Sista veckan med gänget

Täkte lägga upp lite bilder på veckan som gått innan fadren kommer förbi och hämtar upp mej och min syster för att åka till farmor och farfar. Det har ju inte hunnits med som jag velat, allt annat har tagit sån himla tid.

Vi börjar helt logiskt med måndag, efter Cluedon. Fest!
Vuxna heteromän har hittat en anledning att få kramas med varandra.
Andra heteromän har samling. Vid bilen, väldigt manligt!

Hela smörgåsbordet, fullare än så kan man ... det inte bli.

På tisdagen fick jag min migrän så det blev ingen aktivitetsdag att fota för min del =( .

Onsdag, första dagen av två med klassaktiviteter. Inne på varken Arosfortet eller bowlingen togs några foton. Det tog däremot en himla tid innan vi blev insläppta så några anordnade en skrattfläta.
När vi kom tillbaka satte vi oss gemensamt och kollade på inspelningen av välgörenhetsgalan. Fick prova ett par solglasögon och ganska så genast konstaterade vi att jag lever ungefär 35 - 40 år för sent.

På torsdagen fortsatte aktiviteterna, denna gången tillsammans med LUSkillarna. Vi åkte ner till Laholms kommun och åkte rodel. Eller ja, de andra åkte rodel, jag bangade. Här har vi ett par lyckliga människor på väg upp med liften.
Och så här kan det se ut när man kommer ner igen. Det var kanske tur att jag inte åkte, den där rodelbanan verkade ge en del men ...
Torsdag kväll bjöd på Golden Gateafton. Jag höll mej nykter för att spela piano inför skolan, men det blev ju då inte av. Därför hade jag inte särskilt skoj, kanske därför jag inte tog några bilder.

Avslutningsdagen, fredag den 29e maj. Jag vandrar in till den underbara frukostbuffén för sista gången. Jag samlade på mej detta.

Och så bort till kapellet. Här finnes två glada stipendiater, Se På Mej i ny tappning med ny text med skolans personal, Mathilda ger våra älskade mentorer ett AMP survivor kit som minne från årets kull.

Här har klassen sin lilla återträff och när vi väl går in så fälls det tårar som skulle kunna släcka helvetet. Inga bilder finns dokumenterade, det får förbli minnen. Efteråt kom vi till punkten med det oromantiska grundstädandet av tvättstuga och allrum/kök. Det ska tydligen vara fint när nästa års elever kommer springade ...
Klockan sju bar det av ner till sjön, sista natten med gänget. Grilla korv, äta pizza, dricka eller bara umgås. Jag valde pizzan och sen öl på det, men jag umgicks också =) !
Elden hölls länge vid liv, det blev mycket skratt, en del nakenbadande, förtärande av mat och dryck, ingen ville väl egentligen lämna platsen. Men tiden går fort och tillslut blev det lördag, flyttedagen. Jag hade min far, min morbror och min mosters snubbe till hjälp och det gick väl ganska smärtfritt. Hann tom få en närbild av Anders Lundin då han bodde på vandrarhemmet, dock ej med mobilen ...

Nu är jag hemma hos modern, ska väl strax börja göra mej lite grann i ordning för att träffa mammorna på fars sida släkten.

Grattis mor!

Sova eller inte sova?

Ja, det är frågan, ska jag lägga mej i ett par timmar för att vakna upp svintrött och fortsätta packa? Eller ska jag fortsätta vara vaken och hjärndöd och fortsätta packa?

Svårt beslut som fan.

Allt ska ner

Usch, jag måste sätta mej ner och pausa lite, det är svettigt och ryggslitande att stryka och packa ner kläder. Hela garderoben är tänkt att få plats i en bag, vi får väl se hur det blir med den saken =) .

Egentligen är det grillfest om en kvart, men jag vet i sjuttan hur jag ska hinna med allt, men jag får väl komma lite sent annars. Blir nog inte mycket sömn inatt (heller) om jag ska ordna med allt tills pappa och min mosters snubbe kommer imon förmiddag.
Shit, det är imon alltså, inte klokt. Trots alla tårar och all grundstädning på de offentliga internatdelarna så är jag nog inte riktigt med i svängarna.

En stor fråga som snurrar i mitt huvud just nu är hur jag tänkte när jag bestämde mej för att ta en paus. Jag känner varken lust eller ork att flytta mej från mitt läge, än mindre resa på mej.
Jag måste. Jag mååste. Jag måååste ...

Sista festen

Jag är hemma sen en halvtimme tillbaka, mina vänner lämnade nog festen för fem minuter sen då stället stängde. Det var meningen att jag skulle spela och sjunga, men nerver och brist på "passande" tillfälle kom i vägen. Därför var jag nykter hela kvällen rakt i onödan ... Därför hade jag tråkigt då man skulle ha som mest roligt ... Därför gick jag hem som en tjurig barnunge ...
Folk måste verkligen hata mej, jag måste ha framstått som tjurig, envis och inskränkt hela dan, sen AMP och LUS åkte rodel. Jag insåg ganska snart att det inte var något som föll mej i smaken, så jag sa blankt nej och vägrade åka. Okej om det hade varit att jag inte vill prova på nåt som är nytt, men jag vågade verkligen inte, det påminde för mycket om berg-och-dalbanor. I detta inlägg förklaras det varför jag är så anti sånt som går snabbt utför, orkar inte ta det igen.

