Upptröttnad

Detta får väl bli årets sista blogginlägg då. Tror inte jag hinner till datorn senare. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Vad gör jag just nu? Vad har jag gjort? Vad ska jag göra? Får ha dessa frågor som mall. Okej
Fråga 1
Jag ligger i sängen, med neddragna persienner, löser sudokutrappa, chattar med en klasskompis, skriver blogginlägg och lyssnar på GASjukebox. Blandade låtar från GASs produkioner spelas och jag gissar från varifrån låtarna kommer. Hittills har det varit enkelt, Macken, Mackenfilmen och Åke från Åstol =) Tre låtar av 233.

Fråga 2
I förrgår tog jag bussen in till stan för att jobba igen för första gången på ett halvår. Nån på bussen måste ha smittat mej, eller så var det nåt fel på lutfisken jag käkade hos farmor och farfar samma dag. Mådde skitilla, trodde jag fått vinterkräksjukan eller nåt... Ja, mamma trodde det iaf, när jag chattade med henne. =) Jag gick och la mej och somnade vid 23tiden, vaknade 1000. Trodde jag äntligen fått sova ut, men icke, trött som ett svin.
Till jobbet bar det, skitnervös, och när jag satte mej framme vid kassan så kändes precis som en uppkörning. Weird...
Det gick förvånadsvärt bra alla sju timmarna, EANkoderna jag trodde var för evigt förlorade bara strömmade till mej. Dock fick jag diff. 12 kronor!!!

Fråga 3
Jag ska försöka ta mej ur sängen, käka frulle och göra mej iordning. Uppdatera mitt antivirusprogram, behöver mammas hjälp med det, ska ragga upp henne nånstans.
Hur kvällen ser ut är jag fortfarande mottaglig för förslag. Annars får jag äta bottennappet, hänga med faren. Jag har inte ens frågat min faster om jag får följa med. Jävla ThoD! =( Jag hade sett fram emot detta nyår också.
Aja, allt blir vad man gör det till, får välla supa ner mej så blir allt kul! =)

Gott Nytt År!
Happy New Year!
Gutes Neues Jahr!

Godt Nytt År! (till Maja och Bobban) =)
Hyvää Uutta Vuotta! (till Emma K) =)
สวัสดีปีใหม (till Marsha) =)

Långt mellan gångerna

Vad har hunnit hända sen sist? I förrgår bowlade jag med släkten. Hehe, jag skrällde och vann över samtliga i hallen (fyra banor med två personer på varje, men ändå.) i första serien. Synd att det spelades tre till... Jag hann vika ner mej under de serierna... Inte lika kul, men jag lever på den första! Farbror som jag tror tävlat i bowling blev mäkta imponerad! =))

Igår var jag inne på jobbet en skvätt för att förnya mitt kontrakt. De jävlarna har möblerat om och flyttat på varenda grej i butiken. Jag som ska jobba imon och allt, för första gången sen i somras, kommer inte hitta ett piss. Någon kommer bli hatad av kunder och det är al. Dessutom ska ju alla EANkoder tillbaka in i hjärnan, har lyckas släppa dem under mina månader av koreografiinlärning.
Känner jag mej ordentligt så kommer jag nog in i det strax, däremot hur det ska gå att hitta till allt och hänvisa kunder kan nog komma att gå sämre... 
 
Förhoppningsvis är jag ledig på nyår, nyårsdagen framför allt. Jag tycker att jobbet borde hålla stängt då. Fast å andra sidan har jag blivit dumpad av ThoD på onsdag. De skulle visst inte på den festen jag skulle följa med på. De visste inte vad de skulle göra istället, men jag verkade inte vara bjuden.
Så jag vet rakt inte vad jag ska supa ner mej nånstans... Får antagligen följa med far hem till hans syster med familj. De ska ha vinylafton.
Känns lite tattigt, men kan bli helt okej. Mina släktingar är ju inte de torraste på jordkulan heller =) Blöta nyårsaftnar gillar vi! <))

Julen över

Alla julklapparna är lekta med, alla prinskorvar och köttbullar uppätna, julsnapsen uppdrucken. Hur kan man beskriva denna julen?

Julafton:
Allt rullade på som vanligt, inga katastrofer, mycket god mat och givmild tomte. Fick lite filmer, musik, en bok och snask. GASs autografer också, men det glömde min mamma bort att jag redan har =) Oh, förlåt, Tomten! Dock blev det ingen midnattsmässa live av nån anledning. Istället kollade vi på påven och hans midnattsmässa i Rom. Det var väl sådär...

