En ensam Valborg

Och även en bildlös, annars hade jag tex kunnat lägga upp en bild på chokladkakan jag bakade igår, men som även räckte till idag att smaska på. Det gör jag just nu och lyssnar på Vinyl 107 på delicast. De visade sej ha ganska precis mina favoriter på listan.

Har varit tokledig i två dagar, inget jobb och inställd dans, igår var jag som i chock över detta och vart handlingsförlamad, förutom kakbaket, men idag har jag varit lite effektivare, fått lite uppstädat här hemma med diskning och strykning av tre maskiner kläder som hängt på tork sen förra helgen.

Imorgon håller dock inte jobbet stängt som för de flesta andra, en annan fick hela passet 0930-1830 och en timme senare vankas det stepp. Synd, mamma ringde innan idag och ville hitta på nåt med mej imon för hon var ledig och hade tillgång till bil.
Jag blev uppriktigt ledsen, för vi gör nästan aldrig nånting, bara hon och jag.

Jag får kämpa på med att få upp bilder på bloggen, sen blir det tidig sänggång för denna damen.

Det som hände i helgen

På lördagen passade jag på att ta cykeln fullastad med tvätt till mammas lägenhet och vaska den. Hon var ändå inte hemma, och medan tvätten snurrade i tvättstugan så satte jag mej i den vackra vårsolen och beundrade de första knopparna för året som äntligen ville visa sej.
 
Och, ja, solen var vacker och brännande het ...
 
När allt praktiskt var klart och det blev kväll blev det en skvätt över till kusin Caroline, vi drack alkohol, dippade grönsaker och tog rätt ... Annorlunda bilder för att föreviga detta.
 
Vi hamnade på Pauze till slut, vi tog efteråt farväl av varann och sen blev det söndag.
Utekvällen hamnade dessutom i en vimmelbild i tidningen =) .
 
Det blev nån enstaka öl för mycket så energin denna söndag var ej på topp, men ett löfte är ett löfte. Planen var att vi skulle ta en vackert-väder-promenad till Samarkand för shopping. Promenaden tog vi, men första depån var inte i en butik, vi siktade mot matkön. När vi var relativt nöjda med gallerian gick vi över på andra sidan och spanade in Toys R Usför att se hur
den världen utvecklats sen det var aktuellt för en annan att gå där och sukta bland hyllorna. Och så fortsatte vi in i en, för mej obekant, gigantisk godisaffär!
 
Och så var det bara att promenera tillbaks igen. Det var det som hände i helgen.


Lokas nya smaker

Tog med mej två av tre (tror jag) av de nya smakerna från Loka. Chokladen har jag hunnit smaka än så länge, tummen upp!

Frukostdags

Lång sovmorgon idag, ska inte hemifrån förrän 1345 då det vankas kvällspass.
Sen frukost således och ovanligt stor blev den.
Tyvärr fick frukostförberedelserna ett avbrott då makrillburklocket gick av och fnätte en massa tomatsås över min ljusrosa pyjamas jag ännu bar. Det blev att försöka få väck det värsta med tvål och vatten och så får jag ta morgondagen efter jobbet till att tvätta. Hoppas allt försvinner.

En smak av barndom

Eller ungdom. Vet inte när jag åt det senast - nyponsoppa med glass. Kanske var det inför skolavslutningen i sjuan. Smäsk <) !

Först lite mat, sen lite mat och sist lite dans

Dagen har bjudit på lite variation.
Först fick jag ett sms av Caroline om vi inte kunde kränga varsin pizza ihop och av en märklig slump sa vi att vi var sugna på exakt samma sak - Capricciosa med kebabsås och fefferoni. Smask!
Så hände vi lite på hennes balkong tills det var dags för mej att möta mamma på hennes jobb. Hon hade två timmars rast och ville gå ut och äta. Jag är helt på. Jag åt bara halva pizzan innan, så plats i magen fanns det.
Vi gick till Meet och jag åt lax, sjukt smarrigt!

När mamma gick på passet igen gick jag hem och bytte om för balettklass, gick ömsom bra och ömsom mindre bra idag.

Nähe, strax dags för sängen, upp innan tuppen imon.

Dubbel macka - dubbel glädje

Ja, idag ville kroppen ta igen sej efter den sista tidens mödor. Det var lite si och så med den igentagningen, för massor med folk ville ha tag på mej via sms. Halv ett klev jag upp ut sängen och befann mej i ett töcken tills jag nu kom på att jag skulle äta "frukost". Matiga mackor är suveräna! Bara tänk om det hade funnits lite köttbullar i skafferierna att pula i också!

Pappas nya dotter

Alltså, inte för att vara sån, men denna bilden jag såg på nyhetsflödet på facebook var rätt magstark.
Till mej sa han att han skulle till stan och dricka pilsner med några jobbarpolare, därför var den meningslöst att hälsa på honom i helgen när jag ändå var ledig. Men det visade sej istället vara en kompis/ex/whatevs (fotografen) och hennes, med mej jämnåriga, dotter (posören) hemma hos honom.

Jag menar, senast jag satt så i hans knä var jag väl sju ...

Slökrabb

Datorn min har blivit segare och segare. Först trodde jag det hade med internetet att göra, men sen började jag grunna på om man skulle rensa lite på hårddisken. Tog bort några som jag aldrig hört talas om och som verkade oviktigt, hade suspekta loggor etc.
Och sen slutade ljudet fungera. Då fanns det tydligen nån viktig ljudgrej med flummig logo i form av en blå krabba. Oh, well, döm inte hunden efter håren, boken efter omslag, jag vet, jag vet, jada jada ... Nu försöker jag återställa skiten så mina högtalare fungerar igen ...

