Inget jobb, ingen dans

Så vad göra?
Jag började med att träffa Madde för att luncha lite med henne, snacka lite dynga och planera för maskeraden på lördag. Så fick jag lov att fota mitt "131131-kvitto", med alla ettor och treor. Vi tog även en runda på stan och förutom helgens öl fann jag ett par vackra snöflingeörhängen till den ankommande juletiden <) . Tror jag ska inviga dem på Husebys julmarknad om ett par veckor.
Några timmar efter vi skilts åt följde jag med mamma, hennes sambo och syrran till Samarkand för ännu mer mat. Thaibuffé blev det denna gången och favorit i repris - en shoppingrunda efter maten. Denna gången fann jag äntligen en kappa plus en tröja på New Yorker och en snoddhalsduk. Kappan är vrålsnygg, men lite tajt i axel- och övre bröstkorgpartiet, det går nästan inte att lyfta armarna, men hoppas den töjer sej lite grann efter användning.
I morgon är det dags för arbete igen, men bara ett kortpass på knappt sex timmar. Skönt, då kanske jag hinner till Öb innan.
Om jag orkar, annars tar jag det på lördag innan maskeraden.
 

Detta har jag gjort i dag

  • Spenderat tio minuter hos tandläkarn och blivit 430:- kronor fattigare.
  • Jobbat i två timmar.
  • Handlat på Netto.
  • Hämtat paket på Konsum.
  • Tagit en tupplur.
  • Handlat på Ica.
  • Friterat pommes i min nya fritös. Jag verkade vara en naturbegåvning.
Nu är jag törstig och halvsover till Stolthet Och Fördom som fortfarande rullar.

Stolt och fördomsfull

Iaf till en viss grad, som alla mänskor mer eller mindre. Men framför allt är jag en grov syndare! Frosseri står på schemat i form av nån slags marängsvissglass. Vanilj/chokladglass med maräng och chokladkross i mitten således. Mumsigt värre, men går inte upp emot äkta marängsviss.
 
Till detta kollar jag på Stolthet Och Fördom naturligtvis =) .
 

Spontana baconbiffar

Har hela dagen varit så himla sugen på kött, så till slut tog jag tag i saken och sökte igenom frysen efter köttfärs och bacon. Baconbiffar får det bli! Det har jag inte gjort sen jag gick i Markaryd, men detta blev himla bra ändå. Tyvärr hade jag bara bacon så det räckte till halva satsen biffar, men de blir nog goda ändå.
I skrivande stund avnjuts den första portionen med lingonsylt <) . Mumsigt!
 
Skönt att få laga nåt utan att känna pressen, liksom. Att ha nån timme på sej att hinna laga matlådor till jobbet dagen och några efter när man kommit hem efter först en lång jobbdag och ett sent danspass. Och tänka att nu får jag äta så mycket jag vill utan att tänka på att det måste räcka i fyra dagar framåt.

Längesen jag kände så. Jag jobbar inte förrän fredag och dansen har höstlov, kunde knappast bli bättre tajming, som minisemester.

Framåt sakta men säkert

Omflyttning av tavlor, hyllor och prylar har fortsatt lite i dag, är inte klar på långa vägar, men känner att jag kört fast lite grann. Vet inte vad nästa steg ska bli, vad som ska plockas ned, vad som ska sitta var och hur.
Lite har fått flytta in i nya bokhyllan nu iaf, och jag som tyckte jag hade rätt mycket film som inte fick rum mer, blev helt plötsligt till väldigt lite film. Första känslan var att jag måste skaffa fler =P .
 

När stormen bedarrat

Den fysiska stormen utomhus har lugnat ner sej nu, kommer nån enstaka kraftigare vind och lite regnsmatter, men det värsta är helt klart över.
Men sen har en annan hajp tillika pulshöjare kommit till ända. Beskedet om huruvida jag får vara med i höstens nyårsrevy eller inte kom i natt efter jag somnat.
 
