Hurra!

Groggarna gjorde susen, inget vitt landskap utanför fönstret i dag <)) ! Har precis druckit ett glas Treo till frukost, men totalvärt var det.
 
Dagens planer:
  • Ut i skogen och plocka natur till adventsljusstaken. En dag för tidigt, jag vet, men i morgon blir det lite ont om tid och dessutom mörkt.
  • Köpa och smälla en pizza.
  • Fara till Karlskronas hamn och julbordskryssa Polen t/r med jobbet! Så jädra fabulöst! Bara det inte blir för guppigt så jag ligger sjösjuk i hytten hela resan ...

Men fan ...

Allt som var så bra, jag som har och haft så mycket att se fram emot och så kommer det och förstör allt!
Snön ... Den vräker ner och hindrar min sikt under cykelfärden, dess iskyla biter i skinnet och jag blir precis dyngsur om kläderna. Jag HATAR snö! Så mycket att jag hällde upp en grogg det första jag gjorde när jag kom hem efter jobbet. Är inne på min andra nu och jag har varit hemma i en halvtimme ungefär.
 
Måtte det bli blidare och denna snön inte bli liggande! Snälla, snälla, snälla ...

Jag hjärta Rusta

Alltså jag har kommit att älska Rusta, nu är det en av mina absoluta favoritaffärer! Jag skulle vilja jobba på Rusta, så mycket älskar jag det <) !

En runda till Samarkand

Eftersom jag är ledig fram till dansen klockan 1820 och det dessutom var så vackert väder så tog jag cykeln upp till Samarkand för lite julshopping. Två klappar klara fick jag, sen hittade jag en massa krams som jag tänker ta till om det blir akut och man inte kommer på något till någon längre fram.
Egentligen hade jag tänkt ta en sväng på stan också för att bla hitta ett nytt blixtlås till en klänning, men fan så utpumpad en blir av springa runt i affärer och asa på varor.
 
Iom att vädret visade sej från sin bästa sida ville jag inte vara sämre. Dock stötte jag inte på någon drömprins =( .

Kära blogg.se

Hur ska man kunna publicera inlägg när sidan ser ut så här när den är färdigladdad?

Att skriva på förstasidans "snabbinlägg" funkar inte i längden, särskilt inte om man vill ha bilder med ...

Ett järn på posten

Köpte ett struvjärn i år som jag tänkte göra egna struvor med, aldrig gjort förr. Är hemskt sugen på att prova det med detsamma, men känner nog att det är lite tidigt än.
 

Den 26e och den 26e

För exakt sex månader sedan hade vi vårshowen på Kulturama, nu har jag fått hem dvdn och har precis spolat igenom föreställningen för att enbart se mina egna prestationer. Alltså, man kan hata filmarna ibland, man vet att man har sina fina formationer i gruppen och så filmar de bara några på kanten tex och halva mitt steppsolo kom inte ens med för att de filmade på de övriga som tittade på. Men lite bilder fick jag efter att ha printscreenat Windows mediaplayer, så kvalitén är inte 100.
 
 

En solig iskall dag

Hittills har det varit en bra effektiv dag. Vaknade klockan åtta och tjugo minuter senare var jag på väg cykelledes med en massa smutstvätt till mammas lägenhet. Hon var visst hemma och då frågade jag om hon inte kunde kapa lite av håret på skallen, var kanske två år sen sist nåt vasst nuddade det.
Kom hem innan elva och hängde upp den blöta tvätten och sen dess har jag suttit i soffan. Håller på att kolla på en film som jag somnat ifrån tre gånger, men nu jädrar ska jag se klart den.
 
Ögonen har dock börjat gå i kors, funderar på en tupplur. Lite dåligt samvete pga det vackra vädret, men det är så bitande kallt att det lockar föga.
På torsdag säger de att det ska bli varmare, får ta en utflykt till Samarkand då och finna lite att göra till julklappar.

Politiker på twitter

Finns det ett särskilt skäl till att se så eftertänksam ut på sin twitterprofilbild? Som att de verkligen suttit och filosiferat och mediterat sina twitterinlägg som vore de profetior om världens mest komplicerade med- och motgångar. Viktigare kvitter än dessa finns icke att tillgå!
Och, nej, twitter, I might not enjoy following them ...
 
