Adjö 2013

Nej, men gott nytt år på er alla!
I dag har jag hunnit med att arbeta i tio timmar, se Grevinnan Och Betjänten, tappa två tånaglar och nu sitter jag iordninggjord och försöker dricka upp min öl lite snabbt innan det bär iväg mot festligheter. Får se om en orkar med tolvslaget =P .
 
Tack för i år! Puss puss!

Fyrtal i damer

En så oherrans trevlig dag det varit i dag! Bara positivt. För det första hade jag kortdag på jobbet till kvart över tolv, klockan ett träffade jag flickorna de tre som känns igen som Emma, Lina och Therése. Lina hade dessutom sonen med sej. Vi åt oss mätta på Akropolis och tog en kaffe på maten på Coretto. På fiket stötte jag dessutom ihop med två kusiner och deras far som jag senast såg på julafton samt Lotta och Emelie C. När vår kvartett splittrats efter kaffet gick jag med Therése till bolaget som vid tillfället innehöll fler mänskor än dryckeskärl och i kön bredvid stod Emelie M med tillhörande sambo.
Fan, vad jag kände folk på stan i dag! Det brukar i princip aldrig inträffa.
 
När staden var klar var det bara raka vägen hem och släppa in mamma i lägenheten. Hon hjälpte mej att såga i mitt tvättställsskåp jag fick av henne i julklapp, så nu får det plats under handfatet. Sen fick jag dessutom bort papp och pant till återvinningen och Konsum.
 
I morgon sägs det att det är nyårsafton, men jag ser det mer som en strävsam långdag på jobbet. 0730-1730 är jag fast innan jag kan komma hem och bekläda mej i partyhumör. Fan vet om man ens kommer orka vara vaken till tolvslaget.

Juniorhockey-vm

Det är när man ser matcher som den här man känner de underlägsnas desperation och förtvivlan och önskar att matchen bara kunde avbrytas och utse de överlägsna till segrare. Så man kunde slippa förnedringen.

Glögg

I kväll verkar jag köra solo igen, varför får man en massa inbjudningar och erbjudanden när man ska upp och jobba dan efter, men inte som nu, när man har hela helgen ledig?
 
I alla fall så satte jag mej att hacka mandel medan glöggen värmdes på.
Skål!

När man ser ut att vara en rolig jävel

Då är det många som kläcker små spontana meningar som man ska helst ska svara på, och eftersom jag i dag på bolaget kände mej så skojfrisk som jag tydligen såg ut så svarar man ju klart på det. Tex följande scenario:
Lång kassakö, jag står i den med min korg, framför mej en ung man av yngre årsmodell än jag med tre flak öl på sina armar. Han stönar och pustar och säger tillslut högt:
- Fan, det här orkar inte jag!
- Du får gå fram och ställa av dem i den stängda kassan mitt emot medans du står här, svarar jag.
En liten stunds tvekan, men så nappar han ändå på idén.
- Puh, det blev lite lättare, sa han när han kom tillbaka.
- Ja, du får ha som nyårslöfte att träna armarna mer inför nästa nyår.
Han skrattade till i nåt frustande ljud och sen anslöt sej hans polare med två flaskor rött.
 
Innan jag kom fram till kassan fick jag även akta mej för en anställd med två korgberg som skulle transporteras från kassaområdet till ingången.
- Då ska vi se så jag inte kör på någon, sa kvinnan.
- Ja, det vore ju synd om nån förolyckades så här bland storhelgerna, svarade jag och kvinnan stannade upp och breddade leendet innan hon korsade nästa kassakö, den gången i tystnad.
 
Ja, så kan det gå när man köar på systemet.
 
 

Var har jag hamnat nu?

Såg på feeden att jag haft några besökare som kommit hit via en hemsida som kallas bloggspaning.se. Det fick en ju undersöka och efter en del scrollande så ...
Och, kolla, där är jag ju!

