Varför denna tidiga timma?

Ja, det kan man verkligen fråga sej, speciellt jag frågar mej det. Men det är pappa som för sånt liv på mornarna, när hans klocka ringer, när han borstar tänderna, när han lyssnar på radio nere i köket och när han åker iväg, då vaknar jag till. Dessutom har jag drömt att jag druckit litervis med vatten eller suttit törstig utan tillgång till det, så jag var tvungen att ta mej ner till köket för att komma i kontakt med ett dricksglas och juice och vatten för att släcka törsten.

Ett riktigt blogginlägg om mitt liv sen i fredags få komma senare, jag är trött, har ont i nacken och ögonen och känner att förkylningen är nära, så jag kryper tillbaka till den avsvalnande sängen för återuppvärmning.

Hur fan kan man?

Asså fy fan. Fy fan!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6002898.ab

Rap! Mätt.

Nu har jag krängt i mej en halv pizza, lösgodis och en burk pizzasallad. Jag är mätt! Men inte bara det, jag är i Växjö också =)) ! Äntligen blev det lov, jag känner verkligen att jag behövde det nu.
Så jag gav mina sista krafter på steppen (som gick fan så mycket bättre idag än vad det gjorde i tisdags) och jazzen innan jag trampade hem, packade det sista och åkte ner till tåget.
Knappt tre timmar på samma säte och jag klev ut i ett mörkt och nyregnat Växjö.

Dags att skriva en lista på vilka man ska träffa denna vecka?

Stuvade makaroner

Igår när det var dags för middag tänkte jag ge mej på barnfavvomaten stuvade makaroner och stekt falukorv. Mums. Tänkte att jag skulle göra slut på mjölken innan jag far från storstan, men det gick ju åt en hel jävla liter till detta, det hade inte jag. Då fick jag cykla till Willys och handla mer mjölk istället =/ .

Det blev gott, och det blev över. Så nu sitter jag med mjölkmackisarna igen, dock utan korv, för den tog slut igår och jag tog aldrig ut en ny bit ur frysen.

Studentmat deluxe!

Schlager

Här är en knapp handfull låtar jag valde ut från min halvtimmeslånga cykelväg inkluderad schlagerlåtar från förr. 

1965 France Gall - Poupée De Cire, Poupée De Son

1974 Mouth & MacNeal - I See A Star

1981 Bucks Fizz - Making Your Mind Up

1986 Sandra Kim - J'aime La Vie

Jag kommer iaf att lyssna igenom dessa ett gäng gånger, även gå in på tuben och gå igenom en massa annat gött =) .Skitdag

Ja, trots att det är tisdag, min näst bästa skoldag, efter torsdagar, så blev den till en riktigt hemsk dag. Någon övermärktighet vill mej ont, för steppen gick verkligen inte bra idag. Alla diagonalerna kunde jag innan lektionen började, så jag var på bra humör, men så fort läraren kom in rasade allt, och jag blev mer och mer frustrerad och förbannad. Det i sin tur gjorde ju inte saken bättre. Sen när lektionen äntligen var slut och Lisa gått försökte jag igen. Det gick lysande! Varför?
Om det är en gud och en djävul som råder över levande och döda så ogillar den där guden mitt svärande och vill varna mej för vad som komma skall om jag fortsätter. Jag vet inte annars vad han skulle ha att klaga på, men av nån anledning förtjänade jag en helvetesdag.

Jag lämnade skolan med en slängkyss i fickan. Jag fick den av Juulia strax innan och jag tänkte att den kunde vara bra att ha. Med bister min satt jag upp på min cykelsadel och kokade inombords, men jag svalnade ganska snart tack vare radion i mina öron. Den spelade gamla ESCdeltagare, och fan vad vissa är bra, gamla 70-80talare =) .

Jag kom hem rätt snabbt, genomsvett både efter steppen och cyklandet, men det tar ungefär två o'n halv evighet att komma ur alla 14 klädesplagg (ett par strumpor räknas som ett klädesplagg) . Ja, alltså 14 plagg senare är jag tillräcklig avklädd för att hoppa in i duschen. Nu vill jag bara dra täcket över huvudet och inte vakna mer förrän på fredag lunch, då jag hinner packa mina väskor och ta mej ner till tåget hem.

