Nu far jag

Jag sitter åter igen uppe i datasalen. Jag har tagit ledigt från Bjärnum idag eftersom jag ska ta bussen till tåget i Hässleholm, den går 1248. Jag har fått iväg min Bjärnumsansökan, jag har printat ut min E-biljett och nu väntar jag på att min monolog ska komma ut.
Jag ska till Göteborg alltså. Visa upp mej och vad jag kan. Och jag har blivit dyngförkyld. Hurra ...

Nä, det är mycket som står på att-göra-listan och blogga är inte med alls. Därför ska jag ner till recsptionen, handla och sen packa klart. Toy toy till mej!

Social

Nu sitter jag uppe i datasalen tillsammans med några klasskompisar. Dock har de engelskauppgifter att göra så de är inte så pratvänliga just nu. Anledningen till att jag sitter här medan de koncentrerar sej är att mitt internet har lagt av ... Jag vet inte hur eller varför, helt plötsligt igår kväll när jag skulle uppdatera en sida så ville den inte helt enkelt inte. "Fel på sidan".
Jag ogillar mycket. Ville lägga upp bilder och grejer. Medans jag sitter här kan jag väl försöka påminna mej om att jag ska be min lärare om ledigt imon, det blir nog så att jag får ta tåget till Göteborg. Hoppas bara att mina vänner vill komma och möta mej på centralen. Göteborg, ja. Jag ska fortsätta min auditionturné på Balettakademien, hoppas det går bättre än på PAS! =)

Nä, nu ska jag fortsätta på min ansökningsblankett till Bjärnum!

När ska jag lära mej?

Nu har jag åter igen blivit påmind om varför jag aldrig köper och dricker vin för att bli full. Det hänger kvar så jävligt till dan efter! Jag är den segaste som legat i en säng, känns det som, ändå vaknade jag för en halvtimme sen. Jag ska dricka juice nu.

Förberedande

Idag kom jag tillbaka till Markaryd efter en enda dag på audition på PAS. Tio i fem fick jag ett sms från skolan

Hej, du har antagits till vår förberedande linje, dvs du har inte gått vidare. Kontakta oss nästa vecka om du vill ha mer info. Kommer även per post. MvhMikael

Jag behövde bara göra en auditiondag. Jag vet iaf att jag har en backup, om jag inte skulle komma in på nåt annat. Jag håller så in i helvete på Emma och Marsha som gick vidare tills imon! =)) Jag själv hade jätte jättegärna varit med dem, men har man inte begåvningen så har man inte ...

I torsdags åkte vi till Gbg och sov hos Bettans farbror Olof och fick låna rum hos honom. Jag kan inte ha sovit mer än en timme i den sängen. Jag hörde Marsha gnissla tänder så det gjorde ont i min egen käke och Bettan skratta så jag höll på att fråga högt vad som var så roligt.
Sov knappt nåt, steg upp, gick till spårvagnen, genomförde balett och jazz, hade sångprov och monolog. Jag fick inte ens köra hela min monolog, jag som kunde den så bra! Förberedande som sagt.

När vi, efter mycket om och men, hittade hem till Bettans kompis Carro, parkerade vi jämte huset och gick upp för att  hälsa på, en snabbis tänkte vi. Den snabbisen drog ut lite längre än vi trodde så när vi skulle bära upp våra grejer från bilen visade det sej att Bettan och Emma blivit bestulna på varsin väska från bilen. Jag har sällan varit så förbannad, och jag lånade ut mina jazzskor och vattenflaska till Emma.
Idag vaknade jag klockan sex, när Emma och Marsha började leva.

Jag, Bettan och Carro stack ner till Centralen och fikade med Lina, och när de två förstnämnda hade tagit tåget ~1200 till Borås satt jag och Lina kvar med våra öl. Vi hann se Peter Harrysson promenera förbi två gånger med långt, långt skägg.
Övriga kändisar jag sett var faktiskt i juryn på skolan. Först Lisa Alvgrim, som jobbat mycket med GAS. Henne kände jag igen direkt.
Sen fanns det en dramalärare som verkade mer än bekant, men jag kunde inte fästa henne. Hon hette Helen och satt inne på monologen. Jag tänkte genast att det måste vara i nåt tvprogram och att jag var tvungen att googla nu. Så här står det på Dansforums hemsida:
HELEN SÖDERQVIST HENRIKSSON är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö 84 - 87. Hon har sedan arbetat professionellt som skådespelare med teater, film, TV, radio och som speaker. Hon har bl.a. arbetat på Angeredsteatern, Riksteatern, Älvsborgsteatern, Atelierteatern, Folkteatern och senast på Teater Halland, där hon var projektledare, dramapedagog, regissör och skådespelare i forumteatern ”DEMO” om demokrati och ungdomar. I film och TV-sammanhang har hon synts bl.a. som prästen Berit i ”Hem till Byn”, Eva Gaut i ”Noll tolerans”, Britt i ”Jägarna” och Mackans mamma i ”Det nya landet”. Hon har dessutom en 2-årig dramapedagogutbildning på högskolan i Luleå och har arbetat som scenframställningslärare på Balettakademin, Dramacenter, Ljungskile folkhögskola och Teaterhögskolan i Göteborg. Hon är nu heltidsanställd som teaterlärare på Performing Art School.