 

Ännu en måndag

Tror jag, är helförvirrad när det gäller dagarna för att helgen inte såg ut som den brukar. Istället för det sedvanliga:
 
Fredag Jobba kväll
Lördag Jobba från 0630 till antingen 12 eller 1830 och sen hitta på nåt skojigt
Söndag Helt ledig från allt vad jobb och dans heter
 
så såg det ut:
 
Fredag Jobba från 0700 till 1430 och sen hitta på nåt skojigt
Lördag Helt ledig från allt vad jobb och dans heter
Söndag Jobba från 0930 till 1830
 
Helt fel allt!
 
Men nåt skojigt fick jag ju iaf vara med om även om det var förflyttat till fredagen. Emma kom över på förkvällen och vi svängde ihop en tacopaj som var gudabenånad, fasen så gott det var! Under matkoman testade vi vårakunskaper i På Spåret och ibland förvånas man själv över vilka Pompekunskaper man besitter.

Ytterligare ett försök till mintpäron till efterrätt gjordes. Sist var det ju inte bara fel burk, persikor istället för päron, den var dessutom tom på frukt!
Men nu, äntligen, fick vi våra mintpäron! Efteråt hade jag även en chipspåse som skulle förtäras och det gjorde vi medan vi ytterligare fick briljera med våra kunskaper till Vem Vill Bli Miljonär-dvdn. När vi inte fick briljera fick vi ju lära oss nåt nytt att briljera med senare =) .
 

"Jul i en kopp"

Citat från kusin Caroline när hon introducerade mej för masalachai för ett par månader sen. Hon kallade det chailatte, somliga har jag hört säga chaite. Men som jag förstått det betyder chai just te så att säga chai-te är som att säga te-te =P .
Jag föll hur som haver pladask för denna kopp med jul och blandade ihop en egen sats med kryddblandning till henne i födelsedagspresent. Nu blev jag sugen själv igen och satte mej ner och botaniserade bland mina kryddor. Och det är inte konstigt att det luktar jul! Här används bla kanel och kryddnejlikor. Passande nu när advent är i antågande.
 
 
 
 

Hej mitt vinterland, nu är du ...

... inte här? Nej, men ser man på, det var inget vitt snölandskap utanför i morse, tack och lov ^^ !
Det gillar nog denna lilla krabat också, han satt och spanade från hängrännan. Undrar om det var samma som knackade på för två veckor sen.

Jag tror det är snö som faller

Isf vinterns första snöfall. Fast det ser hemskt regnblandat och blaskigt ut, det är iaf inget som lägger sej. Vi får väl se hur det ser ut i morgon.

Minutschema med stoppur

Så känns det som att denna dag har varit. Har tom haft planerade pauser.
Först uppstigning tjugo minuter tidigare för att hinna städa det sista, sen jobb med diverse tider som ska hållas och passas, efter jobbpasset behövdes lite varor införskaffas för hemmabruk och sen bar det av direkt till dansskolan för ombyte, lite utpustning och sen var det på't bara, tåklass en timme och sen stepp en timme.
Nu är jag hemma. Pustar lite innan dusch.
 
I dag har det åter igen varit visning av huset och alla lägeheter, men denna gången var jag inte hemma, som sagt. Lite nojjig har jag allt varit, eftersom alla intressenter går omkring fritt i huset, mäklaren står bara nere och tar emot i entrén. Nojjig över att nåt är snott eller rotat i.
 
Och, ja ... Så här placerade jag inte kuben sist ...
 

Bloggdesign

Åh, börjar få problem med min design och jag orkar inte ta itu med det. Dessutom har jag glömt bort det mesta hur man gör, minns bara att det tar sån jävla tid. Vill byta ut allt helt nu för att jag blir så less.

Det var en sömnig måndag

Sov till halv tolv, gick och la mej i soffan tillsammans med datorn. Vid tre-fyratiden gick ögonen i kors och gick inte hålla öppna längre, så jag tog mej en lur på några timmar till. Sen låg jag i pricip kvar i soffan tills jag skulle gå och lägga mej för natten igen ...
 
Men nu är det tisdag, nya tag! Hade tänkt kliva upp jättetidigt, men det blev halv tio. Bättre än i går iaf. Dessvärre är jag inget vidare pigg, men jag tänkte ta ett lass med tvätt till mammas maskin och bli av med lite av tvättkorgshögen. Lite oinspirerande, dock, för det är så sjukt tråkigt väder att ge sej ut att cykla i, regnigt och dant. Filten i soffan är som i går mycket varm och mysig att kura ihop sej under och mycket mer lockande.

