Manikyr

Nä, jag har fortfarande inte strykt mina kläder. Men jag har manikyrerat mej =) ! Blev råsnyggt, inspirerades (läs: snodde rakt av) av en bloggare jag följer.
Får se dock hur länge det håller, att vara fin om naglarna går inte så bra på mitt jobb, tyvärr =( .

Pysslar med smycken

Istället för att göra lite nytta som att tex stryka mina senast tvättade kläder så fastnade jag i ett annat göromål. Pyssla! Hemskt skoj när lusten faller på. Idag handlade om min smyckeshängare som fått hålla i örhängen i ett flertal år.
Jag insåg idag att min tidigare behållare för navelpiercingsmycken har blivit allt för liten, så fick fundera ut en ny lösning.
Tadaa!

Undrar vad som händer denna veckan

Det vet jag inte. Det enda jag vet är att jag kommer gå på en Beatlescoverkonsert på onsdag, dansa i flera timmar på torsdag och troligtvis jobba lite grann. Ingen har hört av sej om veckans jobbschema, så jag vet inte när jag menar hoppa in.

Helgen då? Pizzabak, pizzabak, kakbak och stepp. Det var planerat att vi skulle baka pizza i fredags, men det blev så mycket ingredienser över så det räckte till en pizza på lördan också =) . Samtidigt som lördagspizzan bakades det en ny laddning med macarons, fast med chokladsmak denna gången. Och det var så mycket godare och inte alls lika sockersliskigt som de med hallonsmak. Dessutom var det godare med hasselnötter istället för mandlar.
Fast en positiv sak med hallonmacaronsen är att de blev godare efter att ha fått vila i kylen ett tag.

Igår var det söndag, och då var det starten för denna dansterminen - i form av stepp. Det kommer nog bli en jobbig stepptermin också. En medsteppare har inte riktigt alla hästar i kanoten, om man säger så ... Sen så har vi samma lärare som förra terminen. Visst, hon är trevlig och glad på alla sätt och vis, men det är just det som inte gör henne till en särskillt bra lärare =/ .

Veckans mantra: Det är kul att steppa, det är kul att steppa, det är kul att steppa ...

Hemma en kortis

Uhu, jag är för trött för att hitta på nåt ikväll egentligen, efter att ha jobbat hela dan. Men har man lovat så har man.
Jag är på väg till det där uppskjutna pizzabaket och jag tänkte titta förbi en snabbis här innan jag far. Dock har datorn bestämt sej för att sinka mej genom att lagga så inåta helvete >( .
Vet inte om jag kommer hem imon eller söndag, men det märker vi väl då.

Ha en najs fredag!

Dör jag innan sommarn ...

... så blir det garanterat på en torsdag.
Fick precis reda på att min jazzklass blir inställd iår, lika dant balettklassen som jag gick. Så istället kommer det bli balett F3 på torsdagar, balett tåklass på torsdagar och jazz nybörjare på torsdagar. Sen stepp på söndagar. Jippi. Fast å andra sidan behöver jag ju inte truga för min nye chef att få vara fri från jobb tisdag, onsdag, torsdag och söndag kväll.

Stryktvätten ligger i garderoben, nu är det dags att bre lite lunch för kvällen.

Förkylning inom kort?

När jag gick och la mej igår var det svullet och lite smärtsamt i min vänstra halsmandel. När jag vaknade idag vid sju hoppades jag på att den lagt ner smärtan, men nej, den hade smittat den högra också. Så det blev en liten frukostaptitretare i form av en Strepsils. Dessutom kletade jag på Reparil på min onda höft/ljumske/lårveck.
Antar att det är farligt att promenera sju km en sen snöig kväll =/ .

Och så väntade jag på att gelen skulle torka och suttade på min halstablett medan jag kollade på Glee.
Perfekt onsdagmorgon =) .

Ost och sport

Just nu:
Cream Crackers med Den Skrattande Kon-ost och handbollsmatchen Sverige mot Danmark.

Tyvärr är resultatet inte lika gott som kexen.

