Jag är kär

Jag har blivit ungefär 13-14 år igen och blir dödsförälskad i en brittisk skådespelare jag enbart har sett på tv och tuben. Under tio veckor har jag följt en tvserie som jag till en början bara slöglodde på för att det inte fanns nåt annat vettigt att kolla på, sen fann jag nåt som intresserade mej i serien som helhet, men det var först i det tionde avsnittet jag insåg att skådespelaren var mer än bara en prins i serien, han var prinsen i mina drömmar.
Dock var jag lite ledsen när jag vaknade imorse, då jag inte drömt om honom ... Jag minns att jag drömde om hans namn, det fanns med som ett användarnamn på Tradera eller Blocket. Konstigt med drömmar ...
Så nu vill jag lära mej flytande brittisk engelska, flytta till Britannien väldigt nära hans hem.
Mmm, Bradley James ... *Dregel*

Naw, Rowan!

Sitter fortfarande med mina levande ljus och kollar på Keeping Mum med Rowan Atkinson och stackars Patrick Swayze.
Rowan är så jävla söt <) ! Faktiskt, han är så ful att han blir söt! <3 Älskar honom!
Och, som sagt, stackars Patrick med sin pankreascancer ... Han spelar dock ett kåt svin (grammatik?), men fan ... Hur kan man tro på högre makter som vill människan väl när sjukdomar som cancer existerar?
Nä, jag ska inte haka upp mej på religiösa trosuppfattningar, skulle bara berätta att jag kollar på film ... =/

Earth Hour

Om tjugo minuter ska det släckas lampor. Även jag ska deltaga, ska tända mitt ljusaltare istället. =) Varför inte liksom?

Tro't eller ej, men jag håller på att bli förkyld ... Igen. Har skaffat en förkylning varannan vecka nu tre gånger. <,( Jag blir så ledsen. Mätt är jag också, majsplättar var mäktiga.

HV71 har gått vidare till final! al gillar! Wohoo! =))

Välfyllt

Nu är det nån som har proppat kylskåpet fullt, och det är jag! Dock kommer en del av varorna att försvinna redan idag, ska göra majsplättar tänkte jag. Så jag fick allt köpa ett plättjärn också, för det finns inte ens i allrummet. Det jävligaste är att min kokplatta är way to small för det järnet, så det blir ett måste att gå upp i allrummet.

Fan, har haft så flytig dag idag också! Det börjar ju naturligtvis att jag vaknar 0817 första gången, 1000 andra och 1103 för tredje och sista gången. Då kommer jag på att jag måste till apoteket och grönbolaget, båda stänger 1300. Får reda på att en klasskompis med bil är på väg åt det hållet, så vi åker sex pers i hennes lilla renault och handlar det vi ska. Jag och Jonna tar sen promenaden hem och går förbi Helénes Coffeehouse. Vi stannar till och tittar på varann.
- Fika?
- Fika!

Med raska steg går vi hem, lämnar apoteks- och systempåsarna och cyklar tillbaka ner till byn och fikade! <)) Underbart. När det var dags för stängning där 1500 cyklade vi upp till ICA, det var regn i luften och vi skyndade oss, in på ICA och hitta allt som stod på listan och sen cykla hem igen, regnet hade fortfarande inte börjat falla.
När jag kommer innanför dörren hemma ser jag hur droppar faller mot marken. Vi lyckades undvika det! Det kom ju inte så mycket, men bara grejen att vi hann hem. Fantastiskt vad livet är lätt att leva ibland! <)

Förresten, vad har man ont i om det sticker här?
(Rött kryss)

Fredag - mycket aktivitet, lite ansträngning

Det har hänt en del idag, och för min del har det bara varit att flyta med. Morgonen började jobbig. Först vaknade jag och hörde att det ösregnade ute, tänkte att jag verkligen inte ville gå ner till frukosten i det vädret. Men så såg jag att klockan bara var 0528, så jag fick somna om igen. När det var dags att stiga upp på riktigt så krabbade allt. Jag tappade saker, spillde saker, fastnade i saker, ja allt sånt som sinkar en och gör en irriterad.
Skoldagen bjöd på drama, dvs lämna in ett exemplar av manuset och gör vad man behöver, tex plugga på monolog, låttext etc. Efter det var det sång. Vi skulle sjunga upp en poplåt eller visa för gruppen (man behövde inte ens kunna utantill!) med microfon och helt plötsligt börjar det komma stämsång ur högtalarna. Den tekniken, jag säger då det! <) När alla hade sjungt sina låtar hade vi en timme kvar på lektionen, det var bara att välja en ny låt helt random, så fick man gå fram och köra den om man ville. Helt plötsligt var det så avslappnat, pressen försvann, det blev som en karaokestund, fast med livemusik.

Senare bar det av mot Hässleholm, dags att spana in flickorna i Casinorevyn, vi fick gå på smygpremiären/genrepet. De var enormt duktiga!
Synd bara att man inte får se så mycket av dem på kvällarna nu.

Sen är det tur att man har en mamma, när man själv inte har tid att sitta framför datorn och bjuda på tradera, så kan hon råka ha en paus i jobbandet då och göra det åt en. Det gick så bra att jag vann! =)) Nu kan jag sluta bläddra i backar i alla second handbutiker efter den här skivan. It's mine!
Önskar en liten detalj bara, att få den signerad. Då skulle Galenskaparnas första LP matcha mycket bättre med mitt signerade exemplar av After Shaves första LP ... Hur går man tillväga då? Jag som är så blyg av mej ... =(

Nu är jag svintrött, inte pga att dagen varit särskilt ansträngande, utan på bristen på sömn hela denna vecka. Man kanske skulle ta och krypa ner i bingen.

En bock i protokollet

Så fick jag en sak mindre att tänka på. Vår Musikalkunskapredovisning. Den gick oförskämt bra! Men ack såna motgångar vi haft, tänker främst på tis- och gårdagen. Det där med datorer alltså. Man sparar sitt väl utförda skriftliga arbete för att fortsätta vid ett senare tillfälle, men så finns inte det dokumentet nånstans på hårddisken. Det verkar finnas självförstörande dokument på skolans datorer. Bara att börja om från början.
När klockan är så där halv, kvart i tolv så går inte hjärnan på högvarv. Om jag kunde öppna mitt huvud så skulle det stå en liten man med blå keps och hacka, med just en hacka, på en sten. Så effektivt arbete bidrog jag och min kamrat med. Vi sa det; - Vi går hem och sover, så kommer vi tillbaka imon bitti och fortsätter, det kan bara bli bättre!
Så blev det, jag kom hem och skrev text till vårt bildspel istället. Men då var det som att gubben med den blå kepsen hade lyckats hacka fram ett litet vokabulär, det gick relativt smärtfritt att klottra ner humor på pappret.