"Det har dragit ut på tiden något med Växjörevyns danssök. Nu är det klart. Revyns dansensemble blir exakt som förra året. Vi tackar för visat intresse [...] ."
Och så var det nåt om att söka en musikal.
En besvikelse att det inte blev jag, helt klart, men störst av allt är förvåningen. Ingen av oss tre sökande var visst bra nog för revyn, men varför höll de en audition om inte nån skulle hoppa av? Trodde det var därför de sökte folk.
Jaja, ständigt dessa refuseringar, jag får helt enkelt börja inse att sjunga och dansa inte är mitt kall i livet, jag blir inte bra nog hur mycket jag än tränar, vare sej för högre utbildningar eller för yrkesutövande =( .
 
Bittertisdag.

Sugen

Jag har varit sugen på flera saker i dag. Tyvärr mest det man inte har tillgång till. Just nu tex är jag cpsugen på stek med mjölig potatis och gelé. Synd att jag inte var sugen på falukorv, för det finns hemma. Och så är jag sugen på att sova. Det kan jag visserligen råda bot på, men jag vill se Nugammalt med Filip och Fredrik först, och det är slut först om en timme och en kvart.
På jobbet var jag sugen på att pussas och på Napoleonbakelse och jag grunnar faktiskt på att göra en snart, för trots att den blev helt katastrof vad gäller konsistens, hållfasthet och utseende så blev den faktiskt vansinnigt god. Vad pussandet beträffar får jag väl lugna det suget genom att sätta läpparna mot ytterligare en kopp varm mumsig choklad.
 

Dån och smatter

Sitter kvar under filten i soffan. Såg nyss klart på Toy Story, har avslutat min andra kopp varm choklad och tänt upp massa ljus. Den krafiga blåsten dånar och regnet smattrar mot rutorna och för ett himla oväsen.
Jag har hela tiden tyckt att det drar från fönstret, men det här är ju löjligt, inte konstigt jag fryser häcken av mej när det inte är sommar.
Ljusen på bortet fladdrar som om fönstret stod öppet =/ .

I stormens öga

Efter en härlig helg med lavalampa, min hemmagjorda smörgåstårta och bio med några arbetskamrater sitter jag nu i soffan efter arbetsdagen.
Eller sitter, jag halvligger under filten med datorn på magen och fyser sönder och lyssnar på de tilltagande vindarna utanför.
Årets, första eller enda, höststorm är på upptakten, får se om det blir nån sömn i natt. I vilket fall är jag ledig imon, det värsta vore om strömmen skulle gå ...
 
 
 
 
 
 
 

Ommöblering och film

Ja, här sitter jag i soffan och beställer film istället för att tänka ut hur jag ska ändra om här hemma så att bokhyllan får plats. Eller det är egentligen inte det som är problemet, det är mer att jag tänker på var jag ska ställa julgranen om knappt två månader =P . Och det är knepigt, det är fullt utmed väggarna, soffan, köksbordet, byrån, synten, tvmöbeln och lilla filmhyllan tar upp det mesta, sen får det rum antingen en hylla eller en julgran. Fuck ...
Så jag sköt på problemet en stund och köpte åtta dvdfilmer för 500 spänn på Discshop. Helt okej med mej, tre av dem ska dessutom bli gåvor. Stommen står kvar mitt på golvet sen i går kväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hösthelg

Ruggig och dan, men fasen så bra den varit. Efter veckan som bestått i jobb, dans och sömn så kom detta som paradiset på jorden, som om himlens alla änglar log mot mej. Vi kanske ska ta det från början.
 
Fredag
Jobbat fram till middagstid och kommer hem utan att behöva stressa till nästa punkt på dagordningen. Hinner tom ta en tupplur.
Ett par blåklockor håller envist i sommaren och hälsar mej välkommen hem <) .
 
När det blev kväller och började skymma var jag klädd för festligheter och då for jag till Inosjobb och tog sedan sällskap med henne hem till sej. Det vankades inflyttningsfest med prat och skratt och goda hemmagjorda drinkar. Jag fick dessutom födelsedagspaket i form av en
cool tavelram med redan isatta foton på henne och mej samt en svinryggskam. Jag försökte mej på att sätta upp den och dessutom själv fota det, men det gick så där =P .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      
 
Lördag
Klev upp vid tio och löste Melodikrysset live för första gången på evigheter. Det är en särskild känsla. När förmiddag blev till tidig eftermiddag var det att kila ner till stadens torg och kolla in
höstmarknaden. Men vi kunde ju inte göra den på fastande mage, så lite sushi fick det allt bli innan.
Trodde faktiskt jag skulle gå lottlös där ifrån, men lite skrot hittade jag allt!
 