Signat och klart

Idag har jag tur och returåkt buss i 2x30 minuter. Det är så lång tid det tar att åka 20 hållplatser med samma busslinje i den här stan. Det är även så lång tid det tar att ta bussen till min nya arbetsplats. Jag var där idag och skrev på kontrakt. Nu kommer jag bli lite sysselsatt igen.
Och eftersom jag och denna nya arbetsplats bor på typ varsin kant av stan slog jag även på stort och skaffade mej ett rabattkort. Visst, det kommer kosta 16:- istället för 20, men fyra kronor lite då och då blir väl en hög tillslut =) .
Imon ska jag ringa (huva ...) bort till butiken och höra hur det kommer bli härnäst.

På en annan front än jobbfronten står jag nu på en ostadigare fot =( .

Sockerkick

Jag hittade en lekkamrat igår, så jag fick allt nåt att göra efter tvättningen. Vi fick för oss att baka macarons, de ser så sjukt goda ut på alla receptsidor. Men fy fan, vilket jävla arbete. Den mesta tid gick åt att skala mandlar och hasselnötter. Jag kommer drömma mardrömar och hitta nötskal under naglarna i en vecka nu, skala nötter kommer det dröja jävligt länge till jag gör igen. Dessutom en halvliter florsocker i en kaksats. Så var det som att sätta tänderna i ett sockerpaket också, fick sån sockerrush att det nästan sipprade socker ur varenda por på kroppen. Dessutom såg de ut som stryk ^^ .

En sak som var rolig under baket var min väns bristande ägo av en elvisp, men fan, mannen har fantasi! Jag är imponerad.

Sen blev det kväll och då kände jag för en promenad hem. Tyvärr snöade det en hel del, så jag var dyngsur när jag väl nådde min dörr ... Den promenaden tog dessutom extra lång tid. Jag har åsamkat mej en smärta i ljumsken (tror jag det tillhör), på framsidan av kroppen, i vecket där bål övergår till vänster lår. Efter en kort promenad så blir jag halt och får smärta. Illa, speciellt med tanke på att dansen startar nästa vecka.

Nu ska jag äta frukost, varit vaken sen sju, så magen börjar knorra lite.

Helgen slut

I fredags var det meningen att jag skulle baka pizza med en vän och hans kompisar, men dessvärre blev det inställt och uppskjutet till denna fredagen istället. Istället för flåttig pizza lyckades vi sno ihop en kyckling- och potatissallad på tu man hand. Mums <) !

Sen har jag idag kommit underfund med att jag behöver en ny jacka. Inte enbart för att den jag har nu har hängt med i ca (herre jävlar) 7-8 år, jag har även ledsnat på de odjupa fickorna. Mobilen har bara idag flugit i smådelar när den landat i asfalten och minskat ytterligare i värde pga märkerna som uppkommit.

Lite good news på detta. Då jag varit i praktiken arbetslös sen nyår har jag hängt på arbetsförmedlingen en del. Inte många lediga platser som passar mej dock, jag har varken ekonomi-, sjuksköterske eller mekanikerutbildning. Men i fredags, precis när jag promenerat hem från stan efter en lunch med mamma, ringde min chef. Han själv kan inte förnya mitt kontrakt då det fortfarande inte finns några lediga timmar till mej, men han skickade en hälsning om att de tänker anställa borta i den andra butiken, och då frågade de mej innan det blir offentligt.
Jag tackade ja, även om det bara är en extraanställning med endast fem schematimmar per vecka, men med en anställning där kan jag hoppa in vid sjukdom i båda buktikerna. Så nu ska jag få en ny hemmabutik - på andra sidan stan.

Snart är det måndag. Har inga direkta planer för morgondagen. Ja, det skulle vara att tömma tvättkorgen på lite smutstvätt då, den börjar fyllas till brädden.

Efter det - ingenting

Fredagen då. Najs som fan! Två öl på krogen och lite allmänt skitsnack, efter det hem till film och ännu mer dricka. Egentligen ville min kompis se Megamind på bio, men de visar bara den med svenskt tal, jävla sf ... Så det blev den mindre ärliga varianten på datorn istället.