Frisk?

Jag känner verkligen hur sviterna av min körtelfeber börjar rinna av mej, men det gör mej visst inte övermänsklig. Men även fast jag sovit alldeles för få timmar under natten så faller jag inte som en odlad gran nån vecka innan jul, på sängen. Istället övergår mitt sittande läge succesivt till ett mer vågrätt, och då är det inte lätt att hålla sej vaken. Medvetandet försvinner mitt i Christer i P3s andra halvlek och kommer så sakterliga tillbaka tre timmar senare, rakt in i ett dansprogram.

Så även fast jag snart är helt frisk från min virussjukdom måste man sova. Och dricka. Törstig!

Jag vill bli artist, jag vill bli artist ...

Fast idag vill jag nog hellre gå och lägga mej igen. Dels är jag nog så nära en outbruten förkylning man kan komma och dels stängde jag nog av mitt i Stinsen Brinner ... Filmen Alltså lite för sent. Jag hade min film- och godisdag igår, hann beta av 5 o'n halv film och ett tvserieavsnitt. Dessutom var det en massa reklamavbrott i en av filmerna, jag menar Wallanderfilmen på 4an igår. Förutom den så blev det en GASeftermiddag/-kväll; Castle Tour, Leif, Hajen som visste för mycket, Macken Del 7 och som sagt halva Stinsen Brinner ... Filmen Alltså.

Jag är så jävla trött, och jag misstänker att det inte kommer gå så bra på baletten och jazzen idag =( .

Det är snart fredag, det är snart fredag ...

Farväl 100lappen

Då var det dags för min dagliga cvitaminboost. Den kom lite sent på dagen, för smartal glömde bort att köpa nya citroner igår efter filminspelningen. Då fick jag göra det idag istället, efter mycket snoozande. Förutom citroner köpte jag även lax, nudlar, passionsfrukt och framför allt godis. Detta inhandlades på både Wieselgrens matcenter och Göfab tian och totalsumman av båda kvitton blev 100 kronor! 40+60, så duktig jag är på att handla.

Idag ska jag bara svulla i godis och kolla på film. Varför finns det inte två söndagar i veckan?

Sjung om studentens lyckliga ...

Förlåt, KYLIGA dar. Jag har fått uppleva min andra student, men den var inte lik min första nånstans, förutom att jag hade samma kläder och mössa.
Imorse klev jag upp 0510, 0630 pälsade jag på mej ordentligt och cyklade ner till skolan för att möta en klasskompis där. Det var en liten omväg, men det var dit vi båda säkert hittade. Då var klockan 0705, fortfarande mörkt och så gott som noll trafik, skönt.
Sen irrade vi omkring i centrala Göteborg för att hitta till inspelningsplatsen av Jävla Pojkar. Det är iaf produktionsnamnet, det kanske ändras sen.

Idag, i mitten av oktober, var jag en del i ett studentutsläpp. Så jävla kallt! 0730 till 1630 höll vi på och det blev fyra scener. Fick träffa Marika Lagercrantz och Nina Gunke =) ! Det var fler skådespelare jag kände igen, men inte kunde placera var ifrån.


En lång, skojig, kylig dag som bjöd på en ny erfarenhet och jag hann komma hem innan Bumbibjörnarna =)) ! Dock missade jag Melodikrysset, så det får bli webradion.

Marabou Sensation

Ja, här satt jag och kollade på Postkodmiljonären i lugn och ro när plötsligt godissuget kom krypande. Och jag som inte hade nåt godis! Mellan Postkoden och Doobidoo joggade jag bort till Konsum och raka vägen till godishyllorna. Jag nappade dessa två nyheter från Marabou.

Jag började med att smaka valnöten, smakade bra. Öppnade hallonen och det doftade verkligen hallon om denna produkt. Den smakade också bra, men favoriten blir nog den första, valnöten.