Nu när folk tycker jag är en bitterfitta ska jag sminka av mej, borsta tänderna och lägga mej och fundera över hur jag ska få ut så mycket som möjligt av morgondagen, och hur andra ska få ut så mycket som möjligt av mej.

Fyra rubriker

Ja, det har hänt lite grann och jag har inte haft ork eller tid att blogga om det. Jag gör en skitsnabb sammanfattning nu.

Måndagsfest
Det är nåt jag inte varit på så mycket, även om de funnits i min direkta närhet många måndagar. Plikten framför allt, som nån kung lär ha myntat.

Migrän?
På tisdagen fick jag sjukskriva för första gången. Nu kan man lätt tro att det var pga baksmälla, men så var det inte. Isf var det ett konstigt symptom. Jag hade så jävla ont i mitt vänsteröga och i bakhuvudet.

M1or
Igår var vi på deras sista framträdande, det blev mycket tårar och skratt om vartannat.

Klassresa
Om 20 minuter går bussen till Halmstad. Där kommer det bli besök på Arosfortet, à la Fångarna På Fortet, laserdome, bowling och tacobuffé.

Cluedo

Idag hade jag på mej min balklänning offentligt igen efter tre år! Shit, tiden går alldeles för snabbt. Iaf, anledningen till det var att teatergruppen RajmTajm var inbjudna att hålla i ett rollspel à la Cluedo. Mordet skulle utspela sej på en gala, så vi var galaklädda!
Bettan, Emelie, Sara, Emma, Marsha, Micke, ... Marsha igen, Linnea och Jonna posar i sina galaklädnader.
Och så en gruppbild!
Nu är det snart dags för party uppe i allrummet. Första ölen skall öppnas! (Sch ... Don't tell anyone!)

Peter Rangmar

Nu sitter jag och åminner After Shavaren. Tolv år sen han dog, jag minns det inte alls. Allan Edwall dog samma år, och jag minns hur jag var hemma hos en kompis och vi låg på golvet och ritade i hallen medans de sa det på radion. Kanske minns jag det därför att jag inte var så haj på GAS då, Allan hade man ju sett i varannan Astrid Lindgrenfilm. Det var massor med kända personer som dog 1997. Tex, förutom de två redan nämnda, prins Bertil, Bo Widerberg, Ted Gärdestad, prinsessan Diana, moder Teresa, Stikkan Andersson, Jarl Kulle och John Denver.

Sorgligt med död... En onödig uppfinning.

Designar bloggen

Ja, inte min alltså, jag har länge varit på Bettans blogg, men inte riktigt kommit så långt som att lägga in kodmallarna på hennes sida. Nu fick det bli dags, så länge Bettan är nöjd är jag nöjd, jag gör ju bara som hon säger ... =))

Dagens workout

Jag kände att jag var tvungen att väcka grannen och fråga om hon hade nåt otalt med någon. Innan hon hann ringa upp någon eventuell skyldig person så bestämde vi att vi skulle hoppa ut genom hennes fönster, gå runt och plocka undan bänkar, sopcontainrar och papperskorgar själva. Hoppas inte gärningsmannen/-männen läser denna bloggen, det skulle vara kul att se reaktionen.
Men, dörren som innan bara gick att öppna tre millimeter är nu helt återställd och jag kan återgå till mitt filmtittande =)) !

Husarrest?

Jag vet ju inte säkert, men det kan vara nån som inte vill att jag och/eller min granne inte ska komma ut ...

Det går mot ljusare tider

Av nån anledning har jag inte tröttnat på att vara vaken de senaste 20 timmar och 48 minutrarna. Jag reagerade när jag hörde fåglarna kvittra, då öppnade jag upp persiennerna och såg ut. Nu, en kvart efter att jag tagit bilden är det ännu ljusare utanför fönstret.

Jag har pausat 27 minuter in i Across The Universe för att blogga. När det är färdigt kommer I've Just Seen A Face att spelas och den vill jag ge min fulla koncentration!

God morgon!

Jag söker ett ord

Jag grubblar ihjäl mej. Helt utan grund sitter jag för mej själv och försöker lista ut ett ord. Jag behöver hjälp.
En hypotetisk situation:
Du har feber i tre dagar och har sjukskrivit dej. Fjärde dagen är du feberfri, men skjuter upp återvändon till jobbet till dag fem, för att vara säker på att din sjukdom inte smittas. Vad kallas dag fyra?

Jag har varit inne på "karensdag", men när jag Wikipedade på det så var det helt fel. Det är första sjukdagen då det inte betalas ut nån sjukpenning.

Vilket ord far jag efter?