Det är alltså från Hem Till Byn jag känner igen henne! Även Noll Tolerans och Jägarna när de nämner det!

Nu är jag svintött efter att ha suttit nere på fotbollsplan tills solen gick nedanför kullen och sen kollat på Rocky VI. Vi kom fram till att vi ska ha en Rocky-mara inom en väldans snar framtid, kanske imon. Jag står för råmaterialet.

Hej Göteborg, jag kommer snart

Nu har jag varit och handlat en massa mellanmål, strukit de kläder jag ska ha med mej och packat ner sängkläder och toalettsaker i väskor. Jag har ännu lite kvar att göra innan det är dags för auditionhelg på Performing Arts School. Jag är dock ganska säker på att jag kommer åka ut första dagen, men jag packar ändå för en helhelg =/ .

Ska snart gå ner till matsalen och äta dagens första mål. Gav mej själv en sovmorgon idag och sket i frukosten. Ska bara vänta på att Emma ska duscha färdigt =) .

Igår var det ju så himla mycket jag skulle göra, och jag måste säga att allt ändå gick hyfsat. Avtentningen var väl det som gick sämst, men ändå okej, låten jag spelade in gick bra, men tiden tog slut för grabbarna vid mixerbordet att fixa och dona så med på skivan finns en liten tupp jag fick, som jag kommer störa mej på i resten av mitt liv, och så är sången för hög jämfört med bakgrundsmusiken. Men de var så duktiga så, jag är ändå nöjd med resultatet.
Danen sen, vi gjorde aldrig diagonalen, thank God, men koreografin gick bättre än vad jag hade hoppats på. Jag är jätteförvånad att den satt trots att jag bara gjort den på auditionträningen veckan innan lovet och gick igenom den på två minuter med Biffen i tisdags.
Monologen sen gick skitbra, eller ja, lärarn sa att jag skulle vara nöjd, så då är jag det! =) Snart ska jag köra den igen, jag har för mej att det är imon.

Usch, jag hatar auditions och jag ångar mej lika mycket varje gång jag ansökt till nåt.

Vad mycket det är

Imorgon händer det mycket. Vi åker till Bjärnum som vanligt, väl där ska vi kunna en diagonal både från höger och vänster, en koreografi, tenta av en rap och en låt, spela in en låt i studio och så ska jag läsa upp min monolog inför klassen. Det sista fick jag reda på idag.
Efter min förra monologträning kunde jag bara de fyra första raderna och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. När jag hade träning idag blev läraren imponerad, jag tyckte ju att jag bara lärt mej texten! Hon ville absolut att jag skulle visa upp den imorgon, hon trodde att jag måste ha övat jättemycket.
Nja, övat och övat, jag hade tänkt hela tiden hur jag skulle betona och röra mej, men det verkar tydligen räcka =) !

Jess, på torsdag åker vi till Göteborg för att på fredan genomgå den första, men förhoppningsvis inte den sista, auditiondan på Performing Arts School. Dock är realismen mej hack i hälarna och jag tror mitt besök kommer bli kortvarigt. Men jag har större problem. Jag vet inte var jag ska förvara min kropp nattetid, åker jag ut innan min chaufför; hur ska jag komma hem, och eftersom föraren planerar att stanna kvar i Götet tills nästa skolas audition, Balettakademien; hur ska jag komma tillbaka till stan? Tåget kommer bli dyrt, dyrt.

Men det är minst tre dar tills dess, jag fokar på onsdagen just nu. Inspelningslåt, monolog och väntan på att Frida ska ringa så vi kan gå och öva på dans och tenta.