Kom i säng för att sova runt ett, steg sedan upp 0630, gjorde mej iordning, käkade frukost och startade min egen skoldag 0730. Det blev effektivt tillslut, allt klaffade. I redovisningen fick vi med vårt power pointbildspel, våra fyra filmklipp med projektor, vårt bröstquiz och vårt liveframträdande.
Så, vilken musikal redovisade vi om?
The Best Little Whorehouse In Texas! =) Med Dolly "Brösten" Parton och Burt "Mustaschen" Reynolds. Nu kanske det blev logiskt med temat på vårt quiz <)) ?

Nu skulle jag helst vilja gå och lägga mej, men om tjugo minuter väntar rep med 31 mars. Snart dags för det med, på tisdag! Kul, kul, vi är så duktiga!

Tvättråd

Jag har kommit på världens bästa husmorstips när det gäller att ta bort foundation från kläder. Det har funkat två gånger. Sitter nämligen och sminkar mej med en foundation som pumpas ut ur flaskan. Jättefarlig. Man kan ta det hur försiktigt som helst, så fort man kommit till en viss gräns så blir det en kaskad av denna kräm. Som givetvis hamnar på tex kläder också och inte bara på svampen.
Då får jag, svintrött och ofta stressad, tillvägagå på detta sätt =)) :Aj, aj, aj. En jättedroppe har landat på mitt fina pyjamaslinne. Rusa till toaletten och ...

Häll på lite sminkborttagningsmedel!

Skölj och gnugga under rinnande vatten. Dags för moment två!


Tryck ut en klick flytande tvål och gnugga. Skölj sedan ordentligt.

 
Sen är det bara att hänga på tork.Och så här blir slutresultatet. Jag är iaf mycket nöjd =) !

Jag har bara provat på detta vita linne, vet inte hur det skulle gå med färg, om sminkborttagningen bleker eller nåt. =/

Nu ska jag få i mej nåt att äta och höra med MuKugänget hur dags vi skulle träffas och planera. Om vi inte ska träffas på länge vill jag sooova. Är jättetrött, kom inte ifrån villan förrän 2330, då mådde jag inte bra. Jag var utsliten och illamående, hade huvudvärk och hade fyra åttor i en dans att koreografera till mej själv kvar på att-göra-listan.
Det tog sin lilla tid eftersom jag fick pausa ofta pga min utmattning, dock kollade jag inte på klockan en enda gång för att inte få ångest över den sena timmen, så har ingen som helst aning om hur många timmar jag sovit inatt. *Gäsp*

Hur kan det bli på det viset?

Detta hittade jag på videon.se. Det är kamouflage, försvar, pigment och allt sånt naturligt. Men hur faan kan det bli på det viset!? Jag är imponerad och oförstående ...

Vad vill de?

Igår när jag kom hem, efter att ha avslutat skoldan med att bråkat med en dator, såg jag att jag hade fått ett sms! - Hurra, vad kul! tänkte jag. Då såg jag att det var från 133. - Oj då, vem fan talar in röstmeddelanden nu för tiden? Jag öppnar meddelandet.

Ring 133 (Ring +46706133133 från utlandet.) Du har 1 nytt meddelande i Mobilsvar. Nr 1: 0114606200

Så står det. - Vad fan? Inte fan har de talat in i mobilsvaret, de där på Hermelin. Jag var bara tvungen att lyssna av det.
- Du har ... ett ... nytt meddelande
- *Flås* ...
- Inkom idag ...
Klick.
De har alltså lyssnat färdigt på min telefonsvarare, väntat till efter pipet, blåst i mikrofonen och sen lagt på? Vad är de för människor?

Jag har lite ont i min kropp idag. På högerarmen och i vänsterkinden iaf. Kinden har jag efter igår när vi repade 31 mars. Vi ska ha med Lollipop och det säger ju sej själv att man ska ha med ploppet man gör med pekfingret på insidan av kinden. Efter ett par gånger kände jag att jag var klibbig på fingret, inte så där slemkletig. Hela fingret var helt blodigt, jag hade rivit sönder insidan av vänsterkinden. Det gjorde inte ont då, men det blödde som fan. Nu svider det istället.
Ont i armen fick jag idag på världens roligaste friskvårdslektion. Vi var bara sex stycken så vi hade en bolltriatlon. Gick ut på att läraren kastade ut en boll av tre och sen körde man den sporten tills nåt lag gjorde mål och sen kastade han ut en annan boll. Fotboll, innebandy och doppboll.
Ääälskar fotboll och innebandy, så båda under en och samma lektion var drömmen, även om jag vid ett tillfälle blev inknuffad i målet så hela välte. Det var då jag fik ont i armen. =) Men jag är glad ändå!

Nu ska jag sova, det kommer bli en lång eftermiddag, inget sova till sömnaden idag inte.
1230-1400 Leta kläder och rekvisita till fotograferingen till vår MuKuredovisning
1400-1500 Öva på danskombinationen tills imon
1500-1600 Repa med 31 mars
1600-1625 Fri tid
1625-1830 Fortsatt skolgång
1830-???? Repa MuKun

Tekniken går framåt

Så långt att datorer lever och tänker helt själva nu för tiden. De vet tom hur man sparkar på en som redan ligger. Bokstavligt talat var jag liggandes under bordet vid en av skolans datorer.
Det var så här:
Jag skulle lite smidigt (läs: ironin!) skriva ut vårt komedimanus som jag fick kopiera till ett utkast på min hotmail för att sedan kopiera vidare till skolans version av Word. Musen funkade inte så jag fick orientera mej med hjälp av tangentbordet. Det gick lite långsamt, men jag lyckades skriva ut ett ex. Så långt allt okej.
När jag sen läste på manuset såg jag att raderna hade hamnat fel, jag rättade till det och skulle sen göra nåt, minns inte vad, men jag behövde musen. Det var bara att dyka ner bakom hårddisken och försöka meka lite, jag provade byta mus, det hjälpte inte.
Nä nä, då får jag försöka hitta rätt kommando bland knapparna. Då har fanskapet till tangentbord också lagt av! Jag ligger och krabbar bakom hårddisken, byter tangentbord och mus med andra datorer, där händer ingenting ... Jag är låst. Jag kan inte skriva ut, inte spara alla mina ändringar, inte ens stänga av datorn på ett bra sätt. Bara att hålla inne powerknappen.
Datorfan!