Tråkigt var att det ju inte var nån Doobidoo idag utan nån gala, Rädda Barnen, Faddergalan eller så. Då blir det Idol.

Imorgon ska jag chansa på att jag får vara statist. Ska möta en klasskompis, som garanterat ska vara det, vid skolan klockan 7. Jag mailade kvinnan som håller i det i onsdags, men jag har ännu inte fått svar och bekräftelse. Men får jag inte vara med, så är det ju bara att cykla hem och lägga sej igen =) .

Nu ska jag ta och hämta min tvätt som förhoppningsvis är torr.

Hemska höst

Äntligen är det fredag och äntligen är jag hemma. Fy fan, vad jag hatar detta höstväder, och inte lär det bli bättre när det så småningom kommer snö.
Allting ska ju bli så otympligt och krabbigt när man har fyra lager kläder, tjocka vantar, halsdukar och mössor. Man ska kunna hantera cyklar och väskor, kunna fippla upp småsaker, som nycklar, ur fickorna osv. Helst ska man vara sjukt kissnödig också, vilket jag var när jag hade som mest problem med vantar, jackfickor och nycklar.

Jag kom tillslut in till toaletten och medan jag ändå var inlåst där tog jag en varm dusch också. Skönt. Tyvärr är det snart dags att gå ut igen, har bokad tvättid. Det är så himla jobbigt att gå hela den biten med en vass tvättkorg fylld med illaluktande danskläder.

Snäll och tacksam

Mm, har kommit ut ur duschen, fått upp värmen och hällt i mej ett glas citronvatten. Jag känner mej lite som en människa igen =) . En sömnig människa. I duschen tänkte jag på hur glad jag var för att det inte regnat på så länge, att det varit kallt, men uppehåll och ofta väldigt fint väder. Tänkte tom blogga om hur glad jag var över vädret i Göteborg just nu.
Men så får man den där käftsmällen. Det smattrar på fönsterblecket. Det regnar ... Nu kan jag bara hoppas att det hinner regna över tills jag ska sätta mej på cykeln om 40 minuter.

Är det redan jul?

Nog för att tiden i Göteborg har gått sjukt snabbt, men det är väl inte december än? Idag har varit värsta julafton för mej. Först fick jag tillbaka mitt mobila bredband från 3 och sen fick jag post från mamma som jag fick hämta ut =) . Yeey, älskar att få post!

Men, trots att jag fick tillbaka mitt bredband idag, trots att det testat "ok" på alla tester som gjorts, så fungerar det lika illa som tidigare. Jag startade igång internetet när jag kom hem, då höll det uppe i 1,20 ungefär, innan jag fick koppla ifrån, stänga ner, byta usbuttag, logga in och ansluta igen. Då gick det vara online i 20 min, sen samma procedur igen. Och igen och igen.

Imon är det fredag, längtar till helgen. Längtar till lovet, då ska jag fara hem till Växjö!

Inget svar från 3

Jag sitter fortfarande utan mitt internet, så jag får tigga av Marsha. Medan hon pratar med sej själv och tvn sitter jag med datorn och kollar sånt jag missar.

Det är farligt att dansa balett. Trot eller ej, men man kan faktiskt skada fingrarna. Jag stukade nästan fingret när jag krockade med en tjej i klassen under chaînésnurrarna. Lite öm är jag fortfarande, men jag har varit med om värre stukningar.
På väg hem från skolan stannade jag, på mammas inrådan, till vid vårdcentralen för att höra mej för om svininfluensavaccinet. Jag var välkommen tillbaka runt v49, inte förrän då skulle det ges till alla utom riskzonen.

Inatt drömde jag att jag var på fest, var med barn, åkte till sjukhus och födde barn, bar omkring på mitt spädbarn (som var en pojke), och skulle åka till sjön och bada med mitt spädbarn. Grejen med detta är att det inte var en och samma dröm, utan jag vaknade emellan och fortsatte drömma där jag slutade. Väldigt obehagligt tycker jag =/ .

Det var väl mitt liv i sammanfattning just nu.
Jag vill ha mat och sömn!

