Jag är ett vrak

Jag ligger två blogginlägg efter, dels från Göteborg och dels från midsommar, men jag orkar inte. Jag orkar inte bädda med nya lakan i sängen, så jag sover helt utan. Jag orkar inte bära ut resväskan i förrådet igen, så den ligger tom och tar massa plats. Jag orkar inte laga nån riktig mat, så min kost består mest av mackor och snask. Jag orkar inte med nånting, vill bara ligga under mitt påslakanlösa täcke. Tyvärr hinner jag inte det, nu under semestertider jobbar jag nästan heltid, dessutom har jag lovat sjunga på en begravning på fredag, så måste öva lite på det. Så ska man utöver det vara social med vänner för att dölja, och för en stund glömma, hur man mår.
Fuck ...

Så jobbigt

Igår gick det jättebra att komma tillbaka från "semestern". Var deppig som satan på morgonen, men när man mötte kunder kom glädjen tillbaka. När två kollegor genuint sa att de saknat mej trots att jag bara varit borta en vecka, när en tredje kollega säger att hon ser fram emot att jobba med mej på söndagspasset och när företaget sänder en blommor för att tacka för åren som gått och önska fortsatt gott samarbete - då tyckte jag att jag hade världens bästa jobb.
 
Men idag var allt helt annorlunda. Jag tappade all energi när jag kom till jobbet och kunde inte sitta upprätt vid matbordet innan mitt pass startade. Det var fysiskt krävande att försöka vara lika glad och trevlig mot kunderna som vanligt. Hade som en korsett runt revbenen som tryckte ihop lungorna, det var svårt att andas. Svårt att hålla fokus, ibland rusade tankarna iväg på annat håll, man uppfattade inte kunderna, en gång höll jag på att fälla tårar innan jag kom tillbaks till verkligheten.
 
När jag kom hem åt jag en portion middag och tryckte sen i mej 3/4 liter glass. Frös så jag skakade och hackade tänder efteråt. Nu ligger jag i sängen, ska upp och jobba imon. Hoppas det blir bättre, jag vill varken diagnostiseras deprimerad eller panikångestdrabbad.

Klick?

Alltså, hur gör man nu för tiden när man vill få småbilderna förstorade genom att man klickar på dem? Fattar inte ...

Mitt livs första blomsterbud

Så kom då det där blombudet jag väntat på hela kvällen, jag har bara glömt skriva om det. Med spänning, nyfikenhet och förvirring öppnade jag upp omslagspappret och fann fem gula rosor. Med hjärtat i halsgropen började jag vända på kortet. Är det från nån som vill säga Grattis, Tack, Förlåt eller Beklagar? Vem skulle vilja säga det? Och varför?
 
Det visade sej vara Tack från jobbet =S . Jag hade gått hela dagen och hetsat upp mej rakt i onödan! Men ändå kul att de anstänger sej på högkvarteret.

Väntar blommor

En florist ringde mej idag och kollade så jag var hemma i eftermiddag/kväll, för de hade en blomsterleverans till mej =/ . Undrar från vem. Och varför.

Glad midsommar!

Det är midsommarafton, jag är hemma från Göteborg. Tyvärr hinner jag inte skriva nåt mer ingående inlägg om mina där, då jag ska fara vidare om en halvtimme och jag är inte färdigompackad. Det gick iaf inte bra för mej, inget Balettakademien för mej, åkte ut efter andra dagen så jag slog axeln ur sitt normala läge helt i onödan. Har smärta i axel och svank för ingenting ... Känner mej misslyckad, men hinner inte tänka så mycket på det. Jag måste iväg så jag kan fira midsommar!
 
Glad midsommar!

Redo för avfärd. Eller?

Noterna är tejpade, naglarna är målade, blommorna är vattnade, maten uppäten, datorn ska snart stängas av och katten skulle ha fått mat om jag haft nån ... katt. Men det har jag inte, därför behöver jag inte tänka på det!

