Lucka nummer tjugofyra

Ja, jag är lite sen. Hade det varit rätt skulle det varit lucka 25 idag =) . Men det finns ju inte!
Julafton är över. Dock har jag inte riktigt tid att skriva så mycket om den nu, jag ska in och fortsätta mitt julfirande tillsammans med Therése. Hon kommer och hämtar mej om en timme ungefär och då ska jag ha packat färdigt.
Inte har jag tagit några bilder heller, jag är för dålig.

Dags att ta itu med den lilla packningen, ska sova hos henne inatt, det vekar inte gå några nattbussar.

Dan före dan - en uppesittarkväll

Jag ligger i sängen, ganska pigg ändå för att ha hållt igång så pass som jag gjort. Trots att jag inte började jobbet förrän ett så var jag tvungen att ta 1105bussen. Det innebar att jag klev ur sängen kvart över nio, jobbigt. Pigg var jag dock på förmiddan tills jag hoppade på bussen, fy fan, vad trött jag blev där. Måste varit dåligt med syre.

Jobbet, ja. Jag var stennervös, kom väldigt tidigt så jag kunde plugga på en massa koder och vad som fanns i julbladet. Det är alltid pinsamt att veta mindre än kunderna =/ .
Det gick ändå rätt bra att jobba, jag diffade med 50 öre efter kassaräkningen, helt okej för att inte ha jobbat på ett halvår =) ! Men att strecka är ju idealet.

Efter jobbet blev jag hämtad av pappa och vi åkte hem till honom. Han bryter ner mina julkänslor, medvetet eller inte. Han har bestämt sej för att inte klä nån gran iår, han ville absolut inte smaka på några lussekatter fast han visste att jag sparade en påse just för ikväll, han köpte ingen bingolott till sej själv iår och vi som alltid suttit med Bingolottos uppesittarkväll och kryssat tillsammans. Igår gick han ju och la sej mitt i Jul Jul Jul (vi kollade dock klart på det han missat ikväll, när fjärde krysset var löst) .
Jag gillar inte utvecklingen. Idag frågade jag hur dags vi skulle ta promenaden i elljusspåret så svarade han:
"- Där går det ändå inte att gå, det är så mycket snö. Och det var ju bara förra året vi gick där."
Det var det inte, vi har gått där massvis med julaftnar. Och det lär ju vara upptrampat vid det här lagret!

Jag fick mitt efterlängtade fotbad idag iaf! I en skurhink doppade jag i mina stackars skankar som varit med mej på arbetet och allt. Det var skönt. Och så åts de första bitarna av årets julskinka. Det var gott.

God Jävla Jul på er!

Lucka nummer tjugotre

Himlar och pannkakor så mycket julesnö det föll igår. Jag vet att folk klagat på alla gröna jular, men det här är väl lite att ta i?

Jag sitter med en avundsjuk och spinnande katt i knät, han är avundsjuk på att datorn får mer uppmärksamhet just nu. Men vad fan, när jag är villig att ägna all min uppmärksamhet åt honom så vill inte han. Knäppis.
Jag ska ordna mej lite frukost, så jag inte missar 1105bussen till stan. Gör jag det så kommer jag missa att komma till jobbet i tid.
Jobbet, ja. Där har jag inte varit på månader, undrar hur det kommer gå. Man kan ju hoppas att man kan lita på benmärgen.

Tidigt i säng

Ja, det var nog meningen att Therése skulle väcka mej vid 10 i förmiddags utan att hon visste att jag somnade vid 4. Därför är jag rätt trött nu, när jag känner efter.
Jag tog bussen till pappa idag och jag hade sånt flyt! På tätortsbussen var det bara att gå förbi kortläsaren, "sönder" stod det på den. En gratisresa alltså, och om jag hade tryckt ner kortet där hade den redan då talat om för mej att kortet var tomt på pengar. Det blev jag då istället varse om på länsbussen. "Ogilt." stod det på läsaren och tre snabba pip hördes när jag skulle använda busskortet. Jag prövade igen, samma sak.
"- Vad nu?" sa jag och drog ut mina hörlurar.
"- Vill du veta hur mycket du har på kortet?" frågade chauffören.
"- Ja, tack!"
Jag tryckte tillbaka kortet och fick sen ett saldokvitto. 10,80. Jippi ...
"- Det är det enda du har?"
"- Ja, jag har inte ett nickel på mej ..."
Det var helt sant, luspank som jag är.
"- Fan också! Du vet inte när nästa buss går?"
Jag var uppgiven, jag rabblade upp vem jag kunde ringa som kunde föra över pengar till kontot så det fanns så jag kunde ta ut en hundring i en bankomat. Det skulle bli svårt att få tag på nån.
"- Äsch, du får åka med. Om du lovar att fylla på kortet nästa gång!" sa han med ett leende.
"- Åh, tack så hemskt mycket! Tack!"
Så tog jag en tung, otymplig väska med axelrem på varje axel och en proppfull Nettokasse i varje hand och krånglade mej bak i bussen i den trånga gången.

Så kom jag då till Moheda utan att gå ett enda öre back, men det sticker lite i samvetet. Pappa och jag har kollat på Tomten Är Far Till Alla Barnen, Peter Jöbacks julkonsert och Jul Jul Jul, till detta satt vi och åt årets uppsättning av grisfötter. Jag vet, det låter vidrigt, och det ser vidrigt ut också. Men det smakar salt och kött. Mest salt! Man får inte ha några sår i närheten av munnen eller på händerna, det svider!


Lucka nummer tjugotvå

Så blev morgon till förmiddag väldigt fort. Det blir visst det när man inte bara ligger och stirrar upp i taket utan har kontakt med någon på andra sidan telekabeln. Första smset kom 1008 från Therése och berättade det senaste om juldagen och så blev det ett par stycken till sms som vi växlade fram och tillbaka mellan varandra.
Sen tog vi ett litet uppehåll eftersom hon dels är på jobbet och dels fick i uppdrag att blanda in ytterligare en part i samtalet, vi får se när hon åter vänder uppmärksamheten till mej.