Juldagen
:
Åkte in till Växjö för att parta till det med mina vänner. Förfesten är ju alltid bäst, men sen var hela kvällen åt helvete. Vi hade VIPpass till Oléo för att vara säkra på att komma in nånstans, "-Fan vad bra att bara gå före hela kön!" Tji fick vi. Vi stod ute i ett kaosartat kö"system" i 45 minuter, sen för att hänga in jackan i en kvart. Hurra, då var klockan 0050. Blev visserligen bjussad på drink av en gammal klasskompis, det var ytterst vänligt av honom, lite dans hanns med, men musiken på alla golv sög balle.
Sen skulle vi hem då också. Bara det att alla bestämde sej för det exakt samtidigt. Jag stod längst fram med hela Oléo som pressade bakom. Jag har aldrig haft så mycket panik vad jag kan minnas. Tror jag tuppade av lite tom, för helt plötsligt fick jag min jacka och väska, och sen försöka ta sej ut därifrån..! Ah, fy fan, det var det värsta jag varit med om.
När jag kom ut i det fria släppte min panikångest och jag satte mej mot ett träd och lipade som en femåring.
En skithygglig byling kom fram och tröstade, frågade om jag behövde hjälp. 
Pricken över i-et var en taxi nota på 229 spänn... Fy fan vad jag HATAR OLÉO!!!

Annandag jul
:
Har inte varit allt för aktiv idag kan jag säga... Trött, trött, trött, öm i fötterna, öm i höftbenen och magen.
Har röstat på Biffens Falkenberg i Körslaget också. Jag såg'na!

Snart jul

Bingolottos uppesittarkväll är snart slut, en av de traditioner min familj har. Dock verkar det ha blivit tre nitlotter vi köpt. =(
Idag vaknade jag upp med nackspärr, det har inte blivit bättre än... Fan, det smärtar!

Jag har gjort så mycket idag, eller ja, mycket och mycket, jag har bara shoppat, men det gick ganska bra. Jag hittade två klappar till mamma, två presenter var till Lina och Th., lite dricka på Grönbolaget,  kläder till mej själv att bära i jul och säkert på nyår och ... Fan var det bara det jag hittade? Det tog mej fem timmar! Och min far också, jag tvingade med honom att se åt mej, blind var jag.

Nu tänkte jag prova alla mina inköp i klädesväg så jag inte gjort nåt misstag. Vet dock inte när jag ska hinna ändra det, har affärerna i stan öppet på julafton? Det tycker jag att de borde ha ett tag iaf.

En massa jultraditioner är avklarade, imon ska de sista avklaras. Fram till nu har vi kollat på Tomten Är Far Till Alla Barnen, Jul Jul Jul, varit i Linnevik, ätit skumtomtar och grisfötter (jag och far är nog unika) och druckit must så det rinner ut genom öronen och som sagt spelat Bingolotto.
Imon blir det julgröt och julskinkemacka till frukost medan vi lyssnar på SR Bjällerklang, öppna morgonklapp, en promenad i eljusspåret, förjulbord hos farmor och farfar, Kalle, Karl-Bertil och ännu mer mat hos faster Lene och tillslut Tomten! Givetvis avslutas aftonen med midnattsmässa. =,)

God Jul!

När ska jag hinna?

Jag har fortfarande julklappar att köpa, dessutom försenade födelsedagspresenter, lite nytt i klädväg att ta på sej i jul. Men frågan var ju, när ska jag hinna? Det har ju hunnit bli dan före dan före dopparedan.
Det är det att jag behöver en blindhund, för jag är way to förkyld för att ha linser på mej, och det där med att ha brillor offentligt är fortfarande lite känsligt... Ett litet komplex.
Vi ska till stan och mamma på tisdag, men det är på förmiddan så då hinner jag inte handla nåt, det är nämligen hennes klappar som är kvar.

Jaja, idag har jag varit i Smålands urskogar, som alltid söndagen innan jul, tillsammans med släktingar. Granjaktsrundan, korvgrillningen, golftävlingen (som jag inte deltar i), kamineldningen, fikat och tomtebesök - allt hanns med iår också. Alltid ute i farfars föräldrahem, Linnevik, utanför Vislanda. =)) Nästa år blir det nog en liten mänska extra, ska nämligen få en kusinson i vår.