Huseby julmarknad

En trevlig helg börjar bli till ända. Den började med långpasset på jobbet i lördags. Men sen var det bara att direkt fara hem och göra sej fräsch och fin för att fara på inflyttningsfest. Dock flyttade värdparet in i februari =P . Men bättre sent än aldrig antar jag.
Var hemma vid två tror jag, trött som ett svin och somnade på soffan efter en tallrik chilimakaroner.
 
Vaknade vid lunchtid och tog en treo till frukost. Medan jag sedan satt vid datorn gnagde det i mej att jag missar Husebys julmarknad i år som jag sett fram emot i ett par månader. Men när bilen man skulle åkt med pajat så pajar även planerna.
Men så såg jag pappa i chatlistan på facebook, så jag skickade iväg ett meddelande på chans.
Så jävla fab! Trodde det skulle krävas betydligt mer övertalning än så, om ens då. Men jag betalande hans inträde och korv som tack =) .
Massor med stånd både ute och i husen som sålde väldigt mycket samma saker överallt, men tillslut hittade jag denna ängel som skiftar färg, mycket grann. Synd att jag upptäckte på hemvägen sprickan i ängelns kjol, jag fick kvitto och så, men detta var sista dagen för året så nån chans till reklamation får jag ej =/ .
Väl hemma fick jag också en del av brännvinsosten pappa köpte, den sitter jag och avnjuter nu tillsammans med te och Johan Falk.

Huvudvärk av choklad

I kväll försökte jag mej på att göra pavlovan av receptet man kunde se på blogg.ses förstasida för ett tag sen, nu finns det inlägget inte kvar, så kan inte länka dit. Skrev av det på papper och nu tog jag tag i saken. Den blev så jävla äcklig! Så mycket choklad i form av smält blockchoklad, nutella och kakao. Uäsch, mycket grädde och massor med hallon krävdes för att kunna ta det i munnen. Helst skulle man nog tagit glass, det spär ut det hela mer.
 
Och så denna huvudvärk som följd. Kan man ens få det av för mycket choklad?
 

Kära dagbok

I går dansade vi mycket på golvet.
Tex på höften ...
... och på knäna.

Dagen efter visningsdagen

Det var inte så jobbigt som jag tänkte i början, efter några inkik av främlingar var det lite trevligt att få besök istället =P . Folk kom in och tyckte maten på spisen luktade gott, att kaffet jag bryggde luktade gott och att jag hade det jättemysigt och fint hemma.
 
Det kom faktiskt även bekanta till visningen och tittade in. Tex en dansare, jag stött på emellanåt genom åren och som var min första danslärare på estetisk orientering på gymnasiet, var och kikade med sin sambo.
Sen kom dessutom herr och fru (???) Växjörevy. De höll mej sällskap längst och så fick jag dessutom en riktig förklaring på hela den här auditiongrejen, att de trots allt tyckte jag gjorde en väldigt bra audition.
Men tjejen de skulle fylla ut för har flyttat till Umeå och skulle först då hoppa av, för att sen i sista minuten bestämma sej för att pendla hit och ändå vara med i revyn i år igen.
Och så frågade de om de kanske kunde ringa mej till våren om de behövde ensemblemedlemmar till deras uppsättning av Grease, om jag inte hade något annat för mej =) .

Visningen kan börja

Mäklaren ringde nyss på och berättade om dagen, tydligen ska det komma en hel del folk =/ .
Men, ja, jag får väl låtsas som om inget och göra som om jag varit ensam hela dagen.

Paketleverans

Brevbäraren ringde på och gav mej ett paket jag beställt.
Första julklappen kirrad, denna till far!

Vaken igen

Det gick att somna om, tack och lov, men ställde klockan på 10 för säkerhets skull. Nu går jag här och donar och plockar ordning lite, toan klar, tänkte gå och bädda sängen och sen börja på tvrummet.
Får koppla in datorn och lyssna på radion i tvn så går det nog fortare.

Är du vaken, al?