Strax efter det senast sända meddelandet hördes det, inte bara en vibration, utan flera efterföljande från min ljudlösa mobiltelefon. "Vad fan nu då?" hann jag tänka och kollade displayen. Chifen minsann ville att jag skulle trycka på svara.
Han hade jobb till mej imon, jag sa ja direkt. Det finns inga alternativ, men hur ska jag lyckas knö in Tomten Är Far Till Alla Barnen och Jul Jul Jul innan julafton? Som jag planerat tidigare skulle det vara filmkväll hos pappa ikväll, imonkväll skulle det vara Bingolottos uppesittarkväll, den går ju inte att förskjuta.

Antingen får jag åka till pappa idag, kolla på filmerna som tänk och sen åka tillbaka till stan imon förmiddag så jag hinner komma in till jobbet, för att efter jobbet åka till pappa igen.
Eller så stannar jag i stan tills jag slutar jobbet imon och skjuter fram det traditionsenliga filmtittandet ett år. Hemska tanke, det förstnämnda får det bli!

Dags att kolla busstider!

Lucka nummer tjugoett

Klockan är förbi tre, solen är på väg ner och jag fryser som fan. Nu sitter jag med täcket omsvept om mej, lite då och då går jag ut till köket och värmer mej vid de kokande potatisarna. Men de är snart klara så jag får hitta en annan värmekälla =/ .

Idag klev jag inte ur sängen förrän ett, fram till då ömsom sov jag och ömsom låg jag och grunnade. Jag kom inte fram till nåt speciellt. Drömde massa gjorde jag istället. Konstiga drömmar, men roliga =) .

Dags för mat kanske?

4e advent 2009

Ja, visst ja. Inte bara den 20e december. 4e advent var det ju också. Söndan är visserligen övergången till måndag, men jag var lite seg med bloggandet idag. En lång dag, lagom sleten efter de få sömntimmarna som helgen bjudit på. Imon hoppas jag att jag får sova länge, det behöver verkligen jag.


Lucka nummer tjugo

Så, nu har jag i förväg lagt upp alla bilderna jag ska ha i inlägget, nu är det dags att skriva lite också. Tjugonde december har det hunnit bli, det är fan inte klokt. Det är inte okej att dagarna går så fort!

Idag är det iaf söndan innan jul och det innebär för min släkt att det är samling ute i skogen där min farfar en gång bodde. Mitt ute i ingenstans, gpsen slutar identifiera vägarna för länge sen =) ! Det är alltid lika svinkallt om fötter och näsa och detta året bjöd på en massa kall snö. Riktigt idylliskt vinterlandskap, det knarrade bra på den obligatoriska promenaden runt i markerna. Vi har fortsatt gå rundan trots att det inte är nån som hugger julgran längre, eftersom farfar inte längre äger skogen.

Efter promenaden anser vi oss vara förtjänta av mat i form av grillad korv med bröd och julmust. Det är främst då man känner av kölden, man står stilla och man måste ta av sej vantarna. När alla är belåtna kan man få gå in i stugan och tina lite vid den glödheta kaminen. Jag brukar bli sittandes kvar som eldvakt medan resten av gänget frivilligt ger sej ut igen för att tävla om pokalen i Linnevik Open. Det är alltså en golftävling med ett vandringspris som pågått sen 2003, en relativt ny tradition, som iår togs hem av min farbror.
Jag som ickegolfare sitter hellre med fötterna så nära kaminen det går utan att eldsvåda uppstår. Det droppar in en släkting efter den andra allt eftersom de åker ur tävlingen.
En stackars geting hade kvicknat till av värmen inne i stugan, märkligt. I december!

Så blev det julfika, jullåtar med ukulelekomp och så tittade även tomten förbi innan hemfärd. Tomten kommer aldrig in, han kikar in genom fönstrerna och påminner alla om att han kommer om X antal dagar, då det är julafton. Om det var nån som glömt det =) .

Lucka nummer nitton

Nu är jag hemkommen efter personalfesten. Eller, ja, det har jag varit ett tag, men det tog tid för mej att komma igång med bloggandet. Det var trevligt, men det är ju alltid ett par som ska dricka sej så förbannat stupfulla. Ja, okej, jag var väl knappast helvit igår, men då var ju inte chefen med precis.

Först käkade vi på italiensk, superfin restaurang, förfest hos chefen för en annan butik än den jag jobbar i och sen gick vi över gatan till Oléo. För andra gången fick jag inträdet betalt, det känns fan inte bra! Jag måste tvätta bort mina stämplar, de känns smutsiga, samvetet värker när jag ser dem.

Dags att sova, ska upp klockan nio för att kolla på mina favoritbjörnar och sen kommer min far för att hämta med runt halv elva. Det har ju åter blivit söndagen innan jul, dags att möta upp släkten i farfars barndomshem mitt i Vislandaskogen igen =) !

Fullegumma

Ikväll hände det jag inte ville hända. Min vän bjöd mej på inträdet på Grace. Nu står jag inofficellt i skuld till henne, vilket inte känns helt schysst, då jag är förutan pengar.

Grace har det varit ikväll alltså. Förfest hos Therése vid åtta. Det var jävligt kallt att gå från stationen till henne, fuck minusgrader.

Nu när jag kom hem var jag tvungen att äta, jag hade ju inte ätit sen frukost. Pasta och macka blev det. Som pålägg har det sen ett par år känts naturligt att inte ta ost, men nu när jag kom på att det inte längre spelar nån roll åt jag ostmacka som om jag aldrig sett mat förut. Mm, jag älskar ost!
Mätt, full och trött är jag nu, nu ska jag sova.

Lucka nummer arton

Jag hann inte med bussen 1405 som jag tänkte, det får istället bli 1515. Hatar att det alltid är så jävla mycket folk på de bussarna.
Men jaja, in till stan måste jag ju. Ska ju träffa Therése runt 20tiden och spana in hennes nya crib!

Packa lite till kanske? Ja, jag tror jag gör det!

Arla sällskap

Mellan 0550 och 0620 satt jag och var social med min far. Vet inte riktigt varför, men jag passade på att säga hej då eftersom jag förmodligen har åkt innan han kommer hem igen. Minns att det hände att jag vaknade tidigt på mornarna när jag var liten, kanske av mardrömmar. Hade jag tur då så lös det nere från köket i radhuset i Alvesta där vi bodde. Då gick jag ner till pappa som åt frukost och lyssnade på radio och så fick jag vara med och äta frukost, sen när det var dags för honom att åka gick jag och la mej igen.