Nähe, har inte haft tid att äta nåt efter lunchen, det ska jag göra nu. Har repat till 31 mars och Musikalkunskapredovisningen. Får se vad jag kan skaka fram i matväg.

Utlänningar+midsommar?

Jo, men visst! Det börjar bli dags att planera årets midsommar. Finns det bara svenskar med på gästlistan? Hög tid att bjuda med släkt och vänner från världens alla hörn, nu kan alla sjunga med i snapsvisan Helan Går!

Hell and gore
Shun-gopp father Allan l'Allan lay
Hell and gore
Shun-gopp father Allan lay
Oh, handsome in the hell and tar
And hell are in the half and four
Hell and gore
Shun-gopp father Allan lay

Happy Midsommer everybody! Skål!

Monologer. Wating For The Parade och Fröken Julie

Jag har märkt att det är en del som söker på monologer och kommer in på min blogg. Bara det att det inte finns nån monolog där. En liten hjälp på traven ...

Waiting For The Parade
(John Murrell)
När Billy och jag var nygifta grälade vi hela tiden. Om allt. Mina kläder, hans kläder. Vi grälade om ifall vi skulle ha barn eller inte. Hur många, om det skulle vara pojkar eller flickor, vad de skulle heta ... Vi grälade om fotbollslag. Jag kan ingenting om fotboll. Vi grälade om religion och politik, som ingen av oss kunde något om. Vi grälade till och med om ifall det verkligen var nyttigt för oss att gräla så mycket.
En dag, när vi bara hade varit gifta i några månader, hade Billy varit iväg och köpt rep och kom hem lite tidigare från jobbet. Jag låg och sov och när jag vaknade var jag bunden till händer och fötter. Jag kunde inte röra mig en millimeter. Och där stod han och flinade som idiot. - Från och med nu, sa han, så ska vi inte gräla mer. Varje gång vi känner att vi är på väg att börja gräla så ska vi älska istället. Och går du inte med på det så ska jag strypa dig och dumpa kvarlevorna i floden.
När jag tänker tillbaka på det kan jag nästan se honom framför mig. Jag kan se hans ögon i alla fall, jag kan se hans händer, och hans tänder. Men resten av bilden är liksom i skugga.

Fröken Julie
(August Strindberg)
Tror ni inte att jag kan se blod? Tror ni jag är så svag? Åh, jag skulle vilja se ditt blod, din hjärna på en träkubbe, jag skulle vilja se hela ditt kön simma i en sjö - som den där. Jag tror att jag skulle kunna dricka ur din huvudskål, jag skulle vilja bada mina fötter i din bröstkorg och jag skulle kunna äta ditt hjärta helstekt!
Du tror att jag är svag, du tror att jag älskar dig, därför att min livsfrukt åtrådde ditt frö. Du tror att jag vill bära din avföda under mitt hjärta och nära det med mitt blod - föda ditt barn och ta ditt namn! Hör du, vad heter du? Jag har aldrig hört ditt tillnamn - du har väl inte något kan jag tro. Jag skulle bli fru "Grindstuga" - eller madam "Sopbacke" - som du, som bär mitt halsband. Du dräng, som bär mitt bomärke i dina knappar, jag dela med min köksa, rivalisera med min piga! Åh! Åh! Åh, du tror att jag är feg och vill fly! Nej, nu stannar jag, och så må åskan gå!
Min far kommer hem ... Finner sin chiffonjé uppbruten ... Sina pengar borta. Så ringer han, på den där klockan, två slag för betjänten. Och så skickar han efter länsman, och så talar jag om allt. Allt!
Åh, det ska bli så skönt att få ett slut, bara det ville bli slut! Och så får han slag och dör ... Så blir vi slut allihop - och så blir det lugn, ro, evig vila. Och så krossas vapnet mot likkistan, grevesläkten är slocknad och betjäntätten fortsätter på ett barnhus ... Vinner lagrarna i rännstenen och slutar i ett fängelse.

Det var de jag kunde utantill. =) Hoppas det blir till nån hjälp i framtiden.

Söndagsaktiv

Usch, de här helgerna går alldeles för fort. Det gör ju veckorna också iofs, men helgen får gärna sega på sej. Men man kan ju inte få allt.
Nu ska jag sätta mej och renskriva vårt komedimanus, har bara andra akten kvar. Undrar om det blir för långt, ska försöka få det utskrivet tills imon så jag kan fråga vår dramalärare. Manuset får jag ägna min tid åt nu, sen får vi se om nån hör av sej och vi ska öva på 31 mars. Nu har vi fått alla låtarna utlärda, ska bara sätta text och stämmor så de går utantill.
Ser Fridas benvärmare hänga borta vid synten, de är ju klara, ska bara fästas. Om jag ändå ska till villan kan jag ju ta med dem upp i sysalen och ordna det, så får hon dem imon. Jag är fantastiskt flitig. Ska bara sätta igång. =)

Panikkänslor

Jag börjar känna panik! Jag har börjat inse att den 3e april snart är här! Då ska ansökningarna till både PAS och Balettakademien vara framme vid respektive skola. Jag har inte ens börjat skriva. Fan, fan, fan, när ska jag hinna? Var ska jag börja? Jag behöver verkligen en rejäl push.

