When my teeth are smiling back at me

Då var det måndag igen. Arbetsfri dock, men kall och blåsig. Får tänka tillbaka på helgen som var. Var ju i färd att städa sist jag var här, och jag städade bra. Mötte sedan Emma på stan och kollade noter på bibblan, gick till ica och handlade till dagens middag och så var vi lata och tog hissen upp till bron. Men hade vi inte gjort det hade jag inte sett en vän till mej genom fönstret till stationen, fick allt lov att gå in och hälsa på henne och uppdatera det som händer i hennes liv nu, hon som kommit till stan över höstlovet.
 
Sen var det bara att börja laga. Emma som förbjuds att äta vitlök och Nutella av sin sambo passade så klart på med råge! Baguetter med hemmagjort vitlökssmör och Nutella på sked och rostat bröd. Emma hade lite otur den dagen och skar sej, tappade saker och hade sönder bröden osv. Men jag var snäll och plåstrade om henne =) . Och maten blev tillslut jävligt god!
Det blev ingen sen kväll då jag skulle upp och jobba dan efter.
Tolvtimmarspasset, det känns som att jag ska dö efter varje sånt pass. Dock överlevde jag ännu en gång, hem och duscha och piffa till sej och sen till Teleborg för fest. Hängde motvilligt med till Grace, men gick hem efter bara nån timme. Svintrött, lite för full och uttråkad var jag inte på nåt vidare danshumör och inget vidare sällskap heller.
 
Vaknade upp på söndan med den extra timmen sovmorgon - dvs nån gång på eftermiddan. Mådde inte så himla kasst ändå, men kände för att leva ut bakfyllan på riktigt för en gångs skull. Treo och pizza! Gick ner till kvarterets pizzarestaurang och tog en för 65 kr. Gav mina fyra tjugolappar till bagarn, men fick en av dem tillbaka. Jag kollade på kassadisplayen och på menytavlan - 65:-.
- Vad? frågade bagarn. Vad?
- Var det inte 65? stammade jag.
- Vem är det som bestämmer, är det inte jag?
Smått förvirrad tackade jag så mycket och vände mej för att gå.
- Vänta, glöm inte en sån här!
Bagarn gick fram till kylen och tog fram en burk pizzasallad. Så nöp han mej i kinden med pek- och långfingrets knogar och sa nåt med att "jag var för söt" eller liknande, minns inte riktigt, för jag befann mej fortfarande inte riktigt med på noterna.
När jag lämnade pizzerian kunde jag inte sluta le. Vad fan hände där liksom? Aja, ävenom det bara var så att han inte hade 15 kronor att ge i växel så tjänade jag ju en femma.
 
Idag återvände jag till tandläkarn och fick ut mina tandblekningsskenor. Eller, ja, fick och fick, bra dyra var de. De satt på två gipsmodeller av mina tandrader. Haha, sjukt överbett jag har, hoppas det inte är nåt andra utifrån tänker på!
 
Fick tidigare ett sms av Emma, hon bjöd över mej på middag. Ska bli najs. Synd bara att man måste gå ut i detta höstovädret.
 

Städar inför besök

Fotade min frukost/lunch idag, åt upp den och hoppade in i duschen och började dona med annat. Så får skriva om den nu istället. Rostade mackorna i ugnen då jag fortfarande är brödrostlös, men idag råkade jag gå lite över tiden så det blev mer skorpor än rostemackor. Smakade bra ändå! Sen hittade jag en gammal avokado i kylen, minns knappt när jag köpte den, men tänkte att det nog var dags att äta upp den om det inte redan var för sent. Den var lite kladdig, men smakade ändå avokado, så det var bara att suga i sej =) .
 
Solen skiner in i lägenheten vilket gör den varm och god, dock är utsikten inte lika skojig, det ligger kvar snö på backen. Jobbigt att jag måste gå ut och möta det snart. Om cirka en o'n halv timme ska jag träffa Emma och vi har ärenden till bibblan och mataffären. Sen ska jag introducera henne för min lägenhet och vi ska laga mat. Tyvärr kan inte inte bli så sent, för en annan har hela lördagspasset imon, uppstigning 0505, jobb 0630-1830. Hur fan ska jag orka gå på party efteråt =O ?
 
