Fika i skogen

Tjugo över fyra var det meningen att jag skulle möta min vän för att åka och fika. Dock fick jag ett mess om att han var tvungen att jobba över så jag tog en promenad istället. Jag hamnade vid en fotbollsplan och satte mej på läktarn i solen, gött som fan.
Och medan jag satt där och väntade på polarn, med armbågarna i knät och händerna knäppta, så landade det ett bi på min tumme. Där satte den sej och började tvätta sej om vingar och ögon, precis likadant som flugor gör. Konstig prick det där =/ .

Tillslut kom han äntligen, då var klockan tjugo i sex och helt meningslöst att åka till ett fik som skulle stänga tjugo minuter senare. Så vi åkte till världens billigaste fikaställe, eller stans iaf, på City Gross och så tog vi med oss fikan till en solig glänta ute i skogen, dundermysigt =) !


Imon kommer det bli en lång dag. Den börjar då jag stiger upp till jobbet 0510 och kommer hålla på tills, åtminstone, jag är hemma från dansen ~2200. Ska man kolla på ett Rederietavsnitt till ikväll, eller ska man försöka sova? Hm, jag får grunna ett tag till på det.

Halveffektiv

Jag har inte bara suttit i sängen med datorn idag iaf, jag klev tom upp vid 10 =) ! Jag har duschat, tvättat en mörk maskin, vattnat blommor och sminkat mej. Nu däremot är det latheter som gäller, i en timme till. Jag har kollat på några avsnitt av Rederiet som ligger uppe på tuben och nu lyssnar jag på Christer I P3.

Om en timme ska jag iväg och vara social genom en fika med en kompis. Ska bli gött med kaffe =) .

Dessutom ringde min chef och gav mej 12 extra timmar på jobbet denna veckan, vilket är välkommet och imon är det dags att börja dansa. Jag kommer ha sån träningsvärk senare i veckan -.- ...

Mycket sömn och läskiga tanter

Vaknade upp för ett tag sen och kollade klockan. Den avslöjade att jag sovit i nästan tolv timmar =O ! Jag visste att jag var trött, men inte pass, kanske jag har kvar min infektion, jag vet inte. Jag märker isf inte av den på annat sätt.
Det händer inget särskilt i mitt liv nu, jobbade mitt näst sista jobbpass igår, funderar på att tvätta idag, ja, ni hör ju. Snart hoppas jag få tummen ur tvåan så jag kan ta mej till af för att höra vad de tycker att jag ska göra med mitt liv.

Jaa, vad ska man skriva om annars? Jag kan ju skriva om Emma som numer sitter i Umeå och klagar på stadens tråkiga centrum. Så tur att jag finns på msnlångt avstånd och kan liva upp hennes tillvaro genom att tex skicka länkar på roligheter. Även jag får rejäla skattanfall i min ensamhet, speciellt när man byter till samma profilbild X)) .

Make sense? Nej? Så här kan en random chat mellan oss se ut =) .

En fredag i mängden

Jag gjorde en snabb ungefärlig uträkning och kom fram till att det här är min 1195e fredag. Hur sannolikt det är vet jag inte, och jag får räkna ut det en annan dag.
Denna eventuellt 1195e fredag har jag firat med att kolla på båda filmerna Änglagård. Jag kan inte riktigt smälta hur lite som kan förändra så mycket. Ernst Günther alltså. Mannen som gått i skägg sen han föddes ser ju ut som den gulligaste gubben som gått i ett par skor, bara av att ta bort lite hår =) ! Han förvandlas till total oigenkänlighet i de där filmerna!

Sen är jag lite nervös idag också. Idag ska jag äta sushi offentligt. Jag brukar använda mej av kinapinnar instängd mellan fyra väggar med enbart de närmast närmaste bekanta som vittnen. Dags att börja fräscha till sej.

Carola i Valhall

Det programmet skulle jag verkligen kolla på =) ! Vilken chock för denna krista mänska att hamna bland hedniska gudar.

Nu råkar det bara vara jag som inte kunde låta bli att utnyttja gårdagens konsert och modifiera lite med den.

Det går så fort

Uhu, fick ont i magen när jag såg denna =,( .