Ikväll kommer jag inte få nåt gjort, därför kollar jag in 4ans version av Robinson. Jag började nollställd, men efter åtta minuter går det på minus. =/

Morgon-Einstein

0618, det var klockslaget då jag vaknade  av mej själv. Tror det var för att jag drömde så konstiga saker om det här internatet tillsammans med flertalet av mina klasskompisar. Det var inget läskigt alls, det var bara ... Konstigt! Jag skulle kunna skriva upp miljoner detaljer nu med en gång, men det blir ju aldrig att jag analyserar mina drömmar. Sen skulle jag få hålla på till i eftermiddag att skriva, det orkar jag inte.
Måste försöka somna om, nu när jag utsatt min hjärna för lite tröttande moment. Det är ganska intressant att se hur bra en svintrött hjärna funkar när den lider av sömnbrist utan att fatta det själv - nämligen inte alls! Hela förmågan med att trycka ner rätt tangenter för att bilda svenska ord är helt bortblåst.
Varför händer sånt här egentligen? Varför låter en utmattad hjärna inte sej sova i de timmar den behöver, den borde veta bäst hur många det är exakt, och först då vakna av sej själv? Att den inte passar på, nånstans i bakhuvudet vet den väl att ingen väckarklocka kommer ljuda.

Sen det där med att den ska bearbeta alla intryck under dagen. Asså, varken Jonna eller Ronny&Ragge fanns med alls i min dröm. Fast hjärnor kanske kör med sist-in-först-ut-stilen. Man minns visst inte mer än drömmen man hade strax innan man vaknar. Eller (grunnar på alla mina Dolph Lundgrendrömmar som drömdes utan uppehåll emellan)?

Jaja, ett mysterium. Nu ska jag korrektutläsa och sen somna om. Det sistnämnda kommer nog gå bra nu när knoppen fått rasta sej lite, tänka på annat. God morgon!

Jonna och jag med Ronny och Ragge

Hahaha, vilken rolig kväll det varit idag, jag jätteont i magen av allt skrattande. Jonna kom in till mej klockan åtta och vi kollade på Så Ska Det Låta. Men det varade ju bara en timme, så vad sätter vi självklart på? Jo, Ronny och Ragge! De har ju lyckats gå helt förbi henne, aj dånt anderständ! Två av tre säsonger klarade vi av, sen blev hon trött och ville sova =).

Grejen är att jag egentligen också är jävelusiskt trött, men jag vill skratta mera! Därför kommer jag kolla på de två första säsongerna igen, fast på kommentatorspåren. Fredde och Peter som kommentatörer, så fruktansvärt roliga! Med deras kommentarer blir serien ännu roligare. <))

Shit, det kommer ta typ tre timmar ... Jag sov fyra inatt. Jag kände igår att jag inte skulle lära mej mer, även om jag höll mej vaken och satt uppe, så jag gick och la mej och somnade ~0200. Klev upp klockan 0600 morgonen efter och fortsatte rabbla text och öva på mina pianokomp. På lektionen gik det väl halvdant, men de jag kompade var ändå nöjda, jag stakade mej mycket på min text, som jag visste jag skulle göra.
På dramalektionen efter sången fortsatte vi med manusskrivandet och vår komedi. Jag fick uppdraget att renskriva det till nästa fredag. Jag fick tio minuters monologträning också. Ska gestalta en galen fröken Julie. "Jag skulle kunna dricka ur din huvudskål, jag skulle vilja bada mina fötter i din bröstkorg, jag skulle kunna äta ditt hjärta helstekt!". Crazy, som sagt.

Det kommer bli en lång natt

Helt plötsligt fick jag jättemycket att göra. Borde verkligen inte sitta här och blogga om det. Ska kompa tre klasskompisar med olika låtar imon direkt på morgonen, dessutom måste jag lära mej min egen låt utantill, helst hinna analysera den och krabba. Usch, inte har jag ätit heller sen lunch. Det ska jag upp och göra nu. Aaah!

Jag tar tillbaka

Det blev inte mycket till Hair inatt, kom ju på att jag var skittrött. Det blev till att stänga av efter Life ... =) Igår pratade jag med far och han frågade bla hur det var med min sjukdom.
- Det är bra, sa jag. Den har hållt sej kvar i halsen och inte gått upp i näsan denna gången!
Så fan heller, vaknade för en halvtimme sen och då var min ena näsborre ogenomtränglig. Köpte dessutom nån kass nässprej på Apoteket, inget som löser upp sej där inte.

Nu ska jag ner till frukosten. Sen ska jag lägga mej igen. Skönt! Det är det bästa med torsdagar.

Slumpfilm

Jag kände att jag ville kolla på en film innan jag somnar, men då jag då är smått drabbad av beslutsångest så gjorde jag helt enkelt så att jag räknade hur många filmer jag hade, så gick jag in på random.org och slumpade fram vilken film det skulle bli. Nummer 74 av 85, nämligen Hair. Bra val! =) Räknade inte med alla filmer, de som jag verkligen, verkligen inte ville se och de som jag sett alldeles för nyss. Bland de jag hoppade över fanns Glenn Killingserierna med Killinggänget och Kill Billfilmerna.
Det är med mättnad jag nu stänger ner datorn och placerar huvudet på sidan på kudden och beskådar den utvalde musikalfilmen.

CHIGAMBAS

Kommer precis från en föreläsning om den ideella förening som vi, med hjälp av vår välgörenhetsgala, ska skänka pengar till. Kanske även ordna ett par faddrar till barnen i den lilla byn Basse i Gambia. CHIGAMBAS har byggt skolor och gjort en massa gott för att ge barnen, inte bara en utbildning, utan en god utbildning, och att ge de fattigaste familjerna ett drägligt liv. Det var mäkta intressant och imponerande att lyssna på.

Övrigt idag. Dagen blev inte så hemsk som jag "förutspått", inte hemsk på något vis faktiskt. Det var bara jag som efter lunch blev hemskt trött och förbannade det faktum att vi skulle vara kvar i fyra o'n halv timme till i Bjärnum. Även om det vi gjorde på lektionerna var jävligt kul så fick jag aldrig energin tillbaka.
Vi hade auditionträning på dansen, som mot alla förväntningar gick ... Tja, som en dans =)). Musikteori är kanske inte så upphetsande, men det var genomförbart utan allt för mycket grinighet. På de älskade dramalektionerna kan man inte ha tråkigt. Som utomstående är det nog lätt att se oss som förvuxna barn som leker som om vi var av ensiffrig ålder, men det kan faktiskt vara svårare än det ser ut. Man har den där lilla spärren som påminner om att man är en vuxen kvinna, men då kommer dramaläraren in med en "datten" och så glömmer man bort både tid och ålder. <)) Love it!

