4e advent 2012

Sitter i Moheda och jobbar på upptakten till jul. Massa god julmat och -godis, film i form av Jul Jul Jul och Tomten Är Far Till Alla Barnen och sång och spel till sena natten/tidiga morgonen! Imon är det jul och jag miket klad ;) !
  

Frisk och julklappsfri

Alla tekoppar och clementiner lönade sej, ingen som helst förkylningskänsla i kroppen idag =) ! Istället har jag varit en runda hos mamma och gjort klart pappas sista julklapp, dessutom rivit potatis - sjukt jobbig sysselsättning! Men sen dog sysselsättningarna ut. Av nån slags utmattning slumrade jag på soffan ett slag, men efteråt kände jag att jag lika gärna kunde sitta hemma ensam och glo på tv som där.
 
När jag kom hem blev det dock inget tvtittande, jag packade om och gav mej ut och agerade tomte. Klapputdelning i stan, men bara till särskilt utvalda som Jojje, moster och kusin.
 
Det sista aktiva jag gjorde var att slå in och krusa klart alla klappar, nu är det gjort, nu behöver jag inte bekymra mej för dem förrän jag ska öppna mina egna =) . Eller jo, mammas stora klapp är rätt svårfraktad, den får jag nog lite bekymmer med.

Jag ska INTE bli sjuk

Sträng diet har hållits idag! Varmt, varmt, vitaminer och choklad. Jag började känna tendens till snuva idag, vilket inte passar bra så här i juletid, det ska umgås, festas och auditioneras i ett. Jag har inte riktigt hållt räkningen, men jag tror 7 koppar te har slunkit ner idag, fyra cementiner har jag proppat i mej, het tomatsoppa med smält ost förtärde jag precis. En massa vatten ovanpå detta och som tröst några praliner ur Paradisasken.

3e advent 2012

Granen står så rödsilvrig och grann i stugan! Älskar min gran! Får dock se hur mycket jag älskar den tjugondag Knut =P .
 

Vecka med julstök

I torsdag steg jag upp klockan sex för att ta mej en promenad till domkyrkan. Klockan sju lät jag luciakören sjunga mej till tårar. Vackert, vackert. Betlehems Stjärna får mej alltid att gråta. Men i år för att den inte var med alls =( . Så jävla kass! Hur kan man ens överväga att inte ha den med i repetoaren!? Men förutom det var det fint, lite ojämt med stämmorna i intåget bara, men det kanske löstes i de senare föreställningarna. Koppången var väldigt mäktig.
Det var torsdagen, det. Innehöll även den sista av, för mej, tre dagars julavslutning på dansskolan. Fredagen bestod av arbete med övertid. Hoppades på att nån skulle höra av sej och ville att jag skulle vara med på dens planer på kvällen, men så blev det inte. Jag glöggmyste med mej själv framför tvn.
 
Igår var jag hemma hos mamma hela dagen för att baka ytterligare godsaker. För tredje helgen i rad smällde jag i mej en pizza ... En vana man kanske ska sluta med genast. På lördagskvällen satt jag åter igen och hoppades på att något nöjsamt skulle inträffa, men icke. Jag och tvn igen.
Idag är dagen då jag för första gången vecklar ut och klär min egna gran! Vi får se hur det det slutar ...

Baka godis

Färden gick mot Emmaboda i lördags med ersättningsbuss. Som kom 40 minuter för sent. Bara det var ju ett äventyr i sej, men så kom jag tillslut till Lina och vi startade igång med vårt bak efter att ha handlat råvarorna.
 
Tjocka Lina står bredvid allt det inhandlade som ska bli goda bullar och kakor.
 
 
 
 
 
Lina rör i lussekattssmeten som ännu inte blivit deg.
 
 
 
 
Så var lussekattsdegen klar för formgivning.
 
 
 
Här smälts chokald för att rulla pepparkakskulor i.
Mörk, mjölkfri för Lina, ljus för mej.
 
 
 
Det bjöds på alkoholfritt mousserande jordgubbsvin.
 