Det blev lite sämre än jag tänkt mej

Jag försökte dock göra det bästa av situationerna. Det gäller helgen som var. Planerna såg ut så här:
Fredag: Efter jobbet åka ner till Jojje, ta några öl, kanske på Pauze, och sen försöka se Bitter Moon igen.
Lördag: Ta bussen 0745 till Moheda, ta ett par timmars tupplur för att sedan på kvällen klara av förfest och öltält på Mohedadagarna.

Så blev det inte. Istället blev det så här:
Fredag: Jojje lämnade återbud pga sjukdom och jag hakade istället på en hemmafest jag blivit bjuden på. Jag blev hämtad av en som agerade fyllechaffis och innan vi stack till festen skulle vi plocka upp annat folk som skulle till samma ställe.
Efter bristande kommunikation insåg vi att vi var på fel gata och fick backa ut från den. Chaffisen tabbade sej och backade in i ett villastaket. Ut från villan kom en man som ofta handlar på mitt jobb. Jag sjönk ner i baksätet, tyckre att det skulle bli pinsamt om han kände igen mej, även om det inte var jag som körde.

Till festen kom vi iaf, det var hålligång och jag hade jävligt kul. Dock blev det så sent att fyllechaffisen tröttnat på att sitta nykter i vårt sällskap och dragit hem, bussarna hade slutat gå och taxi var för dyrt. Det blev att promenera de 6200 metrarna hem i natten. Okej inte riktigt, en taxichaufför tyckte synd om och backade tillbaks till mej vid Skogskyrkogården och jag fick faktiskt lift till domkyrkan =) . Snäll människa det där! Vid Strandbjörket fick jag nog av att promenera i högklackat och så tog jag av mej skorna och gick barfota på den blöta men tack och lov varma asfalten. Jag var hemma klockan fyra.

Lördag: Två timmar senare ringde klockan. Packa lite snabbt och sen iväg med 7bussen till stan. Där blev det att sitta och vänta på 0745 bussen som skulle ta mej till Moheda. Klockan blev 0750 och jag satt och väntade vid närmsta hållplats som hade en kur. Då äntligen kom bussen körande och jag gick bort till 142ans hållplats.
- Det var tur jag stannade till här, jag trodde du väntade på en annan buss!
Jag sa det inte men jag tänkte:
- Om du hade kört fram och ställt dej vid din hållplats i tid, som alla andra chaufförer, så hade du märkt att jag väldigt tidigt hade för avsikt att gå ombord på just denna bussen, fast jag satt i kuren vid hållplatsen bredvid.
Hade han bara kört vet jag inte vad jag hade gjort.

Jag kom tillslut till Moheda iaf, och jag gick och la mej genast och sov till 11. Jag var pepp på party utombords, men inombords var det värre. Det hade kört och bubblat i magen hela förmiddan och vid två tiden var det dags att frigöra lite överbliven materia. Och bra mådde jag inte, det fick jag beviset på i den stund. Bara att skicka ett sms till Therése och avboka.

Istället för partaj satt jag hemma i fosterställning i fåtöljen, blåbärssoppa bredvid på bordet och Millenniumtrilogin på tvn. Kul jul, medan mina vänner var nere i det öltältet jag sett fram emot hela veckan =( .

Jag kryade på mej hela söndan och måndan och åkte sen in till stan igen. Vid I11 såg vi blåljus, men de var tysta och stod tämligen stilla.
- Nu har de kört och krockat, tänkte jag.
Men icke. Istället fick ett tjugotal Hammarbysupportrar poliseskort till Värendsvallen. Sånt lägger de resurser på minsann ...

Attans, uppstigning om 5'20, dags att fälla igen maskinen.

Checklista

Det enda jag har fantasi till att göra de dagar när jag inte har ett jobb att sköta är att kolla på film och klämma finnar. Ja, de har börjat komma tillbaka igen nu när solen snålar med strålarna och de kommer gärna i par eller tre och tre, dagligen =( .

Det finns många bra filmer och jag har redan börjat beta av min önskelista, plus några spontanköp. Crocodile Dundeetrilogin, Inte Utan Min Dotter, Djävulen Bär Prada, Ladder 49 och så är Nowhere Boy beställd, men verkar vara på villovägar.
Nu saknas bara Sunes Jul/Sommarsamlingen, Tillsammans och Janne Långben The Movie.


Än så länge ...

Vart kom han ifrån?