Fan, klockan är snart nio, om man skulle ta sej upp i allrummet och värma sej lite krubb. När jag kom hem efter avslutad skoldag stöp jag som en fura under Gudrun på sängen. Tre kvart senare skulle föreläsningen börja, så jag har inte hunnit äta mer än en apelsin och banan. Dags för det nu.

Äntligen ligger mina kläder i garderoben

Jag har lyckats tömma min låda med ren, skrynklig tvätt! Utan att strömmen gick! Wohoo! Ska bara ner och hämta det som hänger kvar i torkrummet också ...
Så himla typiskt, skulle liksom demonstrera för vaktmästaren att strömmen går när jag pluggar in mitt strykjärn. Men? Allt lyser på medan järnet blir varmare. Blev helt arg.

Idag har det ju för sjutton varit vår! <)) Det gillar jag jätte jättemycket! Fast vi har ju skämtmånaden april framför oss, där kan det bli vilket väder som helst. Smaskade på årets första glass man inte hinner förvara i frysen innan den ätits upp, idag. Valde noggrannt och omsorgsfullt och tillslut blev den en sandwich! Mycket god men fruktansvärt dyr. 14 spänn för den jäveln ... Jag ska lära mej tillverka såna själv.
Men det har ju varit vår! Så jag är lycklig!

Har varit på trubadurafton ikväll. Jättemysigt, en klasskompis stod för musik och underhållning. =)
Det känns som att det kommer bli en dålig dag imon. Taskiga vibbar liksom. Synd ...

Ronny och Ragge

Hahaha, så jävla roligt! <)) Glömmer bort att jag är sjuk! Måste ta tag och se på alla tre säsongerna.
-Jag är inte suuvr!

Blä, söndag ...

Usch, det blev stressigt innan. Tänkte att jag kunde ligga kvar i sängen länge, länge, men då skickar 31 marsgänget sms efter mej! Det var visst rep idag också, jag hade fattat det som att det var på måndag. Jaja, vi kom vidare till låt fyra, Love eller nåt sånt hette den.
Om en timme ska vi öva på diagonalen vi fick i onsdags och lära oss den, både höger och vänster =/ ...

Ja, bilderna från två inlägg sen, som blev försenade, ligger nu uppe. =) Fina flickor på Helénes Coffeehouse. <) Att bilderna inte kom upp förrän nu beror väl främst på att telefonen var upptagen med en laddare, så det fanns inte så mycket mer rum för en USBkabel. Sen hittade jag inte kabeln, den hade hamnat underst i en hög med kollegieblock. =)

Nä, om man kanske skulle plocka undan lite granna på rummet, det ligger en massa noter och disk överallt. Och stryktvätt sen typ fyra veckor tillbaka! Disken är bara sen igår, pallade inte gå upp till allrummet och laga min mat, så det blev köttbullar och potatismos. Tog ganska lång tid, speciellt att skala potatisen, men sen har jag ju bara en kokplatta. Men gott blev det! =)

Hur stora är oddsen?

Nu tror väl alla att jag tänker kommentera kvällens melfestfinal, men det tänker jag faktiskt inte alls göra. Det gick som det gick och det kommer väl som alla andra år stå "Fel låt vann" på löpsedlarna. Nej, det är nämligen så att jag gått och blivit sjuk igen <,(( ... Skitkul att få vara frisk i tre dagar innan nästa persons baciller attackerar en. Nu är jag helt utslagen, jag är nere för räkning. Jag orkar inte göra mej i ordning! Jag ligger på sidan på sängen och skiver med vänsterhanden. Det tar väldigt lång tid. Dessutom är det stört jobbigt att hålla uppe armen tom under korta stunder. Undrar om jag har feber, halsen är ju iaf igensvullen och gör ont satan!

Rätt val?

Nu  är jag, så att säga, vaken. Skillnaden med alla andra helgdagar jag vaknar mellan nio och tio, är att jag faktiskt klev upp, vet inte om jag gjorde rätt i det ... Hade nog varit nyttigare för mej att somna om och ligga kvar till 1230snåret då jag inte släkte lampan förrän 0415 =/. Jag satt nere i det andra internatets kök och filosiferade och biktade tillsammans med Frida. Det var jätte jätteskönt.
Hela gårdagen var jätteskön, den bästa dagen i hela veckan! Kanske inte så konstigt, början av veckan skulle vara svårare att slå åt det andra håller, få en dag att bli sämre. Men gårdagen bjöd på sånglektion, dramalektion där vi ska skriva ett manus som en annan grupp ska få och spela upp, en promenad till och från ICA som var väldigt flamsig och tramsig på alla plan, en fortsatt flamsig och tramsig fikastund med Frida och Bettan, en snabbmiddag bestående av rester medan de andra två svullade i pizza, sen satt vi nere i deras internatkök och hade väldans skojigt! Bettan gick till sängs medan jag och Frida satt kvar till  ~0315.

Jag får väl gå och lägga mej en stund efter mötet med 31 marsgänget. Vi är en liten brokig skara på ~10 personer som åtagit sej uppdraget att på en kvart underhålla en hop hårt arbetande Länsförsäkringstjommar. Det finns en chans att min fasters sambo kommer sitta med i den hopen. =)
Så, till klockan 1300 har jag på mej att lösa klart Melodikrysset, äta frukost, göra mej iordning och leta upp noterna till Rövarsången.

Sagan om den brutna strömmen

et var en gång en gårdag fylld med massa ostrukna kläder. En liten männsika vid namn al, som var ägare till dessa kläder, tänkte ta tag i hornen på den berömda tjuren och gå ner till den läskiga, mörka källaren och stryka. Nere i den läskiga, mörka källaren fanns en lampa, så källaren var inte läskig eller mörk längre. Däremot såg man de vita, kala, kalla, urtrista väggarna, dessutom inte ens en strykbräda.
Så hur skulle den lilla människan al göra med alla sina kläder nu? Det går inte att stryka i det mysiga, hemtrevliga internatrummet, för där avbryts elen vid användning av strykjärn.