Egenkoreograferat

Jag har genast blivit betydligt piggare. Jag kröp ner under täcket pga tröttfrossa och sen helt plötsligt slog det mej. Dvdn! Det var så att innan auditionproven började kom danslärar- (och idag dansjury-)Jonna fram till mej och la ett skivfodral i min hand. Det tog en hel del sekunder innan jag fattade vad det var. Våra egna koreografier =)) ! Varför hon gav den just till mej vet jag inte, men nu har jag kollat igenom den, före alla andra. Den ska brännas till hela klassen givetvis. Kul, kul, jag har kollat på min och Jonnas ett par gånger nu. Den är faktiskt ganska häftig! Roligare blir det att kolla på när man ser hur jag inte kan låta bli att mima med till mej själv >)) !

Tarot och audition

Ja, nu har jag skjutit upp bloggen länge, jag har tid, men egentligen inte ork. Får se hur detaljerat det blir.

Ja, vi kan väl gå tillbaka till onsdag, då vi var hembjudna till vår mentor. Det började jävligt najs, och vanligt, vi drack vin/läsk och fick tilltugg, sen åkte vi och besökte hennes egna missionskyrka och när vi kom tillbaka blev stämningen mer personlig. Vi startade med "Heta Stolen", en person måste svara ärligt på fyra frågor, varav mentorn alltid ställde en utav dem. Alla hann inte sitta på stolen innan vi kom in på "spöksnacket". Mentorn hade slutat vara mentor för länge sen och vi fick träffa mediet/sierskan. Det användes slagruta och tarotkort under kvällen och natten, det var riktigt jobbigt när hon tog upp saker från mitt förflutna.
Vissa fick reda på vem deras skyddängel var och under framkallandet av den informationen hände det mystiska saker. En ljuslykta börjar helt plötsligt smälta och fatta eld. Creepy ...

Igår var det Kristi flygare, en ledig dag förstås. Jag, Emma, Bettan och Emelie körde ut i skogen för en fika. Så himla idylliskt, precis vid sjön. Minns inte namnet, om det var Gräddhyllan kanske ... Här sitter Emma under det blommande äppelträdet med sin fika =) . Fint, fint!

Och så idag, fredag, dags för min sista audition för iår, mitt största hopp. Mitt första prov var dramat, sen dansen och sist intervju/sång. Den vanligaste frågan nu är väl "- Hur gick det idag?"
Hade jag svarat alldeles i början av dagen hade jag svarat "- Bra", om jag istället svarat precis efter mitt sista prov hade jag svarat - Sådär ... Nu skulle jag svara "- Det gick inte alls bra. Det känns piss, blir nog PAS förberedande." Usch, jag vill verkligen, verkligen, verkligen komma in i Bjärnum! Finns det nån där ute som kan påverka på nåt sätt till min fördel så skulle jag vara väldans tacksam!

Nu har jag helg, vet inte hur jag ska fördriva den. Börja med en öl kanske.

Trött eller?

Då har jag hamnat i sängen igen. Om två timmar och 40 minuter är det ett dygn sen jag lämnade den sist. Det har varit en sjukt intensiv dag, mest påfrestad blev psyket.
Vi åkte till Bjärnum som vanligt, men till skillnad från övriga onsdagar hade vi en miniaudition inför helgens sökningar till just Bjärnum och M1an.

Det började med sång. Lyssna på en del, lämna klassrummet fem nummer innan din tur, gå in, bemöt jury och pianist som på en autentisk audition och sjung din låt. Jag var nervös till 3 000 och tyckte inte alls att det gick bra för mej, att jag inte fick fram nån känsla alls som hade med låten att göra.

Direkt efteråt blev det dans. Den gick till som en vanlig audition; diagonaler och kombination i smågrupper. Jag kände att det faktiskt gick hyfsat, fram till kombinationen. Det var samma kombination som på audition till AMP/M1 förra året, så vissa grejer dök liksom upp igen i skallen, men det var långt ifrån tillräckligt =/ , men det kunde varit värre!

Nu fick vi feedback på de två avklarade momenten och jag fick idel ros av de tre lärarna/jurymedlemmarna. Jag har bara en liten bubbla jag sluter in mej i, en ostkupa jag ställer över mej.

Sen var det monologen. Vid det här lagret hade jag lyckats åsamka mej en fläskig mensvärk så jag hade ingen lust alls att finnas kvar på jordens yta, men det var bara att bita ihop. Min tolkning av Fröken Julie blev något galnare och stressigare än vad som var inövat, och jag blev inte lika bortskämd med ros denna feedbackstund. Jag hade så fruktansvärt ont i magen och kände sån fruktansvärd besvikelse, det håller nästan i sej än.

När vi kom tillbaka hem fick vi tid på oss att äta innan vi for till vår mentor. Men jag är så inåta helvete trött så vad som hände där får jag allt ta och skriva ner imorgon =) . Cliff hanger!

Upprensning

Ah, aktiv eftermiddag! Jag bestämde ju mej tidigt för att ta itu med strykningen, men innan det får jag andra impulser jag vill ta itu med, och då de hade med städning att göra tänkte jag att jag borde lyda.
Till att börja med var mitt golv fullt av kläder, så jag sorterade upp allt - de som ska tvättas och de som ska in i garderoben igen. Sen fanns det bara kläder som först skulle strykas och sen in i garderoben synligt.