Vaken igen

Lyckades somna om och inte förrän elva vaknade jag av en smäll. Det var jag själv som orsakade den genom att dänga huvet i väggen i en vändning, jag låg lite närmre väggen än jag räknat med. Hade inte det hänt hade jag sovit ännu längre. Skönt!
 
Regnet öser ner ute, får se vad denna dagen har att ge.

Trögfattad kropp

Nä, men då vaknar vi väl tjugo över sex då, trots att jag insåg att jag är ledig hela dagen så undrade kroppen varför jag inte var på väg till jobbet. Och iom det blev skallen osäker och det tog nån minut att fundera ut vilken dag det egentligen var och huruvida jag faktiskt skulle vara på väg till jobbet vid det här laget.
 
Kroppen hade fel, huvet rätt. Kanske om man skriver det fattar den att det är helt okej att sova några timmar till.

Ledighet betyder öl

Tänk att det tog ända till kvart i elva innan jag verkligen förstod att jag är ledig i morgon! Då hämtar jag öl i kylen! Skål!

Nu är det jul igen

Den kan väl enklast beskrivas i två ord: Mätt och Trött. Hemskt utmattande har den sista tiden varit, först i dag har jag fått tid till att verkligen vila, inga planer alls. I morgon är det nästa arbetspass och sen är jag ledig i helgen igen. Jag älskar att vila! Snart ska jag även sova, skönt.
 
God Jul!
 

4e advent 2013

Dags att krypa till kojs, i morgon är det dags för långdag 4 av 4 på jobbet, sen är det hem, packa och lämna klappar och sen fara till faren i Mochen.
 
Slutade halv sju i dag, men kom hem för en timme sen ungefär. Kollegan jag stängde med frågade om jag ville komma upp på en kopp kaffe och jag kände Varför inte?. Tre timmar flöt på snabbt som attan och massor med ämnen betades av, mest om jobbet, skönt att ventilera det ämnet med nån som förstår sej på, svårt att göra det med utomstående, och dessutom få någon annans synvinkel på saker och ting.
 
Det är så härligt att umgås!
 

Nu viker mörkret undan, nu ljusnar det igen

Men dessvärre är det inte riktigt ännu våren som är betvingaren, men vintersolståndet, som det är i dag, är ju startskottet!
 
Är så trött på mörkret. Eller jag kanske är trött på allt. Vad det än är så gör det mej så vansinnigt trött, jag orkar inte jobba mer och ändå har jag två långa pass kvar innan jag får gå på tre futtiga dagars julledigt. I dag sov jag till klockan elva, men det var bara för att jag ställt klockan på det, annars hade jag säkert sovit mycket längre, för utvilad var jag inte.

Mera godis

Det blev en lyckad bakdag hos moren, fick även en massa upptvättat. Vi hann precis klart med allt när vi blev upphämtade av mosters särbo och skjutsade till moster själv för mat, fika och trisslottskrapning. Att man inte gör sånt lite oftare. Eller man och man, jag! Tar inte många timmar, tar inte så mycket energi, men är oherrans trevligt!
Nu ska jag snart krypa till kojs, en arbetshelg utan dess like väntar mej. Det är jobb fredag, lördag, söndag och inte förrän måndag klockan tre får jag gå på julledigt till den 27e.
Årets meny: Lussebullar, pepparkakskulor, hallontryffel, rocky road och snöbollar.

Resväskan är packad

Men det blir ingen långväga resa, ska till mor och julbaka och då passar jag på att ta med så gott som allt jag har i tvättväg.

Vilken härlig dag

Trots arbete, trots regnet jag fick ta mej igenom per cykel för att komma dit och trots träningsvärken har jag i ändalykt och ben så har det varit en bra dag! Kan vara för att mina nya hyresvärdar verkar vara så himla bäst.
De svarade på mitt sms vid elvatiden och frågade om de kunde komma upp en halvtimme senare. Så de fick varsin kopp kaffe och vi pratade om framtid och allmänt om våra liv och sysselsättningar. Flera förbättringar kommer ske.
 • Stam- och elkoll, eventuellt byte
 • Extranycklar
 • Förråd
 • Ett kodlås som inte krångar vid kyla
 • Ny, enklare tvättstuga
 • Lägenheterna görs inte till bostadsrätter
 • Kontrakt
Men framför allt slipper jag äntligen de paranoida häxorna. De nya verkar verkligen skitbra!

