På schemat: Stepp och cykelreparation

Andra dagen avklarad, trots endast två ämnen, varav det första inte var ansträngande var jag totalt slutkörd när jag kom hem. Vi tar det från början.
Klockan 0900 stod det på schemat Musikalteater, men nån slags tradition råder att Förbeleverna sjunger en Cole Porterlåt från musikalen Kiss Me Kate. Vi slutade tom lite tidigare för att ha tid att äta bullar som en klasskompis bjöd på. Hon jobbar på café och tog med sej överblivna bullar.
Efteråt blev det då dags för stepp. Hahaha, det var ganska kul, men jag var typ sämst. Jag, med mina nyinköpta mjuka jazzskor, lät inte så mycket. Men så fanns det ju de som hade steppat i 7-8 år och det smattrade lite mer om dem ... Jag längtar till när jag också kan och som det ser ut nu kan ju mina skills inte bli sämre =)) !
Och så fick jag ju träffa Lisa Alvgrim som är min lärare <)) ! Iiih!

Efter denna första danslektion gick jag åter igen vägen till Vasagatan och Dansbutiken för att införskaffa mitt livs första steppskopar.
Eftersom min cykel fortfarande har punka på framhjulet tog jag promenaden tillbaka hem igen. Jag tror att det är de promenaderna som gör mej så dödstrött att jag bara stupar i säng, det är ju inte direkt några långa skoldagar precis. Jag vaknade tre timmar senare av att Marsha kom hem från sin skoldag. Jag gick runt lite som en zombie och diskade lite, men när energin så sakterliga ökade ett par grader gick jag ner i källaren och bar upp min cykel. Här ska lagas!

Bort med muttrar, ventilring och hela hjulet. Nu ska bara däcket bort ... Tvärstopp. Blev till att ringa till pappa.
- Hur får man bort ett däck från ett hjul? Jag har bara en skruvmejsel.
- Ja, det går med skruvmejsel, men det är mycket svårare. Man ska ha 3-4 däckavtagare. Och sen ska däcket på igen, det är ännu krabbigare. Sen om du cyklade med punka lär det vara miljoner småhål, så du kan lika gärna köpa en ny slang istället för att krabba med vattenbad för att hitta hålet, ruggning, limning och lappning. Så missar man att limma en liten bit och då går skiten upp och så får man plocka dän allt och göra om det från början.
Så gick han på. Det enklaste vore att ta hojen till en cykelreparatör ... Då får jag bara skruva tillbaka muttrarna och promenera omkring med den tills jag hittar en nära =/ .

Suck, varför kan det inte vara lätt att laga saker som gått sönder?

Kommentarer

Åsikter och invändningar här:

Namn:
Kom ihåg mej

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din text:

Trackback
Denna blogg har för närvarande bloglovin)
RSS 2.0