Upp och hoppa

Ni vet den där känslan man får när man vaknar upp tidigt tidigt och man är så jävla sömnig att man bara vill vända sej och sova vidare? Den struntade jag blankt i idag! Vaknade till för knappt en timme sen och kände exakt den känslan, men samtidigt kände jag också att jag ville få så mycket nytta med den här dan som möjligt.
Nu sitter jag här och äter frukost, eftersom detta landet valt att hålla sej borta från allt det ljusa och varma så har jag även tänt upp ljusaltaret, myspys <) !
Det är så långt jag planerat, men ska väl nån gång under dagen ta mej till Konsum och hämta paket och till stan för att köpa mer paketpapper och öl till helgens bravader i Götet.

Som man sår får man skörda

Jaha, då tog jag mej i kragen och dök ner i badkarssilen. Det var visst ett tag sen sist ... Dagens bidrag till en stickad kofta av naturmaterial! Bara att höra av sej.

Kontakt!

Nu har jag äntligen uppdaterat det här inlägget med lite bilder =)) ! Tekniken funkar igen!

Bidde ingen julskyltning

Idag var det visst dags för julskyltning i stan. Jag hade så gärna velat gå, men några faktorer hindrade mej.
1. Jag jobbade till halv sju, hade jag åkt ner då skulle sannolikt allt varit nerpackat och över. Det mesta iaf.
2. Jag hade ingen att gå med. Inte så kul att strosa omkring där helt ensam.
3. Det föll iskallt regn över stan.

Detta gjorde att jag cyklade förbi och hem i kylan och blötan. Kall, blöt, trött och deppig kom jag hem. Frusen och gosenödig kröp jag ihop med mitt sällskap i soffan - mysfilten. Depp, depp.

Fortfarande ingen kontakt

Jag stänger av mobil, jag stänger av dator, jag byter usbuttag, men inget hjälper, det går inte att ta sej in i mobilen  via datorn för att hämta bilder =( . Bildlösa inlägg får det bli.
 
Idag har varit en skojig dag! Eller ja, det började med att nån ringde sju gånger med dolt nummer mellan 00-02 när jag gått och lagt mej och skulle sova. Men sen när jag vaknade halv nio har det varit fart. När jag fick tid över på morgonen slog jag in ytterligare två julklappar, sen blev jag upphämtad och åkte till Alvesta på dop där jag skulle kompa och understämsjunga till Emma. Det gick bra, fast jag var så nervös så hela bänkraden darrade när det var några få programpunkter innan oss. Pappan till dopbarnet sa att övriga gäster trodde att jag var kantor, trots att det fanns en riktig kantor med och spelade psalmerna. Haha, det får man ju faktiskt ta som en komplimang =)) !
 
Efteråt hängde jag med pappa på Samarkand och Västerport. Hittade fyra julklappar till samt julgran, ljusslinga och ett par underbara skor jag ska ha på julafton till min röda klänning! Kanske kan hitta en bild på Deichmanns hemsida ...
Ja, herre Gud, det blev ju fab!
Till min röda klänning, ja, som jag hoppas ska passa och att mamma kan sy axelband på, gillar inte bandlösa toppar och klänningar, men den var sjukt fin annars.
 
Känner mej tillfreds, tänkte sätta mej på golvet och slå in nu igen. En helvit helg för mej, imorgon väntas arbete hela dagen. Lika bra det, nästa helg ska jag med jobbet till Göteborg, det kommer garanterat bli blött!

Ingen kontakt

Flera gånger idag har jag försökt skriva ett inlägg om hur jag idag har ätit lyxfrukost, övat i kyrkan och handlat julklappar. Men jag vill ju ha med bilderna till. Hur ofta jag än kopplar samman mobilen med datorn så kommer jag inte åt mobilinnehållet. Den börjar ladda batteriet, så fel på kabeln är det inte.