Har varit vaken i en halvtimme nu, känner både att jag skulle vilja somna om och att jag skulle vilja börja dagen. Känner av stressen över att mäklaren kommer med intressenter och kollar på alla lägenheter. Drömde en massa om det, det är en av anledningarna till att jag vaknade så tidigt. Det och törst.
Och mamma som helt plötsligt farit till Öland trots att hon lovat vara med mej här i dag, så jag blir själv här.
Jag undrar vad jag ska svara om nån eventuellt framtida hyresvärd frågar nåt om hur jag trivs och så. Har tänkt på det och jag har rätt mycket att klaga på, tex upptäckten att vara den enda med höjd hyra utan standardförbättringar, de dragiga fönstrena och löfterna som gavs innan inflytt som sen bröts, så att säga att allt är bra vore att ljuga.
 
Usch, får ont i magen. Jag sätter på Gold FM och försöker somna, går inte det får jag väl helt sonika stiga upp.

Sverigequizen

Sitter och försöker vara med och spela Sverigequizen denna vecka, men funkar det? Nej ... Frågorna ställs en efter en, men inte dyker de upp på skärmen så jag kan svara. Jag uppdaterar sidan massor med gånger, jag har tom dragit ut modemet och kopplat in det igen, men inget hjälper.
 
 
Mög ...

Återigen detta matsug

Sitter och kollar på Sova Med Fienden och känner ett sånt enormt sug efter mat, eller snarare kött. Kokt kött, som typ kalops eller annan köttgryta. Det hade varit svaret på mina böner. Men nåt sånt har jag ej, fast grunnar på om man skulle ta ut ett fläsklägg och koka i morgon ihop med rotmos som jag frusit in tidigare. Det blir nog bra.

Översatt av Bing

Alltså, ja, vad ska man säga? Way to go, Bing!
 

Snabbvisit på lasarettet

Dagens goda gärning utfördes i morse.
 

Matadags

Fröken VörDjefl A. Hungrygg har äntligen fått mat!
Halleluja!

Matsugen

Det är just vad jag är, det. Sjukt sugen på mat. Nästan vad som helst. Tyvärr är jag inte beredd att göra vad som helst för att få äta vad som helst. Tex vill jag inte gå ut och handla en massa tillbehör som jag inte har hemma. Men tyvärr har jag inte supermycket hemma, så jag är ganska begränsad.

Suck och kurr.

En natt på soffan

Kom hem efter farsdagfirande hos farmor och farfar och satte mej direkt i soffan. Här är jag än. Råkade däcka framför tvn och låg tydligen jävligt bra, för ögonen öppnade jag inte förrän för en halvtimme sen ungefär! Drömde dessutom en massa skit om vattenläckor i taket och om telefoner som hängde sej.
 
Så, vad har jag gjort mer?
Hade ett fullspäckat schema i lördags som såg ut
0630-1200 Jobba
1200-1300 Handla proviant på systemet
1300-1500 Secondhandshoppa med Caroline
1500-1800 Iordninggörande inför festligheter
1800-0200 Sexparty med tillhörande förfest och efterföljande utgång

Det blev lite förändringar ...
0630-1200 Jobba Blev kvar till 1230 pga mycket folk
1200-1300 Handla proviant på systemet Inga konstigheter på bolaget, förutom att jag såg ut som en dränkt katt
1300-1500 Secondhandshoppa med Caroline Uteblev helt pga ösregn
1500-1800 Iordninggörande inför festligheter Fick massor med tid att göra mej i ordning på istället
1800-0200 Sexparty med tillhörande förfest och efterföljande utgång Nån sextjej fick värden aldrig tag på under veckan som gick, så det fick ställas in och istället flyttas fram två timmar och bli en vanlig hederlig förfest. När småtimmarna närmade sej kände jag allt mer av min tidiga uppgång så jag avböjde tillslut att följa med ut.
 
Men det blev rätt bra ändå, förutom det blöta.

Med tre veckor till advent

Hej och hå, ett sånt sjå. Trots att det är ett tag till advent så har jag redan börjat storkonsumera julpynt. Som om det jag hade förra året inte var nog, liksom? Men, men, detta är nyinköpt.
Netto:
Kalenderljus
Prydnadsänglar
Åhléns:
Grangirlang
Ikea:
Minijulgranskulor
Lykta
Set med blockljus
Ljusslinga med snöflingeform
Rusta:
Värmeljushållare
Gardinljusslinga
Pläd
Gardiner
Stjärnformade hänglampor
Dörrkrans med lampor
 
Åh, jag ser supermycket fram emot att få upp allt, men det är tre veckor och några dagar kvar till första advent, innan dess blir det ingen julkänsla här, inte!
 
Dessutom, för att få lite mer rum med alla småprylar, köpte jag dessa snygga hyllor av en snygg försäljare på Jysk!
 