Måndag morgon

Det här inlägget skrevs ursprungligen 0653, mitt under frukost.
Lyckan är total, jag har hittat Göteborgs guldkanal som jag kan lyssna på med den vanliga radion, hoppas det funkar med mobilradion också.

Jag blev så lycklig så jag hade radion på hela natten =) . När klockan ringde 0630 spelades Eva CassidyFiedls Of Gold tex. Fint, men jag var så trött att jag snoozade till 0640. När mobilen ringde då la jag inte större vikt i vad som spelades, jag fumlade bara bort i mörkret till morgonrocken på dörren. Först då la jag märke till att det var ABBA som spelades. Men vad var det för låt? Den känner jag igen, men inte som de gamla vanliga Mamma Mia!, Super Trouper, Lay All Your Love On Me, S. O. S. eller dyl, utan en låt jag trodde att jag aldrig skulle få höra på radio.

The King Kong Song
=)) ! Haha, inte en karaktäristisk ABBAlåt kanske, men den är från deras tidigaste plattor.


Jag har nog börjat få in tekniken med citruspressen mamma skickade till mej, det kommer lite mer saft nu =) . Haha, att man ens behövde en teknik.

Oh, nu plingade gröten färdig, dags för mat!

Ja, det var i morse det. Vad hände sen under dan? Tja, det gamla vanliga i skolan, när jag skulle cykla hem var det skitblåsigt så man nästan fick trampa för att komma ner från Götaälvbron =/ . Hemma övade jag på sång och lyssnade på Christer i P3 innan jag åter begav mej till skolan för sista sånglektionen innan höstlovet.

Mm, höstlov. Då ska jag åka hem <) !

Jag är inte en citrongalning!

Nu var jag nyss borta på Wieselgrens matcenter och jag köpte inte citroner den här gången! Nu vet de att jag lever på mer än bara citroner och choklad. Idag handlade jag istället sallad och körsbärstomater =) .
Och choklad, ja, okej. Men det är ju så billigt!

Bachelorette

Det blev ofrivilligt en ensam hemmakväll idag också =( . Skulle på myskväll till en klasskompis, men så gick inte hennes planer i stöpet och då gick det ut över oss andra inbjudna.
Det blev lite ungkarlsvarning på denna kvällen. Till middag blev det kyckling och öl =)) !

Den stora anledningen till att jag sitter ensam kvar medan min roomie är ute och roar sej, är främst att jag inte har råd att betala mina spårvagnsresor kors och tvärs över stan, vilket ingår i hennes festplanering. That's too bad ...
Får se vad det är för vettigt på tv ikväll, Bumbibjörnarna har klarats av och Postkodmiljonären pågår förtvivlat.

Morgonsnylt

Ja, eftersom datorns ägare ännu inte infunnit sej i lägenheten, tar jag tillbaka den och kollar läget i intranätet. Jag har slut på citroner så jag funderar på om jag ska ta mej till affären innan eller efter Melodikrysset. Klurigt det där. "Hon är inte bara en psykstörd som bara äter citron och choklad, hon är en morgonpigg psykstörd som bara äter citron och choklad", kommer personalen säga i mun på varann när de se mej. Fast idag blir det nog ingen choklad utan bara frukten.

Och varför jag är uppe så här dags är och förblir ett mysterium.

Svullfredag

Mor, far, julen, FN, kanelbullen, ja, alla ska tydligen ha en egen dag. Så har turen kommit till ägget! Idag är det äggets dag, ett halvår från äggets egen högtid – påsken.
Jag käkade tre ägg inatt, strax efter tolv, men då visste jag inte att jag iom det firade äggets dag.

Det luktar vinter ute, det bådar inte gott för den nära framtiden. Brr, vinter >( … Det är mycket pga av den jag inte gillar att fylla år, så tillvida att min födelsedag påminner mej om att det är höst. Och hösten påminner mej om att det snart är vinter. Långsökt kanske, men sanning. Sen spelar andra faktorer in också när det gäller födelsedagen.
Nu sitter jag med en öl som mina föräldrar åkte hem utan. Jag hade lite planerat att ta en öl ute medan det var after work, men jag hade ingen att gå med längre. Jag frågade några andra om de ville följa med mej, istället för den som bangade, men de hade andra planer och sen kände jag inga fler.
Så, festsminkad och utgångsklädd fick jag helt sonika sätta mej på cykeln och trampa hem efter avslutad föreställning av treorna på skolan.