18 år senare är väl de stora skilnaderna att jag inte drömde nån mardröm, jag fick ingen frukost serverad, jag la mej inte för att blogga när han åkt och jag hade ingen katt som låg och spann.
Annars var det som förr, pappa åt mackor och O'boy till frukost, radion stod på med en kanal med ömsom musik och ömsom snack och så nyheter varje halvtimme.

Jag hade sovit i typ tre timmar innan jag klev upp, så nu fäller jag ihop datorn och kliver inte upp igen på flera timmar. Inte av fri vilja iaf.

Jag fortsätter vika

Det var roligt med origami, att vika mer än loppor och tranor. Idag blev det ju först en sjöhäst och en elefant, nu senare har jag gett mej på en gran och en Tyrannosaurus Rex. Dinosaurien blev jag riktigt stolt över, granen blev tråkig, för man ska nog ha färgat papper.

Nu ska jag tacka för mej, gå till sängs och bestämma vilken buss jag ska hinna med imorgon. Det är mammadags ett par dar nu. Plus Therésedags och personalfestdags =)) !

Origami

Ja, istället för att komma med sista bussen till stan som jag tänkt satt jag med dator och papper och vek lite. En tjock sjöhäst och en framtung elefant blev det av dessa pappersbitar, om det skulle ungå någon =) .

Jag funderar på om man skulle leta upp den där hemsidan med förklaringar och kanske lära sej lite vikningar passande att hänga i julgranen.

Lucka nummer sjutton

Dagens stora fråga: Ska jag åka in till mamma idag eller imon?
Det får jag grunna på ett tag. Övriga problem jag har är att jag inte har en aning om hur jag ska förflytta alla mina grejer från den gamla lägenheten till den nya. Jag vet inte, inte en blekaste! Fan, ta en säng på spårvagn och buss blir inte lätt.

Det har börjat snöa igen. Lätta dingnande snöflingor.

Lucka nummer sexton

Alldeles nyss fick jag, via en blogg jag följer, reda på att idag är årsdagen för jordskalvet södra Sverige fick vara med om. Jag minns fortfarande den morgonen vid sextiden då jag vaknade av att sängen och porslinet på mitt rangliga bord skallrade i takt med jordens vibrerande.
Jag minns att alla jag pratade med hade som första tanke att tåget spårat ut, medan jag själv tänkte först jordbävning, men när jag kommit ur mitt sömniga yrande tänke jag att tåget vore mer realistiskt.

Årets 16e december har inte varit lika unik och dramatisk, inte för min del iaf. Det har tagit mej tre timmar att äta frukost för att jag samtidigt har pratat en massa i telefon. Det började med viktiga samtal med en massa information. Så småning om kom vi in på en massa samtalsämnen som inte rörde flytt alls, riktigt chic-chat. Jag tror att Marsha tycker det är tråkigt att åka tåg ... Omg, vad den kvinnan kan prata i telefon!
Det senaste samtalet bröts av nån anledning, dålig mottagning kanske, och nu är det bara jag och katten =) .

Svenska Filminstitutet och glass


SFkanalen har blivit min nya favvo, jag har den på hela dagen tills pappa kommer hem och vill bestämma över tvn själv =) .
När Sällskapsresan tog slut gick jag ut i köket och var sugen på glass, så jag värmde frysta hallon och blåbär för att ha till glassen och under tiden jag donade med detta fick jag Gabriellas Sång på hjärnan och skrålade friskt i köket. När jag var klar i köket tog jag min skål och gick tillbaka till tvrummet för att se vad filmkanalen hade att erbjuda här näst. Vilken film är på sin upptakt om inte Så Som I Himmelen? Så jävla märkligt!

Lucka nummer femton

Nej, se, det snöar! Och det fanskapet blir liggandes också. Det kunde kommit om en vecka istället, lagom till jul och sen försvunnit efter nyår - utan slask, bara puts väck, torrt och bra.
Jag funderar allvarligt på att ta datorn med mej och sätta mej inne på toaletten, jag upptäckte att det var mycket varmare där inne än i resten av huset. Jag fryser om mina små fossingar =( .

Jag hoppas att jag slipper lämna huset idag, ut i detta vädret vill jag då icke!

Lucka nummer fjorton

En riktig slödag har det varit idag, jag låg i sängen till kanske ett. Då var jag tvungen att stiga upp, jag fick ett mobilsamtal och om inte det skulle avbrytas fick jag sätta mobilen på laddning. Jobbigt det kan vara ibland, va? Så himla tidigt på eftermiddan =P !
Jag var vråltrött igår, men som vanligt när det gäller mej så piggnade jag till och kom inte i säng förrän 2-3tiden nångång. Så idag sov jag ikapp det mesta i sömn jag missat. Gött!

Igår natt fastnade jag vid Anden I Lampan, han är så jävla läskig! Klicka på bilden för att komma till hans hemsida, slarva dit ett namn och en ålder och sen är det bara att svara på hans frågor. Det är ganska svårt att få Anden att gissa fel om man svarar ärligt på frågorna!

Bullar med mjölk

Pust, nu slappnar jag av med mina färdigbakade katter och treans film Holiday. Jag gillar pappas nya tekniska grejer, det där med att man kan spola tillbaka tvprogrammen och se dem med upp till två timmars fördröjning eller vad det är. Det var ganska omöjligt för mej att hänga med i handlingen medan jag stod i köket och bakade.

Bilden visar en lussekatts liv, från deg till ätklar. Först är den en degklump på diskbänken med en massa mjöl, sen blir den utdragen, ihoprullad och lagd på en plåt, in i ugnen och få lite färg och tillslut upplagd på fat för att svalna lite. Totalt blev det 50 stycken, 45 av dem ligger i plastpåsar i microvågsugnen (dvs jag har redan svullat i mej fem bara för att Luciadagen håller på att ta slut, jag var tvungen att ta igen det jag missat), de fick inte plats i brödboxen och jag ville inte att den riktiga katten med päls och tänder skulle tugga igenom en påse och kalasa på mina bullar.

Nästa bild visar min familjs påhittighet. I Göteborg blev det en herrans massa mjölk över och vi skulle precis lämna lägenheten för flera veckor. Vad ska man göra om mjölkpaketet inte har skruvkork, man är för mätt för att dricka upp allt och man inte vill hälla ut det i vasken? Jo, man rotar fram en tom och urdiskad honungsburk och byter helt enkelt plats på vätskan.
20 mil senare kunde man skruva av locket och dricka av mjölken, tillsammans med köttsoppa exempelvis.
Honungsmjölk =)) !