Nu är det nån som är trött och det är jag! Jag har inte vant mej vid att jag kan sova nu. Jag känner mej rastlös på ett negativt sätt, är inställd på ständig aktivitet, jag vaknar tidigt fast jag inte behöver.
Igår tex, vaknade jag ~0800 och gick inte och la mej förrän ~0330. Sen vaknade jag av mej själv vid niotiden.

Mm, så jag får se hur jag gör för att lösa mina shoppingproblem. Får sova på saken så ska nu göra mej iordning för sängen.

Eftersom jag inte är så nära min adventsljusstake denna fjärde adventskväll så har jag självklart förberett med en bild!

Natt!

Sista morgonen

Idag ska jag åka hem, så det var sista gången jag vaknade i denna säng iår. Jag vaknade 0801 och tänkte att jag lika gärna kunde stiga upp, har ju en del att göra.
Packa, diska, städa och stryka. Men jag börjar lite lugnt, tänder ljusen i altaret, äter clementin och lyssnar på Ring så spelar vi. Helmys!

Undrar hur de andra mår idag =) Fan jag hade velat följa med till Halmstad eller vart de skulle. Jävla den som smittat mej med min tredje förkylning på mindre än två månader. Hade så jävla ont bakom mitt vänsta öga igår att jag inte vågade ta på mej linser, och på nattklubb med brillor eller utan att se alls är big no-no!

Näe, om man skulle påbörja sitt iordninggörande och kampen att få min kylskåpsmat uppäten. Usch, är verkligen inte sugen på mat.
Sen är det hej då internatet!

Precis hemkommen

Från världens dödaste fest (eller hur det böjs)... Så fort man kommer dit börjar kvinnor hångla med kvinnor och män med män, det visar sej att vi precis missat värsta orgierna där folk hånglade fyra och fyra. Inte riktigt min grej, så jag hade skittråkigt medan alla rättade till sitt utsmetade läppglans.
Jag och en klasskompis gick tidigt och hittade till en stuga i Morkullebyn, men det var lika dött där. De sa tillslut att de skulle kolla läget på "festen" vi just kom från och då sket vi i det och gick hem.

Nu när jag är ändå pigg (klockan är ju natt) så funderar jag seriöst på att hiva in ett par maskiner tvätt. Så kanske jag hinner stryka allt innan morgondagens partajande, beroende på hur dags vi slutar. Vi har uppsjungning inför julavslutningen 0920 så det kan ju inte vara allt för sent.

Ska visst till Halmstad imonkväll, jag känner att jag hänger med på ett bananskal, känner mej inte "med" på samma sätt som innan. Men vad som helst blir roligare än ikväll. Klockan 2300 var festen på 0500-nivå, sketfulla personer linkade hem, nån spelade ballader på akustisk gitarr med tillhörande kör... Jag bara satt. 

Nähe, kanske skulle gå ner till tvättstugan en sväng.  

Äntligen sovmorgon!

Ja, vi började inte dagens första lektion förrän 1000 idag! Sova, sova, sova. Eller, ja, jag klev upp och käkade frukost som vanligt, men sen kunde jag gå och lägga mej och sussa ett par timmar till.

Dagen fortlöpte och visade sej vara rätt intressant. En klasskompis visade prov på ett enormt civilkurage när ett gäng miniidioter gick på en ensam stackare utanför matsalen. Jag och några andra hängde visserligen på, men jag ställde mej i bakgrunden. Lite backup eller eventuellt vittne, så det inte blev för många på fronten. Sånt kan lätt öka på hotbilden.

Har haft ett slags genrep på hela vinterrevyn, vissa saker funkade bra, andra bättre, som min körskolelärare sa. Fick jätteberöm av min metor/dramalärare. Helt varm blev jag inuti <) Sen tyckte min danslärare att jag skulle skaffa samma lugna, harmoniska ögon när jag dansar som jag har när jag sjunger, istället för de stirriga, vilsna jag kör med nu.
Jag förklarade att det kan bero på att jag förmodligen är stirrig och vilsen när jag utför så kallad dans =)

Efter skoldagens slut blev jag och en tjej kvar och sydde. Många hade gått hem för att äta lite, men inte en enda kom tillbaka igen. Hon och jag förde många förtroliga samtal medan vi sydde, städade, fikade och addade folk på facebook. (OBS! Jag är stolt icke-användare av facebook!)
Därför tycker jag det är diskriminering att mina klasskompisar ska lägga ut koreografifilmer på den sidan för att slippa skicka över mail eller MSN. Det innebär att jag inte har nån som helst tillgång till det...