Men skulle nån känna att de saknar mej på sin tillställning så är jag ju klar att sätta mej på sadeln och infinna mej!

The Phone House – nej tack!

Undrar om nån kan förstå hur dum i huvudet bruden bakom kassan var. Jag skulle bara byta ett headset. Där har vi min problematik. Headsetet jag fick av mina föräldrar i födelsedagspresent gick inte att lyssna på mobilradion med, därför ville jag byta till en man kunde det med, så klart.
Hon frågade om jag använt det och jag svarade ärligt ja på det. Och med ”använt” menade jag att jag provade det för att se om det funkade, vilket jag snart kom fram till att det inte gjorde.  Då tände hon på alla tio och menade på att hon inte skulle kunna sälja den som ny produkt längre nu när jag använt det och då menade jag på att hur skulle jag kunna veta att den inte uppfyllde mina krav innan jag använde den.

Sen rabblade hon upp de mest korkade argumenten mot att hon överhuvudtaget skulle behöva ta emot mitt headset och byta det mot ett annat. Tex:
Det är ju inte särskilt fräscht att nån annan ska använda dessa lurar nu när du har haft dem i öronen, det tycker väl inte du heller?
Nä, det kanske det inte är, men hur många sjukdomar sprids genom öronkontakt?

Det är ju som när du köper örhängen och använder dem, då är det ju inte fräscht att komma tillbaka med dem sen och att butiken ska sälja dem.
Nej. Men för det första så står det klart och tydligt på kvittot när man köper örhängen att man inte har öppet köp eller bytesrätt på dem och det gör det inte på mitt kvitto jag fick av er.
För det andra, om vi ska fortsätta jämföra andra varuinköp, så kan vi gå in i vilken klädesaffär som helst. Där kan man köpa, gå hem och prova och komma tillbaka med plagget om det inte passar eller på annat sätt är missnöjsamt.
Dessutom kan man inne i affären plocka åt sej hur mycket plagg som helst och prova på plats för att sedan hänga tillbaka dem i butiken för försäljning igen. Och det spelar ingen roll om man så inte har duschat på 14 dar eller om man har jättemycket parfym eller smink på sej, kläderna hängs ut igen lika förbannat. Det måste väl vara ännu ofräschare?

Sen tog en annan tjej över som var lite lugnare i sinnelaget.

Du måste förstå vårt dilemma också!
Ja, klart att jag förstår, jag jobbar också inom service, men jag skulle aldrig behandla en kund på det viset.

Det säger väl lite sej själv att man behöver antenn till att kunna lyssna på radion också?
Men inte fan vet jag! Klart det är uppenbart för dej som har det som professionellt yrke, men jag har ingen som helst koll på vad teknikforskarna spottar ut till världens butiker. Det kunde väl lika gärna varit en inbyggd antenn i den där lilla dosan!

Sen var jag sugen på att ge fan i att byta till mej till det andra headsetet och bara ta pengarna och gå till en annan butik. Men jag fick nytt, med sladd, och mellanskillnaden. Jag ber nu till högre höjder att det inte är nåt fel på det så jag tvingas ta mej tillbaka. Pax för att aldrig sätta foten inne på The Phone House i Nordstan igen!

Tidsbegränsning

Ja, eftersom mitt bredband blev ivägskickat sitter jag som en handikappad stackare utan internet. Nu fick jag låna Marshas i en halvtimme.
En snabb resumé av gårkvällen och dagen:
Igår var det ju som den beläste vet, min födelsedag. Jag fick lite presenter då också faktiskt. Från Marsha. Det smakade bra, jag som var så fruktansvärt godissugen. Sen bjöd hon mej även på chokladpuddig, såna i plastkoppar med vispgrädde på =) !

