Bullar med mjölk

Pust, nu slappnar jag av med mina färdigbakade katter och treans film Holiday. Jag gillar pappas nya tekniska grejer, det där med att man kan spola tillbaka tvprogrammen och se dem med upp till två timmars fördröjning eller vad det är. Det var ganska omöjligt för mej att hänga med i handlingen medan jag stod i köket och bakade.

Bilden visar en lussekatts liv, från deg till ätklar. Först är den en degklump på diskbänken med en massa mjöl, sen blir den utdragen, ihoprullad och lagd på en plåt, in i ugnen och få lite färg och tillslut upplagd på fat för att svalna lite. Totalt blev det 50 stycken, 45 av dem ligger i plastpåsar i microvågsugnen (dvs jag har redan svullat i mej fem bara för att Luciadagen håller på att ta slut, jag var tvungen att ta igen det jag missat), de fick inte plats i brödboxen och jag ville inte att den riktiga katten med päls och tänder skulle tugga igenom en påse och kalasa på mina bullar.

Nästa bild visar min familjs påhittighet. I Göteborg blev det en herrans massa mjölk över och vi skulle precis lämna lägenheten för flera veckor. Vad ska man göra om mjölkpaketet inte har skruvkork, man är för mätt för att dricka upp allt och man inte vill hälla ut det i vasken? Jo, man rotar fram en tom och urdiskad honungsburk och byter helt enkelt plats på vätskan.
20 mil senare kunde man skruva av locket och dricka av mjölken, tillsammans med köttsoppa exempelvis.
Honungsmjölk =)) !

Kommentarer

Åsikter och invändningar här:

Namn:
Kom ihåg mej

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din text:

Trackback
Denna blogg har för närvarande bloglovin)
RSS 2.0