Dessutom blev det mycket godare after eightdrinkar gjorda =) ! Fan, man kanske skulle satsa på bartenderyrket! Eller inte ... Men det var inte bara mjölkdrinkar som slank ner, de varvades med öl och jägershotar. Blev jag full eller? Nee då, nee då.

Sen blev det lördag, jag mot alla odds kom jag faktist med en buss till Moheda, hade sån jävla bonnröta att jag fick tag på nån med bil så jag kunde få skjuts hem för att packa och ner till stan igen. Hade jag åkt med länstafiken så hade jag inte haft en chans, bussarna går så jävla dåligt på lördagar.

Men i Moheda hamnade jag och här är jag fortfarande, tills imon tror jag. Det mest spännande som hänt de här dagarna är att jag lagat gulaschsoppa som är så god så man glömmer vad man heter =) .

Snabbvisit på krogen

Ikväll är det planerat att för första gången på flera månader (september tror jag det var sist =O ) besöka krogen för en eller ett par pilsner. Men vi blir nog inte där så länge. Istället för att grunda hemma och avsluta på krogen så gör vi istället tvärt om. Men det blir nog bra det med.
Det blir nog lugnast om inte annat. Vi ska ge oss på after eightdrinken igen, och denna gången står jag för blandandet, och så går vi igenom nån eller några filmer också.

Yup, det var allt för nu, ha en trevlig kväll!

Tjugondag Knut

Tjugondag Knut dansas juldesignen ut. Nu får den vila i 45 veckor då det är första advent igen =) .

Nu har jag ingenting mer att skriva om, det har varit en händelselös dag idag ...

Reda med mjöl

Ja, jag finns, jag lever, men det händer inget! Visst, det var jättekul i helgen, men det finns liksom inget att skriva om. Nåt vi gjorde annorlunda var att vi spelade Jäger-poker, men jag vann varenda giv så min motståndare gav upp efter att ha klämt säkert en halv jägerflaska ensam.
Sen skulle han blanda en after eightdrink, men den var så äcklig att tom glaset sprack =P . Jag föreslog Bailey's istället för kakao nästa gång.

På söndagen mådde jag pyton, jag låg och kämpade med att hålla nere maginnehållet, men då och då slank det upp lite luft. Som smakade kakao ... När magen lugnat ner sej lagade vi gulaschsoppa.

Idag lagade jag också mat. Eller lite iaf, det fanns färdiga biffar i frysen. Kokt potatis och brunsås med lök i blev det till. Jag är så himla dålig på såser, jag reder alltid med mjöl. Men det visar sej varenda gång att jag strör för lite mjöl i, så jag måste fylla på i efterhand. Det är lika med klumpar ... Skitvidrigt ser det ut.

Jaja, det var så långt i mitt liv, dags att återgå till det jag gjorde nyss. Vad det nu var.

Dumpa ucken?

Filmen Den Sista Färden har jag aldrig sett, däremot har jag stött på denna stränginstrumentduell vid ett flera tillfällen, senast för ett par veckor sen. Och så nu då, fan jag får rysningar över hela kroppen när jag kollar på detta klippet =) !

Dags att börja lära sej spela banjo istället för ukulele =P ?

Ikväll ska jag på födelsedagskalas. Men som jag fattat det är det bara jag som kommer =/ . Men det kan ju bli trevligt för det =) .

Samarkand och mat

Nu ska jag strax ge mej av till bussen. Tänkte se vad Samarkand har att erbjuda innan jag åker tillbaka till stan för en trerättersmiddag med Therése. Oh, jag kommer bli så mätt ...

Lite sent, men ändå

Jag har kommit på vad jag önskar mej i julklapp =)) ! Synd att julafton var för snart två veckor sen, men jag lägger ut det här iaf.

Säsong tre av Merlin! I Storbritannien har den slutat nu sen flera veckor tillbaka, och i Sverige har den inte visats än. Den vill jag ha <) !

Check, check, check

  • Få min fotmassage på Nail Center Center Nail (hette de visst ...)
  • Kolla om jag kan hitta nåt för mitt presentkort på Gina
  • Använda ett av mina presentkort på Grönbolaget
  • Ta en sväng om apoteket (utan presentkort =) )
  • Stryka och sortera mina kläder
  • Rista av mina sängkläder (känns som att sova i en knäckebrödsbox)
Lite granna har jag kvar att göra, sorteringen av underkläder och strumpor går väl som ett kick. Att riva dän, rista och bädda om sängkläderna känns betydligt mer arbetsamt och jag som är så sömnig ...