Stipendiekandidater

Över lovet skulle vi, var och en i klassen, skriva två personer som förtjänar ett litet stipendium. Givetvis glömde jag bort det och måste göra det nu.
Två personer som man tycker ha betytt mycket för klassen eller utvecklats mycket etc. tillsammans med en motivering om varför man nominerat som man gjort. Jag har så djävulens svårt för detta! Vem är bättre än den andra? Kanske den jag inte känner så bra har gjort enorma framsteg jämfört med de jag känner, och förtjänar en belöning, utan att jag ens vet om det! Fy fan så orättvist.

Kunde de inte utsett en kommitté till det här?

Nånting saknas

Jag mår inte så bra. Jag känner mej sugen på någonting, men jag är långt ifrån hungrig. Jag käkade ju innan jag åkte tillbaka till Markaryd, så det är inte så konstigt. Jag känner mej tjock i huvudet, det svider i ögonen, har ingen energi alls. Jag tog en timmeslång power nap tidigare ikväll och det gjorde saken lite bättre faktiskt, jag fick främst tillbaka värmen. Hade jättefrossa.

Väskorna är bara till hälften uppackade, jag är i stort behov av att tvätta, jag kan inte mina texter och jag vill bara lägga mej i sängen och falla i en dvala, inte vakna upp på väldigt länge. Tvärt emot andra lov så ser jag inte fram emot skolstarten efter detta. Jag vill inte, jag känner ångest, inte minsta tillstymmelse till glädje över att få träffa mina klasskompisar igen. Jag vill tillbaka till mitt Växjö och stanna där, inte låta någon ta kontakt med mej förrän jag tar initiativet.

Jävla skit.

Ge mej ett A

För ett par dar sen frågade min pappa om jag inte spelade nåt på ukulelen nu för tiden. - Nej, svarde jag, då den hänger så fint på väggen hemma hos mamma. Nu när jag kom hem fick jag ett ryck och skulle spela på den - ostämd till 3000! Utan synt har jag aldrig stämt den och den fanns i Moheda. Jag visste att jag hade ett A inspelat på mobilen och utifrån det Aet stämde jag ucken efter gehör. Det gick skitbra, jag körde både Mössens Julafton och Apans Sång.

Usch så jäävla trött, skriver om dagen en annan gång, skulle bara skryta om mitt gehör nu!

Gymnasiekonserter och Beatles

DVDspelaren har gått varm i pappas tvrum ikväll. Jag fick näst intill tvinga fadern att se Across The Universe, han var inte på den idén alls, fast jag visste att han borde se den. Jag hade rätt. Det är fanimej inte många filmer han säger åt mej att pausa i medan han går på dass. Vet dock inte vad han tyckte om filmen i sej, men musiken kunde han inte låta bli att sjunga med i, i varenda låt. =) Det är Beatles och nåt som har med Beatles att göra rakt igenom hela filmen.
Efter det tyckte pappa att det var dags att se på nåt som han trodde var jävligt längesen jag såg, det hade han rätt i. Konserten vi hade i ettan på gymnasiet. Omg, några proffs, det var vi verkligen inte! >)) Hahaha, men vissa låtar gjorde vi faktiskt jävligt bra ifrån oss! Sjunde maj 2004 ... Snart fem år sen, fy schan vad tiden rusar! På samma skiva fanns också inspelningen av vår FNkonsert 2005. Mmm, längtar tillbaka! Jag hade så djääävulens roligt!

Jess, på tal om roligt så har jag glömt att lägga upp bilder jag tagit på de tre äggen en giganthöna lagt på Växjös stortorg lagom till påsken som var.
Det var riktigt fint och härligt väder i Växjö igår när jag skulle åka till Moheda. Den stora solen fick mej att vara pigg hela dagen, trots de alldeles för få timmar jag sov natten innan. Underbart! Kan inte sommaren vara här på riktigt nu?

Fy fan att påsklovet är slut! Jag har inte hunnit med nåt. Inga texter sitter, jag har inte träffat alla vänner, och de jag träffat har jag inte umgåtts med så mycket som jag vill. Ska dock se Th. en gång till, imon. Party! =))

Mina älskade nudlar

Nu är jag mätt, jag har kastat i mej ett paket nudlar.
Igår åkte jag in till stan för att hänga på krogen med Jojje och när alkoholen började blanda sej i blodet blev jag så in i helvete sugen på nudlar. Och så hade hon inte några hemma! Suget höll i sej hela kvällen.
Aja, när jag vaknade upp efter en trång och gemensam natt med Jojje och hennes pojkvän hade nudelbegäret stillat sej, innan jag hoppade på bussen tillbaka till Moheda svängde jag in på ICA och handlade en sandwich. I den fanns en skiva tomat och jag ångrade att jag inte köpte en påse tomater istället, för det var så jävla gott! Konstigt med dan efter.

