O nässtift, where art thou?

Nånstans, i eller kring sängen, ligger mitt sista nässtift och vägrar bli hittat.


Jobbig vecka på flera sätt

Så var denna jobbvecka över, bara för att komma igång igen på måndag =) . Veckan har frestat på både fysiskt och psykiskt, det har varit mest påfrestande på det mentala planet.

Tisdag: Den tuffaste dagen, den som jag skrivit om i inlägget innan. Dagen flöt på bra fram till mitten av första balettlektionen, då bröts allt isär. Jag gjorde inte alls bra ifrån mej, men till en början kunde man liksom skratta åt den haltande form man var i efter juluppehållet, men när det aldrig blev bättre så blev det mer och mer frustrerande. När lektionen var slut hade flera tårar redan fallit och uppgivenheten infunnit sej, jag var måttligt peppad på efterföljande tåklass. Genomförde den dock, mycket tack vare att läraren sett hur trötta vi alla (särskilt jag) var, så slutet på lektionen fick till massage av fötter och vader - det kunde jag klara av!
De som såg mej på cykeln hem kunde se en storgråtande vuxen mänska, jag kunde bara inte hejda mej tills jag kom hem, då och då kom även ett litet hulkande utmed cykelvägen.
Jag kände att jag mist allt värdefullt, dansen som är det sista jag har kvar som skänker mej trygghet och glädje sviker mej också.

Onsdag: Började med jobb och till skillnad från tisdagen hann jag åka hem och sova innan jag for ner till steppen. Det var riktigt jobbigt att arbeta denna dagen, för ögonen var helt igensvullna av all gråt kvällen innan, samt att deppen höll i sej hela onsdagen. Tom min chef tyckte jag såg ledsen ut, och jag kände att det inte var nån idé att försöka låtsas som ingenting, så jag sa att jag var det. Han ställde dock inga följdfrågor, han hade sett min statusuppdatering. Jag är tacksam för det, för om jag hade börjat prata om det skulle tårarna börja rinna igen.
Steppen på kvällen gick dock bra, lektionen bestod i repetition från förra terminen och till skillnad från baletten dagen innan så satt rörelserna kvar och jag fick känna mej lite duktig igen. Kanske tack vare tuppluren på eftermiddan.

Torsdag: Jobb, hem och sova, ner till dansen. Dagen kändes mycket bättre, fast nån livsnjutarkänsla hade inte infunnit sej. Jazzen på kvällen gick över förväntan. Av nån anledning har läraren inbillat sej att jag är stensäker på jazzuppvärmningen, så hon bad mej ställa mej längst fram och leda alla andra, främst de nya för terminen så hon själv kunde gå runt bland eleverna och korrigera. Ingen press! Jag är inte alls säker på uppvärmningen, jag har skitdålig koll på vilka moment som kommer efter vilka, men jag har nånstans på vägen lyckats fejka det.
När det så småningom var dags för kombination valdes en som över häften gjort förut på nån ta igenlektion som jag inte kunnat vara med på pga jobbet. Men jag har nog aldrig lärt mej en kombination så snabbt i hela mitt liv, jag bara kopplade allt! De som kunde fick visa en gång, sen fick vi en kvick genomgång och sen var det klart att köra =O . Det var lite som att dansen dessa två dagar ville be om ursäkt för tisdagens "svek". Ursäkt godtagen så länge det går bättre på nästa veckas balettlektion.

Fredag: Äntligen sovmorgon, sen iväg till arbetet. När jag kom hem på kvällen var jag ändå så trött att jag somnat vid halv elva.

Lördag: Dags dato. Arbete vankades och när jag kom hem efter lunch var det fotvård som gällde. Ett hett fotbad i badkaret och sen massage och insmörjning efteråt. Sen en tupplur och nu är jag här, två Bailey's in i Gladiatorerna. Var inbjuden till utgång, men jag har ledarkurs imorgon vid tio så jag tackade, men avböjde. Det hade varit askul annars.

