God Jul!

Tittar in en snabbis denna dopparedag, tänk att det blev en sån till. Längre och mer ingående inlägg får komma efter julhelgen, har lite för mycket att stå i än, tex att locka klart håret =) .

Hoppas alla får en underbar afton och dag i jul samt så önskar jag eder alla en riktigt
GOD JUL!


Det ena avlöser det andra

Idag har det varit fullspäckat schema och det kommer fortsätta imon.
 • Optikern
 • Direkt till jobbet
 • Cykla direkt till dansen
 • Hem och stryka lakan som julgästerna ska sova på
 • Allmän städning i rummet som julgästerna ska sova i
 • Allmän packning för sex dar inklusive mat och godis
Det är här jag är nu, fast jag kände att klockan blev mycket så jag gick och la mej. Från och med nu kommer det se ut som följer:
 • Sov till 0830
 • Använd de tre timmarna fram till 1130 till att duscha, göra sej i ordning och packa det sista - och se till att allt är med!
 • Färdas till jobbet och jobba så in i fan, samt noja över glömda saker i packningen, till 2030
 • Bli hämtad och förd till papa
 • Laga och ät mat, ät godis, spela Bingolotto
Och så vidare, och så vidare ... Aah, hinner inte sova, hinner inte jobba, hinner inte vara trött! Tröttheten har sinkat mej som fan idag! Dessutom har jag ingen mat lagad att ha med som lunch till jobbet imon =( .

Filmkväll

I tisdags mötte jag Jojje utanför Hemmakväll och efter mycket om och men hittade vi tre filmer att hyra; You Don't Know Jack, Bad Teacher och The Ward. Drama, komedi och skräck, härlig blandning. Eftersom det blev rätt sent fick jag sova över på soffan och ibland var dessa småttingar med och gosade ner sej.


Nu är jag strax på väg till optikern, efteråt ska jag upp till jobbet och hoppa in till fyra för att därefter ta mej till dansen och hoppas att det är fler än bara jag som kommer idag, som igår då vi ställde in klassen =( .

Mors!

Beck-maraton

Inatt avslutade jag mitt Beck-maraton som pågått sen förra söndagen, det var en mara på 26 filmer, alltså de med Peter Haber i titelrollen. Ja, det märktes kanske att jag bara hade två jobbpass förra veckan, bara dansen som störningsmoment.

Denna veckan är det annat som hägrar, några ta-igen-klasser på dansskolan (om du dansfröken blir kvitt sin kräksjuka, vilket hon inte hade idag), imon ska jag ha en ta-igen-helgdag men Jojje vilket kommer innebära filmkväll och några öl och idag vankades det asiatisk buffé med Emma på stan. De hade sushi i buffén, lyckan var total och magen blev alldeles för uttöjd.

4e advent 2011

Mycket aktivitet idag. Först förmiddag till sen eftermiddag i Linnevik som alltid söndagen innan jul. Grillning, tomtebesök, golfturnering och fika i den (efter flitigt eldande) 35 grader varma stugan, allt är sej likt, fick även träffa ett av kusinbarnen som gått från spädbarn till superenergisk heralue (ooh, så smålänskt uttryck, utalas exakt som det stavas, pojkvasker kan det väl översättas till) sen jag såg honom sist =) .

Efter skogsvisiten var det åter till civilisationen och julavslutning med dansledarna, jag fick komma med fast jag bara är vikarie med ett enda inhopp under terminen. Vi åt ett litet julbord och så bakade vi tre sorters julgodis, alla var faktiskt förvånadsvärt goda!Nu sitter jag och kollar på film med mina levande ljus. Är ledig från jobbet till fredag kväll, men jag har lite att göra ändå. Trots att dansen slutat har vi lite lektioner att ta igen, imon ska jag även träffa Emma och på tisdag Jojje. På onsdag tänkte jag få in ett besök på Samarkand för att hitta de sista julklappar som antagligen inte fanns på stan.Hur har jag kunnat missa!?