Innan vi gick ner till Deluxe satt vi och kollade på roliga tubklipp. Jag visade henne min och Jonnas favvo! >)) Så fruktansvärt roligt!

Titanic

Då var det 97 år sen Titanic krockade med isberget. Vi vet ju alla vad som hände ungefär två timmar senare, ~0220.
Fy fan, vilket öde. Tänk tanken att hoppa i mitt i Atlanten inatt ... Ofrivilligt! Jag ska tänka den tanken och försöka känna medlidande. Det är helt ofattbart att det verkligen har hänt!

En enda nu levande människa har varit ombord på Titanic. Hon var dock bara året gammal.

Big Brother tvåtusen .... Vaddå?

Jag hittade en gammal repris av en säsong av Big Brother. Det finns en blondin som heter Linda med. Om jag får gissa så är det allas vår Linda Rosing. Dock har hon ett utseende och en dialekt som jag inte alls är van vid. Hon blev alltså känd genom detta program? Whoa ...

En öl!

Vad har du gjort idag?
Hade nån frågat mej det nu hade jag svarat:
- Druckit öl!
Man skulle kunna sammanfatta min dag så. Först ölfika med Jojje. Det hann bli fyra 0,4 l. Sen en 0,4 l medans jag käkade kines med Th. Efter trerätters kände hon att hon var sugen på mer öl. Hon blev 'la avundsjuk på mej och Jojje och våran ölfika =) . Vi gick sonika tillbaka till Espresso efter maten och tog varsinn öl, en 0,4 till för min del. 6 gånger 0,4 liter blir 2,4 liter. Alltså har jag sugit i mej nästan två o'n halv liter öl! Gott som fan. <)

Studiolåt?

Jag håller på att ladda ner en instrumentalversion av en låt jag vill spela in i studion nästa vecka. Jag hade först tänkt mej Bright Eyes med Art Garfunkel, men sen visade det sej att i princip alla i klassen valt en ballad. - Fan vad tråkigt, tänkte jag. Därför laddar jag nu ner River Deep Mountain High. Ska prova sjunga den och se om det är okej att byta.

Om en timme ska jag ta bussen in till stan, ska på ölfika med Jojje, hoppas det blir lite sol iaf. Efter det ska jag träffa Th. och käka med henne. Ska bli jävligt najs! =) Vänner tycker jag om!

Fem timmar igen

Jag somnade strax innan två inatt efter att ha varit på bio med, numer, utländske Maja. Filmen var helt okej, dock lite för förutsägbar och orealistisk.
Men iaf, jag vaknade för typ 40 minuter sen, när jag kollade på klockan stod den på 0706. När jag startade datorn för att trötta ut mej lite med den uppförde den sej konstigt. Vänsterklick hade blivit högerklick och högerklicken funkade inte alls, så jag kunde inte orientera mej vidare från skrivbordet utan fick starta om.
Då fastnade den i dos och gjorde nån scandisk eller nåt. Hm, undrar vad det är med datorn? =/ Så vitt jag förstod hittade den inga virus.

Nä, om man skulle försöka somna om och hålla sej i det tillståndet ett par timmar.

Bio

Vad gammal jag känner mej, både fysiskt och psykiskt. Att kliva upp 0500 för att gå till jobbet är ju vuxet bara det, att sedan vid andrefrukosten tänka på vilka det är som fyller arton nu för tiden gjorde mej ännu äldre. 91orna! Ah, jag fick åderbrock och lårbenshalsbrott av bara tanken.
Och när jag ser tillbaka på denna helgen börjar jag fundera på vilka jag ska skriva i mitt testamente. Jag har nämligen lagt mej och somnat både fredag kväll och lördag kväll innan midnatt. Jag vet att jag hade hållt igång sen fem, men jag somnar i princip aldrig innan 0100 oavsett antalet vakna timmar. Det gör jag inte ens på vardagar!