Fullspäckad tisdag

Till skillnad från den lugna, sköna söndagen så ser dagens schema lite tajtare ut.
0520-0630 Göra mej i ordning för dagens äventyr
0630-0700 Cykla till jobbet
0700-1530 Jobba
1600-1700 Ledarmöte
1700-1840 Köpa en ny eyeliner, hitta nåt att äta samt byta om till baletten
1840-2010 Balett
2015-2100 Balett tå
Sen hem och komma i säng så snabbt som möjligt för att hinna sova lite innan klockan ringer 0520 igen.
Det är så jobbigt med persikor, man vill liksom inte äta upp dem, utan sitta och smeka dem i handen.

Sköna söndag

Idag hade det varit läge för en riktig stanna-i-sängen-söndag. Det började så också, inatt sov jag ikapp det jag missat i veckan, vaknade klockan 13 och inte det minsta bakfull efter igår. Sen stannade jag i sängen till klockan sex ungefär då det var dags att göra sej i ordning för en dansstund. Ikväll var det balett tåklass, riktigt skönt så här på söndagskvällen! Får se vilka muskler som användes och känns av imorgon =) .

Nu sitter jag i sängen igen, äter frukt och kollar ikapp på lite tvprogram jag missat under veckan som passerat. Imorgon är jag ledig från jobb, men på kvällen är det terminspremiär på sången och teatern. Rösten min är så gott som återställd nu, bara när höga toner i brösröst ska tas så skär det sej lite grann.

Nu ska jag ta mej en frukt till, sen tar jag nog faktiskt och börjar göra mej klar för sovning.

Den veckan, den veckan

Inte mycket tid över till datorn denna vecka då den sett ut som följer.
Jobba, sova, äta, dansa, sova, äta, jobba, sova, äta, dansa, sova ... Och så vidare tills idag, har precis avslutat en jobba-sova-ätasession, nu är jag på göra-sej-iordning- och dricka-fördrinksessionen!

Ska hem till en kompis, äta lite ( =P ) och sen får jag se om jag följer med dem till Grace eller inte. Ekonomin får samvetet att höja rösten lite. Även att det spelas så sanslöst hög musik där känns inte så lockande. Jag kanske kan få nån med mej till Pauze/Sports eller Bishops Arms istället.

Nu är det helg =)) !

Nu ska jag ner!

Ikväll börjar dansen för terminen, en liten tjuvstart veckan innan alla andra kurser börjar. Jag måste sätta upp ett mål för denna terminen. Det känns inte alls bra att varje gång jag berättar att jag dansar tvingas svara Nej på frågan om jag då kan gå ner i spagat. Till sommarn ska jag kunna gå ner i spagat tycker jag, tänk om man kunde ha en liten personlig tränare på axeln som kunde påminna en om det också och piska en lite.

Vad jag och den lilla sjöjungfrun har gemensamt

1. Vi har ben.
2. Men ingen röst.

För andra gången i mitt liv har jag drabbats av förkylning som sätter sej på stämbanden. Dock är denna gången värst. Igår var jag hes som attan och lät som nån som försöker spela trumpet som egentligen inte kan, idag är jag i princip helt stum, det kommer bara luft och lite gnissel. Enbart när jag talar med överdrivet djup röst kommer det fram ljud.
Jag tycker det är så fascinerande med heshet, särskilt när jag så sällan är det själv. Jag kan inte låta bli att försöka sjunga, det kommer nog inte påskynda mitt tillfrisknande dock =/ ...

Mitt första hockeymatchbesök

Inte bara var det första gången jag var inne i den nya ishallen, eller ja, arena ska det väl kallas nu när den är lite mer upphottad än den förra, jag var även på min första hockeymatch nånsin! Och den stora frågan jag sedan jag lämnade är: Varför i helvete har jag aldrig varit på nåt liknande förr? Okej, jag kan köpa att det inte varit lika mycket folk eller hög stämning medan Lakers låg i allsvenskan, men man kunde ju åkt och kollat på HV71! Det är lite dyrt med biljetter dock, så det skulle ju gå åt några lappar om man gick ofta, men får jag leva och ha hälsan var detta absolut inte sista gången!