Efter det packade jag ner alla mina filmer i en bananlåda, det är de som syns här på bilden, alla utom Rockyboxen som finns på ett internatrum bredvid allrummet. Ska hämta den ikväll tänkte jag. Så vad exakt hamnade i bananlådan?

Först alla filmer jag har med Galenskaparna After Shave, sen det mesta ur genren svensk humor, alla mina tecknade Disneyfilmer, musikalfilmerna ... Fler filmer var det naturligtvis, men de var osorterade, alla filmer ligger i lådan, hyllan är tom.
Sen var det då dags att stryka. Det gick ganska kvickt ändå, trodde jag skulle få kvar att göra efter skolan. Icke. Tom låda =) !

Nu är det tjugo minuter kvar tills sömnaden börjar, vet inte vad jag ska göra där. Efter det är det kör och vi ska öva på våra avslutningslåtar och efter det ... Vinterrevyn! Filmerna har kommit och vi ska samlas hela klassen och kolla på den tillsammans med pizza. =)) Yeey!

Ironera kläder

Iron som i järn. Eftersom jag är relativt och ovanligt pigg efter att ha sovit en andra gång på tisdagen så fuderar jag starkt på att istället för att häva sej ej tredje gång faktiskt ta tag i min rena klädhög som börjar växa sej framför tvn nu och inte under. Börja med det iaf, så får jag ta tiden som blir över innan lektionen till att slumra.

(Pschy, önsketänkande. Det kommer inte bli klart idag ... )

Snart dags att luncha!

Morgonpromenad

Friskvård stod på schemat, vi är fyra personer som dyker upp, det var fest igår som jag sket i, men somliga valde att stanna kvar i sängen idag =) . Vad kan fyra pers göra utomhus på en friskvårdslektion? Typ ingenting, så vi fick gå en runda på en timme, det blev en mellanlång runda runt sjön. Så jävla fint! Allt! Vädret, naturen, husen med trädgårdarna. Ah, svensk idyll, fan att jag inte tog med mobilen så jag kunde ta kort!
Jag måste nämna en gång till att det var, och fortfarande är, fint väder! Jag minns tillbaka till de sommardagar jag inte kunde sova längre än till 0800 och gick mina morgonpromenader i elljusspåret i Moheda i brist på fantasi och i väntan på att nån annan i familjen skulle vakna. Ah <) ... Nu för tiden vaknar jag visserligen också alltid mellan 8 och 10, men nu är jag inte pigg när jag gör det. Då var det verkligen "- Jaha, morgon, vad ska jag göra nu?" Nu däremot "- Åh, nej, morgon ... Varför får jag inte sooova!?"

Men nu få jag sova, och det ska jag göra!

Vad gör din man för fel?

Hahaha, jag har suttit och skrattat fötterna av mej åt detta klipp. Så längesen, men fortfarande så jävla klockrent!

Vad händer i mitt liv? En liten uppdatering ...
Idag hade vi en lite annorlunda sånglektion. Ställ dej och sjung din auditionlåt så filmar läraren det hela. Jättehemskt, speciellt då jag hade enorma problem med texten och hittade på lite läten som lät som engelska, men som inte alls finns med i en engelsmans vokabulär. Jag förlängde även ett mellanspel med två - tre takter då jag blackade på en hel textrad ... =) Sen då skulle vi titta på inspelningen, det var det bästa av allt. Inget ljud! Bara visuell analys av framträdandet. Jag blev väldans nöjd, det märktes ingenstans i mitt uttryck att jag hittar på eller kommer av mej. Däremot blinkar jag tydligen väldigt mycket när jag sjunger ... <)) Det ska jag försöka vänja med av med.

En liten återblick i bilder passar bra nu tycker jag. Vi kan snabbspola till i torsdags, välgörenhetsgalan. Så  här tjusigt (?) vart det. Själva galan gick över lag väldigt bra, det kom rekord mycket folk, vi samlade in rekordmycket pengar till CHIGAMBAS, vi hade tom Thorleif till att signera sina skivor i pausen. =) Inflytande!

Fredag sen, skattjakt, stafett och ölbrännboll. Allt som allt förlorade mitt lag, det var poängräkning från skattjakten till stafetten. Vinnarna fick en tv, trot eller ej. Men den var tydligen värdelös så pojkarna fick en trevlig stund med den borta på parkeringen. =/
På första bilden ser vi då en samling pojkar i fjärran (då min jävla mobil inte är utrustad med zoom på stillbildskameran) och på andra bilden ser vi resultatet av behandlingen. =)

För ett par dar sen satte jag mej för att googla på "vård av gräshuvud", den har nämligen vägrat att börja gro. Jag tillverkade ett eget gräshuvud på skapandet för flera flera veckor sen och jag har vattnat den tillsammans med mina andra blommor en gång i veckan. På en hemsida läste jag att den visst ska vattnas varje dag, så jag gjorde det i mindre än en vecka, och tjohoo!
Ett långt och fint strå visade tappert upp sej på sidan. Numer ser gräsgubben ut så här:
Det är lite gammal stajl på honom, då gräset växer runt huvudet och lämnar en oattraktiv landningsbana mitt i. Inte så lätt att skapa frisyrer på en sån.