Men, var det inte så att en god granne till den lilla människan al sitter på sitt internatrum tillsammans med en massa elektriska apparater, som tv, kokplattor, micro, strykjärn och dator? Det brukar gå utmärkt för den goda grannen att använda alla sina apparater, men om det skulle bli strömlöst var det bara att gå ner till källaren, öppna proppskåpet och fälla upp flärpen, frid och fröjd således.

Den lilla människan al hade hört att man kanske kunde fördela strömmen bättre, använda ett annat eluttag, inte ha på tv, tom dra ut sladden till skåpet med kyla i. Det hade hunnit bli ganska sent på kvällen, vilket tycktes vara en god idé att då utföra detta test. Vid strömavbrott skulle inte många påverkas som mitt på dan! Den goda grannen stod bredvid, lovade och försäkrade att om det skulle bli ett strömavbrott så skulle hon följa med ner och knäppa på strömmen igen, så som hon gjort massor med gånger, ingen skada skedd, ingen skulle ens ha hunnit märka nåt.

Alla lampor lyser, den goda grannen lämnar den skeptiska och nervösa lilla människan al att stryka i lugn och ro. Tills en annan god granne, som just vid det tillfället inte var så god, ringer och ber den lilla människan al att sluta upp med de där dumheterna. Strömmen hade nämligen brutits på våningen ovanför.
- Inga problem, säger den lilla människan al. Det ordnar jag!
Och så springer den lilla människan al ner till källaren för att fälla upp flärpen. Men? Vad är det hon ser? Allt verkar vara helt i sin ordning i proppskåpet. Vad ska den lilla människan al göra nu? Panikkänslan är en faktum och skammen sprider sej i kroppen på två röda.

Den andra goda grannen, på ovanvåningen hjälper den stackars lilla människan al att uppsöka hjälp. Som i alla sagor finns det en hjälte! Han borde kunna tala om hur den lilla människan al och hennes goda granne på ovanvåningen ska förfara för att reparera den skada som den lilla människan al har åsamkat. De får snabbt reda på att de inte kan göra nåt, och vad värre är, hjälten blev väckt ur sin nattsömn och dessutom befinner sej tre mil från den berörda platsen.

Den lilla människan al går med hängande huvud tillbaka till sitt internatrum, låser om sej och som en ren sympatiåtgärd sätter hon inte på varken tv eller dator på hela kvällen.

Snipp snapp snut, så tog strömmen slut!

Epilog och uppföljning:
Hjälten dök upp och ordnade upp allt som den lilla människan al hade oredat, alla fick sin ström tillbaka och lugnet spred sej i hela byggnaden.

Vad kan man lära av den här sagan, vad har den för sensmoral?
* Lita aldrig på en god granne när det gäller teknik och elektronik
* Uppfinn ett strykjärn som går på batteri

Förbannad

Jag är så jävla arg så jag vet inte hur jag ska med ord beskriva det. Det går nog förresten inte, så det är inte lönt att lägga ner nån större möda på det.
Jag tokhatar alla trångsynta, inskränkta människor som på nåt lustigt sätt fått en uppfattning (läs: lögn) och totalvägrar att ändra på sin falskmålade bild.
Jag är så arg så jag skakar. Det finns risk att det kommer gå ut över andra som inte förtjänar det, jag ber om ursäkt i förväg!

Fan att det är söndag

Det hade jättegärna fått vara lördag idag så man fått en dag till på sej att sova. Är fortfarande jättetrött, fast jag inte klev upp förrän typ 1300 idag, hade vaknat till ibland under morgonen, men lyckats somna om. Låter det som att jag sovit ut med råge? Inte alls, med tanke på att jag inte var i säng förrän 0530 ... Inte dåligt gjort av mej, festen i Herrgårn dog liksom ut vid 23snåret, men vi höll ut till 0100. Då följde jag Pierre hem och när jag lämpat av honom fortsatte jag promenera ett tag i Markaryd. Det var mörkt, kallt och suddigt. När jag var nästan hemma  mötte jag Robin som precis lämnat festen. Hann med att föra ett litet samtal innan han skulle skynda sej hem så jag slapp se honom hälsa på Ulrik ... <))
Väl hemma satte jag igång intagandet av fyllemat, sen gick jag upp till allrummet och kollade på På Smällen. =) Som sagt; halv sex ...

Sammanfattning av lördagkvällen: Sambucca smakar bra, tycker många. Blött är det också, men blötare för somliga.

Löjligt

Hahaha, vilken fruktansvärd utklassning. HV vann med 7-0 mot Timrå. Hehe, nu är jag glad. Hoppas det går lika bra för Lakers!

Datanörd

Fan, jag bli imponerad va mej själv ibland alltså! Det är så att HV71 spelar match om ett par minuter och jag har inte femman på rummet. Då hittar jag en live-webtv på femmans hemsida! Men funkar den? Nej, jag krabbar och försöker installera det ena med det andra. Jag känner mej lite nedstämd, men försöker med en sista grej och det funkade! =))
Nu visar den rörliga bilder på hockeyspelare! <) Nöjd nörd!

Frukost?

Nu tänkte jag ta och fixa min frukost. Eller "brunch" blir det då, som vanligt. Det har ju tom nästan passerat lunch. Nåja, det får iaf bli en lätt sådan, denna helgen har jag ju faktiskt handlat ingredienser till riktiga måltider. Slipper äggmaten nästa vecka då.
Så, medans jag lagar frukost och löser morgonens Melodikrysset kan ni ju gå in på den här bloggen och läsa om hur fantastiskt människokroppen är skapad! Lovar att det är intresant! =))

Flytig dag

Det har varit en kanondag idag också! I morse i skolan skulle vi läsa låttexter som monolog, jag tyckte det gick bra för mej (hur det såg ut och lät för en utomstående vet jag dock inte), sen hade vi väl inte en så kämpig dramalektion, svettig - men okämpig.
Efter skolans slut umgicks jag med Frida. Vi tog cykeln upp till ICA, väldigt imponerad blev jag över att hon lyckades cykla hela backen upp med mej på pakethållaren! Bara det, att när vi handlat klart blev det väldigt mycket, mest mitt fel ... Hur fan skulle vi komma hem? Oj då. Slumpen dök upp från ingenstans och allas vår Biffen visade sej vara bakom mej i kön och packade varor tillsammans med mej. Oj då, hon hade bilen med sej! I sin godhet packade jag in alla kassar, väskor och mej i hennes bil, Frida trampade hem cykeln och allt gick som smort!
Jah, när vi var avlastade och klara begav vi oss till andra sidan byn, mot bolaget och apoteket! =)) Måste ju gardera sej inför helgen.
Och sen, den stora höjdpunkten: Heléns coffeehouse! =)) Blev joinade av Bettan och Fridas Simeon.