Nu ikväll satt jag vid MSN tillsammans med Frida och vi kom in på det där med cs (the adult kind), vi mindes hur det var när en främmande kille på typ funplanets chat inledde en konversation med
-Tja
-Kåt?

Så, för gamla tiders skull gick jag in på funplanet, kallade mej för MissPussycat, var 17 år och bodde i Avesta. Fyra napp på oerhört kort tid, den första innan jag ens hunnit fatta att jag kommit in på själva chatten. Kåta var de alla och ville ha min MSN och kolla i cam. En fick vi faktiskt locka lite innan det kom fram att han var lite varm i byxan.
När jag säger "vi" så menar jag att jag hela tiden satt tillsammans med Frida på MSN-länk och förmedlade allt som hände på chatten. Hon hjäpte till att formulera bra meningar till gossarna.

Skoj, skoj. Imorgon är det sovmorgon igen! Klockan 1000 ska skolan till Kulturhuset. Denna gång är det min tur att sitta i publiken! =) Fritidsledarna ska ha julshow.

Nån vill inte mej väl

Imorse tänkte jag unna mej 20 minuters sovmorgon, stiga upp 0640 istället för 0620. Men vad händer 0620? Yrvaket tror jag att mitt täcke kasat ner vid sängens fotända och prasslade i mina påsar jag har stående där. Men hur mycket jag än drog upp täcket så slutade det inte. Först då vaknade jag, sängen skakade, allt mitt porslin skallrade, allt på hyllan över mej vibrerade. Givetvis ett jordskalv mitt i min sovmorgon. Typiskt....

Dessutom är jag förkyld på min högra sida, höger öga och höger näsborre rinner som de vill. Inte cool.

Humor, när den är som bäst

Har tagit en paus från min sömnad nu, pallar inte tråckla! Jag önskar mej en häftapparat i julklapp så jag blir klar med min klänning.
Satte mej vid tuben och kollade på roliga klipp, kom tillslut till detta. Skitlängesen jag såg detta sist, min pappa ska ha det inspelat på ett videoband =))

Ha så kul!
 

Minijulafton

Tjoho, ikväll har vi firat jul. Dock utan julbord, Kalle Anka och tomte, men granen och paketutdelningen var där. Alla skulle köpa en klapp för 35:-, sen delades de ut till alla. Jag fick en Paradisask! =) Sen kollade vi på Mupparnas Julsaga, en film som jag i arton år bara sett trailern på. Minns jag rätt är den med på Den Lilla Sjöjungfrun-kassetten <))
På tal om Paradiasaskar så är det faktiskt så att jag redan hade en sådan öppnad på mitt rum. En gång är ingen gång, två gånger är en vana som det heter, och precis som efter förra årets Carmenpremiär käkade jag i fredags chokladpraliner! Bara det att den här gången var det 50-premiär och 50-tröstätning. Imon ska vi se premiären som filmats... Typiskt, kommer nog inte vara närvarande när vi kommer till Beach Boys-medleyt.

Jag mår inte bra av snö, tror jag. Sist det snöade blev jag förkyld som faan, och det visade sej gå åt helvete samma dag som snön hade lagt sej andra gången, dvs i fredags...

Tredje advent dårå, jag har käkat Paradis som fan, så nu mår jag skitilla... Trött är jag med, så jag ska börja göra mej i ordning.
Terminens sista vecka börjar nu!

Jävla telefonförsäljare

No offence, Bobban och Maja! Igår, lördag (!!!), och idag, söndag (!!!) har 0114606200 ringt till mej totalt fyra gånger. Jag har inte haft mobilen med mej när de gjort det, så jag har inte svarat. Nyss kollade jag upp vad det över huvudtaget var för nummer, tänkte om det var nån privatperson. Men det var det inte, utan "Hermelin".
Ja, de var inga försäljare, utan intervjuare, same shit enligt mej...
Och varför ringer de på helgen!?