3e advent 2009

I kylen och skafferiet finns de ingredienser jag behöver för att baka lussekatter. Vad hindrar mej från att starta ett lussebak denna lussedag? Jag vet inte det svaret, jag ska nog bara skriva lite och sen tar jag tag i det.

Liseberg, ja. Oh, vad glad jag var hela tiden där! Delvis för att det hade snöat på dan. Dessvärre slutade det på kvällen, det hade inte gjort nåt om det snöade inne på julmarknaden för det ökade julkänslan. Jag köpte lite julklappar, drack varm choklad med vispgrädde, kollade på bondgårdsdjuren på Nordens Ark, spanade in när årets GöteborgsLucia korades, värmde händerna vid "grillarna" som stod utplacerade lite var stans och så åkte vi upp i Utsiktstornet! Så jävla mäktigt och helt rätt tid på både dygn och år att göra det!

Fick ett telefonsamtal för ett litet tag sen från Marsha the Roomie. Hon hade fått svar från en lägenhetsannons, allt verkar vara perfekt om vi bara fick ner hyran lite, lite och dessutom får tillgång till bostadsbidraget! Eftersom jag sitter över 20 mil ifrån får hon ensam åka och kolla på den. Jag håller tummarna.

Detta inlägg avslutar jag med lite bilder från utsiktstornet och dagens tre brinnande ljus.
Lusse lelle, lusse lelle, elva nätter före jul.

 Lucka nummer tretton

Jag har kommit ifrån stora staden och sitter i lilla byhålan. Det är luciadagen och det faller snö. Idag har jag inte hunnit med så mycket, det var liksom bara att stiga upp, äta frukost, packa och åka bil. Det var mer fart igår tycker jag =) . Upp tidigt, stryka kläder, dammsuga, skura och diska innan besöket hann fram. Sen blev det lite fika, bort till Systemet för att bygga upp ett lager, bort till Netto för att bygga upp ett annat lager och sist bort till Willys för att fortsätta bygga på det andra lagret. Det snöade hela eftermiddan, stora blöta flingor.
Efter allt inhandlande blev det pizzaförtäring och sen femmans spårvagn till Liseberg. Min far hade aldrig tidigare åkt spårvagn i Göteborg och jag fick vara med att bevittna denna jungfruresa.
Den gick gallant, om än packat med folk, men vi fick iaf sitta hela vägen.
Lisebergsbesöket får bli ett eget inlägg lite senare.

Efter spårvagnsresan tillbaka hem hände inte så mycket mer, vi satt i köket och drack öl, åt skumtomtar och lyssnade på radio och på youtube, jag presenterade de andra för webb-Anden I Flaskan som jag ska göra här också så småningom. Han är jätteläskig!

Nu är jag sugen på godis och jag vill baka lussekatter.

Lucka nummer tolv

Nu sitter jag och väntar på att golven i hallen och köket ska torka så jag kan fortsätta med mitt städande. Jag väntar min far och syster när som helst. Kaffebryggaren är laddad och startklar iaf och lussekatterna ska tina i micron så de har nåt att roa sej med om jag skulle behöva lite mer tid =) .
Idag blir det Lisebergs julmarknad, som jag har längtat! Sett fram emot det så länge nu.

Årets sista skoldag

I exakt en månad ska jag nu ha ett juluppehåll från skolan, den 11e januari samlas vi åter. Hela det uppehållet inleddes med en massa jul! Först ettornas julspex där de blandade nidkaraktärer av lärare och elever av högre årskurs med proffsiga dans- och shownummer. Jag är särskillt imponerad av tjejernas Single Ladiesnummer där de plankat samma koreografi som Beyoncé och hennes två bakgrundsflickor gör i videon.

Efteråt blev det lite lekar som kändes sådär genomtänkt och engagerat, tipspromenad varav en fråga löd ungefär: Vilken färg dekorerade Marsha sina (tillika mina) väggar med? Jag kunde det svaret =/ . Efter det blev det dags för värdarna att förse oss hungriga PASare med mat och det blev julbord så klart! Jansson, sill, köttbullar, prinskorvar, rödbetssallad, you name it! Ovanpå det blev det till efterrätt Ris a'la Malta, pepparkakor, skumtomtar och annat godis.

Senare fick de som bidragit med en klapp i säcken ställa sej i kön till fiskdammen! Jag bytte min 15 kronorsskål mot en packe postitlappar =) . Kan kanske vara bra att ha en dag.

Eftersom fattiga jag inte hade mycket till alkohol blev jag inte heller mycket till sällskap och jag begav mej hem så jag var hemma 0108 eller nåt sånt. Det påminde mej om att jag skulle messa tvillingarna om att jag kommit hem säkert och nu ska jag stryka upp min sista tvätt.

Lucka nummer elva

Just nu växlar jag mellan att sminka mej, stryka kläder och kolla lägenheter. Nu tog jag en paus för att blogga. Om mindre än två timmar ska jag ta mej ner till skolan. Hinner jag inte stryka allt gör jag resten när jag kommer hem från festen, ska försöka att inte bli allt för berusad. Men den sannolikheten är väldans liten eftersom allt jag kommer ha med mej i alkoholväg är en femtvåa öl =) . Det är allt jag har hemma.

Jag är lite osäker på mina nystrukna kläder, ska jag verkligen lägga in dem i garderoben? Vore det kanske smartare att packa ner dem i väskor med detsamma istället? Bäst för mej vore om jag hittat och flyttat till ett annat ställe sista december, men absolut senast sista januari.
Jag känner att jag har en helt annan form av julstress än övriga svenskar.

Julavslutning

Idag är min sista dag att se skolans interiör det här året, säkert för många fler. Jag väntar med "Lucka nummer elva"inlägget tills jag öppnat chokladkalendern, jag har inte ätit frukost ännu. Tänkte att ju längre jag väntar med det desto senare kan jag äta middag.
Klockan 17 är det dags för ettornas julspex och så gott som direkt efter det är det julfesten som väntar! Kul och sorgligt på samma gång.