Sen skulle jag pumpa min luftlösa cykel. Jag satte mej platt på rumpan och gick åt som fan. Hur gick det för mej? Låt mej få citera mej själv i ett argt sms till pappa (obs, jag var inte arg på honom):
Jag sitter och pumpar och står i, men vad har jag för det när luften hörbart pyser ut en kvarts vart moturs från ventilen?

Ja, det var väl hela min födelsedag, jag anstängde mej väl inte så mycket för att det skulle bli en speciell dag, så den var verkligen som vilken dag som helst.

Idag var den segaste morgonen hittills denna höst, och det kommer bli värre tyvärr. Jag ville verkligen inte lämna sängen och ge mej ut i den kalla, blåsiga årstiden.
Men själva skolan gick överlag ganska bra och jag kom efter en timmes promenad tillslut hem. Om det är intressant för någon kan jag väl berätta att jag dagligen åker eller går förbi byggnaden där Göteborgsbranden, Discoteksbranden eller, som det lokalt kallas, Hisingebranden inträffade för ganska exakt 11 år sen. Så jävla hemskt!

Cykeln fick jag gå bort med till cykelreparatören också, får tillbaka den imon eftermiddag mot 200:-, så det blir promenix från skolan igen.
Efter det, handlande på Willys och ätande av en 25kronors kycklingrörebaguett tog jag en tupplur gjorde jag samma tabbe i sömnen som förra torsdan. Armen ligger över huvudet och jag gör en för snabb rörelse för att få ner den utmed sidan. Den här gången hade jag extremt svårt at få den att lossna ur det läget den hamnade i och jag har fortfarande en ganska hygglig smärta i axen. Fan ...

Nu är det nog dags att återlämna bredbandet till dess rättmätige ägare =( .

Födelsedag

Nu har jag precis räknat ut att mitt tandsmycke idag fyller nio år! Jag fick det av min moster och det kostade 412 kronor. År 2000 alltså. Varför jag minns priset på det när det inte ens var jag som betalade för det, vet jag inte, men varför jag minns att idag är årsdagen är för att jag satte dit den på min 13e födelsedag. 1+1, ja, jag fyller också år idag.
I lördags var hela min familj på visit från Smålands, innan Gudrun, mörka skogar. Det var toppenmysigt, vi åt restaurangmat, fyllde mitt kyl- och frysskåp med diverse förnödenheter, hade tv/filmkväll och drack öl tillsammans. Vad gjorde vi mer? Jo, vi var en sväng uppe på Ramberget och spanade in Göteborgs gråa, mulna, disiga, regniga, blåsiga utsikt, hälsade på affärerna i Nordstan. En lyrisk mamma och syster, en neutral al och en mindre road pappa i släptåg joggade omkring på byggnadens olika våningsplan för att hinna med allt utan att behöva betala mer i parkeringsavgift än nödvändigt. Så fungerar familjen Johansson!

Eftersom man oftast inte är ensam trafikant i Göteborg blev det inte så mycket stadskörning. Det får bli en sightseeing vid ett annat tillfälle. Jag fick allt tjuvöppna mina födelsedagspresenter igår, eftersom familjen begav sej tillbaka då.

Idag då. Hurra för mej. Jag vaknade med att en nagel var av, luften gick ur cykelns bakdäck på väg till skolan, pumpen låg kvar i den andra väskan jag bytte ifrån, jazzlärararen tyckte att vi skulle hjula på en diagonal och hånade mej dessutom efter lektionen för att jag panikade över det, balettlektionerna är alltid skitsvåra så det gick inget bra idag heller, jag fick ont i mitt ena hälsenefäste i hälen, mitt mobila bredband blev återigen ivägskickat, så jag får snyltsurfa ett tag framöver.

Ja, det var väl min födelsedag i korthet. En massa grattis var det ju också såklart, trots att ja inte hade skyltat med min födelsedag och inte gillar den typ av uppmärksamhet, tack vare skvallriga Facebook!