Ja, eftersom jag var i säng runt halv elva kanske ni förstår att jag aldrig träffade Maja igår. Vi kom inte på vad vi skulle göra.
Ut på krogen Hon skulle ta bilen, skitkul att vara nykter på krogen liksom. Jag hade ju inte druckit nåt heller om inte hon gjort det.
Käka på restaurang Hon skulle äta påskmiddag med sin familj. Hade inte fått plats med så mycket mer. Och jag som är en sån sällskapsmänniska och anpassar mej efter omgivningen, hade inte heller ätit nåt.
Fika Vi kunde inte tänka oss att något fik alls hade öppet efter klockan 18, ännu mindre på påskafton.
Gå på bio Åter igen påskafton. Sista bion gick runt 1700.
Gå på fest Maja hade fått en inbjudan till en hemmafest, men så var det det där med nykterheten igen ...

Jess, vi sköt upp det hela till idag istället. Vi bokade plats i biosalongen till Slumdog Millionaire. Hoppas på en najs dag idag.

Ah, det var en pärs

Är mör som en nyklubbad köttbit, det är inte mycket som är bra med mej. Ser ut som förstapristagare i Halloweens Bästa Skräckinjagande Mask, är jävligt glad för mina medmänskors skull att jag var ensam i lägenheten när jag tog av mej skorna, svanken tillåter inte mej att se graciös ut när jag rör mej framåt och ögonlocken minskar aktivt mitt synfält väsentligt.

Usch, hoppas det dröjer länge innan jag behöver gå till jobbet igen! De sista timmarna hängde inte hjärnan med övriga kroppsdelar. Jag känner ändå att jag hoppas att Maja hör av sej och vill och kan hitta på nåt. Skulle gärna vilja ta en öl nånstans, men kommer hon med bilen får umgängesaktiviteten anpassas! =)

Näe, banne mej, jag ska fan bada fotbad!

Jobbardags

Jahupp, då var det strax dags att ge sej av mot arbetet ... Uppe med tuppen klockan fem. Är väl hemma kvart i sju kanske. Är det nån dag som är lång så är det fan årets Påskafton ...

Slutet på påskveckan

Blå måndag (från tyskans "Blauer Montag", kanske från den tid då man under fastlagen klädde (sydtyska) kyrkor i blått)
Vita tisdag (sista dagen man fick förtära vitt mjöl och ägg före påskhögtiden)
Dymmelonsdag (kommer av att metallkläpparna i kyrkklockorna denna dag ersattes av trästavar, dymblar, för att ge en så dämpad klang som möjligt, en markering av att det var stilla veckan och att långfredagen var i antågande)
Skärtorsdag (Namnet kommer av "skära" som förr betydde "rena", vilket syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före deras sista måltid)
Långfredag(Förr i Sverige skulle långfredag vara en "långtråkig" dag, då man skulle vara lugn och tänka på Jesus)
Påskafton (Kristus ligger i graven, och lärjungarna sitter inlåsta i rädsla för dem som avrättat honom)
Påskdagen (till minne av Jesu uppståndelse)
Annandag påsk (har som ämne "Möte med den uppståndne")
   Källa: wikipedia.se med modifikation

Vi har kommit fram till Långfredagen, hoppas den verkligen är lång, för jag börjar bli nervös för att jobba imon, det har jag inte gjort sen jullovet ... Jobbigt kommer det bli också för att det är heldag. 0700-1830, elva o'n halv timme på jobbet, tvärt och med en gång, ingen successiv stegring där inte.

Idag klev jag upp vid nio, jag hade sett i tvguiden att de skulle visa Törnrosa Disney Channel <) ! Har inte sett den på åratal.
Hade idag varit för tio - femton år sen hade jag förmodligen varit väldigt trött på godis efter gårdagens påskkärringtiggeri, men det passar sej visst inte för en 21-åring att utföra såna sysslor. Därför åt jag istället godis inom fyra väggar, min far hade varit nere och köpt påsksnask. Trodde han ... Trekvarts kilo för 150 spänn visade kvittot. - Så det var därför jag var ensam vid de hyllorna? Lyxgodis minsann. Han går nog inte tillbaka dit. =) Gott smakade det ju, men det är ju ingen choklad man sitter och skopar i sej.

Stilla Veckan i bilder:


Glad Påsk!

Giv mig bot

Ack, sådan smärta som bosatt sej i min lekamen! Det är näst intill outhärdligt, varför steg jag ur sängen över huvudtaget?