Första minuten gick till att försöka vänja sej vid att det inte sitter två förståsejpåare som babblar ständigt medan man kollar. Åtta sekunder efter den passerade minuten gjorde Växjö mål. Hela matchen slutade med vinst till Växjö, dvs jag kastade inte pengarna helt i sjön <) . Bredvid mej satt en herre som var sitt eget sällskap och hade många och högljudda åsikter om spelet och spelarna. Han gick på som om han vore hemma i tvsoffan tillsammans med sina fyra ölpåverkade polare. Jaja, antar att det är roligare med en engagerad publik än tvärt om ...

Finnar, olagligheter och hockey

Igår lyckades jag äntligen klämma den enorma finne som plågat mej i två dagar. Den satt precis vid läppen, under mungipan och så fort man pratade eller log så gav den sej till känna genom smärta. Jag får ofta finnar nu när det inte är sommar, men de flesta är såna som sipprar ut när man klämmer dem, denna var en sån som exploderade! Fräscht va?

Så har jag börjat med olagligheter också, nedladdning. Men det är bara för att fanskapet inte finns att få tag på nan annan stans på svenska, hade det gjort det hade jag köpt det hellre, alla gånger! Jag pratar om Bumbibjörnarna ... Det finns på Cdon en box med säsong 1-3 att bevaka, men den har jag bevakat i ett år nu =S . Så härom dan googlade jag fram hur man bar sej åt för att kunna ladda ner och nu har jag två säsonger nere på datorn, den första är redan tittad på. Lite skamligt är det, men vad gör man?

Ikväll är det premiär för mej! Jag ska för första gången gå på en hockeymatch. Nu när Lakers är i elitserien och allt och jag har nån att gå med så får man ju inte missa chansen! Jag har dessutom klätt mej extra tjusig, hoppas bara det inte blir allt för kallt. Fast å andra sidan så har nissarna som hyr ut lägenheterna här hittat sej en anledning till att stänga av värme och varmvatten mitt i vintern, kanon! Tack och lov för att det inte är 20 minus ute!


Nähe, fixa sej klart kanske tills man blir hämtad, man kan ju hoppas att man får valuta för pengarna genom att Växjö vinner, men de möter jumbolaget så chansen är ju stor.

Åska i januari

Idag vaknade jag av ett muller. Jag är rätt mycket säker på att det var det iaf. Det verkar vara viljornas kamp där uppe i atmosfären, vem som ska ta över av vintern och våren. Jag hejar stenhårt på våren! Såg på väderleksrapporten att det ska regna nu i ett par dar, hoppas att det snabbt tar med sej all snö!

Hej mitt satans vinterland

Det var väl själva fan att det skulle bli ett sånt snöigt och slaskigt helvete denna vintern med. Tog ju cykeln i jobbet, men inte fan var det plogat en meter utanför citykärnan på cykelvägarna. Det gick jävligt sakta, men inte gick det säkert för det. Så här i efterhand ångrar jag inte cykeln, jag behövde röra på fläsket lite, men sur var jag som ättika.

Nu ska jag byta om till nåt rosa som matchar mina nya myssockor.

Svullen hals

Lördagkvällen bjöd på utgång på Grace, ett par härliga timmar, men ack så utmattande det är när man jobbat från 0630 på dagen och inte kommer hem förrän 0330 morgonen efter. Vid nåt tillfälle under lördagkvällen lyckades nån förkylningsbakterie greppa tag om mandlarna för när jag vaknade till vid åttatiden på söndagen så gjorde det så djävulens ont i halsen. Jag rotade fram en strepsilstablett och sög på, men då jag var så trött somnade jag emellanåt. Jag ska väl vara glad att jag inte kvävde mej själv, men tungan höll sej ständigt vid liv och klämde fast tabletten vid gommen. Så när jag vaknade till igen var det bara att suga vidare, praktiskt.

Så igår och idag har jag spenderat mest tid i sängen, har druckit massa te, ätit varma soppor och idag fick jag äntligen kontakt med lite glass, nästan för sent för att göra nytta. Jag känner mej redan mycket bättre, hoppas på full återställning imorgon. Har tackat ja till att hoppa in två pass denna veckan så det blir nog inte så knapert som jag befarat nästa månad.