Sen tror jag bestämt att vi kommit fram till dagen. Det jag roat mej med ikväll medan jag kollat på Söndagsparty på femmans webbtv är att ha målat fransk manikyr på mej själv. Så här grann är jag om fingernaglarna i skrivande stund.

Nä, nu kanske man får ta och göra sej iordning för natten, upp till friskvården imon. Hoppas att det inte regnar tidigt imon, alltså så tidigt att jag blir väckt. Det blev jag i morse, minns inte exakt klockslag, kanske halv fem, kanske halv sex. Om det ösregnar ute drömmer jag tydligen mardrömmar, i morse om svininfluensan och massor med grejer som hände här på internatet =( . Jag som trodde att man växte ifrån maror.

Sommartv

Det märks att sommaren är på väg. Reprisernas tid är på ingång. Jag såg det nyss, på ettan. Istället för Så Ska Det Låta ska de nästa vecka sända Pistvakt och Sjukan. SVT har gått tillbaka till -98 resp. -95 för att fylla ut sina tablåer, vet inte riktigt vad jag tycker om det. Men detta är bara en upptakt till vad som komma skall, låt oss tillsammans sjunga in sommaren!

Igår började ölandet redan vid halv fem. Två klasskompisar hade ordnat en helkväll med lek och spel. Det började med skattjakt, hämta eller utför uppgifterna på listan - bokstavligt eller egentolkat, tex istället för att hämta en simbassäng så gick vårt lag in i en av stugorna och hämtade en säng. Till Simba! =)
Tio timmar senare:
Jag har suttit uppe i allrummet sen ESC började. Vilken jävla flopp alltså, jag fattar inte varför jag utsätter mej för denna förnedring år efter år. Kul för norrbaggarna dock, varken låten, sången eller hans utseende var särskilt bra, men grattis.

Nu ska jag nog baske mej göra mej iordning för att somna, imon 1300 ska jag infinna mej nere i Morkullebyn tillsammans med Ronny&Raggedvdn och Sällskapsresanboxen.

Detta inlägg har verkligen tagit tid. Jag har varit så inåta helvetes trött hela dan. God natt!

Ah, nu var det slut!

Jag påbörjade ett inlägg, dvs det som står under linjen, men jag fick helt plötsligt väldigt brått när grannen knackade på och tyckte att vi skulle gå ner till Morkullebyn och på nåt sätt fira vår famgångsrika välgörenhetsgala.
På det sista typ två veckorna har vi åstadkommit nåt som faktiskt var värt att visa för en publik! Det gjorde vi idag. Lite tabbar naturligtvis, då vi bara haft ett enda riktigt genrep på scenen. Men det blev nog bra ändå, vi fick in över 8 900 till CHIGAMBAS! =)
Först var jag inställd på att jag inte skulle ha nån anhörig som skulle komma och kolla, då pappa hade planerat in att han skulle åka och kolla på motorsport ... Men så blev det dåligt väder så han och systern dök upp iaf! Wee! Jag kände det nästan på mej ... =)
Fadren hade med sej min balklänning som jag tänkt ha när vi ska lajva Cluedo. Jag har inte ens råkat nudda vid tyget sen vår studentbal 2006 (var tvungen att dubbelkolla årtalet med Bobban på MSN) och ikväll skulle jag prova den. Jag lyckades trycka i mej i den! =)) Jag är ändå fortfarande 100% säker på att jag ökat i omfång bara det sista året.

Nu ska jag baske mej sova, även om vi fick sovmorgon så är 1000 ganska tidigt ...

Välgörenhetsgala

Japp, ikväll är det då dags. 1830 går ridån upp och vi bjuder en, förhoppningsvis, generös publik på en show i kontrasternas anda.
Välkomna!

Nu ska jag jogga tillbaka till kulturhuset och ha en liten uppvärmning.

Koreograf?

Har kommit hem från Bjärnum redan, vi fortsätter repa på välgörenhetsgalan här hemma. En massa dans har det varit hela förmiddan, svinroligt! Vi körde igenom typ alla koreografier vi lärt oss under dessa två terminer, och på extradansen var det redovisning av våra egna koreografier som vi i par skulle knåpa ihop till de låtar vi spelade in. Jag och Jonna gav oss på min River Deep Mountain High med Jonnas finurliga inklippningar från hennes egen. Väldigt humoristiskt tyckte vi själva, men att det skulle bli sånt succé!
Jag är så himla stolt, vi fick tom rådet - Behåll den!
Marsha tyckte vi var bäst, hon skrev det själv, läs här!
Yeey, Jonna, we nailed it!
Very Good!