In a land of myth and a time of magic, the destiny of a great kingdom rests on the shoulders of a young boy MAN.
His name ... Merlin.


För ett halvår sen kanske googlade jag upp när fjärde säsongen av Merlin skulle ha premiär. Inget specifikt datum var då satt men beräknat till början av 2012. Idag googlade jag igen för att ta reda på om nåt datum var satt, jag kom in på BBCs tablå och där visade den att del 12/13 skulle sändas samma kväll. What the fuck? En hel jävla säsong har hunnit visas och jag har missat alltihop. Nu blir det att hänga på youtube och kolla ikapp, ska snart börja på tredje avsnittet.

Och ja, i tre säsongen har Merlin varit en "young boy", nu är han en "young man" =) .

Julbaksdag

Har varit ledig från arbete idag och när jag fick reda på att även dansen var inställd pga sjukdom så kunde inget stoppa mej - dags att svischa ihop de inhandlade ingredienserna och skapa lussebullar och snöbollar. Det var bara att börja stöka i mammas kök, samtidigt satt hon vid bordet och pysslade med julkorten hon ska skicka.


Fullt köksbord med påbörjad snöbollssmet, julkortsförberedelser och hemkryddad julsnaps.

Tur att man har hjälp med fotografering när man rullar chokladbollarna. När de var färdigrullade ställdes de in i frysen för att vila i ungefär fyra timmar. Då har man gott om tid för lussebullarna!Den stora gula degen!Efter all jäsningstid var det bara skjuts in i ugnen och nästan lika snabbt ut igen. Underbar doft! Och underbar smak, har ätit alldeles för många bullar redan ...


Därefter hade det gått ungefär fyra timmar och de frysta chokladbollarna fick doppas i smält vit choklad och kokos. Moset på bilden har inget med baket att göra!Nu är jag lite tjock och mätt och kollar på Jul-Lotta På Liseberg.

Can you feel this?

Jahapp, då kan vi stryka tandläkaren från dagens körschema. Tandläkarn frågade om jag ville ha bedövning, jag trodde iofs inte att jag skulle behöva det, men eftersom det ingick i priset så valde jag det bara för kul. Har inte fått det sen mellan-/högstadiet och då valde jag det bara för att känna hur det kändes =) .

Bilden visar gränsen mellan bedövning och normalkänsel i min nuna. Nästan lite synd att man inte ser lika konstig ut som man känner sej - svullen och hängig. Dock när man tror att tungan sträcks rakt ut så går den lite på sniskan =) . Så vart det 700 kronor minus på kontot. Tur att jag har bedövningen att trösta mej med ett par timmar till.

Lucia 2011

Klockan 0510 ringde min klocka för att väcka mej, en timme senare satt jag på bussen till stan. Eftersom jag har för mycket att göra ikväll fick det bli en morgonlussning för mej iår. Alltid lika vackert med luciatåget i domkyrkan och jag saknar tiden då jag sjäv stod där framme och sjöng min sopranstämma.
Men jag känner lite besvikelse i mitt hjärta då jag fick lämna kyrkan utan att ha fått höra Betlehems Stjärna =( . Älskar den och den har varit med alla år utom detta, tydligen. Sorgligt, den är så vacker.


Om en timme är det dags att bege sej till tandläkaren och göra vid min plomb, blir nog inte billigt, plus att jag imon ska boka tid hos optikern vars besök heller inte kommer sluta billigt. Utgifter, utgifter, kommer inte ha några pengar kvar när nästa lön kommer, har fortfarande julklappar kvar som ska införskaffas.

När tandläkarbesöket är över tänkte jag cykla hem och ta mej lite tid till sömn, om jag har tid och ork ska jag baka mina snöbollat och lussebullar innan terminens sista teater-, balett- och tåklass.

Mycket idag =) !