Nu ligger jag i sängen för att sova, 0510 ringer klockan. Dock har jag inte bestämt mej för om jag ska ta cykeln eller bussen imon, det har ju börjat snöa ute och det lär ligga kvar imon bitti, å andra sidan behöver jag motionen. Jaja, får se hur jag gör.

God natt, god natt!

En sväng till Samarkand

Skrev ju att jag skulle ner till stan idag, men så blev även jag medveten om att det är röd dag idag, det mesta skulle nog vara stängt eller stänga vid det dagset jag tänkte bege mej. Men jag gick in på Samarkands hemsida där det stod att de skulle hålla öppet till 17. Bara att ta hojen och solglajjerna och färdas norrut. Klarblå himmel och bit i kinderna idag, växlarna frös fast rätt snabbt.

Väl uppe på Samarkand hann jag in och vända i tre butiker innan jag springer in i Ellinor från dansen. Så tillsammans betar vi av resten av butikerna och tar paus halvvägs runt på ett café och äter bakad potatis.
Jag lyckades hitta några fynd i form av knästrumpor, linnen och en munkjacka. Sen tappade jag helt shoppingsugen och ville bara hem. Imon slutar jag redan ett så tänkte ta mej storgatan fram och se om det finns nåt över till mej där.

Soffpotatis

Nu har jag varit ledig i två av tre dagar i sträck. Dessa två dagar har jag spenderat i sängen tillsammans med tv och dator. Jag har bara lämnat sängen tillfälligt som vid mat-, dryck- och toalettbehov. Tog mej även tid att hänga upp de nya Londongardinerna jag fick i julklapp, men annars så.
Detta hade väl varit helt normalt om jag dragit på mej nån energinedsättande sjukdom, men jag ser mej nog som fullt frisk. Fysiskt iaf, psykiskt kan man ju börja undra ...

Imorgon funderar jag på om jag ska ta mej till stan, behöver motion och se lite ansikten av kött och blod.

Merlin säsong 5

Då har jag äntligen betat av alla 13 avsnitten på Melin säsong 4. Det har tagit sin lilla tid när de varit inlagda med treminutersdelar. Det var under säsong 3 som någon kommit på namnet serien går under på youtube och därför förhindrat enligt upphovsrätterna att få läggas in i tiominutersdelar som det var från början.
Men klart, vill man så går det =) . BBC är snåla med att bara låta folk inom Storbritanien se deras webbtv. Utomlands kan man ju se svts webbtv iaf.

Men, när sista delen i sista avsnittet var slut dök det upp samma text som i tidigare säsonger. Will return. Varför? känner jag lite. Hur mycket mer finns det kvar att visa ur Arthursagan förutom att Arthur ska dö? Jaja, jag kommer titta, får jag gissa kommer de spela in i år och släppa serien i höst/vinter nån gång.

Let It Snow and there was snow

Varför inte googla på Let It Snow? Fint =) !


Blodprov och fruktfynd

Uppe ur sängen och nere på stan innan det knappt hunnit bli ljusan dag var jag idag. Om nån ville veta så är det jävligt lätt att gå vilse inne på lasarettet, särskilt när man ska ut därifrån igen =P . Iaf gick det bra när jag väl var där, fyllde i lite papper där jag lovade att jag inte injicierat narkotika, varit i Storbritanien sammanlagt 6 månader mellan 85 och 92 (eller vilka år det nu var) samt att jag inte är man och har legat med andra män, plus lite annat. Efteråt tappades det upp blod i fyra olika rör, dock tog det tid att hitta nåt kärt att tappa från som vanligt, men dessa väntade istället tålmodigt på att nåt litet skulle yttra sej genom huden istället för att rota runt som dårar i båda armvecken.
Så omen månad kommer jag få reda på vilken blodgrupp jag har, vilket kommer bli mest intressant, och så får vi även se om jag mött min domedag och har diverse blodsjukdomar, typ HIV ...