 
 
Tex denna gulliga heliumballong. Vi valde så klart den som såg ut att innehålla mest och stackars Musse fick inte leva länge. Han klarade en fika inne på Skåres innan vi traskade upp till den pågådda flyttstädningen i Carolines gamla lägenhet. Istället för att hjälpa moster och hennes särbo satt vi och sjöng Saft, Saft, Hallonsaft och Vi Ska Sy Och Vi Ska Sticka med smurfröster. Mycket roligare!
Mer som fick följa med hem och som fick leva lite längre var dessa, jag vet inte, kålblommor (??) som jag förälskade mej i och denna fina tavla.
Resten av kvällen togs det piano hemma hos mej. Jag tog några pilsner och ägnade mej åt tvtittande tills jag föll i däck.
 
Söndag
Inte fick en vakna bakis i dag, i dag var det stora Ikeadagen! Klockan elva for jag, moster och mosters särbo hemifrån mej och efter några stopp på vägen för ärenden som skulle uträttas kom vi till Älmhult. Jag trodde faktiskt att jag inte skulle hitta nåt särskilt, nån småsak bara, men döm om min förvåning när jag kom på mej själv lasta ner i vagnen, sak efter sak.
Med mej hem kom
  • En bricka
  • Fyra bordstabletter
  • Nytt strykbrädeöverdrag
  • Toaborste
  • Pall
  • Diverse julpynt
  • Bokhylla
  • Stekpanna
  • Latteskedar (dock från Citygross)

Före                      Efter                                            
 
 
 
 
 
 
Pallen skruvade jag ihop lite snabbt på kvällen, men bokhyllan ligger kvar i lådan på golvet. I dag är jag ledig från jobb och tänkte snart ta och piggna till så jag kan dona med mina nya inredningsdetaljer. Det kräver en smärre ommöblering så även på väggar som på golv.

Vaken har jag varit sen tiotiden, men fasen så tunga ögon och slö kropp en har fortfarande.

Dags

Nu leker vi att det är natt.
 
God natt!

Tröttast i stan

Där har jag nog goda chanser att kamma hem ett pris. Även i kategorin Kallast inomhus. Fast jag får trösta mej med att det var värre i morse när jag klev upp. Snacka om sömnig, jag var typ som Kalle Anka på julafton, det gick fan knappt att öppna ögonen på hela morgonen. Så blev jag fem minuter sen till jobbet, utan att ha hunnit äta någon frukost. Alltihop trots att jag gick till sängs halv tio och somnade runt tio!
Och i morgon komme det säkerligen bli samma sak. Och på torsdag. Och på fredag.
 
Om en kvart är det dags att fara till dansen. Jag orkar inte. Men jag kommer hata mej själv mer om jag inte går dit än om jag stannar hemma, så får pallra mej bort. En o'n halv timme, det ska väl gå?
 
Här hemma luktar det illa, det kände jag när jag klev innanför dörren efter att ha varit borta i nio timmar. Det behövs nog bara diskas, men diska är tråkigt, tar tid och mycket energi, man får ont i ryggen av att stå där. Sen har jag en massa torktvätt som hänger i vägen och de måste strykas bort. Även här har vi en källa till tristess, trötthet och ryggont.
 
Så för att pigga upp, mej eller nån annan, lägger jag upp bilder på en av de fina lönnarna bakom lasarettet. Taget en dag då det fortfarande gick i grön-gul-orange-rött. Till skillnad från nu när allt blivit brunt och det mesta fallit till marken.

Hembesök

Jag gjorde ju mer än Napoleonbakelse i dag.
En hämtsushi och sen hem till kusin för att kolla in hennes nya hem. Vi åt japanmaten och provsmakade min födelsedagspresent till henne - ett kit så hon kan göra egen masala chai. Efteråt promenerade vi bort några kvarter till mosters nya hem där det var full fart att få upp allt ur lådor. Då kände jag hoppas jag inte behöver flytta på länge. Att först packa och sen packa upp hela ens liv ... Uscha. Men å andra sidan kul att börja om på nytt!
Efter alla hembesök blev det ett på Citygross. Sen hem och laga mat till alla veckans arbetspass. Och Napoleonbakelsen så klart.