Jag är glad att vi fick ledigt från profillektionerna idag, vilket innebär lov för min del <3 ! Jag hade inte kunnat klara en aktiv dag, har sån fruktansvärd träningsvärk efter två flitiga jazzdanspass igår.
Jag ville inget hellre än att få åka hem, och jag lyckades faktiskt övertala min käre far att komma och hämta mej! Jag behövde synten över lovet och att konka den på bussar är helt uteslutet. Men jag bjöd honom på donken på tillbakavägen som kompens =) !
Och så fick jag träffa min kisse! Äntligen! Han och jag har legat och trängts i samma säng i natt. Märks att han saknat mej, han brukar aldrig vara på mej så mycket annars, ja, han väckte mej när han la sej på bröstet och spann i morse. <) Jag tror att han är avundsjuk på datorn också, för han ska hela tiden lägga sej på eller framför tangentbordet så jag inte kan använda det. Bekräftelsehora! =))

Jag tycker inte om min pappas vänner, de ringer till honom 0628 på morgonen, väcker mej på min första lovdag, jag ville sova ut. Sen vaknar jag av mej själv ~0800, somnar om och 0945 byter kissen då plats från fotändan på sängen till på mej.

Det är frivisning på Disney Channel under påskhelgen och jag har plågat mej igenom flera dubbade Hanna Montana (?)- avsnitt och nyss kom det en jingel om att det skulle starta en film! - Jaa! Disneyfilm! Jag målade genast upp att det skulle visas typ Törnrosa, men istället visas just du en amerikansk, svenskdubbad spelfilm. Kass ... Vad hände med tecknat?

Jag missade ett telefonsamtal

När jag kliver innanför ytterdörren hör jag min mobil ringa inifrån rummet. Med min skadade axel till trots lirkar jag upp nyklar ur fickan med högerhanden och kastar in mej i rummet, bara för att höra hur telefonen tystnar. Eller inte höra  ... (???) Aja, skit samma, jag missade ett samtal från K.Emelie.
Jag ringer upp.
- Hej, jag missade samtalet, kom precis innanför dörrn.
- Men vad fan, du ska svara så fort jag ringer!
- Aja, men nu ringer jag upp upp så fort du slutat ringa.
- A, men lägg på då så ringer jag upp igen.
- Meh, haha, nej.
- Nä, men du kommer nog bli glad av vad jag kommer säga.
- Jaså? =))
- Jag har hittat din bok, den låg i min skrivbordslåda, jag har två på rummet.

Ja, så var det, Emelie hade alltså kutat omkring med mej, för min skull, och försökt leta reda på min sångbok och så visar det sej att det är hon som tagit den! <))
Däremot kom vi aldrig fram till hur den kommit dit, varför hon råkat ta den, när hon använde sin egen bok i onsdags. Vi var inte ens i samma grupp.

Tack, Pierre, för erbjudandet! Det var hemskt generöst av dej! Så du har den i din samling också? =) Haft nån nytta av den?

Ge mej tillbaks min bok!

Buhu, jag har förlagt eller på annat vis blivit av med min sångbok plus ett antal notpapper som jag behöver för att kunna tenta av. Jag har letat som en idiot på rummet, i Eken och nere på skolan. Ingenstans, och det enda jag minns är att jag använde den onsdag efter lunch. Efter det hade jag drama nere på skolan, med tog jag med den dit och glömde den så ligger den i vart fall inte kvar.
Var fan är den? Snart börjar jag skylla på andra, att nån tagit den av misstag. Men vem ..?

Härlig är jorden

Precis nyss tog jag tag i min krage och började gå ut med plastskräp till återvinningstunnorna här utanför. Precis när jag lyfter på locket hör jag klockan från kyrkan/församlingshemmet/kapellet (vad det nu är för nåt ... ) klämta melodin från psalmen Härlig Är Jorden.
Lite kul sammanträffande tyckte jag. Ett litet ledmotiv till mina handlingar, källsortering.

Det gjorde jag i pausen av dokumentären om Josef Fritzl på tv4 Fakta. Jävla grisjävel säger jag. Fy faan!  Såna som han gör inte livet på jorden så jävla härligt ...

Att jag gjorde

Jag vaknade och fick för mej att jag kollat på klockan och att den var efter 15, men då jag mådde illa pga solens värme låg jag kvar lite till. - Skönt att sova ut, tänkte jag och några minuter senare kollade jag på klockan "igen". 0811. Ja, låt oss säga att jag somnade vid 0500. Då har jag alltså sovit i tre timmar. Dags att somna om! Vilket inte är så lätt då solens strålar bränner mej som en myra under ett förstoringsglas, när de tränger igenom persiennens snörhål.
Det blir en sån där hoppig sömn, man växlar mellan vaket och sovande tillstånd, jag drömmer väldigt mycket. Om Bradley! <3 Vi blir skitbra polare och sitter på ett fik tillsammans med en en annan brittisk skådespelare (alla talar svenska). Dessutom har jag en hamster jag fraktar på under hela drömmen, som inte ens är min. Vad nu allt detta ska betyda.

