Att göra en måndag

Har man som jag inte varit hemma på en vecka finns det en hel del som väntar när man kommer hem. Idag när jag dessutom inte har arbete på schemat får hushållsarbetet all fokus.
Jag borde/ska
  • Stryka kläder
  • Tvätta kläder
  • Byta sängkläder
  • Vattna blommor
  • Betala räkningar
  • Ha en extralektion i balett
  • Diska
  • Pumpa cykeln
Ja, det var väl det jag hade främst i huvudet när jag vaknade. Men jag kan berätta lite kort om vad som hänt i veckan innan jag sätter igång med det.

I måndags var jag sjukt sugen att på min lediga dag rasta cykeln och ta mej till Samarkand för att köpa ett par snygga skor för att belöna mej och min sparsamhet lite. Jag cyklade till min vän för att dumpa min packning innan, men jag blev så jävla svett av den cykelturen att jag tappade lusten för shopping totalt. Bestämde mej för att skjuta upp det till fredag och satte mej i solen på balkongen istället, så jäkla gött!
På kvällen ballade spisen ur totalt. Huvudsäkringen gick när den skulle användas, så vi skickade iväg en felanmälan till hyresvärden och åt pizza den dan.

På tisdagen kom det aldrig nån och kollade på spisen och pizza en dag till skulle svida bra i bådas plånböcker. Så min vän drog ut sladden till spisen och lekte hobbyelektriker. Han hade dragit slutsatsen att det var platta två som var orsaken till kortslutningen, så efter lite pillepill och tejpning så pluggade han ur alla sladdar till den plattan.
Faktiskt funkade spisen bra och vi fick vår mat.
Bara det att när jag satt i tvrummet fick min vän för sej att fortsätta kika in under hällen, och trots hans möda med att tejpa alla strömförande ändar på kopplingarna med eltejp så hör jag hur det smäller till ute i köket.

Det visade sej att han fått sej en sjuhelveteskyss av spisen, tejpen skyddade inget alls när han råkat nudda en koppling.
Som tur väl var höll han i spisen med båda händer så strömmen gick bara från arm till arm istället för att passera genom kroppen. Skitfarligt =O !

På onsdagen kom det en gubbe för spisens räkning, utan förvarning när jag låg och sov och vännen var på jobbet. Han kunde konstatera att det var kortslutning i spisen då huvudsäkringen gick så fort han kopplade in den. Redan på eftermiddagen fick vännen en ny fin spis.

Under torsdagen hände det nog inget speciellt mer än att jag dansade.

Sen på fredagen kom jag iväg till stan först för att köpa puder, läppstift och öl inför helgen. Skulle bara lämpa av det hos min vän för att ge mej av till Samarkand i ett andra försök. Då öppnar man dörren och ser hur regnet börjat falla. Bara att stänga igen och sysselsätta sej med nåt annat. Inga skor den dagen heller.

Så gick helgen i ett nafs, vi bakade egen pizza som räkte alla tre dagarna, vi kollade på tv och film, spelade Rock Band Beatles, drack öl och sov en massa =) . Toppenhelg!

Dags att ta itu med listan ...

Kommentarer

Åsikter och invändningar här:

Namn:
Kom ihåg mej

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din text:

Trackback
Denna blogg har för närvarande bloglovin)
RSS 2.0