Nappekaka a'la al

Gjorde mitt livs första Napoleonbakelse. Ehm, vad kan jag säga? Ge mej en kurs i smördegsplatthantering. Trodde jag hade koll, men de gick varken att kavla eller dela som några av recepten sa. Följde det med enklast ingredienser, men det bar så sjukt dålig beskrivning, så försökte söka fakta från olika källor.
En sak jag inte förstår är varför man skulle göra så in i helvete med vaniljkräm när bara ett tunnt lager skulle strykas på =S .Så om nån har en torr bit äppelkaka eller blåbärspaj är det bara att komma förbi för lite vaniljkräm!
Inte går det dela upp i portioner heller, för mellangeggan bara mosas ihop och ut på sidorna, så den står inte så fint upprätt längre ...
 
Nu ska jag dricka vatten för att dämpa mitt illamående och sen gå till sängs.

Söndag igen

Sov till halv elva, inte så pjåkigt, behövde all sömn jag kunde få. Vaknade först halv åtta och trodde inte att jag kunde somna om, tur att så inte var fallet. De sista sovtimmarna drömde jag att jag stod längst bak på en scen och kollade på när Växjörevyn skulle börja kollagonera och då fick jag reda på att jag skulle vara med. Blev så glad att jag började gråta. När Alexander Skarsgård samtidigt presenterades som årets dragplåster var min första viskande kommentar att Honom skulle jag ligga med om jag fick chansen. Slamp-al ...
 
Då var det då söndag igen. Det betyder att det snart är måndag ...
Men nästa vecka ska jag få känna på hur det är att vara Svensson, ska jobba i snitt 7-15 (ibland börja 0630, ibland sluta 1530) mån-tors, sluta tidigare på fredag och ha hela helgen ledig! Kanoners!
Dagen kommer ungefär se ut som följer:
 
Eftersom det inte blev nån sammankomst med Caroline i går, för att konserten drog över tiden och timmen blev lite för sen, så ska jag om nån timme eller så träffa henne för en sushiluch och visning av hennes nya lägenhet.
Senare, om tid finnes efter att ha lagat ihop veckans matlådor, ska jag kanske försöka ge mej på att baka Napoleonbakelse. Har varit sugen på det i evigheter nu!
 
Och det här inlägget skulle inte ta 40 minuter att få publicerat om det inte vore för alla otaliga minuter för Firefox att börja svara.
 

Bara en kaffedrink först

Egentligen är jag så sömnig så ögonen går i kors, har ju varit uppe sen fem. Men jag var så sugen på min hemmagjorda kaffedrink som jag kom på härom helgen. Jag vill inte ta nåt patent på den, för jag vet inte om den finns på riktigt, men jag improviserade ihop den själv. För det vore isf inte första gången jag kommer på nåt som redan är påkommet (typ presentkort på systembolaget och batteridrivna strykjärn).
1/2 glas kallt kaffe
1/2 glas mjölk
1 valfritt stor skvätt Minttu
1 msk vaniljsocker
 
Ett tips är att den är väldans god att dricka alkoholfri också =) .

Jag fick gå själv

I födelsedagspresent fick jag av mamma ett konsertbesök med ABBA-, Beatles-, Elvis- och Queenlåtar. Men jag hade ingen att gå med, så om jag ville ha presenten och se konserten så fick jag gå själv. Det var mer awkward än att sitta och fika/äta ensam! Visst, det var jävligt bra och så, men jag kände mej som en loser där jag satt inklämd mellan två tremannasällskap.
Nä, konserter ska man gå fler än en på.
 
 
 
 

Bara du slog en signal

Ska strax ta mej lite frukost och sy ihop hålet i grenen på mina brallor innan jag far till jobbet, men sitter här och grunnar lite. Vet inte varför, men när kroppen är som tröttast, då går tankeverksamheten på högvarv. Just nu snurrar
Varför är det ingen som hör av sej till mej när de lovat?
Typ dansbandsmannen. Det är tio månader sen jag var på första audition, då allt verkade jättebråttom, men han har inte lämnat besked ännu.
Och nu revyfolket. Det är i dag två veckor sen jag var på audition och de sa att de skulle höra av sej "nästa vecka", vilket var förra veckan.
 