Lucia-krogshow ett minne blott

Då var det över. Full fokus på vinterrevyn. Okej, lite grann på julavslutningen också, det ska ju kunnas utantill, men nu behöver man inte hålla reda på lucialåtar och allt som har med krogshow att göra.
Känner jag mej rätt så kommer det som sitter i ryggmärgen inte försvinna iaf, däri delar av vår krogshow... Det är lite synd, för det tar sån plats istället för det jag måste lära in nu, vinterrevyn främst.

Jag har mycket onödigt i min hjärna... Tex mellan vilka år Vilhelm Moberg levde, Sveriges landskap i bokstavsordning, vilket år August Strindberg dog, en massa låtar jag sjöng på skolavlutningar i låg- och mellanstadiet och tom danskoreografin vi körde på dansuppvisningen för ett halvår sen. Det behöver jag verkligen inte... Men det sitter där.
Idag tex, visade jag prov på att jag kunde hela Lingonben, det är en merit!

Aja, skit samma, idag gick det jävligt bra för min del, inga tabbar nånstans, vad jag själv är medveten om. Vår mentor, som varit med på båda föreställningarna, tyckte också att dagens var bäst.

Jag sjöng rätt text på min låt idag, wohoo! =)) Det sköljer vi ner med lite Lingonben!Fan, fan, fan ...

... 'til her daddy takes her T-bird away...

Så ska jag sjunga imon, istället för fun... Vilket jävla sopmedley jag är med i. Jag tar strax över en minut av publikens uppmärksamhet, och vad gör jag? Jag stakar mej!
Jag hade verkligen fun, fun, fun tills det var min låts tur.

It's more fun than a barrel of monkeys at two wheel five

Ska det vara så jävla svårt?

=,(

Pigg?

Nja, snarare övertrött. Jag känner mej pigg. Har ganska nyss kommit hem igen efter att ha lussat i Vittsjö. Senare ikväll är det ett till.

Ah, imon har vi krogshowspremiär! Känns som evigheter sen vi hade vårt genrep inför skolan. Men vi tar kvällarna till det nu, vinterrevyn under dagtid. Även fast jag vet att krogshowen i helgen är ett faktum så har kroppen och hjärnan inte riktigt kopplat det än. Men det är som det brukar iofs, nervositeten brukar komma minutrarna eller sekunderna innan jag ska ut på scen, vilket i detta fallet är redan i första numret.
Idag fick jag dessutom lära mej vår lilla koreografi i den nyss tillagda låten. Stressigt att få det en dag innan. =) Tur att den inte är avancerad.

Nu sitter jag och stickar på mina benvärmare, en jättebra avkoppling och skönt att få bort tankarna från allt annat lite.

Men är det nån i närheten av Markaryd får den gärna komma till kulturhuset imon eller på lördag. Börjar klockan 19!

Det närmar sej!

Med stormsteg, alltså mellan 24,5 och 32,6 meter i sekunden. På fredag är det premiär för krogshowen! Vi har repat idag och ska repa imon på alla smådetaljer, hittills ser prognosen bra ut. Men, jag lägger ju fram den pessimistiska sidan och säger att när det väl gäller kommer allt som sitter i märgen gå åt helvete. Det brukar det nämligen göra för mej...
Dessutom har ytterligare ett nummer lagts till. Fyra i klassen blev olyckligtvis utan det obligatoriska solot, så de har fått en ny låt att dela på.
När jag igår var som mest inne på att klura ut hur jag skulle fördriva tiden effektivast kommer Emma upp och säger att jag ska vara med och köra på deras låt! Aaaw, jag älskar den låten. Vems idé det var, vet jag inte, men jag tycker om den! =)

Lucia har vi gått två gånger nu. Jag antar att det gått bra om man ser till det stora hela, men pensionärer är ju inte så svårflörtade vanligtvis =)

Idag har jag kört bil också! Shit, Biffen stukade foten i en trappa och kunde inte använda den alls, och då hon inte bor på internatet var hon ju tvungen att komma hem på nåt sätt och få i sej lite mat. Någon var tvungen att skjutsa henne i hennes bil, då hon inte kunde frikoppla med sin trasiga vänsterskank. Denna någon blev jag. Med känslorna glad och panikslagen satte jag mej på "fel" sida (har inte kört bil sen mors dag). Glad för att kunna hjälpa till, vilket jag gärna gör om jag kan, och det är inte så ofta! Panikslagen för just det faktum som nyss nämndes i parentesen. Är ingen erfaren bilförare på något sätt, men även om jag var lite för tung i högerfoten ibland så tycker jag nog att jag gjorde ett jävligt bra jobb! =) Så, hörde ni nån som gasade i Markaryd igår så var det jag!