Anledningen till att jag trots den sena samlingen är uppe så tidigt är att jag väntar på att mina maskiner tvätt ska bli klara så jag kan gå tillbaka och hänga kläder. Att tvätta imon hade blivit lite väl tajt ...
Måste ringa fadren nu på dagen och ta reda på lite saker om hans ankomst imon.

Nu upptäckte jag att jag måste göra om hela min spellista för att Youtube har gått på Mixpod om att de måste visa hela videoklippet om Mixpod ska få använda klipp därifrån. Empty Playlist får jag leva med tills jag lagt upp alla låtar med sina videor igen. Det får bli sen, för nu ska jag dra mej mot tvättstugan.

Kungens lilla piga

Shit vad jobbigt jag har det. Trots att denna tvåa är på typ 56 m², och jag inte är inne i vardagsrummet, så har jag ett väldans sjå att få det rent. Nu har jag först dammsugit, sen stått i ett dammoln och tömt den sprängfyllda dammsugarpåsen i soptunnan, sen dammsugit igen med bättre resultat och nu senast fick jag rent handfatet på toan.

Att tömma en dammsugarpåse var precis så ofräscht som det låter! Jag var hemskt osäker på om det fanns nya påsar i lägenheten och med Marshas klädberg i vägen kom jag inte åt att kolla på själva dammsugningsmaskinens plats om det fanns nåt där. Men det är gjort iaf, och bytning av påse får bli en fråga för en annan hyresgäst.
Asså, jag skulle bli en sån bra hemmafru, lat men samtidigt effektiv =P !

I'm Dreamin' Of A White Christmas

Om ögonen fick välja skulle de nog slutas i ett par timmar, men kroppen är på g fortfarande! Jag tog en paus i diskandet nu, det var så mycket och fingrarna blev russin. Lite kvar har jag, sen tänkte jag ge toan en omgång, plocka upp lite bråte och kläder, dammsuga och skura golven. Lite julstädning så här inför Lucia.
Jag åker ju hem på söndag, några delar ur familjen kommer ju på lördag så det finns egentligen bara tid till det nu. Tvätten tar jag imon på morgonen, julspexet och julfesten har sin början 1700 så förhoppningsvis hinner jag stryka det mesta också innan jag far.

Annars har jag inte företagit mej så mycket idag, handlat en 15 kronorsjulklapp och kollat på ettornas och tvåornas julshow/-konsert. Mycket bra, tårarna brände bakom ögonlocken under Adams Julsång! Det är nog min finaste, den och Betlehems Stjärna. Vad den senare nämnda beträffar så gäller det den första versionen man lär sej, den med fyra pauser.
Paus paus paus paus Glääääns över sjö ...

Nu efter dessa två dagar har jag julstämning till tusen i kroppen. Jag är lite rädd att den ska hinna försvinna på de 14 dagar som är kvar till jul, att stämningen inte är på topp hemma lika mycket som här =( . När jag kommer hem vill jag baka lussekatter igen och knäck, kanske nån annan julkaka! Pax för att bli en liten hemmafru som lagar avancerad mat och bakar en massa!

Lucka nummer tio

Uppe med tuppen denna Nobeldag minsann! Det stämmer att man känner sej pigg när man bara sover i fyra timmar. Sover man i två nån eftermiddag är man halvdöd när man vaknar, sover man i åtta eller mer känner man sej heller inte utvilad. Utvilad men yr och småförvirrad känner jag mej =) .

Hos tvillingarna blev det som sagt sent igår. Mina "medpassagerare" skulle inte upp lika tidigt och jag hade inte hittat hem utan dem, Morran var jag tvungen att ta sällskap med för att jag hade min cykel hos henne och Julle var jag tvungen att ta sällskap med för att jag hittade bara hem hemifrån henne.

Dags att sminka till sej, om en timme måste jag börja cykla ner till centralen och möta upp Palmblad. Dagen schema består av julfestjulklappsinhandling, julshow i skolan, städning och möte med vår hyresvärd. Det ska bli lagom skojigt ... Avskyr att konfrontera människor i diskussioner och debatter.

Det blev visst sent

0322 kom jag hem efter en helkväll, med start klockan 20, hos tvillingarna som bjudit klassen på julgodis, julmust, julfrågesport. Ja, i princip allt man kan sätta jul framför. Love them =) !

Mitt största problem är att jag ska stiga upp 0830 för att i tid ta mej till centralen för att möta upp en klasskompis så vi kan köpa varsinn julklappför 15 kronor till julklappsutdelningen på julfesten på fredag. Lång mening och nu måste jag sova, pigg som jag blivit.

Lucka nummer nio

Annadagen idag, glöm inte lägga lutfisken i blöt!
Nu har jag exakt en och en halv timme på mej att äta, boka tvättid och hoppas att det finns en imon kväll, duscha och göra mej iordning innan det är dags att cykla tillbaka ner till stan.
Det vankas julklassmys. Eller klassjulmys ... Julmys med klassen, hemma hos tvillingarna! Det ser jag fram emot. Så vad gör jag här? Det undrar jag med.

Muskelbyggare

Ja, jag känner själv att jag förstorat lite muskler i min kropp. Jag är på god väg att uppnå detta:

Ett drömmål? Eh, näe, knappast. Fejkad bild eller ej - den är vidrig vilket som.

Under Attack

Varför ringer de till mej? Jag hade ju bockat för "Nej Tack!" . Fick ett samtal från ett underklädersföretag som såg att jag deltagit i en undersökning med hur många frågor som helst, som inte enbart hade med underkläder att göra. Beroende på hur man svarar på frågorna så dyker det upp ett erbjudande från olika sponsorer bakom undersökningen, och vill man inte satsa på nåt av de erbjudandena så sätter man bocken för "Nej Tack!" . Det hjälpte inte i mitt fall, killen ville sälja trosor till mej och jag skulle bara betala portot. Synd för honom, jag har inga pengar kvar!

Det har varit en kanondag i skolan idag. Vi kollade som sagt mycket på musikal- och steppklipp från olika epoker och sammanhang både på musikalteatern och steppen, Fredrik bjöd dessutom på lussebullar <) ! Kanske för att vi på Förb lagt ihop till en stor gottekorg med julgodis, pepparkakor och frukt till skolans lärare, vilket blev väldans uppskattat.
Sen var det uppsjungning av våra musikallåtar. Man sjöng två stycken, under tiden skrev de andra i klassen upp 3 bra saker och ett tips. Jag är sämst på att ge kritik, både positiv och konstruktiv, jag fick sällan ihop till 3 punkter plus tips. Jag sjöng Take Me Or Leave Me från Rent och Under Attack från Mamma Mia! på svenska.