Upptakt till julklappsinslagning

Då är allt framdukat, bara att sätta gång med klapparna. Har varit rätt duktig i dag ändå. Har valsat runt med dammsugaren, är halvvägs genom strykningen, hinner förhoppningsvis mer senare, dansen gick rätt bra.
Dock var de nya hyresvärdarna inte kvar när jag tänkte ringa på efter dansen, slängde iväg ett sms till ett av numren som stod på lappen om att de kanske kunde komma i morgon på förmiddagen istället, men har ännu inte fått svar. Kanske är nån slags jobbmobil som bara är igång 8-17.
 
Nähepp, nog med skrivande, fram med tejpen!

Försök till effektivitet

Måste få i ordning här, särskilt om de nya hyresvärdarna ska komma upp och inspektera lägenheten på närmare håll. Fick bort disken nyss i alla fall, tar en liten paus för att ladda om batterierna för tvättstrykning, dammsugning och paketinslagning. Sen får vi se hur länge jag orkar hålla i gång, har dessutom en specialdans i eftermiddag, den där extragruppen.
 
På torsdag tar jag nog tvätthögen med mej, då ska jag ändå till mamma för julgodisbakning. Ts, sista minuten verkligen.

Lucia i domkyrkan

Strax efter klockan sex på fredagkvällen ställde jag mej i kön med en stor kaffe jag köpte på ett kafé. Tanken var att komma in på föreställningen klockan åtta, så det var bara att stå och vänta. Kartan visar hur lång kön var när jag ställde mej sist i den, stjärnan markerar.
Gick med Ino som både behövde skingra tankarna och besöka en plats där det är helt okej att gråta. Hon för en nära släktings bortgång och jag av ren beröring av musik och stämsång. Har inte fått hennes bilder ännu, men fick från min pappa och syster som gick på en föreställning tidigare på kvällen.
Men jag är besviken. Jag kände igen totalt fyra låtar. Först den traditionella luciasången som man tågar in och ut under, fast i år enbart ut. Sen en instrumental melodi jag kände igen tack vare att jag lyssnat på P2 Klassisk Jul. Sen Bereden Väg För Herran, fast med "fel" melodi. Gillar psalmmelodin bäst, så det var en besvikelse. Och sist Koppången som var den enda som berörde mej till tårar.
Därför lägger jag upp Koppången med Helen Sjöholm så alla får höra.
 
Alla andra låtar var okända för mej. Och det blir fler och fler dansnummer med åren som tar fokus från luciakören. Och ingen Betlehems Stjärna i år heller ...
 
Grymt besviken som sagt, så pass att jag inte la kollekt till dem i utgången.

Julbak i Emmaboda

Nu har jag fått lite bilder av Lina från vårt julabak förra helgen.
Lina fick ett fint glöggpaket av mej med olika smaker.
Jag står med lussebullebakarölen och rör i lussedegen.
Lina tjuvsmakar på knäcksmeten.
Kakfat med våra snöbollar och lussekatter tillsammans med pepparkakor och skumtomtar. Knäcken vägrade stelna så det blev inget av med det.
Glöggfika på kvällen framför tänd brasa.
Min gklavslussebulle.

Granen står så grön i grannens stuga

Japp, så var det klart och som kronan på verket, pricket över iet, grädde på moset, you name it, så kommer en bild när granen toppas med sin stjärna.
 