Var tvungen att ringa till pappa för att få suga i mej lite beröm. Fick inget... Endast ett
"- Vaddå, har du inte kört sen i maj? Men du måste ju hålla uppe körningen ... Bla bla..."
A men, vad fan tror han? Har jag en bil eller? Nä, just det...

Varför är jag nattmänniska?

Det är ju så att så fort det börjar närma sej natt så blir jag skitpigg. Oavsett hur svintrött och tjurig jag varit under hela dan. Nu känner jag att jag skulle kunna gå bort till Eken ha köra dansrep på ett par timmar. Hellre nu än innan idag.

Så, trots att jag bara sovit ~fyra timmar förgående natt och varit jättetrött och ledsen precis hela dan så piggnade jag till nu efter tandborstning. Fan, jag behöver verkligen kunna sova nu, ska repa luciatåget imon bitti, sen har vi vårt första gig. Bra att vara lite alert och kunna koncentrera sej på text, stämmor och att inte svimma...

Årets andra advent idag med ju. Firades inte, för min del, som den första... Får se hur det blir nästa vecka.

Sömnbrist

Igår gick inte kvällen hand-i-hand mina planer. Den slutade med att jag stängde in mej på rummet, satte mobilen på ljudlöst för att jag inte skulle orka prata med nån och sen lyssnade och grät jag till ABBAmusik i form av svenska Mamma Mia! och ABBA själva.
Somnade inte förrän runt tretiden igen, men tänkte att jag hade sovmorgon.
Inte alls. Klockan fem vaknade jag av att jag hade ont i magen så in i helvete, kunde inte resa mej för en värktablett och låg och masserade min mage och koncentrerade mej på att inte kräkas.
Inte förrän halv sju kunde jag ta en ipren och sen dröjde det till sju innan jag kunde somna om.

Nu är det snart rep och jag är trött...

Toppenfredag! ...eller?

VARNING: sjukt långt blogginlägg, den som orkar får nog läsa i omgångar.

Nja... Vet inte vad jag tycker egentligen... Hade verkligen sett fram emot gårdagen, men nån allsmäktig i höjden tyckte att vi behövde en massa utmaningar att lösa. Bilresan ner till Malmö gick väl bra trots ganska dåligt väder, skitkassa vägar med stora sprickor vissa bitar. Dessutom höll vi på att krocka med en stork, fan, den har en hel jävla himmel att flyga i, varför ska han vara precis framför bilarna?

Tidigare på dan hade jag kollat på en karta så jag visste vart vi skulle svänga av motorvägen. Bara det att den var tecknad och i verkligen var det ingen avfart utan en viadukt. Helt plötsligt åker vi förbi "sista avfarten i Sverige"-skyltar. Okej, vi får ju helt enkelt köra av där. Men? Av nån anledning kör vi förbi (höjdaren fick oss att tänka på annat) och helt plötsligt är vi vid tullen och enkelriktat var det. Vad fan gör vi? Ska vi behöva åka över till Danmark och betala 1200 spänn för att vända? Då fick jag en knäpp av höjdaren och kom på att det var en kundinformationavfart en bit bakom oss. Som tur väl var fanns det inga bilar bakom, så från kön till automaten backade vi bak och parkerade bilen. Inne på infon blev vi sittande ett tag, en utländsk man med knagglig engelska hade förtur.
Jag och Th var så jävla nervösa att vi satt och skrattade som dårar. "-Asså vad fan gör vi?" "-Jag har inte råd att åka över bron!". Då fick jag en knäpp till av höjdaren.
"- Men hon som jobbar här kan väl inte åka över bron varje gång hon ska hem?"
Nä, det höll Th med om och vi blev lite lugnare. Sen blev det vår tur, jag fick ta ordet.
-"Hej, det är ju så att vi tabbade oss lite och missade sista avfarten. Men vi vill gärna stanna kvar i Sverige ... "
-"Ja, det ska ni få också. Först ska ni få varsinn ask med mintpastiller för att ni kom hit!"
Sen fick vi en beskrivning om hur vi skulle hitta till Malmö arena, som inte fanns med på den biten av kartan, och så sa hon till oss att vi skulle ställa oss i den gula kön och berätta att vi kört fel så skulle han förklara hur vi kom ut på vägen igen.
Ja, vi krabbade så in i helvete, men vi fick iaf mintpastiller. Det första +et.