Nähe, nu ska jag börja med disken, sen damma, skura lite vitvaror, dammsuga och förhoppningsvis skura golv. Sen ska jag hinna få mej själv i exponerbart skick. Typiskt att jag just idag vaknade och var tröttare än nånsin.Skulle lätt kunna krypa ner i sängen igen och somna.

Fryser och fryser

Fryser 1: Vem fan har godkänt att det ska falla snö idag? Vem, ge mej ett namn, den jäveln är dödens! Okej att det varit kallt som i en ulvagrav, men varför ska det falla snö!? Idag är dagen då sommarsneakersen byts mot vintersneakers. Vinter ... Brr ...
 
Fryser 2: Köpte en bautaost. Jag äter sällan upp ostar innan de börjar mögla, men då choppade jag upp den i tre och förvarar i frysen så länge. Så nu kan jag njuta av barndomen - micrade ostmackor, så jävla gott! Så pass att jag hann vräka i mej två stycken innan jag fotade =) .
 

Idag en torsdag

Fick hoppa in och jobba idag, inte så tidigt tack och lov, för jag satt väl uppe och ugglade till tre inatt =/ . Men så fick jag ju tjäna några hundra, det är behövligt.

På tal om jobb så har jag sedan jag kom hem suttit och skrivit cv och personligt brev. Ska faktiskt söka ett annat jobb. Ett där det finns timmar till mej och där jag har fasta arbetstider, aldrig jobba helg, inte börja halv sju på mornarna. Ett receptionistjobb är det, så då tänkte jag att jag kunde passa på att bota min telefonfobi =) .

Ska snart till jazzen, oroar mej för att jag åt för mycket mat precis. Det märker vi.
Tack för nu.

Natthumor

Hahaha, den här bilden fick iaf mej att fnissa högt i min ensamhet!

Efter

Ja, jag hade ju min deppdag igår, låg i sängen till klockan åtta, då jag hämtade posten och satte mej framför tvn för att kolla på Project Runway. Bläddrade samtidigt igenom Nettos reklamblad och blev helt plötsligt superhungrig, så då, efter över ett dygn, åt jag mat och drack vatten. Och åt choklad efter det. Fan, att jag alltid ska få sånt sjukt oemotståndligt sug på choklad precis efter jag ätit mat.

Iaf, en sån dag gör ju att man kommer lite efter med sina rutiner, därför måste jag sparka upp mej ur soffan och utföra dem nu. Det gäller främst blomvattning och handduksbyte på toa.
 
Innan det ska jag bilddroppa lite från Ronneby Brunn, det är kusinen som står för de allra flesta och roliga bilderna, men de har jag inte tillgång till nu, så det får bli mina få.
 
Hotellrummet från min stiger-upp-ur-sängen-vinkel.
 
 
 
 
 
Frukostbuffé, varför kunde man inte ha det hemma varje dag? Underbart!
 
 
 
 
 
Tom scen under trerättersmiddagen.
 
 
 
 
 
Kusin Caroline ser bekymrad ut när alla runt omkring fått sin huvudrätt utom vi. Lite sent, men vi fick den tillslut efter lite hjälp att påkalla en kypares uppmärksamhet.
 
 
 
Så äntrade The Animals scenen. Även om jag inte kunde sjunga med minsta lilla utom i House Of The Rising Sun, så var det jävligt bra! Fattade inte heller om det var en eller två orginalmedlemmar, men trummisen var det iaf.
 
 
 
Det var de bilderna jag hade. Efter massagen jag var på på lördagen köpte jag en skrubbkräm. Massösen tipsade om att investera i ett par skubbhandskar och nu jävlar ska cellisarna få på moppo!
 
Vattna blommor vad det, ja!