 
Bullarna färdiggräddade, pepparkakskulorna färdigstelnade,
de odoppade snöbollarna frysta och tryffelsmeten kastad.
Då fyller man de hungriga magarna med pizza!
 
 
Efteråt blev det glöggmys till Så Mycket Bättre.
 
 
 
 
Min grymt snygga g-klavslussebulle.
 
 
Nästa morgon gjordes återstoden av snöbollarna. De 
skulle rullas i choklad (mörk för Lina, vit för mej) och 
sedan i kokos.
 
Det var årets julbak, det. Dock har kakorna gått åt lite väl snabbt, så jag har inte så många att bjuda bort. Så om helgen förblir obokad följer jag med mamma med sambo till Öland och bakar lite till =) .
 

Vad gjorde jag 12.12.12 12:12?

Jo, jag sitter och syr på axelband på min klänning jag tänkte ha på julafton, jag =) .
Man får ju passa på att uppmärksamma denna tidpunkt för det var min sista. I tolv år har man kunnat se klockan stå på samma siffror, nu blir det inte förrän 1/1 3001 igen. Vill inte låta pessimistisk, men jag tror inte jag kommer få uppleva det =P .

2a advent 2012

Kom för ungefär en timme sen hem från Emma, stackarn har varit supersugen på vitlöksbröd i veckor och nu äntligen fick hon nån att äta det med - mej! Luktar allt annat än gott i munnen, hoppas att det räcker med noggrann tandborstning ikväll och imorgon, för jag ska upp och jobba imon =) . Vi åt det tillsammans med pasta och pastasås, efter maten hjälpte jag Emma att kolla ikapp årets julkalender och när det var gjort började vi även på orginalet, men kom bara till avsnitt 9 innan sista bussen skulle gå.
 
Återkommer med inlägg om helgens julbak med Lina, jag funderar på att ge upp för idag, det har varit utmattande =) .

Iväg för julebak

Om si så där en halvtimme ger jag mej ut för att först jaga rätt på en ny julstjärna till krukan jag köpte till Lina. Det fanns en stjärna i när jag köpte den, men den vissnade och dog två dagar senare, vet inte vad jag gjorde för fel ... Sen har jag slagit in fina julklappar/födelsedagspresenter som hon ska få. Bara jag inte glömmer dem innanför dörren =/ . Wei, idag ska det äntligen bakas och ätas julgodis!

Glöggmys

Har dragit en runda på stan idag på jakt efter de sista julklapparna. Det är inte mycket kvar nu =) ! Nu sitter jag hemma med tända lyktor och ljusaltare, har hackat mandel så nu dricker jag glögg framför dagens julkalenderavsnitt. Så mysigt, så! Synd att man är helt ensam bara =/ ...
 
Imorgon tar jag det bussersatta tåget till Lina för att julbaka! Har ju ett år att ta igen dessutom =)) . Struntar fullständigt i om hon är förkyld, jag riskerar att bli smittad för detta har jag sett så mycket fram emot!
 
Trots att jag har audition ... Mer om det en annan gång.

Ännu mera stök

Sitter och myser framför ett avsnitt av Sex And The City som jag sett minst fem gånger förut och kände sug efter den nya risifruttismaken jag köpte tidigare idag. Blev lite besviken, smakade inte alls så mycket saffran som jag önskade. Jaja, får mer av den varan snart, om tågen går som man vill blir det julbak i Emmaboda i helgen, inkluderat lussebullar =)) !
 
Härom dagen hämtade jag ett paket på konsum. Det värsta paketet jag varit med om! I sej vägde det inte så himla mycket, men det är en bit att gå, samt att det var kallt och snöigt så det yrde i ögonen. Armarna var helt skakiga och bortdomnade när jag äntligen kom innanför dörren. Sedan var inte innehållet alls som jag hade önskat. Alldeles för stort! Vet inte om jag kommer kunna ge bort det i julklapp som tänkt, kanske blir det blocket.
 