Bockar av vuxengrej

Idag har jag fått stryka ytterligare en vuxengrej jag aldrig gjort förut, nämligen handla med kundvagn. Jag har ju givetvis använt det förut, men aldrig när jag handlat ensam. Tog promenad till sången idag och eftersom teatern var framskjuten så gick jag vägen till Netto och kundvagnen. Tre kassar gick det till, tunga som as, fick stanna och pusta flera gånger på vägen till bussen som skulle ta mej hem.

Nu har jag precis lagt varorna på sin respektive plats och så funderar jag på om jag ska sätta igång med lussekatt- och snöbollsbak med detsamma eller om jag ska ta och sno ihop lite mat innan. Svårt ...

3e advent 2011

Är hemma efter ett dygn i Göteborg med jobbet som innehöll julbord på en båt, utgång och övernattning på vandrarhem.På plats i en av de två bilarna mot Göteborg!

Ombord på MS Trubaduren bjöds det (mot betalning) på jubord och ...... artistunderhållning.

Glada miner från kollegorna!

Bilden är tagen i källaren på Excet, efter att vi blivit nekade inträde på Park Lane pga för hög åldersgräns och innan vi gick till Trädgår'n för att ett par kollegor blivit nekade inträde pga försök till plankning.
Hade jag fått stanna på Excet hade nog min kväll slutat helt underbart, men musiken var kass på Trädgår'n. Och så sjukt ont i fötterna jag hade!Ikväll tänkte jag kolla på Slaget Om Sverige, men min tv visar detta på samtliga kanaler och ska, enligt Comhems hemsida, göra det till 22 =( .
Så jag tänder mina ljus i denna adventssöndag och lyssnar på lite klassisk julmusik.


Fram med det nya året

Det märks nu att 2011 snart är ett förflutet år, idag plockade jag fram 2012 års kalender för att skriva in den snara framtidens planer. Ett helvetesår till har snart passerat, 2012 har inte så höga krav på sej, lite kan bli sämre, men mycket kan bli bättre.

Snart dags att ta sej till arbetet, regnet fortsätter att falla, snön är bortsmält, iaf vad jag kan se utifrån mitt fönster. Nån snöstorm är det knappast, inte ens storm. Exakt lika dan väderlek har vi hela somrarna i det här landet, men då är det inga stormar =/ .

Ont

Ute öser det ner. Fast nederbörden är i form av regn tack och lov, för jag har redan fått nog av snö, slask och livsfarlig is.
Idag hade jag veckans sista danspass med vikarie, dvs min balettlärare fast nu i jazzkläder och nu har jag smärta både utanpå och inuti kroppen, men jag antar att det är en bra sak, att jag ändå kämpade trots att jag tyckte jag var en sopa ikväll.
Jag tröstade mej med att äta årets första lussekatter, visserligen en köpesort, jag hade tänkt baka nån dag nästa vecka. Men det funkade för mej!

Många planer idag

Har tvättat en maskin, den andra är igång för fullt. När den är klar och upphängd tänkte jag ta mitt pick och pack (dvs det som behövs för en lektion i stepp) och promenera till tandläkaren för att helst boka en tid för vård av min trasiga lagning. När jag är klar där menar jag promenera vidare till lasarettet. Igår vaknade jag upp och kände att jag ville bli blodgivare så idag ska jag ner och höra lite med dem om hur jag går till väga. Fast lite nervöst samtidigt, tänk så får man reda på att man har hiv eller nåt annat eländigt!
Sen iaf tänkte jag ta mej tid att leta lite julklappar till nära och kära, är inte ute i god tid, jag vet, men heller inte i sista minuten. Om jag hittar till alla vill säga ... Kan bli svårt, speciellt när ingen önskar sej nånting =/ .