Nu har vi ljus här i vårt hus
Julen är kommen, hopp tralla-la-la
Barnen i ring dansa omkring, dansa omkring
 
Granen står så grön och grann i stugan
Granen står så grön och grann i stugan
Tralla-la Lalla Lalla-la Lalla Lalla-la Lalla La La

Julgransklädning

Ja, då man inte har mobilen till hjälp får man ta till den otympliga datorn när man vill akutfotografera i sin ensamhet. Just nu under pågående julgransmontering med efterföljande klädning. Lite sent tycker jag själv, men nu fick jag verkligen tid till det.

3e advent 2013

Fick ett samtal från en vän som ville prata av sej om hennes helgbravader och sen bestämde vi att vi skulle ses och promenera runt sjön. Efteråt fick hon komma med upp på lite fika och jag kan säga att det inte var många tysta sekunder under vårat möte, men det var mycket att gå igenom sen sist vi sågs. 
Två par dubbeldejtande änder kom fram och ville bli matade. Hade dessvärre inget förtärbart med oss.
 
Så det blev varken nån strykning, nåt julgranspyntning eller klappinslagning i dag som planerat.
 

Och det hände vid den tiden

Oh, så mycket det varit på sistone. I tisdags och onsdags var det fokus på dansskolans julshow, först genrep och dan efter själva uppvisningen. Kul också att man stöter på en vän vars dotter dansar på en annan dag än jag i vanliga fall! Vi bytte nummer med varann igen, men sen har jag inte hört nåt mer från henne.
 
Sen hade vi ett möte om ett framtidsprojekt i fredags, eller jag trodde det var ett möte, men det visade sej att vi även skulle dansa, så jag hade jeans och fick sitta och titta på.
 
Förutom dans har jag fått hoppa in på jobb, trodde även att jag skulle fått jobba i dag, men ingen har hört av sej efter jag fick förfrågan om att jag eventuellt skulle göra det. Så i dag kanske jag klär granen istället, äntligen, hade tänkt göra det mycket tidigare, men tillfälle har aldrig riktigt givits. Sen slå in lite klappar.
 
I går somnade jag på soffan efter att ha städat och fräschat till mej helt i onödan. Fick meddelande på facebook från en vän om han kunde komma över så vi kunde öla lite ihop istället för själva på varsitt håll. Men dyker han upp? Nope, inte heller svarade han på sms eller facebook, så jag antar att han somnade ... Så jag fick öla ensam lika förbannat och, som dagt, somna på soffan.

Juligt fönster

Nu har mamma både kommit och gått, inte långvarit umgänge här, inte. Men jag fick ovärdelig hjälp med att sätta upp nya gardiner med tillhörande ljusslinga samt två dekorationer till köket. Fick låna hennes mobil till att fota, för mitt sdkort går fortfarande inte att hitta enligt mobilen, dvs inga bilder.
Lite chai och den ständigt spelande julmusikkanalen på p2 och julstämningen är total <) !

En måndag i adventstid

Klockan är över tre och jag äter frukost i form av lussebullar och varm o'boy. Mamma kommer förbi om en timme för att hjälpa mej byta gardiner, stången sitter högt och är lång, vet inte hur man tar sej för det enklast på egen hand, så tillkallade för säkerhets skull.

2a advent 2013

Det händer mycket, både plus och minus.
+
 • Hade megaturen att i fredags se en länkdelning på facebook att extrabiljetter till Cats släppts till kvällen.
 • Hade dessutom megaturen att det fanns en kvar när jag ringde och bokade.
 • På sjs hemsida stod det att tåget jag skulle åka med i på lördagen var inställt, men inget annat. Men väl på stationen fanns information om ersättningsbuss så jag kom fram till Emmaboda i rätt bra tid ändå, om än något sent.
 • Julbak och glöggmys hos Lina i Emmaboda!
 • Dansuppvisning på Samarkand
-
 • All jävla snö som bara är i vägen överallt!
 • Snöhelvetet får två minus.
 • Nej, tre, för två minus blir ett plus.
 • Att Linas lille Alvin inte fick sin julklapp för att man den hårda vägen lärt sej att man inte kan lita på sina kollegor.
 • När jag äntligen kom hem från uppvisningen på Samarkand då jag fick släpa cykeln hem med all packning genom all nyfallen snö och jag hade lovat mej själv att inte gå ut mer i dag så stod det en bil parkerad framför cykelskjulet så jag fick parkera på gatan. Nu måste jag ut en gång till för att ställa in den bara för det.
 • Att mobilen fortfarande inte kan läsa mitt fulla sdkort så jag varken kan ta fler bilder eller radera gamla, så därför blir även detta ett bildlöst inlägg.
(Lånade mammas mobil till att fota denna)
 