Går runt och sjunger på Anthem i stämmor (tyvärr fixar jag inte alla tre samtidigt, endast två åt gången med hjälp av ljudinspelare) medan tiden närmar sej fyra. Anthem är ingen låt jag behöver öva på, men tänkte låta hjärnan slappna av lite från de fyra auditionlåtarna jag tragglat i veckor. Samtidigt som jag sjunger går jag runt i lägenheten och kollar om det finns nåt jag glömt packa.

Shit pommes, jag skulle verkligen behöva nåt stärkande, fast jag inte behöver så är jag redan nu nervös. Jag ska inte ta nåt stärkande, i vart fall inte i form av alkohol, jag behöver vara i bästa fysiska kondition.

Jag ska ha med mej sex par skor för fyra dagars resa. Två av paren är dansskor, beroende på underlaget i danssalen väljer jag vilket par jag kommer använda. Ett par ska jag ha på fötterna, dessvärre går inte utomhusets val av väderlek ihop med mitt val av skor. Var i herrans namn ska jag få plats med de tre andra paren? Väskan går knappt stänga som det är.

Vad har jag glömt packa ner? Nåt är det. Nåt viktigt, det känner jag på mej.

Hur ska detta gå? Snälla, låt mej lyckas!

Vad har jag glömt?

Resväskan ligger öppen på golvet, vete fan hur jag ska kunna få igen den. Ändå är jag inte färdigpackad. Strax efter fem går tåget och då ska jag ha allt jag behöver med mej, plus ha hunnit slinka in i en affär och köpa lite färdkost. Kommer inte vara framme i Göteborg förrän vid åttasnåret och sen blir jag där till torsdag kväll, som blivande Balettakademielev eller inte. Skulle jag bli utsållad redan första dagen så är ju Göteborg en stor stad, finns massor att fylla tiden med.

Datorn har jag inte med mej, så jag antar att det inte blir nån uppdatering om resultat förrän på torsdag.

Wish me luck!

Pannkaksladan


En trio flickor på väg från ett regnigt Växjö, genom ett regnigt Småland, till ett Skåne med lite bättre väder.
Vi la våra liv i Emmas händer.

Flickorna med de små blåsorna skulle promt stanna och ge sej ut i blötan för att rasta sej.
Lina blev glad efteråt iaf.

Mästerfotografen Lina fick i uppdrag att fota den gula Ferrarin vi just kört om. Hon gillade visst vattenstrimman bättre.
Synd att männen i inte var lika snygga som bilen.

Så blev vi omkörda av dem istället.


Lina letar förtvivlat efter var det står "Pannkaksbuffé" nånstans och missar de största bokstäverna.Vi fann en gris och hans vän.


Lina fann nya vänner.
Som hette Sören och Kenneth.

Framme i Höganäs och Pannkaksladan.En trio flickor som roffat åt sej av allehanda läckerheter. Och stackars Lina som brutit fingret några dagar innan.


Ja, det ser kanske inte så läskande ut när man bara slevat upp en massa på tallrikarna, men det var, oh, så gott!Lite av inredningen, cowboy/country-style. Tyvärr var det ingen som spelade på scenen.Trots att vi var nöjda var vi med och tävlade om att få pengarna tillbaka.

En trio flickor som är mätta och nöjda.


Lina storshoppade en takkrona till sin nyrenoverade matsal.
När vi hittade tillbaka till E4an pausade vi en stund i godisflygplanet, trots att vi var kräkmätta gick det inte låta bli att svulla i lösgodis också.
MVH En trio tjocka flickor =) .

Försenad

Idag tog det 30 minuter för mej från det jag vaknade till att jag var på jobbet, då blev jag 30 minuter försenad. Jag hann både ta på mej kläder, linser och sminka mej plus hela resvägen mellan hem och jobb. Bara cykelturen brukar ta en halvtimme annars, så ni kan ju ana hur fort det gick på raksträckorna. Dessutom spöregnade det, så det lilla smink jag hann panikkladda på hade ju mestadels runnit ner i sjalen när jag kom fram =/ .
Antar att det nu är dags för frukost.

Note to self.
  1. Drick inte kaffe precis innan läggdags, för först får man gå upp och kissa två gånger innan man somnar, och när man somnat sover man för djupt för att vakna av alarmet.
  2. Ändra ljud på alarmet, har blivit van vid ljudet så jag stänger av det i sömnen.