Stark vilja att förtvina

Kom hem från Ronneby Brunn igår, en underbar helg, även om det blev en del krabb med förbokade massagebokningar och missade betalningar.
Dock återvänder man ju alltid till verkligheten någon gång, varesig man vill eller inte. Jag ville inte. Lappar fortsätter dimpa ner i brevinkastet och obehagliga samtal inkommer från min hyresvärds döttrar. Spelreglerna ändras allt eftersom, det jag tidigare blivit lovad har nu aldrig nånsin nämnts, av någon, bara uppdiktats av mej. De tidigare instruktioner jag fått - och lytt - ska jag nu bli straffad för, för att det nu helt plötsligt är fel agerat. Statusen på lägenheten har blivit totalt förändrad efter min inflytt, medan de bestämt hävdar att jag visste vad jag gav mej in på.
Exempel:
1. : "Ni får fria händer att fixa och måla i lägenheten, för jag kommer inte renovera den så länge jag lever." (Tips om hur man måste spackla i hörnen innan målning yttrades.)
NU: "Vi har kontaktat advokat och kommer polisanmäla och stämma dej om du gör nån åverkan på lägenheten."
2. DÅ: "De möbler och saker du inte behöver kan du ställa i trapphuset så kommer Erikshjälpen och hämtar det." (De flesta möbler ställdes ut av manlig anhörig till hyresvärden.)
NU: "Möblerna som fanns i lägenheten tillhörde den eftersom den skulle hyras ut möblerad."
OCH: "Det är du som har ställt ut sakerna, så då blir det sin uppgift att köra dem till tippen, annars debiteras du med räkning."
3. DÅ: Alla visste att jag inte var student, de visste vad jag jobbar med och att jag dansar på kvällarna. De tyckte det skulle bli SÅ roligt att jag skulle flytta in. De visste att jag hade mina egna möbler, ingen sa ett knyst om att jag hade egen tvättmaskin innan inflytt, det var fritt fram att fixa som jag ville ha det.
NU: Jag visste från början om att det var ett tillfälligt boende, att den hyrdes ut möblerad. Tvättmaskinen fick inte finnas kvar, så de går in med huvudnyckel när jag inte är hemma för att konrollera det, stämning och polisanmälning hotas med om jag förändrar nånting.
 
Ja, det tär på mej, detta. Har legat i sängen hela dagen och kollat på serier, försvinner bort från verkligheten för några ögonblick. Sedan frukosten på hotellet har jag ätit två kakor och druckit en Cola och en o'n halv kopp kaffe. Idag är intaget noll. Jag biter sönder mina läppar när jag glömmer tänka på att låta bli.
Vill bli en utspridd, äcklig, illaluktande, svårborttaglig fläck som de kan få komma och försöka skrubba bort, på samma sätt som jag försökt skrubba bort den ingrodda skiten i badkaret.

Hemskt, hemskt, hemskt

Allt är bara hemskt. Dagen, veckan, livet. Noll energi, minsta ansträngning får musklerna att skrika, främst de i benen och ryggen och vägra samarbeta, när flåset går upp tar det onaturligt lång tid för det att återställas. Ögonen känns ständigt kladdiga och grusiga vilken får mej att vilja blunda hela tiden. Tänker jämt att det skulle vara skönt att sova, men får inte tillräckligt många lediga timmar i rad.
Pga detta går allt uselt. Jobbet går uselt, dansen går uselt, hushållsskötslorna går uselt. Jag går uselt!
 
Imorgon har jag ett jobbpass att ta itu med, sen åker jag och kusinen till Ronneby Brunn. Snacka om behövligt! Misstänker siartalanger i släkten. Mina stackars ben som inte vill slappna av eller låta sej sträckas på. Eller ens låta syre passera utan bara mjölksyras och krampas.
 
Nej, nu ska jag börja lägga fram saker som ska packas inför Ronnebyhelgen! Önskar att få återvända som en helt annan mänska, en otrött och otrasig mänska. Men man kanske inte ska förvänta sej för mycket ...

Sugen

Glömde jag säga att jag hade ett stört sug på McDonald'smat på jobbet idag? På vägen hem köpte jag med mej ett lass. Jag kände med tjock och smutsig efteråt. Totally worth it =)) !