Igår efter baletten satt jag och en tjej kvar och diskuterade lite och då kom jag på två saker jag kunde önska mej utöver det jag redan sagt. Årets önskelista:
 • Hjälp att hitta en lägenhet
 • En platt-tv
 • Alla tre säsongerna av Glee. Fast då tredje säsongen visas i Sverige just nu blir det nog som importvara.
Ehm, ja, det är vad jag kommit på nu.

Åter till dagen. Helst ska jag ha hunnit med alla klappar idag, när affärerna stängt beger jag mej till min moster en liten stund för att sedan ta en timme till stepp. Om jag går tillbaka till moster efteråt får jag se, annars åker jag hem och lägger mej, det är tidigt upp imon.

Kul jul

Jahapp, jag sitter hemma, öppnar upp ett kinderägg och äter halva. Knak, nåt hårt har hamnat mellan tänderna. Spottar ut det i handen, det var ett vitt litet korn. Kommer det från ägget? Jag tar fram spegeln och gapar. Plomben har mist en bit. Nu är frågan, är det tillräckligt för att boka tid hos tandläkaren? Eller får man gå dit, sätta sej i stolen, höra tandläkaren säga att det är onödigt att göra vid och så får man pröjsa några hundra - i onödan? Fast det skulle vara ännu jobbigare om det skulle börja göra ont nu i juletid och allt =/ .

Fan, av ett kinderägg? Kunde det inte varit knäckebröd eller daim eller nåt?

Det var då själva ...

Jag visste det fanns en anledning att stanna kvar i sängen idag. Jag låg kvar så länge jag förmådde, dvs tills urinavstötaren fick för mycket att säga till om, och på min väg ut ur sovrummet sneglade jag ut genom fönstret. Där var den. Liggandes, vit, och stirrade bländande tillbaks på mej. Snön ...

2a advent 2011

Då står staken åter i ljusan låga. Sitter och kollar på Beckfilmen på fyran, innan dess på det nya Sverige-På Spåret. Det var väl okej, men inte så mycket mer, fast kommer nog ändå sitta och glo på det på söndagarna framöver =) .
Annars har dagen bestått av arbete 0930-1830, gillar söndagar, ingen jobbigt lång dag som en hellördag samt bra med obtillägg =) .

Igår gick jag och la mej vid tio, somnade väl strax därefter. Tanken var att jag skulle vakna 0730 idag, men två timmar dessförinnan väcks jag av ett långt vibrerande som fick allt på nattduksbordet att rista med. Batteriet dog, så det var bara att omtöcknad rota fram laddaren. Kändes rätt angeläget om jag skulle bli väckt av mobilen senare.

Imorgon är jag ledig fram till sången och teatern, kanske att jag tar mej till Kulturama tidigare för att kolla på en lektion.
Bara för att jag fått en helgdag mindre tänker jag ta mej en öl!

Då var det dags

Så kom den då tillslut - den första snön. Dock kom den till jorden tillsammans med en massa regn så förhoppningsvis blir den inte liggande. Såg på prognosen på nätet att det kommer mer snö under nästa vecka, huu ...

Godiskalendrar

Ho ha blitt gaalen!

Ja, här sitter jag då med inte mindre än tre kalendrar med en godislucka att öppna var dag fram till julafton från och med idag. Hur gick det till?
För ett års skull var jag ute i god tid och köpte mej en helt vanlig chokladkalender som alla andra år. Nån vecka senare hade affären plockat fram en godiskalender med lite blandade godisar i (idag var det en minirulle Mentos) och det lockade ju klart, för egentligen är ju chokladkalenderchokladen inte god. Bara fram med plånkan, tänkte att Ja, ja, får väl lyxa till det med två kalendrar iår, så jävligt som det här året varit, också. Men ... Nån vecka ytterligare stod det ännu en kalender i affären - från Kinder! Oh, my God, det går ju inte bara att gå förbi som ingenting, typ allt som Kinder ligger bakom är ju gudomligt i munhålan! Så kånkade jag då hem min tredje kalender.

Hur gammal var jag nu igen?

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0