Dagen i punkter

  • Fick jobba över till halv nio
  • En kund på jobbet frågade om jag var från Ryssland. Jag såg tydligen rysk ut.
  • Sverige är pinsamma i em.
  • Jag klippte sönder en småhålig strumpa och snurrade upp den som donut på hjässan. Tänkte öva inför nästa vecka och se om det blir snygga lockar av det. Och om de är hållbara, nu när det inte blev några Hollywood-lockar hos frisören igår.
  • Imon jobbar jag ett tretimmarspass, men det är ändå tidigt, så jag kryper till kojs nu.

Änt. Lig. En.

Äntligen klar med de förbannade noterna! Första låten iaf, den andra kommer jag inte få kopierad förrän imon kväll och först då kan jag redigera den.
Det börjar bli dags att planera kläder inför de, förhoppningsvis, tre auditiondagarna och packa inför hela vistelsen. Kommer ju vara i Göteborg söndag-torsdag oavsett resultat iom att vi bor på vandrarhem.

Vem? Var? Vad är klockan?

Vaknade 1830 och trodde det var morgon, blev lite stressad iom att jag visste att jag inte ställt nåt alarm. Jag som bara skulle ta en tupplur, sov tre o'n halv timme. Jaja, jag hann iaf klappa och ta farväl av björnarna innan pappa skulle köra in dem till stan i varsinn låda för avlivning =P .

Hur jag ser ut i huvet? Som vanligt ... Frisören ringde och sa att min kusin kört och vält med cykeln på de 200 metrarna hon har till jobbet, så hon var på lasarettet och röntgade sej. Blir nog ingen permanent, jag får klippa mej en donut och sova i om nätterna istället ...

Har förresten fått bilderna av Emma från i måndags, ska bara få ner alla till hårddisken, sen blir det ett inlägg om pannkakor och bilåkning =)) !

Tillökning i filmbiblioteket

Idag fick jag äntligen hämta filmerna från årets dansuppvisningar, en för varje dag. Ibland är det intressant att se sej själv på film, ibland hemskt, ibland roligt. Jag skrattade lite åt mej själv, det såg kul ut när jag tex halkade till med mina mjuka balettskor på trägolvet. Bäst är när jag och Ellinor tillsammans med övriga balettelever är med på menysidan! Smålandsposten var även där och publicerade en enda bild. Voila! Stolt!
 
Sedan fick jag äntligen hem Gleeboxen säsong 2 efter mycket strul. Hittade den till bra pris på en hemsida lik Tradera, men säljaren var ingen höjdare. Det tog lite mer än en månad, men nu är boxen här.
Imorgon har jag slapp jobbtid och efteråt ska jag till kusin Caroline och permanenta mej inför audition. Vackra Hollywood-lockar tänkte jag mej, hoppas resultatet liknar det jag har i huvudet.

Bara på't igen

Efter några timmars avstickare i danssalen med Ellinor är jag nu åter hemma, har knökat i mej en rejäl bit ugnspannkaka med sirap, så hamnade i en paltkoma nu. Jag som skulle fortsätta redigera mina noter. Suck, sluta vara latmask nu, bara på't!

Förresten verkar jag få huvudvärk av sirap, har sett ett mönster i det nu. Bara jag?

Mycket har hunnits med

Herre Je, en vecka går fort. Lever gör jag, men det har inte hänt så mycket i mitt liv, utom de senaste två dagarna. Igår var jag på heldagsutflykt med Lina och Emma till Höganäs och åt pannkaksbuffé på Pannkaksladan. Det har jag väntat på hela vintern och våren och nu äntligen. Snacka om att bli för mätt. Det var Emma som hade en riktig kamera med sej, och jag bad om att få bilder av henne, så inte förrän då kan jag bjuda på några.