Mystiskt tycker jag ...

Enklare med färdigmix?

Ett par gånger för ungefär tre år sen försökte jag och en vän oss på att göra egna macaroner, då följde vi Lejlas recept. Det var så sjukt mycket arbete och inte blev de något snygga heller. Tänkte det berodde på att smeten inte var tillräckligt slät och att vi inte hade en riktig sprits utan använde en vanlig fryspåse.
 
Men så köpte jag en bakmix som nyss kommit ut i affärerna och tänkte att nu kan ju inget gå fel, de bara måste ju se ut som "på riktigt" efteråt. Det ingick ju tom en sprits, dock utan spritshål, den fick man göra själv.
   
 
 
 
 
 
 
 
Jaa, hahaha, bedöm själva ... Hel- versus halvfabrikat, om än båda hemmagjorda?
 
Eller bara helt enkelt, övning ger färdighet funkar inte på
allt ...

Det var en jävla dålig dag i dag

Satan. Ja, jag fortsätter svära. Jag har nu lite fet grädde att lägga på moset jag kokte i morse.
 
Tjena nackspärren, för det första! Jag kan inte vrida huvet åt höger. Och när jag stått framåtböjd får jag ta det jävligt försiktigt med att lägga högeraxeln till rätta vid uppresning, det får inte gå för fort.
 
Sen har vi lite annat i klädesväg. Har dreglat lite över en kappa i H&Ms skyltfönster några veckor och nu tog jag mej tiden att gå in och prova den. Jag nappade den grå och den satt snyggt, men färgen var lite för ljus för att vara jag. Jag knallar ut för att ragga rätt på en svart i samma modell istället. Men då har fanskapet läderärmar! What the holy fuck!? Vem fan vill ha det? Så jävla synd, när det dessutom var till så bra pris.
Jag var även ute efter ett par svarta bhband till en klänning jag köpt. Den var utan axelband, men den sitter inte uppe så tänkte sy fast ett par. Men hade Åhléns? H&M? Lindex? Kappahl? Nej. De tre sista hade genomskinliga, men det var allt.
 
Så jävla kass dag! Och inte kan jag dränka mina sorger heller, ska upp och jobba i morgon.
 
 

NEJ, NEJ, NEJ!

Och FUCK, FUCK, FUCK!!
Fan i helvetes jävla skit. Jag har haft för mycket i skallen samtidigt att jag glömt en för mej viktig sak.
Göteborgsoperan har audition till Kristina Från Duvemåla i höst och sista anmälningsdagen var I GÅR och min hjärna har inte vett att komma på det förrän nu! Det är ju så en brister ut i storgråt!
 
Satan i gatan, ballen i skallen, kuken i buken ...
 
 

Matlagning före och efter

Det blev en intensiv dag indeed. Förutom att försöka hinna klart allt jag redan hade planerat så kom jag på att även punkten matlagning skulle med på listan för att ha lunch till jobbet imon. De tilltänka matlådorna gick ju åt till mina inhoppspass i tisdags och onsdags, så behövde nya. Och vad ska man göra när man har morötter och palsternackor över sen det misslyckade försöket att göra rotfruktschips? Jo, varför inte lägga till potatis och kålrot och göra rotmos?
Tänkt och gjort, rotmos skulle det bli, med fläsklägg till. Dessvärrre krävde ju denna måltid sin utrusting, så det blev lite si och så med detta projekt. Ska jag göra om det här behövs först och främst större kokkärl, sen kan kunskap och erfarenhet komma. Det stora benet fick inte ens plats i min största gryta, så en tipp stack upp i den till brädden vattenfyllda grytan, locket stod på sniskan. Lika så gällde mina rotfrukter, de fick inte plats i en enda, så fick splitta dem i två grytor, även de fyllda med vatten tills det nuddade locken. Och det innebar ju att det droppade och bubblade över en himla massa buljongvatten på spisen. En snabbkurs i hur fan man hanterar ett fläsklägg vore inte tråkigt heller.
 