Nog med väntan

Egentligen borde jag gå och laga mat till jobbet imon, men nu tar jag äntligen tag i detta.
Alltså, jag hade firat min födelsedag och dagen efter förberedde jag för inflyttningsfest. Jag och mamma tog en runda på stan för att inhandla kvällens förnödenheter i matväg och gick en sväng på torgets höstmarknad. Så himla mysigt! Lyckades med usbkabel fixa bättre ljud än att
bara ha datorns högtalare. Är ju helt förutan stereo. Kvällen blev lyckad, jag fick presenter och bjöd på sprit - även mej själv. Därefter minns jag inget mer förrän jag vaknade dagen efter.
Då var det bara att duscha, ta på sej andra kläder och masa sej iväg till mitt och min kusins gemensamma födelsedagsfirande, sjukt bakfull. Det redde till sej efter att jag fått i mej middag =) .
 
En dag i veckan var det vackert väder och jag och Jojje satte oss utanför Askelyckan och fikade. Vad fan händer? Radio Kronoberg är ute och stör folk med att sjunga och trolla i direktsändning och GIVETVIS kommer de fram till oss trots våra undvikande
och upptagna kroppsspråk. Ingen av oss ville vara med, men man hade inte mycket att säga till om. Efteråt slängde de fram en börs med Rädda Barnen på och ville att man skulle skänka pengar, men jag var arg så jag gav inte en spänn ... Tycker de kunde ha nån att gå omkring och förvarna folk om att det kommer direktsänd radio och ta reda på vilka som absolut inte vill exponera sej där.
 
I övrigt gick veckan sin gilla gång med dans och alldeles för få arbetspass. Gick därför till Arbetsförmedlingen i fredags och utan att jag fick nåt att säga till om fick jag massa blanketter och blev anmäld till Alfakassan. Sånt kan jag inget om, har bara tyckt att det är en massa avgifter.
 
När det blev lördag vaknade jag halv åtta och packade en maxibag, en mediumbag och en pastpåse med tvätt. Cyklade med allt detta hem till mammas tomma lägenhet och tvättade upp allt, sen hem med allt igen för torkning. På kvällen var jag bjuden på inflyttningsfest, blev inte alls så full som veckan innan och kvällen blev riktigt lyckad!
 
Och nu är jag här. Nu får jag skärpa mej när det gäller uppehållen här!

Jag ska. Snart

Fan, jag kom ju in i en sån fin rytm med minst ett inlägg varje dag, men nåt hände när jag var stressad i lördags och bakfull i söndags. Sen känns det som att jag har haft fullt upp, fast flera timmar varje dag har gapat tomma.
Jaja, får se när det kommer upp inlägg och bilder från födelsedagsfirande och vardag. Kanske imon, kanske inte.

God natt!

25årsdagen till ända

Så har klockan passerat midnatt och jag påbörjar mitt 26e levnadsår. Jag 25? Otroligt, jag är kvar på 21, jag passar bäst till det.
Iaf, vad jag än känner så påverkar det inte verkligheten. Jag hade noll planer för dagen, inte mer än att jag skulle sätta upp hyllor och tavlor och få lite ordning på mina osorterade papper. Ja, papprena fick ni ju se vad somm hände, jag är åtminstone två pärmar och en hålslagare back här hemma. Behöver även en redig bokhylla att förvara alla böcker och pärmar i insåg jag idag.
Hur som helst, framåt eftermiddan kände jag att jag kanske skulle lägga lite energi på att jag faktiskt hade födelsedag, det var inte bara en vanlig ledig fredag - egentligen. Frågade mina föräldrar om inte de kunde gå ut och äta med mej på stan och faktiskt hade båda två tid. Provade mammas förslag det nygamla stället vid Oxtorget som bytt ägare, namn och koncept. Gamla bekanta lokaler, men ny restaurang om man så säger. Väldigt få rätter att välja på, samt inget alkoholtillstånd, men, oh, så gott det var. Jag svepte min lax i ett huj.
Så lite firade jag iaf =) .

Städar?

Tänkte jag skulle sortera mina papper så det blir lite ordning här till imorgon, men det blir bara stökigare och stökigare ju mer jag "städar". Förstår inte hur den logiken hänger ihop =S ...
Förutom det så tackar jag alla som gratulerar mej via facebook och sms. Jag har ju nämligen födelsedag idag <) .