Idag var det tänkt att jag skulle hoppa in och jobba för att kollegan skulle göra nåt "jätte viktigt" (det var hon som särskrev, inte jag), men när jag väl kom till jobbet var de andra förvånade över att se mej. Nånstans på vägen blev det missförstånd och nån annan tog passet, så jag kunde chilla i personalrummet med kaffe tillsammans med de som tog en liten rast vid lunch. Och sen cyklade jag till stan och uträttade några ärenden i god tid, för en gångs skull. Och sen hem och fnula med mina noter så de kommer i rätt tonart och med rätt verser i rätt ordning. Orginalet var alldeles för långt och i helt fel tonart.
När det blev för mycket för hjärnan pausade jag med tex Sophies Val, 172 Timmar, tvätta kläder, vattna blommor, koka rabarberkräm och allmänt datorhäng.

Är fortfarande inte riktigt klar med låten, vilken fö är You Can't Get A Man With A Gun från musikalen Annie Get Your Gun. Som tur är har jag till söndag på mej och då ska jag även ha hunnit klippa bort ett par takter intro ur Om Han Var Här från Chess också. Det ska nog gå bra.

Det är bara att kräma på

Ja, detta var mitt tappra försök att få till ett litet stilleben/matbloggsfoto =P . Efter bilden tagits var det bara att vräka på mer grädde och jordgubbar och röra om allt i en enda sörja <) .
Blev tyvärr sjukt tjock efter bara en portion, så den andra åker sakta ner på ren vilja. Synd, jag hade velat äta tusen och tusen portioner, för det är ju så sablans gott!

Nationaldagen


Ja, det var visst det, ja. Det märktes genom att jag hade ett tiotimmarspass på jobbet idag. Som söndag, ibland är handelsyrket ett dåligt val. En ryggmassage nu skulle inte vara tråkigt! Synd för mej att jag inte har nån som kan utföra det på mej =( .

Men, ja, jag tänkte jag skulle fira det sista som är kvar på nationaldagen genom att koka ihop lite rabarberkräm med jordgubbar mjölk/grädde och socker till ^^ . Var en skvätt hos faren i helgen och snöt åt mej av hans rabarber. Vi kikade även genom hela Raskens och glodde på skit på tv. Men har man sällskap kan det vara ett nöje det med.

En jätteledig dag

Jag äter nutellamackor fast det finns middag att tillgå. Men jag har ju inte ätit frukost ännu ... Med dem kollar jag på The Stig-Helmer Story. Har hört att den inte ska vara så bra, men glor ändå. Har ju inget bättre för mej.

Energilös

Efter lördagsföreställningarna hade jag noll energi kvar. Jag vaknade på söndagmorgonen och tänkte "Det kan inte vara sant, det kan inte vara morgon redan!" Men morgon var det och jag hade en hel föreställningsdag till framför mej, var totalt död när jag kom hem på kvällen. Dessvärre var måndagen ingen vilodag, det var bara att ställa klockan för arbetsdag. Det var fint väder så jag la mej på en filt i gräset när jag kom hem - och somnade. Tur var att solen inte var så stark den eftermiddagen, så jag klarade mej undan utan någon som helst bränna.
Tisdagen ägnades åt gigantisk sovmorgon, några timmars slöande och så en lur på ett par timmar innan terminens sista balettlektion som slutade i avsked och tårar för läraren.
Onsdag och torsdag jobb. Imorgon tänkte jag ta en sovdag som i tisdags för att försöka återställa energinivån. En sovdag var visst inte tillräckligt.

Men när man sover drömmer man. Detta har jag börjat drömma om.
1. Att komma in på Balettakademien. Den stora drömmen, mitt första delmål i min musikalartistkarriärdröm.
Vill de inte ha mej i år heller har andra drömmar klarnat i dimman.
2. Jorden runtresa. Tyvärr verkar det sjukt krångligt att komma iväg på en sådan dock, massa förarbete innan man kommer ombord på första transportsträckan. Plus att jag inte har nån att resa med.
3. Bila i Europa. Åter igen har jag ingen att resa med, nån som inte har nåt emot att föra personbil fram i främmande länder.
4. Bo och arbeta i Storbritannien. Så här på avstånd plus de fyra dygnen jag spenderat där verkar landet awesome! Men vad börjar man med?

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0