Så nu bjuder jag på foton från före matlagningen och efter matlagningen. Att fota under tiden var tydligen inget som slog mej.
 

Några lediga timmar

Usch, det märks när man jobbar mycket, då vaknar man i ottan och tror att man försovit sej när man har tillåtelse att sova ut -.- . Det är helkass, men jag klarade att hålla mej i sängen till nio iaf. Jag har så mycket planerat i dag att jag inte kan bestämma mej för vad jag ska ta itu med först. Jag behöver bla fara iväg och köra en eller ett par maskiner tvätt och ta en tur på stan eller samarkand för att hitta och förbereda lite födelsedagspresenter, sen finns det alltid att göra här hemma som inte hinns med annars, disken exempelvis.
 
Wish me luck!

Knockad, tiltad och nollad

Det é va jag é.
Massiv ryggvärk och noll energi. Och ingen längre vila på länge, synd att det inte fanns fler timmar på dagen. Eller helst fler timmar på natten, annars hade man väl fått arbeta desto längre =P . Fler sovtimmar vore najs. Men nu är det som det är, och jag orkar inte med nåt hygieniskt. Istället för att duscha fläker jag mej i soffan och trycker i mej kexchoklad.
Kanske bäst jag fortsätter leva ensam ...

Hard work work

Dagen har enbart bestått i arbete, så har inte fått nåt gjort i dag, ska precis lägga mej och sova, helslut. Dessvärre kommer jag inte få nåt gjort inom de närmsta dagarna heller. Trodde jag hade tre dagars ledigt med endast dans på kvällen, men nu får man hoppa in på jobbet tisdag, onsdag istället. Omplanering, omorganisering, hatar det. Rutin och struktur gillar jag, oändrade planer.

Så i morgon blir det att arbeta i tio timmar, fara direkt till dansen för att efteråt hoppa in i duschen och direkt i säng och sen vakna för att göra om proceduren igen. Inte förrän torsdag får jag sovmorgon, om jag hinner med det...

Bio, mat och inget samtal

1240:
Om ungefär en timme dyker nog faren upp, bion börjar kvart över två och efteråt går vi och käkar nånstans. Jag har velat se Monica Z sen jag fick reda på att det skulle göras en film om henne, så nu tar jag chansen. Var middan ska förtäras vet jag inte ännu, kanske pappa har ett förslag, men annars funtar jag lite på Akropolis. Vi får se.
 
Sen, på tal om nåt annat, men på tal om att inte lyckas med allt från inlägget med rotfruktschipsen, så verkar det vara mer jag inte lyckas med. Jag syftar på auditionen jag gjorde för Växjörevyn. De sa att de skulle höra av sej i veckan och nu när det är mindre än ett havt dygn kvar på denna vecka har de ännu inte hört av sej. Jag tar det som att jag inte fått platsen, men tycker väl nånstans att de i vilket fall kunde hört av sej oavsett.

Ja, inlägget skrevs ju för flera timmar sen, men det valde att inte låta sej publiceras.
Nu har jag både hunnit se Monica Z och äta på Akropolis, mätt och sömnig är jag.
Monicafilmen var bra, men jag tycker nog att de kunde kortat ner låtframträdandena lite, särskilt de som redan är kända och man hört till leda. En blev allt lite tårögd emellanåt, men mest av allt fascinerade några skådespelares likhet med orginalen, tex Monica själv när hon log och sjöng, Tage Danielsson och Povel Ramel. Mannen som fick Beppe Wolgers roll var lite oförståeligt, dock.

Happy birthday to me

Ja, så var det födelsedag igen. Men den här kvällen blev tråkigare än övriga ickefödelsedagar för att vara lördag. Började med att kliva upp och arbeta, hem och ta en behövlig tupplur och sen var det bara att inse att det kommer bli ensamt. Planen var från början att vi skulle ha en personalfest hos chefen, men allt eftersom droppade folk av, tillslut blev allt inställt. Nu var jag utan plan. Mamma är inte hemma i helgen, pappa hade lovat hjälpa en kompis att flytta och fick en pilsnerafton efteråt som tack, Caroline är själv i flyttartagen denna helgen så ville fokusera på det i första hand ...
Så, ja, jag fick helt enkelt göra det bästa av situationen. Jag gick till ica och handlade ingredienser till en tvårättersmiddag för mej själv. Det blev gratinerad chilikyckling med ris och sallad till huvudrätt och en hederlig marängsviss till efterrätt Jag tom klädde upp mej. Halvligger nu i soffan under filten med en överfull magsäck vilken var oerhört plågsam att brista ut i skratt med under Intresseklubben.
  