Jaha, då skulle vi försöka hitta till arenan med hjälp av kartan som den inte fanns med på. Vi snurrade lite och tillslut började de skylta, finally! Vi lyckades parkera och jag var kissnödig som fan och tänkte att jag kunde gå inne på arenan. Haha, kunde jag glömma, fan vad folk det stod i kö långt utanför. Aja, vi börjar väl promenera mot stan som vi tänkte skulle vara enklare än att ta bilen. Ingen av oss kan Malmö minsta lilla och vart FAN skulle vi gå? "- Där kör det bilar, vi följer cykelvägen bredvid." Sagt och gjort. Först var det bara lera och byggområde, sen kom det lite lägenheter och civilisation som utvecklades till en stadsdel, Holma var det visade det sej sen. Gick in i en närbutik och tiggde och bad om att få låna deras toalett. Tack och lov föll de för det. Aah, tolv kilo lättare, + nummer två.

Vi gick och gick, hyrorna blev högre och högre på lägenheterna vi gick förbi. Vi hade tillslut hittat cykelskyltar som pekade mot centrum. Nästan en timme senare hittade vi Triangeln! Fuck, fuck, fuck, vi gick typ en halvmil.
Vi fick en jävla bra motion, + tre.
Bara det att klockan var 1740 och vi skulle ha tjugo minuter på oss att "shoppa". Trodde vi tills vi såg på Triangelns öppettider att de inte stängde förrän 2000! Fjärde +et.

Synd att vi hade promenerat ner vår ork och shoppinglust men upp vår hunger. Vi pallade inte leta upp nån riktig, inte allt för dyr restaurang så det fick bli Gyllene Svanen...
Kvart över sju tänkte vi ta reda på vilken buss som gick tillbaka till arenan, varifrån den gick och hur dags, för vi tänkte fanimej inte gå mer. Jag kunde inte utläsa nånting ur Skånetrafikens busstidstabeller så jag ringde till dem. Bara det att hon kunde bara se när den går och vilket nummer den hade, inte vilken väg den åkte. Hon satt och knapprade på datorn medan mina pengar tickade iväg. Tillslut kunde hon bara säga på ett ungefär från vilken gata den gick... Fan, vi gick runt i centrum och TILLSLUT hittade vi rätt hållplats, men det stod inte hur den gick eftersom den inte körde med länstrafiken (frågade en chaufför på en annan buss som stannade där.).
Då skickade höjdaren en man som kollat upp den bussen på internet och berättade för oss att den skulle gå 2010. Mamma Mia! skulle börja 2100. Mannen = + fem.

Asså, shit, jag har aldrig varit med om så mycket folk på en buss! Två extrabussar hade behövts...

FRAMME! Bara att gå in i arenan, få biljetterna scannade och leta rätt på våran sektion. "-Stopp, får vi kolla på era biljetter igen?" Två personer stod i ingången till själva "konsertsalen". "-Faan... Är det nåt skit med våra biljetter också?"
"- Det är så att de har riggat upp strålkastare på de platserna..." (Fuck, fuck, fuck, fuck, fuck) "... så ni får sitta här; på rad 3 istället för 10."
+ sex.

Mycket bra föreställning! <,) Ah, jag lipade som fan på Lay All Your Love On Me, Super Trouper, Under Attack och Slipping Through My Fingers.
 + sju.

Sen då skulle vi hem, höjdaren lurade bort oss till fel parkering så vi hann få panik för att vi inte hittade bilen. Efter ett tag fick jag ännu en knäpp av "honom" som gjorde att jag mindes hur vi kom från andra hållet innan. Detta tog ju sin lilla stund och när vi äntligen kom iväg var det inte alls mycket trafik - åttonde +et.

Vägen hem mitt i natten är ju knappt värt att tala om, vi körde på chans som fan, för att vägvärket inte kan skylta tillräckligt. Vi ringde Ths D så han fick sitta på eniro och berätta för oss hur vi skulle köra för att nån gång komma till E4an.
Jag var inte i Markaryd förrän 0240 och Th skulle köra resten av biten till Växjö helt ensam i  mörkret, regnet och dimman. Hon lovade att skicka SMS så jag visste att hon var helskinnad, vilket hon gjorde 0327. Då kunde jag med sova lugnt.