Att sitta en en sån här massagestol med en mänska framför som filar, finjusterar och masserar ens fötter kan tänkas vara en obehaglig upplevelse, men icke. Oh, vad bra jag mådde medan jag satt där! Undrar vad en sån stol kan kosta förresten ...

Sorg i hjärtat

Två punkter har jag kvar på dagens att-göra-lista, får se om jag orkar med dem, det var jobbigt att gå på stan idag.

Nåt annat som också är jobbigt idag är att min lille söte kisse Pontus varit död i ett år =,( . Idag för ett år sen tog vi honom till veterinären och det var det sista han fick göra, så himla, så himla sorgligt. Jag längtar och gråter fortfarande efter honom då och då.
Min lille gos =( !


Idag ska jag

  • Få min fotmassage på Nail Center Center Nail (hette de visst ...)
  • Kolla om jag kan hitta nåt för mitt presentkort på Gina
  • Använda ett av mina presentkort på Grönbolaget
  • Ta en sväng om apoteket (utan presentkort =) )
  • Stryka och sortera mina kläder
  • Rista av mina sängkläder (känns som att sova i en knäckebrödsbox)
Sen kommer jag nog inte på nåt mer =P .

Titta vad jag hitta'!

Det var ingen bra idé att bada. Eller jo, så länge jag låg i var det hur najs som helst, men sen när jag skulle resa på mej för att duscha så försvann blodet från huvudet. Jag tror att jag hann sköjla bort all duschkräm innan jag var tvungen att kliva ur badkaret och sätta mej på huk med huvet mellan benen. Så satt jag så några sekunder innan jag samlade ihop mina kläder, tog på mej badrock och hävde mej på sängen för att få blodet att cirkulera som vanligt.
Nära ögat, tuppa av vill man ju inte göra =( !

På mitt nattduksbord finns en liten fin skräphög där bla betalda räkningar, lönespecifikationer och lite annat smått och gott hamnar. Idag tog jag lite tag i den och kastade det som var onödigt och samlade det andra till en fin hög att lägga på ett vettigare ställe. Under allt detta fanns detta att finna:

Det är ett kvitto från en pizzeria i Bagarmossen och en riven biobiljett från Grand på Sveavägen. Båda från min vistelse hos Bobban och Maja i Stockholm i maj. Det var tider. En lyckad audition och en sommarvärme som var på upptakten. Härliga tider.

På promenad ner till stan

Nu har jag ganska nyss kommit hem från en liten promenix i det kalla vinterlandskapet. Liten och liten förresten, jag lämnade hemmet klockan fem =/ ... I tre timmar vandrade jag vägen till stan, utförde ett litet ärende (som inte alls innehöll shopping, klockan var över sex när jag kom ner) och sen promenerade jag hem igen, med en liten omväg in på Willys.
Jag funderar på att ta ett bad, det var kyligt värre ute, och mina stackars fossingar behöver vårdas lite =( .

Ny början

Andra dagen på året. Vad har jag gjort? Ingenting ... Suttit framför tvn, druckit lite öl, ätit lite mat, sovit lite. 2011 har börjat ytterst neutralt, men det har 363 dagar på sej att ändra sej - till nåt bra, hoppas jag!


Jag gjorde klart pappas julklapp genom att fästa ändarna och sen fick jag inte ha dem på mina egna fötter längre. Jag hade velat ha raggsockar på mej nu, det är lite väl svalt i sovrummet. Jag får nöja mej med en Varma koppen. Inte så dumt det heller.

Satt även och kollade in änglarna i Victoria's Secret Fashion Show och åter igen tänker jag att " fast ska jag bli i hullet så jag också kan strutta omkring i såna söta småbyxor!", men det har ju inte uppfyllts de senaste 4-5 åren, så varför skulle det bli så iår? Hoppas kan man ju alltid =P . Det är det fysiska som är jobbigt att ta tag i ...

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0