Snart ska jag ta mej en kaffedrink jag uppfann i dag. Eller jag vet inte om den redan är uppfunnen, men jag har inte sett nåt recept nånstans. Jag har ett halvt glas kallt kaffe, fyller upp med mjölk, en matsked vaniljsocker och en skvätt Minttu efter behag. Supergod!
 
Först i morgon kommer faren in till stan, då blir det mer mat, men då kocklagad, plus bio. Så för att summera min 27e födelsedag (dagen jag föddes är ju naturligtvis min första), eller dagen då jag levt i 26 år använder jag Ensam och Mätt.

Rotfruktschips

I kväll försökte jag mej på att göra egna rotfruktschips. Första gången jag smakade det var på restaurangen med jobbet i lördags och det var så himla gott, och enligt recepten jag hittade på nätet verkade det ju inte allt för svårt att göra. Så jag köpte hem palsternackor och morötter, skivade upp dem och svisch in i ugnen. De blev så vidrigt äckliga att jag fick huvudvärk =( . Kanske var nåt fel på min olivolja, rent av kanske det skulle ringlas över en helt annan olja. Jag får rysningar bara av tanken att stoppa ett sånt chips i munnen igen.
Ja ja, man kan inte lyckas jämt ...

Så sömnig

Om en halvtimme är det dags att fara till jobbet. Borde gå och äta frukost och göra mej i ordning, men sitter mycket hellre kvar här i soffan, hopkurad under filten.
Gick och la mej klockan nio i går kväll, utan att ha tupplurat på dagen, somnade efter tio nån gång, men ändå vaknade jag upp som en zombie för en knapp timme sedan.

Usch, hinner egentligen inte jobba i dag, men en kollega blev sjuk och nån måste hoppa in. Hoppas jag hinner med en massa städning imon innan jobbet.

En gryende morgon utanför ett otvättat fönster

Det verkar bli en favorit i repris i dag - vakna tidigt trots ledig dag och sen förmodligen ta igen det ett par timmar på soffan senare på eftermiddagen. Vi får se. Det är inte ens första gången jag vaknar i dag. För fem timmar sen, klockan 2, slog jag upp ögonen och insåg att jag legat i soffan i vad som måste bli ungefär tre timmar. Då var det till att resa sej för linsuttagning och tandborstning odyl för att sedan fortsätta sovandet i sängen.
 
Tre fasta punkter har jag i dag.
  • Tvätta kläder
  • Tåklass
  • Steppklass
Vad som händer där emellan är oklart än så länge.
Tidiga morgontimma, jag är sömndrucken, men ändå aktiv. Inte bara jag är i rörelse i denna lägenhetsbygnad, jag tycker mej även höra en stryck närbo korsa sitt golv med tunga hälar. Men det är ju trots allt en vanlig onsdag, bara för att jag är fri från arbete innebär ju inte det att det är helgdag för andra. Tyvärr.

Ledig dag med fika och tupplur

Jag hade kunnat sova till 10 i dag, men gjorde jag det? Självklart inte, jag vaknade 0830, trodde det var lördag och att jag var försenad. Astrött var jag, men kunde inte somna om, så jag klev upp och gjorde mej i ordning för min fika med Madde klockan 11.
Stans alla nyblivna mammor samlas tydligen på Condeco på förmiddagarna, så det var en himla massa ljud där inne tillsammans med caféets egna maskiner. Att prata förtroligheter och skvaller var inte det lättaste om man var tvungen att överrösta allt där inne för att höras över bordet.

Efter fikat försökte vi hitta en stilig, diskret galaklänning åt Madde, tror vi fann en tillslut. Och sen skildes vi åt och jag som fortfarande var astrött fick lägga mej på soffan ett par timmar.
Nu är det tänkt att jag ska piggna till och gå och baletta i en o'n halv timme!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0