Än så länge händelserik dag

Det som såg ut att bli en trist dag blev oväntat tvärtom! Det började med att jag tog en lång sovmorgon och vaknade när posten kom. Förutom reklam och en räkning hade mamma skickat ett brev, såg det på handstilen. I kuvertet hade hon skickat sina löstagbara bh-band som jag berättat att jag var på jakt efter utan resultat. Varför hon skickade dem till mej på posten är en gåta, det hade väl varit ett ypperligt tillfälle för påhälsning, vilket hon aldrig gör, dessutom när hon arbetar drygt 300 meter från min bostad =S . Men, men, nu är det bara att sätta sej och sy dit dem på klänningen.
 
Efter brevkollen spanade jag igenom reklamen och av nån outgrundlig anledning bläddrade jag igenom Rustas blad, tror inte det har hänt mer än kanske en gång tidigare i livet. Mycket fint erbjöd de och när jag var mitt uppe i det knackade det på fönstret! Japp, svaga knackningar var det, men tydliga. Jag bor alltså på tredje våningen.
Jag tittade förvånat upp och mötte en liten talgoxes blick den halvsekund som passerade innan den flaxade iväg.
 
Eftersom Rusta hade så mycket som lockade mej tog jag min fabulösa kappa och for dit per velociped. Hittade det jag sett ut plus lite till, såklart!
 
Mitt i allt shoppande plingade det till i mobilen. Ett för mej okänt nummer hade smsat mej, det löd:
"Lycka till i eftermiddag, hoppas det går bra!!"
Eftersom min nummerflytt ännu inte gjorts (!!!) så kunde jag inte skicka tillbaks varken som tack för lyckönskningen eller att meddelandet var felskickat. Så jag får ta det till mej bara, tack du främmande Cecilia!
 
Nu är det inte så mycket mer att göra än att börja på maten och sen fara till kvällens danspass.

Vad är det för datum?

Blev smått förvirrad. Men jag tror datorn stämmer mer än blogg.se.

Vilken brud!

Oh, my sweet lord! Hon som är nya Janne Josefsson i Uppdrag granskning är helt jävla awesome! Kommunpamparna har inte en chans! Verkligen rätt person på rätt post! Way to go!
 
(Sophia Djiobaridis)

Intet nytt

Inget särskilt har hänt i dag. Vaknade av en lapp i brevinkastet om visningstider för huset och dess lägenheter. Sen gick dan och jag hade balett. Nu ligger jag i sängen.
Intet nytt i livet. Förutom att allt känns lite sämre. Det som gjorde ont värker mer, det som var tungt har blivit tyngre, det som var svårt har blivit svårare, det som var gammalt har blivit äldre osv. Allt känns hopplöst.

En helg att sova bort

Ja, efter allt tvättande i fredags natt kom jag inte i säng förrän innan sex på lördagsmorgonen. Sen blev jag väckt av telefonen kl 11 och då var det lika bra att kliva upp.
Lördagen sen bestod i förberedelser inför maskeraden och senare själva maskeraden. Inga bilder finns att tillgå på min sagornas-sköna-mö-kostym. Kom säkert inte i säng förrän vid fem på söndagsmorgonen.
 
Men sen blev det söndag och ledig måndag = sova, sova, sova! Så jävla gott! Men var faktiskt ute och rastade mej lite i går och åt först sushi med Ino och trotsade sen regnet med en smärre shoppingrunda.
 
I dag är jag fri från jobb, men har baletten att piggna till inför senare i kväll.

Hello, who are you?

 

Sista varven nu

Klockan är strax fyra och jag hör sista maskinen centrifugera. Äntligen!
Nu kvarstår dock frågan; ska jag ligga över eller cykla hem med allt nu? Ögonen är tjocka och torra och vill bara blunda, men övriga kroppen tror jag känner sej relativt alert.
 
Kanske man ändå ska fara hem nu, så slipper man visa upp sig med alla kassar och väskor. Nu lär man ju inte möta nån, menar jag.

Tvättnatt

Sitter i mammas lägenhet och tänker tvätta kläder hela natten. Passar på medan hon ändå inte är hemma. Startade precis andra maskinen av fyra. Jag hade hoppats på tre, men mörktvätthögen fick allt delas på två, gick icke att knöka in allt på en gång. Så ytterligare 3x1:10 väntar mej.
 
Fan att jag inte har en egen maskin ...

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0