Flera gånger har jag glädjt mej åt vänförfrågningar på facebook som visat sej vara från mänskor jag aldrig nånsin sett eller som inte ens är vänners vänner. Inatt fick jag istället ett privat meddelande från en sån mänska.

Vart kom han ifrån liksom?

Sorgsen

Jag är lite ledsen och vill inte släcka lampan för att sova. Då kommer jag börja gråta och det går inte att sova med en massa snor i näsan =/ .
En gammal klasskompis från AMP tipsade mej om en folkhögskola i Stockholm som hade platser kvar på sin danslinje. Allt verkade perfekt utom just det faktum att de hade "dans i gudstjänst samt trons grunder" i sin kursplan. En Jesusknäpparskola alltså.
Jag har inget emot kyrkan så, psalmer är fina och jag har sjungt mycket i kyrkokörer. Men att bli påprackad en religion så där, det ogillar jag skarpt. Det blir nog inte att jag skickar min intresseanmälan dit ändå ...

Istället har jag varit inne på Arbetsförmedlingens hemsida och fastnat för ett jobb som städare hos privatpersoner. Jag är sjukt noggrann och bra på att städa, när jag väl sätter den sidan till, vilket inte syns i min direkta närhet just nu dock. Men jag tar ju mitt arbete på djupaste allvar!
Sen börjar det bli dags att anmäla sej till dansklasserna också. Och skramla ihop pengar till det.

Ångest. Jag är inne i en livskris. Det kanske inte märks utåt (då jag ju de facto inte visar mej utomhus om det inte är absolut nödvändigt), men inombords är jag trasig. Jag är 23 år, utan bred eller hög utbildning, utan bred arbetslivserfarenhet och jag är snart arbetslös.

Jag lägger mej nog och kollar på en film som avleder dessa tankar.

Sovställning

Det blir nog inte mycket gjort idag ...


Thank God I'm a woman

Nu är klockan så där mycket igen, men nu har jag ändå gjort mej iordning för sömnen. Det började med att jag bestämde mej för att gå på toa, vilket jag först tvekade för. Tur var väl att jag gick, för ack så mycket efterarbete det skulle blivit imon!
Ja, det har ju åter igen att axla rollen som fertil kvinna -.- . Men det ska man väl vara glad för. I stort sköter det ju sej själv, vilket gör mej sysslolös. För att råda bot på det kan man tex göra detta:

Fint som snus =) !

Nu har jag tagit en förebyggande värktablett (den enda värktabletten jag tar utan att tveka, övriga väntar jag in i det längsta med). Har det börjat mola är det kört sen, man kan proppa i sej vad som helst utan att det gör nån som helst nytta =( .
Dessutom måste jag sluta med mina tix!

God natt!

Jag är hel och ren

Kanske något illaluktande om fötterna, de har varit instängda i skor hela kvällen. Tänkte skriva ett par rader så inte nån blir orolig över att jag fastnade i Emmaboda =) .
Där var det superfestligt, vi grillade, drack alkohol och spelade gitarr. Lina lyckades spara tre-fyra videor på mobilen som jag hoppas inte hamnar på facebook. Själv förvånades jag av att jag hittade en enda bild av kvällen, jag var ju så upptagen med annat.


Hemfärden blev på söndan, dock hann jag inte mer än komma hem förrän jag tog bussen till stan igen. I Växjö finns ett Kulturama också, dessvärre har de bara kvällskurser i dans, men jag tänkte utnyttja det i brist på annan kreativ sysselsättning. I söndags hade de öppet hus så drog dit för att snacka med dem. Tyvärr fick jag reda på att de inte skulle ha några steppklasser denna terminen så jag får nöja mej med jazz och balett.

Efteråt tog jag en bakislunch med mamma, dvs donken =) . Det var rätt varmt även om regnet hängde i luften så vi satt ute. De där kajorna blir morskare och morskare tycker jag, en flög in bakifrån och snöt en liten bit av mitt hamburgerbröd när jag höll den 1,5 dm från ansiktet. Resten av måltiden kände jag mej väldigt iaktagen och var beredd på att bli attackerad när som helst. Det hände inte igen.

En sväng på Clas Ohlson hanns med också, hittade två filmer som jag fördrev söndagskvällen med. Bra filmer, det där, tycker jag.
Ja, efter det har det inte hänt nåt i mitt liv. Inte av större värde iaf.
Jag ser fram emot helgen, ska träffa Jojje på fredag, ta några öl och se om vi får igång Bitter Moon som vi inte lyckades med förra lördan. Och så är det Mohedadagarna på lördag, förhoppningsvis får jag komma på Theréses brorsas förfest =) .