Höstlördag

Idag är det verkligen höst; småregn, gråmulet, hänginga grönbruna, gula, bruna löv som hänger från trädens kvistar. Brr. Men jag klev ur sängen iaf och lyssnar nu på Melodikrysset. När det är slut tänkte jag göra mej själv iordning, jogga bort och hämta nyckeln till gästlägenheten, ta mej an det sista här hemma och dammsuga och faktiskt skrura golven. Så ambisiös tänker jag att jag ska vara. Sen om jag förkroppsligar det är en annan sak =) .

Jag väntar familjen runt 15-16 och vad vi ska hitta på har jag ingen aning om =/ .

För kylt skåp

Efter 25-30 minuters cyklande kommer jag innanför dörren till hemmet och var mycket törstig. En 1,5 litersflaska mineravatten ligger bara och väntar på mej i kylen, jummy! Ut med flaskan, av med korken, men då hörs det långsammaste kolsyrepyset jag hört. Det sitter nåt i öppningen! Jag tar mina långa naglar till hjälp och lyckas lirka upp en isbit!

Jag tror det är för kallt i vårt kylskåp =/ .

Men nu är isbiten uppäten (den var inte kolsyrad =) ), jag är mätt på mat, lyssnar på Lantz i P4 (fast det är Pontus Enhörning vid micken denna vecka) och jag väntar lite grann på att Marsha ska komma hem.
Dels ska det städas, dels ska jag be om ett telefonnummer hon sitter inne med och dels är det ju kul med lite sällskap innan hon far hem till Småland över helgen.

Hade jag däremot bestämt mej för att åka hem denna helgen hade jag inte haft nån familj att komma hem till. De är så gott som redan på väg till mej =)) ! Jag väntar dem imorgon runt lunch. Weei!

Det frestar på

Det är stört jobbigt att cykla mellan Wieselgrensplatsen och Järntorget. För det första så är det upp för Göta Älvbron åt båda riktingarna, sen är det nästan konstant uppförsbacke hem efter bron. När jag först upptäckte detta tänkte jag att jag ville ha en sån där hybridcykel. Men på senare tid har jag kommit underfund med att det inte hjälper mej vid nederbörd, vilket det bjuds på en hel del i den här stan, så då funderade jag vidare.

När jag slutade fundera var jag utmed Hjalmar Brantingsgatan och jag hade då nått fram till att jag ville ha en elbil. Liten och miljövänlig. Något dyr kanske, men det är ju snart jul =) .

Glada dagar

Det jobbar goa människor på min skola, iaf de jag träffat. Den goaste av dem alla måste vara Fredrik som vi har i teater. Imon är det ju teatertorsdag, så då blir det en hel eftermiddag med bara Fredrik =)) , det kan bara bli skratt till kiknande och tårar som de andra torsdagarna.

En annan favoritdag är tisdagar. Morgonen börjar med musikalteater, under ledning av Fredrik, och efterföljs av stepp med Lisa. Förutom att själva steppen kul som fan att utföra så är Lisa störtskön som person! Speciellt när hon ska visa oss hur hon tycker att vi ser ut när vi steppar, så gestaltar hon en stackare med diverse fysiska och psykiska handikapp <)) . Hon överdriver naturligtvis för att vi verkligen ska förstå vad hon menar, men det ser ju så ebarmligt dråpligt ut!

Idag (eller, ja, igår om det ska vara noga <) ) var det onsdag och den visade sej bli helt okej också. Balett och kör stod på schemat. Då baletten är mitt svåraste ämne och jag skulle hålla i köruppvärmingen såg jag föga fram emot dessa lektioner.
Men balettläraren Mariana var på gott humör och efter lektionen stannade vi kvar och pratade om utanför-skolan-saker. Det är alltid trevligt att koppla bort prestationen och vara lite privatperson med lärare.
Jag behövde fö inte hålla i köruppvärmningen heller, då hon jag skulle göra den med inte var i skolan.

Gemensamt för dessa båda lärare var att de, såklart, hade varit på samma personalmöte/lärarkonferens (eller vad det var) och båda avslutade sina lektioner med att tala om för oss vilka lovord vi "förbisar" hade fått av alla lärare vi har.
Det kanske inte gäller mej personligen, men, ack, vad jag tog åt mej <) !

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0