Nu kollar jag på Postkoden och lyssnar på webradion på Peje i P4. Anders Eriksson och Per Fritzell var där och sjöng och pratade. Det roliga var att när jag och Frida fikade så var radion på. Jag hörde en bekant melodi med en text jag inte kände igen. Jag berättade att denna melodin har Anders sjungt in, men då handlade det om att han alltid får en keps och en halsduk i julklapp. När låten tog slut tänkte jag efter. "-Sjöng de om Grimslöv? Det ligger ju typ hemma.
När jag kom hem pratade jag med pappa och då berättade han att de var de som spelade den låten. Så här står det att läsa på Pejes websida:
"Anders och Per passerade en liten ort på väg in till Växjö och skrev sedan en låt om den lilla orten där de trodde att ingen någonsin varit. Grimslövlåten 'Där har ingen varit'.".
Jag har varit där! =))

Jag är så svag

I en tid då vår vinterrevy inte hade tagit riktig form satte klassen sej ner och skriver en eller ett par rader på en liten papperslapp som representerade var och en av klasskompisarna. De namnade lapparna lades i små boxar och när som helst, när livet kändes motigt, kunde man få tillgång till sin egen box.
Detta gjorde inte alla, så idag var det allmän utdelning på dessa boxar, några satte igång att läsa på en gång, några skulle spara till senare tillfällen. Jag valde att tillhöra de sistnämnda.
Nu då, efter att ha haft tankarna på annat i ett par timmar, kom jag hem, satte mej i sängen och upptäckte att jag med en hårsmån nästan krossat min lilla pappersbox. Jag tog upp den och höll den framför mej. Hmm, om man skulle läsa en iaf? Bara en, de andra 26 när det går tungt att leva.
Jag föll, jag kunde inte sluta, jag fortsatte bläddra fram den bakomvarande lappen, jag log, skrattade till emellanåt. Så, vad har mina klassisar för uppfattning om mej? Hur ser de mej som person? Ja, alla skrev inte samma saker, så klart, men en tydlig röd tråd höll flertalet fästa vid varandra.
Jag ska tydligen vara rolig. =)

Min första utmaning

Detta hittade jag av en slump på en blogg. Jag har alltså inte blivit utmanad själv ... =/ Tycker det är så jävla tråkigt när folk skriver såna här saker, men detta var jätteroligt av nån anledning. Tycker jag.

Regler: Kopiera detta till din blogg, utmana 3 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga och du får inte hitta på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får inte heller skriva samma svar två gånger, eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på namnfrågan). Lycka till!

1. Vad heter du?
al
2. Ett ord på fyra bokstäver: Aska
3. Flicknamn: Anna
4. Pojknamn: Arne
5. Yrke: Artist =)
6. Färg: Azurblå
7. Klädesplagg: Anorak
8. Mat: Ankbröst med apelsinsås
9. Sak i badrummet: Ansiktskräm
10. Plats/stad: Alvesta
11. En orsak att vara sen: Amnesi
12. Något man skriker: Aj!
13. Film: Across The Universe
14. Något man dricker: Akvavit <)
15. Band: ABBA <3
16. Djur: Anakonda
17. Gatunamn: Allégatan
18. Bil: Amazon
19. Sång: Angel Eyes <3

Jaha, några man ska utmana ... Maja, Bobban och Marsha, vill ni? =)

Om 40 minuter ska klassen till Bjärnum och kolla på deras genrep. Blir med all säkerhet bra, kul ska det bli också. Dags att tillaga mitt enda ägg. Vad ska jag göra med det?

Jag är inte bitter

Jag kände att det förra inlägget var i det deppigaste laget. Det är inte alls så jag känner mej nu! Okej, jag är lite sömnig och slö, kanske en aning hungrig, men annars så rullar det.
Jag halvligger och kollar på Kill Bill och stickar på min randiga sleeve. Denna onsdag har varit fantastisk! Dansen gick jättebra (inte hela tiden, men jag hade skitkul när jag kunde koreografin!), så även på dramat då vi gjorde övningar som på en audition. Solen har skinit, har varit riktigt vår ute. Hade jag bara inte haft min täppta näsa så skulle jag vilja leva om den här dan många gånger! <))

Var det en tår eller en droppe vatten på min kind?

Igår var en dag från helvetet. Den började kanon med fotboll på friskvården. Jag var skitbra, fast jag knappt inte såg nånting. Men efter lektionen såg jag att min nagel gått åt pipan. Jaja, tjejigt, men det är inte snyggt med hälften långa och hälften korta naglar på en hand! (räkna ut hur det går ihop om ni kan! =) )
När jag kom hem duschade jag och gick och la mej igen, vaknade till lunchdags och gick ner till matsalen. Lite halvblind, som jag varit nu i dagarna sex, konstaterade jag att bordet med mina klasskompisar var fullt, så jag satte mej vid ett eget, tomt bord. Tänkte att det kommer väl alltid nån snart som haft lektion. =/  En klasskompis (kan hända att den känner igen sej) kommenterade det faktum att jag just satt ensam vid bordet, jag skrattade bort det hela, suttit ensam har jag gjort förr!

Bara det att det rev upp ett redan läkt sår, trodde aldrig jag skulle behöva känna samma känsla igen.
Tillslut kom det såklart fler människor och satte sej hos mej. Konstigt var att det kändes som att folk kunde känna hur sårbar jag var just då, för precis som djur som kan känna ens rädsla gick de på mej med snabba, spydiga kommentarer. De menar såklart ingenting ont, mendå var det som att de verkligen ville bryta ner mej till beståndsdelar. Och de visste var de skulle börja karva.

