vinter

Jahapp, den 20e oktober blev årets första snödag iår, till min olycka. Inte nog med att jag ser det vita eländet genom fönstret nu, jag tvingades cykla hem i det efter dansen! Jag svor lite över att det regnade på väg ner till stan, men jag önskade av hela mitt hjärta att snön skulle bytas ut mot regn på hemvägen. Vissa önskningar slår inte in ...
Jag hatar snö, det kan finnas på vykort, inte i min närhet. Den är bara i vägen och inte till någon som helst nytta.

Imon ska jag äta sushi <) . Det, däremot, har jag längtat efter. Det är synd att det ska vara så förbenat dyrt ... Fast snöar det imon med ställer jag nog fanimej in, cykla i snö är inte roligt alls.

Men jag ville ju ...

Fan, var det tvunget att regna idag bara för att jag hade planerat en motionsdag med promenader i skogen och grejer? Värdelöst, varför kunde jag inte fått göra det, o store vädergud?
Aja, det är som det är, jag hade sett fram emot att gå ut en skvätt, men inte så mycket att det är värt att blöta ner och förfrysa både hull och hår! Hoppas bara det slutar tills i eftermiddag, då måste jag ut och ner till stan. Då har jag balett och det har jag betalat för =P !

Man skulle ha en stor, stark och snäll vän, som den här hunden i världens gulligaste reklam. Älskar den! Har inte sett den på ett tag, den kanske har slutat sändas, men en tår i ögat gav den mej iaf =,) .

Näe, vaknade för en halvtimme sen av mej själv och kände mej ovanligt pigg och hurtig. Det känns som om jag somnar om så kommer jag inte känna så nästa gång jag vaknar ... Men jag grunnar ett tag till på om jag ska upp och käka frukost eller om jag ska dra täcket över mej igen.

Klicketi klick

Ännu en seg måndag till historien. Jag har för dålig fantasi, gjorde nog av med allt som barn =( . Är klädd i stickat idag, bär min tant Agdakofta, knästrumpor och benvärmare. Har fått iväg ett mail till en handläggare på Arbetsförmedlingen också för att tjura om att jag inte fattar nåt om jobbcoacher.

Nä, då var det mer fart i gårdagen. Den började med middag och fika hos farmor och farfar. Smakade mycket bra och så fick man ju skratta av sej. Haha, min släkt är inte riktigt klok >)) ! Talets gåva har de alla.
Dock fick det ett abrupt slut, för tiden for iväg lite för snabbt. Det blev att rusa till bilen och köra in till stan, för det var dags för steppkurs =)) !
Äntligen! Kortkurs, dock, och nybörjarkurs samt enbart fem klasser, men man ska väl vara glad för det lilla =) . Och det var längesen jag kände mej så duktig och snabblärd!

Steppa är kul!

Men, vad fan?

Ska den här dan bli lika händelsefattig och dundertråkig som gårdagen?
Jag ska tala om att det är dötrist att vara jag just nu -.- ! Helt allena ...

Hoppas alla andra har roliga planer för kvällen!

Hurra, det ringer ... Nej.

Vad är det för jävlar som ringer och vill utföra marknadsundersökningar kvällar och helger? Nu har jag sex missade samtal från dem, de började i torsdags. Senaste kom precis nu.
0547770100 har de, Norstat, låt mej vara!

Facebookstatus


Pschyp!

Nu jäklar mina vänner, nu kör vi!
Egentligen är jag sugen på en grogg, men då jag varken äger något grundmaterial eller virke så får jag ta en av mina nyköpta öl =) .

Skål för fredag!

Thank God it's friday

  • Vakna tidigt
  • Gå en långpromenad
  • Tvätta och stryka kläder
  • Ta ett bad
  • Ta en eftermiddagslur
  • Förstöra hela träningen genom ett riktigt fylleslag
Ja, som vi alla kan se har jag inte mycket kvar att göra. Styrketräningen blev deletad, jag blev alldeles för svag efter promenaden. Ska se till att få tvätten upphängd, sen blir det baske mej nån timmes lur, känner mej förstörd, om än fräsch =) .

Om nån inte skulle ha nåt annat för sej och har vägarna förbi får den gärna komma hit med en smörja till mina stackars torra, nariga fossingar =( .

Nu fick jag precis ett sms, min första reaktion var "-Ja, hurra, nu är det nån som undrar om jag vill hänga med på fest!", men så bra var det inte. Dåliga nyheter, min kollega som jag behöver byta arbetstid med kunde inte. Bajs, nu får jag leta vidare.

Stan tur och retur


Uhu, vad trött jag är, ont i fötterna har jag också. Jag vaknade lydigt vid nio och strax efter tio låste jag dörren och begav mej mot stan. In på Åhléns, raka vägen till Isa Dorahyllan och plockade den foundationen jag behövde, bort till kassan utan kö. Sen bort till andra sidan Storgatan och in på grönbolaget, ta en korg i farten och lasta i tio öl, bort till kassan utan kö. Därefter var det bara att traska hem igen, något tyngre lastad.
Hela turen gick på två timmar och jag är helt slut, och ganska hungrig.
  • Vakna tidigt
  • Styrketräna
  • Gå en långpromenad
  • Tvätta och stryka kläder
  • Ta ett bad
  • Ta en eftermiddagslur
  • Förstöra hela träningen genom ett riktigt fylleslag
Strax dags att tappa upp det där badet, tvättningen och strykningen får ske efter det. Och det där med styrketräning, det skiter jag nog i helt och hållet ...