Inte förrän nu läste jag mina lappar som klasskompisarna skrivit till mej. Ska man grovdra vad det står på dem hade jag bra attityd/utstrålning/känsla och bra sångröst, och så borde jag ta för mej och ta ut svängarna lite mer, röra mej mer helt enkelt. Jag är nöjd =) . Jag hade önskat ett litet ord från läraren också, men det kommer kanske nästa termin, vad vet jag.

Lucka nummer åtta

Vid datorn sitter en människa som inte orkar diska efter sej, nämligen jag. Satans svinspruta gav mej feber inatt, har inte varit den godaste sömnens natt precis. Jag tänkte flera gånger "- Just det, så här är det ju att vara sjuk!" och när det väl blev morgon ville jag inte lämna sängen.
Jag frös nåt så in i helvete inatt, jag sov med både frottémorgonrock, täcke och filt på mej.

Nu när frukosten är intagen och sminket på kände jag faktiskt hur livet kom tillbaka till mej lite grann, frossan förvann och jag fick istället svettningar, men det ser jag som ett gott tecken.

Dags att förbereda sej för skolan - filmtittande på musikalteatern, filmtittande på steppen, uppsjungningen på den gemensamma sånglektionen och tvåornas duettredovisning. Eller om det var musikalredovisning.

Btw, en fin gran står det utanför huset och har gjort i ett par veckor nu =)) !

Mommy knows best

Ja, det var min egen mor som sa åt mej att duscha ikväll så jag slapp göra det imon. Därför har jag fått vänta till nu innan håret är så pass torrt att jag kan lägga mej och sova med det.
Armen värker på, men bara när jag rör på den. Våga Vägra Vaccinsmärta! säger jag och lyfter armen lika förbannat om jag behöver den. Däremot börjar jag få lite "kill-ont" i hud och leder, undrar om det är nån slags feber på gång. När man sover kan man ju inte styra över det.
Med kill-ont menar jag att det inte är den typ av smärta som man skriker "aj" av, utan som mer känns krypande, stickande, killande liksom, fast på ett obehagligt, smärtsamt vis. Lättare än så kan jag nog inte förklara =) .

Ibland är det en riktig gris, ibland är det ett svin ...

It better be worth it!

Nu har armvärken kommit igång på riktigt, nu känns det inte längre som träningsvärk, snarare som att jag har ett fett blåmärke under mitt miniplåster, lika med den Europakarta till blåmärke jag fått på låret. Får jag gissa skaffade jag det medan jag stressade i Julles flytt, men jag minns inte alls att jag ska ha slagit i nåt.
På jazzen kände jag först att det kliade så in i helvete, sen att jag var hård och öm. När jag efter skolans slut gick på toa passade jag på att kolla efter när ändå byxorna var nere. Shit, när hade jag ett sånt stort blåmärke sist, inte konstigt att jag hade ont!

Sen velar jag också om jag ska duscha ikväll eller imon. Hmm, svårt val, jag måste tänka lite till. Under tiden jag bestämmer mej tejpar jag ihop lite noter till morgondagens sångredovinsning.

Det är på gång

Ja, alla redan börjar jag känna av axeln på riktigt. Det påminner starkt om den träningsvärk jag redan har i mina biceps sen flyttandet i lördags. Så det dröjer väl inte länge till innan jag få smaka på vaccinets biverkningstopp, men jag vet ju inte än var den ligger för mej. Förhoppningsvis stannar det här, med en axel som ömmar vid armlyft, har jag otur får jag feber och annan skit i flera dagar. Det vill inte jag, jag vill kunna ta mej till skolan och julmysa nu sista veckan.

Lucka nummer sju

Placeboeffekten tar fart! För mindre än en timme sen besökte jag vårdcentralen som gav mej diagnosen körtelfeber. Jag skulle kolla med dem om det var möjligt för mej att ta svininfluensavaccinet här i Göteborg, även om jag fortfarande var skriven i Växjö. Damen i luckan tyckte att det skulle gå bra och visade mej vidare till väntrum 2. Jag hann knappt fylla i mitt formullär innan det var min tur att träffa en sköterska.
- Då tänkte jag sticka dej i högerarmen.
- Det måste vara höger just?
- Jäpp!

Bara att kränga av sej den långärmade tröjan och vända högra sidan åt henne på britsen. Spruta, plåster, broschyr och jag var ute ur byggnaden. Kort och koncist. Och jag kunde känna av smärtan så fort vaccinet strömmade in i min arm. Placebo som sagt!

När jag kom hem hittade jag en skylt på vårt hus och jag tänkte att det var kanske vår bostadsrättsförening, sen googlade jag fram en hemsida och således ett telefonnummer.
Djupa suckar efter att jag skrivit ner ett litet stödordsmanus och jag tryckte på "ring", pulsen var skyhög och så ...
- Välkommen till FCH, kontoret är obemannat ... "
Telefonsvararen.
jag vet inte om de gått för dagen, jag får skicka ett mail istället. Det är jag bra på!

Vilken jävla bostadsrättsförening?

Usch, så mycket det blev att göra helt plötsligt. Vi har bestämt oss för att säga upp lägenheten och vi har till sista januari på oss att flytta ut. Men vi ska träffa vår hyresvärd på tisdag och samtala lite om dessa fyra månader som gått. Vi har nämligen kommit på att allt kanske inte gått helt rätt till.

Jag ska försöka få tag i vår bostadsrättsförening och höra om de kan svara på våra frågor om vad vi har för rättigheter och han för skyldigheter, om vi har rätt att kräva tillbaka de tusen han har tagit i överpris etc. Det gäller först och främst att ta reda på vilken jävla förening som äger dessa bostadsrätter! Hur går jag tillväga då?
Sen när jag tagit reda på det ska det slås ett telefonnummer dit. Det är väl mitt största problem ...

Fan.