Jag vaknar på riktigt igen och tänker - Nu har jag fått sova! 0903 ... Det var väl själva fan! Trycker ner ansiktet i kudden igen och fösöker desperat somna, och hamnar i en slags lätt sömn för jag vaknar senare en tredje gång. 1000.
Jag ger upp, sätter på radion för att lösa Melodikrysset. Nu är jag fortfarande vaken, efter fem timmar i sängen, varav två av dem inte genererade så god sömn.

Vad ska jag hitta på idag?

Kanske dags

De säger att sömn är viktigt. Det anser jag också. Men nu är klockan över halv fem och jag är inte trött ...
Visst, jag tog en eftermiddagstupplur på typ tre timmar, men det var ju för att knappa in på de sömntimmar jag missat tidigare, inte för att jag skulle kunna vara vaken längre idag.

Aja, lär väl vakna mellan 0900 och 1000 imon iaf, ska försöka somna nu.

God natt

Don't blame me

Jag vet, jag är patetisk ...

TV-inspelning

Igår bar det då av till Sveriges tredje stad, i bilen sitter Pierre, Emelie, Emma, Marsha och jag. Det var underbart väder, helt perfekt dag. Vi stannade till vid ett Gyllene Svanen så vi fick i oss nåt att fylla ut magsäcken med.
Fortsättning till Malmö och vi får en feting till BMW i filen bredvid oss. Sketsnygg sportbil, och i den en sketsnygg snubbe med solglajjor. Vet inte hur det egentligen kom sej, men vi började köra om varann och vi började fotografera och kolla upp regnumret. Vi vet vad snubben heter >))

Han skulle till Malmö, precis som vi, men inne i stan for vi åt varsitt håll. Vi headade mot Malmös nya landmärke, den vridande bålen, Turning Torso. Faktiskt första gången jag varit vid byggnaden.

Då var vi framme vid Skånes Dansteater där inspelningen av Grillad förekommer. Det var faktiskt ganska pinsamt, vi går fram till en dörr och rycker i den, men den är låst.
- Jaha, nähe? Finns det en annan dörr kanske?
Då säger mannen som sitter utanför på en bänk och röker vilken kod det är till dörren. Det var studiomannen Henrik von Zweigbergk, känd från Melfesten. <))
Så, vi kom in, men fattade relativt snabbt att det inte gick att lösa ut några biljetter innanför de dörrarna. Vi hade kommit, så att säga, back stage!
- Öh, jaha, vart ska vi ta vägen nu?
 Det hade ju varit ännu pinsammare att gå tillbaka ut till studiomannen, som nu också gästades av Mårten Andersson ute på bänken. Vi frågade oss fram och vi fick ta en liten genväg ut till foajén där biljetterna kunde lösas ut. Och titta, en ingång till, bara en liten bit bort från den vi gick in i istället!

Vi gick ut i det vackra vädret igen. Och vem står nu borta vid VIPingången, mycket upptagen med en mobiltelefon? Jo, kvällens huvudperson i Grillad, Christer Björkman. Ibland blir jag skitförbannad över att jag inte har zoom på stillbildskameran men på videokameran! >( Jag lovar, det är han!

Inne vid scenen roades vi av Simon Svensson, jättesöt <), och sen drog inspelningen igång. Det gick mycket snabbare än jag väntat, knappt några avbrott eller omtagningar. Och vi flickor var fantastiskt roade av vissa av ståupparna, vi lär höras den fredagen det sänds ... =O  Speciellt när en av komikerna nämnde Thorleifs och när Christer sa nåt elakt om Henrik.

Jätterolig dag igår! Dock blev det lite sent, vi stannade till vid Max på hemvägen, skitlång kö då alla Löddeköpinges ungdomar/raggare tydligen hänger där på torsdagkvällar ... Sen övade jag och en klasskompis på hans auditionlåt jag skulle spela till idag, blev klara 0015, jag själv gick inte och la mej förrän 0130, klev upp idag 0630 för att ha tid till att öva på alla tre låtar jag skulle kompa. Som sedermera blev fem. =)

Ah, nu ska jag, trots varmt och soligt väder, lägga mej och sova en stund.