Imon känner jag för att

  • Vakna tidigt
  • Styrketräna
  • Gå en långpromenad
  • Tvätta och stryka kläder
  • Ta ett bad
  • Ta en eftermiddagslur
  • Förstöra hela träningen genom ett riktigt fylleslag
Att ha ambitioner är nog bra, det gäller att hitta styrkan att hålla fast vid dem bara. Ja, det där med fylleslaget var väl lite att ta i, men det skulle vara najs att sitta hemma hos nån och suga i sej några pilsner, alternativt ta en sväng om en pub på stan.
Dessvärre har jag inga såna planer med någon. Är lite ute i sista minuten.

Dagens sista göromål:
  • Avsminkning
  • Linsutplockning
  • Tandborstning
  • Klädombyte
  • Se ett sita avsnitt av Rederiet <)
  • Sova
God natt!

Smörgåstårta

Jag är grymt sugen på smörgåstårta! Fy fan vad gott det skulle va. Synd att jag inte önskade mej det i födelsedagspresent ...
Eller, fan, det gjorde jag ju! Jag ville ha chokladtårta eller smörgåstårta i söndags som efterskottsfödelsedagstårta, men det fanns tydligen inte att "köpa på ica", vilken lat far man har, som inte gör själv >( . Istället fick jag nån slags vetekaka, men det var god den med.

När min pappa fyller år ska jag göra en smörgåstårta till honom, fast utan rädisor och kaviar, som det står i receptet, för då kan jag vara med och äta den <) ! Jag längtar redan *dregel ...*

Jag får ta en macka så länge.

Kkkkk ...

Det är så förbaskat störigt att jag har ett segt K på tangentbordet. Man måste alltid minnas att trycka extra hårt på just det, annars blir det inget K. Sånt är ju dumt.
Känner mej för övrigt lite törstig, hemskt trött, trots att vi inte dansade så mycket på baletten idag. Vi hade istället en baletteoritävling. Dra en lapp med en baletterm, visa den och de andra lagen ska komma på vad man gör. Jag och tjejen i mitt lag vann överlägset, och jag kan säga att det inte var min förtjänst =) .

Imon blir det nog mer dansande och svettande av, men det är ju inte förräns på sena kvällen. Innan dess känns det som att jag vill tvätta, stryka, städa, diska, snygga och fräscha till mina medfarna stackars fötter. Men det hinner ju ändras tills imon =) .

Nu ska korrekturläsa inlägget och fylla i alla Kn som saknas.

Mamma Mia! vilken föreställning!

Det råkade bli en bloggpaus på några dag, men nu tar vi tag i't =) ! Vi börjar med lördagens äventyr.

Klockan 10 bar det av mot Linköping. Självklart värmde vi upp med låtarna från den svenska versionen på vägen upp! För att det inte skulle bli för sent att köra hem var vi på eftermiddagsföreställningen, vilket innebar att jag inte såg så vidare värst mycket av stan. Hängde på ett McDonald's för lunch och toabesök innan det smällde =) .

En halvtimme innan välkomnades vi in till Cloetta Center och tillslut var det dags! Front row! Kanske lite snett, men vad gjorde det?

Underbar musik och sång, men nåt som förvånade mej var basisten och batteristen, som då och då inte verkade veta vad de sysslade med ... Ibland var det som "-Oj, där körde jag fillet en takt för tidigt, då tar vi det igen" eller "-Attans, nu bytte jag basgång för tidigt" . Det hände fler än en gång, tyvärr, men som tur är förstörde det inte mitt helhetsintryck.
En liten bonus som gjorde mej lycklig var i sluttacket då jag fick ögonkontakt med "Sky" flera gånger. Inte de tillfällen då skådespelarna hade koreograferade blickpunkter men annars så stod vi och tittade på varann medan jag klappade takten med ett gigantiskt leende <) !

Några timmar senare var det slut, dags att fara hem. Farväl Linköping! Fin solnedgång vid Vättern fick vi uppleva påväg ner i landet.
Snipp snapp snut så tog den lördagen snart slut =( . Men gudomlig var den!

Då var dagen här

Om 45 minuter bär det iväg mot Linköping för mej och min familj, det är äntligen dags för Mamma Mia! =) ! Yeey!