Jaja, såna problem tampades jag med igår, får se vad det blir när jag vaknar.
Uppdatering 27/11
Nej, men skåda! Som ett mirakel så har datorn och mobilen börjat cooperera igen! Så därför kommer nu bilder från
 
Lyxfrukosten hos Emmas mamma och hunden Svea.
Repetitionen i kyrkan.
Och mina inhandlade, samt inslagna julkappar.
 
Hurra för teknik som fungerar!
 

Lite som hänt

Var ju uppe en runda hos Therése i Götet en sväng, ytterst trevligt, även om det var jag och tre par på den festen. Enda bilden jag knäppte under resan var på "torget" jag väntade på att bli mött på =) . Vi stack ut till ett ställe på Avenyn som stängde två. Därefter ville flickorna ut och svänga sina lurviga på ett ställe som stängde fyra-fem. Fy schan, det orkades inte med, en annan hade ju varit uppe sen sju för att hinna med tåget, och tåg är svåra att sova på.
På hemresan blev det lite obekvämare. Det var ersättningsbuss pga olycka på hemvägen, vilket resulterade i att jag var hemma en timme senare än planerat. Och efter att ha fått obehagliga nyheter av mamma på vägen kände jag att jag ville vara på den säkra sidan och komma hem så sent som möjligt för att minimera risken att möta någon. Så jag besvärade min moster med familj ett par timmar.
 
Dagen efter var det måndag, jag eftermiddagslunchade med Emma på Condeccos gröna måndag och sen repade vi inför dopet igen.
Sedan rullade veckan på, dansade tis, ons, tors, jobbade fre, lör. På lördagkvällen blev jag
bjuden på fest. Förfest i lägenheten, fortsättning på Bishops Arms och sen alkoholfri efterfest i en annan lägenhet där vi lyssnade på massa gamla intron till barnprogram. Plus att jag fick med mej en påse isterband hem, det var ju lite ovanligt =P . Fan, kom hem halv fem på morgonen, astrött! Det märks att man blir äldre, man är inte lika alert framåt morgonkvisten längre =) .
Åkte hem till mamma för att tvätta sen på söndagseftermiddan och så blev jag bjuden på kroppkakor och våfflor samt lite umgänge med en fyrbent. Najs som fan!
 
Blev bjuden på fest även nu på fredag, men jag känner att jag är lite för fulltecknad i två helger nu. Jobb fredag, dop lördag, jobb söndag och sen till Göteborg med jobbet nästa fre-sön. Varför kan det inte hända så mycket i veckorna också? Snacka om att vara försoffad på dagarna tills dansen börjar. Utomhuset lockar ju inte med sin kyla och sitt rusk och ingen annan är ledig om dagarna som jag. Men grunnar på att ta mej en sväng på stan i veckan för att kolla ut lite julklappar.

Skit som tynger ner

Det händer så mycket bråte i mitt liv nu att jag inte ens orkar plita ner det på datorn. Jag drar redan historierna om och om för mina nära, och man blir upprörd varje gång. Ibland så upprörd att man skrattar åt det, för det är så osannolikt! Ja, det är mina hyresvärdsdöttrar som är på't igen, nu ger de sej dessutom på mamma när de inte ännu kommit på nåt mer på mej. Fy fan ... En av dem har dessutom sagt rakt ut att de kommer fortsätta jävlas tills jag flyttar. Kul, så trygg jag känner mej i mitt hem!
 
Sen är jag glad att Nellyproblemet är löst, trevliga kisar, det där. Betalade en beställning där pengarna dragits, men ordern inte godkänts, och för att mina tillgodopengar inte skulle brinna inne var jag tvungen att göra om beställningen - dubbla betalningar. Men allt löste sej fint, jag är nöjd kund igen =) .
 