När jag kom ut från lasarettet och fick igång mobilen hade jag ett röstsamtal från chefen i min förra butik, så jag cyklade bort dit, då det med bara en liten omväg ligger på vägen hem. Han frågade om jag hade nåt för mej på kvällen då han fått in en sjukanmälan.
Jag hade inget för mej så jag sa att jag kunde hoppa in och jobba. Jag hade ett femtimmarshål så jag sov ett par timmar, tog en dusch och lyckades på Netto fynda på fruktavdelningen! Passionsfrukt för 2:-/styck, jävligt värt tyckte jag och köpte 20 stycken =) . Jag behöver äta mer frukt.

Julsemester

Här är jag, nu har jag satt igång datorn för första gången sen julafton. En resumé utan en massa bilder. Lyckades faktiskt missa att ta kort, men nåt enstaka finns att plocka ur mobilen.
23/12 Arbetsdag. Gjorde det förbjudna och öppnade sista luckan i alla kalendrarna dan före dopparedan. Blev hämtad och åkte till far, lagade till ett litet julbord och kollade på Bingolottos uppesittarkväll.
24/12 Julafton, firades hos faster och allt flöt på lika dant som tidigare år. I klapparna låg en Gleebox, en väska, nyckelring och mugg med Beatles på Abbey Road-motiv, kuddar och gardiner med Londonmotiv, godis och pengar.
25/12 Juldagen, tåg till Lina i Emmaboda för att på kvällen gå ut på hotellkrogen. När vi sedan var hemkomna och alla gått och lagt sej så satt Linas systers pojkvän kvar i köket och drack öl. Det blev så att jag satte mej ner och lät honom lätta sitt tyngda hjärta utan att jag själv yttrade mer än fem ord. När han hållt sin monolog hade klockan hunnit bli 0630, då gick vi och la oss.
26/12 Åkte hem igen. Inte mycket annat intäffade.
27/12 Slödag.
28/12 Åkte in till stan igen för att dansa igen en jazzlektion, men väl framme och ombytt visade det sej att alla utom jag fått informationen om att lektionen var inställd. Så jag gick vägen hem.
29/12 Arbetsdag
30/12 Arbetsdag, handlade efteråt till nyårsmenyn, lämnade ingredienserna i min mosters lägenhet, åkte hem, packade, åt och åkte tillbaka till lägenheten och katten som jag skulle se över under helgen. Kollade på två musikalfilmer och gick och la mej vid 03.
31/12 Nyårsafton, gick och slöfixade mej inför kvällen, dvs man tar en dusch, tar god tid på sej innan man borstar håret, byter till kläderna man ska ha, väntar ännu längre med att lägga sminket och sist våga håret, ja, man gör det till en heldagsgrej. Sen kom tillslut Emma och vi påbörjade tillagningen av pannacottan och kycklingrätten som skulle förtäras nån timme senare. Vi kollade in Grevinnan Och Betjänten och nån nyårskrönika och så gick vi ner på stan för att se om det fanns nåt ställe öppet. Bishops Arms fick det bli och där satt vi med varsin dricka tills klockan närmade sej tolv då vi gick till sjön och kollade på raketerna genom dimman, träffade Emmas pojkvän, gick hem och öppnade fejkskumpan. En gammal jobbarkompis som hade trist på sin familjefest fick komma förbi och hänga lite, tre filmer sågs efter ettslaget, det blev inte läggdags förrän 0630.
1/1 Vaknade runt tolv och kände mej riktigt outvilad, gick runt som en zombie tills Emma åkte hem vid tre. Då hade jag hunnit få ont i nacke, bakhuvud och ögon så jag la mej och slumrade på soffan, vaknade vid sextiden och måste vomera. Fick kasta upp två gånger till efter det vilket inte gjorde det minde jobbigt att packa och städa inför hemfärd. Kom hem 2000 då jag även kröp till sängs och somnade.
2/1 Arbetsdag.
Och här är jag nu. Imon ska jag till lasarettet och får uppleva hur det går till när man ska testa om man är lämplig blodgivare.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0