Lite vad jag tänker på just nu

  • Är allt lite sömnig.
  • Det skulle vara gott med kaffe.
  • Jag längtar till lördag.
  • Förstår inte varför chefen satte mej på ett onsdagskvällspass när han vet att jag har dans då.
  • Inser att jag skulle bytt linser för en vecka sen.
  • Undrar hur min insida mår.
  • Försöker febrilt komma på vem som slutat vara min vän på Facebook, då jag fått för mej att jag haft en mer än nu.
  • När hör de av sej angående Kristina Från Duvemålaauditionen?
  • Lite törstig är jag nog allt.
  • Hur fan jag ska lägga fram min 50årspresent till pappa.
Nu får det vara nog med tänkandet, jag kryper ner i sängen.

Tomma blad

Jag har planerat att leva åtminstone ett år till, därför köpte jag en almanacka för 2011 =)) !

Upptagna veckan

Jag är mitt i den, och jag gillar det =) ! Jag har nåt inskrivet i kalendern varje dag denna veckan, utom söndag, men enligt den heliga skriften bibeln ska man ju sova bort den dan <) .

Måndag - Besöka Arbetsförmedlingen
Tisdag - Balett
Onsdag - Jazz

Torsdag - Arbete
Fredag - Arbete
Lördag - Mamma Mia!
Söndag - Sova och vara lat

Ah, jag har fått schematimmar på jobbet denna veckan, halleluja! Och så bär det av till Linköping på lördag för att se Mamma Mia!, HALLELUJA! Det blir femte gången i ordningen, behöver jag nämna att jag älskar musikalen?

Nä, nu blev det lite väl religiöst för min smak, dags att slå igen för idag, det är tidigt upp imon! Natti!

Hårväxt

När jag var liten trodde jag att mustacher växte ut ur näsan på karlarna och så blev jag skrattad åt. Nu har jag upptäckt varifrån jag kan ha fått den visionen =) .

Barnprogram kan vara så vilseledande, trodde de skulle ha en pedagogisk andemening.

Ack, så vuxen jag blev idag

Så blev det då dags igen, det blev den 5e oktober. Ännu en födelsedag. Inget som jag firar, helst inte alls bli påminnd om, men för de goa mänskor som faktiskt minns och slänger iväg ett meddelande i form av sms eller på Facebook (där de flesta även påminns om folks födelsedagar =P ) så svarar jag dem med ett hjärtinnerligt tack =) .
Det första smset fick jag av min egen far, klockan tio över sex! Fan, vad arg jag blev då, men nu tycker jag att det var rätt kul, han ska bara jävlas hela tiden.
Jag är nöjd med dagen, inget frukost på sängen och inga födelsedagssånger, det är det viktigaste.
Men tårta hade varit gott nu och jag har bara fått öppna ett paket ...

När jag vaknade upp för andra gången idag hade min vän farit till jobbet och när jag tagit på mej linserna låg det ett paket på min väska =) . Och vad fanns det i? Hahaha, jag skrattade högt när jag såg att det var nerladdade Bumbibjörnarnaavsnitt <)) ! Fantastisk present!

Ja, det var så sant. Det är inte bara jag som har födelsedag idag. Jag tänker naturligtvis på mitt tandsmycke =P . Den har suttit på samma tand i exakt 10 år nu, skulle inte förvåna mej om den lossnar imon bara för att tandläkarn sa att den sitter fem till tio år =/ .

Nu är jag jättehungrig, baletten tog slut på mej ...

Vågar inte vara hemma

Jaha, så blev det då oktober, igen. Det är förjävligt, längtar jättemycket till våren, för det innebär att det snart är sommar =) ! Och varje gång det blir oktober betyder det att jag blivit ett år äldre, that sucks ... Avskyr att fylla år. Det är rätt najs att få paket, men själva ståhejet runt det såsom sitta ner och lyssna på stående mänskors framförande av Ja Må Hon Leva, blåsa ut ljus, hamna i tidningen och få frukost på sängen - helt värdelöst.
I två år har jag fått vakna upp en födelsedag utan några människor i närheten, iår blir det tyvärr inte så. Jag vågar inte riskera att sova hemma hos min mamma, det finns risk att hon, trots löften om att låta bli, sparkar upp dörren och brister ut i sång med frukostbrickan i högsta hugg. Jag får låna hus hos en kompis inatt, tack och lov.

Posten bringade en trevlig sak till mej idag, om de tänkte på att jag snart har födelsedag tror jag föga, men glad blev jag =) . Äntligen kom Nowhere Boy! Den ska vi spana in inom en snar framtid.

Nähe, om man skulle kolla när min käre vän kommer hem från arbetet så han kan gömma undan ett flyende blivande födelsedagsbarn =) .

Farväl Martin

Ah, hörde på radion i morse att "en folkkär skådespelare och komiker avlidit" och jag blev nervös och skruvade upp. Givetvis skulle de nämna namnet sist i nyheterna -.- ... När började de med cliffhangers? Tillslut avslöjade de att det var Martin Ljung =,( . Jag blev ledsen, jag som tycker så mycket om honom! Men han blev ju ändå 93 bast, det är minsann inte illa pinkat av en trähäst =) , men ändå synd att det inte varade längre. Det här är ett fantastiskt klipp, det allra roligaste händer i slutet.

V.I.F. Martin Ljung!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0