Efter skolans slut låste jag in mej på rummet, lagade pannkakor, chattade med folk på MSN, mamma bekräftade mina teorier om hur man byter garn mitt i en stickning, messade med min chef och slöglodde på tv. Allt frid och fröjd tills jag skulle hoppa in i duschen. Jag vet inte, men duschens vattenstrålar i mitt ansikte verkade trigga igång mitt eget bevattningssystem, sött och salt blandades.
Inne på rummet igen brast det totalt, alla förtängda känslor och minnen om känslor från förr sköljde över mej om en tsunamivåg, allt smakade salt.

Det verkar visst inte finnas nåt som heter Glömma, allt man gör är att Förtränga ...

Roligt, roligt

Igår snokade jag runt lite på nätet och hittade en länk till den här sidan. Hahaha, jag har garvat ihjäl mej flera gånger (får se när det är dags för begravning ...) medans jag kollat igenom alla 99 sidor! <)) Det mesta är bara "för kul skull", men en del är verkligen så man tappar hakan, det är så fruktansvärt likt, speciellt vissa kändisar som man aldrig tänkt på innan.
Här var några exempel. Enjoy!

Övar och nöter

Hela eftermiddagen har jag på nåt sätt pluggat. Först var det på monologen vi arbetar med nu. Fick för mej att det var torsdag och jag skulle träffa min dramalärare, men så var ju inte fallet. Då hade jag ju övat som fan helt i onödan! =)) Fast jag känner mej jävligt nyttig och duktig.
Nä, men då fick jag ju tid till att öva på danskombinationen vi ska kunna till imon, både höger och vänster, skitbra. Efter att vi några stycken igår gick igenom den så kände jag att jag nu kan öva på egen hand. På med Soul Man på tuben och köra på. I helvete heller ... Det är nånting jag gör fel. Antingen gör jag nåt för snabbt eller så hoppar jag över nåt danssteg. Jag är klar två åttor för tidigt iaf. Fan ta mej.
Får be nån hjälpa mej senare i kväll på lektionen.
Hur blev det då med diktläsandet igår, den jag kunde lika bra som ordningen på planeterna? Åt helvete förstås! Jag stakade mej och kunde nästan ingenting utantill ... Jag behövde däremot inte göra så många omtagningar eller extraövningar, så det var väl bra. =)

Nu ska jag ge mej på dansen igen, verkligen försöka lista ut vad det är för fel jag gör.

Håltimme

Jaha, då har man lärt sej en 19-radig del ur en dikt utantill. Det gick ju betydligt enklare än vanligt, undrar vad som står på med mej. Det var inte alls nödvändigt, men den ska läsas om 40 minuter utan stakning och jag har rabblat igenom den nu i lite över en halvtimme och den sitter som ett rinnade vatten.
Men jag känner mej ganska bra, vet liksom hur jag fungerar. Dvs så kommer det inte gå alls så flytande och utantill när den väl ska läsas upp inför alla i sånggruppen (ja, vi läser just nu dikter på våran sånglektion). Jaja, jag är stolt över att jag faktiskt lyckats överraska mej själv och göra mej stolt. Jag har lärt mej nåt utantill på kanske 40 minuter! =))

Ska läsa igenom den lite till nu innan allvar och ansvar drar igång igen.

Helgen börjar ta slut

Har precis kollat klart på helgens Beckfilm, jag visste hela tiden vem mördaren var. Stackars Oberg, nu blev hon änka igen ... <))
Annars tycker jag nog att jag fick ut lite av dagen iaf. Som en ren princip kollade jag på Rocky IV med Dolph Lundgren, klockan sex gick jag bort till Eken och hade Dirty Dancing-grundkurs á la 80-talet. Självklart ingick utstyrseln, detta var vad jag bjöd på. Själva dansandet gick väl sådär, jag såg inte gubbarna filmduken utan fick kolla på folket framför mej. Ganska kul var det iaf, lite besviken över att det aldrig kom nåt "dödslyft". =)

När jag kom tillbaka hade hungern kommit ifatt mej, men jag orkade inte göra nåt avancerat, inte ens riktig mat. I med fyra ägg i en stekpanna, vänd och ät. Gott var det vilket fall som helst. Sen då började Beck och jag fortsatte sticka på mina benvärmare som jag hållt på med sen förra fredan. Den första blev jag visserligen klar med redan i måndags, men jag låg efter med den andra. Dessa blev i den långa varianten.

Nu funderar jag på att trä av mina benvärmare och sätta på mej nåt att sova i istället, sminka av mej min rosa ögonskugga jag hade på mej för det en o'n halvtimmeslånga 80-talets skull och tillslut hamna under mitt täcke. Kanske läsa på den där dikten vi hade i läxa till imon. Den ska läsas högt, välartikulerande och stakningslöst. Tjohoo ... =/

Dolph Lundgren, var kom du ifrån?

Filmen tog inte slut förrän 0355 i morse. Jag sov ganska bra, vaknade vid två tillfällen innan jag klev upp på riktigt. Det märkligaste är att jag under hela min drömtid drömt om Dolph Lundgren av alla människor. Ibland var han i ett bibliotek och rekommenderade en bok på kinesiska till en lektion med Ingvar Oldsberg som lärare, nån gång var han min "mammas" pojkvän, nån gång var han nån slags ansvarig för internatboendet och en annan var det som i en actionfilm; han var en good guy och skulle rädda mej ur en källare. Bland annat.
Asså, jag fattar inte hur han kom in i min hjärna över huvudtaget. Filmen jag kollade på inatt var Walk The Line, så om det varit Joaquin Phoenix hade jag förstått det. Ja, jag har ju Rocky-boxen, men jag gjorde ju inte annat än att kolla på ryggen på själva förpackningen. Jättekonstigt ...

Dolph, var fan kom du ifrån?

Lördagsfilm

Jag kollade på slutet på Rocksystrar och Kramer Mot Kramer, nu finns det inget som intresserar mej på tv. Jag vill kolla på en film, jag har runt 80 att välja bland, men det är väl antagligen det som gör att det blir så svårt att bestämma sej för en. Svenskt eller utländskt, action eller komedi, tecknat eller spelfilm?

"Livet är fullt av mariga val, inte sant?"
Nä, det blir nog inte Den Lilla Sjöjungfrun, men det kommer nog dröja flera timmar, om jag ens väljer nån att kolla på. Hur svårt kan det vara?

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0