Idag har jag varit hos tandläkarn och visat upp mitt resultat, hon var nöjd, jag är väldigt nöjd, men om det finns möjlighet till nån nyans vitare så gör jag det gärna. Fick dessutom en extra gelspruta med mej =) . Trevliga kisar, det där!
Funtar på att sticka och handla, men energin finns inte riktigt där, funtar även på att ta tag i det stökiga här hemma, men åter igen - orken sviker. Jag är så trött i kropp och sinne nu för tiden. Bör spara mej till baletten ikväll.

Mer i brevlådan

Man kanske skulle skruva upp en riktig låda bredvid dörren istället. Inte mycket som går ner i den lilla springan.
Idag kom det tre filmer =) !

Rep, mat och genrep

Tog en lång sovmorgon idag. När jag vaknade ösregnade det ute, så jag stannade kvar och myste under täcket. Kollade på hus och lyssnade på Chopin, hur ofta händer det?
Men sen blev det eftermiddag och då blev det fart! Möta Emma på hennes jobb för att kopiera noter, till cigarraffären och hämta ut ett paket, till Kulturama och repa inför dopet (som jag fö inte vet ännu om jag kan vara med på, men Emma har ju en inspelning, så hon får väl i värsta fall koppla in den till en högtalare =) ), sen mat på Koh Thai. Emma tog nån stark jävla biffwok, därför måste hon dricka, själv tog jag denna gången en lax. Gott!
Efter maten var vi på Kulturama bjudna på genrepet av Läderlappen. Bra föreställning, med mycket humor, dock blev det lite väl mycket av den varan efter ett tag. Det kom ner på buskisnivå, kanske tom clownnivå med allt ramlande. Men småungarna gillade det. Och så fick jag träffa Trum-Kent =)) ! Han spelar slagverk i orkestern och kom upp i pausen och pratade med några kids som satt på raden framför mej, förmodligen nuvarande musikesteter. Sen så fick han syn på mej och kom  bak till min rad. Trum-Kent heter inte alls Kent utan Håkan, han är en av mina favvismusiklärare från gymnasiet. Honom hade vi i trummor och ensemble. Vi
hann inte med så mycket mer än att snabbt gå igenom hur livet ser ut idag efter alla år, vilka som jobbar kvar på skolan och deras hälsa. Och så beklagade jag mej om hur mycket jag saknade ensemblelektionerna. Från hjärtat!

Lyxhustrufasoner

Har bara ingen att vara hustru till, annars går jag och shoppar, bleker tänderna, skrubbar bort celluliter och håller kroppen någorlunda intakt med dans. Fattas bara frisör-, solarie- och botoxklinikbesök med täta mellanrum. Men det blir det nog inte för min del, gift eller ej.
 
Idag tex gick jag en runda på stan på jakt efter en födelsedagspresent till Therése som jag ska tåga upp till på lördag. Lyckades även handla upp hela mitt presentkort på Gina Tricot som jag fick i julklapp 2010 =) . Theréses present hittade jag på The Body Shop och personalen där inne var helt jävla underbar! Är ni i Växjö, gå in där och handla av dessa underbara kvinnor jag stötte på där inne! Så glada, härliga, personliga, jag log när jag gick ut därifrån. Synd att det kostar så mycket där inne, annars hade jag lätt hängt där oftare.

Förresten, vad är grejen med att butikerna har bruna papperspåsar?
 
När jag shoppat klart och hälsat på kusin Caroline på jobbet knatade jag hem. Och utanför dörren väntade en Nellypåse på att få komma in. Lite halvmisslyckad beställning. Skorna var assnygga, men de färgade av sej
svart på händerna och de var aningens för höga, får se om jag kan använda dem nån gång. Klänningen var alldeles för kort för att vara en festklänning och hade skittrög dragkedja, så jag får ha den som nattlinne om jag kan övertala mamma att på nåt sätt sy om den så jag får på den utan att behöva dra upp och ner en dragkedja.
Sen en svart tröja som visserligen var ganska snygg, men den var kortare än vad den såg ut på hemsidan. Jaja, var för sej var de inte så dyra.
 