Nä, en timme och 45 minuter kvar till lektion, jag är svinmätt av mina kotletter och nu ska jag sova. Det frestar på att ligga på topp! ;)

Mitt misstag

För två månader sen la jag upp två monologer på bloggen, en från Fröken Julie och en, som jag trodde var, från Mösexan. Jag hade fel ... Jag vet inte riktigt när det började bli fel, men Waiting For The Parade ska det vara. Så dumt.

Ännu dummare hade det blivit om jag kommit vidare till sista dan på Balettakademien, jag hade skrivit på ansökningsblanketten att jag skulle läsa en monolog ur Mösexan. Pinsamt det hade blivit om juryn hade rättat mej där och då ... =O

Nu ska jag iaf ner till receptionen och hämta kuvert till mitt PASbrev.

Sega datorer

Så här ville man bara göra med skolans datorer. De är så jävla sega! Det tog en halvtimme att skriva ut två papper. Nån lär ha sagt att folk spenderar mer tid framför datorn nu för tiden, men det kan fanimej inte stämma. Så långsamt som det går uppe i villan lär det ju ha gått på 90talet också. Snacka om att spendera tid framför en dator - men då utan att få nånting gjort!

Aja, nu har jag skrivit ut bekräftelseblanketten till PAS förberedande, den är inte bindande förrän i augusti, då hinner jag få veta om jag kommit in på Bjärnum så jag kan avboka. Jag känner hellre för en heltidsutbildning, men bra att ha som back up om jag inte skulle komma in på det andra.

Nu ska jag pilla ut linserna och lägga mej en stund. Efter lunch ska jag se till att få iväg brevet.

Långa kvällar

Om tre dagar är det torsdag. Då, vid den här tiden, har vi lämnat klassens sista projekt bakom oss. Det kommer nog snart kännas vemodigt, just nu känner jag bara stress. Förmodligen helt obefogat, övriga menar att allt är under kontroll.

Men mellan repen har vi vanliga lektioner också. Som Skapande. Jag designade världens bästa handduk förra veckan och denna gjorde jag slag i saken och målade av mina skisser. Så här blev resultatet, ska bara strykas och sen är det bara att attackera med blöta händer.

Jag gillar verkligen min badrums/Bondversion av 007 !

Nä, om man skulle göra sej iordning så ja kan se ännu ett avsnitt av Merlin. Fy fan vad jag blev ledsen när jag upptäckte att det inte fanns med nåt extramaterial på den svenska utgåvan ... =,(

We all live in a yellow submarine

"År 1920 införs motbokssystemet där personer över tjugo år, med undantag av gifta kvinnor, var berättigade att köpa mellan 1 och 4 liter sprit per månad." Det fick jag lära mej när jag kollade på ett avsnitt Doktor Åsa, men jag fattar inte riktigt undantaget. Kunde en gift kvinna vara under 20 år eller fick hon inte köpa mellan 1 och 4 liter sprit i månaden även om hon var över 20? Aja, systemet äv avskaffat nu iaf ...

Jag sitter på rummet, äter naturgodis och har precis kollat färdigt på Across The Universe. Bara bra saker! Jag undrar när tyskaftonen börjar som jag var bjuden till. Eller alla som inte åkte till Liseberg idag var bjudna till. Jag valde att inte följa med då jag inte roas nämnvärt av sådana aktiviteter. Jag har i vuxen ålder provat på sånt som snurrar, både på marknivå och upp och ner (inte uppochner), men jag finner inte det roliga i det. De ser ut att vara magkillframkallande, men jag sitter mest och har ont av fastspänningsanordningarna.
En bergochdalbana sätter jag inte min fot i. Det har jag gjort en enda gång, aldrig mer. En vacker dag på Ölands Djur- och Nöjespark, när jag bara var ensiffrigt gammal, tyckte min far att jag skulle åka just en bergochdalbana med honom. Allt var frid och fröjd tills vi långsamt kom upp för första backen - det var ju som Pariserhjulet! Men sen jävlar. Jag tittade ner på golvet och kved resten av färden. Han talade aldrig om för mej att den gick snabbt!

Inatt och idag har jag gått igenom en i åtta delar upphackad film på tuben. Yellow Submarine. Nåt jag heller inte upplevt sen jag var typ fem äpplen hög, då inte på tuben, dock. Tvi för den lede, vilken jävla filmjävel! Blev jag inte ärrad för livet som barn av alla dessa störda färger, mönster, former och figurer så är jag fan i mej det nu! Drömde massa mardrömmar inatt efter det ... =(
Snyggingar ...