Pluggar repliker

Vår manusgrupp har nu fått ta del av en annan grupps manus, en tragedi. Nu sitter jag på rummet och pluggar mina repliker. Det går ganska bra, kanske hinner plugga text på min auditionträningslåt till imon också.

Mellan varven, för att få texten att verkligen sjunka in pysslar jag med annat på datorn. Tex sitter jag nu och skriver ett blogginlägg om det, och sen har jag bytt bakgrund på skrivbordet. Gissa vem det är som ligger och sover! <)

Nä, det var inget aprilskämt

Igår vär jag väldigt källkritisk, jag litar inte på nån när det är 1a april, Pierre inräknad. ;)
Han har bakom min och mina vänners ryggar gått och beställt biljetter till oss till inspelningen av det sista programmet av Grillad som går på SVT. Ner till Malmö bär det av, jag som svor att jag aldrig mer skulle vistas i den staden ... Källa.

Först idag tror jag att han verkligen har gjort det! Så för första gången under min tid i Markaryd ska jag nu be om ledigt och för första gången (vad jag kan minnas) få frånvaro från en lektion, utan att det är Vinterrevy. Tack Pierre! >)

Jag har sett en citronfjäril idag, tyder på en fin blivande sommar, det är jättevarmt och jag är glad! Och fortfarade kär i Bradley <)

Skitdag

Allt börjar med att jag gör saker i sömnen, inte bara fel, utan helt fel. Idag när mobilen ringer klockan 7 ligger jag förmodligen och fumlar med klockradion och få den att sluta låta innan jag fattar att det är mobilen, och stänger av den. Helt i sömnen, helt omedveten. Däremot vaknar jag av mej själv och klockan visar 0758 - två minuter till friskvårdlektion således, på fastande mage.
Men vad bra att vi ska vara i nära KCMs gympasal och inte i NIBEs som ligger betydligt längre ifrån hemmet! På med lämpliga kläder och spring. Bara det att när jag kommer ner till gympasalen två minuter senare så är det mörklagt, inte en själ.
- Fan, men vi skulle ju vara här idag!
Bara att ta inomhusskorna under armen och börja lubba, till NIBE.
- Hej främmande karlar!
- Ni skulle nog vara på KCM denna veckan.
- Öh, jaa ... Men det var ingen där ...

Okej, var fan var alla? Hade vi utomhusträning nånstans, hade vi löpning runt sjön, kanske simning i simhallen idag? Skorna tillbaka under armen och löpa tillbaka, in i skolans gympasal igen. Tänt, skor utanför salen, ljud inifrån den ... Folk, mitt folk! Och där kom jag svettig, andfådd, osminkad och blind. Bad om ursäkt på mitt mest ångerfulla sätt och ville helst hoppa över den gemensamma uppvärmningen, utmattad som jag var, men det gick inte för sej.
Först under detta joggingpass kände jag hur min höftsmärta hade stigit flera grader, det gick inte alls smidigt. Inte heller under själva lektionen som bestod av styrketräning. Lyckades med möda att göra armhävningar utan att belasta högerhöften, men nästa station där man skulle göra några konstiga hopp gick det inte mer. Jag fick inte göra mer, bara sätta mej på bänken och glo medan andra körde järnet.

Så mycket lön för min jättemöda fick jag ... =/ När jag kom hem duschade jag och strök lite kläder, sen fortsatte min helvetesdag. Under sminkningen sprutades det linne, jag speciellt valt ut till uppspelet på bolagsstämman, ner med foundation. Dags att tvätta med sminkborttagning igen ... Och så fick jag ha ett annat linne.

Barbershopen för Länsförsäkringar gick lysande, jag är mycket nöjd. Vi fick tom blomster i form av en ros. Det blev några över så jag fick en till <)) ! Träffade även min fasters sambo och min kusins svärfar, då de arbetar för Länsförsäkringar, Alice Bah satt också med i publiken, antagligen som föreläsare. Världen är liten =) !
Ett vackert stilleben!

Efter framförandet blev dagen bara bättre, blev bjuden på trerättersmiddag av Frida som betalning för hennes specialbeställda benvärmare. Så himla gott, toast med lax och avokado till förrätt, tagliateller med pastasås med bacon och äpple till huvudrätt och panacotta med mango till efterrätt. Helt fantastiskt. Och nu sitter jag här, tänker kolla på ett avsnitt med Bradley!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0