 

Ännu mer fan

Och alltmedan jag försöker få över bilder från mobilen till datorn utan att lyckas för att utforskaren hänger sej hela tiden när jag ska kopiera dem till bildmappen så försvinner helt plötsligt allt i mobilen! Inga bilder, inga låtar, inga filmer osv. Kontakter, telefonlogg och meddelanden är intakta dock.

Först trodde jag det berodde på att min nummerflytt från simkort ett till simkort två äntligen är genomförd och att info därmed försvann från simkort ett. Men vid skifte till simkort två är skillnaden noll. Dessutom säger mobilen att det är säkert att ta ut sdkort, vad den nu menar med det. Det har den aldrig påpekat för mej förr.
 
What the hell!?

Ah, men fan ...

Jag och min stora käft! Aldrig ska jag yttra min tacksamhet igen ...

Dit får ingen komma in som ej kan baka struvor

Jag får komma in i stora slottet Drummeldimp som ligger bortom fjärran, för nu kan jag baka struvor! 
 
Det var lite jox emellanåt, fjärilen var svårare att ha att göra med än stjärnan.

Både plus och minus

Först och främst är jag så evinnerligt tacksam att det inte finns nån snö ute! Jag kan ta mej fram, inte minst med cykel, det är möjligt att cykla snabbt och behovet att känna rädsla för att köra vält är näst intill obefintlig. Lösgrus kan ju vara lite vanskligt, men inte tillnärmelsevis så skräckfyllt som snö och is. Tack tack, snälla, låt det förbli så tills det bli vår!
 
Men så blev jag också förbenad till tusen. Varför, varför, VARFÖR flyttade Clas Ohlson upp till Samarkand!? De kunde väl ha stannat kvar i stan också? Behöver dem nu och vädret är väldigt regnigt och blåsigt så en cykeltur den långa vägen är inte lockande.

Aktiv my ass

Det blir aldrig som man tänkt sej, heter det ju. Och varför det stämmer nästan varje gång kan nog ingen förklara, men det gör det. Särskilt när det gäller att vakna på lediga dagar. Tänker man "i morgon är jag ledig, då ska jag sova länge!" så lär man ju vakna vid klockan åtta. Eller som jag i går: "I morgon är jag ledig, då ska jag vakna tidigt så jag hinner få mycket gjort!"
Nope, halv tolv var tidigt tyckte kroppen, och totalt jävla dödstrött är jag ändå, både i ögon och kropp. Från längst ner på ryggen till de tio tårna har jag en krypande, stickande känsla i musklerna, som vore de helt slutkörda.
 
Då, mina vänner, är det inte lätt att lämna sängen över huvud taget. Men jag tänker att jag blir här till Postis kommer, sen kliver jag upp och packar tvätt. Hinns inte stan med i dag får det bli senare, inte panik ännu.

Mäklarbesök och bra stepp

I går (!!!) fick jag en lapp om att mäklaren tillsammans med en besiktningsman skulle kolla igenom alla lägenheters våtutrymmen och element. Så det var bara att ställa klockan och kliva upp för allmänrengöring av lägenheten i dag. Så gott det gick iaf, har högvis med kläder som behövder strykas framme plus massa jul- och adventssaker som ännu inte kommit på plats eller slagits in. Lite halvkaos mao.
 