 

Våffeldag på hösten

Efter avslutad arbetsdag igår åkte jag hem till Emma, dagen för vår våffeldag var kommen. Så jävla gott! Blev även filmtittande. Försökte kolla på en alldeles för rosaglittrig spinoff till High School Musical, men efter halva blev det bara för mycket ... Så vi åt en omgång våfflor till och när magarna var i bristningstillstånd såg vi Seven, betydligt bättre.
Nu är klockan halv tre dagen efter, och jag är fortfarande mätt! Men man kanske ska ta något lätt bara för att. Nåt som inte påminner om våfflor och grädde ...

Uppehåll - igen

Fan också, nu blev det ett brejk igen, vad håller jag på med? Jaja, bara att sammanfatta den senaste veckan igen.
Åkte ju hem till Emma och lagade mat, kycklingwok blev det denna gången, mycket smaskigt. Jag tänkte stå för efterrätten och tog med mej inlagda päron och After Eightchoklad. När det väl blev dags för efterrätt tog jag min burk och såg ... Persikor? Jag var helt hundra på att jag köpt päron! Funderar på att nån ställt en persikoburk bland päronen när jag handlade och jag tog den utan att kolla särskilt noga. Jaja, men det var ju bara att köra, mintpersikor kanske kunde bli en supersuccé. Jag öppnar upp ett litet hål för att hälla ut spadet, jag häller och häller, men tycker att det tar för jävla lång tid. Så jag öppnar upp halva burken och häller. Och häller. Och häller. Sen blir burken jättelätt. Alldeles för lätt. Jag sprättade upp hela burken - tom. Inte nånting, som om persikorna löst upp sej och blivit ett med spadet jag precis öst ut! Så jävla märkligt!
Tid för improvisation. Emma hade en banan som vi hackade upp, så strödde vi delade minchokladbitar och föste in i ugnen. När vi tog ut formen åt vi det ihop med glass - mycket lyckad improvisation!
Ihop med efterrätten kollade vi på film, det visades Svanprisessan, engelskdubbad med riktigt dålig textöversättning, och Tjenare Kungen.
 
Det var måndagen. På tisdagen hade jag bara jazzlektion att hålla reda på. Onsdagen var värre, minutschema med tidtagarur! Först jobb till tre, hinna handla och hem och byta om till dans till klockan fyra då jag skulle möta Emma efter hon slutade. Vi gick till Kulturama och övade en låt inför ett dop. Efteråt skulle jag egentligen ha stepplektion, men den blev inställd, så Emma och jag tog en kvällslunch och -fika på Broqvists kondis. Sen tog jag en tidigare buss till fadren i Moheda för han fyllde år.
 
Dagen efter gjorde jag en sjusärdeles god smörgåstårta för att fira honom, plus att jag inte fick nån när jag fyllde år =) . Två flugor i en fet smäll.
 
Sen blev det tillslut fredag och jag åkte in till stan, pepp som fan på att gå ut och partaja på kvällen, men så fick jag ett sms av min duopartner för dagen att hon blivit dålig och inte kunde gå ut. I ren förtvivlan grät jag ut på Facebook och önskade att nån kunde ta mej med på dens galej. Kusin Caroline blev min räddning! Var på förfest hos henne tillsammans med två vänner till henne och skulle egentligen följa med dem ut, dock kostade deras ställes inträde 150 jävla spänn, det har inte jag råd med ... Så jag knatade i min ensamhet bort till Pauze bara för att ta en öl i baren, kanske stöter man på nån man känner. Det gjorde jag också, satt och tjötade i ett tag, sen fick jag lov att visa min nya lägenhet, så jag bjöd på några drinkar och så kollade vi på film.
 
Lycklig var jag att fredagen trots allt blev lyckad, men det fick vara nog för helgen, i lördags satt jag spik nykter under filten och kollade på tv, lika lycklig då.
 
Och precis har jag gjort min första köttfärslimpa, kontentan av det är väl att övning ger färdighet =) .

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0