Igår fick jag säga nej till att hoppa in och jobba, hade repetition inför julshowen. Men det blev lite inkasserat ändå. Jag fick hoppa in och vicka en jazzklass som slutade precis innan min. Hur nervös kan man bli inför sånt? Jag tror iaf det gick bra, gruppen var runt 13-14 år, så de hjälpte mej också =) .
 
När jag kom hem efter att ha handlat med mamma på City Gross fann jag en rulle wellpapp inklämt bakom handtaget. Pappa hade lovat mej en bit från sitt jobb så jag kunde slå in den sista klappen till en vän, väldigt generöst av honom att köra in med dem i snökaoset. Lite väl generöst. Hela lägenheten är full med wellpapp nu då jag bara var i behov av kanske en tjugondel av biten =) ! Så hur jag än försöker städa, så blir det bara mer och mer stök!

Frukt är godis?

Kanske för vissa, men inte i min skål. Där finns nämligen frukt OCH godis =) . Jag fick denna visionen innan helgen och tyckte att det såg gott ut i mitt inre. Vilken tur att det ser gott ut även i mitt yttre =)) !
Har precis hängt tvätt. Innan dess var jag en runda hemma hos mamma, fick mat och kaffe, glodde på tvrutan lite, knäckte nötter. Najs, najs =) . Trevligt att inte vara ensam jämt! I morgon hade jag tänkt att sova ut, helst till 2-3 på eftermiddan. Har varit konstant trött och lidit av sömnbrist sen jag vaknade i torsdags morse. Skulle inte förvåna mej om jag blev väckt i ottan bara för det.
 
God natt!

Adventskalender

Jag har sedan julkrafs kom fram ur sommaridet sökt Kinders chokladkalender. Tyvärr har jag inte funnit någon i år, hade ju förra året. Så det fick bli en godiskalender istället. Aningens sent ute i år, men en har ju haft fullt upp på annat håll. Nu ska jag se det första avsnittet ur julkalendern för att se om det är nåt att ha. Får ta en godis per avsnitt så känns det rätt =P .

1a advent 2012

Åter igen advent. Det blev en stressad inledning på denna dock.
Jobbade fredag morgon och fick stiga upp tidigare för att hinna packa inför Göteborgsresan. Gick av passet när det bar av och agerade kartläsare inne i stan för att hitta till vandrarhemmet. Väl framme blev det mat och fix inför fest.
Festen drog igång och redbull-vodkadrickarna drog fram det tunga artilleriet. Aldrig sett så stor spritflaska =) .
Lyckades faktiskt knäcka dygnet innan jag var tillbaka på vandrarhemmet.
Shopping i Nordstan stod på schemat på lördagen. Allt var frid och fröjd först, åt mat och grejer där inne, men helt plötsligt slog sömnbristen till, jag stod och lutade mej mot alla pelare och väggar jag kunde hitta medans de andra i sakta mak rotade igenom varenda galge. Till slut gav jag upp, lämnade dem och åkte tillbaka och sov. När de andra senare kom tillbaks följde de mitt exempel och tog en lur för att orka med kvällen. Sen drog allt igång igen, förfest i stugan och sen ner på stan. Alla utom jag vill gå på nattklubb, kanske låter tråkigt, men jag vill också ha roligt på resan, så jag hade hört med Therése om inte hon kunde tänka sej att öla med mej medan de andra skakade rumpa.
 
Och idag, söndag och första advent. Då ska det plockas natur till ljusstaken. Tyvärr tar det ju tid att åka från Göteborg och dagsljuset är begränsat så här års. Dessutom hade det fallit snö över staden som, till skillnad från Göteborg, valt att ligga kvar. Hemskt dåliga förutsättningar. Som tur var ringde jag mamma som var ute i en skog, så hon kirrade granris, sten och mossa åt mej. Tallkottar fick jag tag i på egen hand. Efter lite strul med ett för litet lass sten vilket innebar en runda tillbaks till stenhögen i skogen kom jag äntligen igång med pysslandet.
Och så brann första ljuset!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0