Så, fredagen bestod av en jävla massa krabb, svordomar, könsord, smärta etc, men det kändes lite som att det fanns en mening med allt.. Konstigt med sant.

Passerat "trött". Nästa steg?

Idag hade jag tänkt att städa och feja, men dagen blev lite mer utdragen än planerat. Eller, ja, jag hade inte planerat nåt, det kan man inte göra längre. Tex kan jag inte åka med Th till Växjö, utan hon får dumpa mej i Markaryd. Det har lagts in repetitioner i helgen nämligen.

Hålen är inte många, de är inte heller så långa, men i tisdags hittade jag och Frida ett tillfälle att prova det nyöppnade caféet, Helénes coffehouse.

Här ser vi Frida med en god skummjölksmustasch! Allt medan snön vräker ner utanför. Brrr....

Asså, fy fan vad gott det var med wienerbröd, vaniljhjärta och kaffe latte! Rekommenderas verkligen! En dag när tid ges ska jag dit igen!

Nähe, det där med städningen, kanske dags att fortsätta med den nu, tog en liten paus vid datorn och kollade på de båda julkalendrar jag följer, där ingår inte Anders och Måns, utan Greveholm och Pelle Svanslös =)

Imon är det Mamma Mia! =)) Aah, längtar! Fast jag är ledsen idag med, för att John Harrysson dog i fredags... =,( Min julstjärna jag gjorde på skapandet får symbolisera honom i detta inlägg.

Magknip

Hahaha, fy fan vad jag skrattade på väg upp från matsalen, givetvis åt Marsha. ;) Ett killgäng går förbi och hon frågar en av dem om det är han som är Gerts son.
- Ja, svarar han.
- Okej, dej har jag hört mycket om!
Lite skratt och sen går de.
- Vem är Gert? frågar jag, ett par gånger faktiskt.
- Ja, men det är ju..!
Ja, just det, han heter ju Glenn! Så, Glenn, Marsha OCH din son tror att du heter Gert!

Världens mysigaste dag!

Så sant, så sant. Den började lite långdraget, slökollade på Idol och satt vid datorn och kommenterade på folks bloggar. Då kom jag på att jag ville ut och plocka lite av naturen. Emma hade nog vaknat vid det dagset också, hon kom ju hem vid samma tid som jag. Så jag preparerade mej för att gå till henne och fråga om hon kände för en skogspromenad. Jag hann inte ens resa mej ur sängen innan det knackade på ytterdörren. Bakom den stod Emma i full mundering och frågade om vi skulle till julskyltningen. Då var ju klockan bara 1400, och jag tycker om när det är mörkt på julskyltningar, så jag föreslog skogen först och skyltningen vid 16-tiden. Skogen blev det. 

Här är Emma i full diskusion.
Minns inte om vad dock...

Fin liten sjövy också.


Sen blev det pyssel på hög nivå med mina köpta ljus, hand- och självmålade minikrukor och nyplockad natur. Där ingick sten, mossa och gran, allt plockat från marken! =))

Sen blev klockan fyra och jag och Emma banade väg mot byn. Vi såg i fjärran ett fackeltåg knata iväg mot, för oss, okänt mål. Vi försökte hänka på, men de försvann spårlöst! Vi gick istället in på Konsum, till vår klasskompis och blev serverade glögg och pepparkaka. Blev så sugna att vi köpte en egen flaska att ha till kvällen. Sen kom vi till en gata med en massa stånd och för första gången i mitt liv investerade jag i ett kanderat äpple med kokos på. Det var hårt, sött och stort. Efter en massa tid hade jag lyckats vräka i mej det och då mådde jag illa.

Kvällens höjdpunkt! TOMTEN! =)) En stund senare red några andra (??????) tomtar förbi. Jag fattade ingenting...

När vi var tillbaka från byn lagade jag mat samtidigt som lussekattsbaket var i full gång. I doften av saffran och ljudet av diverse jul-landsplågor skapade jag en mycket god broccoli-baconpaj! Klockan 2200 sattes Grinchen igång! =)) Aaah, jul, jul, jul! En massa folk i allrummet satt tillsammans och kollade på film, drack glögg med russin och mandlar, åt lussekatter och pepparkakor och bara njöt och lät sej roas!

Tack tack för en kanonadvent! Three more to go! =))


Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0