Det kom ett paket

Ja, dagar och kvällar går åt att repa för välgörenhetsgalan. Nu har jag hål i schemat och hinner kolla på Så Ska Det Låta. Jag mår inte så himla bra, vet inte var det kom ifrån för innan idag var det inga problem, utom förkylningen. Kanske bara behöver sova. =/

Men, som rubriken avslöjat, så fick jag ett paket idag! Av min mor. Jag visste att det var ett på väg, men detta var tyngre än vad jag väntat. - Väger en DVDbox så här mycket? Fan vad najs, hon har skickat med nåt annat, vad spännande!
Men det vad det inte. DVDboxen som väntat och sen två paket linsvätska som ökade vikten. =)

I helgen ska jag gå igenom den efterlängtade boxen! Eller nja ... Hinner jag det? Imon när andra ska till Liseberg är jag ju bjuden till Tyskafton nere i Morkullebyn. På söndag är det Ronny och Raggevisning. Nånstans går det la att klämma in. Längtar ... <)


Vitt porslin

Nu kände jag jävlar i det att det var dags för en uppfräschning på toaletten. Både stol, handfat och spegel fick sej en omgång. Allt medan jag desperat försöker vi vacker. Iförd ansiktmask som stelnar allteftersom står jag, även på knä, och fejar och skrubbar. Kan inte ha varit en för fager syn, så jag förseglade dörren noga bakom mej =) .

Vi har börjat repa på allvar på vår välgörenhetsgala, så dags nu med en dryg vecka kvar. Jag känner ingen personlig press  eftersom jag inte är satt att göra så avancerade saker, men det finns ju andra som är det. Hoppas allt löser sej.
Jo, förresten, jag är satt på en avancerad sak. Mitt solo ... Hur ändaste in i helvete ska jag klara de stört höga tonerna i bröstklang!? Jag kan inte ...

Jag skulle fortsatt med innebandy istället. Igår körde vi det på friskvården och fan vad bra jag var! Trots att jag var förkyld och hostig och därför inte hade linser på mej, så jag hade enorma problem att se bollen. Jag gjorde tom med ett gäng mål! Det brukar jag aldrig göra, oavsett sport. Ah, jag hade så roligt.
Idag hade folk roligt åt mej istället. Under en diagonal på auditionträningen ingick det att man skulle hjula och sånt är jag livrädd för. Jag vågade inte ens sätta i händerna i golvet. Men istället för en fin, graciös, vig hjulning så gör jag istället en inte fullt så fin, graciös, vid kullerbytta ... Jag trivdes bättre med det. Då.

Nu ska jag lära mej hjula igen, lika fint som när jag var liten.

Tema: Hippie

De flesta av mina vänner i klassen har lång sovmorgon på tisdagar. Därför ska de ikväll ha en hippiefest. Jag tar för givet att det innebär att man ska vara utklädd till hippie =) ...
Jag har i min garderob utmärkta förutsättningar för att sätta ihop en trovärdig hippieutstyrsel! Men jag blir allt vackert kvar inne på mitt rum. Vissa av oss är nämligen inte förunnade en sovmorgon på tisdagar. Upp till frisvården klockan 0800 gäller för mej, känner inte för det med rester av alkohol i kroppen.
Men man behöver ju inte dricka! Nä, det behöver man inte, men jag kommer inte få roligt utan alkohol utan bara sitta som en hög med jord för att senare gå hem - tidigt. Så fungerar jag, så det där med att man kan ha roligt utan sprit stämmer inte på mej. Inte så länge det gäller på fest där de flesta menar idka alkoholdrickande eller att man kan byta ut spriten mot annan alkoholhaltig dryck.
Så jag förblir på min säng.
 

Min Kamp

Mot ett städat internatrum!
Andra går på förmiddagsfika och jag går till rummet och städar. Ända sen det började bli stressigt med auditioner och välgörenhetsgala har jag inte riktigt tänkt på min hemmamiljö. Och de lediga stunderna tar jag vara på genom att verkligen vara ledig och inget annat.
Nu dock, har jag tröttnat. Hoppas verkligen inte att någon vandrat in på rummet medans jag varit borta och sett denna misär, man kunde mycket väl tänka sej att Adolf Hitler junior påbörjat det tredje världskriget just inne på detta rum.
Jag tänker inte lägga ut några bilder på Markaryds enda inomhustipp, för detta är mer än vad jag kan stå för. Därför ska jag fortsätta i fem minuter till, då nästa lektion börjar.
Giv mig edert stöd!

Att äta en lördag

Trots min vidrigt dåliga aptit känner jag ändå att jag lyckades bra med att äta igår. Visserligen fick jag inte i mej nån frukost förrän runt halv tre på eftermiddan, vi satt ute i solen istället.
Men sen jävlar! Jag, Emma och Pierre hade spikat 2000 som tid för att starta grillen, så själva förtäringen skulle inte ske förrän en bit in på kvällen. Jag steker mej lite blodpudding vid sexsnåret. Jätterolig tanke som slår mej medan jag står böjd över kokplattan. De är så himla små att de ser ut som plättar. Blodplättar! <)) Som sagt; jätteroligt!

Men sen drog då grillen igång, Pierre fick vara grillmästare eftersom det var hans premiärgrillning - någonsin! Eller ja, typ. Hans familj är inte som vanliga svenskar räknade vi ut igår. =)
Ah, det var så jäklans gott!

På kvällen kutade vi bort en runda till en nyöppnad restaurang vars bar stod öppen. Öl! Mumma! Två LUSare som gjort oss sällskap sen grillningen fortsatte göra det. Det var en rolig, speciellt för somliga som reagerade starkt av en hammarhaj, och intressant afton.