Trösta mej

Dansade idag, det gick inget bra. Riktigt dåligt faktiskt. Värdelöst. Jag grät diskret under lektionen. Jag grät mer under stretchen i den nedsläckta salen, så pass att ena kontaktlinsen for ut. Fick avbryta stretchen för att sätta tillbaks den framför spegeln. Jag grät under cykelfärden hem. Grät i duschen. Fick ett samtal av mamma, men hon tröstade inte, för hon kunde inte se att jag gråtit. Fast å andra sidan har inte mina föräldrar tröstat mej när jag gråtit, jag blev skickad nån annanstans och fick komma tillbaka när jag var glad igen.
Här hemma finns ingen som kan trösta, bara jag själv, men det är svårt att trösta någon som man är arg på. Arg för man gjort en besviken, arg för att man ha presterat undermåligt, arg för att man blir så arg på sej själv.
Nu gråter jag igen.

Storhandling

Mycket pengar, få varor. Har aldrig lagt så mycket pengar på alkohol på en och samma gång. Över 700 spänn för tre likörer och sex öl. Helgens inflyttningsfest är räddad ;) !

Klicketi klick, tapeti tap

Fick ett sms i eftermiddags om att baletten var inställd pga sjukdom. Jaha, suckade jag och fortsatte packa upp de sista flyttlådorna med böcker, papper och pärmar jag inte har nånstans att göra av. Lådorna blev tomma, golvet blev fullt. Mamma och en familjevän kom och hjälpte mej frakta bort min älskade tvättmaskin som jag nu i efterhand inte fick använda. Medan allt detta hände fick jag ett sms av min stepp-/ och jazzlärare. Hon hade råkat ut för en åkomma och skulle till läkarn och kolla upp det, således undrade hon om jag kunde hoppa in för henne i steppklassen för nybörjare. Jag fick en låtlista och uppgifter som jag försökte hålla mej till tidmässigt, jag tror det gick bra, få se om de har nåt att säga till den ordinarie läraren nästa vecka =) .
 
Rätt lustigt egentligen, för några dagar sen tänkte jag på att jag vikarierade för stepp på min födelsedag förra året och så gör jag det nästan detta året också, bara några dar ifrån =) .
 
Nog funderat, dags att dra igång lite mat så jag kan ta med mej till jobbet imorgon.

God morgon indeed

Saxat ur verkliga livet:
 
0729
Men behöver du bilden till imorgon redan för att du ska kunna rita upp den över magen? Mvh S
 
0808
??
Sorry S, men du skickade till fel nummer.
Ha en bra dag
 
0811
Ber om ursäkt, detsamma..
 
0819
Nära jag skickade fel, men ring mej när du ritat färdigt så kommer jag förbi så vi ser det passar. Mvh S
 
0823
Hej S.
Still me ... Du får nog dubbelkolla numret. Lycka till med magmotivet och hoppas det passar!
 
0828
Men vad håller jag på med haha.. Ja jag trodde jag gjorde det men tydligen cyklar jag friskt just nu. Att du orkar va trevlig med, imponerande tålamod.. Tack så mycket, slänger min nummerlapp nu ;)
 
0835
=)
Tack, tålamod och trevlighet är mina andranamn, så det är lugnt, annorlunda start på morgonen bara. Inte så ofta halvnakna män dyker upp på displayen =P .
Lycka till
 
0840
Hahaha generad är väll mitt andranamn då..
Ja jag ber som ursäkt för det nakna, du raderar va.. Tack :)
 
Ja, vi kan väl låta honom tro det ;) ...

Det som göms i snö kommer upp i tö

Jasså, DÄR är mitt cerisa läppstift! Fy fan, vad jag har letat efter det sen slutet av sommaren och jag kan inte för mitt liv begripa hur det hamnade där!
 

Framsteg

Har kommit lite längre inredningsmässigt nu. Gardiner och amplar upp samt med mammas hjälp fått upp de gamla gardinerna som nu fungerar som en slags sänghimmel.
Hyllor och tavlor kvar plus att jag ska packa upp de sista flyttlådorna med pärmar, papper och noter och klura ut ett bra ställe att förvara det på istället. Väldigt svårt med tanke på det bristande förvaringsutrymmet i denna lägenhet.
 

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0