Adieu

Nu far jag till partymetropolen Emmaboda efter att ha fått en inbjudan till inflyttningsfesten alla talar om =)) !

Jag bakar väl då

När familjen är på fest väntar jag hemma på morgondagen, då är det min tur. Tv visar absolut ingenting av värde just nu så jag satte igång med ett sconesbak. Har ju bakat jästbröd tidigare och jag måste säga att bakpulverbröd går mycket snabbare =) .
Ja, de borde vara klara snart.


Mmm, det luktar gott!

Dessa vill jag sätta gaddarna i nu!

Paket, utslag och vindruvor

Uhu, igår var jag sjuk för första gången sen jag fick körtelfeber tror jag. Jag brukar undvika läkemedel in i det sista, men när jag väl tänkte ge vika för det smärtstillande så fanns det inget att tillgå. Bara nässprej och multivitaminbrustabletter.
Inatt var det jobbigt, jag fick feber. Jag frös som en tok och det gjorde ont att röra sej. Idag känns det lite bättre, har ont i ögonen och nacken. Men det har hänt nåt annat =O . Jag gick ut i solen medan den sken och var varm, sen upptäckte jag utslag på mina armar ända ner till händerna. Jag hoppas att det bara är nån slags soleksem, men det kliar inte alls.

Inte har jag nån vidare aptit heller, jag sitter och äter vindruvor. Eller vinbär ... Nåt med vin iaf =) . Och när de tar slut kan jag ju alltid trösta mej med detta.

Det är paket jag fick tidigare i veckan. I Nellypåsen fanns lite klänningar jag hittade på rea, som jag inte vet när jag ska använda =/ . I det röda fanns dessa =) !

Wei!

Bröderna Crazy Frog

Hahaha, jag såg den här när en kompis la upp den på facebookväggen. Jag med mina onda ögon kunde inte bestämma mej för om jag hatar eller älskar det, förmodligen hatar.
Hade detta varit mina ungar hade jag agat dem för att de lyssnar och lär sej sån här skit istället för saker man får betyg i skolan för.
Dessutom hade jag förevigt sparat det och visat för deras nya flickvänner, på bröllop osv.

Usch, mina ögon blev ju inte bättre av sömn. Det gör ont när jag rör dem för mycket, vill jag se vad som händer i periferin måste jag blunda och flytta hela huvudet =( .

Snart ska jag packa för en liten vistelse hos faren, först ska jag hitta febertermometern för att se hur det står till med övriga kroppen.

Att gå händelserna i förväg

Veckans sista jobbpass avklarad, långledigt till tisdag =) . Något har kommit över mej, vaknade med ont i ögonen och lite däven i kroppen och det har hållt i sej, har liksom ont på huden utan att det känns som feber i övrigt.
Det logiska tänkadet blev kvar på jobbet, när jag kom hem låste jag cykeln innan jag fick in den i förrådet. Det var det första felet. Eftersom mina ögon fortfarande gör ont tog jag av mej linserna och la dem i etuiet - innan jag hällt i vätska ... Fel två.

Eftersom jag hoppar över steg i mina utföranden undrar jag om jag inte kan vakna pigg och glad innan jag somnar.

Sleeping Beauty

Eller, ja ... Sleeping iaf =) . Det har jag varit i två dar, vaknade nu ungefär. Karl-Oskar, ja vad ska man säga om det? Det hände egentligen inte så mycket, satt på Sports och drog på efterfest i en källare, kom hem vid sju på söndagmorgonen. Sen dess har jag inte gjort många knop.

Jaja, nu är det på't igen, jobbar bara två dagar denna veckan, jag fick ge mitt söndagspass till en annan eftersom jag är bjuden till Lina i helgen.

Frukosttajm!

Förmåner

Där jag jobbar får man ingen som helst personalrabatt. Man måste hålla hårt i kvittot på de varor man handlat på tjänstetid för att ingen ska anklaga en för snatteri.
Nä, istället får man nöja sej med de förmåner som kunderna bjuder på. Idag har jag tex blivit överöst med komplimanger från en psykhuspatient som sa att jag såg fin, söt och trevlig ut i långa ramsor, jag fick sex kronor i dricks av en kille som inte behövde växeln tillbaka och så blev jag bjuden till en förfest som jag tackade nej till med motiveringen att jag skulle börja jobba klockan sju imon bitti.