Idag ska jag stanna inomhus tror jag, trots lockande solsken. Satt och solade tills jag blev rosa som en skållad gris igår, får nog vila upp mitt stackars skinn ...

Svininfluensan?

Usch, jag har hostat precis hela natten, inte sovit så mycket med andra ord. Shit, jag skulle kunna spela Skorpan i Bröderna Lejonhjärta! Jag skulle illustrera en fruktansvärt trovärdig lungsjukdom!

Ja, om man kanske skulle skriva lite allmänt om hur jag har haft det i Sveriges framstjärt. Vi kan döpa den första helgen till PAShelgen. På bilden är vi på väg upp.
Jag var på en auditiondag, jag åkte ut och kom in på deras förberedande linje. En natt till skulle jag stanna i Göteborg och vi fick låna hus hemma hos Bettans kompis i Majorna. Under en visit innan vi började lasta ur bilen på packning tyckte nån idiot att det inte gjordes kvickt nog. Två väskor med träningskläder, skor och smink fick den eller de med sej.

Medans somliga hade sin andra auditiondag på lördagen åkte vi övriga ner till centralen och tog en fika, ölfika för att specifiera min egen beställning. Lite senare igen, nere på stan, var det dags för lunch. Jag med min värdelösa aptit tog mej en öl till, smakade smaskens i värmen! Tillbaka med bil till Markaryd då, där fortsatte kalaseriet.
Fina close ups på Sara och Emelie. Lina och Emelie till höger.

Skolan gick som vanligt i två dagar, jag tog ledigt på onsdagen för att hinna med allt jag var tvungen att hinna innan bussen gick till Hässleholm. Handla på ICA och apoteket, hämta Marshas linser som postats till receptionen, som inte fanns där. Efter mycket om och men visade det sej att de fanns inne på en i klassens rum.
Bussen till Hässleholm, ja. Den missade jag ju. Jag var kanske inte i helt god tid, men min jätteväska sinkade mej mer än jag planerat. Dessutom gick den nån minut för tidigt också.
Så, vad gör man?
- Pierre ... Du råkar inte vara ledig och ha tillgång till bil inom den närmsta framtiden?
Världens bästa Pierre fick äta upp sin mat och sen fick jag en passagerarplats till staden för andra gången på två dagar. Kvällen innan hade samma Pierre ett stand upgig som gick lysande. =))

Jag kom med det försenade tåget tillbaka till Göteborg och hamnade inne på centralen. Det var meningen att jag skulle hitta en Marsha där inne, men då hennes mobilbatteri tagit slut var det inte lätt att hitta henne i myllret. Jag ställer mej, efter vandrande fram och tillbaka, stilla och hoppas att hon kommer och går förbi.
Marsha lyckas hitta ett uttag och kan ladda sin telefon och ringer till mej.
- Hej, var är du?
- Jaa, jag står vid en turistinformation ...
- Okej, men jag kan se en pressbyrå, försök hitta till den.
- Jag står redan vid en pressbyrå.
- Aha, men gå till en affär som heter Pocket.
- Asså, jag hittar inte här ...
- Nej, men leta upp det!

Jag går en tre - fyra steg och ser en skylt med Pocket på och headar dit.
- al!
Det var Marsha. Hon stod stilla som jag gjort med en enda pelare emellan oss. Jätteroligt!

Jess, dan efter var det dags för nästa audition, vi har kommit fram till BAhelgen. Men precis som på PAS gick jag inte vidare till den andra auditiondagen, vilket förövrigt gällde alla sökande från min klass utom Marsha, så när det var fredag dan efter skulle vi bila tillbaka hem. Trodde vi.
Vi satt på torsdag förkväll i Bältesspännarparken och käkade glass i solen hela gänget. När den gått ner och det började bli för svalt satte vi oss själva i rörelse. Jag, Emma och Marsha skulle tillbaka till Mölnlycke, där vi hyrt en lägenhet under förgående natt, och betala värden. Efteråt gick planerna att vi skulle sova över i en lånad lägenhet i Almedal, men när vi och all packning var i bilen och vi var redo att starta så studsar hela bilen till. Frikopplingspedalen låg död nere på golvet.

Det var ett smärre helvete innan vi tillslut löste så vi blev hämtade och skjutsade till Almedal av en klasskompis som bodde där. På fredags morgon var vi precis i färd med att boka tågbiljetter till Falkenberg då Emmas mobil ringde. Som på beställning så var några bekanta till hennes familj alldeles precis i närheten och de var påväg ner till just Falkenberg med sin husbil, till samma camping där Emmas familj befann sej. Därifrån fick vi sedan skjuts av Emmas pappa till Markaryd.
På bilderna ser vi en väldigt intressant gunga och en liten demonstration. Den var dock inte så intressant som den verkade ... Och så Lina i, vilket i vart fall var min, jungfrufärd i en husbil.

Och här är jag. Jag har bränt mej i solen och om ett par timmar startar grillen! =))

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0