2a advent 2009

Så var andra ljuset i lågor. Två veckor och fyra dagar till julafton. Om en vecka sitter jag någonstans i Småland med efterlängtat jullov.
Men jag ser fram emot nästa veckas skoldagar också. Det blir inte så många vanliga lektioner, antagligen bara jazz och balett. På de andra kör vi nog på mys och filmtittande. Övrig tid består av redovisningar från de olika årskurserna, julshower, julspex och så avslutas veckan med en julfest på fredagkvällen =)) !


Jag gillar hur de tänker

Eftersom jag inte besitter några roliga filmkanaler där jag befinner mej samtidigt som mina föräldrar sitter inne med Canal+ repektive tv1000kanalerna, så sitter jag ibland och kollar igenom tablåerna efter nåt intressant. Finner jag något ringer jag upp den aktuella föräldern och ber den spela in åt mej så jag kan se filmen vid ett senare tillfälle.

Nyss satt jag på tv1000s tablåsida, och vad får jag se?

Tv1000 har bestämt sej för att lägga världens bästa films premiär ikväll klockan åtta, även 0340 kan man välja att se Across The Universe! Det gör mej varm i hjärta och själ att den äntligen får den uppmärksamhet den förtjänar. Men som den inbitne kanske vet så behöver jag inte ringa min mor för att be henne trycka på "record", filmen står redan i min hylla <) !

Lucka nummer sex

Idag är jag osocial. Fram till halv tre låg jag i sängen med datorn som enda sällskap. Det var först då som lägenheten blev tom och då var det fritt fram för mej att kliva upp och göra frukost. Dagens adventfrukost gick i jästens tecken. Två skivor av mitt egna bröd (som jag dessutom värmde i micron för att åter få den nybakade känslan) med honung på och två lussekatter. Jag fattar inte att de ser sönderbrända ut på bild, för det stämmer inte alls med verkligheten ...
Dessutom den lilla chokladbiten ur kalendern, såklart!

Dagens planer idag? Borsta tänderna, se på dagens avsnitt av Tomtemaskinen på tuben, tända det andra ljuset i fönstret och sen får vi se om det finns tid över till annat >)) !

Glad andra advent!

Lucka nummer fem

Ja, jag vet att jag är snart fem timmar försenad med detta inlägg, men jag har haft lite mycket att göra idag. På en timme käkade jag frukost, gjorde med iordning med smink och kläder och plockade upp lite från golvet, vid lunch kom det besök och jag tänkte att jag kunde vara lite social.
Vid två blev jag ensam hemma, jag käkade lussekatter och påbörjade ett blogginlägg, men så ringde mamma och vi hade så mycket att gå igenom att det tog en o'n halv timme innan vi blev klara med varann.

Då var jag tvungen att sätta mej på hojen och trampa bort mot Slottskogshållet. Flyttstädning var det som gällde i Julles lägenhet, jag agerade kartläsare i hyrbilen som hon körde mitt inne i Göteborg, sen blev jag lådbärare, åter igen kartläsare, lådbärare, kartläsare och sen var jag bara sällskap. Tre personer till var med och bar grejer till och från lastbilen så vi gjorde inte hela jobbet själva.

Vi blev lite försenade med att lämna tillbaka bilen, dels för att vi hämtade den senare än planerat, dels för att vi krabbade som fan innan vi fattade hur man fick ner liften och dels hamnade vi på fel gata när vi skulle tillbaka till Preem med den.
Göteborg är så jävla värdelöst! Kör man fel nånstans, vilket är alldeles för lätt i den här stan om man inte är inföding, så finns ingenstans att vända på flera kilometer. Sex minuter för sent kom vi till macken och sen var det bara för oss att cykla tillbaka till hennes nya lägenhet.

Som tack för hjälpen bjöd hon mej och Palmblad på pizza, godis, vinbärsmuffins, julmust och Bailey's. Mmm, gulle!
Det är med mycket trind mage jag nu släcker lampan för att imorgon, förhoppningsvis, vakna upp igen sent, sent på eftermiddan. Sömn skulle inte sitta fel nu.

Svikna planer

Nä, så blev det ingen fotvård idag heller lika förbannat! Jag skulle ju bada fotbad, massera och fila fötterna, ansa tånaglarna och ha det allmänt gött. Men icke.

Det blev ju lussekattbak, popcorn och idol ikväll, efter det startade jag Resan Som Blev Av med Galenskaparna och After Shave. Överspelens föreställning, jag påminns varje gång varför jag inte tittar på just detta så ofta. Hade man sett det live hade det säkert varit störtkul, men allt blir så tydligt på film.
Nåt som dock är fantastiskt roligt är i Mackenmedleyt när Knut har sjungt färdigt Konfirmationspresenten och publiken applåderar glatt, så kommer Peter in på scen som Mannen med den vita Opeln och säger "- Tack så förfärligt mycket. Jag hade bara vägarna förbi!" .

Snart två är klockan, jag som steg upp 0700, dvs jag har varit vaken i 19 timmar. Jag är nog tröttare än vad jag känner mej, lika bra att sova nu.

Natti!

Lussekatter och popcorn

Är det lika med fredagsmys?
Marsha och jag har tillsammans lyckas åstadkomma två plåtar med lussekatter, vilket var med nöd och näppe. När man sitter vid köksbordet och pratar rinner 8-10 minuter ugnstid snabbt iväg, det var på håret att inte andra plåten blev sopföremål =) . Men de blev goda iaf, klart vi provsmakade!

Nu sitter jag med en bunke popcorn. Det var fanimej längesen jag åt det och av nån anledning får jag associerar jag smaken med Fångarna På Fortet - the Gunde version.
Undrar om popcorn var ett vanligt förekommande snacks hos min familj på den tiden.

Lucka nummer fyra

Så har vi kommit fram till dag nummer fyra i december.
Jag har steppat skiten ur mina stackars ben för att jag äntligen lyckats lära mej kombinationen, superkul! Efter det vart jag sittande och kollade på tvåornas dansredovisning, de var superduktiga.
Hem sen, lyssna på radio, duschen och här är jag.

Jag gillar inte att duschen är försedd med värmereglerare, man kan skålla sej medan man står och diskar, men när man vill duscha riktigt varmt så kyler den ner sej av sej själv. Dåligt ...

Nu när jag sitter här, med rena strumpor och allt, funderar jag på att gå bort till affären och förse mej med ett paket mjölk. Ikväll blir det väl tvkväll och då ska jag bada fotbad och pedikyrera mej!

Ingen julkalender för mej?