Allt medan jag håller på att dö av sömnbrist och sockerkoma. Jo, en blev uppdragen till Norremark av pappa för att ragga rätt på en ny dator åt honom för att hans gamla drabbats av polisviruset. När man är där passar man på att köpa ett kilo eller två lösgodis i den där godisaffären, vad den nu heter.

Påsen därifrån har jag svullat i, plus sänkt två öl så energinivån är ju knappast "mört". På skalan är jag nog nere på "ung sengångare" eller "skrämd sköldpadda". Inte så många knop således, men inte helt stillastående - än.

Hej hopp, det är osammanhängande fredag!

Lite kramp och lite split

Idag skulle jag fika med en jobbarkompis, men det visade sej att vi skulle börja den fikan på en slags öppen förskola så hennes dotter fick rusa av sej lite. Så jag fick genomgå en brandövning och blev kompis med en massa småttingar och fick teckningar och stor beundran när jag "dansade" lite balett!
Efteråt kom vi då hem till hennes kök och kunde fika en liten stund innan jag fick återvända hem och packa om för dans.

Under styrkepasset lyckades jag för första gången få kramp i högra bröstmuskeln. Ont så in i hela vetet gjorde det, svårt att andas var det och det vägrade släppa trots försök till utsträckning. Efter några minuter och hjälp av läraren slappnade till slut muskeln av, men armen var bortdomnad ytterligare ett tag samt att jag ännu känner mej öm i bröstmuskeln minsta lilla den kommer till användning.
Men i övrigt gick dansen bra, och från och med förra veckan kan jag göra så här!

Hallongröt

Ibland tar det rätt lång tid att komma på vad man ska äta till frukost. Idag har jag hållt på sen kvart i åtta, men nu jädrar!
Hallongröt fick det bli idag. Inte riktigt så gott som det luktar, men funkar bra =) . Och mätt blir man!

Lager på lager

Idag började jag med att vakna för att ta mej till Arbetsförmedlingen. När jag kom till receptionisten för att anmäla mej sa hon att jag skulle ringa kundtjänst istället.
- Men de har sagt att det går lika bra att komma hit!
- Ja, jo, men då får du sitta här och vänta, det är rätt lång väntetid, sa hon och visade på alla mänskor som satt i sofforna.
- Ja, men det går bra, svarade jag och satte mej på en ledig plats. Hade nästan lust att säga att väntetiden nog var lika lång och hemskt ogratis om man ringde.
Tog av mej jacka och skarf, bukrade upp med mobilen och förberedde mej på nån timmes väntetid.
Hann precis skriva klart ett enda sms så ropades jag upp. Shit, panik med att samla ihop alla jackor, väskor, papper och mobiler lite snabbt och följa med. Mannen tyckte det var konstigt att receptionisten sagt så till mej, för det var bara ett ärende innan mitt.

Bra bra, desto mer tid till shopping på först bolaget och sen Samarkand.
Tog faktiskt cykeln dit och så gick jag ett varv inne på gallerian plus ett besök borta på skoaffärerna innan jag var tvungen att vända hemåt.

Detta fick jag med mej hem.

Noll på dagsschemat

Inget jobb och inställd dans i två dagar. Kass. Vad ska man hitta på, känner ingen som är lika ledig som jag. Igår började dagen tidigt med ett underbart och tacksamt besök på Nuna för lite klämning av plitor och annat äckel. Sen hände inget mer. Helt förstörd somnade jag på soffan, vaknade och donade lite bara för att somna om på soffan ytterligare en gång! Hur kan man vara så trött? Sugen på äggtoddy var jag också, men som vanligt drabbades jag av illamående och huvudvärk av sockret =P .

Idag vaknade jag av ett sms om att även kvällens dans ställs in, så jag klev upp, for till mammas lägenhet och tvättade en maskin. Medan den rullade satte jag mej i lät på altanen
och lapade sol. För jävla gott!
Nåt annat som var för jävla gott var min lasagne ikväll. Synd att jag inte har en massa att bjuda på den!

Shoppingrunda utan shopping

Idag hade jag en shoppingrunda inplanerad. Det visade sej att Caroline hade det samma, så vi slog ihop dem. Vi började med att ladda upp inför den med mat på Stars and stripes.
Vi avslutade den med fika på Skåres.
Där emellan? Inte en krona förspilldes. Kass. Kanske var det för att energin oförklarligt svek en. Kanske ska göra ett nytt försök imon?

Slutet på påsken

Stilla veckan är passé, hela påskhögtiden slutar om en halvtimme. På annandagen får en skynda sej att äta upp allt påskgodis ;) .
 
 
 
 
 
 
P.S. De var inte så överdrivet goda, de där äggen ...

Sol och vår

Sol - ja, men det är ännu lite för kallt och snöigt för att kallas vår. Men snart förhoppningsvis!
Idag har jag haft våffeldag med Emma, visserligen en vecka senare än vad som står i kalendern, men å andra sidan så var det våran andra våffeldag bara i år!
Vi möttes halvvägs mellan våra hem och forsatte tillbaks till mitt. På vägen fanns det flera vårtecken.
 
 
Vackra blommor har slagit ut i söderlägena.
 
 
Vackra bilar har rullat ut ur sina garagedvalor.
 
Årets första fluga hittade in.
 
 
 
 
Nu sitter jag och solar genom fönstret, inte alls lika kallt =P . Och det tar!

Denna blogg har för närvarande bloglovin
RSS 2.0