Sen var det sista gången jag gick i tåspetsskor och steppskor för den här terminen, för ingen av dem ska vara med på julshowen. Tåklassen gick väl som det brukar, lite bra, lite dåligt, men på steppen kände jag verkligen att allt flöt på, jag fattade allt och orkade hålla på för evigt.
 
I morgon har jag tänkt vara aktiv, sticka bort och tvätta, ta en sväng på stan innan dansen tex.

Polen tur och retur

Om man skulle ta och förtälja om helgen som var.
Gick ju som sagt redan på lördagen ut och letade natur till min adventsljusstake, vilket var lättare sagt än gjort.
Ja, mossa och tallkottar var enkla att finna, stenar var lite knivigare då det var för fint grus i spåret, blev lite för lite för att få ljusen att stå stadigt, men jag orkade inte gå tillbaka till skogen på söndagkvällen för att hitta fler, så fick fästa ljusen med häftmassa.
Sen var det granris. Inte en gran i hela skogen verkade det som! Tillslut hittade jag en enda, späd som få och med en ynka nedfallen grankvist med barr på.
Lyckades tillslut hitta en större gran, men fick gå under en tunnel och igenom ett sönderkört hygge för att nå dit.
 
Men sen blev det kväll och resan jag varit så pepp på i veckovis blev helt plötsligt ett nödvändigt ont kändes det som. Jag var trött och kinkig, det var lång bilfärd och sedan lång väntan i kö för att komma ombord på färjan. Men när det vankades julbord gick humöret upp, inte på max, men betydligt bättre, det höll i sej under discot och fram till läggdags. Livet var toppen!
 
Men så blev det söndag. Började visserligen bra, trots allmänväckning i hytterna klockan sex
på morgonen, jag var relativt pigg och jag tokåt av frukostbuffén. Men sen började det blåsa. Ordentligt. Och det blev som jag befarade, som när jag åkte färjan tillbaka från Norge för fyra år sen.
En fick allt avnjuta frukosten en andra gång på toaletten, smakade dock inte fullt så deliciöst ... Sen sov jag nån timme på toagolvet innan jag hittades av två kollegor som klarat sej lite bättre, och sen låg jag i sängen tills det var dags att packa och lämna hytten i princip.
 
Jag som även hade sett fram emot en smarrig lunchbuffé, att lösa musikquiz och att handla massa i shoppen, det bl
ev inget av med det. Så fort lodrätt läge intogs vände det runt i magen och krävde vågrätt läge. Det enda jag fick med mej var fem av de gigantiska ölburkar jag köpte på lördagen till förfesten.
Haha, det ser ut som jag använt burken och mördat kollegan i sängen =P ! Jag tror jag skrattade i en kvart när jag såg bilden.
 
Så fort färjan lämnats bakom och man stod på fast mark igen så var allt prima! Skallen värkte inte, magen protesterade inte, tom aptiten var på topp! Så det var bara att fylla den tomma magsäcken med ett valfritt Maxmål innan hemfärd och, som ni alla vet, adventspyssel.

När juldagsmorgon glimmar

Fast i dag är det en helt vanlig tisdag, men jag förbluffades ändå av hur vackert och stämningsfullt det var med alla lampor. Sjukt energislösaktigt med adventsljusstakar tända hela natten iofs, men väldigt vackert. Nu gick ju inte hela stämningen att fånga på bild, givetvis, det är som när man ska fota en stor måne - blir inte alls samma som ögat skådar.
God morgon!

Sova ikapp

Alltså, i dag sov jag till klockan två, helt jävla makalöst! Som om jag inte sovit på flera veckor ... Ja, skulle bara säga det, för det går fortfarande inte att få in några bilder.

1a advent 2013

Ont om tid i år, kom hem vid 22, men lite pyssel hanns med. Får jobba vidare med det allt eftersom tillfälle ges.
 
  
Och så självklart första lucköppningen i godiskalendern <) !
 
 

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0