Det var ingen lögn, därför säger jag nu god natt!

The Ark hade kommit hem

Det var iaf vad Ola Salo ständigt påpekade. Är det så han känner, så =) .
Ja, Therése tog mej ner till Stortorget för att kolla på deras spelning. Jag hade aldrig gått ner dit själv, är inget jättefan av dem, även om de är lokalstjärnor.
Det var ändå en bra spelning, de spelade mestadels låtar som man hört spelas sönder i radio under åren, jag sjöng faktiskt tom med i allsångspartierna. Högt somfan spelade de också, jag stog och höll för högerörat medan jag vände vänsterörat bort från högtalarna.

Under konserten ringde jag The Arkfanet Julle, tänkte att hon skulle få lyssna lite live på dem =) . Men tydligen var det så hög musik att det inte lät så bra i telefonluren på andra sidan.

Idag vankas jobb, så det blir inte mycket av Karl-Oskardagarna för min del, speciellt inte eftersom jag åker på att kliva upp till jobbet 0515 imon ...

Oscar till Disneyfilmer

Filmer som Pinoccio, Den Lilla Sjöjungfrun, Skönheten Och Odjuret, Aladdin, Lejonkungen och Pocahontas har fått ett Oscarstatyett för Bästa Sång och/eller Bästa Orginalmusik.
Jag satt och bloggsurfade och en hade lagt upp klipp från Janne Långben The Movie. Den Lilla Sjöjungfrun, Aladdin och Lejonkungen i mitt hjärta, men det fanimej bra musik i Långbenfilmen! Och den har gått prislös från tecknarbordet.

Ah, den ska jag köpa nånstans, snart.

En ledig torsdag

Igår var det inte mycket till händelser precis. Jag kom hem från jobbet, lagade smördegsinbakad lax igen, blev sugen på det på jobbet.
Sen skulle jag logga in på internetbanken, men se, det gick inte med den vanliga elegitimationen längre. Det blev att packa upp och installera kortläsaren jag fått på brev tidigare. Jobbigt, jag skiter i om det är osäkert, jag vill ha min elegitimationsinloggning!

Puh. Nu lyssnar jag på Sommar I P1. Det jag annars hade hoppats på att göra idag var att ta en sväng till IKEA, men de planerna raserades. Tråkigt. Jag har inte varit där på åratal.
Istället hörde Therése av sej på msn. Det är Karl-Oskardagarna i helgen och redan ikväll kommer The Ark och spelar. Hon ville se dem och undrade om inte jag ville hänka.

Tja, jag hade ju inget för mej längre, och fast jag inte är nåt fan av The Ark tackade jag ja, mest för att träffa henne, vilket inte går under resten av festligheterna.
Men det är ju inte förrän åtta, vad jag ska hitta på tills dess är nåt som får mogna fram.

En måndag till historien

Jag vet, jag borde verkligen sova nu, speciellt eftersom klockan ringer 0510 imon. Men lite för sent kom jag på att håret såg ut som skit och behövde duschas, och det har fortfarande inte torkat.
Så, vad har hänt i mitt liv idag? Tja, jag däckade vid sextiden och sov i en o'n halv timme. Vaknade så nära väggen man kan komma, det kändes som jag rullat ner i den fem cm breda glipan mellan sängen och väggen med ansiktet intryckt i tapeten.
När jag vaknade var jag tusen sugen på socker. Se vad man kan hitta när man sparar =) !

Sen var det dags för skarvning på mina knästrumpor. En bra bit kvar dock.

God natt!

Diggi-loo Diggi-ley Himlen Öppnade Sej

Det är knappt man sina ögon tror. Hur fan kan det finnas så mycket vatten svävande ovan där?
Själv sitter jag inomhus och stickar och lyssnar ikapp missade radioprogram. När jag kom hem från jobbet var det finare väder, jag blev inte blöt alls. Dessutom välkomnades jag av denna lilla gynnare =) . Hoppas han hittade ett bra gömställe innan skyfallet.

Arbete har det varit, ja. Tidig uppstigning även imon och onsdag, får se hur pigg jag kommer vara. I övrigt händelsefattigt.

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0