Har surfat runt på youtube efter en alternativ julkalender att följa iår, men det är ytterst begränsat med uppladdningar av alla 24 avsnitt! Jul I Kapernaum, När Karusellerna Sover, Trolltider, Klasses Julkalender, Ture Sventon, Håll Huvet Kallt är exempel på vad jag skulle kunna följa med ett avsnitt per dag.
Men icke, det finns enbart upp till fyra avsnitt upplaga. Ska jag tvingas dras med årets tvkalender?

Lucka nummer tre

Det har varit en lång dag i skolan för mej. En normallång dag för de flesta, men jag har inte brukat befinna mej inne i skolan mellan 0830 och 1615 den senaste tiden. Å andra sidan hade jag bara lektion mellan 1300 och 1615. Mellan 0830 och 1250 var jag där helt frivilligt.
Klassen streckkollade på Sunes Jul! Omg, jag skrattade så jag grät emellanåt och jag undrar hur jag inte kan komma ihåg den här kalendern när den visades julen -91. Okej, jag var fyra bast, men ändå.

Eftersom det skulle bli en så pass lång dag så packade jag imorse med mej några morötter. Eller en morot ... Ja, vad ska man kalla det? Mina siamesiska morötter som liknar min vänsterhand.
Eller det kanske liknar min högerhand, jag har inte riktigt bestämt mej =) ?

Imon är det äntligen fredag, vi har bara stepp på schemat, men de som vill får stanna kvar och kolla på de högre klassernas redovisningar. Det var nog tvåornas dansredovisning imon just.

Lucka tre har alltså fått se dagens ljus och det är inte långt kvar till nästa i ordningen. Om exakt tre veckor är julafton strax till ända, folk har öppnat sina klappar, ätit upp all julmat och är förhoppningsis helnöjda med kvällen som var.

Men det är som sagt inte förrän om tre veckor. Och om nio dagar kommer min pappa och syster, äntligen!

Lucka nummer två

Jag blev precis väckt ur min sömn, av min kombo som glömt nycklarna. Men det gjorde inget, jag drömde om disk. Innan jag la mej ner för att somna satte jag på sr Klassisk Jul, underbart att lyssna på <) !
Anledningen till att jag var så trött idag antar jag beror på dels mina trötta stackars muskler efter baletten och dels för att jag satt uppe till tre inatt med de satans utvärderingspapprena. Och jag hann inte ens ha mitt utvecklingssamtal.

Men chokladkalenderns andra lucka är öppnad, nu sitter jag med en varm kopp, innehållande just Varma Koppen, för att få upp kroppsvärmen och livsgnistan igen i form av energi. Har fått en flummig läxa i teatern till imon. "Beskriv scenen i tre färger, tre smaker och tre dofter" . Jag anser att det är lätt, enkelt och simpelts alla motsatsord!

På tal om imon så ryker min sovmorgon till ett. Halv nio istället ska jag befinna mej i skolan. Klassen har kommit överens om att tillsammans streckkolla på alla Sunes Julavsnitt =) . Mysigt!

Varför kan det inte vara lika för alla?

Jag ska inte gå in på djupet och prata om världens alla orättvisor på humana och andra högre plan. Jag pratar om min blogg. Och olika webbläsare.
Jag sitter med Firefox och tycker jag har fått till designen som jag vill, men så går jag av okänd, förträngd anledning in på min blogg med Internet Explorer och det ser ut som ett paket puzzel som nån kastat ut! Fan, varför kunde det inte sett lika dant ut med alla webbläsare?

Jag blir så trött... Har jag inte krabbat tillräckligt med att ändra storlekar och placeringar på menyer, header, inlägg, musikspelare, bakgrund och fan och hans farfar!?
Det får iaf bli en senare fråga. Ladda ner Firefox, ni som inte har det, och besök mej igen.

Årets julkalender

Jag skippar att titta på svts julkalender iår. Istället går jag in på tuben och återser nån från tidigare år. Förra året blev det Mysteriet På Greveholm och Pelle Svanslös, iår vet jag inte riktigt vilken jag ska välja. De som jag skulle vilja se verkar inte finnas upplagda i alla 24 avsnitt tyvärr. Får se hur jag gör.

Sen har jag lagt till en extra nedräkning på bloggen. Nissarnas Nedräkning. Varje dag, fram till julafton, blir det en nisse mindre efter att den råkat ut för hemskare saker än den andra =) .

Let the countdown begin!

Så var det då tillslut december och den allmänna nedräkningen har satt fart. Massor med lucka 1 har och kommer öppnas idag och julkalendern har haft sin premiär.
Jag har öppnat min lucka, och jag har tom kollat på första avsnittet av julkalendern. Verkar inte vara nån höjdare iår heller.

1a december, den första kalendervinterdagen. Och naturen verkar kunna kalendern, för helt plötsligt var det is på alla gamla vattenpölar, det var minusgrader och vinter i luften. Detta har hållt i sej hela dan, solen har skinit och det har varit underbart väder inifrån sett.

Även radion har velat mej lite väl idag. Så fort jag stoppade lurarna i öronen innan avfärd till skolan i morse fick jag höra slutet på Penny Lane, och när jag efter avslutad skoldag gjorde samma aktion med hörlurarna spelas Get Back på slutspurten. Mm, Beatles <) ...

Även idag fick jag ett chockbesked. Det stepp"steg" jag under lång tid kallat "wings" heter inte det. Pullback är dess rätta namn. Jag måste framstå som en väldigt förvirrad kvinna utan koll på nånting.

Festens pant är pantad och ingredienser till mitt och Marshas, sen länge, planerade lussekattsbak är inhandlat. Wee!

Lucka nummer ett

Nu ligger jag i sängen och behöver bara lägga ner huvudet på kudden för att få sova. Jag luktar på mitt nytvättade täcke som jag fick tillbaka idag av underbara Julle. Varför ger inte mitt sköljmedel ifrån sej så mycket dofter =( ?

När jag vaknar om sex timmar och tjugo minuter ska jag öppna den allra första luckan ur chokladkalendern (inte innan jag druckit citronvattnet förstås) ! Det har jag förberett genom att avplasta kartonhen och det var sannerligen inte det lättaste! Jävla plast som ska vara tajt åtsittande på allt.

Wee, julen närmar sej och det är mindre än två veckor till lov!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0